Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- U Srbiji živi na tisuće izbjeglica iz Hrvatske koji su izbjegli od smrti. To se prenosi i priča, s obzirom na to da su u tom djelu uzeli učešća mnogi svećenici Rimokatoličke crkve. Pa se čak i Stepincu pripisuje da ništa nije učinio da barem spasi djecu. U Mlaki je bilo 20.000 djece koja su bila izložena u jednom toru. Ta djeca su na kolovoškom suncu umirala od žeđi i gladi... A šef toga bio je svećenik... Kad se sve ima u vidu, to su sve razlozi koji posjet pomiču u kasnije vrijeme.
Patrijarh SPC-a Irinej o „položaju pravoslavaca u Hrvatskoj“, Sputnjik, Beograd
 
- Ne treba strahovati da će nedavni priljev migranata ugroziti europske vrijednosti i običaje. Vjerujem kako će kontinent uspješno integrirati pridošlice.
Papa Franjo u godišnjem obraćanju diplomatima u Vatikanu, Hina
 
- Vjerujem da će prijenos vlasti biti dostojanstven i to je važno kako bismo, kao država, imali pozitivan image.
Ivan Jakovčić, osnivač IDS-a i europarlamentarac o pobjedi Domoljubne koalicije, Novi list
 
- Božo Petrov i Nikola Grmoja su obični prevaranti. Otkako su preuzeli vlast u Metkoviću, nisu napravili pomak ni jedne šalice kave, čak su izgubili i novce Svjetske banke koji su bili dogovoreni za razvoj. Na prošlim izborima dobili su 700 glasova od 9000 mogućih. Otiđite u Metković i pitajte ljude tko su oni. To je ekipa koja nije nikad ništa radila, a cijeli projekt vodi crkva s kojom obitelj Petrov godinama. Koaliranje HDZ-a s Mostom je uzaludno, jer će ta sekta Most već na prvoj krivini iskočiti i imat ćemo nove izbore“.
Stipe Gabrić Jambo, dugodišnji gradonačelnik Metkovića na sjednici Predsjedništva Hrvatske seljačke stranke 9. I. 2016.
 
- Osnivanje resora za demografiju pokazuje da nova Vlada ne razumije problem. Ako ne razumije elementarne stvari, što uopće može shvatiti? Takvi nedomišljeni potezi neće mobilizirati povjerenje u novu Vladu. Prije su razlog za skepsu.
Jelena Lovrić, članica CK SKH na novinarskom zadatku u EPH, Jutarnji list
 
- Ja svako malo od sv. Petra dobijem novu ideju, novu priču. Sve što sam govorio prije sedam dana možda se promijeni jer sam dobio novu čvorugu. Moja je glava puna čvoruga i vidite da nije mala. Dok god te ideje sv. Petra meni padaju po glavi, ja sam gradonačelnik.
Andro Vlahušić, gradonačelnik Dubrovnika, DubrovnikPRESS.hr, 17. XII. 2015., Jutarnji list
 
- Njemačka se nedavno okrenula zdravom razumu usporivši priljev izbjeglica.
Viktor Orbán, mađarski premijer, MTI
 
- Ja smatram da je proširenje EU-a na istok bila velika pogrješka. Tada smo u EU primili zemlje kojima nimalo nije stalo do europskog ujedinjenja.
Wolfgang Münchau, komentator njemačkoga Der Spiegela
 
- Srbija želi mir.
Aleksandar Vučić, srbijanski premijer, Hina
 
- Ja sam još uvijek mlađi od mnogih, ali najiskusniji. U ovoj zemlji ja sam najiskusniji. 
Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, RTL Danas
 
- Nerazjašnjen je predbožićni obrat Bože Petrova i odlazak u zagrljaj HDZ-a.
Sanja Modrić, kolumnistica Novoga lista
 
- Drago Hedl je poznat po mirotvornom i antinacionalističkom pisanju.
Boris Pavelić, novinar Novoga lista
 
- Najavu osnivanja posebnog ministarstva nipošto ne treba shvatiti kao šalu. Na tragu je rigidnih ideja don Ante Bakovića. Crkva bi bila zadovoljna kad bi se abortus naprosto zabranio, a sada imaju sklonu vlast na koju imaju velik utjecaj.
Darko Pajić, kolumnist Novoga lista
 
- Milanović je u postizbornom playoffu doživio prevaru od strane Mosta.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista

- Hoće li isporuka balističkih raketa Hrvatskoj donijeti toj zemlji više sigurnosti? Mi na to širenje gledamo kao na opasan i provokativan proces i, naravno, ne možemo ne reagirati. Odnosimo se prema tome kategorički negativno. Smatramo da je i širenje na Sloveniju i Hrvatsku bilo nepravilno djelovanje. A širenje na Crnu Goru i potencijalno na Makedoniju, kod nas izaziva ozbiljna pitanja.
Dmitrij Olegovič Rogozin, potpredsjednik ruske vlade za četverodnevnog posjeta Beogradu u Miloševićevoj vili Mir, Politika, Beograd
 
- Hrvatskoj balističke rakete sasvim sigurno ne trebaju ako nema namjeru voditi ofenzivni rat. A očekivano je da je Srbija jedini mogući i zamislivi cilj tih raketa.
Tomislav Jakić, jugoslavenski novinar i publicist iz Zagreba, Radio Slobodna Europa
 

TVRDNJE

 
- I posljednjem multi-kulti romantičaru mora biti jasno da masovni dolazak mladih muškaraca iz arapskog i sjevernoafričkog područja ugrožava unutarnji mir u Njemačkoj. Ali ne zato što bi ih se paušalno sumnjičilo da su kriminalci ili teroristi, već zato što toliki broj pridošlica samo povećava neuspjelu integraciju dijela migranata. Minus puta minus samo u matematici daje plus.
Volker Wagener, komentator Deutsche Wellea
 
- Nevjerojatno je, međutim, da me ministar unutarnjih poslova zove na sučeljavanje, pokazuje isprintane članke s portala koji je izašao s takvim bljuvotinama o meni i članovima Mosta da će zbog njih morati na sud. Angažirao sam odvjetnički ured koji priprema tužbu. Ostojićevo je ponašanje žalosno. Radi se o ministru unutarnjih poslova koji bi, da je imalo čestit, prvo provjerio o čemu govori, a ne bi se koristio napisima takvog portala.
Božo Petrov, čelnik Mosta, Jutarnji list
 
- HDZ mora vladati desetljećima kako bi Hrvatska opstala i učvrstila se, mora biti u vrhu i prednjačiti u političkom miljeu jer mora braniti hrvatske interese.
Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a u Splitu na obilježavanju 26. obljetnice osnivanja HDZ-a 
 
- Ovi su izbori izgubljeni odmah nakon što smo ih 2011. dobili jer se Zoran posvetio previše nepremijerskim temama. Toga sam postao svjestan vrlo brzo nakon tih izbora, ali višekratna upozorenja iz naše koalicije nisu imala efekta. Šteta.
Ivan Jakovčić, osnivač IDS-a i europarlamentarac o pobjedi Domoljubne koalicije, Novi list
 
- Zoran Milanović ušao je u pregovore s nama s figom u džepu. Čitavo je vrijeme pokušavao razjediniti Most i na nepošten način pridobiti neke od naših zastupnika. Njegove optužbe na račun Mosta potpuno su neosnovane i neprimjerene.
Božo Petrov, čelnik Mosta u razgovoru za beogradski Blic
 
- Žalosno je da Ranko Ostojić zlorabi funkciju ministra unutarnjih poslova kako bi dezinformirao i obmanuo hrvatsku javnost i na taj način vlastitoj političkoj opciji priskrbio određene poene. I opet navodi 128 dosjea koji su jedna od najvećih manipulacija SDP-ove vlasti.
Smiljan Reljić, nekadašnji ravnatelj Službe za zaštitu ustavnog poretka u emisiji Otvoreno HRT-a
 
- Skinu li se svi slojevi u koje je zamotana priča o ukidanju hrvatskog ustavnog sudstva, u njezinoj srži ostaje samo gola volja za neograničenom političkom moći. Ovdje je kritika rada Ustavnog suda samo sredstvo iza kojeg se krije uvijek isti politički cilj - eliminirati nositelje sudske kontrole nad politikom. Ne treba omalovažavati i podcjenjivati te procese.
Jasna Omejec, predsjednica Ustavnog suda, Večernji list
 
- Nova poljska vlada čini sve ono što je Angela Merkel kao oporbena političarka – obećavala Nijemcima. Poljska vlada upravlja zemljom čeličnom rukom i bezobzirno do te mjere da se to nije moglo očekivati ni od europske jezgre. Čuđenje tome zapravo je dokaz izvjesne naivnosti.
Thomas Schmid, komentator Die Welta
 
- Milanović je često davao izjave koje za mnoge nisu imale puno smisla, a neke su bile i frapantne. Tih bisera ima cijeli niz i te izjave meni se čine potpuno neprimjerenima.
Gvozden Flego, predsjednik Savjeta za znanost i obrazovanje SDP-a, HRT
 
- Nasilno nametanje ćirilice u Vukovaru nije dobro, jer se krši članak osam ustavnog Zakona o manjinama. Vukovar je naša otvorena rana, imamo poseban senzibilitet prema tom gradu, tamo još hodaju zajedno žrtve i zločinci.
Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, Večernje novosti, Beograd
 
- Upravo je nevjerojatno kako iz SDP-a sebe i druge uvjeravaju da su zapravo oni dobitnici, HDZ gubitnik, a da je novi mandatar, g. Tihomir Orešković, rezultat prevare.
Ivo Josipović, bivši predsjednik, www.autograf.hr
 
- Nedopustivo je da se optužnice podižu nakon oslobađajućih presuda u Haagu i da se hrvatski časnici dovijeka terete po zapovjednoj odgovornosti. To nije pravda, nego čista politika. Osuditi 5, 6 generala za neku operaciju znači da ona više ne može biti čista, a ako je to ključna operacija za državu, onda ni država ne može biti čista! To se ne će samo od sebe riješiti, treba uključiti najvišu političku razinu.
Pavao Miljavac, general HV-a, Večernji list
 
- Zoran Milanović nakon vrlo tijesnog obračuna sa Slavkom Linićem ubrzano je dogradio svoju klijentelističku strukturu u SDP zapošljavanjem, dakle umrežavao članove koji su o njemu egzistencijalno ovisni. Za nekoliko mjeseci ta će se struktura početi osipati jer više ne će biti prihoda iz vlasti. Ostat će tek šačica saborskih zastupnika koje je on sve ''rukopoložio'' u Sabor. Zato žurba. Dok traje lojalnost kupljenih.
Marko Melčić, član SDP-a, Studio 4 HRT-a
 
- Ako je suditi po histeričnim naglascima iz medijske gerile, posebno u kontroliranim elektroničkim medijima, sprema se nesmiljen kulturni rat. Može li biti koliko-toliko civiliziran? Ako ne bude, ono što doista nije postojalo, a to je liberalna demokracija, bit će zatečena štetom koja joj se sprema.
Ivo Banac, političar, povjesničar i publicist, Jutarnji list
 
- Puna su Milanoviću usta HDZ-ovih kriminalaca, a zaboravlja da je podržao za zloporabu položaja i ovlasti pravomoćno osuđenog Andru Vlahušića i da je u njegovoj stranci sjedila Marina Lovrić Merzel.
Suzana Barilar, kolumnistica Jutarnjega lista
 
- Tkogod širom otvori granice mora biti svjestan da Trg Tahrir iz Kaira donosi u Njemačku.
Dirk Driesang, čelnik ultradesne stranke AfD cilja na seksualne napade u Egiptu u vrijeme rušilačke pobune 2011. Protiv legalno izabrane egipatske vlasti, Jutarnji list
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Danas Srbi strahuju da ne dožive ono što je doživjelo preko milijun njihovih predaka.
Patrijarh SPC-a Irinej o „položaju pravoslavaca u Hrvatskoj“, Sputnjik, Beograd
 
- MUDO je ludo nepotrebna HDZ-ova ideja o osnivanju Ministarstva useljeništva i demografske obnove. Što će oni raditi? Prvi čovjek MUDO-a mogao bi čak i osobno bušiti kurtone po uzoru na svećenika iz filma Vinka Brešana. Takva je to funkcija. Bit će to čovjek koji u svom programu rada svim građanima Hrvatske poručuje: Ljudi, jebite se, jer ću onda i ja imati rezultata i uspjeha. I ruku na srce, treba to priznati, dosad takvog ministra nismo imali. Ranije su nam to poručivali između redaka, ali nikad otvoreno u lice. 
Darko Pajić, kolumnist Novoga lista
 
- Najava Željka Reinera da će hrvatski parlament opet nazvati Hrvatskim državnim saborom, kako ga je svojedobno krstio Ante Pavelić, pokazuje stvaranje političke konstelacije vrlo nepovoljne za provođenje reformi i modernizaciju zemlje.
Jelena Lovrić, članica CK SKH na novinarskom zadatku u EPH, Jutarnji list
 
- Kako se, međutim, na suparničkoj strani itekako nalazi kadrova i politika koje se mogu slobodno ocijeniti sa tri pridjeva koja je upotrijebio Milanović i kako se, makar gledano izvana, čini da je članstvo SDP-a daleko, daleko bliže ocjeni kako ovoj čudnovato sastavljanoj vlasti treba "priređivati pakao" (što je izraz kojeg je Gvozden Flego otužno pogrešno shvatio), izgleda da je upravo ovakav vid kritike Milanovića jedan od glavnih njegovih aduta u kampanji za još jedan mandat na čelu SDP-a.
Sanja Modrić, kolumnistica Novoga lista brani i ponavlja Milanovićevu zloguku poruku da je HDZ kriminalna, špijunska i proustaška koalicija
 
- Božo Petrov je pitomac Opus Dei i Veliki reformator.
Branko Mijić, kolumnist Novoga lista

- U pozadini konce vuče nacionalni konzervativac Jaroslaw Kaczynski, šef stranke „Pravo i pravda“ i preživjeli brat blizanac bivšeg poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog, kojega se u Europi sjećaju samo s jezom.
Jakob Augstein, komentator Der Spiegela
 
- Boris Kunst, ministar rada? Ružica Vukovac, ministrica poljoprivrede? Joško Morić, ministar unutarnjih poslova? Sanja Putica, ministrica socijale? Ivan Domagoj Milošević, ministar malog poduzetništva? Ministrica kulture Anja Šovagović? Ili Jasen Mesić? Miodrag Demo, ministar branitelja? Ante Ćorušić, ministar zdravstva? Ma dajte, ljudi!... Imena o kojima se govori kao o najboljim ministarskim kandidatima u budućoj vladi ulijevaju – s vrlo malo iznimaka – tragično malo povjerenja. Skoro pa kao da su sve te krajnje prosječne i ispodprosječne kadrove nahvatali među prolaznicima na Trgu bana Jelačića.
Sanja Modrić, kolumnistica Novoga lista
 
- Sredinom tjedna Komisija će raspravljati o pokretanju mehanizma za zaštitu pravne države. Bio bi to početak jednog dugog niza eskalacija koji bi u konačnici mogao dovesti do toga da Poljska izgubi pravo glasa u vijeću ministara. Za takav korak jednoglasje u vijeću ministara EU-a nije potrebno; ionako se ne bi moglo pridobiti sve istočnoeuropske zemlje za sankcioniranje Poljske.
Silke Mülherr, komentatorica njemačkoga Die Welta
 
- Kaczynski naravno ne imitira Putina, već generala Josefa Pilsudskog i njegovu autoritarnu fašistoidnu državu u međuratnom razdoblju.
Gabriele Leser, novinarka njemačkoga Die Tageszeitunga
 
- Hrvatska se nema baš čime ponositi, naročito ne svojim NDH djelom i zločinima koji su u njeno ime počinjeni.
Ivica Dačić, šef srbijanske diplomacije, Blic, Beograd
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Enigma je što bi MUDO uopće radio. Valjda ne bi samo izdavali doznake za onih 1.000 eura po glavi novorođenog djeteta, reformi o kojoj nitko u ova dva mjeseca pregovora o novoj vladi, nije zucnuo ni riječi. Ionako postoje još barem tri ministarstva koja taj posao mogu odraditi pod uvjetom da se uopće pronađu novci za stimulaciju HDZ-ove demografske obnove.
Darko Pajić, kolumnist Novoga lista
 
- Socijalisti, pogotovo talijanski i austrijski, bili su dosta razočarani.
Ivan Jakovčić, osnivač IDS-a i europarlamentarac o pobjedi Domoljubne koalicije i odjecima u Bruxellesu, Novi list
 
- Ljude u Bosni i Hercegovini prisiljava se da se opredijele za neki od identiteta pa to onda eksploatira politika te neke druge institucije.
Jasna Jozelić,stručnjakinja za politizaciju religije i povijesti, koja živi i radi u Oslu, na međunarodnom kongresu pod nazivom "Imaju li religije značenje za Europu", u organizaciji Hrvatske dominikanske provincije, Večernji list
 

BOLJŠEVIZAM

 
- Jedna od najvećih manipulacija SDP-ove vlasti može biti samo to što nije kaznila odgovorne za dramatičnu protudemokratsku praksu prisluškivanja novinara i aktivista za ljudska prava.
Boris Pavelić, novinar Novoga lista lamentira o lažnih 126 novinarskih dosjea iz 1993. godine, u vrijeme Smiljana Reljića, nekadašnjeg ravnatelja Službe za zaštitu ustavnog poretka

- Ustavni sud nije potreban jer postoji Europski sud za ljudska prava.
Nansi Tireli, predsejdnica Laburista, Jutarnji list
 
- Čemu Ustavni sud služi jer s njim nikad kraja sudovanju.
Ivan Lovrinović, čelnik Mosta, Jutarnji list
 

DEMAGOGIJA

 
- Ništa se ne će riješiti formiranjem ovog ministarstva. Dobit ćemo  gomilanje administracije, ministra, pomoćnike, zamjenike, službenike za informiranje, vozače i tajnice. MUDO će biti uhljeb godine. U najboljem slučaju. Ako se ministar za bušenje kurtona zaigra, šteta bi mogla biti daleko veća. Mi ipak nismo svećenikova djeca. Ali bi MUDO to mogao biti.
Darko Pajić, kolumnist Novoga lista protiv Ministarstva obitelji, useljeništva i demografske obnove
 
- HDZ planira nadmudriti mostovce na način da im »uvali« Oreškovića prvu godinu mandata, a onda kad se odrade prve reforme i neugodni rezovi, preuzme i mjesto premijera kao »prijelazni pehar« za sebe.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista

- Patrijarh Irinej predlaže i formiranje jedne trajne delegacije SPC-a 'za neposredni dijalog in continuo sa Svetom Stolicom' jer su uvjereni da je otvorena jedna potpuno nova stranica ne samo u jugoistočnoj Europi, već uopće u katoličko-pravoslavnim odnosima čime Srpska pravoslavna crkva svjedoči da joj je stalo do mira, do pomirenja i do razvitka dijaloga i ekumenizma, ovdje i u svijetu.
Drago Pilsel, prevrtljivac, povratnik iz Argentine i suradnik lijevih jugosnaga u Hrvatskoj, Jutarnji list
 
- Milanovićevi oponenti žele, dakle, ne njemu, već članovima SDP-a oduzeti mogućnost da se izjasne o radu, liku i djelu dosadašnjeg premijera. Takva rabota krajnje je nedemokratska.
Sanja Modrić, kolumnistica Novoga lista
 

DEMOKRATSKI CENTRALIZAM

 
- Pozivi na Milanovićevu ostavku su, ne samo besmisleni, već i duboko nedemokratski. Jasno je da se tu ne radi o ostavci - ona je besmislena u situaciji kad za nekoliko mjeseci ionako slijede unutarstranački izbori.
Sanja Modrić, kolumnistica Novoga lista
 

GLUPOST

 
- Devet godina sam posvetio za borbu i pravdu za ravnopravnost, taj put ću nastaviti kao javna osoba jer je važno da se to uspostavi.
Zoran Milanović na pravoslavno-srpskom srbovanju na Badnji dan u Zagrebu
 
- Grad nije oštećen ni za lipu jer Revelin prije pet godina nije ni postojao. Ne može biti oštećeno nešto što prije nije postojalo.
Andro Vlahušić, dubrovački gradonačelnik, Slobodna Dalmacija
 
- U ožujku 2017. trebalo bi da Srbija prvi put po broju kilometara autoceste pretekne Hrvatsku.
Aleksandar Vučić, srbijanski premijer, Nacional

Anketa

Tko nadzire DORH?

Nedjelja, 07/06/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1268 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević