Get Adobe Flash player
Aktualni Normalni opet nenormalan

Aktualni Normalni opet nenormalan

Neposredni izbor predsjednika RH treba "negdje...

Zbog

Zbog "banalnosti lošeg" birači krivo biraju

Zbilja hrvatskog biračkog tijela u svijetlu filozofije Hannah...

George Soros -

George Soros - "veliki humanist i čovjekoljub"

»Zamišljao sam sebe kao neku vrstu...

Politička trgovina cvjeta

Politička trgovina cvjeta

Kupuje se i prodaje izravno i(li) uz...

Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

Je li previše toga znao, ipak je bio dobar i s Bakarićevom...

 • Aktualni Normalni opet nenormalan

  Aktualni Normalni opet nenormalan

  četvrtak, 28. svibnja 2020. 11:54
 • Zbog

  Zbog "banalnosti lošeg" birači krivo biraju

  utorak, 26. svibnja 2020. 13:28
 • George Soros -

  George Soros - "veliki humanist i čovjekoljub"

  četvrtak, 28. svibnja 2020. 11:03
 • Politička trgovina cvjeta

  Politička trgovina cvjeta

  utorak, 26. svibnja 2020. 13:20
 • Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

  Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

  četvrtak, 28. svibnja 2020. 10:59

Ukupno su dobili tisuću glasova

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom izbora za savjete mjesnih zajednica u Subotici 7. srpnja 2019. godine.
 
U Subotici u Domu Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), „jedine relevantne političke stranke Hrvata u Republici Srbiji“, predsjednik te stranke g. Tomislav Žigmanov je pompozno, u svom stilu, na konferenciji za medije (koje medije?) objavio pobjedu na izborima za savjete mjesnih zajednica u Subotici i to u MZ Verušići i MZ Mala Bosna! Godinama u svojim otvorenim pismima govorim da je g. Tomislav svojim manipulacijama u dužem vremenskom periodu uništio hrvatsku nacionalnu zajednicu u Republici Srbiji i sveo na Donjotavankutski trokut (Subotica s okolicom).
 
U tom trokutu su koncentrirane sve krovne hrvatske institucije u Republici Srbiji i sve su u rukama g. Tomislava i malog broja njegovih poltrona, pretežno „bunjevačkih Hrvata“. Eliminacijom svih koji drugačije misle g. Tomislav je izvršio negativnu selekciju i u oblasti kulture i u oblasti politike među 57.900 Hrvata u Republici Srbiji! U kulturi su za sve ovdašnje Hrvate odjednom postali izuzetno značajni običaji Bunjevaca iz Donjotavankutskog trokuta, kao što su „priskakanje vatre“, „debo četvrtak“, „festival voća“, „radionica tarane“ i sl., a u oblasti politike pravu sliku stanja pokazuje upravo „pobjeda“ na izborima 7. srpnja 2019. godine za savjete mjesnih zajednica u Subotici.
U gradu od 110.000 stanovnika sa 37 mjesnih zajednica, DSHV je sa svojom listom izašao na ove izbore samo u 8 mjesnih zajednica! Ako još pogledamo koje su to mjesne zajednice vidjet ćemo da su u pitanju dva prigradska naselja i šest salašarskih naselja u okolici Subotice i u njima minorni broj onih koji su glasovali za DSHV:
-         MZ Aleksandrovo 186 glasova (pobjeda liste SNS-SVM, koalicija Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih mađara),
-         MZ Gat 180 glasova (pobjeda liste SNS-SVM),
-         MZ Donji i Gornji Tavankut 319 glasova (pobjeda liste SNS-SVM),  
-         MZ Đurđinu 106 glasova (pobjeda liste SNS-SVM),
-         MZ Ljutovo 57 glasova (pobjeda liste SNS-SVM),
-         MZ Mala Bosna 132 glasa (pobjeda DSHV),
-         MZ Verušić 125 glasova (pobjeda DSHV) i  
-         Stari Žednik 169 glasova (pobjeda liste SNS-SVM).
A radi se o Subotici, „političkom, kulturnom i obrazovnom središtu hrvatske manjine u Srbiji“ u kojem je sjedište ove stranke i u kojem su Hrvatsko nacionalno vijeće, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, NIU „Hrvatska riječ“ (jedini „relevantni informativno-politički tjednik svih hrvata u Republici Srbiji“) i preko dvadeset hrvatskih udruga (od 40-ak u cijeloj Srbiji)!
Kako onda DSHV prolazi na izborima za savjete mjesnih zajednica u drugim gradovima u Srbiji?!
G. Tomislavje od kako se ubacio i u politiku uništio i Demokratskoi savez Hrvata u Vojvodini, nekada (devedesetih godina prošlog stoljeća) zaista respektabilnu političku stranku Hrvata u Republici Srbiji.
Ali sve što radi g. Tomislav je „uspjeh do uspjeha“ i „pobjeda do pobjede“, pa se time neizmjerno hvali gdje god stigne. Kako nema puno obožavaoca mora podržati sam sebe na svom twitteru, što mu je inače običaj (vidjeti strjelice)!
Okupiran sobom (i novcem) g. Tomislav nam nikako ne govori što je s rodnom kućom bana Jelačića u Petrovaradinu!?
Dok rodna kuća bana Jelačića u Petrovaradinu ne bude otkupljena u cijelosti i dok ne bude kulturni i administrativni centar svih Hrvata u Republici Srbiji, nema govora o bilo kakvim uspjesima g. Tomislava i njegovih plaćenih poltrona. Naprotiv.
 

Branimir Mioslav Tomlekin

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Petak, 29/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1498 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević