Get Adobe Flash player
Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

Plakati nad Uljanikom je isto kao kada je Neron zapalio Rim, pa optužio...

Jugostatistika demantira srpske laži

Jugostatistika demantira srpske laži

Jugoslavija u Drugom svjetskom ratu izgubila 597.323 osobe, od čega...

Velikosrpska statistika stradanja na koljenima

Velikosrpska statistika stradanja na koljenima

Broj Srba po popisu stanovništva iz 1948. veći za gotovo 700 tisuća...

Etnobiznismen koji mrzi!

Etnobiznismen koji mrzi!

Kada će srpsku manjinu predstavljati oni koji ne mrze...

Diplomatska laž Mate Granića

Diplomatska laž Mate Granića

Sad mi je jasno kako se krivotvori...

 • Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

  Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

  utorak, 14. svibnja 2019. 09:38
 • Jugostatistika demantira srpske laži

  Jugostatistika demantira srpske laži

  utorak, 14. svibnja 2019. 18:07
 • Velikosrpska statistika stradanja na koljenima

  Velikosrpska statistika stradanja na koljenima

  utorak, 14. svibnja 2019. 17:54
 • Etnobiznismen koji mrzi!

  Etnobiznismen koji mrzi!

  utorak, 14. svibnja 2019. 17:41
 • Diplomatska laž Mate Granića

  Diplomatska laž Mate Granića

  četvrtak, 16. svibnja 2019. 08:38

Ništa ne bi bilo bez srbijanskih nevladinih udruga

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom članka na portalu „Jutarnjeg lista“ od 6. svibnja 2019. godine pod nazivom „Negiraju se zločini nad Hrvatima u Vojvodini“.
http://www.politika.rs/upload/Article/Image/2019_04/Tomislav-Zigmanov.jpg
Tomislav Žigmanov
 
U Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu u organizaciji Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata, a pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan republike Hrvatske, održan je Znanstveni skup sa temom „Hrvati u Vojvodini nakon 1990-ih“ i povodom toga isti dan navečer je na portalu „Jutarnjeg lista“ izašao članak pod nazivom „Negiraju se zločini nad Hrvatima u Vojvodini“! Iz članka se lijepo vidi da su, osim Fonda za za humanitarno pravo iz Beograda i Vojvođanskog građaskog centra iz Novog Sada, koji se ozbiljno bave onim što se ovdje dogodilo Hrvatima devedsetih godina prošlog stoljeća, posebice srijemskim Hrvatima, ostali akteri ovog „znanstvenog“ skupa, već davno poznati likovi koji samo fingiraju brigu o Hrvatima u Srbiji i od toga imaju osobne koristi (čast izuzecima).
 
Zahvaljujući namjernoj šutnji baš tih plaćenih Hrvata ni ove dvije nevladine organizacije ne mogu poslije 27 godina praktično ništa učiniti, ali kada dogori do nokata, a Vojislav Šešelj se cijelom svijetu ruga svojim Otadžbinskim kongresom Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima, „probude“ se i plaćeni Hrvati i organiziraju „znanstvni“ skup o stradanju Hrvata u Vojvodini, obmanjujući i poslije 27 godina Hrvate u Srbiji (i sve Hrvate u Hrvatskoj i cijelom svijetu) da rade za njihovo dobro. Glavni akter i izvođač radova na definitivnom urušavanju hrvatske zajednice u Republici Srbiji i nenadmašni manipulator da od svog negativnog djelovanja napravi osobni uspjeh (i materijalnu korist) je Tomislav Žigmanov, zastupnik ovdašnjih Hrvata u Skupštini Republike Srbije, predsjednik „jedine relevantne“ hrvatske političke stranke, Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, član Međuvladinog mješovitog odbora Republike Srbije i Republike Hrvatske za zaštitu hrvatske manjine u Srbiji i zaštitu srpske manjine u Hrvatskoj, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, glavni i odgovorni urednik svog časopisa za književnost i umjetnost „Nova riječ“, predsjednik Nakladničkog vijeća tjednika „Hrvatska riječ“ i sve i svašta drugo kada je u pitanju politika i kultura ovdašnjih Hrvata.
 
Taj licemjer poslije 27 godina u ovom članku, između ostalog, kaže: „Istina o ovim događajima ne bi smjela, ni na koji način, pasti u zaborav“.Pri tom nikada niti jednom riječju (kao i njegov prethodnik Petar Kuntić) godinama u Skupštini Republike Srbije nije pomenuo te događaje!!! Zatim govori kako Hrvati u Vojvodini imaju zajamčeno pravo na informiranje, ali ono praktično ne postoji.
Hrvati u Vojvodini imaju dvostruku blokadu informiranja jer se i u „hrvatskim“ medijima ne može čuti niti pročitati nijedna disonantna riječ u odnosu na ono što misli i govori Tomislav Žigmanov, jer uz „Hrvatsku riječ“, i svoj časopis za književnost i umjetnost „Nova riječ“, drži monopol i nad uredništvom programa na hrvatskom jeziku na RTV2. A na sva ključna mjesta je postavio svoje poslušnike, uglavnom „bunjevačke“ Hrvate.
 
Godinama sam tražio da „jedini relevantni“ hrvatski list „Hrvatska riječ“ otvori rubriku za kritičke osvrte čitalaca, a onda sam počeo pisati otvorena pisma, jer se smatram intelektualcem koji ne smije šutjeti o ovoj katastrofi hrvatskog naroda ovdje.A suština svih problema je bunjevačko pitanje u Vojvodini, koje ovdje kao rak rana izjeda našu manjinsku zajednicu ravno 100 godina!!! Politolog Darko Baštovanović nagovještava da će i šokačko pitanje u Vojvodini biti uskoro kao i bunjevačko, jer je veliki utjecaj vlasti na stvarnje Bunjevaca (i Šokaca) kao posebnog naroda.
 
Mislim da su Bunjevci i Šokci u Hrvatskoj ponosni Hrvati, ali znam da sa Bunjevcima i Šokcima u Vojvodini to nije slučaj, što je ključna stvar koju Beograd vješto koristi, a Zagreb ne razumije.
Polovica Bunjevaca ovdje kaže da nisu Hrvati (sa Šokcima je slična stvar) i to unosi nemir i nesigurnost među ostale Hrvate, jer su svjedoci kako su prošli srijemski Hrvati! Još kada se vidi da su subotički Bunjevci sve ovdašne hrvatske institucije doveli u Suboticu, u čemu su im zdušno pomagali i Beograd i Zagreb, za Hrvate ovdje stvar postaje beznadežna. Za sve što je ovdje hrvatsko postaje upitno dali je uopće hrvatsko. Iste običaje i isti bunjevački jezik (što se ovdje izuzetno forsira) imaju i Bunjevci i „bunjevački“ Hrvati. Ovi prvi nisu Hrvati, pa po tome onda ti običaji i jezik nisu hrvatski, a potpuno su isti su sa običajima ovih drugih Bunjevaca!? „Dužijancu“, primjerice, svojataju jedni i drugi, što znači da jedna „Dužijanca“ nije hrvatska, a drug, ista takva, treba da jeste! Kako da mi srijemski Hrvati gledamo na to!?
 
Žigmanov u člamku o kojem pišem kaže i „da će u lipnju ansambl “Lado” nastupati u Subotici s ljudima koji su odmetnuti od nas, sa strukturama koje prepoznajemo kao one koje su '90-ih godina bile na drugoj strani". O čemu se radi! Da li je to onaj čuveni “Lado”, koji predstavlja Hrvate u cijelom svijetu, ali, kako kaže Žigmanov, s ljudima koji su 90-ih bili na drugoj strani. Da li je “Lado” hrvatski i kako da mi Hrvati u Srijemu sada gledamo na “Lado”!? Tako Žigmamov unosi razdor u hrvatsku zajednicu ovdje, dijeli nas po svim mogućim i nemogućim šavovima, pri čemu u svemu pravi negativnu selekciju, favorizujući samo svoje poslušnike.
I iz cijele znanstvene parade zvane “Hrvati u Vojvodini nakom 1990-ih” samo će on (i njegovi poltroni) izvući korist. On je, poslije 27 godina, a tko drugi, idejni tvorac likovnog izraza “Rane Srijema” kao spomen obilježja koji će u mjestima u vojvođanskome dijelu Srijema zorno i trajno obilježiti stradanje Hrvata”!!! Eto novog posla za manipulanta i etnobiznismena i njegovog jedinog dizajnera u republici Srbiji! Podijelit će novac hrvatskih i srpskih poreskih obveznika, a sve će biti i sljedećih 27 godina isto kao i do sada. Ako ovdje uopće bude Hrvata. Zašto ne bismo svi bili Bunjevci i živjeli kao bubreg u loju, na čelu s Tomislavom Žigmanovim.
 

Branimir Miroslav Tomlekin

Preopasna Pupovčeva jezična konstrukcija 'na prostoru Hrvatske'

 
 
Milorad Pupovac je na predstavljanju kandidata SDSS-a za europerlamentarne izbore, kao prvi (''euro'') Srbin na listi, odnosno četnički čelnik u Hrvatskoj i ''ambasador'' četničke vlade Vučića u Beogradu; član Plenkovićeve koalicijske vlade i zastupnik u Hrvatskom saboru, dao ''povijesnu'' izjavu ''da je pitanje položaja Srba u Hrvatskoj pitanje o kome ovisi europska priroda Hrvatske.''  Dakle, stanje je presudne odluke! Pupovac je također naglasio da je njegova stranka (SDSS) jedina parlamentarna manjinska stranka na prostoru Hrvatske koja sudjeluje na ovim izborima. Drugim riječima, srpska nacionalna manjina u Hrvtaskoj bit će predstavljena u EU-u kao prepoznatljiva nacionalna karakteristična jedinica ''na prostoru Hrvatske''. Nije li to isto, samo malo drugačije, predstavljane ''srpskog entiteta SAO Krajine'' u europskom parlamentu, što bi u nacionalnom smislu činilo vlastitu, odijeljenu cjelinu.
https://www.espreso.rs/data/images/2019/01/11/11/493157_filip-plavcic_ls.jpg
Pupovac sa SDSS-om želi, navodno, ''doprinijeti tome da ni Europa niti Hrvtska ne stradaju od ultranacionalizma i ultraklerikalizma i politike koje ovog trenutka sebe nude kao izlaz za Europu i spas za Hrvatsku.'' Pupovac sa SDSS-om ima alternativno rješenje za hrvatski ''ultranacionalizam i ultraklerikalizam'' koji će ''spasiti'' Europu i Hrvatsku od stravičnog pogiblja: srpska mitologija!Pretvario se Pupi u vizionara, nije mu ravan ni sv. Sava!
 
Pupovac se osvrnuo i na pokušaje ugrožavanja (zar već nisu!?) prava Srba u Hrvatskoj rekavši ''da je cilj SDSS-a boriti se protiv takvih nastojanja te stati u obranu prava manjina u Hrvatskoj, ali i u svim zemljama EU-a''! Milorade, kani se velikih stvari. (Fuge magna!)
Evo, kako je biti Hrvat u Hrvtskoj, Srbiji, BiH i Crnoj Gori. ''Kako je biti, Milorade, Hrvat u Borovu Selu, Milorade? U mjestu koje se nalazi u Hrvatskoj? Kako je biti Hrvat u Srbiji?'' Upitao je Pupovca saborski zastupnik Miro Bulj.
 
''Mogu postaviti i pitanje kako je Hrvatima u Srbiji, koji nemaju ni stoti dio prava koje ima srpska nacionalna manjina u Hrvatskoj. Kako je Hrvatima u Bosni i Hercegovini gdje gube svaki oblik konstitutivnosti, ili u Crnoj Gori gdje ih se sve manje i manje, kao i u BiH, ali i Srbiji. (...) Lijepo je Srbima u Hrvatskoj, jer imaju zagarantirana tri mandata, najmanje desetak osiguranih dužnosničkih pozicija i izdašno financiranje kao što ga ima Srpsko narodno vijeće. Ali, dodaje, lijepo je samo onim Srbima u  Hrvatskoj koji su bliski SDSS-u. Što će reći drugi Srbi u Hrvatskoj, poput Peđe Mišića, koji su u Domovinskom obrambenom ratu žrtvovali svoje zdravlje za svoju domovinu Hrvatsku, kazao je Hrvaoje Zekanović.
 
Predsjednik nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj Nenad Vlahović odgovrio je Pupovcu: Kontroverzne plakate postavljaju ljudi koji nemaju plan u budućnosti ostati u Hrvatskoj. ''Pupovac priprema i režira situaciju koja će se tek kasnije pokazati. On i njegova ekipa su svjesno postavili plakate takvog sadržaja jer znaju da će to izazvati negodovanje, sve kako bi plakali svjetskoj zajednici da u Hrvatskoj nema demokratskih sloboda, da postoje snage kao i 1941. godine. On povlači duboku prošlost koju, ako se nastavi njegov način rada, ma nikada ne ćemo prijeći'', upozorio je Vlahović.
 
Kolike li ironije: ''Naši plakati i naše poruke su protiv straha, a za slobodu. Naši plakati i naše poruke su protiv mržnje i za oslobođenje ovoga društva od mržnje.Ne bojimo vas se. (...) Ako budu tjerali da s traktorima vode kampanju - dopunit će ćirilicu i s traktorom. Ako žele da s traktorima uđemo u Bruxelles, ući ćemo'', poručio je Pupovac. Da kojim slučajem, Pupovac nema Plenkovića u džepu, on bi se drugačije ponašao, bio bi skromniji i pristojniji. Kako što Pupovac provocira s letcima u Hrvatskoj, u isto je vrijeme Šešelj provocirao Hrvate u Srbiji. ''Srbi se nisu ništa promijenili i dalje dosljedno provode svoj fašistički velikosrpski program. ''Otadžbinski kongres'' Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima provokacija je i izazov Šešelja da se vrati na mjesto zločina, te potvrde da vlasti Republike Srbije toleriraju nastavak politike širenje nacionalne mržnje. Mogle su se čuti i poruke kako je ''iz Nezavisne Države Hrvatske protjerano oko milijun Srba'', da Srbi moraju osloboditi republiku srpsku krajinu te uz pozdrav ''vidimo se dogodine u Kninu''... 
 
Srbi su nakon Druhgoga svjetskog rata očistili od Hrvata sva mjesta i područja gdje su Hrvati živjeli sa njima u manjini, a nakon ovog zadnjeg rata prognali su i pobili 200 tisuća Hrvata iz Bosanske Posavine, a osim toga očistili su Srijem i Bačku, gdje nije bilo rata, od Hrvata. Nakon svih tih zlodjela koje su počinili na Hrvatima, kukaju kako je nad njima počinjen genocid.' Doista, teško je preći preko srpske laži bez poruge.
 
Hrvatska je u jednom stoljeću pretrpila tri rata od srpskog ultranacionalizma - velesrpskog (četničkog) šovinizma i od ultraklerikalizma - srpskog (četničkog) pravoslavlja, čija je politika unakazila hrvatski narod i opustošila Hrvatsku. Kosti milijuna hrvatskih žrtava svjedoče u masovnim grobnicama od Bleiburga do Bitolja o zvjerstvima srpskog fašizma - ultranacionalizma i ultrapravoslavlja, koji su počinili genocid nad hrvatskim katoličkim narodom zbog ideje o ''velikoj Srbiji''. Ali, neprestalno cmizdriti i tugovati kako su oni ''žrtve genocida'' u Hrvatskoj!
 
Pupovcu je u Hrvatskoj – super. Ne može ''bre'' bolje biti. On je ''Katica'' za svaku zgodu: ima siguran i unosan posao, jer predstavlja 0,001 posto Srba u RH i 0,00 posto pravoslavnih Hrvata; bio je za vrijeme rata na drugoj strane balvana, a nakon Oluje, kao ''štićenik'' ostataka srbijanskih Srba u Hrvatskoj, dobio je namještenje u svim hrvatskim vladama, a trenutno drži Plenkovića na vlasti; vlasnik je četničkog biltena ''Novosti'', kojeg financira RH, a ''čivija'' je i na sveučilištu političkih znanosti u Zagrebu i, uz malo sreće, predstavljat će u Europskom parlamentu četničku ''oazu'' u  RH. Pupovac, dakle, želi biti prvi Srbin u Europarlamentu, jer računa da može osvojiti jedan mandat, i kaže, ''to bi bilo veliko postignuće za sve Srbe u bivšoj Jugoslaviji.'' Milorade, nema problema, sigurno ćeš dobiti jedan, a možda i dva mandata. Za tebe i drugog četnika po rangu Dejana Jovića, bit će glasova na pretek, jer predstavljate sebe (''persona grata''), Srbe u Hrvatskoj, Srbe u bivšoj Jugoslaviji i svijetu, Republiku Srbiju, srpsku republiku u BiH, ortodoksnu srpsku pravoslavnu sektu, hrvatske jugonastalgičare i izbjegle četnike kojima nije oduzeto hrvatsko državljanstvo, te sve one koji mrze hrvatski narod i državu Hrvatsku. Za takve ljude u  Hercegovini kažu: ''Krme sito preokrene korito!'' Narod bi još reka’ – ne valja vlada. Razuman čovjek bi kazao - ne valja narod. 
 

Rudi Tomić, Toronto

Za jugoekstremistu Dejana Jovića Hrvatska je 1991. bila nasilnik…

 
 
Od početka hrvatske nezavisnosti postoje brojne političke stranke i udruge koje bi zabranili dijaspori, točnije iseljenoj Hrvatskoj, glasovanje na izborima. Posebna meta su Hrvati u BiH koji, usput rečeno, nisu dijaspora jer tamo žive tisuću godina, koji su poniženi i obespravljeni od samog Zagreba, pogotovo kada gledate nepregledne kolone Hrvata koji stoje pred diplomatskim predstavništvima kako bi konzumirali svoje pravo.
http://thesrpskatimes.com/wp-content/uploads/2015/09/Dejan-Jovic-2.jpg
Dejan Jović
 
Zakonom kojima su Hrvatima izvan Hrvatske reducirana biračka mjesta, primjerice, u Kanadi ili Australiji, naš čovjek mora putovati i stotine kilometara da bi glasovao. Zanimljivo, isto biračko pravo nikada nije osporavano hrvatskim državljanima srpske nacionalnosti izvan Hrvatske, poglavito u Srbiji i BiH. Naprotiv, njih se dovozi autobusima na Pupovčev mig, plaća im se da glasuju. I tu nitko ne vidi problem. Ali u Hrvatima u BiH se vidi.
 
Ovo je perverzno, pokvareno i nepravedno iz više razloga.
Prvi je da je zahvaljujući i novcu iseljene Hrvatske, milijardama dolara, Hrvatska obranjena. Brojni Hrvati iz iseljeništva dali su ne samo novac, već i svoj život za Hrvatsku.
Drugi razlog je što svake godine dijaspora svojima u RH šalje više od dvije milijarde eura koja pune državni proračun, što je više od stranih ulaganja u RH, značajan dio BDP-a. I onda se "argumentira" da oni ne smiju glasovati "jer ovdje ne plaćaju porez". Umjesto hvala Vam za dvije milijarde keša godišnje, kojima se pune i džepovi istih tih koji rogobore protiv njih, oni bi ih obespravili.
S druge strane, za razliku od Hrvata u iseljeništvu koji obilato pune državni proračun, naši državljani srpske nacionalnosti u Srbiji svaki mjesec dolaze po ustaške kune iz hrvatskog proračuna i troše ih u Srbiji puneći - srpski proračun. Plaćaju li oni porez u RH? Ne, samo je sisaju. Za razliku od Hrvata izvan RH, oni su paraziti na proračunu RH.
Treći je razlog idiotski, samoubilački, jer sve zemlje koje imaju ogromnu dijasporu kao naša, poput nama slične Irske, u iseljenoj Irskoj vide bogatstvo, a ne problem. To je, među inim, tajna irskoga gospodarskog čuda. Hrvate iz dijaspore, a mnoštvo je milijardera i uspješnih poduzetnika, naši uhljebi, tajkuni na državnoj sisi, čitaj kriminalci, ih tjeraju da ne ulažu, traže mito, jer znaju da su se obogatili na stvarnom tržištu, svojima znanjem i trudom, a ne stranačkim i partijskim vezama i korupcijom kao ovi u Hrvatskoj, pa bi im pokvarili uhodane lopovske sheme. Irci su očito idioti.
 
I dok se sve čini da se Hrvatima izvan Hrvatske, koji ne utječu bitno na izbore, reducira broj biračkih mjesta, Srbima hrvatskim državljanima u Srbiji i BiH se povećava broj biračkih mjesta. Kako su Pupovac i notorni Dejan Jović odlučili izaći na EU izbore, predsjednik kluba Pupovčeva SDSS-a Boris Milošević uputio je Državnom izbornom povjerenstvu u Zagrebu zahtjev da se poveća broj biračkih mjesta u Beogradu, Subotici i Banjoj Luci.
Zamoljeno - odobreno, što ne bi bilo moguće bez znanja ministra uprave Kuščevića, MVEP-a, pa onda i samog Plenkovića. Nakon što su Srbi iz Hrvatske dali potporu depiliranom četniku Vučiću, on će im zahvaliti hrpom autobusa kako bi pogurao Pupovca ili Jovića, svejedno, da i Srbija dobije preko Zagreba svog europarlamentarca.
 
Ako u ovoj raboti uspiju uz asistenciju i blagonaklonost "suhoga zlata", u EU će vjerojatno ići Jović, čovjek kojeg je Josipović, koji fratre koje su pobili partizani smatra legitimnim vojnim ciljem, pravnik – jugoekstremist koji zagovara presumpciju krivnje, morao otpustiti s mjesta svog savjetnika, jer je izjavio da je hrvatski referendum o neovisnosti '91., bio vrlo neliberalan, te da nije bio održan u slobodnim i poštenim okolnostima.
Dejan Jović, također jugoekstremist, prekoravao je i JNA jer "je bila u stanju snimati ilegalni uvoz oružja iz Mađarske u Hrvatsku, ali nije bila u stanju ništa poduzeti da bi to spriječila ili da bi razoružala nasilnika." Pazite, napadnuta Hrvatska za Dejana Jovića je – nasilnik!? Možda zato jer su oružje za obranu kupovali iseljeni Hrvati? Onda u intervjuu za Novi list Jović kaže kako je "mit o Domovinskom ratu glavna prijetnja razvoju Hrvatske"!? Čovjek, Jović, izravno krši hrvatski Ustav i Deklaracije donesene u Saboru, i još bi preko zemlje koju de facto ne smatra svojom želio ući u Europski parlament, a Plenković i društvo šireći broj biračkih mjesta u Srbiji i BiH za Srbe hrvatske državljane u tome mu svesrdno pomažu. Čije će, ako uđe, interese u europarlamentu zastupati Dejan Jović kojeg je Beograd stavio među "deset najmoćnijih Srba u svetu"? Dejan Jović ima pravo, kao i Vučić i Pupovac na "alternativni narativ" o velikosrpskoj agresiji, jer Hrvatska je slobodna zemlja sa visokim standardima zaštita manjina i neka svatko govori što ga je volja, osim kada je u koliziji sa zakonima RH. No čudim se državi koja ne treba svoju, hrvatsku dijasporu, a treba Pupovce i Joviće gurajući ih u EU parlament. Valjda da šire "istinu" o domovinskoj i iseljenoj Hrvatskoj, kao i o Hrvatima u Vojvodini.
 

Ivica Šola, https://www.slobodnadalmacija.hr/misljenja/agora/clanak/id/601090/zasto-je-povecan-broj-birackih-mjesta-u-srbiji

Anketa

Zašto birači HDZ-a, članovi i simpatizeri, ne će u nedjelju dati svoj glas Plenkovićevom HDZ-u?

Četvrtak, 23/05/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1030 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević