Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Trebalo je demokratizirati zemlju, u jednostranačju nema borbe ideja. No, izbori su se morali drugačije provesti. Mnogo sam tada razgovarao s tadašnjim predsjednikom SKH Ivicom Račanom: rekao sam mu da on ne ide u izbore, nego da srlja u izbore. No, bio je pod velikim utjecajem Zdravka Tomca, a danas vidimo tko je on zapravo. Tada smo registrirali sedam stranaka, među njima i HDZ. Višestranačje je trebalo omogućiti, ali takvo koje će nam donijeti napredak, a ne razbiti društvo i podijeliti nas. Te su podjele, na kraju, i dovele do rata.
Ivan Fumić, bivši predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH i sadašnji predsjednik Komisije za međunarodne odnose te udruge, www.okcabrasevic.org; Pupavčeve Novosti
 
- Inicijativu promjene Ustava sam pokrenuo zato što mi se čini očitim da je Ustav danas u nekim stvarima pomalo zastario.
Ivo Josipović, predsjednik RH, Jutarnji list
 
- U Hrvatskoj je stvoren normativni pravni okvir za ostvarenje pravde u suđenjima za ratne zločine.
Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnoga suda na Okruglom stolu "Izvješće o praćenju suđenja za ratne zločine u prošloj godini", Hina
 
- Na sedam županijskih sudova osnovani su odjeli za podršku žrtvama i svjedocima koji su od sredine 2008. do kraja prošle godine pružili podršku za ukupno 2917 svjedoka i žrtava ratnih zločina.
Sandra Artuković Kunšt, zamjenica ministra pravosuđa na Okruglom stolu "Izvješće o praćenju suđenja za ratne zločine u prošloj godini", Hina
 
- U protekle dvije godine došlo je do slabljenja zanimanja hrvatske države za povratak izbjeglica, što se vidi u smanjivanju financijskih sredstava i nerješavanju izbjegličkih pitanja, kao što su obnova kuća i stambeno zbrinjavanje i zapostavljanje razvoja povratničkih sredina.
Milorad Pupovac, etnobiznismen hrvatskih Srba, Politika, Beograd
 
- Dobro je da se nije pitala Doris Pack.
Zlatko Lagumdžija, čelnik SDP-a u BiH protiv njemačke europarlamentarke, Oslobođenje, Sarajevo
 
- Da, iznenadilo me, poznavao sam je u sasvim drugom svjetlu od onoga koje na nju danas bacaju optužbe kojima je izložena. Naravno, konačnu ocjenu moći ćemo dati tek nakon što završi kazneni postupak. U svim slučajevima sumnje na korupciju i drugi kriminal zato preferiram najodlučniji rad tijela kaznenog postupka, ali i suzdržanije komentare od nekih kakve susrećemo.
Ivo Josipović, predsjednik RH o svojoj prijateljici Martini Lovrić-Merzel, Jutarnji list
 
- Moj interes za Crkvu je utoliko veći što taj njen utjecaj na društvo i narod, dakle na čitavo moje okruženje, već dulje vrijeme osjećam i doživljavam kao loš, neusklađen, a često i suprotan onome što bi trebala biti temeljna misija Crkve u svim zemljama i narodima.
Branimir Pofuk, novinar, glazbeni kritičar i kolumnist Večernjega lista, www.kriz-zivota.com
 
- Presuda novinarki Slavici Lukić zbog 'javnog sramoćenja', naravno, sramotna je, ali predstavlja i opasan presedan. Jer iz te Pandorine kutije mogu izmiljeti razni budući pritisci, cenzure i autocenzure u oblicima koji su dosad u Hrvatskoj bili nepoznati. Sve to pogoršava ionako jako loše uvjete u kojima rade hrvatski novinari, posebice oni koji slijede liniju društveno-kritičkog te istraživačkog novinarstva s idejom obrane javnog interesa i dobra.
Hajrudin Hromadžić, sociolog-mediolog s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Deutsche Welle
 
- Mene su svojedobno zatekle promjene u ovom dijelu Europe, kad se srušio Berlinski zid i promijenilo čitavo političko i ekonomsko okruženje. Do tada smo živjeli u jedinstvenoj državi koja se raspala, što je bila posljedica nagomilanih teškoća i spleta povijesnih okolnosti na koji se nije moglo bitno utjecati. No, čini mi se da je – ne ulazeći u povijesne nužnosti – kasnije napravljeno dosta političkih pogrešaka u tranziciji ovdašnjih zemalja, a usudio bih se reći i dobrog dijela Europe.
Ivica Todorić, najjači hrvatski gospodarstvenik, Slobodna Dalmacija

- SDSS za Vukovar srpska sa Sabom je surađivala dobro. Udruge Srba  materijalno su najzad izjednačene s udrugama većinskog naroda, a pravo na stipendije dobili su i studenti koji studiraju u Srbiji, ali je suradnja mogla biti i bolja.
Srđan Milaković, predsjednik SDSS za Vukovar, Danas, Beograd
 
- Cijela zemlja, a i šire, znaju sve što se dogodilo s obitelji Zec – brutalan zločin nad nevinim ljudima, i to zaslužuje taj pijetet.
Stjepan Mesić, doživotni predsjednik, Radio Slobodna Europa
 
- Ni zbog Marine Lovrić ni zbog Željka Sabe SDP ne će kao pravna osoba završiti na optuženičkoj klupi niti će biti osuđen za financijske malverzacije. A na europske izbore idemo s ljudima koji imaju europski ugled i utjecaj te očekujem da će birači upravo to prepoznati i odabrati.
Neven Mimica, SDP-ov eurozastupnik, Večernji list
 
- Savez za Hrvatsku ima potencijal 15 do 30 i više posto.
Milan Kujundžić, predsjednik Hrvatske zore, www.hrsvijet.net
 
- Hrvatska je počinila jednostran akt time što je nedavno uz koncesijsku dokumentaciju za istraživanje ugljikovodike priložila svoje zemljopisne karte, bez konzultacije s Crnom Gorom.
Reakcija crnogorskoga Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija na hrvatske pomorske karte glede istraživanja nafte i plina u Jadranu, Blic, Beograd, Beta
 

TVRDNJE

 
- Putin želi ponovno ujediniti takozvani 'ruski svijet', a to nije manje od onoga što je nekada bio Sovjetski Savez. Gdje god Rusi žive, to je, kako smatra Putin, 'ruski svijet'. To je glavna Putinova politika i on će je vjerojatno slijediti do kraja. Granica ruske ekspanzije ići će dotle dok je netko ne prekine.
Jefim Fistein, publicist, esejist i politički analitičar te bivši direktor Ruskog servisa Radija Sloboda Europa u razgovoru za Balkanski servis
 
- Pod biblijskim vrijednostima mi u Europi podrazumijevamo kršćanske vrijednosti koje se jednako iskazuju i u vjerskom i u građanskom smislu. To su opće ljudske vrijednosti dobrote, izvrsnosti, moralne etičnosti, rada, poštovanja drugoga i ljubavi prema bližnjem.
Damir Boras, rektor Zagrebačkoga sveučilišta u odgovoru Pavlu Močilcu, Hina
 
- Vladajuća koalicija djeluje izgubljeno i nemoćno. Podijeljena, tanašnih intelektualnih, mobilizatorskih i organizacijskih potencijala, propustila je u prvom dijelu svoga mandata učiniti ono što se moralo. Sada je kasno. Društveni konsenzus za bolne promjene je nestao, istopio se.
Ines Šaškor, članica CK SKH do 1990., a od onda sve joj je „prehrvatsko“. Trenutačno dopisnica RSE-a iz SAD-a
 
- Na Balkanu se danas kao na rezervnom terenu oštro sukobljavaju pronatovska i antinatovska politika. Ukoliko se uspjesi na nekim drugim, prividno udaljenim područjima počevši od Sirije, Irana, Ukrajine shvate kao ohrabrenje za antinatovsku politiku u regiji onda moramo biti dodatno zabrinuti i za stabilnost i za budućnost zapadnog Balkana pa rekao bih i za kredibilnost NATO-a. Zato mislim da signal iz Ukrajine treba na pravi način protumačiti.“
Milo Đukanović, crnogorski premijer za posjeta SAD-u, RSE
 
- Stradanje nakon Drugoga svjetskog rata jedno je od najvećih stradanja koja je hrvatski narod doživio u svojoj dugog povijesti.
Varaždinski biskup Josip Mrzljak u Vukovaru, www.hrsvijet.net
 
- Iza 'konglomerata loših politika' krije se agresija na Hrvatsku.
Ivica Šola, kolumnist Slobodne Dalmacije
 
- S legitimnim predstavnicima većinskog naroda uvijek je teško surađivati jer su oni uvijek voljni dogovoriti se, ali tako da se oni u tome ne vide, da sve bude skriveno pod neku drugu proračunsku stavku.
Srđan Milaković, predsjednik SDSS za Vukovar o dvoličnosti tamošnjih hrvatskih političara i stranaka, Danas, Beograd
 
- Brijunski privatni festival je jugoslavenski projekt koji se više od desetljeća održava na valjda eksteritorijalnom području prekrasnoga otoka (otočja) s upravo kolosalnim turističkim potencijalom – otočja koje hrvatska država nikako ne zna "staviti u funkciju" pa dobar dio besplatno daje Radi Šerbedžiji.
Hrvoje Hitrec, književnik, www.hkv.hr
 
- Koliko službena hrvatska politika cijeni Europski parlament i njegove akte vrlo se zorno očituje u ignoriranju Rezolucije Europskoga parlamenta o europskoj savjesti i totalitarizmu od 2. travnja 2009. u kojoj Europski parlament, uz ostalo, »naglašava da se dokumentacija i svjedočenja o zločinima u turbulentnoj europskoj prošlosti moraju podržavati, kako bi se pojačala europska svijest o zločinima koje su počinili totalitarni i nedemokratski režimi, jer ne može doći do pomirbe bez sjećanja na žrtve« te da Europski parlament »snažno i nedvosmisleno osuđuje sve zločine protiv čovječnosti te ozbiljne povrjede ljudskih prava koje su počinili svi totalitarni i autoritarni režimi; pruža žrtvama tih zločina i članovima njihovih obitelji suosjećanje, razumijevanje i priznanje za njihova stradanja«.
Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila
 
- SPC, SANU, Udruženje književnika Srbije i Beogradsko sveučilište doprinijeli su buđenju nacionalne energije. Pojednostavljivale su se istine o vijekovima dugom žrtvovanju srpskog naroda.
Sonja Biserko, predsjednica Helsinškoga odbora za ljudska prava u Beogradu na suđenju u Den Haagu u korist hrvatske strane, Novosti, Beograd
 
- Također, javnost je Liniću svojedobno zamjerila angažman u spašavanju i prodaji Riječke banke, koju je – navodno za povoljan novac – Erste banka kupila nakon što ju je broker Eduard Nodilo mahnitim transakcijama bacio na koljena. 
Boris Pavelić, novinar riječkoga Novog lista

 

GOVOR MRŽNJE

 
- U odnosu na prošlost vidljive su promjene u izjavama koje vezano uz sudske procese daju najviši državni dužnosnici, a te izjave ne možemo uspoređivati s izjavama pripadnika udruga ili vjerskih zajednica. Ta poboljšana klima dovela je i do suradnje između država i državnih odvjetništava u regiji. Zapreka boljoj suradnji, posebno sa Srbijom, je Zakon o ništetnosti, "slavni zakon" protiv kojega sam zatražio ocjenu ustavnosti jer ga držim neustavnim, štetnim i nepravednim.
Predsjednik Republike Ivo Josipović na Okruglom stolu "Izvješće o praćenju suđenja za ratne zločine u prošloj godini", Hina
 
- U 2013. godini, kada je Hrvatska postala punopravna članica EU-a, u potpunosti je zaustavljen proces pomirenja. Otvoreno iskazivanje netrpeljivosti prema srpskoj manjini duboko je poremetilo međunacionalne odnose. To je zabrinjavajuće zbog naših prethodnih iskustava u prošlosti kada su najviši državni dužnosnici iskazivali takvu netrpeljivost te, primjerice, izjavljivali da Hrvati u obrambenom ratu nisu mogli počiniti ratni zločin.
Zoran Pusić, čelnik protuhrvatske udruge GOLJP na Okruglom stolu "Izvješće o praćenju suđenja za ratne zločine u prošloj godini", Hina
 
- Ovčara nije jedini vukovarski zločin.
Veselinka Kastratović, aktivisticaosječkoga Centra za mir, nenasilje i ljudska prava, Novosti Milorada Pupavca
 
- Doduše, moramo priznati da me je pomalo zbunila Vaša izjava da želite vidjeti slavno Sveučilište kao mjesto temeljnih biblijskih vrijednosti. To me je neobično podsjetilo na ona, ne tako davna vremena s početka osamdesetih, kad se bratsko Teheransko Sveučilište vratilo kuranskim vrijednostima.
Dr. sc. Pavle Močilac, kemičar, u pismu novom rektoru Damiru Borasu, Jutarnji list
 
- Još uvijek su neistraženi zločini nad srpskim civilima u Vukovaru, iako se dugo vodi istraga. Optužnica, međutim, još nije podignuta. Još nitko nije pravosnažno osuđen za zločine tijekom operacije „Oluja”.
Vesna Teršelič, predsjednica protuhrvatske tzv. civilne udruge Documenta, Politika, Beograd
 
- Gospodarska kriza je dala poticaj hrvatskim nacionalistima.
Žarko Puhovski, politički analitičar „opće prakse“, RSE
 
„Više od 40.000 izbjeglica nije povratilo svoje stanarsko pravo, odnosno Hrvatska im ne vraća njihove stanove u kojima su živjeli do početka rata, čime je spriječila povratak stanovništva koje je živjelo u gradovima, nije obnovljeno više od 10.000 srušenih srpskih kuća po hrvatskim gradovima gdje nije bilo rata i više od 8.000 kuća na područjima zahvaćenim ratom. Hrvatska je oduzela i više od 800.000 katastarskih čestica poljoprivrednog zemljišta izbjeglim Srbima i oni nemaju od čega živjeti kao povratnici. Također, nisu poništeni ni ugovori o razmjeni kuća koji su za vrijeme rata sklopljeni pod pritiskom, dok je poslije rata mnogo kuća otkupila hrvatska državna agencija za promet nekretnina.
Miodrag Linta, čelnik Koalicije udruženja izbjeglih Srba iz Hrvatske, Politika, Beograd
 
- Ponovno širenje etničke mržnje i pozivanje na diskriminaciju Srba svakako nisu dobre pretpostavke za povratak.
Milorad Pupovac, etnobiznismen hrvatskih Srba, Politika, Beograd
 
- Kad je došla demokracija, Crkva je gotovo svu snagu svoje novostečene slobode u novostvorenoj samostalnoj i demokratskoj državi usmjerila ne prema kršćanskom oplemenjivanju čitavog društva, promicanju evanđeoske ljudskosti i suosjećajnosti, socijalne pravde i jednakosti među ljudima, nego prema utvrđivanju svog povlaštenog statusa u tom društvu.
Branimir Pofuk, novinar, glazbeni kritičar i kolumnist Večernjeg lista, www.kriz-zivota.com
 
- Više gotovo da nema sumnje kako su pritisci i prijetnje, koje su novinari i mediji doživljavali u ratnim i ranim poratnim, nacionalističko-autokratskim 90-im godinama bili 'dječja igrica' u usporedbi s tranzicijskim strojem liberalno-demokratskog kapitalizma današnjice koji melje sve koji se ispriječe na njegovu putu oplodnje profita pod svaku cijenu.
Hajrudin Hromadžić, sociolog-mediolog s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Deutsche Welle
 
- Sjetimo se intervjua Ede Murtića kojem je Tuđman nakon razgovora kazao da će nastaviti ondje gdje je Pavelić stao. To je i napravio od gotovo 13 posto prema popisu iz 1991., Srba je sada tek 4,5 posto među stanovništvom Hrvatske.
Ivan Fumić, bivši predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH i sadašnji predsjednik Komisije za međunarodne odnose te udruge, www.okcabrasevic.org; Pupavčeve Novosti
 
- HDZ je također formirao koalicijsku listu sa 7 HDZ-ovaca, dvoje pravaša od kojih je jedna kontroverzna Ruža Tomašić.
Enis Zebić, bivši dopisnik Reutersa (London), a sadašnji dopisnik RSE-a (Washington) bosansko-međimurskih korijena
 
- Vi ste usrani fašisti. Ponašate se baš onako kako su se ponašali komunistički partijski komesari tipa Franjo Tuđman. Svakim Vašim majlom raste u mene volja da Vas nagazim gdje god i kako god stignem.
Drago Pilsel, bivši savjetnik predsjednika Ive Josipovića prijeti Sožeru za obranu hrvatskoga Vukovara, www.autograf.hr
 
- Samu se Hrvatsku  među drugim državama EU-a sada više ne vidi kao „poštenog posrednika“ jer se sumnja da nova članica EU-a potajno ionako podržava pozicije nacionalističkih bosanskih Hrvata. U Sarajevu je činjenica da premijer Milanović nije za vrijeme prosvjeda posjetio glavni grad Sarajevo nego Mostar (gdje živi mnogo Hrvata) izazvala bijes i zgražanje. I činjenica da se u hrvatskom parlamentu (doduše od strane marginalnih političkih snaga, ali ipak) tražio treći entitet za Hrvate u Bosni i Hercegovini u Sarajevu je izazvala strah i uzrujanost. Tamo su zabrinuti da bi treći entitet još više rascjepkao državu.
Adelheid Wölfl, kolumnist bečkoga Der Standarda
 
- Teško se naime pomiriti sa činjenicom da se intelektualcem naziva netko tko podilazi najnižim nacionalističkim strastima i nikad se ne konfrontira dominantnom pučkom diskursu.
Damir Markovina, povjesničar na splitskom Filozofskom fakultetu o Nini Raspudiću, www.tacno.hr
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Dobro je da postoji Haaški sud, jer su mnogi u njemu našli pravdu, ali su i, zbog slabosti suda, mnogi ostali bez pravde. Mnogi zločini neosuđeni su jer smo prihvatili prijeke puteve Tužiteljstva kroz uvođenje nekih instituta koji objektivno u pravosuđu ne postoje i naravno, na kraju se pokazalo da Žalbeno vijeće Suda na to ne pristaje. I rezultat nije dobar za pravdu i nije dobar za osjećaj ovdje u regiji, gdje smo puno očekivali od tog suda i ostaje osjećaj nedovršenosti posla. Stoga molim hrvatske suce da učine sve da ni jedan zločin ne ostane nekažnjen, bez obzira tko ga je počinio. Molim vas stoga, jer je poruka da zločin ne može i ne smije ostati nekažnjen važna za nas, buduće generacije i naše društvo u narednim desetljećima. Nadam se da Hrvatska hoće i može to učiniti, bez obzira na posrtaje i slabosti i politike i prava koji su u prošlosti činjeni.
Predsjednik Republike Ivo Josipović na Okruglom stolu "Izvješće o praćenju suđenja za ratne zločine u prošloj godini", Hina
 
- Izvješće donosi preporuke kojima bi se osiguralo upravo nepristranost pravosuđa, a time i jednakost svih pred sudom. Među njima i preporuku da Vlada donese nacionalnu strategiju za razvoj sustava podrške žrtvama i svjedocima, kao i stavljanje izvan snage Zakona o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije.
Mladen Stojanović iz osječkog Centra za mir, nenasilje i ljudska prava na Okruglom stolu "Izvješće o praćenju suđenja za ratne zločine u prošloj godini", Hina
 
- Pitanje povratka izbjeglih više je od obveze, nešto što je vrijedno i dobro, čak i kad obveza ne bi bila formalna, jednako važno kao uređivanje statusa nacionalnih manjina i manjinskih grupa.
Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske vlade o povratku Srba koji su dragovoljno pobjegli iz Hrvatske, nadajući se vratiti „za nekoliko dana“, Politika, Beograd

- Nemojmo komplicirati stvari, idemo zajedno vidjeti kako možemo čitavu regiju pogurati na višu ekonomsku razinu. A to je najlakše postići zajedništvom najbližih susjeda i dijela regije u kojemu čovjek može najbrže ostvariti poslovni uspjeh, čemu itekako pomažu i iskustva iz prošlosti prepuna minulog rada, kooperacije, ljudskih kontakata i sinergije. Na žalost, do sada se ništa slično nije desilo i uvijek su nad zajedničkim prevagnuli neki sitni ili parcijalni interesi.
Ivica Todorić, najjači hrvatski gospodarstvenik o Konzumu, Slobodna Dalmacija

- Regionalna suradnja igra važnu ulogu. Zemlje zapadnog Balkana su visoko integrirane kroz srednjoeuropski ugovor o slobodnoj trgovini (CEFTA). Zbog toga bi bilo smisleno kad bi zemlje zajednički pripremale određene reforme i zajedno evaluirale njihovu provedbu. Vijeće za regionalnu suradnju u jugoistočnoj Europi (RCC) napravilo je strategiju razvoja i otvaranja novih radnih mjesta do 2020. godine, a u Europskoj komisiji smatraju kako bi to mogla biti ključna referentna točka kao i za međunarodne financijske institucije.
Christian Danielsson, generalni direktor Direkcije za proširenje Europske komisije, Dnevni list, Mostar
 
- Teško da ijedan kršćanin moje i starijih generacija usred ovog današnjeg konzumerističkog vulgariziranja, banaliziranja i prostituiranja svakog blagdana barem ponekad ne osjeti čežnju za onim Božićima koji su se slavili samo u crkvi i samo u domovima kršćana.
Branimir Pofuk, novinar, glazbeni kritičar i kolumnist Večernjeg lista, www.kriz-zivota.com
 
- ZAVNOH je preteča Sabora, donio je dalekovidne zaključke o demokratskom razvoju Hrvatske. Posebna točka se odnosi na status Srba, njihov doprinos NOB-u, i to treba poštovati.
Ivan Fumić,bivši predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH i sadašnji predsjednik Komisije za međunarodne odnose te udruge, www.okcabrasevic.org; Pupavčeve Novosti
 
- Srpskim izbjeglicama iz Hrvatske do danas nisu omogućeni uvjeti za održivi povratak a ukidanje izbjegličkog statusa za oko 41.000 Srba koji trenutačno žive u Hrvatskoj imat će veoma ozbiljne posljedice za njihove živote.
Miodrag Linta, predsjednik Koalicije udruženja izbjeglih Srba iz Hrvatske, Politika, Beograd

- BiH se pogrješno podvaljuje pojam federalizma. Federalizacija ne znači podjelu BiH na enitete, već na prirodne regije. Ako je federalizacija treći entitet na mala vrata, to ne može biti prihvaćeno.
Fra Luka Markešić, daidža-fratar u Vrhbosni, www.klix.ba
 

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- Društvo koje dopusti da slučajevi poput ubojstva obitelji Zec ili silovanja žena ostaju nekažnjeni, društvo koje ne tretira svaki zločin na isti način – nema dobru budućnost.
Ivo Josipović, predsjednik RH na Okruglom stolu "Izvješće o praćenju suđenja za ratne zločine u prošloj godini", Hina
 
- I dalje većina vodećih političara ne ulaže dovoljno napora kako bi se stvorio pravni okvir i društveno ozračje za suočavanja s prošlošću utemeljeno na dosljednoj osudi svih ratnih zločina. I danas se nastavlja s odavanjem počasti postrojbama čiji su pripadnici činili zločine te okrivljenicima za ratne zločine.
Vesna Teršelič, čelnica protuhrvatske udruge Documenta na Okruglom stolu "Izvješće o praćenju suđenja za ratne zločine u prošloj godini", Hina
 
- Bio sam protiv tih tužbi, jer sam uvjeren da nijedna nema šansu, ali danas smatram da je bolje da ostanu što duže kako bi podsjećale ljude na zločine. To je jedino oruđe koje imamo da javnost bude prinuđena podsjetiti se svih svinjarija koje su na obje strane u ratu činjene. Mislim da će se već nekako nagoditi jer političkim vodstvima ne odgovara ovo podsjećanje.
Žarko Puhovski, politički analitičar o tužbi Hrvatske protiv Srbije za genocid, Blic, Beograd
 

TALIBANIZAM

 
- Profesor Bjeliš nam je u uspomenu ostavio visak, a Vi, profesore Boras, ćete nam ostaviti svakako, Bibliju, krunicu ili raspelo.Poštovani profesore Boras, čestitam Vam jos jednom i želim Vam puno uspjeha i sreće! Vaš kolega sa teheranskog Sveučilišta bi možda dodao: Mašallah!
Dr. sc. Pavle Močilac, kemičar, Jutarnji list

Anketa

Što je po Vama odluka Stožera civilne zaštite da svi moramo nositi maske na ustima i nosu?

Srijeda, 05/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1366 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević