Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Nije bilo ‘bliskog kontakta’ prilikom premijerova kratkog susreta, manjeg od tri minute, i fotografiranja bez rukovanja, s tenisačem Novakom Đokovićem prilikom zadarskog Adria Toura. Zato premijer Plenković ne treba poduzimati nikakve dodatne mjere uključujući ponovna testiranja na koronavirus i samoizolaciju.
Priopćenje iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo o Plenkovićevu milovanju Novaka Đokovića
 
- Antifašizam se više ne može i ne smije dovoditi u pitanje jer je temelj hrvatske državnosti.
Urednički komentar Hine nakon jugopartizanskog okupljanja u šumi Brezovici 22. lipnja 2010.
 
- Andrej Plenković je umjereni političar desnog centra.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 
- Srbi su otišli u vrijeme Oluje ili prije nje i to je završilo 1995. godine. Od tada je otišlo duplo više Hrvata i to je problem. Odlazak Srba je početak problema, jer je te teritorije ostavio prazne. Srbi u Hrvatskoj su bili žrtve agresivne politike Slobodana Miloševića. Onda su bili žrtve straha od relativizacije ustaštva, a toga je bilo. Zatim dolazi činjenica da su pokrenuli oružani ustanak i da balvan revolucija i rat nisu bili nešto ugodno u ovoj zemlji, tako da je posljedica moralo biti. Naravno, ne zagovaram ratne zločine, ali potpuno razumijem sve što se događalo. Je li Hrvatska mogla napraviti puno više, normalno da je, ali su i oni mogli napraviti puno manje.
Ivan Račan, sin zloglasnog jugokomunističkog političara, Lupiga.Com
 
- Koje li ironije! Prosvjednici u Washingtonu srušili i spalili spomenik Alberta Pikea, oca moderne masonerije, najmoćnijeg poznatog masona 33. stupnja u američkoj povijesti. Ali nisu ga oni, sirote, srušili jer je bio mason, nego i on je došao na red kao konfederacijski simbol. Sad su prešli crtu, jer su se dirnuli u duhovnog oca redatelja cijelog ovog cirkusa koji se kriju iza zavjesa pozornice. Zapravo, štogod taknu u Washingtonu, zadiru u masonsku baštinu, pa će biti zanimljivo gledati kako će veliki meštri primiriti neuku nestašnu dječicu. Pike im je prevelika faca da bi ga baš žrtvovali. Poznat kao luciferijanski svećenik.
Zoran Vukman, hrvatski politički analitičar na facebooku
 

TVRDNJE

 
- LGBT ideologija je ista kao i boljševizam. Ona je čak i opasnija i destruktivnija od boljševizma.
Andrzej Duda, poljski predsjednik, Tribun
 
- Šefik Džaferović je u ratu davao državljanstva mudžahedinima. Imam dokumente iz rata, s njegovim potpisom, kada je davao državljanstva mudžahedinskim borcima iz Egipta, Pakistana, Tunisa, Saudijske Arabije, Jemena i Jordana (koje smo, kao država, pod pritiskom Zapada, kasnije poništavali).
Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, Dnevni avaz
 
- Država, ako drži do sebe, ima bezbroj mehanizama kako da pomogne svakoj obitelji, ženi, majci koja se odlučuje na takav čin. Nismo mi primitivna zajednica, ne zabrana, ali učiniti sve da se sačuva život” te dodao kako bi se silovane žene trebale konzultirati sa svojom obitelji o pobačaju.
Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta na sučeljavanju s G. Jandrokovićem
 
- Plenković, Pupovac i Milanović, kao i mnogi drugi, pa uostalom i svi mi, plod su povijesnoga razvitka začetog 1945., propuštenih prigoda i pogrješaka od samog zametka moderne hrvatske države 1990., a u ovom su trenutku svojevrsni usud, odraz hrvatske zbilje, tj. naših nesređenih političko-stranačkih i društvenih prilika. O političkoj se zbilji ne treba besplodno raspravljati i lamentirati te je svoditi na pojedince i osobne odnose. Političku zbilju političkim djelovanjem treba mijenjati.
Zlatko Hasanbegović, nositelj izborne liste Domovinskoga pokreta u I. izbornoj jedinici, Narod
 
- Što se tiče odvratne Pachamame, jasno je da je u tijeku postupna zamjena Majke Božje Majkom Zemljom, iz poštovanja prema globalističkoj i ekološkoj religiji. Neka budu vrlo oprezni kada se rugaju Djevici: uvrjede koje Gospodin oprašta kada su nanesene Njemu, On ne oprašta ako imaju za predmet Njegovu Presvetu Majku.
Nadbiskup Carlo Maria Viganò o uništavanju Crkve
 
- Dosta je Bergoglija, tog lažljivca i prevaranta - zašto se katolici masovno ne dignu na duhovnu pobunu, zašto dopuštamo da nas tretira kao poslušna goveda! Može nas biti sram - za što smo spremni živjeti i umrijeti?
Zoran Vukman, hrvatski filozof i katolički teolog na facebooku
 
- Staljinistički komunizam i onaj njemu bliski titoistički oduzeo je život mnogim nevinima. Vrijeme je da to shvate Komšići, Josipovići, Stazići i mnogi drugi. 
Fra Luka Marković, Katolički tjednik, Sarajevo
 
- Jedno je sigurno: ne ćemo pomrijeti u ovoj epidemiji, a slobode će, kao i uvijek, biti upravo onoliko koliko slobode budemo zaiskali. Ako vam je zdravlje važnije od ljudskih prava, onda je najbolje da više nikad niti ne izađete iz kuće. Sigurno ćete na taj način ostati zdravi. Pogotovo ako se s vladarom dogovorite na koji ćete mu način, tako ne izlazeći, pružiti trajnu podršku. Njemu i njegovim doktorima. Ali i to je, vjerujem, izvedivo. Imamo digitalne platforme, a imamo i glasanje iz postelja i grobova.
Miljenko Jergović, pisac, Portal Analitika, Podgorica
 
- Naravno i taj "duh" nije baš pretjerano snažan jer ga se politikom iseljavanja i doseljavanja nastojalo dodatno slabiti. No, dovoljno bi bio jak da se riješi četničko-autonomaških nasilnika samo da je u Istri Domovinskog rata bilo barem dva puna dana. Ovdje, vjerovali vi to ili ne, još vlada duh velikosrpskog yugo komunizma u glavama onih koji o bilo čemu odlučuju. Ali, bez brige, na kraju priče ipak pobjeđuje ono prirodno.
Nino Mogorović, politički analitičar iz Pule na facebooku
 

GOVOR MRŽNJE

 
- HDZ je fašistička stranka, a hrvatska Vlada fašisitička.
Gorjan Tozija, dužnosnik makedonske Vlade na društvenim mrežama
 
- Dok su u pitanju vaši životi i životi maloumnika koji vas slijede, potpuno se slažem da je irelevantno živite li ili ne. Dapače, društveno je korisno kad Darwin malo pročisti mulj. Problem je u tome što svojim praznovjerjem i idiotizmom ubijate i ljude. Nema neke razlike ubijate li zbog svog primitivizma ljude eksplozivom ili koronom. Izbrisali ste i posljednju razliku između talibana i katolibana.
Matija Babić, vlasnik protuhrvatskog portala Index na facebooku
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Nikad ne možemo dovoditi u pitanje antifašizam, to je dio hrvatske povijesti na koji možemo i moramo biti ponosni.
Dražen Bošnjaković, izaslanik predsjednika Vlade A. Plenkovića u šumi Brezovici
 
- Sloboda, jednakost i pravda jednako je antifašizam.
Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik u šumi Brezovici
 
- Antifašizmu se ne smije staviti znak jednakosti s boljševičkim komunizmom.
Željka Josić, izaslanica predsjednika Sabora G. Jandrokovića u šumi Brezovici
 
- Od 2000. de facto je započela naša prava tranzicija od autoritarnog višestranačja prema demokraciji.
Vesna Pusić, orjunaška političarka u razgovoru s Juricom Körblerom, Glas Istre
 

AUTONOMAŠTVO

 
- IDS je odlučio ući u ovaj progresivni savez s jasnim ciljem da provede decentralizaciju od koje će koristi imati svi dijelovi Hrvatske.
Boris Miletić, predsjednik IDS-a, Glas Istre
 
- Hrvatska je danas jedna od najcentraliziranijih država u Europi, a PGS već 30 godina se dosljedno zalaže za decentralizaciju i regionalizaciju Hrvatske. U PGS-u cijelo vrijeme naglašavamo važnost regionalnog koncepta u politici, a ovdje u Istri se uvijek dobro osjećamo.
Darijo Vasilić, predsjednik PGS-a, Glas Istre
 

DEMAGOGIJA

 
- Ako je naše sudjelovanje u vlasti problem za Hrvatsku, pa ne ćemo mi sudjelovati ni na koji način. Naći ćemo načina kako ćemo politički djelovati.
Milorad Pupovac, predstavnik srpske manjine u koaliciji s A. Plenkovićem, HRT
 
- Hrvatska kakvu ja vidim je otvorena, suosjećajna i tolerantna Hrvatska, a ne Hrvatska u kojoj se propituje mogu li žene racionalno rasuđivati.
Blaženka Divjak, liberalna „ministarka“ orjunaškoga HNS-a u Plenkovićevoj prošloj Vladi na facebooku
 

GLUPOST

 
- U Brezovici okupila se skupina heroja koja je formirala prvi antifašistički odred i koja je Hitleru prva rekla odlučno ne.
Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca u šimi Brezovici, Hina
 

KOMENTARI

 
- Na svakom raskrižju Sarajeva su marokansko-alžirski-pakistansko-iranski i ostali kriminalci bez dokumenata koje neki zovu migrantima i, čast izuzecima, na to niti jedna služba ne reagira? Osim ako niste na raznoraznim potjernicama, postoji li jedan razlog da uništite osobne dokumente? Svaki od njih može magaretu rep iščupati, izgledaju kao reperi u New Yorku I PROSE S MARAMICAMA? Reakcija MUP-a i ostalih službi?
pejic_igor, Dnevni avaz, https://www.instagram.com/p/CBfZwzVhYCE/?utm_source=ig_embed
 
- Zadarski turnir je bacanje novaca poreznih obveznika i to je jako neodgovorno prema narodu kojem su gazde donijele covid19 a sad nek se sami hebu.
Marko Baković, https://www.novilist.hr/vijesti/hrvatska/plenkovic-neki-silno-zele-da-sve-bude-negativno-a-mi-cinimo-sve-da-u-hrvatskoj-bude-pozitivno/
 
- PRETUŽNA PRIČA. Osječki taksist Božo Mihaljević koji je došao raditi sezonu u Pulu: "MORAM OTIĆI NAKON TJEDAN DANA. VIKALI SU MI DA SAM USTAŠA I DA SE GUBIM IZ PULE" (GLAS ISTRE). Takvih četničko-autonomaških "odbora za doček" bilo još i u YUgi. Za takve bi trebalo vrijediti samo jedno pravilo, u izostanku funkcioniranja pravne države. Ono u Istri nije nastupilo samo zato što nadogradnja "milicije i ostalih organa i organizacija, te društveno političkih organizacija, poput IDS-a i HDZ-a" posvećuju izuzetno veliku pažnju hrvatskom nacionalizmu i imaju striktnu zadaću njegove permanentne kontrole. Duh treba ostati u boci.
Nino Mogorović, politički analitičar iz Pule na facebooku, https://www.facebook.com/nino.mogorovic?__cft__%5b0%5d=AZVGx2PX2Z1SYL4KpuUKVOlnzPKaMWamD1t-U0Gwdmc3I3IS58YRLLExvrsa0kaOQJpiU9s-Qtqy_lvVKo8y0zixlf5E3i6aoOgAx-7A7Q4dtsFCxR0uGrfWrzLrShEopYg&__tn__=-UC%2CP-R
 

LAŽ

 
- Nisam se s dodirivao na predizbornom skupu u Sisku.
Davor Božinović, ministar policije iz HDZ-a najprije je lagao, Dnevno
 

MITOMANIJA

 
- Za balkanskog Hazara, Cincara Miroslava Krležu, ustaše su bile mala, sasvim neznatna četa plaćenika.
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', Jadovno.com
 

NAKNADNO PRIZNANJE

 
- Pokazao sam jednu vrstu slabosti, vidio sam prvi put puno novih ljudi, neke sam odbio laktom a kod nekih sam popustio.
Davor Božinović, ministar policije iz HDZ-a naknadno je priznao da je lagao, Jutarnji list
 

NAŠ VOLJENI VOĐA

 
 - Plenković je mudro zaključio da je politika široke ruke prema svojim oponentima mnogo korisnija od sukoba, isključivanja, svađa ili ignoriranja. Kovač će se imati priliku boriti za preferencijalne glasove, što je korektna pozicija s obzirom na to da je prije samo četiri mjeseca potučen, uz svega 20 posto podrške članstva.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 

PRIMITIVIZAM

 
- Pridružujem se svim ženama koje ovim “nepristojnim” činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će baja reći. Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja. Stoga i ja u znak potpore dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju”
Kolinda Grabar-Kitarović, bivša hrvatska predsjednica primitivno zagovara pobačaj, Jutarnji list
 
- Milo moje, evo damski odgovor na džentlmensko razmišljanje genijalaca koji imaju savjete što silovana žena treba napraviti. Pa se posavjetuj!
Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika Osijeka iz HNS-a prostački je pokazala srednji prst svim domoljubnim Hrvatima, Narod

IZJAVE TJEDNA

 
 
- HDZ ima jasnu viziju razvoja, određena iskustva  u rješavanju kriza i rezultate. HDZ ima viziju, a vizionari pobjeđuju.
Vili Beroš, ministar zdravstva i nositelj liste HDZ-a u X. izbornoj jedinici, Hina 
 
- Da se s Culejom malo više radilo i komuniciralo proteklih godina, stranka bi od njega imala više koristi, a moguće da bi izostale one kontroverzne strane njegovog političkog djelovanja.
Zlatko Crnčec, novinar Novoga lista ovako podilazi A. Plenkoviću
 
- Policija radi svoj posao, ali neki ljudi iz državnih institucija ne. Sudačku profesiju poštujemo, ali neki ljudi očito podliježu iskušenjima nezdravoga sudovanja.
Milorad Pupovac, predstavnik srpske manjine u koaliciji s A. Plenkovićem, HRT
 
- U strahu da se ne zamjeri nekim svojim lojalistima, koji su međutim na nacionalnoj sceni potpuno nerelevantni, protiv sebe je dobio jednog Ranka Ostojića, Vojka Obersnela ili mladog Mišu Krstičevića. Ta matematika ne može mu ići u prilog, a da se o demotiviranim biračima ljevice i ne govori. I dok Plenković pokazuje da iz dana u dan uči da se birače ne smije podcjenjivati, Bernardić je svakoga dana sve dalje od (sigurne) pobjede.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 
- Cijeli SDP stao iza Domagoja Hajdukovića.
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, Novi list
 
- Istra je kreativna, tolerantna i poduzetna! Istra je jaka i Istra je svoja. Postali smo dio ovog progresivnog saveza da bi Ista ostala svoja i postala još jača.
Boris Miletić, predsjednik IDS-a, Glas Istre
 
- Jugoslavenski dug je nastao u sedamdesetim, a kriza koju pamtimo, nastala je osamdesetih. Rast sedamdesetih je bio umjetan, a osamdesetih, kada su došli Ronald Reagan i Margaret Thatcher, nisu se dozvoljavali novi krediti. I deset godina kasnije, ode sve... Problem socijalizma je što nije stvarao novu vrijednost. To ne znači da nije bilo novih ideja.
Ivan Račan, sin zloglasnog jugokomunističkog političara, Lupiga.Com
 
- Plenković u paktu s Orbanom guši slobodu u Europi, pa ih je EU zajedno udarila po nosu!
Gorjan Tozija, dužnosnik makedonske Vlade na društvenim mrežama
 

TVRDNJE

 
- Oni koji su pročitali treću fatimsku tajnu jasno su rekli da se njezin sadržaj odnosi na otpadništvo crkvenih ljudi, koje je započelo upravo početkom 1960-ih i dostiglo je tako očitu fazu da je danas mogu prepoznati laički promatrači. Ovo gotovo opsesivno inzistiranje na temama koje je Crkva oduvijek osuđivala, poput vjerskog relativizma i indiferentizma, lažnog ekumenizma, maltuzijanske ekologije, homo-hereze i imigracije, koje se nalaze u Deklaraciji iz Abu Dhabija, ispunjava plan koji su osmislile tajne sekte prije više od dva stoljeća.
Nadbiskup Carlo Maria Viganò o uništavanju Crkve
 
- Možemo li reći: dosta je laži i manipulacija, dosta je tog stresnog terora nad našim životima i savjestima, ugrožavanje naših sloboda, našeg ljudskog digniteta - dosta je Grete, COVID-a, BLM-a, Antifa i svih ostalih! Dosta je Soroša, Gatesa i lažnih "filantropa" koji gaze narode, njihovu vjeru, tradiciju, pravo da sami organiziraju svoje zemlje, da budu suvereni!
Zoran Vukman, hrvatski filozof i katolički teolog na facebooku
 
- EU je potreban restart i ovo pokazuje da je to jedan polupropali projekt. Svatko gleda svoje interese.
Nino Raspudić, nezavisni kandidat Mosta na sučeljavanju na Novoj TV
 
- Nije dobro što još uvijek nije došlo do lustracije i odvajanja žita od kukolja. Nije dobro da se još i danas šepure oni za koje se zna da su počinili zločine poslije Drugoga svjetskoga rata, da su do zadnjega dana ostali vjerni velikosrpskoj ideologiji. Nije dobro da u demokraciji mogu politički napredovati oni koji se dive Titu i komunističkoj diktaturi, što je već civilizirani zapadni svijet divno osudio.
Fra Luka Marković, Katolički tjednik, Sarajevo
 
- U Beogradu su na vlasti ostavili sovjetskog satelita i moskovskog učenika – Josipa Broza Tita. Iz Beča su izašli tek 1952. godine. U devet država EU koje su potpisale Izjavu o kraju Drugoga svjetskog rata, uvedena je 1945. komunistička diktatura. Zbog toga te države i ti ponosni narodi taj dan ne smatraju oslobođenjem, već zamjenom jednog totalitarizma s drugim.
Petar Horvatić, komentator Naroda
 
- Ljudi se ponašaju kao isprepadani magarci. Pristaju na to da ništa nije vrjednije od zdravlja.
Miljenko Jergović, pisac, Portal Analitika, Podgorica
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Hrvatskom vladaju fašisti.
Gorjan Tozija, dužnosnik makedonske Vlade na društvenim mrežama
 
- I Srbima stigao židovski zombi, pa svima u gubice trpaju istu žlicu. Evo, čestitam svima s empatijom koji žale i glupe i praznovjerne – veći ste ljudi od mene. Ja se smijem i zazivam Darwina da dođe po svoje. Naravno šteta kolateralnih žrtava, jer zbog ovakvih trpe i ljudi.
Matija Babić, vlasnik protuhrvatskog portala Index na facebooku o pravoslavnom Uskrsu
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Malo tko je u hrvatskoj politici ostavio tako duboki trag kao Vesna Pusić. Ova profesorica i znanstvenica iz ugledne obitelji Pusić krajem sedamdesetih prošlog stoljeća bila je među sedam žena koje su inicirale prvu feminističku grupu u Jugoslaviji pod nazivom Žena i društvo. Predavala je na Filozofskom fakultetu, a od 1990. članica je, a kasnije i predsjednica Hrvatske narodne stranke. Bila je među onima koji su 1993. godine tražili ostavku dr. Franje Tuđmana.
Jurica Körbler, novinar Jutarnjega lista, Glas Istre
 
- Nema sumnje da je Hrvatska danas bolja nego što je bila u devedesetima.
Vesna Pusić, orjunaška političarka u razgovoru s Juricom Körblerom, Glas Istre
 

AUTONOMAŠTVO

 
- IDS želi visoke standarde postignute u Istri preslikati na cijelu Hrvatsku. Znanje i iskustvo u upravljanju najrazvijenijom hrvatskom regijom želimo podijeliti s ostatkom zemlje, bilo da je riječ o malom i srednjem poduzetništvu, postignućima u poljoprivredi, turizmu ili borbi protiv pandemije.
Boris Miletić, predsjednik IDS-a, Glas Istre
 
- Treba omogućiti najboljima da budu razvojna lokomotiva Hrvatske – Primorsko-goranska županija i Istra to definitivno jesu. Fiskalnom decentralizacijom uspostavila bi se nova pravednost, razvijeniji bi mogli funkcionirati i mogli bi vući one koji to nisu.
Darijo Vasilić, predsjednik PGS-a, Glas Istre
 
- Na nama velika odgovornost za promjene u Hrvatskoj, naš je cilj decentralizacija i regionalizacija zemlje koju ćemo provesti u našem mandatu, s time da će Istra zadržati, kao i uvijek, svoju posebnost. Nakon četiri godine mandata moći ćemo reći za Hrvatsku da je poput Istre – korak ispred.
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a nakon potpisivanja koalicijsko
 

DEMAGOGIJA

 
- Želimo tolerantno, otvoreno, progresivno društvo, koje će vidjeti da moramo učiniti našu ekonomiju održivom, da može biti dostatna za hrvatsko društvo i građane. Želimo funkcionalnu i pravednu državu, jer ona to još uvijek nije.
Milorad Pupovac, neokrunjeni srpski etnobznismen u Dnevniku HRT-a.
 

GLUPOST

 
- Jedan od ključnih alata decentralizacije upravljanje je europskim fondovima. Hrvatska je zadnja u EU-u po iskorištenosti europskih fondova jer je iskoristila tek 30 posto sredstava. Jedna od važnijih poluga razvoja je stavljanje napuštene državne imovine u funkciju razvoja gospodarstva, odnosno turizma, zdravstva, obrazovanja, kulture i sporta.
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a nakon potpisivanja koalicijskoga predizbornog sporazuma s autonomaškim IDS-om i PGS-om, Hina
 
- Po tome ispada da sam ja nepismenim i glupim ljudima poslao poruku da ne izađu na izjave. Ali ne! Moja poruka je - upravo izađite na izbore, a ja ću vidjeti! Ne želim da se uz moje djelovanje pripisuje bilo kakva pristranost.
Zoran Milanović, hrvatski predsjednik „objašnjava“ svoju izjavu da ne će izaći na izbore, Jutarnji list
 

MITOMANIJA

 
- Kao u svakoj velikoj obmani, tako je i u slučaju projekta velike Hrvatske, koja bi prema megalomanskim težnjama vođe hadezeovaca Franje Tuđmana, obuhvatala Bosnu i Hercegovinu, neprobojnim zidom dobro sračunatog ćutanja obavijena istina o njegovim hazarskim korijenima.
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', Jadovno.com
 

NAŠ VOLJENI VOĐA

 
- Odluka da se stranački disidenti stave na listu mogla bi dovesti do toga da dio birača koji je već mislio glasati za Škoru sada ipak zaokruži HDZ. Sada još treba pokrenuti pomalo usnulu stranačku infrastrukturu. HDZ je na vlasti već skoro pet godina i u tom je razdoblju vodstvo, baveći se u prvom redu državom, donekle u drugi plan stavilo stanje u samoj stranci.
Zlatko Crnčec, novinar Novoga lista ovako podilazi A. Plenkoviću
 
- Pa dok vam Miroslav Škoro, recimo, prodaje jeftine štosove za stranački program i za slogan nudi stih »jer svoje volimo«, promislite je li misli pri tom stihom na domovinu, ili na bankovni račun, kog od koga brani a šta voli, a onda promislite dobro i na što zapravo cilja. Možda čovjek samo želi biti čelnik MMF-a ili Eurosonga!
Siniša Pavić, novinar Novoga lista napada M. Škoru, jer prijeti njegovu pulenu A. Plenkoviću
 
- Plenković je mudro zaključio da je politika široke ruke prema svojim oponentima mnogo korisnija od sukoba, isključivanja, svađa ili ignoriranja. Kovač će se imati priliku boriti za preferencijalne glasove, što je korektna pozicija.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 
- Za većinu igrača na hrvatskoj političkoj sceni, onih koji su se bavili politikom, rezultati Vlade Andreja Plenkovića ga pozicioniraju kao Batmana i Supermana, sve u jednom.
Tomislav Ćorić, ministar u Plenkovićevoj Vladi, Jutarnji list
 

NEOOSMANIZAM

 
- Na današnji dan 1453. godine osmanska vojska na čelu sa sultanom Mehmedom II. Fatihom (Osvajačem) zauzela je tadašnji Konstantinopolj, prijestolnicu moćnog Bizantskog carstva odnosno Istočnog Rimskog Carstva, čiji je zadnji car je bio Konstantin XI. Od tog dana, grad na Bosporu koji leži na dva kontinenta, postao je prijestolnica Osmanskog carstva.
Napis na bošnjačkom portalu https://www.trt.net.tr/bosanski/kultura-turizam-i-umjetnost/2020/05/29/divan-li-je-osvajac-fatih-sultan-mehmed-ii-1425306
 

POJAŠNJENJE

 
- Antife su ideološki pra-praunuci anarhista iz 19. stoljeća, i s početka 20. st. koji su bili teroristi, ubijali su vladare, političare, organizirali bombaške napade, bili su fanatici poput Al Qaide i ISIL-a u našoj epohi.
Zoran Vukman, hrvatski filozof na facebooku
 

SKOJEVSKI

 
- Sporne su mi mnoge izjave gospodina Škore i ljudi oko njega.
Nina Obuljen Kořinek, ministrica kulture, HRT
 

'UGROŽENI' SRBI

 
 - Poruke mržnje prema Srbima događaju se zato što su neki ljudi svoju političku kampanju počeli zasnivati na porukama netrpeljivosti i netolerancije prema Srbima, s porukama mržnje prema predstavnicima Srba i njihovim organizacijama.
Milorad Pupovac, predstavnik srpske manjine u koaliciji s A. Plenkovićem, HRT

IZJAVE TJEDNA

 
- Već sam ranije spominjao da je predstavnik Mosta, opcije koja je tada bila na čelu Ministarstva okoliša i energetike, tražio od nas najprije 8 milijuna eura, a kasnije 5 milijuna eura pozajmice za osnivanje njihove Etične banke. Zauzvrat oni ne bi blokirali izmjenu našeg projekta, a u protivnom, natjerali bi nas da instaliramo 71 agregat stare tehnologije snage 142 MW umjesto 48 agregata nove tehnologije snage 142 MW. Most je to blokirao samo zato što nismo pristali dati novac za Etičnu banku. Jasno je o čemu se tu radilo i sve to prijavili smo DORH-u.
Milenko Bašić, vlasnik tvrtke C.E.M.P., Večernji list

- Milenko Bašić je stariji brat Ivana Inje Bašića koji je 2009. godine postao blizak prijatelj i poslovni partner Kreše Milanovića, brata tadašnjeg predsjednika SDP-a i budućeg premijera Zorana Milanovića.
Marko Cigoj, novinar Jutarnjega lista, 28. IV. 2019.
 
- Držim da INA daje značajan doprinos iskoraku hrvatskog energetskog sektora, ponajprije odlukom o gradnji postrojenja »delayed coker« u sklopu rafinerije nafte u Rijeci. Riječ je o projektu u vrijednosti od oko četiri milijarde kuna. To je najveće ulaganje u hrvatsku industriju u posljednjih 30 godina. Tako će rafinerijska prerada u Rijeci doći na višu razinu, učiniti rafinerijski biznis INA-e konkurentnim te dugoročno osigurati vertikalnu integriranost INA-e kao kompanije od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku.
Tomislav Ćorić, ministar energetike, Novi list
 
- Moramo biti svjesni da je Hrvatska ujedinjena u Domovinskom ratu i da nitko nema pravo koristeći simbole fašizma iz poraženih režima bacati ljagu na sveukupni Domovinski rat.
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, Tportal
 
- Moramo biti ujedinjeni i zapamtiti da je borba za socijalnu pravdu, ekološku pravdu, rasnu pravdu i klimatsku pravdu, ista borba.
Greta Thunberg, izmanipulirana mlada švedska djevojčica mlati praznu slamu o svjetskim temama, 24 sata
 
- U svom političkom životu uvijek sjedim s jednim spakiranim koferom, jer nikad ne znam kad ga treba uzeti.
Zoran Milanović, hrvatski predsjednik na svečanosti obilježavanja Dana HV-a i Oružanih snaga, N1 TV
 
- Bilo kakva simpatija prema ekstremno lijevim teroristima nije ništa manja patologija od simpatija i podržavanja nacizma koji je poražena ideologija. Međutim, komunizam nije. Mladi ljudi koji su zavedeni tim idejama nisu dovoljno poučeni i obrazovani, nisu informirani da bi razumjeli noviju povijest svijeta. Odsječeni su od zapadne baštine duha i kulture. Slobodni zidari su izvršili najprljaviji posao masovnog socijalnog, psihološkog, političkog, medijskog inženjeringa u povijesti čovječanstva. Čitava povijest napisana pod masonskom cenzurom i uplivom je veliko ogledalo laži.
Zoran Vukman, hrvatski filozof na facebooku
 
- Deklaraciju o Domovinskom ratu vidim kao potez jednog vremena, kada smo bili pod udarom međunarodne zajednice, jer nismo bili u stanju procesuirati ratne zločine, gdje smo morali ovdje doći do nekog zajedničkog mišljenja da se ta stvar ne rastače dalje. Smatram da u njoj nema ništa sporno.
Ivan Račan, sin zloglasnog jugokomunističkog političara, Lupiga.Com
 
- Jugoslavija neslavno je završila, jer se u 80-ima nije više mogla suočiti s nacionalizmima i suprotstavljenim kulturama sjećanja.
Ivo Goldstein, povjesničar "ranog srednjeg vijeka", Hina
 

TVRDNJE

 
- Sadašnja Crkva čini sebe duhovnom rukom novoga svjetskoga poretka i braniteljem sveopće religije. U tom smislu koncilska revolucija najprije je trebala srušiti baštinu Crkve, njenu tisućljetnu Tradiciju – iz koje je crpila vlastitu životnost i autoritet kao Mistično Kristovo Tijelo – potom se riješiti predstavnika stare hijerarhije, i tek se nedavno počela bez pretvaranja predstavljati onakvom kakva želi biti.
Nadbiskup Carlo Maria Viganò o uništavanju Crkve
 
- Ne bih idealizirao EU, i ona je puna korupcije. Ona slabi državu. Prihvaćanje Marakeškog sporazuma stavlja nas u ranjivu poziciju. Milanović je rekao da ga je Merkel tražila da prihvatimo 100 tisuća migranta. To je skandalozno.
Nino Raspudić, nezavisni kandidat Mosta na sučeljavanju na Novoj TV
 
- Gle'te dragi moji, ovo BLM ludilo (Black Lives Matter = Crni životi vrijede) vam prerasta u globalni teror, u "kulturnu revoluciju" i prelijeva se po svim državama svijeta - rušit će nam spomenike, revidirati povijest, memoriju, iskakat će nam iz svih ekrana, reklama, škola, na zidovima, ulicama - maltretirat će nam djecu, mijenjati školske programe, određivati što smijemo a što ne smijemo govoriti - evo sad bi već micali spomenike koji ih podsjećaju na kolonijalnu prošlost europskih država. Imat ćemo manijake po ulicama koji će vrištati, sprejati, histerizirati, divljati, vikati, uglavnom Zapad čeka pakao prema kojemu će gay revolucija doista biti "baršunasta".
Zoran Vukman, hrvatski filozof i katolički teolog na facebooku
 
- Djeca ponekih komunista toliko zadojena lažnim komunističkim humanizmom da su postala i sama slijepa za razlikovanje dobra od zla. Ako već misle da su komunisti imali pravo ubiti tolike navodne pristalice ustaštva, neka se pitaju što je narod trebao učiniti s rigidnim komunistima i njihovim potomcima, da se vodio istom logikom, nakon propasti Jugoslavije. Dobro je da nije došlo do osvete i revanšizma.
Fra Luka Marković, Katolički tjednik, Sarajevo
 
- Boljševički, komunistički i staljinistički agitatori bili su razbojnici, ubojice, denuncijanti, mrzitelji ljudskog društva, čovjeka, obitelji, Boga, zatiratelji svega što im je stajalo na putu a sve su to činili u ime "obespravljenih" i u ume "slobode", kao što čine ovi danas.
Zoran Vukman, hrvatski filozof na facebooku
 
- Drugi svjetski rat je prestao u svibnju 1945. godine, nacionalsocijalizam je poražen, ali drugo veliko zlo komunizam ostao je na životu, čak bitno ojačan i osnažen. Komunistička vojska ušla je u samo srce Europe kao Berlin, Beč, Prag, Budimpešta, Varšava, Krakow, Dresden, Beograd, Zagreb, Leipzig, Bratislava i drugi gradovi. Komunistička diktatura 1945. uvedena je u pola Europe. Jedino iz Beograda i Beča povukle su se trupe Crvene Armije.
Petar Horvatić, komentator Naroda
 
- Ne plaši me covid-19, nego me plaše reakcije zapadne civilizacije i demokratskih društava na epidemiju.
Miljenko Jergović, pisac, Portal Analitika, Podgorica
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Trump je rasist.
Božo Kovačević, bivši čelnik Budišina HSLS-a, Otvoreno, HRT
 
- Marko Perković je ikona ustašofilije.
Ivo Goldstein, povjesničar "ranog srednjeg vijeka", Hina
 
- Stvari koje su dosad tinjale, sada su izašle na površinu, a Trump je tome doprinio
Joško Klisović, čelnik SDP-a na sučeljavanju na Novoj TV
 
- Ali ako jednu stvar treba dopustiti, treba dopustiti da par stotina neukih otočana nanaša neki kurac, jer vjeruju da je židovski zombi koji je sam svoj otac prije dvije tisuće godina umro i oživio da bi nam oprostio što je žena rebro pojela jabuku. Prioriteti su prioriteti, ne treba se ni te epidemije držati ko pijan plota.
Matija Babić, vlasnik protuhrvatskog portala Index na facebooku o održavanju uskrsne vjerničke procesije na Hvaru
 
- Bleiburg predstavlja historijski revizionizam i kontroverzne katoličke mise u Sarajevu s retrogradnom retorikom.
Zijad Bećirović, ravnatelj IFIMES-a (Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije) sa sjedištem u Ljubljani
 

JUGONOSTALGIJA

 
- U odnosu na pozdrav "Za dom, spremni", Ustavni sud je u nekoliko svojih odluka izrazio jasno stajalište da je riječ o ustaškom pozdravu Nezavisne Države Hrvatske te da taj pozdrav nije u skladu s Ustavom Republike Hrvatske.
Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda negira odluku Visokog prekršajnog suda od 3. lipnja 2020.
 
- Visoki prekršajni sud je donio šizofrenu odluku bipolarnog karaktera. Ova je odluka izravno suprotna odlukama Ustavnog suda RH i izričaju preambule Ustava RH.
Sanja Barić, šefica Katedre za ustavno pravo riječkog Pravnog fakulteta, Večernji list
 
- Visoki prekršajni sud golemom većinom glasova sramotno odlučio da Marko Perković Thompson može vikati »za dom spremni« na početku pjesme »Bojna Čavoglave«.
Siniša Pavić, novinar Novoga lista
 
- Odluka Visokog prekršajnog suda da Marko Perković Thompson može koristiti pozdrav 'Za dom spremni' je skandalozna. Zamislite da njemački sud dopusti da u Njemačkoj upotrebu pozdrava 'Sieg Heil' ili 'Heil Hitler'.
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, Tportal
 
- "Proćerdano" je i zadnjih 30 godina jer smo, zahvaljujući posve krivoj zamisli Franje Tuđmana da miri sinove i unuke ustaša i partizana, zapeli u polemikama koje su puno žešće negoli one prije 30 godina i kojima se ne vidi kraja.
Ivo Goldstein, povjesničar "ranog srednjeg vijeka", Hina
 

BOLJŠEVIZAM

 
- Zakonski ću zabraniti upotrebu pozdrava 'ZDS' kada SDP dođe na vlast.
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, Tportal
 
- Do sada nisam čuo riječi ozbiljnih osuda (a još manje sankcija) prema prekršiteljima iz redova klera. Za najmanju sitnicu policija trenira strogoću nad tzv. običnim građanima; tako i treba biti u vremenima kada se preporuke stručnjaka i zabrane kriznih stožera u interesu zdravlja svih moraju poštovati. Ali, kada su u pitanju liturgijska slavlja i(li) mise u crkvama uz nazočnost znatnog broja vjernika, policija sve to tolerira i ne postupa jednakom mjerom prema neposlušnim svećenicima, dapače, u pravilu se pravi naivna i blesava.
Jaroslav Pecnik, bivši jugoslavenski kadar, Novi list
 

BUDALAŠTINA

 
- Biračko pravo je ustavno pravo, a ne dužnost.
Zoran Milanović, hrvatski predsjednik, HRT
 

GLOBALIZACIJA

 
- Marakeški sporazum je dobra mjera.
Joško Klisović, čelnik SDP-a na sučeljavanju na Novoj TV
 
- Papa je podržao Marakeški sporazum.
Davor Božinović, ministar policije na sučeljavanju na Novoj TV
 
- Potrebno je razviti posebne programe koji će pomoći popraviti štetu uzrokovanu globalnom karantenom.
Henry Kissinger, američki političar, koji je rođen u Njemačkoj 1923., CNN
 

GLUPOST

 
- EU nije mrtav projekt, sve oči su uprte tamo zbog novca kojeg ćemo dobiti kako bismo obnovili gospodarstvo
Joško Klisović, čelnik SDP-a na sučeljavanju na Novoj TV
 
- Moja poruka građanima je – glasajte, a ja ću vidjeti. Ne želim da moje ime i djelovanje bude vezano uz bilo kakvu pristranost.
Zoran Milanović, hrvatski predsjednik, HRT
 
- Dugo smo trovali naš planet i on nam se sada sveti. Nije to nikakav fatalizam, religijska, fundamentalistička tlapnja i(li) nebulozno proročanstvo, već je priroda predugo čekala da se opametimo. Dugo je bila strpljiva s nama, a kad je shvatila da je »vrag odnio šalu«, reagirala je samo njoj znanim i razumljivim (samo)zaštitnim mehanizmima. I ako nas ovaj virus ne opameti, neće nas ništa drugo.
Jaroslav Pecnik, ljevičarski jugonostalgičarski suradnik Novoga lista 30. IV. 2020.
 
- Judeomasoni su na Srbiju, Crnu Goru i BiH, a najviše na Kosovo i Metohiju bacili 250 tona uranija i 40 tona plutonija u obliku nuklearnog otpada, da bi potom službeno izvješće NATO-a o razmjerima ekološke katastrofe bilo cenzurirano; sve sa ciljem da se Srbija, ubijena sa 170 atomskih bombi Hirošime,  nikad ne oporavi od posljedica NATO bombardovanja i ekocida tada počinjenog.
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', Jadovno.com
 

KOMENTARI

 
- ZA DOM SPRENI je povijesni hrvatski pozdrav star preko 450 godina kojeg je 1566. prvi put izgovorio Nikola Šubić Zrinski da bi podigao moral hrvatskih vojnika pred borbu s Turcima. AMEN. I od tada pa do danas ga koriste hrvatski vojnici kada daju živote za svoju zemlju. AMEN!
Zorko Zorkic, https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/iako-je-protuustavna-odluka-o-poklicu-za-dom-spremni-ostaje-na-snazi-ni-javna-reakcija-ustavnog-suda-ne-moze-utjecati-na-presudu-niti-je-mijenjati/10378555/?utm_source=linkerjl&utm_medium=widget&utm_campaign=linkerjutarnji
 
- Dno dna je zakon koji dozvoli da dijete bude korišteno za prljave Soroševe igre!
Miguel de la spreda,Borna,  https://www.24sata.hr/news/greta-thunberg-prosvjednicima-moramo-svi-biti-ujedinjeni-697678
 
- Dali se to dijete liječi negdje? Dali to dijete ima roditelje, majku, oca, skrbnika...? Tko vodi računa o tom djetetu? To dijete prosipa pamet po svijetu a nije u stanju svoja usta obrisati! Kome Vi dajete podršku?
OS_LEGA, Borna,  https://www.24sata.hr/news/greta-thunberg-prosvjednicima-moramo-svi-biti-ujedinjeni-697678
 
- Maloljetnici ne smiju voziti automobile, drugačije im se sudi u slučaju kaznenog djela jer nisu dovoljno zreli i odgovorni te navodno ne razumiju posljedice. Ali dovoljno su pametni da se razumiju u klimatske promjene, svjetsku ekonomiju, medicinu, upravljanje državom itd. Tko ovom stvorenju uopće daje medijski prostor?
Ivan McCain, Borna,  https://www.24sata.hr/news/greta-thunberg-prosvjednicima-moramo-svi-biti-ujedinjeni-697678
 
- Gdje je nekakva dječja pravobranitelj/ica
Sokol ga nije volio, Borna,  https://www.24sata.hr/news/greta-thunberg-prosvjednicima-moramo-svi-biti-ujedinjeni-697678
 
- Kako da napišem ono što stvarno mislim o ovom balavom djetetu, a da me ne kaznite? Evo, stvarno ne znam.
Ja sam sam, Borna,  https://www.24sata.hr/news/greta-thunberg-prosvjednicima-moramo-svi-biti-ujedinjeni-697678
 
- Zašto bi o ovakvim stvarima slušali neku Šveđanku koja još nije završila srednju školu?
Borna,  https://www.24sata.hr/news/greta-thunberg-prosvjednicima-moramo-svi-biti-ujedinjeni-697678
 

LUPETANJE

 
- Vojnici, prema hrvatskim zakonima ne smiju biti članovi političkih stranaka. Ali nisu jedini, to se širi kao poplava, tu su suci, državni odvjetnici… Čitave kategorije građana su isključene iz političkog života i mogućnosti političkog organiziranja. To nije moja poruka, to je moj stav, ja nisam poručnik, nisam ni maršal.
Zoran Milanović, hrvatski predsjednik, HRT
 

REALPOLITIKA

 
- Kako je moguće Tuđmanom suzbijati ustaštvo, ako u tuđmanizmu postoji ustaški udio? S obzirom na naizgled čelični javni konsenzus o nedodirljivosti ‘tvorca suvremene Hrvatske’, možda je smislena logika po kojoj su napadi na Tuđmana ne samo uzaludni, nego bi i ojačali zombi tuđmanizma. Realpolitički je maksimum dakle udarati po ustaštvu naglašavajući Tuđmanovu antiustašku komponentu, kao što je sada uradio Milanović.
Jerko Bakotin (Split, 1984.), suradnik velikosrpskih Novosti
 

SKOJEVSKI

 
- Postoje pojedinci koje izuzetno cijenim - Sandra Benčić, Tomislav Tomašević, Renato Petek, Marko Torjanac. Kada bi se na idućim izborima nove političke snage zelene ljevice udružile u široku koaliciju s nekim centrističkim građanskim opcijama poput Glasa Anke Mrak Taritaš, bivše liste Sandre Švaljek i stranke Pametno - mislim da bi to bila dobra vijest za progresivnu Hrvatsku.
Bojan Glavašević, zloglasni bivši pomoćnik ministra branitelja u vrijeme vladavine kukuriku koalicije, Novi list
 

STRAŠNO

 
- Glavno pitanje kod Hrvata bilo je kako kroz znanstvene paragrafe kojim - su preparirali umove uvjere naraštaje da je pokolj bio deset puta manji. Drugo pitanje glasilo je: kako formirati mišljenje koje se do danas održava da Srbe od stradalnika prikažu kao krivce; tj. kako  počiniti genocid, u kome su po ulicama hrvatskih gradova nuđene na prodaju sakupljene iskopane oči Srba, po trideset i četrdeset očiju odjednom – a pred svijetom ostati nedužan i moralan.
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', Jadovno.com
 

VELIKOBOŠNJAŠTVO

 
- Republika Hrvatska je poslala desetine brigada u Bosnu i Hercegovinu, kao pomoć HVO-u u ratu protiv Armije BiH. Herceg-Bosna je bila prelazni hrvatski velikodržavni projekt.
http://saff.ba/iako-je-u-odbrani-hrvatske-ucestvovalo-dvadeset-i-pet-hiljada-bosnjaka-hrvatska-vojska-je-ratovala-protiv-bih/
 

ZAMJENA TEZA

 
- Partizani su bili hrvatska vojska, nikako ustaše.
Ivo Josipović, bivši predsjednik, Faktor.ba, Sarajevo

Više članaka ...

  1. IZJAVE TJEDNA
  2. IZJAVE TJEDNA

Anketa

Za koga ćete glasovati na izborima 5. srpnja 2020.?

Četvrtak, 02/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 925 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević