Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Svatko sebi bira društvo, moje društvo su Angela Merkel, Faymann i Cerar, no ne znam tko čini društvo Kolinde Grabar-Kitarović.
Zoran Milanović, hrvatski predsjednik Vlade, HRT
 
- Odlaziti na poklon Orbanu dok Mađarska podiže prema Hrvatskoj ogradu od bodljikave žice, šalje vojsku i policiju na granicu, prijeti da ćemo postati izbjeglički sabirni logor, iako su obje države članice Europske unije, katastrofalan je državnički i politički potez.
Branko Mijić, kolumnist Novoga lista o posjetu hrvatske predsjednice Mađarskoj
 
- Pokušala je jučer ispraviti u istočnoj Slavoniji sliku grozne babe i guske koja trči u magli za Budimpeštu. Što nije tamo rekla policajcima i Ranku Ostojiću da su niš korist? Jer je manja od makova zrna kada se nalazi pred osobama s kičmom. Vidjela bi gospođa Grabar-Kitarović kako od nje pravim pitu i sredim ju u svega par pitanja da ima petlje sazvati konferenciju za novinare. Ali nema. I neka nema. Ma, baš me briga za njenu sliku ako njoj nije briga za Hrvatsku.
Drago Pilsel, konvertit bezobrazno o hrvatskoj predsjednici, www.autograf.hr
 
- Traženja Hrvatske da bude zastupljena u »Althei« u ovom trenutku još uvijek jako loša za unutarnju situaciju u BiH. Tu kod nas još uvijek postoje snage koje bi ovakvo što iskoristile za stvaranje nestabilnosti.
Zlatko Dizdarević, sarajevski novinar i diplomat o slanjem nekoliko hrvatskih vojnika u BiH u okviru misiju »EUFOR-a Althea«, Novi list
 
-Premijer Orbán upropaštava i trenutak i šanse za uspjeh uspravnice Jadran – Baltik.
Naslov u Večernjem listu članka novinara Tomislava Krasneca
 
- Može li uspravnica postati uspješnica? Uspravnica možda jest čudna riječ... Trenutak za građenje takve uspravnice sa zemljama Višegradske skupine (Češka, Mađarska, Poljska, Slovačka) zaista nije mogao biti lošije odabran jer je skupina V4 dotaknula dno nakon što se zamalo raspala na glasanju u Vijeću EU o izbjegličkim kvotama, i nakon što se upustila u nekorektnu gestu prema Hrvatskoj (slanje policijsko-vojnih snaga na mađarsku granicu prema Hrvatskoj).
Tomislav Krasnec, novinar Večernjega lista
 
- Mi smo zaključili kako je hrvatska emigracija bila dobro opskrbljena oružjem i eksplozivom i nismo mogli dopustiti da oni vrše napade na tlu Njemačke. (Tadašnji kancelar Helmut) Schmidt  je u Bundestagu tematizirao ekstremističku hrvatsku scenu i zaključio kako se protiv nje mora boriti. Njemačka ima obvezu prema prijateljskim državama. Njegov stav je bio: teror je teror.
Gerhart Baum, bivši ministar unutarnjih poslova SR Njemačke Liberalno-demokratske stranke (FDP) na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Münchenu, www.direktno.hr
 
- Nije kompromitiran i čini se neupitno pošten, a to je, na našu sramotu, velika mu prednost. I njegova ljubav za Hrvatsku nije urlatorska, nego živi u odgovornosti i poručuje u činjenicama, a i druga mu ruka nije u džepu.. Imam dojam da je spoznao izgubljeno vrijeme i da je spreman napokon pokrenuti tromi državni aparat ove naše nesretnice i donositi aktivne i brze odluke, jer one mu sude i sudit će ako opet bude u sedlu.
Zvonimir Boban, bivši nogometaš Dinama o Zoranu Milanoviću, Jutarnji list
 
- Možemo biti ponosni. Jedino se Hrvatska od malih zemalja ponaša na pravi način.
Zoran Milanović, predsjednik Vlade o velikoj sramoti i još većem porazu ugranično-kamionskom ratu protiv Srbije, HR
 
- Putin čini sve samo još gorim.
Rainer Sollich, novinar Deutsche Wellea
 

TVRDNJE

 
- Nitko od članova Vučićeve obitelji nije stradao od strane ustaškog terora.
Mons. Juraj Batelja, povjesničar crkvene povijesti, Jutarnji list
 
- SDP koristi represivni aparat u svrhu političkih obračuna i napada na političke protivnike!
Milijan Brkić, politički tajnik HDZ-a, Jutarnji list
 
- Komunistička ideologija i zločini komunističkog režima i dalje imaju snažan utjecaj na život u Hrvatskoj, a vapaji sa stratišta se zanemaruju, a nalogodavci i izvršitelji zločina veličaju.
Ivan Šaško, pomoćni zagrebački biskup na misi na Dan neovisnosti Republike Hrvatske u crkvi sv. Marka, www.direktno.hr 
 
- Policija podupire samovolju Stipe Milanovića. Premijer Milanović u mom je slučaju lagao da je to anonimka, no oni su postupali prema bilješki jednog djelatnika policije. Čak su varali i javnost i saborski odbor. Umiješali su djecu koja nisu bila uz mene kao političara. Milanović je beskrupulozan u zlouporabi sustava.
Slavko Linić, smijenjeni ministar SDP-a, TV Bujica
 
- Da ja tu mogu što promijeniti, prvi bih promijenio. Ja igram za sebe, suigrače, familiju i Hrvatsku. Ne znam u čemu je problem, ako tko ne želi navijati za nas i misli da mi igramo za nekoga drugog, ne mora doći, a ovi pravi navijači će uvijek doći i podržat će nas. Igramo još jednu utakmicu kući bez navijača, izdržat ćemo, a onda se nadam da će nakon toga biti sve u redu.
Ivan Perišić, hrvatski reprezentativac nakon pobjede nad Bugarskom s 3:0 u Zagrebu, www.dalmatinski portal.hr
 
- Želim samo reći da ovo nije Mamićeva, nego hrvatska reprezentacija, a bojkota nas igrača nije bilo ni prije, pa neće biti ni ubuduće,
Darijo Srna, kapetan hrvatske reprezentacije nakon pobjede nad Bugarskom i sastanka s jurišnicima Torcide,  www.dalmatinski portal.hr
 
- Torcida nije skupina redikula, nego je uglavnom skupina odanih hrvatskih domoljuba kojima je splitska Orjuna i jugokomunističko-velikosrpska koalicija zamazala hrvatske oči i uključila ih u borbu protiv samih sebe i svoga hrvatskog naroda i države za koje su mnogi Torcidaši život položili. Molim Boga da im ovaj Orjunin pokušaj širom otvori hrvatske oči.
Livoguza2, komentar u Večernjem listu
 
- Za Titu je borba protiv emigracije bila osobna stvar i on nikada od nje nije odustao.
Gerhart Baum, bivši ministar unutarnjih poslova SR Njemačke Liberalno-demokratske stranke (FDP) na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Münchenu, www.direktno.hr
 
- Mi pokušavamo rasvjetliti detalje njemačko-hrvatske povijesti. Meni je upalo u oči da je krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih upadljivo mnogo osoba iz Jugoslavije dobilo politički azil u Njemačkoj.
Manfred Dauster, njemački sudac na suđenju hrvatskim udbašima u Münchenu, www.direktno.hr
 
- Jugoslavija je bila komunistička diktatura.
Klaus von Dohnany, bivši ministar u vladi kancelara Willyja Brandta i gradonačelnik Hamburga u ulozi svjedoka pred Visokim zemaljskim sudom u Münchenu na suđenju protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, www.direktno.hr
 
- Ne postoji niti jedna pravna osnova niti razlog zbog kojega bi se Europska komisija uključivala u predmetni granični spor. Nisam uočio da se Komisija očituje o otvorenim graničnim pitanjima drugih država članica. S europskoga aspekta bilo bi ispravnije nedvosmisleno osuditi svjesne protupravne radnje države članice koja je, narušavajući vjerodostojnost cijelog međunarodnog pravosuđa, pokušala prijevarno i neosnovano pribaviti dio teritorija susjedne države - ravnopravne članice Europske unije.
Andrej Plenković, hrvatski eurozastupnik o propaloj arvbitraži sa Slovenijom, Hrvatski tjednik
 
- Zoran Milanović je vanjskopolitički započeo i završio svoj mandat u Londonu, čija je politička konstanta slabljenje hrvatske države u njezino balkansko uvezivanje.
Višnja Starešina, komentatorica Slobodne Dalmacije
 
- O Bogišićevom opusu, kako literarnom tako i znanstvenom, priznajem ne znam ništa, ukoliko on uopće postoji. Pamtim ga kao sekretara Književne omladine Hrvatske, kao ukočenog partijskog cenzora iz osamdesetih godina dvadesetog stoljeća, kao neinteligentnog momka kojeg je Partija gurala na partijske zadatke u Polet, Studentski list i Quorum. Isti nagon za opstankom, ista pravovjernost, i iste kvalifikacije osigurale su mu i današnje mjesto ravnatelja Leksikografskog zavoda, na koje ga je ubacio Jergovićev intimus Ivo Sanader. 
Edo Popović, hrvatski književnik, www.mvinfo.hr
 
- Suradnja s Washingtonom u ratu u Siriji je nezadovoljavajuća. Zapadne sile uopće nemaju pojma što se događa na teritoriju Sirije, njihove dosadašnje akcije nisu urodile plodom i njihovi su ciljevi potpuno nejasni.
Ruski predsjednik Vladimir Putin nakon izvješća o gospodarskom stanju u Rusiji, Večernji list
 
- Prvo i najvažnije, tu je otkrio kako se Milanović zauzimao za kredit koji je Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) dala za otvaranje auto-praonice njegove šogorice, bivše žene Zokijeva starijeg brata Krešimira. Riječ je o nešto manje od dva milijuna kuna, što je svota, kako kaže moj beogradski kolega novinar, “svota o kojoj ovdje nije pristojni ni raspravljati”. Riječ je, uostalom, o kreditu, a Kovačev, bivši direktor HBOR-a, državne investicijske banke za poticanje privatnih poduzeća, kaže da je koeficijent nenaplativosti kod njih bolji nego u komercijalnim bankama, te iznosi oko 4,5 posto, što se čini krajnje sumnjivom brojkom, ali je teško povjerovati da bi je krivotvorio u svom izvješću Saboru.
Denis Kuljiš, novinar, http://www.zurnalisti.com/vikinski-berserker-milanovic/
 
- Milanović je uvrijedio Mađarsku, mađarske ljude, ta je izjava nekulturna, necivilizirana, nedolična Europi.
Péter Szíjjártó, ministar vanjskih poslova i trgovine, Magyar Nemzet
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Viktor Orban je političar koji je bio aktivni komunist, pa liberal, svašta nešto...
Zoran Milanović, hrvatski predsjednik Vlade, Magyar Idők
 
- Samo je nedostajalo da netko predsjednici promijeni prezime u Kolinda Khuen-Hedervary.
Branko Mijić, kolumnist Novoga lista o posjetu hrvatske predsjednice Mađarskoj
 
- Ona je Karamarkova glasnogovornica i marioneta.
Peđa Grbin, član SDP-a protiv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Jutarnji list

- Imamo kampanju u kojoj dok vi ovo čitate HDZ troši možda baš novac usisan preko Fimi-Medije. Imamo kampanju u kojoj oni koji hrvatskim građanima doslovce duguju novac zazivaju "novi domovinski rat".
Jurica Pavičić, jugoslavensko-orjunaški komentaror YU lista
 
- Gospođa za vanjsku politiku je truba.
Zlatko Gall, novinar Slobodne Dalmacije o hrvatskoj predsjednici
 
- Svaka borba ima svoje bitke, a svaka bitka ima jedan ili više ciljeva. Pozivamo sve na bojkot gledanja Mamićeve nogometne reprezentacije. Ciljevi su jasni... Recite STOP mafiji!  
Priopćenje navijača Hajduka pod nazivom KNH Torcida Split
 
- Vucarala se protekli tjedan po Mađarskoj... Poštujemo to da joj se u zagrljaju s Viktorom Orbanom Ranko Ostojić ne dopada.... Pojavila se u nedjelju na kratko, nakon toliko vremena kenjanja protiv hrvatskih vlasti, a osobito policije na granici kod Bapske i u kampu kod Opatovca.
Drago Pilsel, konvertit o hrvatskoj predsjednici, www.autograf.hr
 
- U Mađarskoj imamo na vlasti jednog “viktatora”.
Tomislav Krasnec, novinar Večernjega lista
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Kolinda Grabar-Kitarović ne samo što vodi potpuno oprečnu vanjsku politiku onoj Vladinoj, već ni na unutrašnjem planu nije predsjednica svih građana svrstavajući se i stavljajući u službu isključivo jedne političke opcije, one HDZ-a. U predizborno vrijeme zadnjih 15 godina Hrvatska takve predsjedničke angažmane ne pamti, pa se može početi razmišljati i o razlozima za pokretanje postupka opoziva. Pantovčak je evidentno i otvoreno postao ekspozitura Središnjice, a Kolinda Grabar-Kitarović ne funkcionira kao predsjednica Republike već kao franšiza Tomislava Karamarka.
Branko Mijić, kolumnist Novoga lista o posjetu hrvatske predsjednice Mađarskoj
 
- Očekivano, dok je Hrvatska slavila, Srbija je inzistirala na »zločinačkom karakteru« vojno-redarstvene akcije, dijeleći pritom na graničnim prijelazima prema Hrvatskoj putnicima i materijale koji imaju dokazati  spomenuti tvrdnju. Službenu Srbiju uvrijedio je, također, i vojni mimohod organiziran u Zagrebu. 
Ladislav Tomičić, novinar Novoga lista
 
- Smatrao sam da bi izbor Kolinde Grabar-Kitarović bio loš za zemlju koja je na čelu imala kvalitetna predsjednika.
Drago Pilsel, konvertit, www.autograf.hr
 
- Cr­na Go­ra se u ovom vre­me­nu uka­zu­je kao tro­jan­ski konj za bor­bu pro­tiv Sr­bi­je i Sr­ba. Mno­go si­ro­ti­nje je na sve pri­sta­lo za­rad bo­ljeg ži­vo­ta, a sa­da uvi­đa da bo­ljeg ži­vo­ta ne­ma i da su se dža­be pro­da­li. Sr­bi u Cr­noj Gori su u ovom ča­su mo­žda naj­o­be­spra­vlje­ni­ji na­rod u Euro­pi. Po­ri­če se nji­ho­va histo­ri­ja, po­ni­šta­va du­hov­ni iden­ti­tet, od­ri­če nji­ho­vo po­sto­ja­nje. A ču­do ko­je je me­đu svim tim ču­de­si­ma naj­ve­će je u to­me što vla­sti u Sr­bi­ji iz­ja­vlju­ju da od­no­si iz­me­đu Sr­bi­je i Cr­ne Go­re ni­kad u histo­ri­ji ni­su bi­li bo­lji.
Matija Bećković, akademik SANU-a podrijetlom iz Crne Gore, Dan, Podgorica
 

DEMAGOGIJA

 
- Iako se to sve čini kao daleka priča iz nekih romantičnih i sretnijih vremena, uvjereni smo kako još uvijek nije kasno vratiti reprezentaciju narodu kojemu ona i pripada.
Priopćenje navijača Hajduka pod nazivom KNH Torcida Split
 
- Unatoč oštroj izjavi s hrvatske strane, to može biti prigoda za susret dviju komisija. Na tom sastanku koji bi zajedno pripremili, obje komisije mogle bi predstaviti svoje stavove, pitanja, dati odgovore, i tako produbiti razumijevanje problema te u konačnici možda doći i do zajedničke izjave.
Mons. Marjan Turnšek, umirovljeni mariborski nadbiskup u razgovoru za slovenski katolički Radio Ognjišče 13. kolovoza 2015. o izjavi Komisije za Pravdu i mir Hrvatske biskupske konferencije o propaloj arbitraži
 

GLUPOST

 
- Oni poput Vase Brkića i Tome Karamarka su već najavili da će se pod njihovom vlašću znati kako će se i koliko smjeti pisati i slobodno govoriti, ne samo o Franji Tuđmanu i Gojku Šušku već i o mnogim drugim temama
Drago Pilsel, konvertit, www.autograf.hr
 
- Hrvatska može spriječiti ulazak Srbije u EU, ali ja to ne želim.
Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske vlade, HRT
 
- Budućnost BiH je u ustroju kroz više entiteta koji ne će biti nacionalno homogeni.
Stjepan Mesić, bivši političar u Sarajevu na konferenciji ”Dvadeset godina mira – put naprijed”, Dnevni avaz
 

HRVATSKI JEZIK

 
- Žalbu na prethodnu odluku suda kada je odbijeno jamstvo ODBRANA (hrv. obrana) neće ni podnositi.
Željko Petrušić, novinar Jutarnjega lista
 
- Hrvatska policija apsolutno kontrolira i nadzire hrvatsku granicu.
Ranko Ostojić, ministar policije, Jutarnji list
 

LAŽ

 
- Šefica države, za koju zapravo i ne znamo čije interese zastupa... služi se insinuacijama i tračevima, stoji na mađarskim pozicijama kao neprijateljica Hrvatske, koja ne poznaje Ustav RH, koja nije savladala ovlasti kojima bi raspolagala, koja je, tek sada, ”upoznala Hrvatsku”, koja bi se bavila sirotinjom dok sjedi na gozbama pod kristalnim lusterima i koja ne zna ama pod mili Bogom ništa, pa čak ni to što jest, a što nije borbena misija pa je hrvatske vojnike u Afganistanu izložila, zajedno s našom zemljom, velikom riziku, hoću reći – katastrofa je za našu domovinu.
Drago Pilsel, konvertit negativno o hrvatskoj predsjednici, www.autograf.hr
 
- Nekoliko dana poslije, u vlaku, trijumfalno obilazeći tek oslobođene krajeve, izjavio je: 'Srbi su neslavno nestali iz ovih krajeva kao da ih nikad nije ni bilo. Nisu uspjeli pokupiti ni svoje prljave gaće. Neka im je sretan put! A oni iz svijeta koji nam i danas predbacuju da palimo srpske kuće na oslobođenim dijelovima Hrvatske, neka se prisjete da je upravo biblijsko načelo, iz Starog zavjeta: oko za oko, zub za zub!''
Ines Šaškor, dopisnica Radio Slobodne Europe izmišlja riječi predsjednica Franje Tuđmana
 
- Poznato je daje Karamarko bio početkom 2009. jedan od onih koji su na Vladi glasovali za ugovor kojim su Mađarima dana sva upravljačka prava u Ini čime je ugrožen nacionalni interes.
Gordan Maras, podpredsjednik SDP-a i ministar nečega u nesupješnoj vladi kukuriku koalicije, Novi list
 

OTROVNO PITANJE

 
- Hrvatska puška opet u BiH?        
 Naslov članka u Novome listu novinara Danka Radaljca
 
- Možemo zapitati igrače koji nose sveti dres kako se oni osjećaju kada igraju za jednog čovjeka. Je li VAS sram igrati za reprezentaciju koja je nekada predstavljala sve Hrvate, a danas predstavlja osobne interese jednog čovjeka i šačice njegovih marioneta?
Priopćenje navijača Hajduka pod nazivom KNH Torcida Split
Srijeda, 25/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2542 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević