Get Adobe Flash player

"Izložba nagrađenih crteža" u karlovačkom gradskom muzeju

 
 
Suvremeni ugledni hrvatski likovni umjetnik, Alfred Krupa, predstavlja se samostalnom izložbom u svom gradu, u Karlovcu, u Gradskom muzeju.
http://m.metro-portal.hr/img/repository/2019/10/category_top/alfred_krupa__92a.jpg
• Gospodine Krupa, izložba se otvara 6.11.2019.
- Da, u Gradskom muzeju Karlovac otvaram samostalnu izložbu "Moderno slikarstvo tušem / Modern Ink Painting". Izložba će biti otvorena do 1. prosinca 2019.
 
• Što je ključno za ovu izložbu?
- Ova se postava pripremala pod radnim naslovom "Izložba nagrađenih crteža" uključuje moja 53 rada  iz razdoblja od 2012. do 2019. što je upravo period u kojem sam ostvario međukontinentalnu afirmaciju i priznanje za svoj dugogodišnji pionirski rad u sklopu danas jednog od najaktualnijih i sudeći po rezultatima na svjetskim aukcijama jednog od investicijski najinteresantnijih slikarskih pokreta - New Ink Art. Moje pismo namjere vladi Japana iz 1996. godine (gdje  kao prvi hrvatski slikar stipendista japanske vlade odlazim 1998.) danas se smatra manifestom pokreta New Ink Art, a sam ja koji sam aktivan od 1990. pionirom slikarskog pokreta New Ink Art i njegov "zapadni majstor".
 
• Što ste izabrali za ovu izložbu?
- Predstavio sam se sa širokim dijapazonom radova od onih malog, intimnog formata preko tradicionalnih izduljenih iz role tankog dudovog/rižinog papira pa sve do velikog "galerijskog" tuša na sirovom slikarskom platnu. 
 
• Nekoliko riječi o motivima.
- Po motivima, tu su krajolici, vedute, radovi inspirani japanskim drvorezima, trenutnom osobnom i društvenom situacijom, aktovi/figure i animalistika, a najintrigrantiji je upravo likovni pristup koji na potpuno osoban i autentičan način reinterpretira tipično zapadnjački modernitet i suvremenost kroz materijale i formalnu redukciju istoka.
https://www.politikaplus.com/img/s/840x490/upload/images/gallery/S/Slika%20Alfred%20Freddy%20Krupa%201.jpg  
• Vaši se radovi nalaze u mnogim muzejima i galerijama.
- Moji se tuševi mogu naći u značajnim muzejskim zbirkama poput one Moderne galerije u Zagrebu, HAZU-Kabinet grafike (koji će se moći razgledati na ovoj izložbi), TATE Britain u Londonu, Orange Regional Art Gallery u Orangeu NSW-Australia, Šleskom muzeju u Katowicama u Poljskoj i drugdje.
Radovi su mi bili predstavljani i nagrađivani na 6 kontinenata, a o njima su pisali razni domaći i međunarodni mediji (od SAD-a do Kine) uključujući i velike magazine poput britanske Aesthetice i čilenskog dvojezičnog Arte Al Limite.
 
• Izložbu prati i lijepi katalog.
- Autor predgovora je likovni kritičar, povjesničar umjetnosti i arheolog Ante Vranković, a postava akad.slikarica Aleksandra Goreta. Izložba, uključujući dvojezični katalog, realizirana je sredstvima Grada Karlovca.
 

Miroslav Pelikan

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Srijeda, 03/06/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1071 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević