Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Nisam to stigao čitati, bio sam na sastanku.
Andrej Plenković nakon sastanka Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru o poruci Hrvatske biskupske konferencije protiv Istanbulske konvencije
 
- Moje je mišljenje da ne treba 76 glasova, nego obična većina zastupnika koji će u tom trenutku biti u sabornici.
Gordan Jandroković, predsjednik Sabora na HRT-u pokušava spasiti nemoguće
 
- Potpisivanje ugovora o prodaji Jadrana d.d. Crikvenica mirovinskim fondovima znači preporod i početak nove gospodarske povijesti Crikvenice. Ovom poslovnom akvizicijom Crikvenica će još više značiti u Europi i svijetu. Ovo je i potvrda nove kulture odnosa prema svemu što je državno.
Goran Marić, ministar državne minovine, Direktno 
 
- Vladajuća koalicija je stabilna.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade nakon jednoga od bezbrojnih sastanaka s HNS-om, Nova TV
 
- Najveće antiklerikalce naći ćete među vjernicima koji svaku nedjelju idu na misu, i koji barem pokušavaju slijediti Kristov nauk. A najveće klerikalce ćete naći među političarima koji se povremeno pojave da bi pokupili pljesak u crkvi ili da bi pokupili pljesak s oltara, kada su izbori možda da ih se s oltara favorizira, koji možda i znaju za neke prljavštine u hijerarhiji Crkve, ali nisu tu da ih očiste, nego da ostanu te prljavštine i da na temelju toga ucjenjuju i kontroliraju Crkvu.
Davor Ivo Stier, saborski zastupnik HDZ-a A. Plenkoviću i njegovu pokušaju da prevari Crkvu oko Istanbulske konvencije, HR
 
- Nije mi jasno kako to da vatrogasna postrojba nije te snimke podijelila odmah s tijelima državne uprave po njihovu dolasku u Slavonski Brod. Vjerujem da će i te snimke doprinijeti istrazi. Nije bilo propusta u organizaciji i komunikaciji s javnošću nakon što se dogodio incident. Službe Ministarstva zaštite okoliša i energetike pravovremeno su reagirale i bile na terenu.
Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, N1 TV
 
- Pogrješno je to zvati "interpretativnom izjavom", jer se radi o integralnom dijelu zakona o ratifikaciji.
Branko Bačić, predsjednik Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru bacio se i u jezične vode,  Direktno
 
- To je jedan normativni okvir koji ne nameće nikakve vrijednosne sudove, nego će omogućiti bolje zakone i propise za zaštitu žena. To što premijer Plenković radi je zapravo jedino što je moguće napraviti i da krene u normativnu regulaciju toga pitanja.
Pero Maldini, politički analitičar iz Dubrovnika 19. III. 2018. O Istanbulskoj konvenciji, HRT
 
- Nemam dovoljno informacija i ne mogu reći da tu netko nekoga štiti. Mislim da treba stvari i tenzije smiriti, tu prvenstveno mislim na slavonskobrodsog gradonačelnika Mirka Dusparu, tu smo svi na istom putu. Najgore je građanima koji nemaju pitke vode i ne mogu je koristiti. Treba vidjeti što se tu dogodilo.
Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture ne zna tko je kriv za havariju u S. Brodu, HRT
 
- Koalicija nikad čvršća.
Ministar uprave Lovro Kuščević o (ne)sporu s HNS-om, Hina
 
- Ovaj zakon je po svom sadržaju organska materija i ukoliko u Saboru ne će biti 76 ruku za njegovu ratifikaciju, dobar student koji je položio ustavno pravo na drugoj godini pravnog fakulteta, srušit će ga u pet rečenica na Ustavnom sudu.
Mato Palić, stručnjak za ustavno pravo iz Osijeka o Plenkovićevo nametanju Istanbulske konvencije, Direktno
 
- Gospodin Duspara ne daje nikakve dokaze za ono što tvrdi. Pratio sam sve što se događa. Naravno da se radi o jednoj iznimno neugodnoj sitaciju koju treba riješiti što je prije moguće, međutim optuživanjem bez dokaza i argumenata i prikupljanjem jeftinih bodova u teškoj situaciji sasvim sigurno neće se osigurati napredak. Bitno je da nadležene institucije rade svoj posao.
Gordan Jankdroković ovako objašnjava teško ekološko onečišćenje u Slavonskome Brodu, Direktno 
 
- Josip Paladino, vjerojatno najugledniji naš liječnik, neurokirurg iznimnog znanja i spretnosti koji je spasio nebrojene živote.
Ante Tomić, kolumnist Jutarnjega lista
 
- Tito je još uvijek najaktivniji i najatraktivniji političar u Hrvata.
Tvrtko Jakovina, povjesničar, Jutarnji list
 
- Da, imamo dosta članova i u vašoj državi. Velika nacionalna loža Hrvatske ima puno loža i članova diljem vaše prelijepe domovine. Cijenjena je članica svjetske masonske asocijacije CLIPSAS, a njeni dosadašnji uspjesi na promoviranju plemenitih ljudskih ideala su vidljivi i prepoznati na svim paralelama i meridijanima. U svim ložama diljem Hrvatske prakticira se prekrasno ljudsko i bratsko masonstvo.
François Padovani, predsjednik globalne masonske asocijacije CLIPSAS (Centre de Liaison et d’Information des Puissances Signataires de l’Appel de Strasbourg), Novi list
 
- Istanbulska konveNcija je moderan međunarodno pravni instrument za sprječavanje nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja koji nema odredbu koja bi bilo što povezivala s rodnom ideologijom.
Dubravka Šimonović, posebna izvjestiteljica UN-a za nasilje nad ženama na tribini u Osijeku
 
- HDZ s jedne strane šalje poruku da je obrazovanje nevažno, no mene zanima zašto nisu na primjer HNS-u dali MUP, ali su dali obrazovanje i ono gdje se daju novci, a to je ministrastvo graditeljstva. S druge strane se šalje poruka da je to najvažnije pitanje jer je na njezinom čelu predsjednik Vlade, što je jako zanimljivo jer on nije kompetetan da se bavi tim pitanjem. Meni to nalikuje na Luja XIV. i  odaje se dojam 'država to sam ja'!
Marija Selak s Filozofskog fakulteta u Zagrebu u emisiji Otvoreno
 
- Moj osnovni motiv ulaska u vijeće bio je da se spriječi bilo kakvo izjednačavanje »nedemokratskih« režima, da obranimo ustavne odredbe o ZAVNOH-u kao temelju hrvatske državnosti i u konačnici očuvamo antifašistički karakter Hrvatske.
Ivo Goldstein, sin knjižničara Slavka Goldsteina, Novi list
 

TVRDNJE

 
- Dok izravni nasljednici i potomci Nikole Pašića na jugu Srbije i na Kosovu završavaju u policijskim maricama s lisičinama na rukama, na srbijanskim “zapadnim granicama”, u Hrvatskoj, sljedbenici njegova političkog projekta i dalje žare i pale javnim životom.
Željko Primorac, komentator na portalu Kamenjar
 
- Moj je stav jasan, on se nije promijenio. Ja nisam klerikalac, stav ne baziram na tome što je sad bilo jedno ili drugo ili bilo koje buduće priopćenje, nego po svojoj savjesti. Ona jest formirana po kršćanskim vrijednostima, ali po svojoj savjesti nastupam.
Davor Ivo Stier, saborski zastupnik HDZ-a o tomu kako ne će slušati A. Plenkovića oko Istanbulske konvencije, HR
 
- Stavljanjem naziva 'rodna ideologija' u interpretativnu izjavu Vlada priznanje da ona postoji u Konvenciji. Interpretativna izjava je spin Vlade Andreja Plenkovića kojom se želi obmanuti glasačko tijelo HDZ-a, u cilju dobivanja političkih bodova premijera u Bruxellesu.
Hrvoje Zekanović, saborski zaastupnik Hrasta
 
- Prepotencija pojedinaca koji su si dali za pravo na ovakav način govoriti o najdelikatnijim pitanjima koja se tiču samih kršćanskih i katoličkih temelja je nedopustiva. Zamislite - da ona želi poučiti biskupe što je to kršćanstvo! Takvo ponašanje kod svakoga građanina može izazvati samo revolt i zabrinutost.”
Drago Krpina, utemeljitelj HDZ-a o Dubravki Šuici, Bujica
 
- Službeno stajalište Svete stolice je da interpretativne izjave koje se daju uz tu konvenciju nemaju pravnog učinka.
Vladimir Dugalić, profesor moralne teologije đakovačkoga Katoličko-bogoslovnog fakulteta na tribini u Osijeku
 
- Pobijedili smo okupatora, ali su nas okupirali strani profiteri. Izborili smo se za suverenitet, koji smo potom predali Bruxellesu, a vrhunac je “ideološki kolonijalizam” sramotne i protukršćanske Istanbulske konvencije kojemu vrata širom otvara Plenković. Vlasti su se zaklinjale u “prosperitet hrvatskog naroda”, a narod ga traži u Njemačkoj i drugdje u svijetu. Hrvatski Krist i antikrist.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Poznato je da iz pojedinih zemalja u BiH stiže novac za stipendiranje pod uvjetom da djevojke moraju nositi veo ili hidžab, a da muškarci moraju pustiti bradu i klanjati se. Novac koji je stigao poslužio je za izgradnju jednog novog grada, resorta, u kojem živi arapsko stanovništvo, a služe im bosanski salafiti. Ti militanti kradu identitet građanima BiH, prije svega mislim na muslimane, jer se na tom području uvijek živjelo u toleranicji, a danas se primiču neke druge vrijednosti.
Marijana Petir, hrvatska europarlamentarka na zajedničkom sastanku Pododbora za sigurnost i obranu te Odbora za vanjske poslove, Klix.ba
 
- Mađarska socijalistička partija je grozno leglo zmija starih komunista i ljevičarskih karijerista koji se predstavljaju kao socijaldemokrati.
Paul Lendvai, austrijsko-mađarski novinar, Peščanik
 
- Plenković je brzo evoluirao od “ovo je moja vlada” do “vlada – to sam ja”. Netko će reći da je to zapravo isto, no razlika je ipak suštinska, jer takav premijer više ne trpi nikakva izdvojena mišljenja, doživljava ih kao udar na njega osobno.Njegovi ministri odjednom više nemaju pravo ni otići na cigaretu kako bi izbjegli neugodno glasanje.
Ivan Hristić, kolumnist Večernjega lista
 
- U Saboru mora biti nazočna većina zastupnika da bi se mogle donositi pravovaljane odluke. Ukupan broj zastupnika je 151, a kvorum je 76. Većina od 76 je 39  glasova i riječ je o relativnoj većini. Ukoliko će se Istanbulska konvencija izglasati tom većinom, ona sigurno pada na Ustavnom sudu.
Mato Palić, stručnjak za ustavno pravo iz Osijeka, Direktno
 
- Za ratifikaciju Istanbulske konvencije potrebno je 76 glasova u Saboru, odnosno apsolutna većina, jer je riječ o organskom zakonu.
Sanja Barić, predstojnica Katedre za Ustavno pravo Sveučilišta u Rijeci, Direktno
 
- Naime, Drugi vatikanski sabor Crkvu definira ne samo kao hijerarhiju, Crkva je prije svega Božji narod, dakle svi kršteni katolici, laici, koji su u raznim političkim strankama, od demokršćana, preko socijaldemokrata i socijalista do liberala. I oni su Crkva, Crkva je i Jandroković, i šef SDP-a Bernardić, Crkva je i šef HNS-a Ivan Vrdoljak..., ako su kršteni.
Ivica Šola, kolumnist Slobodne Dalmacije
 
- Držim da je interpretativna izjava beskorisna i štetna.
Arsen Bauk, saborski zastupniki SDP-a
 
- Muslimani koji žive ovdje prirodan su dio Njemačke. To naravno ne znači da mi zato trebamo odustati od specifičnih tradicija i običaja naše zemlje zbog lažnih razmatranja.
Horst Seehofer, čelnik Kršćansko socijalne unije (CSU), Bild

- GONG je civilna zaklada SDP-a koja postoji s ciljem prikupljanja novca i zloupotrebljavanja autoriteta neovisnog civilnog društva u korist SDP-a. 
Igor Peternel, potpredsjednik HHO-a na facebooku
 
- Riječ je o novom  slučaju 'ukrušnika' ili 'uhljebnika' Dragana Zelića, kojem je očito draža sinekura od izazova civilnog društva. Sjetimo se samo da ga je SDP pokušao 'uvaliti' u Povjerenstvo za sukob interesa, što im, na sreću, nije prošlo. Sada je jasno da Zelić nije bio takav čovjek, nego da je, što se vidjelo i iz ranije njegove djelatnosti u GONG-u, uvijek bio mali ostrašćeni SDP-ovac. Svojim je radom u toj nevladinoj udruzi trebao zaslužiti mjesto, i to, gle čuda, direktno u hrvatskom Saboru.
Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a, Direktno
 
- Jako loše, jako loše. Nitko me nije pogledao više. Nisam znao što reći obzirom da vam u masoneriji stalno mantraju o nekoj “toleranciji”. Ali, ne mogu reći da to nisam očekivao jer sam znao da je Katolička crkva a poglavito papa kao čuvar vjere neprijatelj broj jedan slobodnih zidara.
Maurice Caillet, francuski liječnik, kirurg i ginekolog i bivši mason 18-og stupnja na pitanje kako je masonerija regirala na vaš odlazak i obraćenje, Radio Culturcattolica.it, Croative
 
- Svjetska banka je bankaroid, dokazani imperijalist u ime demona! Ja Uniju zovem EUSSSR – kao u vrijeme Brežnjeva! Pogledajte samo facu od tog komisionara, Junckera! Aparatčik. I još puno gore!
Davor Pavuna, hrvatski znanstvenik svjetskoga glasa u Bujici
 
- Tema nasilja nad ženama visoko je eksploatirana, za projekte iz ovog područja lako možete dobiti znatna sredstava iz EU fondova, za razliku od populacijskih mjera i projekata demografske obnove. Na ovoj temi danas se masno zarađuje - od nevladinih organizacija, sudova, odvjetnika, onih koji rade u psihološkim savjetovalištima ili skloništima.
Jadranka Polović, znanstvenica iz Splita, Glas Slavonije
 
- Problem HDZ-a sastoji se u tome da je jedna stožerna stranka iznajmila maternicu društva, a koja proizvodi nove stanovnike ove zemlje, stranci koja nema nikakav politički  legitimitet, a sada bi vidjeli i da nema nikakv legitimitet da dođe do novih izbora.
Marija Selak s Filozofskog fakulteta u Zagrebu u emisiji Otvoreno
 
- Istanbulska konvencija je novi oblik ideološke kolonizacije.
Papa Franjo o Istanbulskoj konvenciji
 
- Rodna ideologija podrazumijeva promoviranje i zagovaranje rodne ideologije unutar obrazovnog sustava.
Robin Harris, britanski povjesničar, publicist i novinar, Slobodna Dalmacija
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Treća generacija iseljenih Hrvata u Argentini je - treća generacija ustaša.
Žarko Puhovski, politički analitičar, RTL

- Imenovanjem Matka Glunčića za voditelja Ekspertne radne skupine bilo bi zaustavljeno eksperimentalno, a zatim i cjelovito uvođenje kurikularne reforme, a obrazovna reforma nema alternative. Na čelo Ekspertne radne skupine bira se kompetentna i stručna osoba koja zadovoljava propisane kriterije, a Glunčić ne zadovoljava uvjete i otvoreno govori protiv reforme.
Priopćenje Hrvatske narodne stranke protiv M. Glunčića
 
- Josip Jović je tzv. prvi hrvatski redarstvenik.
Drago Pilsel, urednik Josipovićeva portala Autograf
 
-  Katolibanio grme s oltara i svjetovnih govornica protiv sekularnog društva i stotinama e-mailova s prijetnjama, pogrdama i svakovrsnim anatemama zasipaju saborske zastupnike ne bi li ih odvratili od ratifikacije dokumenta Vijeća Europe za zaštitu žena od nasilja. 
Marijan Vogrinec, poznati novinar Vjesnika, Tacno.net
 
- Na Vladi je da odluči kako će se dalje odnositi prema pojavama ustašizacije. Tekst Deklaracije je dobar argument za sprječavanje daljnje ustašizacije.
Ivo Goldstein, sin knjižničara Slavka Goldsteina, Novi list
 
- Onaj tko je protiv građanskog odgoja ne može biti na čelu procesa reforme školstva. Izbor Glunčića bio bi ustupak ekstremnoj desnici.
Gordan Maras, saborski zastupnik SDP-a, Slobodna Dalmacija
 

JUGONOSTALGIJA


- Tito je bio najsamostalniji, najponosniji, marksističkoj misli najdosljedniji i najekstravagantniji lider.
Tvrtko Jakovina, povjesničar, Jutarnji list
 
- Jokić je osmislio kurikularnu reformu i on je jedini stručan. Ministrica ne može pristati na to da da se izabere Glunčić koji se jako kritički odnosi prema obrazovnoj reformi.
Neven Budak, profesor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, Otvoreno, HRT
 
- Medijsko-obrazovna indoktrinacija traje već gotovo tri desetljeća. Ovo sa čime se sada suočavamo, to su njezini rezultati. Dakle, od 1990. čini se sve kako bi se antifašizam i antifašističke tradicije izbrisali iz kolektivne svijesti i memorije hrvatskoga naroda. I zato smo tu, gdje jesmo.
Tomislav Jakić, bivši jugoslavenski novinar i urednik na „Televiziji Zagreb“, Patria, Sarajevo
 
- Hrast je minorna proklerikalna stranka.
Marijan Vogrinec, poznati novinar Vjesnika, Tacno.net
 
- Povlačim svoj potpis pred lavinom neprijateljstava i u velikoj mjeri nerazumijevanja.
Alida Bremer, lingvistica o povlačenju potpisa potpore neojugoslavenskom projektu tzv. Deklaracije o zajedničkom jeziku, Tacno
 
- U vrijeme dok ste bili u Veleposlanstvu u Parizu jačalo je u Hrvatskoj ono što se moglo zvati konzervativnom revolucijom i jačale su podjele u društvu, uvjetno govoreći na »desne« i »lijeve«. Tome je naročito pogodovalo predsjednikovanje Tomislava Karamarka na čelu HDZ-a. Plenković je to prividno smirio, ali – je li politička situacija sada bolja? Govor mržnje je i dalje tu.
Zdenko Duka, novinar Novoga lista u razgovoru s I. Goldsteinom
 

BOLJŠEVIZAM

 
- Političari trebaju slijediti političku platformu na kojoj su izabrani, zadaća parlamentarne većine je da podupire Vladine prijedloge pogotovo one osjetljive. Nismo u različitim strankama, ali možemo imati različita mišljenja.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade protivi se odluci Davora Ive Stiera da svatko treba glasovati po svojoj savjesti, HRT
 

DEMAGOGIJA

 
- I premijer i ministrica trebali bi popustiti i postići kompromisno rješenje za obrazovanje. Čudi zašto baš gura Matka Glunčića (bliskog Hrastu) – čovjeka koji je HNS-u i njihovoj nestranačkoj ministrici prst u oko? I Plenković i ministrica Divjak u ovom bi slučaju trebali malo popustiti i postići kompromisno rješenje, kurikularna reforma ipak bi trebala biti posljednje mjesto za politiziranje i politikantstvo.
Iva Puljić-Šego, novinarka Večernjega lista
 
- Žao nam je što se to dogodilo. Istraga se vodi o tome zbog čega je došlo do onečišćenja te curenja iz produktovoda gdje je naftna kompanija Crodux nastojala ispitati kako da se taj produktovod stavi u funkciju rješavanja temeljnog problema za građane Slavonskog Broda - zagađenja zraka iz rafinerije nafte Brod, gdje bi se projektom plinofikacije trebalo smanjiti onečišćenje i potaknuti modernizaciju rafinerije.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade o velikom propustu i onečišćenju u Brodu na Savi
 

DIKTATURA

 
- Bit će rasprava konvencija će se ratificirati, a provedbom ćemo dokazati da svi oni koji imaju određene bojazni trebaju imati povjerenje u vlast koja je dobila povjerenje na izborima.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade o Istanbulskoj konvenciji, Nova TV
 
- Zastupnici HDZ-a trebali bi glasovati o ratifikaciji Istanbulske konvencije sukladno zaključcima Predsjedništva HDZ-a koje je podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije.
Branko Bačić, predsjednik Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru iz Blata na Korčuli, Večernji list
 

GLUPOST

 
- Jutro! Jedna prigodna za razbuđvanje... Smrt fašizmu, sloboda narodu.
Bojan Glavašević, SDP-ov jurišnik na twitteru 10. travnja 2018.
 
- Na djelu je politički pokušaj udara na HDZ, koji je ovoga puta došao i od dijela nevladina sektora, od dijela politike i dijela marginalnih, desnih političkih stranaka.
Gordan Jandroković, predsjednik Sabora na HRT-u
 
- Danas se treba sjetiti najveće izdaje u povijesti Hrvatske. Ustaše su osnovali tzv. Nezavisnu Državu Hrvatsku, kvislinšku tvorevinu koja je služila Hitleru i Mussoliniju, počinila nebrojene zločine i poklonila Istru i dobar dio Dalmacije Italiji.
Ivo Josipović, propali SDP-ov političar na svojem twitteru 10. travnja 2018.
 
- Na današnji dan su Mussolini i Hitler osnovali tzv. NDH. 'Državu' koja je ratovala protiv većine Hrvata, svih Srba, Židova, Roma.. protiv SSSR-a ali i protiv USA. 'Državu' koja de facto nije ni postojala ali je uspjela zločinima osramotiti cijeli narod. I 'to' danas neki slave.
Krešo Beljak, predsjednik HSS-a na twitteru 10. travnja 2018.
 
- Postoji rodna jednakost, rodna ravnopravnost, rodna diskriminacija, rodno uvjetovano nasilje, rodno osjetljivi proračuni, rodna terminologija, ali ne postoji rodna ideologija.
Sabina Glasovac, čelnica SDP-a
 

IZDAJNIŠTVO

 
- Činjenica da Vlada odnedavna financira revizionistička društva – ne samo društvo Trostruki logor Jasenovac, nego i društvo Rudolf Horvat čiji članovi otvoreno negiraju zločinački karakter Jasenovca.
Ivo Goldstein, sin knjižničara Slavka Goldsteina, Novi list
 

LAŽ

 
- Čak su i nacisti bili šokirani brutalnošću zločina u Jasenovcu. Strašni i strašno masovni nacistički zločini bili su monstruozno 'tvornički', ali se u logorima NDH-a smišljalo kako da se žrtve likvidira posebno okrutnim metodama. U Hrvatskoj, odnosno u NDH-u, logore smrti otvarale su domaće kvislinške vlasti, a ne izravno njemački nacisti kao u većini drugih zemalja.
Zdenko Duka, novinar Novoga lista
 
- Ako je mislio na bilo koga u stranci, mora se do kraja očitovati, a aluzije i orkestrirane komentare s određenih medijskih punktova odbacujem. To nije točno, to nije stil moje Vlade ni mene osobno ni HDZ-a kako ga ja vidim, nego obrnuto.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade o izjavi Davora Ive Stiera da je antiklerikalac, Nova TV
 

NEGIRANJE SRPSKE AGRESIJE

 
- Srbi su “dežurni krivci” manje-više za sve.
Dejan Jović, profesor na FPZ-u, Jutarnji list
 

PODSJEĆANJE

 
- Boris Johnson, britanski ministar vanjskih poslova, već je usporedio to Svjetsko nogometno prvenstvo (2018.) s olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine. Zaboravio je, doduše, reći da je tu olimpijadu bojkotirao Sovjetski Savez, a Velika Britanija nije. Dvije godine kasnije britanski su reprezentativci u prijateljskoj nogometnoj utakmici Velike Britanije i Njemačke pozdravili Hitlera nacističkim pozdravom, podizanjem desne ruke.
Jelena Jurišić, sveučilišni nastavnik na Hrvatskim studijima i među vodećim hrvatskim stručnjacima za Rusiju, Nacional
 
- Kada je Račanova i Budišina vlast rasprodavala Hrvatsku, na sramotan način oduzela je Treći program Hrvatskoj televiziji i dala ga RTL-u. Poslije je koncesija dodijeljena i Novoj TV pa su se tako hrvatske vlasti pobrinule da što više unište nacionalnu televiziju. To uništavanje pojačale su kadrovskom politikom, HTV-om su zadominirali i do danas mnogi ostali – ultraljevičari i jugonostalgičari, to cvijeće brižljivo njeguje i zalijeva i sadašnje vodstvo s Plenkovićevim Bačićem na čelu.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 

PRIJETNJA

 
- Kada je umro Slavko Goldstein službena hrvatska javnost nije odala pretjeranu pažnju i počast koja dolikuje tako svestranom akteru u hrvatskoj kulturi i društvu. Bilo je i govora mržnje na društvenim mrežama, a krajnje neprimjereno je Goldsteinov odlazak komentirao hvarski svećenik Mili Plenković. Je li ga netko zbog toga pozvao na odgovornost?
Zdenko Duka, novinar Novoga lista u razgovoru s I. Goldsteinom
 
- Ako Hrvatska nastavi s ignoriranjem interesa, stavova i prava Bosne i Hercegovine, ti odnosi koji su još dobrosusjedski neizbježno će se pogoršavati. Mnogo toga smo godinama gurali pod tepih i krajnje je vrijeme da se iskreno pristupi rješavanju desetljećima starih otvorenih pitanja. Na to nas obvezuje i nedavno usvojena nova strategija Europske unije (za zapadni Balkan). I nas i Hrvatsku.
Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH, Faktor.ba
 

STRAŠNO

 
- Svođenje Tita na totalitarnog vođu kakav je bio između svibnja 1945. i lipnja 1948. nije dovoljno dugo da bi se Tito i Jugoslavija, a onda i njihovi zamišljeni i izmišljeni zagovornici – liberali, ljevičari, nemrzitelji manjina ili podupiratelji Istanbulske konvencije – demonizirali. Zato o najvažnijoj epizodi Hladnog rata prije svega u javnom prostoru šutimo već desetljećima.
Tvrtko Jakovina, povjesničar, Jutarnji list
 
- Hrvatstvo, kao ni ustaštvo, ne može Hrvatskoj ponuditi ništa dobrog. Nudi samo mržnju na drugog i drugačijeg. U pozadini toga je, naravno, privatna korist koja je samo druga riječ za korupciju i pljačku. Ustaše su 1945. neke Hrvate odvukli na Bleiburg, ovi ih danas tjeraju u Irsku i Njemačku.
Ivo Goldstein, sin knjižničara Slavka Goldsteina, Novi list

IZJAVE TJEDNA

 
- To su sve odluke koje nemaju sa mnom veze. To su sve ljudi s imenom i prezimenom, obrazovanjem i kvalifikacijama. Ne će ljudi koji su sa mnom u nekakvoj vrsti povezanosti prestati disati dok sam ja predsjednik Vlade.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade o nepotizmu u užoj i široj obitelji - o zapošljavanju šurjaka, sestrične, kuma, ujaka..., Direktno

- Rodna ideologija je napad na temelje obitelji zbog uvođenja različitih vrsta rodova, a ne samo muškog i ženskog. Jasno je da se očekuje da vjernici koji drže do Crkve i do njenog nauka trebaju pratiti što Crkva naučava, što Papa propovijeda, što biskupi naučavaju i određuju, i očekuje se da vjernici slušaju ono što biskupi govore. Oni koji prihvate krive nauke što se tiče rodne ideologije, sami se isključuju i odstupaju od onoga što Crkva naučava.
Mons. Želimir Puljić, biskup zadarski i predsjednik HBK tjedan dana prije susreta s Plenkovićem
 
- Naša je Vlada izdala interpretativnu izjavu, pravnici bi trebali reći koliku ima težinu. Ja nisam ni pravnik ni parlamentarac, ali meni je drago da je Hrvatska tu dala svoj pozitivni doprinos. U tom kontekstu gledam i manifestaciju u Zagrebu.
Mons. Želimir Puljić, biskup zadarski i predsjednik HBK tjedan dana nakon susreta s Plenkovićem na Veliki četvrtak

- Njemačkih četiri milijuna muslimana pripadaju Njemačkoj, baš kao što i njihova religija pripada Njemačkoj.
Angela Merkel, njemačka kancelarka, DPA
 
- Crkva se kao najistaknutija udruga civilnog društva ima pravo izjašnjavati o svemu, ali ne može zauzimati političke stavove i ne može biti stranka, smatra Milardović.
Anđelko Milardović, politički analitičar, Direktno
 
- Kad je čitate, pogotovo uz interpretativnu izjavu, u Istanbulskoj konvenciji nema ničeg spornog.
Davor Gjenero, politički analitičar, Direktno
 
- Istanbulska konvencija je upravo ono što i govori, konvencija za zaštitu prava žena od rodno uvjetovanog nasilja. Tu nema nikakve ideologije. Rodne studije postoje više od pola stoljeća. I ta se konvencija oslanja na znanstvene pojmove na rod i spol, ali to nije nikakvo nametanje rodnih sudova.
Pero Maldini, politički analitičar iz Dubrovnika 19. III. 2018., HRT
 
- Kada bi političari izlazili na izbore govoreći istinu, tko bi onda glasovao za njih?
Viktor Žmegač, hrvatski književni teoretičar, germanist, povjesničar..., Direktno
 
- Bagić zaslužuje da mu se pomogne, jer ima i znanje i iskustvo... Sve je bilo dobro dok sigurnosne službe nisu počele spekulirati da je Bagić moja veza s Hrvojem Petračem, koji je 2005. pobjegao. No to nije bila istina, kao što nisu bile istinita nagađanja da je Petrač sufinancirao moju predsjedničku kampanju za izbore 2005. godine.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik o svome prijatelju i prijatelju Hrvoja Petrača, Novi list
 
- Uvođenje novih borbenih sustava treba biti i uvođenje nove tehnologije i jedino je isplativo ako se odrazi i na gospodarstvo i jedino je tako dugoročno isplativije čak i ako je trenutačno skuplje.
Stanislav Linić, oficir JNA od 1975., a danas je umirovljeni brigadir HV-a protivi se kupnji izraelskih zrakoplova, Novi list
 
- Sa svojih 114 obedijencija članica, rasprostranjenih na svim kontinentima, CLIPSAS je kao masonska asocijacija postigao jedan od svojih prvobitnih ciljeva: povezanost preko svih granica i oceana. Gdje god je potrebno, muškarci i žene slobodni zidari rade na otvaranju prostora slobode. Bez obzira na razinu gospodarskog i, općenito, civilizacijskog razvoja, posvuda želimo raditi na poštivanju drugog čovjeka, bratstva, solidarnosti, slobode savjesti, stvarnoj provedbi ljudskih prava... I na ovaj svijet implementirati vrijednosti koje branimo.
François Padovani, predsjednik globalne masonske asocijacije CLIPSAS (Centre de Liaison et d’Information des Puissances Signataires de l’Appel de Strasbourg), Novi list
 
- Gordan Duhaček: Moja prednost je što sam peder.
Naslov članka u Slobodnoj Dalmaciji, https://www.slobodnadalmacija.hr/scena/kultura/clanak/id/78140/gordan-duhacek-moja-prednost-je-sto-sam-peder
 
- Financiranje vehabizma dolazi u velikoj mjeri od strane privatnih institucija sa sjedištem u saudijskom kraljevstvu, i to nije bila državna politika.
Mohammed bin Salman, saudijski krunski princ, Washington Post
 
- Nije Tito podvala i izdajnik “za Hrvate”. On je to za radikalnu, klero-nacionalističku desnicu i za aktualnu vlast u Hrvatskoj.
Tomislav Jakić, bivši jugoslavenski komunist za bošnjački portal Patria
 
- U Hrvatskoj postoje totalitarne tendencije i grupe koje bi htjele da ona postane totalitarna.
Dejan Jović, srpski intelektualac na Fakultetu političkih znanosti, Novi magazin, Srbija
 

TVRDNJE

 
- Već dugo vremena prati nas i proteže se jedna medijska vijest upravo o zaštiti žena od nasilja. Svatko normalan će reći da je to dobra vijest. Dosta nasilju, a osobito nad ženama! Svako nasilje, a osobito nad ženama, sve nas treba povezati i ujediniti. No, ono prikriveno nasilje često u suprotnosti s ljudskom naravi muškarca i žene, jest to što nas uznemiruje i stvara podjele među nama.
Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup u propovijedi na Uskrs u splitskoj katedrali Sv. Duje
 
- Kako u bivšoj državi nije baš svatko mogao raditi u vojnom odsjeku nego samo pouzdanici komunističke hijerarhije, ta jugoslužba ostavila je u nasljeđe Andreju Plenkoviću svoga savjetnika Davora Božinovića – da mu među ostalim kao ministar policije broji protivnike na prosvjedu. I nije ih bilo koliko ih je bilo, nego koliko policija kaže da ih je bilo, to jest deset-petnaest puta manje. Plenković i Božinović imaju u tom poslu bogato nasljeđe iz prošlosti u kojoj se brojilo, umanjivalo ili uvećavalo, kako je odgovaralo komunistima, pogotovo kad je bila riječ o ljudima, pa onda i o žrtvama Drugog svjetskog rata. Sada su od svojih crvenih prethodnika prepisali laži o “šačici neprijatelja socijalizma” pa je i na Trgu bana Jelačića bila “šačica prosvjednika protiv Istanbulske konvencije”. Sreća je što su deseci tisuća pokošeni lažima, a ne partizanskim mitraljezima.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Tko god vladao u HDZ-u, njegovi članovi su dovoljno poslušni 'vojnici partije' da ga slijede. Jednom dobrom dijelu Plenković ne odgovara, ali unatoč tome će ga poduprijeti, jer njihovo bavljenje politikom nije zbog općeg interesa, nego zbog vlastitog džepa", ističe Milardović.
Anđelko Milardović, politički analitičar, Direktno
 
- Izražavam zabrinutost posebno jer dolazim iz Hrvatske koja kao država članica EU ima najdužu granicu s BiH. Svima ovdje je poznato da uz tu granicu niču vehabijska naselja u koja se vraćaju strani borci i koji radikaliziraju muslimansko stanovništvo u BiH. Bilo je više slučajeva gdje umjereni imami koji su pozivali na pripadnost evropskom islamu bili napadnuti zajedno sa svojim porodicama.
Marijana Petir, hrvatska europarlamentarka na zajedničkom sastanku Pododbora za sigurnost i obranu te Odbora za vanjske poslove EU-a, Klix.ba

- Prijetnjama do provedbe ideologije, baš i mene zanima tko će glasati protiv i pokazati da nije ovisan o politici i da je slobodan stati iza svog uvjerenja i savjesti. Ovako su vjerojatno i Hitler i Staljin rekli svojima 'ajmo vidit tko će biti protiv, tko ima muda suprotstaviti se totalitarizmu
Pero Tiganj, https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/538709/plenkovic-u-sibeniku-istanbulska-konvencija-ce-se-sigurno-ratificirati-bas-cu-vidjeti-tko-ce-iz-hdz-biti-protiv
 
- Svi se kunu u taj Daytonski sporazum, a u tom sporazumu je jasno da postoje tri konstitutivna naroda. Nismo mi to izmislili, nego je to naša stvarnost. Ne dolazi u obzir “građanski” stil jer bi se time ozakonilo majorizaciju, kao što se Daytonskim sporazumom ozakonilo etničko čišćenje. Oni koji ne uvažavaju stvarnost sva tri naroda, bilo da su lokalni ili međunarodni čimbenici, rade protiv BiH kao države.
Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, Večernji list
 
- Islam ne pripada Njemačkoj.
Horst Seehofer, čelnik Kršćansko socijalne unije (CSU), Bild

- Glavaševića zanima financiranje civilnog društva. Propituje što se financira javnim novcem baš u trenutku dok jednog od čelnika pseudocivilne scene zapošljavaju/uhljebljuju u parlamentu kao savjetnika u klubu SDP-a. Dakle, otvoreno priznaju kontrolu takvog civilnog društva poput GONG-a, a koje se financira javnim novcem i još se usude prozivati bilo koga. Ima li u tim crvenim mozgovima bar malo mjesta za elementarnu logiku i minimum stida?
Igor Peternel, potpredsjednik HHO-a na facebooku o skojevskom ponašanju druga Bojana G.
 
- Prelazak Dragana Zelića, bivšeg izvršnog direktora nevladine udruge GONG za izvršnog tajnika SDP-a koji će, je šamar civilnom društvu. 
Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a, Direktno
 
- Išao sam u komunističke škole, 'jugoslovenske' i mene su tamo učili da se svemir sastoji od atoma, stanica... Miro Radman kada hoće ubiti stanicu, on je izbombardira, on je razmrvi... A što rade oni?! Oni svjesno razbijaju obitelj. Hoće uništiti stanicu, uništiti obitelj. Ako uništite obitelj izbacili ste osnovni atom društva! U školi su me učili i da sam postao od majmuna. Ja sam po njima – majmunoid, što nisam, ali oni misle da smo svi mi majmuni.
Davor Pavuna, hrvatski znanstvenik svjetskoga glasa u Bujici
 
-Istina je da je slobodno zidarstvo ima za cilj uspostaviti univerzalnu religiju, ‘judaizam univerzalna Boga’. Također, u tom pogledu, postoji određena kompatibilnost.
Maurice Caillet, francuski liječnik, kirurg i ginekolog i bivši mason 18-og stupnja, Radio Culturcattolica.it, Croative
 
- Ako je hrvatska demokratska država, onda u njenim temeljima ne mogu biti nedemokratske vrijednosti. U temeljima ne može biti nikakav Špiljak, Bakarić, ZAVNOH, a ni nikakav AVNOJ! To nisu demokratska tijela. Ona ne samo što nisu demokratska, ona su negacija Hrvatske jer su nastale radi obnove Jugoslavije i njenog režima.
Tomislav Jonjić, odvjetnik, povjesničar i član Predsjedništva stranke Neovisni za Hrvatsku u Bujici
 
- Pitanje ravnopravnosti spolova u Hrvatskoj je izuzetno dobro zakonodavno i institucionalno pokriveno. Zaštita žena od nasilja i sada je dio Kaznenog i Obiteljskog zakona.
Jadranka Polović, znanstvenica iz Splita, Glas Slavonije
 
- Oni su plaćeni, to su profesionalni antifašisti koji su plaćeni da drže Hrvatsku na dužničkoj klupi. Oni su se uvukli u medije, nevladine udruge i drugdje. Jasna Babić preminula, pokoj joj duši, ona je doajen hrvatskog istražiteljskog novinarstva, a bila je vezana za grupu Labrador koja je rušila spomenike na židovskom groblju 90-ih godina. Doajen hrvatskog istražiteljskog novinarstva i što možemo očekivati?
Željko Glasnović, general Hrvatske vojske i saborski zastupnik u Saboru
 
- Dugoročni mir u Europi možemo imati samo s Rusijom, a ne protiv nje.
Sebastian Kurz, austrijski kancelar, Večernji list
 
- Činjenica je da je Istanbulska konvencija stvorila najveću provaliju između ljudi s ulica i trgova, to jest naroda, i onih koji ga vode. Najveću u samostalnoj Hrvatskoj. E pa kad takvi dobivaju potporu medija, među ostalim i HTV-a, i ja ovdje imam pravo biti ulica i narod i ponoviti: “Jebo vas onaj ‘ko vas je birao, između ostalih i ja!”
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Nakon ostavke ministra Davora Stiera Ministarstvo vanjskiuh poslova u potpunosti je promijenilo politiku. Nakon ostavke ministra Stiera nije se iskoristio zalet iz njegova mandata za daljnje poboljšanje hrvatsko-ruskih odnosa.
Jelena Jurišić, sveučilišni nastavnik na Hrvatskim studijima i među vodećim hrvatskim stručnjacima za Rusiju, Nacional
 

GOVOR MRŽNJE

 
- U svakoj državi vrijedi jedan građanin jedan glas, samo ustašama ne odgovara, imao sam pozitivno mišljenje o tebi a ti se počeo miješati u politiku i to onu ustašku, možda za vas bi najbolje da građani stave trake na rukave kao židovi u drugom ratu, vjernik a tako razmišljati više nego čudno, kako mislite pred boga ako tako dijelite ljude.
Armin96, komentar protiv nadbiskupa vrhbosanskoga Vinka Puljića u sarajevskoj Slobodnoj Bosni
 
- Priča o 'rodnoj ideologiji' je izmišljena od strane Katoličke Crkve i ekstremističkih aktivista. Korištenje pojma 'rodna ideologija' omogućava klerikalnim aktivistima da se stalno pozivaju na Kanadu kao najgori horor čovječanstva, iako ta država s druge strane Atlantskog oceana nema nikakve veze s Konvencijom Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.
Goran Duhaček, novinar Indexa koji se hvali da je peder, http://www.index.hr/vijesti/clanak/zeljka-markic-u-11-minuta-pressice-izrekla-zavidnu-kolicinu-manipulacija-pokusali-smo-ih-sve-pobrojati/1035606.aspx
 
- Radi se o spoju demagoškog desničarenja, populizma, prigodničarstva, herostratizma, neznanja i političkog amaterizma.
Ivo Goldstein, SDP-ov veleposlanik u Parizu ispod slike zločinca Tite vrijeđa hrvatsku predsjednicu, Jutarnji list
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Hrvatsko-srpske tenzije, pa sve do mržnje, nisu nastale 1918., uspostavom Jugoslavije.
Ivo Goldstein, SDP-ov veleposlanik u Parizu ispod slike zločinca Tite, Jutarnji list
 
- Tito je jedinstveni vojskovođa iz Drugog svjetskog rata i izniman državnik druge polovice 20. stoljeća.
Tomislav Jakić, bivši jugoslavenski novinar i urednik na „Televiziji Zagreb“, Patria, Sarajevo
 
– Antifašizam je povijesno i civilizacijski dobra stvar. Partizanski antifašistički pokret je pozitivno naslijeđe Drugog svjetskog rata.
Boris Vlašić, bivši novinar Novoga lista, a sada Jutarnjega lista
 
- Predsjednica pritom zanemaruje Ustav koji joj nalaže da brani tekovine antifašističke borbe i ZAVNOH-a na kojima je utemeljena moderna hrvatska država.
Tomislav Klauški, kolumnist Expressa

BOLJŠEVIZAM

 
- Crkvi trebaju neuki i neambiciozni.
Zdenko Duka, bivši SDP-ov predsjednik Hrvatskoga novinarskog društva, Novi list

- Ako bi se dala sloboda da članovi HDZ-a glasuju po savjesti, nadam se da će velika većina članova zastupnika HDZ-a i bez prepruka stranke glasovati za.
Pero Maldini, politički analitičar iz Dubrovnika protiv glasovanja po savjesti, HRT
 
- Za nedužnu krv, jasenovce, genocidno divljaštvo nad civilima i ratnim zarobljenicima - nema oprosta.
Marijan Vogrinec, jugoslavenski novinar u Josipovićevu Autografu o Hrvatima u Argentini
 

DEMAGOGIJA

 
- Mir, međusobno razumijevanje, ljubav prema bližnjemu… želim nam svima! Sretan vam Uskrs! Tko veli da je u svjetlosti, a mrzi brata svojega, u tami je sve do sada. Tko mrzi brata svojega, u tami je, u tami hodi i ne zna kamo ide jer mu tama zaslijepi oči” (1 Iv 2, 9-11).
Irena Petrijevčanin Vuksanović, odnedavna članica HDZ-a čestitala je Uskrs na svome facebooku
 
- Sve eventualne nedoumice uklonit ćemo u obrazloženju samog zakonodavnog akta. Ovo pitanje dugoročno određuje ton tolerancije i vrijednosti u hrvatskom društvu, a istodobno uopće ne ulazi u tradicionalne vrijednosti i zaštitu hrvatske obitelji koja je nama izrazito važna i bitna.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a o sukobu u stranci oko Istanbulske konvencije, RTL
 

GLUPOST

 
- Kolinda Grabar-Kitarović (za potrebe ovog teksta – samo KGK) počela je predsjednički mandat u najboljoj maniri Slobodana Miloševića.
Ivo Goldstein, SDP-ov veleposlanik u Parizu ispod slike zločinca Tite, Jutarnji list
 
- Plenković je najuspješniji HDZ-ov političar zadnjih godina.
Pero Maldini, politički analitičar iz Dubrovnika 19. III. 2018., HRT
 
- Poštovani Hrvati, vi imate ista prava (i dužnosti) kao i mi Bošnjaci u Bosni. No, problem je što se vi odričete tih bosanskih prava (i dužnosti)… Prava vam služe samo zato da nama Bošnjacima/Bosancima i ostalim zagorčavate život tako što nam stalno prigovarate da mi hoćemo Bosnu samo za sebe… A dužnosti prebacujete na nas tako da sve što valja u Bosni vi ste zaslužni, a sve što ne valja mi Bošnjaci smo krivi… Eh, tako više ne mere… Moraju se dijeliti i prava i dužnosti podjednako…, piše
Mustafa Cerić, bivši predsjdnik Islamske Zajednice BiH, Bošnjaci.net
 

IZDAJNIŠTVO

 
- KGK svoje javne aktivnosti u dobroj mjeri svodi na banalnu nacionalističku simboliku, navijanje za hrvatske reprezentacije odjevena u nacionalni dres i pjevanje plemenskih Thompsonovih pjesama. Na vojnom hodočašću u francuskom Lourdesu pjevala je pjesmu “Lijepa li si” koja otvoreno podilazi secesionističkim težnjama hercegovačkih Hrvata stihom “Herceg-Bosno, srce ponosno”. Uljuđenoj i decentnoj Hrvatskoj ne treba predsjednica koja hopše na sredini terena nakon pobjede rukometne reprezentacije i koja pjevajući dovodi u pitanje integritet susjedne države. Da ne spominjem kako notornog ustašonostalgičaraThompsona brani uime slobode govora - kaj je preveč, preveč je.
Ivo Goldstein, SDP-ov veleposlanik u Parizu ispod slike zločinca Tite vrijeđa hrvatsku predsjednicu, Hrvate u BiH, Marka Perkovića..., Jutarnji list
 

LAŽ

 
- U SR Hrvatskoj se svatko smio izjašnjavati kao Hrvat i kao katolik upražnjavati svoju vjeru.
Tomislav Klauški, kolumnist Expressa

- Nema dramatičnih turbulencija, ali se oko osjetljivih pitanja možda razlikujemo u pristupu. Ja iz svih rasprava nisam čuo nijedan koncept ove Konvencije koji bi im mogao biti sporan. Nije bilo potrebe za glasanjem, jer se održala cjelovita rasprava sa zaključcima koje su svi prihvatili.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a na sjednici čelništva stranke gdje nije imao većinu, Jutarnji list
 

NADA

 
- Predsjednica Republike Hrvatske vjeruje kako će interpretativna izjava Vlade Republike Hrvatske ukloniti dvojbe o određenim dijelovima Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulska konvencija) te da će u procesu pripreme ratifikacije biti spremna pružiti sva dodatna objašnjenja, ukoliko ona budu potrebna.
Priopćenje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o Istanbulskoj konvenciji od 22. III. 2018.
 

OTROVNO PITANJE

 
- Vratimo se na Mostar u ratu. Izbjegli ste mi reći osobni dojam o ratu. Kada ste vidjeli što Hrvati rade u BiH, kako ste se osjećali?
Boris Vlašić, novinar Globusa/Jutarnjega lista pita redatelja Slobodana Bobu Jelčića, sina komunističkog gubernatora Hercegovine (zapadne posebno) Kažimira (Kaže) Jelčića
 

PODSJEĆANJE

 
- Prisjetimo se migrantske krize iz 2015. godine, kada se Hrvatska našla na migrantskoj „balkanskoj ruti“. Tada je izostala europska solidarnost na koju sada Europsku uniju poziva London. Europska unija solidarizirala se s odlazećom Velikom Britanijom u trenutku kada još nisu javno ponuđeni dokazi za to da Rusija doista stoji iza tog trovanja bivšeg ruskog obavještajca i njegove kćeri.
Jelena Jurišić, sveučilišni nastavnik na Hrvatskim studijima i među vodećim hrvatskim stručnjacima za Rusiju, Nacional
 
- Većina europskih država već je ratificirala Istanbulsku konvenciju, punim nazivom Konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilju u obitelji, a mi pitamo: zašto to Hrvatska još nije učinila? Pozivamo ministricu Milanku Opačić da Konvenciju što prije pripremi za ratifikaciju u Saboru!
Margareta Mađerić, HDZ-ova saborska zastupnica u studenome 2014. u Središnici stranke
 
- Šef USKOK-a Dinko Cvitan ranije nam je rekao kako nisu u stanju prikupiti dovoljno dokaza da bi Bandića mogli optužiti za korupciju.
Chris Zimmer, tajnik u američkome veleposlanstvu u Zagrebu u prosincu 2009. na wikileaksu
 

PRAVO PITANJE

 
- Što je “netolerancija izraženu u obliku agresivnog nacionalizma i etnocentrizma, te diskriminacija i neprijateljstvo prema manjinama, migrantima i osobama imigrantskog podrijetla”. Koja je dozvoljena, od Vijeća Europe propisana razina “etnocentrizma”, preko koje on postaje “agresivan”? Je li neprijateljstvo prema migrantima govorenje istine o prekršajima zakona koje su počinili neki pripadnici te skupine? Ili ćemo lagati i šutjeti kako što je to bio slučaj u Njemačkoj, primjerice oko spolne i dobne strukture migranata, ili nasilja koje se događalo za pretprošlu Novu godinu u nizu njemačkih gradova?
Nino Raspudić, profesor na Filozofskom fakultetu, Večernji list

- Logična je dvojba kako je moguće da je Mesić, u osjetljivim trenucima hrvatske povijesti neosporno nesposoban tumačiti ne baš toliko komplicirano Tuđmanovo stajalište o NDH, uspio napraviti tako impresivnu političku karijeru.
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista
 

PRIJETNJA

 
- Konvencija će se sigurno ratificirati. HDZ je donio odluku i na Predsjedništvu i na svim tijelima stranke. Mislim da će biti vrlo uvjerljiva većinska potpora. Vidjet ćemo tko će iz HDZ-a biti protiv ratifikacije.
Andrej Plenković, nametnuti predsjednik HDZ-a u Šibeniku 29. III. 2018., Slobodna Dalmacija
 
- I tako sve slično uz pokoju uzdignutu desnicu od onih koji su nesmetani paradirali s HOS-ovim zastavama "Za dom spremni" ili onim Crne legije. Policije je bilo koliko hoćete, ali volje da se ljubitelji ustaškog pokreta odstrane baš i ne.
Goran Borković, novinar Foruma, http://www.forum.tm/vijesti/plenkovic-kaptol-11-6541
 

PRIZNANJE

 
- Istanbulska konvencija košta. Ona je testiranje moći u stranci da se vidi tko je šef.
Pero Maldini, politički analitičar iz Dubrovnika 19. III. 2018., HRT
 
- Izjednačavanje zločinstava fašizma i komunizma implicira da je komunistički antifašizam lažan, jer su komunisti koristili antifašizam da bi prigrabili vlast i nametnuli nedemokratski režim. To je istina.
Stevo Đurašković, docent na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, Novi list
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Slavljenje “domovinskog rata” kao nekog “zlatnog doba” hrvatske prošlosti samo je indikator tih istih retrogradnih trendova koji su i odgovorni za 1991.
Dejan Jović, srpski intelektualac na Fakultetu političkih znanosti, Novi magazin, Srbija

IZJAVE TJEDNA

 
- Ispod skutova Katoličke Crkve HDZ je i nastao.
Goran Borković, novinar Foruma, http://www.forum.tm/vijesti/plenkovic-kaptol-11-6541
 
- Željko Bagić stručan je, profesionalan, kvalitetan suradnik te dobar organizator, i bilo bi logično da se vrati na svoje radno mjesto na Policijskoj akademiji, gdje je nekad predavao.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik o svome prijatelju i prijatelju Hrvoja Petrača, Novi list
 
- Ni Andrej Plenković ni zagovornici ratifikacije Istanbulske konvencije izvan HDZ-a se nakon današnjeg prosvjeda ne trebaju previše zabrinuti.
Gordan Duhaček, transrodni kolumnist Indexa
 
- A evo što ja, kao obična građanka, znam o Jošku Paladinu. Kad je bio mladi liječnik, puno puta bi ostao spavati u bolnici samo da ne gubi vrijeme na putovanje do kuće i natrag. Jednom kad mi je dijete bilo bolesno, išli smo k njemu. Stvar nije bila za njega, ali je s nama svejedno ostao dva sata tražeći pravi put za liječenje. Nakon pada u stubištu, moj 82-godišnji otac bez svijesti je tri mjeseca ležao na njegovom odjelu. Hranili su ga na sondu, činili sve što postoji i još ga tri puta na dan njegovali kao malo dijete. Eh, da, kakav šef, takav i odjel. Vezu nismo imali.
Sanja Modrić, novinarka Novoga lista o nepotizmu na KBC Rebro s  poznatim SDP-ovim liječnikom
 
- Ono što je u Hrvatskoj pokušano i započeto u 10 godina predsjedničkih mandata Stjepana Mesića, njegovim je odlaskom iz Ureda Predsjednika zamrlo i ustupilo mjesto bujici povijesnog revizionizma.
Tomislav Jakić, razočarani Jugoslaven nikako da prežali nestanak mu drage otadžbine, Patria
 
- Prosječna penzija branitelja je u Hrvatskoj više nego dvostruko veća od prosječne radničke penzije, a oni imaju i prednost pri zapošljavanju, liječenju i sl. Neke od tih privilegija prenose se i na nove generacije, na djecu branitelja.
Dejan Jović, srpski intelektualac na Fakultetu političkih znanosti, Novi magazin, Srbija
 
– Bosna i Hercegovina je druga država. Veterani HVO-a su se borili u toj, drugoj državi. Na budžetu su Republike Hrvatske. To nema ni logike ni smisla.
Boris Vlašić, bivši novinar Novoga lista, a sada Jutarnjega lista
 
- Za razliku od nje koja se pozicionirala ekstremno prema nuli – manje od jedan posto glasova birača u anketama dobiva njezina stranka Glas. Tako je, očekivano, Plenković dobio još jednog saveznika iz zone nule koji se zacijelo nada da će predsjednik Vlade uspjeti ratificirati Konvenciju u nule pretvorivši zastupnike HDZ-a u Saboru.
Milan Ivkošić, koumnist Večernjega lista o ljubavi između Vesne P. i Andreja P.
 
- Put kojim smo krenuli potiče nas na osobno poboljšanje, i ne samo to, pojmovi odgovornosti i dužnosti prema cijelom čovječanstvu za nas su temeljni. Želimo pridonijeti izgradnji ujednačenijeg, pravednijeg i bratskog svijeta, u kojem bi svatko mogao naći svoje mjesto, svijeta u kojem sloboda nije samo riječ i u kojem smo svi svjesni dužnosti prema bližnjemu, dužnosti poštovanja, solidarnosti, bratstva.
François Padovani, predsjednik globalne masonske asocijacije CLIPSAS (Centre de Liaison et d’Information des Puissances Signataires de l’Appel de Strasbourg), Novi list
 
- Crkva bi trebala raditi ono što je posao Crkve. 
Ivan Vrdoljak, predsjednik ortačke Hrvatske narodne stranke, HRT
 
- Vehabijska se ideologija proširila tijekom druge polovice XX. stoljeća od strane Rijada, a na zahtjev zapadnih saveznika kako bi se suprotstavilo utjecaju Sovjetskog Saveza na muslimanske zemlje. Naši saveznici su zahtijevali da koristimo naše resurse za postizanje ove zadaće. Budući su sukcesivne saudijske vlade zalutale, danas je potrebno hitno raditi na povratku u normalnost.
Mohamed bin Salman, saudijskij krunski princ, Washington Post
 

TVRDNJE

 
- To je stvarno banda bezdušnih i nemoralnih propalica čije je glavno obilježje to da bi sve učinili za novac
Norman Finkelstein, Židov u glasovitoj knjizi Industrija holokausta o Zuroffovu Centru 'Simon Wiesenthal', Večernji list
 
- Službeno oni kaži kako žele poboljšati ljudski rod a zapravo je riječ o prikrivenoj izmjeni ljudskog roda. Oni kažu da na temelju razuma i s vlastitim projekcijama božanstva grade novi ljudski rod.
Maurice Caillet, francuski liječnik, kirurg i ginekolog i bivši mason 18-og stupnja na pitanje što masoni tvrde da jesu, Radio Culturcattolica.it, Croative
 
- Istanbulska konvencija nema veze sa zaštitom žena i djece. To je napad Orwell zoo-kontrolora da još više porobi svijest i slobode ljudi. Sve Soros financirane i antihrvatske NGO te slične entitete treba izbaciti iz Hrvatske! Recimo taj kontrolni €U$$R Grevio je poput Monsanto GMO virusa... namjerno ubacuju i truju nas.
Davor Pavuna, hrvatski znanstvenik na facebooku
 
- Pilat je pitao Isusa: Što je istina? Ušutkana istina ostaje i dalje istina, osuđena istina spašava jer ima budućnost. Ne znam pitamo li i mi danas to pitanje? Možda smo istinu zamijenili s poluistinom, s neistinom pa i lažima.
Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup na misi na Cvjetnicu
 
- I danas se Krista razapinje kada se ponižava, vrijeđa i progoni Crkvu. Naša Vlada, i predsjednik i članovi, svojim prihvaćanjem Istanbulske konvencije pljunuli su nama katolicima u lice, ali još postoje i naši narodni zastupnici u Hrvatskom saboru koji ne smiju, ako su vjernici, dati svoj glas za tu ratifikaciju. Ne smiju to ni oni koji su nevjernici, zbog pravnih i moralnih razloga i zato što bi se time prihvatio nadzakon koji bi nadzirao domaće zakone. A radi se o duboko nekršćanskom zakonu i, kako je rekao predsjednik HBK, oni koji to zlo podupiru sami sebe ekskomuniciraju iz Katoličke Crkve.
Vlado Košić, biskup sisački na misi na Cvjetnicu
 
- Zapadni “misionari” stalno nas uvjeravaju da su žene ovdje zlostavljane. Već od 90-ih u Hrvatsku kontinuirano pristižu feminističke aktivistice koje nas podučavaju ženskim ljudskim pravima, iako u svojim zemljama nemaju ni približna prava koja žene uživaju u Hrvatskoj.
Jadranka Polović, znanstvenica iz Splita, Glas Slavonije
 
- Žene su važan dio društva, a pedofilija je uvijek bila prisutna, naročito kod tzv. gospodara svijeta. Vodio sam jednu visoku delegaciju sa zapada Europe u jednu azijsku zemlju. Mene su stavili na najviši kat u hotel s pet zvjezdica. Pitao sam domaćine zašto su me stavili na vrh nebodera?! Rekli su mi da je kod njih tradicija da na nižim katovima gostima nude 16-godišnje curice i dečke. Halo?! I takvi nam danas nameću konvencije...
Davor Pavuna, hrvatski znanstvenik svjetskoga glasa u Bujici
 
- Tihomir Jakovina je profesor na Filozofskom fakultetu, što ne služi na čast Filozofskom fakultetu i sramota je za Sveučilište u Zagrebu. Profesor Jakovina je čovjek, koji se proslavio radovima u kojima ima čak tri do četiri faktografske pogrješke samo na jednoj stranici! Ispada da ne zna koje je godine bila seljačka buna!
Tomislav Jonjić, odvjetnik, povjesničar i član Predsjedništva stranke Neovisni za Hrvatsku u Bujici
 
- U blaženomu Alojziju očituju se suprotnosti namjerno izazvanomu ozračju u Hrvatskoj. U njemu je: mir, sigurnost, pouzdanje, nada, ostajanje i u trpljenjima, zalaganje za dobro, očaranost Božjim djelima, osjetljivost za bližnje, čistoća savjesti i pogleda koji lako prepoznaju djeca i mladi.
Ivan Šaško, zagrebački pomoćni biskup na korizmenom susretu hrvatskih branitelja u zagrebačkoj katedrali 17. III. 2018.
 
- Što su rodno neutralni zakoni? Ubrzo ćemo trebati ovdje u Saboru šest zahoda, jedne za muškarca zarobljena u muškom tijelu, ženu u muškom tijelu i obratno... U takvim zahodima je već zabilježeno oko 200 napada na djevojčice i žene... Čista perverzija.
Željko Glasnović, saborski zastupnik u raspravi
 
- Prijatelj mi je za dobro jutro javio vijest da je Dragan Zelić napustio GONG i prihvatio dužnost u SDP-u. Godinama već govorim da je GONG civilna zaklada SDP-a koja postoji s ciljem prikupljanja novca i zloupotrebljavanja autoriteta neovisnog civilnog društva u korist SDP-a. Prije samo mjesec dana SDP-ovci su ga željeli uvaliti u Povjerenstvo za sukob interesa! GONG godinama glumi društvene nadsuce, a crveni mediji ih gurali! Sada se demaskiraju jer su kadrovski i materijalno devastirani! Takvih zaklada osim GONG-a ima još! Fuj.
Igor Peternel, potpredsjednik HHO-a na facebooku
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Što će nam Paladino kad imamo Ćorušiće?
Sanja Modrić, novinarka Novoga lista nariče za SDP-ovim liječnikom
 
- Kupnja F-16: Izraelci zadovoljni jer su nam prodali polovne avione.
Naslov Hinina članka u Novome listu o kupnji izraelskih borbenih zrakoplova
 
- Protivnici Islamske konvencije su jedna ekstremistički nabrušena i primitivna manjina u hrvatskom društvu. 
Gordan Duhaček, transrodni kolumnist Indexa
 
- Na prosvjedu je bila i grupa koja se zalaže za ratifikaciju i koja je poručila da Konvenciju podupire dvije trećine hrvatskih građana. Od ulaska Hrvatske u EU u porastu je revizionizam prema nacističkoj vladavini.
Engleski BBC u izvješću sa prosvjeda protiv Istanbulske konvencije
 
- Moderna hrvatska nacionalna svijest izgrađena je na pozitivnim tradicijama starčevićanskoga povijesnog državnog prava, radićevskoga općečovječanskog demokratskog republikanizma, te vizijama i iskustvima hrvatske ljevice, marksista i komunista, iz zajedničke borbe sa srpskim i ostalim narodima za socijalističko samoupravno društvo, slobodnu domovinu Hrvatsku i jednakopravnu zajednicu naroda utemeljenu na povijesnim odlukama ZAVNOH-a i AVNOJ-a!
Boris Dežulović, udarno pero veliksrpskoga Pupovčeva biltena Novosti
 
- Od ulaska u EU 2013. godine, stanovništvo Hrvatske spušta se prema krajnjoj desnici, uključujući i one koji poriču holokaust i ponovno su procijenili pro-nacistički hrvatski ustaški režim koji je vladao zemljom tijekom Drugog svjetskog rata.
Dušan Stojanović, dopisnik Associated Pressa iz Zagreba
 
- Hrvati u Argentini su u masovnom bijegu izbjegli pred rukom pravde krivaca za najstrašnije u povijesti ljudskog roda ratne i zločine protiv čovječnosti.
Marijan Vogrinec, jugoslavenski novinar u Josipovićevu Autografu o Hrvatima u Argentini
 
– Istanbulska konvencija nije protiv kršćanstva. Kršćanstvo nije protiv Istanbulske konvencije. Konzervativni Hrvati jesu.
Boris Vlašić, novinar Jutarnjega lista
 
- Glas stoga poziva sve slobodnomisleće ljude u Hrvatskoj na konstruktivan, građanski otpor primitivizaciji i daljnjoj klerikalizaciji hrvatskog društva.
Priopćenje gotovo nepostojeće političke stranke pod imenom Glas protiv Crkve i hrvatske države
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Ako se ne ulaže novac u znanost i obrazovanje nego se potkupljuju prerano umirovljeni ratni veterani, a sve to u najčvršćem vječitom državnom braku s Katoličkom Crkvom, onda se ne treba ni čuditi zbog ekonomskog zaostajanja.
Zdenko Duka, bivši SDP-ov predsjednik Hrvatskoga novinarskog društva, Novi list

- HDZ – stranka zamišljena na laži, osnovana na laži, izgrađena na laži i etablirana na laži. Cijela je povijest HDZ-a jedna divovska patološka laž, i svaki drugačiji HDZ osim patološki lažljivog bio bi, jebiga, lažan.
Boris Dežulović, udarno pero velikosrpskoga Pupovčeva biltena Novosti
 
- Mladi ne vide budućnost u zemljama koje kažu da tu budućnost grade, vraćajući se najmračnijim poglavljima svoje prošlosti. Graditi budućnost vraćanjem u prošlost, bilo onu iz vremena Drugog svjetskog rata, bilo onu iz ratova u kojima se raspala Jugoslavija, može rezultirati samo jednim: ponavljanjem te prošlosti. A znamo kakva je ona bila.
Tomislav Jakić, bivši jugoslavenski komunist za bošnjački portal Patria
 
- Može li socijaldemokratija biti model vlasti sa kojim bi zapadni Balkan napravio iskorak u neku mirniju i bolju budućnost? Gdje su rješenja? 
Novinar sarajevske Patrije pita bivšeg jugo-novinara i urednika Tomislava Jakića
 
- Brutalni je falsifikat da je u bivšem jugoslavenskom komunističkom režimu smetalo svako isticanje nacionalnog imena, hrvatske zastave, grba ili ispovijedanje vjere.
Tomislav Klauški, kolumnist Expressa

- Domovina se piše malim slovom.
Boris Vlašić, bivši novinar Novoga lista, a sada Jutarnjega lista
 

CRVENI FAŠIZAM

 
- Fašističku tradiciju u vrijeme NDH-a druge europske zemlje, osim same nacističke Njemačke, nisu imale baš u takvom zločinačkom obliku kao Hrvatska, a ni Kaptol se u tim godinama nije iskazao da ta opaka nedjelja spriječi. A danas ima i onih koji opet glorificiraju ustaše, neki od takvih poklonika bili su na prosvjedu protiv Plenkovića i Vlade.
Zdenko Duka, bivši SDP-ov predsjednik Hrvatskoga novinarskog društva, Novi list

DAIDŽE

 
- Franjevci su u Bosni znali i umjeli preživjeti od kraja XIII. stoljeća do danas, pa će znati, s Božjom pomoći, i sutra, i prekosutra. Političari i politički sistemi se nameću i propadaju, a franjevci ostaju – vjerni Bogu, vjerni Bosni, kako reče pokojni fra Petar Anđelović. Vjerujem da u Visokom, kao i drugdje u Bosni i svijetu, franjevci imaju svoju budućnost ukoliko budu znali živjeti i raditi autentično i dosljedno. Jednostavno, u miru i bratstvu sa svim ljudima. Franjevački red je, kao i Katolička crkva, iznadnacionalna i transnacionalna ustanova. To znači da se po definiciji ne može i ne smije vezati samo za jedno pleme, jedan narod, jednu sredinu, ili, ne daj Bože, političku opciju.
Fra Ivan Nujić, profesor Franjevačke klasične gimnazije u Visokom o nepravednom izbornom zakonu u BiH, Al-Jazeera, Faktor.ba
 
- Hrvati najbolje žive od svih ostalih. Bolje žive ovdje nego u Austriji, u prosjeku.
Franjo Topić, autoritarni predsjednik posrnuloga HKD-a Napredak iz Sarajeva, Radio Slobodna Europa
 

DARWINIZAM

 
– Informatika je vrednija od vjeronauka. Informatikom možeš kontrolirati poplavu, molitvom možeš samo sjediti na obali rijeke i plakati.
Boris Vlašić, bivši novinar Novoga lista, a sada Jutarnjega lista
 

DEMAGOGIJA

 
- Tema zaštite žena od nasilja nije tema koju si samo jedan dio političkog spektra može privilegirano uzeti kao njegov. Zašto bih ja kao premijer i predsjednik HDZ-a dopustio da to bude ekskluzivna tema jednog dijela političkog spektra. To je tema cijele Hrvatske, svih hrvatskih građana i civiliziranih standarda. Upravo u onom smjeru gdje ja želim da hrvatsko društvo i država ide.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Hrvatske vlade o Istanbulskoj konvenciji
 
- Odbacujem tezu da je Andrej Plenković autoritarni vođa, jer ovako otvorene demokratske rasprave nije bilo.
Gordan Jandroković, pomoćnik Andreja Plenkovića u HDZ-u, Direktno
 
– Rodna ideologija ne postoji. Postoje društveno konstruirane uloge za muškarce i žene. To su ujedno i stereotipi. Zbog tih stereotipnih rodnih uloga žene se mlate u obitelji jer su žene, ne zbog toga što nema ručka.
Boris Vlašić, novinar Jutarnjega lista
 
- Bez obzira je li nam se to sviđa ili ne, HDZ je glavna hrvatska stranka i od vodstva te stranke ovisi kamo Hrvatske ide i za što se opredjeljuje.
Zdenko Duka, bivši SDP-ov predsjednik Hrvatskoga novinarskog društva hvali A. Plenkovića, Novi list

- Dokument je usmjeren na ono temeljno pitanje kako na različitim komparativnim analizama napraviti konvenciju koja će pomoći zaštiti žena od nasilja, fenomenu, koji na žalost postoji i kod nas, gdje nam brojevi nisu osobito ohrabrujući, gdje nam slučajevi i ubojstava nisu ohrabrujući, naprotiv. Fenomen je to s kojim se hrvatsko društvo, hrvatska država, a i mi kao odgovorna politička stranka moramo baviti na dnevnoj razini.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a u Velikoj Gorici nakon kritike Mirka Matića, HRT
 

DIKTATURA

 
- Nastavljamo s procesom ratifikacije, a kao predsjednik Vlade i HDZ-a ne ću dopustiti da ta tema bude iskorištena u druge političke svrhe i ciljeve pojedinih aktera ili skupina.
Andrej Plenković u Banskim dvorima 26. III. 2018., http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-price-o-roditelju-1-i-roditelju-2-cista-su-obmana-nastavljamo-s-procesom
 
- Što je ovo, sram vas bilo! Je li ovo demokracija? Kolega Ćeliću! Što je to? Kakvo je to ponašanje? Ako imate što protiv, to kažite izvan sabornice.
Gordan Jandroković, predsjednik Sabora prostački napao zastupnika HDZ-a Ivana Ćelića
 

GLUPOST

 
- Ja se s rodnom ideologijom ne slažem, smatram da je čovjek biološki uvjetovan, da ne može vlastitom željom odlučiti je li muško ili žensko.
Gordan Jandroković, pomoćnik Andreja Plenkovića u HDZ-u, Direktno
 
- U odnosu prema Istanbulskoj konvenciji - u tom jednom u biti marginalnom isječku političke stvarnosti - zrcale se podjele na aktivnu i pasivnu Hrvatsku, modernu i nazadnu, Hrvatsku 21. stoljeća i srednjovjekovnu Hrvatsku. Na Hrvatsku sposobnih i stručnih i onih koji to ne žele biti. Na tolerantnu i na mrziteljsku Hrvatsku. Na sutra i na jučer.
Zdenko Duka, bivši SDP-ov predsjednik Hrvatskoga novinarskog društva, Novi list

HUMOR

 
- Žalim što ne mogu protjerati nijednoga ruskog diplomata špijuna, jer takvih nema u Novom zelandu. Jednostavno nemamo koga protjerati. Ali čim otkrijemo nekog takvog, i mi ćemo ga protjerati.
Jacinda Ardern, novozelandska premijerka na svoj način odbija protjerati ruske diplomate
 

LAŽ

 
- U Istanbulskoj konvenciji ne vidim nikave teze o rodnoj ideologiji. Ne postoji odredb te konvencije. To je ono što je najbitnije. Ovi drugi koji žive u svijetu percepcija, treba još jedno vrijeme da do kraja razumiju što je bit i okvir konvencije.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a o Istanbulskoj konvenciji, Direktno 
 
- U Istanbulskoj konvenciji piše da je rod temeljen na dva spola. Ne vidim gdje nalazite bilo kakav problem, jasno se naglašavaju dva spola.
Marija Puh, saborska zastupnica HNS-a, Otvoreno, HRT 
 

NEZNANJE

 
 - Rodna ideologija, svakako jesam protiv toga, ali nisam smatrala da je to, da je ovo konvencija da se radi o rodnoj ideologiji.
Željana Zovko, eueoparlamentarka HDZ-a u Europskom Parlamentu o Istanbulskoj konvenciji na N1 TV priznaje kako ne zna za što je glasovala u EP-u
 
- Zahvaljujući Ljubljani vratili smo se tamo od kuda smo krenuli. Ne vidim drugog rješenja osim novih pregovora. Arbitražna presuda može biti polazna točka i ništa više.
Ruža Tomašić, hrvatska eurozastupnica u bloku Europskih konzervativaca i reformista, Politico, SAD
 

ORWELLIZAM

 
- Doista, čini se da se problemima oko ratifikacije Istanbulske konvencije i provedbe kurikularne reforme zapravo i ne bi trebali baviti pravnici i pedagozi, nego psihijatri. Čak i patološka objašnjenja nisu dostatna jer stvarnost nadilazi problem paranoidnih manjina.
Jadranka Brnčić, neoliberalna intelektualka, Autograf
 

PEDOFILIJA

 
- Kad sam se vratio i to rekao Marini napravila je facu kao da vidi duh svog oca kako j…  petogodišnju djevojčicu.
Citat iz lektire namijenjene srednjoškolcima, HRT, emisija Dobar dan!
 

PRIZNANJE

 
- Nije točno to – kako je premijer Andrej Plenković kazao u četvrtak na sjednici vlade, nakon jednoglasnog prihvaćanja rješenja da se taj dokument Vijeća Europe uputi saborskim zastupicima na ratifikaciju – da Istanbulska konvencija ne će dirati hrvatski školski i pravosudni sustav, neke vrijednosti „jednog dijela hrvatskog društva“ te da Konvencija „ne zahtijeva promjenu ustavne definicije braka“, odnosno da „nema pravne obveze za priznanje trećeg/neutralnog spola“, i tsl.
Marijan Vogrinec, jugoslavenski novinar Vjesnika za bošnjački portal Tacno.net

Više članaka ...

  1. IZJAVE TJEDNA
  2. IZJAVE TJEDNA

Anketa

Kako treba nazvati 13. travanj 2018.?

Četvrtak, 19/04/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 955 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević