Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Kada bi postojao samo jedan jedini dan u godini kada bi bilo primjereno privoditi ljude osumnjičene da su pokrali hrvatsku državu, kada bi postojala samo jedna jedina noć koju bi oni trebali prespavati u ćeliji, oni za koje se sumnja da su hrvatskoj državi utajili desetke milijuna kuna poreza, onda bi to sasvim sigurno taj dan trebao biti danas – 18. studeni
Zoran Jovanović-Spreitz, urednik na RTL-u opravdava uhićenje Zdravka Mamića na dan pada Vukovara
 
- Udruženi u zločinačku organizaciju. Zvuči poznato, još su neki, zna se koji, tako udruženi pelješili državni proračun i džepove građana, a danas uhićeni im je bio donator i savjetnik. I takvi bi ponovo na vlast, da se ponovo udružuju. No passaran. Ne postoji most preko kojeg bi im to uspjelo, jer građani ne žele povratak na staro!
Željko Jovanović, smijenjeni primitivni ministar najgore vlade dosad opravdava uhićenje Zdravka Mamića na dan pada Vukovara, www.tinolovka-news.com
 
- Ja nisam minirao Most.
Drago Prgomet, bivši zamjenik predsjednik HDZ-a i bivši drugi čovjek Mosta, Hrvatski radio
 
- Mislim da su građani na izborima pokazali u kojem smjeru žele da Hrvatska dalje ide.
Milanka Opačić, čelnica SDP-a negira pobjedu HDZ-ana izborima, Radio Slobodna Europa
 
- Hrvatska ne samo da kontrolira situaciju, nego imamo i garanciju da se teroristički akt ne dogodi.
Ostoja Ranković, bivši prvi pandur u Hrvata, Večernji list
 
- Drugi entitet se morao nazvati Federacija, što je osmišljeno u Washingtonu početkom 1993. kao način da se suzbiju sukobi između muslimana i Hrvata.
Carl Bildt, švedski političar i ljubitelj Srba o Daytonskom sporazumu, European Council on Foreign Relations
 
- Hrvatska je prva uvela red u registraciju migranata.
Saša Ljubičić, jugoslavenski novinar u Slobodnoj Dalmacijibrani Ostoju Rankovića što je među stotinama tisuća migranata bez evidencije propuštao brojne teroriste
 
- Branko Roglić, glavni financijaš Mosta i bogati trgovac, rođak je jednog starijeg Roglića, svojevremeno uglednog šefa dalmatinske Udbe, Mesićev i Josipovićev prijatelj i sponzor, koji je odmah nakon izbora zagovarao suradnju Mosta i SDP-a. Prije je nastojao Prgometa servirati Josipoviću, poslije je očito Prgometa servirao Petrovu. Možda će ovaj scenarij propasti samo zbog preranog otkrića urote.
Josip Jović, novinar, Slobodna Dalmacija
 
- Ne slažem se s pretpostavkama ni analizama da je uzrok već drugog terorističkog napada na Francusku ove godine to što su se stotine tisuća Arapa imigrirali u Francusku i dobili državljanstvo a da se nikada zapravo nisu integrirali u francusko društvo. Ne možemo reći da se ti ljudi nisu integrirali u francusko društvo.
Michele Boccoz, francuska veleposlanica u Republici Hrvatskoj, Nacional
 
- Čak i ako niste znali, bez problema ste mogli pretpostaviti. Uvjerljivo najkažnjavaniji klub nakon odigranih 16 kola prvenstva je splitski Hajduk.
Damir Dobrinić, novinar Jutarnjega lista pokušava braniti stalne ispade Hadukovih navijača od baklji do prekidanja utakmica
 
- Ne skupi li se dvotrećinska većina za izbor novih sudaca, što je moguće, sudeći prema političkim porukama, u drugoj polovici iduće godine ostat ćemo bez Ustavnog suda.
Ivanka Toma, novinarka Jutarnjega lista
 

TVRDNJE

 
- Znanstvene elite u Hrvatskoj trebale bi se posuti pepelom jer su zakazale, odnosno, nisu predvidjele ono što se dogodilo u Vukovaru i Hrvatskoj ali i jer dobar dio njih nije uopće stao iza hrvatskoga naroda. Radi tih propusta trebalo bi napraviti „pospremanje“ u društvenim znanostima u Hrvatskoj. I svjetske znanstvene elite također su zakazale početkom 90-ih godina prošloga stoljeća.
Miroslav Tuđman, hrvatski znanstvenik i političar u Vukovaru na skupu pod nazivom "Vukovar ‘91.: domovinska (i europska) sigurnost. Kriza sigurnosti i politike manipuliranja suverenitetom", Večernji list
 
- Europa unatoč svemu nije dovoljno naučila iz svega onoga što se 1991. godine događalo u Vukovaru i Hrvatskoj. – Potrebno je i dalje Europu neprestano na to podsjećati i poučavati i, odnosno, i dalje kontinuirano djelovati podizanjem razine znanja i iznošenjem činjenica o agresiji na Hrvatsku, događanjima u Vukovaru i obrambenim ratom u Hrvatskoj koji se vodio.
Božo Skoko, profesor na Fakultetu političkih znanosti sveučilišta u Zagrebu u Vukovaru na skupu pod nazivom "Vukovar ‘91.: domovinska (i europska) sigurnost. Kriza sigurnosti i politike manipuliranja suverenitetom", Večernji list
 
- Katolički vjernik treba preispitati u programu, kojemu je skloniji dati svoje povjerenje, što taj program nudi s obzirom na poštivanje slobode savjesti i vjere, s obzirom na poštivanje ljudskoga života od začeća do naravne smrti i obitelji kao temeljne društvene zajednice, s obzirom na rješavanje problema siromaštva (koje ozbiljno nagriza dostojanstvo ljudske osobe), nezaposlenosti (koja je negacija prava na rad i na život od svoga časnoga rada), iseljavanja (koje je negacija prava na svoj dom i svoj zavičaj), s obzirom na njegovanje nacionalnoga i kulturnoga identiteta...
Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila
 
- U trenutku kad je globalni poredak duboko poljuljan, kad je Europa pokazala niz slabosti u jedinstvenoj akciji, kad se otpor agresiji (ruska aneksija Krima i okupacija istočnih dijelova Ukrajine) najčešće doživljava neuputnim ili beziglednim, kad se na Bliskom istoku vode ratovi koji će dugoročno odrediti naše sigurnosno okruženje, kad se naslućuju veliki sukobi u tihooceanskom bazenu, Hrvatsku ne može predvoditi jedan nepouzdan i neozbiljan lider poput Zorana Milanovića.
Ivo Banac, povjesničar i političar, Jutarnji list
 
- Protiv predsjednice premijerov PR-tim vodi kampanju u svim kontroliranim medijima, nadasve onima internetskim, koji se financiraju preko Ministarstva kulture iz televizijske pristojbe.
Denis Kuljiš, novinar, Jutarnji list
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Đuro Glogoški, Josip Klemm, Tomislav Josić, Josip Bozanić, Vlado Košić, Željka Markić, Ladislav Ilčić i drugi perjanice su desne ideološke rekonkviste.
Jurica Pavičić, novinar Jutarnjega lista
 
- Riječ je o radosnoj vijesti za sve iskrene muslimane. Ovaj čin izvela su desetorica napadača ubijajući nevjernike Francuze. Ista sudbina zadesit će sve one koji se bore protiv muslimana. Napade su izvršila braća koja su bila naoružana eksplozivnim pojasevima i raznim oružjem, ubijajući na desetine Francuza. Svo oni koji se bore protiv muslimana ne će nigdje biti sigurni, te će im osveta doći uskoro.
Poruka s bošnjačkog portala "Vijesti ummeta" nakon terorostičkog čina u Parizu
 
- Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov, primjerice, dolazi iz ekstremno konzervativnog pokreta „Hrast“, na koji snažno djeluje Crkva.
Adelheid Wölfl, dopisnica lijevoga bečkog Der Standarda
 
- Parlament će se jače morati ograditi od desnih biotopa u hrvatskom društvu, koji se bore protiv Srba, homoseksualaca i svakog oblika liberalnog načina života. Predstavnika tih desničara ima u Hrvatskoj u svim velikim strankama.
Nadia Pantel, dopisnica münchenskoga Süddeutsche Zeitunga
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Sjetite li se rata, možete se prisjetiti i kako je bilo 'ugodno' biti Srbin, makar i onaj 'urbani' koji nije razmišljao o zauzimanju druge strane sukoba“.
Silvija Šeparović, bivša novinarka Radija 101, a danas urednica protuhrvatske emisije na Hrvatskom radiju - Radio Sljeme, Deutsche Welle
 
- Richard Holbrooke uspio je okupiti sve ministre vanjskih poslova država uključenih u sukob za stolom kako bi svečano pristali na jedinstvenu Bosnu u nekadašnjim priznatim granicama, no sastavljenu od dvaju entiteta, od kojih će jedan postati Republika srpska.
Carl Bildt, švedski političar i ljubitelj Srba o Daytonskom sporazumu, European Council on Foreign Relations
 
- Zapad mora priznati da je mnogo spominjanu borbu protiv međunarodnog terorizma godinama koristio za ostvarivanje svojih ekonomsko-financijskih interesa.
Tomislav Jakić, jugoslavenski televizijski novinar poznat iz Zagreba i savjetnik bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, Dnevni avaz, Sarajevo
 
- Utrka u naoružanju u jugoistočnoj Europi može biti potencijalno opasna, a u svakome je slučaju nepotrebna. Svatko, tko je u napasti da se u nju upusti, trebao bi se sjetiti kako je forsiranje utrke u naoružanju od strane Amerike bilo jedno od najubojitijih sredstava što su dovela najprije do ekonomskog, a potom i do političkog kolapsa Sovjetskog Saveza.
Stipe Mesić, bivši predsjednik o naoružavanju Hrvatske i Srbije, Dnevni avaz
 

DEMAGOGIJA

 
- Granica između Hrvatske i Slovenije još nije određena. Ne znamo gdje teče, o tome će odlučiti Arbitražni sud. Mi žicu ne mičemo, čuvat će je specijalci.
Karl Erjavec, slovenski ministar vanjskih poslova o postavljanju žičane ograde na hrvatskom teritoriju, Jutarnji list
 

GLUPOST

 
- Možda ću svom prijatelju Kotromanoviću za Božić kupiti zavjese.
Drago Prgomet, bivši zamjenik predsjednik HDZ-a i bivpši drugi čovjek Mosta nakon otkrića da je u Kotromanovićevom stanu tajno pregovarao s Milanovićem, Hrvatski radio
 

HRVATSKI JEZIK

 
- Hrvatska vs. (hrv. protiv) EU.
Naslov u Lideru
 
- Francusko javno TUŽILAŠTVO (hrv. tužiteljstvo) objavilo je kako bi Benzema, ukoliko ga sud proglasi krivim, mogao biti osuđen na pet godina zatvora.
Portal Jutarnjega lista
 

UNITARIZAM

 
- Mi kao društvo ne dijelimo ljude prema vjeri ni rasi, svi su oni francuski državljani i imaju ista prava.
Michele Boccoz, francuska veleposlanica u Republici Hrvatskoj, Nacional
 
- Dayton treba mijenjati iz temelja, što podrazumijeva novi ustav BiH, novi teritorijalni ustroj, pri čemu mislim na više entiteta od kojih ni jedan neće biti etnički homogen i – što je najvažnije – organiziranje BiH kao građanske države. To znači da će prava građana pojedinaca ići ispred prava konstitutivnih naroda, ali ih ni na koji način ne će narušiti.
Stipe Mesić, bivši predsjednik, Dnevni avaz
 
- Današnji datum (26. listopada) samo potvrđuje činjenicu da je BiH postojala mnogo prije nego što su postojale Srbija i Hrvatska i potvrđuje činjenicu da je BiH stamena zemlja koja je nastala u srednjem vijeku, koja je kao takva imala svoje uspone i padove kao i svoju historiju. To, zapravo, potvrđuje autohtonost naroda, njegove kulture i civilizacije, potvrđuje jedan značajan kontinuitet koji se iz današnje perspektive dovodi u pitanje.
Salih Fočo, redovni profesor i dekan Filozofskog fakulteta u Sarajevu, Dvnevni avaz

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Ponedjeljak, 10/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1142 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević