Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Poznavajući moralnost i političko promišljanje Zorana Milanovića, uz napomenu da će on o tome sam odlučiti, vjerujem da će on u tom trenutku svoj mandat dati na raspolaganje.
Siniša Hajdaš Dončić, bivši ministar o svome šefu Zoranu Milanoviću i (ne)mogućnosti da ne prizna demokratske izbore, Jutarnji list
 
- Ova izjava možda nema na prvu elemente kaznenog djela prema Kaznenom zakonu čl. 325 koji govori o javnom poticanju na nasilje i mržnju, ali ima elemente diskriminatornog govora koji u javnom prostru stvara podlogu za drugačiji tretman drugih i drugačijih, u ovom slučaju to su osobe muslimanske vjeroispovijesti.
Cvijeta Senta, crvena aktivistica protuhrvatskoga Centra za mirovne studije protiv Ladislava Ilčića, N1 TV
 
- Na sljedećim izborima možda osvojimo većinu.
Robert Podolnjak, član Mosta, Otvoreno, HRT
 
- Ima nekih poraza koji se pamte kao pobjede.
Slaven Alfirević, novinar Slobodne Dalmacije
 
- Željeli smo surađivati s Turskom, više nego njihovi saveznici. Samo Alah zna zašto su to učinili. Alah je očito kaznio tursku vladajuću kliku uzevši joj razum.
Vladimir Putin, ruski predsjednik, Večernji list
 
- Tuđmanova ideja pomirbe imala je smisla kada je Hrvatska bila napadnuta izvana. Danas je Hrvatska napadnuta iznutra i tu nema mjesta za ideje pomirbe, suživota i velikih koalicija. Hrvatskoj treba pobjeda nad ovom unutarnjom agresijom genetski modificiranih jugoslavenskih troglodita.
Marko Jurič, novinar i voditelj TV emisije Markov trg na svome facebook profilu
 
- Milanović je moralan čovjek. Ako ne sastavimo Vladu, vjerujem da će mandat predsjednika SDP-a staviti na raspolaganje.
Naslov i izjava Milanovićeva ministra Siniše Hajdaša Dončića, Jutarnji list
 
- Koalicija Hrvatska raste, zajedno s našim partnerima, trenutačno je najjača grupacija po broju mandata u Saboru. I ta grupacija daje premijera, a to je Zoran Milanović. Koji će, kao i većina ministara, u drugom mandatu biti efikasniji i bolji.
Siniša Hajdaš Dončić, ministar u bivšoj Milanovićevoj Vladi, Jutarnji list
 
- Masuma Rahim. Muslimanka, šitskog vjerozakona, i od svojih kasnih tinejdžerskih godina nosi hidžab. Zašto nosi hidžab? To je pitanje koje će uvijek i svuda postaviti oni koji o njenome svijetu i civilizaciji ne znaju ništa. Ali iza tog pitanja ne slijedi odgovor, ono je indikacija predrasude i nerješivog civilizacijskog nesporazuma između kršćanskog Zapada i muslimanskog Istoka.
Miljenko Jergović, pobjegulja iz Sarajeva u Zagreb relativizira islamski fundamentalizam, Jutarnji list
 
- Nikada nisam čuo priče o etničkom čišćenju ili progonu. Vojska kojom je zapovjedao Mladić za isključivi cilj imala je obranu od muslimanske, a kasnije muslimansko-hrvatske agresije.
Milorad Dodik, predsjednik tzv. Republike srpske na svjedočenju Ratku Mladiću u Den Haagu, Dnevni avaz
 
- Predsjednica samo stvara dobar alibi kroz razgovor s ustavnim stručnjacima koji bi ovog puta otvorio put, usudio bih se reći, posebnom ustavnom puču i nametanju oktroirane vlade koja ovog puta ne bi bila privremena nestranačka vlada.
Krunislav Olujić, bivši predsjednik Vrhovnog suda, HR, U mreži Prvoga, www.tportal.hr

TVRDNJE

 
- Srbi u Hrvatskoj su zaštićeni kao polarni medvjedi.
Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora u emisiji Novi dan televizije N1.
 
- Ovdje se radi o korištenju zaštićenih podataka koji ni pod kojim uvjetima ne bi smjeli izaći u javnost. To pokazuje da je vladajuća garnitura spremna koristiti se svim nedopustivim sredstvima samo da bi ostala na vlasti. Za takve propuste u pristojnim zemljama od predsjednika Vlade ili odnosno odgovornog za instituciju odakle je taj dokument procurio tražila bi se odgovornost u vidu ostavke.
Miroslav Tuđman, saborski zastupnik HDZ-a i čovjek koji je ustrojio obavještajnu službu hrvatske države o Milanovićevom, Ostojićevom, Bajićevom i Cvitanovom odavanju obavještajnih podataka u svezi s Mirkom Raškovićem, www.direktno.hr
 
- Strašno je čudna teza da su neki koristeći represivni aparat koristili kako bi trgovali, a represivnim aparatom upravljaju SDP i HNS. Pa, jedan od članova te koalicije je osuđen za političku korupciju. Izmjenama poslovnika SDP nam je ostavio onemogućavanje zakonitog formiranja Sabora.
Davorin Mlakar, saborski zastupnik HDZ-a, www.direktno.hr
 
- Ekonomski voditi HNK u Rijeci kao što to radi Frljić, znači mrziti Hrvatsku.
Goran Marić, saborski zastupnik HDZ-a i bivpšiu nogometni sudac, TV Bujica
 
- U Hrvatskoj je na djelu jedan prljavi politički gangsteraj. Jeziva je to istina i hrvatska stvarnost da je aktualnoj vladajućoj kliki i medijskoj virtualnoj stvarnosti pobjeda u Domovinskom ratu zapravo bila poraz njihove opcije, njihove domovine Jugoslavije, njihove ideologije milicijskog boljševizma. Drugim riječima, u Hrvatskoj je na djelu jedan prljavi politički gangsteraj koji je premrežio i ovladao državom. To su redom jugoslavenski žbirovi kojima je svaka Hrvatska noćna mora. Sve će učiniti da ostanu na vlasti, a ako to neće biti moguće onda će uništiti Hrvatsku.
Marko Jurič, novinar i voditelj TV emisije Markov trg na svome facebook profilu
 
- Imamo premijera koji je za vrijeme mandata sa svih svojih nekretnina skinuo hipoteke. Neki govore da su Rusi bili izdašni oko projekta na Lošinju...
Velimir Bujanec, urednik emisije TV Bujica, Osječka televizija
 
- Tjednik Telegram je list duboke države, on je Pravda ove Milanovićeve vlade, apsolutno, po ljudima koji tamo pišu, po tome kako pišu i po kontinuitetu svega onoga što su oni radili kada su djelovali unutar EPH.
Ivo Banac, povjesničar i politički analitičar, www.direktno.hr
 
- Slovačka ne će primati muslimane jer se oni u Slovačkoj ne bi osjećali ugodno. Slovačka će primati samo kršćane.
Ivan Metik, glasnogovornik slovačkog ministarstva unutarnjih poslova, Die Welt, Njemačka
 
- Most nezavisnih lista, u trenutačnim je političkim dogovorima, izašao s idejom o objedinjavanju Državnog sudbenog vijeća i Državnog odvjetničkog vijeća u jedno tijelo. U tom tijelu, po njima, trebalo bi sjediti manje sudaca i državnih odvjetnika, a u to tijelo od strane politike instalirati „što više“ stručnjaka. Ta ideja, prije svega, protivna je hrvatskom Ustavu, budući da je Državno odvjetništvo nezavisni dio pravosudnog sustava u RH.
Izvršni odbor HHO o Mostu
 
- Svaki peti musliman u Velikoj Britaniji simpatizer je džihada.
Rezultat istraživanja britanskoga The Suna, Jutarnji list
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Nejasni Petrov, mutavi Karamarko, opasni Milanović i odlučna Predsjednica.
Naslov članka novinara Marka Ljubića na portalu www.dnevno.hr
 
- Ilčićeva izjava je protuustavna, protuzakonita, protucivilizacijska i skandalozna.
Jadranka Kosor, kći pravoslavke i katolika o izjavi Ladislava Ilčića
 
- Ein Volk, ein Europa, ein Ladislav.
Bojan Glavašević, sin poluHrvata i Muslimanke o Ladislavu Ilčiću u Telegram Nine Pavića, drugog, novog EPH
 
- Sloboda govora nije sloboda govora mržnje. Klerofašist nije više politički marginalac, on je zastupnik i istaknuti član koalicije koja želi preuzeti vlast.
Helena Puljiz, novinarka koja je ušla u obavještajne vode, Telegram
 
- Skandalozna izjava predsjednika Hrasta i predstavnika Domoljubne koalicije Ladislava Ilčića u emisiji Novi dan o muslimanima i izbjeglicama naišla je na burne rekacije.
Elvir Mešanović, novinar N1 TV
 
- Kad god Iličić bude govorio, ja ću izaći iz Sabora.
Željko Jovanović, ratoborni čelnik SDP-a iz srpske kvote, Jutarnji list
 
- Treba li ovakve izjave političara sankcionirati i kako? To je izjava od koje se treba ograditi. Međutim, ovakve izjave od strane političara su zastrašujuće, to onda vodi do toga da se ljudi koji se prepoznaju u njima, počinju u zemlji osjećati nesigurno.
Zoran Pusić, oficir JNA o Ladislavu Ilčiću, Jutarnji list
 
- Problem kod takvog pristupa jest da se minoriziraju loše strane Tuđmanove politike, kao što je odgovornost za privatizaciju ili nedemokratičan odnos prema manjinama, od nacionalnih do seksualnih. Franjo Tuđman nije bio jednoznačan jer je i lider koji je vodio naciju, ali i čovjek koji nije imao dugoročnu viziju kako bi trebala izgledati Hrvatska koja bi jednog dana mogla ući u Europsku uniju. Hrvatska danas treba drukčiju paradigmu razvoja od one iz Tuđmanova razdoblja.
Veljko Ivan Maštruko, jugoslavenski političar i hrvatski diplomat protiv povratka HDZ-a Franji Tuđmana, Jutarnji list
 
- Glasanje za Most glasanje je za zajebanciju. S njima nikad ne znate na čemu ste, na čemu su oni, koliko ih ima i što to znači. Nešto kao ekipa na maturalcu. Most je grupa političkih osobenjaka, predvođena psihijatrom Božom Petrovom iz Metkovića.
Boris Vlašić, novinar Jutarnjega lista
 
- Most je nezakonito dijete katoličkih biskupa i Željke Markić koji su ideološki bliži HDZ-u.
Krunislav Olujić, bivši predsjednik Vrhovnog suda, HR, U mreži Prvoga, www.tportal.hr

JUGONOSTALGIJA

 
- Volim da dođem u Beograd. Nekad su to sportski događaji, poput oproštaja Aleksandra Đorđevića ili neke revijalne utakmice i uvek se u krugu prijatelja dobro provedem.
Dino Rađa, proslavljeni splitski košarkaš Jugoplastike za posete Kući cvijeća (grobu najvećeg zločinca XX. stoljeća), Dnevni avaz
 
- Sirija je bila sekularna država, nije se puno razlikovala od nekih europskih država, pa ni Hrvatske. Naravno da se nađe vjerskih fanatika, pa sjetimo se kakvih se fanatika našalo u bivšoj Jugoslaviji 1991. To je na žalost tamna strana ljudske prirode.
Zoran Pusić, oficir JNA protiv Ladislava Ilčića, N1 TV
 
- Dosta smo se svađali zbog različitih stvari, zbog nekih možda opravdano, nekih možda neopravdano i pretjerano. Ali, ja smatram naše odnose dobrima i mislim da u tom pravcu trebamo ići.
Vesna Pusić, predsjednica HNS-a, Tanjug, Beograd, Srbija
 
- Mi smo, na Balkanu.
Miljenko Jergović, novinar Jutarnjega lista
 
- Za donošenje potpuno objektivnog stava o Tuđmanu treba proći još vremena, ali sadašnji revival nije isključivo motiviran dnevnopolitičkim razlozima - smatra politolog
Berto Šalaj, profesor na Fakultetu političkih znanosti, Jutarnji list
 
- Povratak korijenima uvijek traže institucije i ideologije kad se nađu u krizi identiteta, bez obzira na to radi li se o Crkvi, Komunističkoj partiji ili HDZ-u. Takvi pokušaji počinju kao revival, a završavaju kao farsa. Tuđman je povijesna ličnost koja je djelovala u potpuno drukčijim političkim, strateškim i vojnim okolnostima od današnjih, i zagovarati tuđmanizam dvadeset godina kasnije je loša dnevna
politika.
Veljko Ivan Maštruko, jugoslavenski političar i hrvatski diplomat protiv povratka HDZ-a Franji Tuđmana, Jutarnji list
 

BOLJŠEVIZAM

 
- Kad tvrdi da je demokršćanin u isti čas ima totalitaristički diskurs, a ne demokratski.
Zoran Pusić, oficir JNA o Ladislavu Ilčiću, Jutarnji list
 

DEMAGOGIJA

 
- Iako je njegova politika izazvala prijepore danas ga svi uvažavaju kao najzaslužnijeg za stvaranje neovisne Hrvatske
Naslov članka Roberta Bajrušija u Jutarnjem listu
 
- Europa bi se, umjesto fokusiranja na borbu protiv terorizma, trebala boriti protiv terora, odnosno straha kojeg terorizam izaziva jer taj osjećaj ugroženosti polako vodi Europu u fašizam, isti onaj zbog kojeg je prije 70-ak godina vođen Drugi svjetski rat, a Europa se zaklela "nikada više".
Agan Uzunović, novinar sarajevskog Dnevnog avaza
 

DRŽAVNI UDAR

 
- U slučaju da predsjednica Republike raspiše izbore i imenuje svoju Vladu stručnjaka, a da pritom nije iscrpila sve ustavno-pravne mogućnosti za imenovanje mandatara, SDP bi protiv nje podnio ustavnu tužbu, kaže nam jedan izvor iz stranke.
Goran Penić i Ivanka Toma, novinari Jutarnjega lista
 

GLUPOST

 
- Hidžab je element kulturološke identifikacije. Kao, na primjer, kravata. Zabrana hidžaba istovjetna je zabrani kravate.
Miljenko Jergović, kolumnist Jutarnjega lista
 

LICEMJERJE

 
- Šesnaest godina poslije smrti prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, na sceni je svojevrsni povijesni revival. Čovjek čija je smrt 10. prosinca 1999. doživljavana kao otvaranje prostora za demokratizaciju Hrvatske posljednjih godina - ne samo na desnici već i među lijevim političarima - iznova se doživljava kao utemeljitelj današnje Hrvatske. Pritom se apstrahira njegova odgovornost za kriminalnu privatizaciju i opstrukciju parlamentarizma, a u prvi plan stavljaju zasluge za nezavisnost i pobjedu u ratu.
Robert Bajruši, novinar Jutarnjega lista
 

OPASNO PITANJE

 
- Ako koalicija Hrvatska raste ne uspije formirati Vladu, što će se zbivati u SDP-u? Je li moguće da Milanović dade ili ponudi ostavku na dužnost predsjednika stranke?
Darko Hudelist, novinar Jutarnjega lista pita Sinišu Hajdaša Dončića
 

PLJAČKA

 
- DUUDI je predstečajnom nagodbom od privatne osobe preuzeo zemljište vrijednosti 34 milijuna kuna, a poslije ga, nakon tri mjeseca, oglašavaju u vrijednosti dva milijuna kuna. Nisu ga ni tako uspjeli prodati.
Goran Marić, saborski zastupnik HDZ-a i bivpšiu nogometni sudac, TV Bujica
 

PRIJETNJA

 
- Ja s njim ne bih mogao biti u istom tramvaju, a kamoli u istom gradu i državi. Zato se moramo boriti sa svojim stavovima i iznošenjem svojih stavova. A ova izjava je na najboljem putu prema poticanju nasilja.
Zoran Pusić, oficir JNA o Ladislavu Ilčiću, Jutarnji list
 
- To je interesantno pitanje. Ne znam kako bi s to moglo sankcionirati jer onda kao društvo podliježemo cenzuri i autocenzuri. Naše sudstvo je tu dosta podbacilo.
Cvijeta Senta, crvena aktivistica protuhrvatskoga Centra za mirovne studije protiv Ladislava Ilčića odgovara na pitanje treba li se Hrvatska ograditi bodljikavom žicom, N1 TV

Anketa

Tko je "zaslužan" što je 2018. mason Dražen Jelenić došao na čelo DORH-a?

Ponedjeljak, 24/02/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1075 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević