Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Besmisleno je i neodgovorno predstavljati Hrvatsku bilo gdje u inozemstvu u trenutku kad je Orešković još uvijek samo mandatar. Nije predsjednik Vlade i nije izabran.
Darko Pajić, kolumnist Novoga lista
 
- Nova Vlada može, iako se to nikad u povijesti nije dogodilo, napisati pismo da oni ne podržavaju moju kandidaturu. To bi zaista bila blamaža i za zemlju, generalno, ali za mene svakako ne.
Vesna Pusić, najveće zlo hrvatske političke scene pod svaku cijenu želi u UN, Jutarnji list
 
- Ova situacija u kojoj je potencijalni ratni zločin izbrisan autonomnom odlukom tužitelja samo je odraz kontinuiranog odnosa društva i države prema zločinima koje su počinile hrvatske snage u Domovinskom ratu.
Marko Bočina, novinar Jutarnjega lista protiv oslobađanja Željka Sačića, generala HV-a
 
- Premijer Zoran Milanović, koji je u četvrtak održao zadnju sjednicu svoje Vlade, dvije stvari je u ove četiri godine činio besprijekorno: uvodio je red u sustav i zdušno radio na zaštiti manjina »u prostoru slobodarstva«... Tu mu treba skinuti kapu.
Tihana Tomičić, kolumnistica Novoga lista

- Poljska je najvažnija država postkomunističkog svijeta i previše važna zemlja da bi bila ostavljena na milost i nemilost poljskim ultranacionalistima koji u Europi i Bruxellesu vide ono što im je nekoć bila Moskva.
Denis Romac, kolumnnist Novoga lista

- Tihomir Tim Orešković je u austrijsko skijalište išao puzati pred vlasnicima našeg duga.
Ladislav Tomičić, kolumnist Novoga lista
 
- Parlamentarni izbori završili su jasno neriješenim rezultatom.
Sanja Modrić, kolumnistica Novoga lista
 
- Hrvatska je puno uređenija država nego prije četiri godine i to si možemo pripisati.
Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, RTL Danas
 
- Pozivanje na promjenu Ustava FBiH u kojem bi Mostar bio proglašen glavnim gradom Federacije na osnovi čega bi se izgradila infrastruktura za realizaciju HDZ-ove želje da je Mostar hrvatski stolni grad.
Priopćenje bošnjačkoga Udruženja logoraša Mostara
 
- Poštujemo Hrvate kao susjede, ali vas ne volimo. Volimo vas toliko koliko volimo i Papuu Novu Gvineju.
Ivica Dačić, srbijanski ministar vanjskih poslova, RTS
 
- Izbjeglička kriza rezultat je krize solidarnosti.
Martin Schulz, predsjednik Europskoga parlemanta iz Njemačke, F.A.Z.
 
- Mandatar još uvijek nije pozicioniran. On je talac Domoljubne koalicije i Mosta kojim upravljaju iz HDZ-a, a svi su ljudi oko njega vezani interesno i čekaju svoju poziciju nakon što se situacija posloži.
Krešimir Macan, stručnjak za političku komunikaciju, Deutsche Welle
 

TVRDNJE

 
- Milanović, premijer Hrvatske na odlasku, nazvao je HDZ 'kriminalnom organizacijom', što otkriva njegovu nedemokratsku prirodu. Sram ga može biti! SDP i Hrvatska bi ga trebali zaustaviti!
Doris Pack, njemačka političarka iz redova CDU-a i zastupnica u Europskom parlamentu
 
- Dobije li Orešković glasove s kojima sad računa, bit će 11. premijer samostalne Hrvatske i prvi, ponavljam, koji se zaista razumije u pare - u milijarde, u međunarodne financije… Onaj prethodni bio je diletant u tom pogledu, vješt partijski i politički intrigant, a prethodna premijerka došla je s radija gdje je radila kao spikerica. Barba Ivo bio je turistički vodič, stručnjak za francusku liriku kojemu su kao doktorat priznali jednogodišnji poslijediplomski studij u Innsbrucku. Ivica Račan je bio pravnik koji nije imao pojma o pravu, najbolje se razumio u komitetsku taktiku.
Denis Kuljiš, komentator Jutarnjega lista
 
- HDZ se pročistio, a vrijeme će pokazati što se događalo u ove tri i pol godine. Bit ćete iznenađeni. I zato mi idemo dalje. Nemamo drugog puta, nego ići dalje. Ovaj narod nema drugu soluciju. Nema povratka na staro. Tražimo suvremenu hrvatsku državu, a ona mora biti bazirana na temeljima dr. Tuđmana i Domovinskog rata. Na ponosu i dignitetu, i to nam neće nitko u Europi zamjeriti. Dosta je bilo tih kompleksa.
Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a u Splitu na obilježavanju 26. obljetnice osnivanja HDZ-a 
 
- Ustavni sud služi građanima, štiti ih od samovolje države, bilo da je riječ o zakonu, uredbi ili sudskoj presudi.
Jasna Omejec, predsjednica Ustavnog suda, Večernji list
 
- Hrvatska je u zadnjih 25 godina proživljavala i teške momente. Ja se ne mogu sjetiti da je itko ikada ikome obećavao pakao u politici. Što će se dogoditi ako vladajući uzvrate istom mjerom?
Gvozden Flego, predsjednik Savjeta za znanost i obrazovanje SDP-a o Milanovićevoj izjavi da će vladajućima "proizvesti pakao" ("We'll give them hell"), HRT
 
- Kažu Milanović i njegovi, ”mi smo pobjednici, dobili smo više glasova od HDZ-a”. Koja je to matematika? U Hrvatskoj, Domoljubna koalicija je dobila (samo) 3.641 glas više plus glasove iz dijaspore. A SDP, nekorektno, na jednu stranu vage stavlja svoju koaliciju Hrvatska raste i dodaje joj (ideološki gledano, možda s pravom) i IDS. S druge strane, ostavljaju samu Domoljubnu koaliciju, bez pribrajanja glasova ideološki bliskih partnera, koje očito ima barem u Mostu i u Bandićevoj stranci.
Ivo Josipović, bivši predsjednik, www.autograf.hr
 
- Baldasar je neposredno izabran od građana, a Milanka Opačić je uvijek bila na funkciji milošću šefa, bio to Ivica Račan ili sada Zoran Milanović. Milanka i još neki žele od vrha SDP napraviti zatvoreni krug funkcionera koji dobro žive desetljećima. Bedem ljubavi. I među prvima se bunila protiv najavljenog sniženja plaće zastupnicima.
Marko Melčić, član SDP-a, Studio 4 HRT-a
 
- I danas kad svoju žuč prosipa po neprincipijelnom Mostu, trebao bi se Milanović zapitati nije li upravo on taj koji je još u izbornoj noći počeo s igrama ispod stola oko slaganja vladajuće većine. Sad mu para suklja na uši kad je shvatio da je Petrov, dok je njemu pružao ruku četverogodišnje suradnje u Banskim dvorima, istodobno s Karamarkom dogovarao strategiju.
Suzana Barilar, kolumnistica Jutarnjega lista
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Sve ove čudovišne mjere provodile su se u okviru projekta Lebensborn, Izvor života, koji je lično osmislio i nadzirao Reichsführer Heinrich Himmler, a ja ne sumnjam da bi ih i mnogi konzervativni hrvatski muškarci voljeli vidjeti u nas. To bi bio pravi posao Ministarstva demografske obnove, ali je, eto, nezgodno. Što bi nam Europa rekla.
Ante Tomić, pitomac JNA iz Kadijevićeva kraja i komentator Jutarnjega lista
 
- Jasno je kako iza nesposobnosti države da nađe i kazni zločince iz Grubora prvenstveno stoji sramotni zavjet šutnje samih članova Specijalne policije, od kojih bi neki ipak morali imati saznanja o tome tko je pucao u srpske civile.
Marko Biočina, novinar Jutarnjega lista protiv oslobađanja Željka Sačića, generala HV-a
 
- Uskrsnuće imena Hrvatski državni sabor koje je u svom inauguracijskom govoru promovirao predsjednik Sabora Željko Reiner, a da u tome ništa loše ne vide ni predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, ni budući prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, trasira taj konzervativizam ideološki u doba NDH još jednim pokušajem njezine rehabilitacije i reinterpretacije.
Branko Mijić, kolumnist i urednik Novoga lista

- Predsjednica Republike Idi-Mi-Dođi-Mi, gospođa Kolinda Grabar-Kitarović.
Predrag Lucić, bivši feralovac u Novome listu

- Načelnica Velike Kopanice, općine sa oko tri hiljade pretežno radno pasivnih stanovnika, privrednom aktivnošću nula i nekoliko stupova ulične rasvjete.
Sanja Modrić, kolumnistica Novoga lista vrijeđa saborsku zastupnicu Most
 
- Zagovornici trećeg entiteta i danas bez imalo srama provode srednjoškolsko obrazovanje po izumu ‘dvije škole pod jednim krovom’ po receptu “Zakona o klupama” koji 1939. usvojiše u Reichstagu, ili s ponosom ulicama u Mostaru dadoše imena Pavelićevih izvršilaca. U trećem entitetu ili kako mu neki tepaju ‘mega kantonu’ sve bi ovo bilo podignuto na n~tu eksponenciju.
Priopćenje bošnjačkoga Udruženja logoraša Mostara
 
- Navodni pretendent na funkciju ministra plodnosti Stjepan Šterc mogao bi postati novi don Anto Baković, redikul koji je devedesetih također pokušavao umnožiti broj malih Hrvata.
Jelena Lovrić, članica CK SKH na novinarskom zadatku u EPH, Jutarnji list
a Ružicu Vukovac

JUGONOSTALGIJA

 
- Vojna parada za dio hrvatskih građana predstavljala je nepotrebnu militarizaciju.
Boris Pavelić, novinar Novoga lista, HRT4
 
- Nisu samo birači dobili mačka u vreći za kojega nisu ni glasali, već se Hrvatska nakon ovog postizbornog iskustva definitivno ne može smatrati sekularnom državom. Ne samo što se Crkva izravno umiješala u formiranje svjetovne vlasti istupom biskupa Košića koji je koincidirao s Petrovljevim obratom, već su najopskurnije religijske postrojbe regrutirale svoje elitne kadrove u novu vlast. Opsjenari koji su nas omađijali ponavljajući reforme i skanjivali se ideologija, pokazuju se iz dana u dan ideološkim fundamentalistima spremnim i na križarske ratove.
Branko Mijić, kolumnist i urednik Novoga lista

- Demografska je obnova etnički ekskluzivna. Biblijsko plodite se i množite namijenili smo samo za prave Hrvatice i Hrvate, a ako bi se, u nedostatku domaćih ženskih resursa, i dovele nekakve nevjeste iz dalekog svijeta, podrazumijeva se da bi one bile nerazdruživo sjedinjene s domaćim momcima u mjesnoj katoličkoj crkvi u obredu vjenčanja na našem narodnom jeziku.
Ante Tomić, pitomac JNA iz Kadijevićeva kraja i komentator Jutarnjega lista
 

BUDALAŠTINE

 
- Šteta je što se mondeno skijalište u Kitzbühelu više ne će pamtiti samo po Ivici Kosteliću, već po slalomskoj vožnji Tihomira Oreškovića između bankara i investitora. Naš mandatar nažalost ni nakon povratka ne razumije zašto je taj put bio čisti promašaj. Ne razumije da je postupio upravo suprotno savjetu iz legendarnog govora Stjepana Radića u Hrvatskom saboru i otišao srljati u Kitzbühel kao guska u maglu. Nije se tamo trebao pojaviti. Iz više razloga. 
Darko Pajić, kolumnist Novoga lista
 

GLUPOST

 
- Odlaskom na jedan javnosti zatvoreni skup, na druženje bankara i guvernera..., Orešković je ponovo pokazao da uopće ne uvažava građane Hrvatske.
Darko Pajić, kolumnist Novoga lista
 

LAŽ

 
- Milanović je bio dosljedan i principijelan i prema Hrvatima u inozemstvu, posebno BiH gdje ih je podržavao od prvog dana mandata.
Ivanka Toma, novopečena novinarka Jutarnjega lista
 
- Ako toliko žele da se bavimo prošlošću, vratimo se na Jasenovac, dječje logore, masovna prinudna pokrštavanja i egzodus Srba, zlodjela nad djecom i starima, nerasvijetljene slučajeve nestalih“, kaže
Stanislava Pak, savjetnica srbijanskoga predsjednikia Tomislava Nikolića, Večernje novosti, Beograd
 
- Nacionalno i religijsko nije isto. Iako je kod nas uobičajeno izjednačavati nacionalno i religijsko, kod Srba u praksi to nije tako, dok je sasvim obrnuta situacija na strani pripadnika hrvatske nacionalnosti, gdje su gotovo svi Hrvati pripadnici Katoličke crkve.
Ivan Markešić, sociolog religije s Hrvatskih studija u Zagrebu o „ugroženosti pravoslavaca“, Novosti, srpski tjednik
 

NAVIKLI NA PORAZE

 
- Izgleda da se, međutim, radi o tome da Milanovića "nema tko" i "nema kako" pobijediti u SDP-u. Naime, kad maknemo HDZ-ovsku propagandnu floskulu u "nizu pobjeda na izborima", koju je preuzela antimilanovićevska struja u SDP-u i koja je jednostavno - pogrešna (jer se samo uz jako veliku dioptriju rezultat na lokalnim izborima prije dvije godine i parlamentarnim prije dva mjeseca može proglasiti porazom SDP-a, a isto vrijedi i za zamjenu teza po kojoj je - tijesni - poraz Ive Josipovića poraz Zorana Milanovića), izgleda kako rušenje predsjednika SDP-a na izborima nije baš tako lagan zadatak. Pogotovo u SDP-u i pogotovo od strane struje koja se zasad jasno predstavila u javnosti.
Sanja Modrić, kolumnistica Novoga lista
 

OPASNO PITANJE

 
- Zar bi budući ministar branitelja trebao prvo otići prosvjednicima u Savsku 66?
Krešimir Macan, stručnjak za političku komunikaciju, Deutsche Welle
 
- Je li poljska demokracija u opasnosti? Odgovor jasno glasi da ako se samo uzme u obzir što nova vlada čini i govori.
Reinhard Veser, novinar Frankfurter Allgemaine Zeitunga
 

PRIZNANJE

 
- Prethodna Vlada kandidirala je Vesnu Pusić iz unutarpolitičkih razloga.
Robert Bajruši, novinar Milana Bandića, Vjesnika, Nacionala, Jutarnjega lista...
 
- Mi smo se bavili samo onima koji su stvarali probleme. Nismo se bavili političkom scenom među Hrvatima u Njemačkoj. U prvom planu bila je borba protiv lijevih teroista. I tu smo imali problema s Jugoslavijom jer su u to vrijeme tamo boravili top teroristi RAF-a Mohnhaupt, Hoffmann, Wagner i Boock. I tom prilikom mi je tadašnji ministar unutarnjih poslova Jugoslavije Franjo Herljević onako usput rekao da smo to dobro obavili u Stammheimu i da bi oni isto tako to obavili.
Gerhart Baum, bivši ministar unutarnjih poslova SR Njemačke Liberalno-demokratske stranke (FDP) na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Münchenu, www.direktno.hr
 

SKOJEVSKI

 
- Kad zbrojimo ove dvije dosad glavne značajke Milanovićeve opozicije, ispada da se radi o ekipi koja bi htjela od SDP-a napraviti stranku u kojoj o političkoj budućnosti ne bi odlučivali birači, već "moralni imperativi" - koje bi, jasno, određivala probrana avangarda partijske klase, te stranku koja se ne usuđuje, jer to nije u duhu zajedništva i konstruktivnosti, popu reći pop, a ustaši - ustaša.
Sanja Modrić, kolumnistica Novoga lista brani Milanovića, a napada njegove oponente u Partiji
 
- Što se liječenja tiče, uskoro čemo se provoditi kao prase u Teheranu. To znači da nam zdravstvo više neće biti »socijalističko«. To znači da će nam zdravstvo uskoro biti kapitalističko. Tko ima više novca, dobit će bolju zdravstvenu skrb. Tko ima manje novca, dobit će slabiju zdravstvenu skrb. Tko novca nema – neka crkne, jer ionako ne zaslužuje živjeti.
Ladislav Tomičić, kolumnist Novoga lista protiv Tihomira Oreškovića

Anketa

Buduća Hrvatska vlada bit će najljevija od 1945. godine. Slažete li se?

Srijeda, 08/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1114 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević