Get Adobe Flash player
Lignja nam mozak friga

Lignja nam mozak friga

Josipović bi trebao znati da su partizani pobili za i nakon Drugoga...

Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

Američke intervencije i promašeni ratovi na Istoku stvorili su...

Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

Plenković na izborima pobijedio Milinovića i izgubio od HDZ-a iz svibnja...

Jedva čekam da SDP dođe na vlast

Jedva čekam da SDP dođe na vlast

Pa da više ne bude korupcije, "ustaša" i...

Papa sluša četničke koljače

Papa sluša četničke koljače

Razočaravajući postupak Petrova...

 • Lignja nam mozak friga

  Lignja nam mozak friga

  srijeda, 20. ožujka 2019. 15:09
 • Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

  Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:58
 • Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

  Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:55
 • Jedva čekam da SDP dođe na vlast

  Jedva čekam da SDP dođe na vlast

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:50
 • Papa sluša četničke koljače

  Papa sluša četničke koljače

  četvrtak, 21. ožujka 2019. 12:14

HKUPD "Stanislav Preprek" gostovao u Novosadskom klubu

 
 
Susret poznatih novosadskih intelektualaca početkom te daleke 1991. godine u restoranu „Fontana“ iznjedrio je dogovor o osnutku Novosadskog kluba, specifičnog udruženja nepolitičkog i izvanstranačkog građanskog lobija za slobodniji, bolji, prosperitetniji i otvoreniji Novi Sad. Ubrzo, već 18. travnja 1991. godine, održan je sljedeći sastanak posvećen dogovoru o sadržajima i oblicima dijelovanja Novosadskog kluba i od tada proces stvaranja Novosadskog kluba i sadržaj njegovog rada dobija organiziran tijek.
Do danas su u Novosadskom klubu organizirane mnogobrojne kulturne manifesacije, a već dvadeset i pet godina izlazi „Vesnik“, glasilo Novosadskog kluba, koje informira  javnost o tim događajima. Hrvatsko kulturno-umjetničko-prosvjetno društvo „Stanislav Preprek“ iz Novog Sada gostuje sa svojim programom u Novosadskom klubu već više godina unazad i ove godine to je upriličilo u srijedu 4. svibnja, s početkom u 18 sati. Program je pozdravnom riječju i dobrodošlicom otvorio gospodin Dragan Kojić, predsjednik Novosadskog kuba, a potom se predsjednica društva „Stanislav Preprek“ gospođa Ivanka Horvatić zahvalila na već tradicionalnom gostoprimstvu, kratko predstavila sedmu po redu zbirku poezije „Preprekovo proljeće 2015.“, te vođenje programa prepustila Vesni Aršinov, članici dramske i glazbeno pjevačke sekcije ovog društva.
 
Prvo je svoju pjesmu „Stanislav Preprek“ govorio Mladen Franjo Nikšić, poslje čega je usljedio blok pjesama iz Dalmacije u izvedbi članica glazbeno pjevačke skupine „Preprek“ Vesne Aršinov, Ivanke Horvatić, Gordane Rašić, Zorice Jakovljev, Ane Marije Kaluđerović i Erne Šumec uz zvuke gitare, harmonike i klarineta. Potom su po jednu pjesmu iz najnovije zbirke „Preprekovo proljeće 2015.“ i po jednu iz svog opusa govorili autori Siniša Božulić, Dubravka Herget, Ana Marija Kaluđerović i najmlađa „Preprekova“ pjesnikinja desetogodišnja Lana Dermanov, koja je pobrala velike simpatije svih prisutnih.
 
Članice glazbeno pjevačke skupine „Preprek“ su zatim izvele splet međimurskih pjesama, a potom su po jednu pjesmu iz zbirke „Preprekovo proljeće 2015.“ i po jednu iz svog opusa govorili autori Bosiljko Kostić, Mladen Franjo Nikšić i Marijan Piljić, dok je stihove Branimira Miroslava Tomlekina i Slađane Varićak maestralno govorila voditeljica Vesna Aršinov.  Kao već prepoznatljivu numeru udruge „Stanislav Preprek“ pri kraju programa, stihove Branimira Miroslava Tomlekina iz pjesme „Kesten ispred  gimnazije“, koje je uglazbio poznati džezista Ivan Švager, a u izvedbi Dobrivoja Jankovića na klarinetu, govorila je Ana Marija Kaluđerović, a za sam kraj programa ženska pjevačka skupina izvela je splet pjesama iz Slavonije i Srijema.
 

Branimir Miroslav Cakić

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Hoće li u Bleiburgu 18. svibnja 2019., na komemoraciji za pobijene Hrvate 1945. bez suđenja, biti više ili manje ljudi?

Utorak, 26/03/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1166 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević