Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Teško je povjerovati da onima s visokim obrazovanjem nije poznato da je u širokim prostorima sjeverne Europe islam bio prisutan nekoliko stoljeća prije kršćanstva i da nijedna od triju religija nije nikada sasvim ovladala Europom.
Husein ef. Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH u odgovoru na pismo Viktora Orbána, Al Jazeera
 
- Milanović osjeća da ima lidersku prednost i to mu je to jedan od aduta u kampanji.
Krešimir Macan, „stručnjak“ za odnose s javnošću, Novi list
 
- Naši diplomati u New Yorku rade odličan posao.
Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova, Globus
 
- Gordan Maras proglasio je Kotromanovića puno kvalitetnijim generalom od Krstičevića, i to zato što je, kaže, on učio ratovati od Gotovine, a Krstičević je došao iz škole JNA. To je podla akrobacija (koja) ne služi na čast ni Marasu, ni njegovoj stranci.
Sanja Modrić, novinarka Novoga lista
 
- Želim vidjeti da se Hrvatska počne ponašati drukčije, da počne komunicirati, i da prestane slati ljude u Sloveniju preko rijeka, gladne i umorne.
Miro Cerar, predsjednik slovenske vlade, Večernji list
 
- Mislim da bih bila dobra predsjednica Republike, pogotovu u ovim zrelijim godinama kad čovjek ima više sposobnosti da vidi i jednu i drugu stranu svakog problema, te da pomoću argumenata i u političkoj raspravi dođe do nekakvoga kompromisa.
Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova, Globus
 
- Predsjednica se povezala sa skupinom država koja se postavila manjinski unutar EU-a u shvaćanju migranata kao sigurnosne opasnosti, a ne humanitarnog problema. Uletjela je u koncepciju koju je nazvala 'uspravnicom Jadran-Baltik', a koja je odbljesak američkih pokušaja da se stvori novi cordon sanitaire naspram Rusije na naivan i zloćudan način oponašanja hladnog rata.
Žarko Puhovski, svjedok na suđenjima studentima 1972. godine tijekom Hrvatskoga proljeća, kao i svjedok na suđenjima hrvatskim generalima u Den Haagu, Deutsche Welle
 
- Ulaskom u EU Poljska je s gledišta liberala trebala ostaviti iza sebe stare patologije. Umjesto kao nacija, koja se u prvom redu definirala tradicionalnim vrijednostima poput obitelji, vjere domovine i rivalstva prema Njemačkoj i Rusiji, Poljska je trebala nastupati kao laička, pluralistička i otvorena zajednica na putu ka sve integriranijoj Europi.
Konrad Schuller, komentator F.A.Z.-a, Njemačka
 
- Nijemci su izvor svakog zla. Željezna kancelarka uz pomoć Bruxellesa primorava Francusku na pogrješnu, destruktivnu neoliberalnu gospodarsku politiku. Merkel je povela sa sobom svog vicekancelara, upravitelja pokrajine Francuske.
Marine Le Pen, čelnica francuske Nacionalne fronte o Angeli Merkel i Françoisu Hollandu, Süddeutsche Zeitung, München
 
- U izbornoj kampanji minimum političke korektnosti od šefa države zahtijeva suzdržanost. Kolinda Grabar Kitarović prekršila je i to civilizacijsko pravilo i vrlo brzo istrošila kredit predsjednice svih građana.
Ines Šaškor, bivša jugoslavenska članica CK SKH, a sadašnja dopisnica Radio Slobodne Europe iz Zagreba
 
- MVEP radi bolje nego ikad.
Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova, Globus
 
- Zemlje koje otvore vrata izbjeglicama profitrat će i gospodarski.
Rainer Bauböck, profesor na Europskom visokoškolskom institutu u Firenci, koji se bavi istraživanjem na području migracija, Der Standard, Beč
 

TVRDNJE

 
- Očekujem da će priznati svoju nesmotrenost i ispričati se svima, koje je, nadam se nehotično povrijedio i nanio im političku štetu, a prije svega nama SDP-ovcima koje je sasvim krivo predstavio. Potpredsjednik SDP-a Maras ne govori u moje ime.
Davorko Vidović, stari SDP-ovac iz Siska o vrijeđanju generala Damira Krstičevića na svome facebook profilu
 
- Nema sumnje - a i tako je rečeno - da je summit u Bruxellesu inicijativa Njemačke. U kaosu na izbjegličkoj ruti Hrvatska se, očito, u zadnje vrijeme pokazala kao faktor destabilizacije Njemačke, odnosno kancelarke Angele Merkel.
Sandra Veljković, novinarka Večernjega lista
 
- Islam duhovno ne pripada Europi. To je korpus pravila nekog drugog svijeta.
Viktor Orbán, mađarski premijer u odgovoru Huseinu ef. Kavazoviću, čelniku Islamske zajednice u BiH, Al Jazeera
 
- Dugoročno gledano, europske socijalne države mogu smanjiti problem starenja doseljavanjem. To kaže većina demografa. Međutim, doseljavanje je dobro protiv posljedica starenja društva prije svega ako se provodi konstantno i kontrolirano i ako ciljne zemlje mogu same odabrati doseljenike.
Rainer Bauböck, profesor na Europskom visokoškolskom institutu u Firenci, koji se bavi istraživanjem na području migracija, Der Standard, Beč
 
- Nama je bilo poznato da je Jugoslavija, kao i ostale zemlje komunističkog bloka poduzimala akcije protiv svojih građana u inozemstvu. Dobri odnosi bili su u prvom planu i Tito je, kao posrednik u odnosima s istočnom Europom, bio važan.
Klaus von Dohnany, bivši ministar u vladi kancelara Willyja Brandta i gradonačelnik Hamburga u ulozi svjedoka pred Visokim zemaljskim sudom u Münchenu na suđenju protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, www.direktno.hr
 
- Manji bi problem bio da je, pritisnut izazovima koji nadilaze njegove kapacitete, postao Veliki Vođa koji više ne kontrolira sebe. Veći je problem što hrvatski premijer bira balkansku rutu sasvim racionalno i trijezno. Jer samo ga balkanska ruta održava u poziciji vlasti.
Višnja Starešina, komentatorica Slobodne Dalmacije
 
- Osim Josipa Leke njega, tu je cijela galaksija slično iniciranih mlađih i starijih kadrova, birokrata, funkcionera, kulturgešeftmajstera i novinara. Mislim da je posve promašena ideja da se u procesiranju toga idejnog krupnog otpada ide lustracijom, to je previše selektivno, naprosto bi sve te naslage trebalo odgurati na deponij i zaboraviti skupa s prošlošću iz koje potječu. Umjesto da slušate njihove gluposti, radije gledajte ”Vice” na internetu, tamo se vidi stvarna slika današnjeg svijeta!
Denis Kuljiš, komentator Jutarnjega lista o Josipu Leki i drugim Milanovićevim pripuzima
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Ovaj današnji HDZ nije desni centar, to su revolucionarni nacionalisti i to je vrlo opasno. Kod njih nema umjerenosti, nema prezanja ni pred najradikalnijim metodama političke borbe, uključujući i plinske boce u Savskoj.
Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova, Globus
 
- Ante Kotromanović veliki ratnik koji je ratovati naučio u Domovinskom ratu, a učio je i od generala Gotovine, a da je za razliku od njega, Damir Krstičević vojne vještine učio u JNA.
Gordan Maras, ministra u vladi Zokija Milanovića, Jutarnji list
 
- Karamarko je na prvo mjesto u zagrebačkoj 2. izbornoj jedinici posadio isluženog političara Miroslava Tuđmana. Logika je da skupa prezimena treba naplatiti, pa vrijedila, ne vrijedila.
Sanja Modrić, novinarka Novoga lista
 
- Zločin genocida kojega je počinila NDH nad Srbima, Židovima i Romima nepobitno je utvrđen.
Dragan Čavić, srpski političar u BiH, RTS
 
- To što se izgovarala time da je vlada zapravo tehnička vlada jest autogol, jer je i ona onda tehnička predsjednica. Po Ustavu ona odgovara jedino Saboru, a on je raspušten. Dakle, ona je također bez kontrole i trebala bi se suzdržavati od inicijativa koje nisu dogovorene s ostalim granama vlasti. Pogriješila je.
Žarko Puhovski, svjedok na suđenjima studentima 1972. godine tijekom Hrvatskoga proljeća, kao i svjedok na suđenjima hrvatskim generalima u Den Haagu napada hrvatsku predsjednicu, a brani Milanovića, Deutsche Welle
 
- Putinizam s poljskim licem! Kulturna revolucija à la Polonaise! Orbanizacija na Visli!
Timothy Garton Ash, poznati engleski politički analitičar „brine“ za poljsku budućnost nakon izbora, The Guardian, London
 
- Ova je zemlja postala primarna meta terorističkih organizacija koje poput bijesne nemani siju smrt po Bliskom istoku. ISIL i PKK su najkrvoločnije kad je u pitanju Turska. Iako je PKK mnogo starija organizacija i djeluje već nekoliko desetljeća, zbog bilance od stotinjak mrtvih u posljednjem atentatu u Ankari, ISIL, iako je mlađi po nastanku, preuzeo je primat u hijerarhiji krvoločnosti terorističkih organizacija.
Nedžad Latić, komentator sarajevskoga Dnevnog avaza optužuje Kurde i brani islamističkoga diktatora Erdoĝana
 
- Ona je osoba koja je iz pozicije visoke dužnosnice NATO-a opanjkavala zemlju iz koje dolazi i kojoj je željela stati na čelo, a sada to čini kao Orbanova čistačica?!
Drago Pilsel, konvertit o hrvatskoj predsjednici, www.autograf.hr
 
- Preci mnogih Srba u Drugom su svjetskom ratu i sami iskusili izbjeglištvo i progone.
Dejan Đokić, povjesničar i direktor Centra za balkanske studije umjetničkog koledža Goldsmith u okviru Sveučilišta u Londonu, Neue Zürcher Zeitung
 
- Biskup Košić svojim ponašanjem sramoti HBK i navodi na sumnju da iza njihove diskrecije stoji figa u džepu.
Sanja Modrić, novinarka Novoga lista
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Potpuno je legitiman cilj socijaldemokrata u Rijeci da Istrijani dobiju što manji broj glasova.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 
- U Crnoj Gori policija demontira prosvjede prosrpskih demonstranata.
Igor Alborghetti, novinar, www.telegram.hr
 
- Glavašević nije postao junak državno-stranačkim dekretom, nego odabirom malog Hrvata spremnog na velika djela. Izabrali su ga ljudi. No, ni onda, 1991., HDZ-u nije bio mio zbog svoga glasa. Čekali su samo povod. Do sada.
Vlado Vurušić, novinar Vjesnika, Globusa, Jutarnjega lista...
 
- Po ponašanju i nekim aktivnostima predsjednice države čini se da se Hrvatska dobrovoljno priprema smjestiti iza neke imaginarne buduće željezne zavjese prema europskom istoku. Što znači bijeg s Balkana u neku uspravnicu Baltik-Jadran? Ta inicijativa koja povezuje zemlje udaljene geografski, povijesno, ekonomski i kulturalno nije prošla nikakvu verifikaciju u zemlji, a predsjednica je već promovira. Onima među nama sa sjedinama u kosi neizbježno se nameće slika Churchillovog govora u Fultonu i zazivanje željezne zavjese na liniji Šćećin-Trst.
Ines Šaškor, bivša jugoslavenska članica CK SKH, a sadašnja dopisnica Radio Slobodne Europe iz Zagreba
 

DEMAGOGIJA

 
- Sadašnji papa uči svoju Crkvu da su društvu najpotrebniji tolerancija, uvažavanje i dijalog.
Sanja Modrić, novinarka Novoga lista
 

DOMOLJUBLJE

 
- Mi, građani Hrvatske, možemo se nositi sa svim problemima, i onim najvećim, budu li zaživjele vrjednote mira i zajedništva za koje smo se izborili. Hrvatska čezne za unutarnjim prijateljem. Zato kao zagrebački nadbiskup, molim tebe, hrvatski politički dužnosniče, da budeš prijatelj hrvatskomu narodu; molim tebe, koji radiš u sudstvu, tebe u kulturi, tebe u znanosti, tebe u sportu, tebe u medijima, tebe u gospodarstvu da budeš prijatelj hrvatskomu narodu; pozivam tebe, brate i sestro u vjeri, gdje god bili, da budete prijatelji narodu svomu.
Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić na misi u Kninu
 

GLUPOST

 
- Ja ću stati na čelo kolone izbjeglica, ako će tko pucati, neka puca u mene.
Ranko Ostojić, ministar policije u ljubljanskom Delu
 
- U odluci Ustavnog suda kojom se odbija zahtjev HSP-a 1861. postoji grozan nonsens na temelju kojega se može postaviti pitanje koliko ljudi koji su zaduženi za nadzor ustavnosti i zakonitosti izbora, a to su ustavni suci i sutkinje, poznaju izbornu praksu i pravila.
Tihomir Ponoš, novinar Novoga lista i dalje ustrajava na gluposti da Kolinda Grabar Kitarović nije pošteno izabrana za hrvatsku predsjednicu za što ju je tužila nepostojeća stranka HSP 1861.
 
- Vlada na međunarodnoj sceni brani Hrvatsku, a HDZ je napada.
Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova, Globus
 

HRVATSKI JEZIK

 
- Svakako, taktika vrha SDP-a i IDS-a sigurno nije bila da se potuku iza prve okuke.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 

LAŽ

 
- Bosanski ban Stjepan Tvrtko I. Kotromanić krunjen je na današnji dan 1377. godine, u Milama kod Visokog, današnjim Arnautovićima, za kralja Bosne, čime je uspostavljena nezavisna Kraljevina Bosna, a Tvrtko I. Kotromanić postao prvi bosanski kralj.
Dnevni avaz, Sarajevo, 26. X. 2015. svojata hrvatskoga bana Stjepana Tvrtka I. Kotromanića
 
- Od vremena Tite i Pokreta nesvrstanih, Beograd gaji tradicionalno dobre odnose s bliskoistočnim Arapima i muslimanima uopće.
Dejan Đokić, povjesničar i direktor Centra za balkanske studije umjetničkog koledža Goldsmith u okviru Sveučilišta u Londonu, Neue Zürcher Zeitung
Petak, 27/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2077 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević