Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Ja spadam među one ljude u Hrvatskoj koji imaju visok prag tolerancije prema Srbiji, ali reda mora biti.
Zoran Milanović, predsjednik Vlade tijekom izbjegličke krize, RTL
 
- Dragi prijatelji, mornari, kapetani duge plovidbe, lavice i lavovi, idemo po pobjedu. Bit će teško, svaki glas za našu koaliciju je važan. Rasipanje glasova je opasno, ono otvara mogućnost da Hrvatsku opet preuzmu ljudi koji jedva čekaju da je opet ščepaju za gušu.
Zoran Milanović, predsjednik vlade na konvenciji SDP-a
 
- Ne treba nam dolina suza nego Hrvatska koja raste.
Branko Grčić, ministar gospodarstva i potpredsjednik Milanovićeve vlade na konvenciji SDP-a
 
- Aktualna vlada je ispunila obećanja koja su davali njihovi politički oponenti, ali ih nikada nisu ispunili. Ti koji su obećavali danas bi htjeli ponovo doći na vlast, ali Hrvatska nema koristi od čovjeka koji je misli voditi kao tajne službe. Država se ne vodi tako, država se vodi ovako kako je vodi Zoran Milanović.
Milanka Opačić, potpredsjednica Milanovićeve vlade na konvenciji SDP-a
 
- Zvala sam brojne ministre vanjskih poslova i njihove riječi su: kapa dolje, spasili ste obraz istočne Europe.
Vesna Pusić, šefica diplomacije javno o Milanovićevu sukobu u granično-kamionskom ratu protiv Srbije, Hina
 
- Kina ima pozitivno razumijevanjeza moju kandidaturu.
Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova o svojoj kandidaturu za glavnu tajnicu UN-a, Hina, www.tportal.hr
 
- Postupak hrvatske Vlade prema izbjeglicama koji su, poslije zatvaranja granice između Mađarske i Srbije od strane mađarskih vlasti, krenuli prema Hrvatskoj, bio je civiliziran i korektan, a prihvat, za sada, dobro organiziran.
Zoran Pusić,predsjednik Antifašističke lige RH, www.lupiga.com
 
- Kur'an je knjiga mira, a islam nije nasilna vjera.
http://conservativepost.com/leaked-video-shows-the-pope-saying-quran-is-a-book-of-peace-and-islam-is-not-a-violent-religion/
 
- Od prvog trenutka se vidjelo što pokušava napraviti! Nevjerojatno je ono što je napravio.
Ljubo Pavasović Visković, predsjednika Nadzornog odbora Hajduka nakon utakmice Hajduk – Dinamo, Slobodna Dalmacija
 
- SDP je srce dobrih promjena, stranka domoljuba i patriota. Hrvatska, Hrvatska. Pobjeda, pobjeda.
Zoran Milanović, predsjednik vlade na konvenciji SDP-a
 

TVRDNJE

 
- Zapadnobalkanska ruta hrvatskog premijera u ovoj izbjegličko/migrantskoj krizi suviše je sustavna da bi se mogla pripisati samo njegovu nesnalaženju ili predizbornoj taktici.
Višnja Starešina, komentatorica Slobodne Dalmacije
 
- Vlada svojim rješenjem vrši preraspodjelu dohotka i bogatstva kakvu kapital ne će dozvoliti samo tako.
Guste Santini, ekonomski stručnjak o predizbornom triku Zorana Milanovića, Novi list
 
- Tiranosaurus-ex, neutaživo gladan vlasti, spreman da se u zadnji čas za pobjedu u drugom mandatu osloni na Glavaševu pomoć, Josipović je u ovom antikolindinskom diskursu ”svakom loncu poklopac koji se za novinare pretvorio u dežurnog komentatora svega i svačega”.
Denis Kuljiš, komentator Jutarnjega lista o Ivi Josipoviću

- Naravno da treba prvo pomesti ispred svog praga. To se nije smjelo dogoditi, ali se ne smije dopustiti ni mistificiranje i preuveličavanje. Čudno je to, recimo, kako su nekima sudovi u nekim situacijama relevantan izvor, pa onda odjednom nisu. Evo, Documenta, koja je na temelju prvostupanjske presude Haaškog suda generalima Anti Gotovinii Mladenu Markaču htjela pisati povijest, koristeći podatke HHO-a neprestano govori o 677 ubijenih civila tijekom i nakon “Oluje”, sugerirajući da je za to odgovorna Hrvatska, usprkos činjenici da podaci toga istoga Haaškoga suda, pa i DORH-a, pokazuju da su hrvatske snage odgovorne za smrt u manje od 50 takvih slučajeva.
Dr. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, Slobodna Dalmacija
 
- Hrvatski BDP rastao je 2005. godine 4,2 posto, javni je dug iznosio 40,7 posto BDP-a. Na kraju ove godine rast će biti četiri puta manji, a javni dug najmanje dvostruko veći jer je lani već bio 85,1 posto BDP-a.
Velimir Šonje, ekonomski analitičar, Jutarnji list
 
- Brat Krešo Zokijeva je slaba točka. Da je hrvatska javnost moralistički inhibirana, možda bi mu mogla naškoditi kakva afera s tijesnim suradnicima i partijskim suputnicama, ali ovako, najveći mu je problem nesolidni buraz. Krešo je, otprilike u vrijeme kad je šogorica dobila kredit i sam povukao jedan još veći, preko partnera Nine Pavića, g. Farkaša. Ovaj lik, duboko uronjen u Hypo-storiju, kao broker Ljubljanske banke, isposlovao mu je kredit u doba kad se Zoki uspinjao na vlast. Milijunski eurski nekretninski kredit bio je namijenjen za gradnju u Dubrovniku koja, čini se, nije ni započela. Ali, što Zoran Milanović, zapravo, može učiniti da brata udalji od kompanjona koji je radio s Malom zločinačkom ili od kompanjonke optuženih na sudu za podvođenje manekenki? To što je trebalo poduzeti, morala je poduzeti još njihova mama, koja ih je očito odgajala u uvjerenju da ne mogu pogriješiti, jer su najpametniji na svijetu. Ili je trebao tata, koji im je umjesto toga utisnuo pečat svog mentaliteta, svojstvenog duhu njegova rodnog sela Glavice kod Sinja gdje, kako je govorio Marko Grčić, “ima više staljinista nego u Moskvi”.
Denis Kuljiš, novinar, http://www.zurnalisti.com/vikinski-berserker-milanovic/
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Mađari grade zidove prema barbarima, Srbima, što smatram neprihvatljivim.
Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske vlade, Népszabadság, Budimpešta
 
- Politička konkurencija nudi harač, zulum, dolinu suza i bolne rezove. Ako je za to i bilo osnova prije tri ili četiri godine, danas sigurno nije trenutak za ono što nude naši eksperti kojima programe pišu stranci.
Zoran Milanović, predsjednik vlade na konvenciji SDP-a
 
- Aktualna vlada preuzela zemlju s visokim dugom i kosturima u ormaru.
Branko Grčić, ministar gospodarstva i potpredsjednik Milanovićeve vlade na konvenciji SDP-a
 
- Domoljubi u zemlji ostavili su kaos.
Boris Obrad Lalovac, ministar financija u Milanovićevoj vladi na SDP-ovoj konvenciji
 
- HNS vode financijski moćni i utjecajni ljudi.
Saša Leković, predsjednik HND-a, www.lupiga.hr
 
- Najnegativnija popratna pojava aktualne izbjegličke krize jest njezina predizborna (zlo)upotreba. Najprije su u nju uletjeli oporbeni HDZ i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Zalažući se za uključivanje vojske i čuvanje granica, stavljajući ''sigurnost'' iznad humanosti, optuživali su vlast da je izabrala Balkan umjesto Europe. Prijetili su joj i kaznenim progonom. Odigrali su na tradicionalnu HDZ-ovsku kartu ''zabrinutosti'' za nacionalne interese. U jednom trenutku djelovali su kao ''odbor za paniku''. Što bi bilo da su u ovom slučaju oni bili na vlasti?
Ines Šaškor, dopisnica Radio Slobodne Europe
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Nekima u oporbi smetaju imena i prezimena SDP-ovaca. Ja im poručujem, domoljubi nisu oni koji su pokrali vlastiti narod i vlastitu zemlju, domoljubi su oni koji su Hrvatsku izvukli iz krize, jer Hrvatska se voli srcem, pameću, radom i poštenjem.
Milanka Opačić, potpredsjednica Milanovićeve vlade na konvenciji SDP-a
 
- U Hrvatskoj je na djelu već dulje vrijeme depopulacija. Nema niti najmanje naznake da bi se dio imigranata poticao na ostanak u Hrvatskoj i za integraciju u njezino društvo. Protuizbjeglička i ksenofobna retorika, kao što je rečeno, zasad je marginalna. Ipak, tek kao mogući smjer budućih zbivanja, ako kriza potraje, vrijedi zabilježiti uvodnik katoličkog Glasa Koncila, koji, suprotno stavovima pape, brani mađarsku politiku zidova i zaziva strah od drugih i drugačijih.
Ines Šaškor, dopisnica Radio Slobodne Europe
 
- Sada imamo poziciju prostora i države koji može pozitivno djelovati na svoje okruženje, a pri tome ne gubimo svoju ulogu unutar EU-a, već ga možemo jačati. Jedno od važnih obilježja austrijske vanjske i trgovinske politike je prostor Balkana. Tako bi i Hrvatska mogla, ali to bi značilo promjene određenih navika i drugačijeg tipa komunikacije. Ne bismo trebali razvijati ulogu predziđa i granice. Države koje se tako percipiraju u svom se razvoju  fokusiraju na krive aspekte. To se ne bi trebalo dogoditi.
Vlatko Cvrtila, politički analitičar, Deutsche Welle
 

DEMAGOGIJA

 
- Svaki dan dolazi neki novi dobar podatak o stanju hrvatskoga gospodarstva i to je najveći dokaz da smo napravili dobar posao.
Branko Grčić, ministar gospodarstva i potpredsjednik Milanovićeve vlade na konvenciji SDP-a
 
- Nemamo se čega sramiti, jer je Vlada s obzirom na nered i kaos, napravila maksimalno.
Milanka Opačić, potpredsjednica Milanovićeve vlade na konvenciji SDP-a
 
- Mi smo stranka vrijednosti.
Zoran Milanović, predsjednik vlade na konvenciji SDP-a
 
- Rastu industrijska proizvodnja, potrošnja, potrošnja na malo, BDP, izvoz dvostruko brže od uvoza, turizam; na svim područjima imamo ne samo pozitivne brojke, nego pozitivan trend.
Vesna Pusić, potpredsjednica Vlade i šefica HNS-a, Nacional
 
- Potrebno je da građani imaju pravo na svoju interpretaciju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. U tome je ogromna odgovornost slobodnih pojedinaca koji bi i u Hrvatskoj i u Srbiji našli ravnotežu između politike sećanja i politike zaborava.
Dejan Jović, hrvatski intelektualac srpskoga podrijetla, Politika, Beograd
 
- Žao mi je što do toga dolazi, ali kao socijaldemokratska Vlada i socijaldemokratski ministar ljudima ćemo s maksimalnim otpremninama omogućiti ili da se prekvalificiraju ili se snađu za neki drugi posao.
Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture laže radnike HAC-ONC-a da će im biti bolje kada ostanu bez posla, Slobodna Dalmacija
 

GLUPOST

 
- SDP je protekle četiri godine Hrvatsku učinio velikom u srcu ali i u glavi.
Zoran Milanović, predsjednik vlade na konvenciji SDP-a
 
- Hrvatska je profitirala od članstva u Europskoj uniji, ali i od pristupnog procesa.
Vesna Pusić, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova, Radio Slobodna Europa
 

PRAVO PITANJE

 
- Moglo bi se reći da se netko jako trudi da nam Milanović još barem četiri godine trati vrijeme i da nam baš svake večeri zagađuje male ekrane. Ako znate da je izborna strategija SDP-a - uz malo ekonomskog populizma na kraju mandata - plašenje opozicijskim ustaštvom i Karamarkom, mračnim gospodarom Mordora, zašto onda pomagati SDP-ovu morbidnu kampanju?
Ivo Banac, povjesničar i političar, Jutarnji list
 
- Što je tri i pol godine radio Milanović? Ono što nikako nije smio, dopustio je pljačkanje i uništavanje hrvatskog naroda i njegovih državljana. Ako su bankari radili svoj posao, Milanović nam je svojom izjavom potvrdio da je u cijelom svom mandatu činio nešto za što je zna da je amoralno – pomagao pelješenju hrvatskoga naroda.
Željko Olujić, bivši glavni državni odvjetnik, www.direktno.hr
 
- Odakle Josipoviću toliko stanova, sa skromnom profesorskom plaćom?! To je za mene veći misterij nego Međugorje! U Palmotićevoj su komunisti oteli stanove Židovima i Hrvatima, a rijetko je koji vraćen!
Tomislav Sunić, hrvatski politolog, diplomat, publicist i sveučilišni profesor, Bujica TV
 
- Što će mu na sljedećim stranačkim izborima tako moćan konkurent, vršnjak koji vozi “Teslu”? Da, “Atlantic” Emila Tedeschija, premijerova šul-kolege, jedan je od najvećih hrvatskih poreznih dužnika, dok je otac Davora Brukete, dizajnera svih Milanovićevih izbornih kampanja, postao predsjednik Nadzornog odbora HEP-a, ali jedno i drugo ne će, poslije eventualnog gubitka izbora, omogućiti SDP-u da konsolidira vlastitu bazu.
Denis Kuljiš, novinar, Jutarnji list
 

SKROMNOST

 
- Znamo da smo dobro radili.
Zoran Milanović, predsjednik Vlade u Bjelovaru, RTL
Utorak, 01/12/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2013 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević