Get Adobe Flash player
Umjesto isprike, nove Miloradove optužbe

Umjesto isprike, nove Miloradove optužbe

Na redu je Plenković - da Pupovca smijeni ili...

Pleter oholosti, bahatosti i narcizma

Pleter oholosti, bahatosti i narcizma

Na "aktualcu" gledala sam ponašanje jednog...

Demokratski centralizam Andreja Iljiča Plenkoviča

Demokratski centralizam Andreja Iljiča Plenkoviča

Politički i sociokulturni uljez u HDZ     Sintagmu...

Vrdoljakova amerikanizacija školstva

Vrdoljakova amerikanizacija školstva

Izmišljamo školu za život po mjeri HNS-a....

Performans kao (ne)kažnjivo djelo

Performans kao (ne)kažnjivo djelo

Urednik časopisa "Informatologia Yugoslavica" i savjetnik Franka...

 • Umjesto isprike, nove Miloradove optužbe

  Umjesto isprike, nove Miloradove optužbe

  četvrtak, 20. rujna 2018. 16:16
 • Pleter oholosti, bahatosti i narcizma

  Pleter oholosti, bahatosti i narcizma

  četvrtak, 20. rujna 2018. 16:08
 • Demokratski centralizam Andreja Iljiča Plenkoviča

  Demokratski centralizam Andreja Iljiča Plenkoviča

  srijeda, 19. rujna 2018. 17:58
 • Vrdoljakova amerikanizacija školstva

  Vrdoljakova amerikanizacija školstva

  srijeda, 19. rujna 2018. 18:43
 • Performans kao (ne)kažnjivo djelo

  Performans kao (ne)kažnjivo djelo

  četvrtak, 20. rujna 2018. 16:05

HKUPD "Stanislav Preprek" gostovao u Novosadskom klubu

 
 
Susret poznatih novosadskih intelektualaca početkom te daleke 1991. godine u restoranu „Fontana“ iznjedrio je dogovor o osnutku Novosadskog kluba, specifičnog udruženja nepolitičkog i izvanstranačkog građanskog lobija za slobodniji, bolji, prosperitetniji i otvoreniji Novi Sad. Ubrzo, već 18. travnja 1991. godine, održan je sljedeći sastanak posvećen dogovoru o sadržajima i oblicima dijelovanja Novosadskog kluba i od tada proces stvaranja Novosadskog kluba i sadržaj njegovog rada dobija organiziran tijek.
Do danas su u Novosadskom klubu organizirane mnogobrojne kulturne manifesacije, a već dvadeset i pet godina izlazi „Vesnik“, glasilo Novosadskog kluba, koje informira  javnost o tim događajima. Hrvatsko kulturno-umjetničko-prosvjetno društvo „Stanislav Preprek“ iz Novog Sada gostuje sa svojim programom u Novosadskom klubu već više godina unazad i ove godine to je upriličilo u srijedu 4. svibnja, s početkom u 18 sati. Program je pozdravnom riječju i dobrodošlicom otvorio gospodin Dragan Kojić, predsjednik Novosadskog kuba, a potom se predsjednica društva „Stanislav Preprek“ gospođa Ivanka Horvatić zahvalila na već tradicionalnom gostoprimstvu, kratko predstavila sedmu po redu zbirku poezije „Preprekovo proljeće 2015.“, te vođenje programa prepustila Vesni Aršinov, članici dramske i glazbeno pjevačke sekcije ovog društva.
 
Prvo je svoju pjesmu „Stanislav Preprek“ govorio Mladen Franjo Nikšić, poslje čega je usljedio blok pjesama iz Dalmacije u izvedbi članica glazbeno pjevačke skupine „Preprek“ Vesne Aršinov, Ivanke Horvatić, Gordane Rašić, Zorice Jakovljev, Ane Marije Kaluđerović i Erne Šumec uz zvuke gitare, harmonike i klarineta. Potom su po jednu pjesmu iz najnovije zbirke „Preprekovo proljeće 2015.“ i po jednu iz svog opusa govorili autori Siniša Božulić, Dubravka Herget, Ana Marija Kaluđerović i najmlađa „Preprekova“ pjesnikinja desetogodišnja Lana Dermanov, koja je pobrala velike simpatije svih prisutnih.
 
Članice glazbeno pjevačke skupine „Preprek“ su zatim izvele splet međimurskih pjesama, a potom su po jednu pjesmu iz zbirke „Preprekovo proljeće 2015.“ i po jednu iz svog opusa govorili autori Bosiljko Kostić, Mladen Franjo Nikšić i Marijan Piljić, dok je stihove Branimira Miroslava Tomlekina i Slađane Varićak maestralno govorila voditeljica Vesna Aršinov.  Kao već prepoznatljivu numeru udruge „Stanislav Preprek“ pri kraju programa, stihove Branimira Miroslava Tomlekina iz pjesme „Kesten ispred  gimnazije“, koje je uglazbio poznati džezista Ivan Švager, a u izvedbi Dobrivoja Jankovića na klarinetu, govorila je Ana Marija Kaluđerović, a za sam kraj programa ženska pjevačka skupina izvela je splet pjesama iz Slavonije i Srijema.
 

Branimir Miroslav Cakić

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Podržavate li braniteljski prosvjed u Vukovaru 13. listopada 2018.

Utorak, 25/09/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1027 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević