Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Neću se valjda u novoj NDH povinovati logici židovskoga kapitala.
Viktor Ivančić, jugoslaven, feralovac i suradnik Milorada Pupovca u Novostima koje mi, Hrvati, po njima „ustaše“, financiramo i ne svojom voljom, Novosti
 
- Nismo izgubili izbore nego nismo uspjeli sastaviti Vladu. Matematika kaže da nismo izgubili izbore.
Franko Vidović, SDP-ovac iz Šibenika na sjednici Politbiroa 23. I. 2016., Jutarnji list
 
- Zagrebački mitropolit Porfirije pjeva malo čudne pjesme.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 
- Ova Vlada ne će donijeti reforme kojima Hrvatska teži. Ovo je politički kupus, ideološki složena Vlada s predsjednikom profesionalcem, sve kako bi se skrilo ono što se želi skriti: magična i masovna želja za vladanjem, upravljanjem i kontrolom. Pa dokle ide. O tome kako smanjiti zaduživanje – ne da se ne zna, nego se ni ne želi pisnuti. Time bi se ugrozile upravo povlastice i sustav koji se želi sagraditi ovom čudnovatom Vladom.
Marko Vojković, novinar portala www.index.hr
 
- Hrvatska bi vrlo lako mogla ući u modus novog istočnoeuropskog ultrakonzervativizma na tragu Budimpešte i Varšave.
Jurica Pavičić, bivši novinar Ferala, a danas Jutarnjega lista
 
- U novoj hrvatskoj vladi sjede desni ideolozi. U novoj konzervativnoj vladi u Zagrebu sjedi nekoliko nacionalista čije neliberalno držanje zbunjuje mnoge.
Adelheid Wölfl, dopisnica bečkoga lijevog Der Standarda iz Zagreba
 
- Premijer se predstavio kao osoba s nejasnim ciljevima i još nejasnijom političkom orijentacijom... Premijer Orešković pokazao je potpuni nedostatak bilo kakvog političkog obzora. U parlamentarnoj demokraciji Vlada ostvaruje ciljeve društva kroz više politika – ekonomsku, socijalnu, obrazovnu, kulturnu itd - koje čine cjelinu i koje legitimiraju neku zajednicu. Tu je i razvoj demokratskih sloboda, ljudskih i manjinskih prava, vanjska i sigurnosna politika, odnosi sa susjedima. Ništa od toga od novog premijera nismo čuli.
Ines Šaškor, bivša članica CK SKH, a danas dopisnica Radio Slobodne Europe
 
- Ona je formalno poštivala slovo Ustava, ali nije poštivala duh Ustava. Zamrznula je stranačko članstvo, ali po svemu što radi, ona je agilna članica HDZ-a.
Siniša Bogdanić, dopisnik Deutsche Wellea
 

TVRDNJE

 
- Nema moga nikakvoga stava o antifašizmu i nije riječ o antifašizmu već odnosu prema jugoslavenskom totalitarnom komunističkom nasljeđu. I svi oni koji zlorabe pojam antifašizma koji, svaki ozbiljni povjesničar zna, može biti fluidan jer mu se mogu pripisivati mnoga različita značenja. Antifašist je bio i Staljin i Tito i Pol Pot, i američki general Patton. Svima je jasno da su to različite osobe i mi ne govorimo o apstraktnom antifašizmu već konkretnom, jugoslavenskom komunističkom totalitarnom nasljeđu. Hrvatska moderna država je nastala nasuprot jugoslavenskoj državi i nasuprot jugoslavenskom komunizmu i sve temeljne ustavne vrednote RH, državna nezavisnost, parlamentarni poredak, sloboda, ljudska prava i demokracija su u savršenoj suprotnosti s bilo kojim aspektom jugoslavenskog komunističkog totalitarnog naslijeđa, i to je moje načelno stajalište o titoizmu koje sam javno iznosio.
Zlatko Hasanbegović, hrvatski povjesničar i novi ministar kulture Hrvatske vlade
 
- Ne shvaćam, zašto, ali žele zamijeniti švedsko stanovništvo muslimanima. Ako se imigracija nastavi tim tempom, za 10-15 godina Šveđani će postati manjina u svojoj zemlji.
Ingrid Carlqvist, vodeća suradnica konzervativnoga Gatestone instituta sa sjedištem u SAD-u o švedskim vlastima,Magyar Hírlap, Budimpešta
 
- Hasanbegović je relevantan znanstvenik, a ne nekakav luđak kakvim ga se nastoji prikazati u javnosti. On je predsjednik Nadzornog odbora Počasnog bleiburškog voda. Godine 2012. održao je pomirljiv govor na Bleiburgu. Hasanbegović je naglasio da svatko ima pravo na sjećanje. I poraženi i pobijeđeni. Zločine ustaškog režima ne opravdava niti relativizira. Njegova je glavna politička teza i znanstvena hipoteza da je i komunistički režim bio zločinački. I da je današnja Hrvatska stvorena u Domovinskom ratu. Za hrvatski antifašizam drži da je velikim dijelom krinka za skrivanje partizanskih i komunističkih zločina. Aktivan je član Medžisla Islamske zajednice Zagreb. Bio je aktivist inicijative U ime obitelji.
Tomislav Čadež, kolumnist Jutarnjega lista
 
- Blaćenje Josipa Buljevića od strane zastupnika Nenada Stazića sastavni dio najavljenog stvaranja „pakla“ novoj vlasti o kojemu je govorio bivši premijer Zoran Milanović u kontekstu podjele „mi ili oni“. Također, u tom istom kontekstu treba gledati i „preventivno denunciranje“ Hrvatske, pismom bivšega ministra Ranka Ostojića upućenog Europskoj komisiji.
Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a u pismu predsjedniku Hrvatskoga sabora
 
- SDP-ovci, dajte malo začepite. Tri i pol godine niste radili ništa, pola godine ste se nešto trgli i sada glumatate neku oporbu na Fejsu.
Marko Vojković, novinar portala www.index.hr
 
- Franjo Gregurić, bio je ozbiljan profesionalac, pripadnik tehnostrukture uspostavljene u socijalizmu, direktor re-eksportnog poduzeća ”Astra” u Moskvi... Bio je hrvatski Čubajs, autor privatizacije, u kojoj su najbolje prošli njegovi poznanici.
Denis Kuljiš, komentator Jutarnjega lista
 
- Načelno, ako bi uopće amandman o ukidanju Ustavnog suda bio dopušten, takva bi odluka o promjeni Ustava morala biti donesena na referendumu jer bez Ustavnog suda Hrvatska više ne bi bila ista država koju smo stvorili 1990.", rekla je Jasna Omejec.
Jasna Omejec, predsjednica Ustavnog suda, Večernji list
 
- Gdje bi SDP-u bio kraj na izborima da je ostao s Mirelom Holy, Slavkom Linićem i Ivom Josipovićem. Pazite, mi smo u stranku koja se smatra najslobodnijom, najdemokratskijom, uveli verbalni delikt. Izbacili smo Aleksandru Kolarić zbog njezine izjave koja se nekima nije dopala.
Gvozden Flego, predsjednik Savjeta za znanost i obrazovanje SDP-a, HRT
 
- Koliki je pad ljevice na ovim izborima pokazuje i podatak da je koalicija Hrvatska raste zajedno s IDS-om dobila gotovo 300.000 glasova manje od poraženog kandidata ljevice u drugom krugu predsjedničkih izbora!
Ivo Josipović, bivši predsjednik, www.autograf.hr
 
- Uz Milanku su i zagorski domobrani bivši članovi HDZ-ove mladeži, a sada nesposobni Zokijevi ministri zaslužni za podbačaj vlade.
Marko Melčić, član SDP-a, Studio 4 HRT-a
 
- Za razliku od Milanovića, koji je otvoreno kazao da se ne želi sastajati s tvrtkama koje žele poslovati u Hrvatskoj, privatni sektor rado bi na čelu vlade vidio premijera koji je naklonjen poduzetništvu.
Natko Vlahović je izvršni direktor Vijeća za poslovanje Hrvatske i EU-a, Euobserver
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Nije mi smiješno. Po prvi put nisam sposobna ovo što se događa gledat iz nekog drugog neobaveznog iščašenog ugla. Tjeskoba me valja već nekoliko dana. Nije zaje***cija. Čak ni registar izdajnika nije mi zabavan. Sve je realno i sve je gore nego u najcrnjoj mori. Očajna sam što ću sve do smrti živjet u šupku svijeta i što se nikad ništa neće promijeniti. Naša djeca isto. Njihova djeca isto. Gonite se u tri pi**ke materine cijela fašistička Evropa i naša primitivna prčija! Nisam odavde!
Nina Violić, glumica, na svome facebooku napada sve osim Radija 101
 
- Nova vlada je mrkli proustaški mrak u kojem se stremi izgradnji neke nove društvene paradigme, nečemu što bi sličilo korporativnom nacizmu.
Viktor Ivančić, jugoslaven, feralovac i suradnik Milorada Pupovca u Novostima koje mi, Hrvati, po njima „ustaše“, financiramo i ne svojom voljom, Novosti
 
- Nova Vlada je proustaška banda, a Petrov je lažov i psihopat. SDP treba dahtati HDZ-ovoj bandi za vrat.
TomislavSaucha, Milanovićev šef kabineta u bivšoj Vladi na sjednici Glavnog odbora 23. I. 2016., Jutarnji list
 
- Most je bio neiskren otpočetka i svakim odlaskom na razgovor tjerali su nas na brisani prostor. Kad sam tamo odlazila osjećala sam se kao da sam u septičkoj jami.
Milanka Opačić, glavna podržavateljiva Zorana Milanovića na sjednici Politbiroa 23. I. 2016.
 
- Za izbor ministara branitelja i kulture, Crnoje i Hasanbegovića, ne postoji drugo ime nego skandal.
Sanja Modrić, novinarka Novoga lista
 
- Nema sumnje, neki od ministara potpuno su neprihvatljivi za civiliziranu Hrvatsku... Imamo Vladu. Kakvu vladu? Filoustašku.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista

- Gospodina Hasanbegovića bih podsjetio da kad izjavljuje kako je Domovinski rat jedini rat »iz kojeg su Hrvati izašli kao istinski pobjednici«, ne zaboravi na sve one njegove sunarodnjake koji su bili mučeni i ubijani u logorima u zapadnoj Hercegovini, spektakularno rušenje mostarskog mosta u izvedbi Slobodana Praljka i sve druge pokušaje Hrvatske da izvrši agresiju na dio teritorija BiH. I to je, ako uvaženi profesor povijesti nije znao, Domovinski rat.
Oliver Frljić, bosanski performer na privremenom radu u HNK Rijeka, Novi list
 
 U Hrvatskoj su akteri buduće Savska & opus dei & Magyar Olaj & HNS vlasti izbore dobili tako što su glasačima trubili nešto sasvim drugo... Sad će svojim glasovima izglasati Vladu nad čijom sjenkom lelujaju Zdravko Mamić i Željka Markić, Petar Pripuz i Vlado Košić.
Ukratko, slijedi nam sivo, ružno olovno doba s Vladom koja kad se pogleda u zrcalo zna da vlast duguje obmani i spletki.
Jurica Pavičić, bivši novinar Ferala, a danas Jutarnjega lista
 
- Tim uglavnom ne zna ništa. Da Tim Orešković o Hrvatskoj nešto zna, pretpostavljamo da ne bi dopustio da mu Tomislav Karamarko na mjesto ministra kulture imenuje čovjeka koji je svoju političku karijeru započeo u Hrvatskom oslobodilačkom pokretu, organizaciji koju je u Argentini utemeljio hrvatski zloduh Ante Pavelić.
Ladislav Tomičić, novinar Novoga lista

- Orešković nažalost nije pokazao da ima državnički potencijal i kapacitet. Upravo suprotno. Što će nam takav premijer.
Darko Pajić, novinar Novoga lista

- No, kao i u svemu ostalom, tako i u ovoj priči valja samo pažljivo pratiti - trag novca. Recimo, hoće li u racionalizaciju troškova, reforme i obuzdavanje "podivljale rashodovne strane proračuna" ući i nekoliko stotina tisuća kuna koje bi ubuduće moglo opet izdvajati za ustašonostalgični dernek u Bleiburgu.
Jasmin Klarić, komentator Novoga lista
 
- Ovakva crna desnica, vidimo tko su neki od kandidata za ministre, to su nedostojni ljudi, stid me toga.
Zoran Milanović, predsjednik SDP-a prilikom dodjele odlikovanja tzv. antifašista
 
- HDZ i Karamarko žele povratak u 90-e, doba kada su bili jaki i moćni i utjecajni, doba kada ih se nije kritiziralo i doba kada nije bilo portala, Fejsa i Twittera. Moderno tehnološko okruženje koje svakome omogućava da svoje kaže i objavi HDZ niti razumije niti voli.
Marko Vojković, novinar portala www.index.hr
 
-Treća je antiindividualizam koji se već manifestirao u šatoraškim prosvjedima koji neprijateljima tretiraju sve one koji ne štuju domoljubni kolektivizam kao svetinju, radilo se o Predragu Matiću, Oliveru Frljiću ili nekome anonimnome, svejedno. To nepriznavanje jedinke i osobnosti pogotovo će biti rigidno kada pojedine resore preuzmu oni koji već sada najavljuju ukidanje prava na abortus i medicinski potpomognutu oplodnju.
Branko Mijić, kolumnist i urednik Novoga lista protiv nove vlasti

- Tu je i poslušni pomoćnik valjda svih Tuđmanovih ministara policije od 1991. do 2000., koga je Milan Bandić kasnije sretno »uhljebio«, kako se sada kaže, na jednom od direktorskih položaja u Zagrebačkom holdingu.
Sanja Modrić, kolumnistica Novoga lista vrijeđa hrvatskoga branitelja, stopostotnog invalida Miodraga Demu

- U budućoj Vladi kao ministar branitelja sjedit će pukovnik Mijo Crnoja, koji će tako dobiti priliku provesti svoje originalne zamisli o identificiranju i lociranju nacionalnih izdajnika. No, Crnojino crnilo, baš kao i izbor povjesničara Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture – riječ je o nekadašnjem članu proustaškog HOP-a i zamjeniku predsjednika Počasnog blajburškog voda, čovjeku koji otvoreno negira antifašistički pokret, smatrajući da je Hrvatska oslobođena tek 1991. godine – jasno upućuju na zaključak da će se Karamarkov antiliberalni »kulturkampf« nastaviti i nakon ustoličenja nove Vlade.
Denis Romac, kolumnist Novoga lista

- Ministar kulture, Zlatko Hasanbegović, zalaže se i za formalno izjednačavanje aktualne Hrvatske s nekadašnjom Endehazijom.
Viktor Ivančić, jugoslaven, feralovac i suradnik Milorada Pupovca u Novostima koje mi, Hrvati, po njima „ustaše“, financiramo i ne svojom voljom, Novosti
 
- Kontroverzna su trojica HDZ-ovih ministara. S ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem i ministrom veterana Mijom Crnojom kabinet je dobio dvojicu predstavnika krajnje desnice, a s ministrom financija Zdravkom Marićem, koji je do sada bio zaposlen u koncernu Agrokor velikog industrijalca Ivice Todorića, predstavnika velikog kapitala. U tom se kabinetu radi o tržištu sukoba interesa koje premijer teško može kontrolirati.
Žarko Puhovski, politički analitičar, Die Presse, Beč
 
- Među ministrima ima menadžera i drugih stručnjaka, ali i kontroverznih nacionalističkih stranačkih kadrova.
Marijana Miljković, dopisnica austrijskoga Wirtschaftsblatta
 
- Veterani su predstavnici nacionalista – Crnoja je sam i jedno i drugo.
Adelheid Wölfl, dopisnica bečkoga lijevog Der Standarda iz Zagreba
 
- Iza razbacivanja pojmovima kao što su jugoslavenstvo i komunizam nalazi se nastojanje da se promovira fašistička i ustaška ideologija.
Urša Raukar, jugoslavenska glumica protiv ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, Radio Slobodna Europa
 
- Nastavi li Hrvatska živjeti Karamarkovu (Hasanbegovićevu) konzervativnu revoluciju, za 50 godina u Hrvatskoj neće biti autora koji bi se mogao uhvatiti u koštac s crnim listama iz ovoga vremena.
Ostat će samo potkazivači.
Ines Šaškor, bivša članica CK SKH, a danas dopisnica Radio Slobodne Europe
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Hrvatska nikada nije uživala toliko državnog suvereniteta kao u SFRJ.
Viktor Ivančić, jugoslaven, feralovac i suradnik Milorada Pupovca u Novostima koje mi, Hrvati, po njima „ustaše“, financiramo i ne svojom voljom, Novosti
 
- Svoditi na istu ravan nacizam, fašizam i komunizam nedopustivo je čak i za poluobrazovanog čovjeka, a za nekog s titulom povjesničara, u smislu profesije, čak je i kažnjivo. Što se registra izdajnika tiče, podsjetio bih da je to apsolutno na tragu prakse Miloševićeva režima.
Tomislav Jakić, nepopravljivi jugokomunistički propagataor s bivše „Televizije Zagreb“, Novi list
 
- Da su ljudska prava i antifašizam ugroženi, to uopće nije sporno. Pitanje je samo kako ih obraniti, i pitanje je kako, u današnjim okolnostima, obraniti Ustav Republike Hrvatske.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik, Novi list
 
- Vlada koju je u četvrtak prezentirao Tihomir Orešković je unatoč tobože nestranačkoj figuri premijera duboko ideološka, pa su u njoj i zagovornici popisivanja liste izdajnika, potpredsjednici bleiburških vodova, te cijeli niz figura koje se nikad ne bi približile izvršnoj vlasti da ih ne guraju crkva i novopečeni SUBNOR iz Savske.
Jurica Pavičić, bivši novinar Ferala, a danas Jutarnjega lista
 
- Svakome poštenom bila bi čast naći se na toj listi koju žele sastaviti rigidni desničari. Uvrijedio bih se kad me ne bi uvrstili među prvih deset.
Anto Nobilo, bivši jugoslavenski „tužilac“ i sadašnji „hrvatski advokat“ o najavi registra izdajnika i agresora, Novi list
 
- Kandidat za ministra kulture g. Zlatko Hasanbegović apsolutno (je) neprimjerena osoba za položaj na koji ga želite imenovati. Nijekanje vrijednosti kao što je antifašizam apsolutno je nedopustivo.
Jugoslavenska Platforma 112 u pismu mandataru Tihomiru Oreškoviću
 
- HDZ je napokon uspio – u 2016. godini vratiti nas u devedesete, ideološki ako se već ne može fizički.
Marko Vojković, novinar portala www.index.hr
 
- HNIP, u kojoj je Marko Jurič jedan od čelnika, pati od četnikofobije usred Zagreba.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 
- Nastup koalicije konzervativnog HDZ-a i Mosta počinje borbom kultura. Najkontroverzniji je ministar kulture Zlatko Hasanbegović, koji se divi fašističkim ustašama. Želi uvesti zakon o lustraciji na temelju kojega bi nekadašnji predstavnici socijalističkog jugoslavenskog režima trebali biti isključeni iz vršenja javnih dužnosti.
Adelheid Wölfl, dopisnica bečkoga lijevog Der Standarda iz Zagreba
 
- Novi ministar kulture Zlatko Hasanbegović je povjesničar, s nikakvim kvalifikacijama za ministra kulture, zastupa revizionističko shvaćanje povijesti, negira antifašističko utemeljenje hrvatskog Ustava, kao i bilo kakav državni kontinuitet Republike Hrvatske s nekadašnjom Jugoslavijom. Ne prihvaća Dan antifašističkog ustanka 22. lipnja i Dan oslobođenja Zagreba 8. svibnja, jer ''oni su konstitutivni elementi jugoslavenske komunističke totalitarne vladavine, pa je naš odnos prema njima zapravo odnos prema toj istoj vladavini“. Antifašizam mu je ''floskula''.
Ines Šaškor, bivša članica CK SKH, a danas dopisnica Radio Slobodne Europe
 

BOLJŠEVIZAM

 
- Tomislav Karamarko podržao je sve stavove ministra Hasanbegovića, najavljujući u Imotskom odmah nakon konstituiranja Vlade nastavak svoje desničarske rekonkviste.
Ines Šaškor, bivša članica CK SKH, a danas dopisnica Radio Slobodne Europe
 
- Karamarko je dobio je Vladu koja reflektira njegov opskurantsko-jezuitski politički ukus, te koja miriše na onu ideološku rekonkvistu koju su hrvatski građani - uključujući i Mostove glasače - na izborima odbili podržati. Karamarko, Orešković i Petrov sad im tu ideološku rekonkvistu vraćaju ne na mala nego na velika vrata.
Jurica Pavičić, bivši novinar Ferala, a danas Jutarnjega lista
 
- Hasanbegović je za vrijeme prikupljanja potpisa za referendum o ustavnoj definiciji braka kao zajednice muškarca i žene bio blizak udruzi U ime obitelji koja je referendum i provela.
Marko Vojković, novinar portala www.index.hr
 

CINIZAM

 
- Klasičan gospodarstvenik je Anton Kliman koji će voditi Ministarstvu turizma (poznati kao jedan od valjda petorice istarskih HDZ-ovaca).
Marko Vojković, novinar portala www.index.hr
 

DEMAGOGIJA

 
- Samo za nekoliko osoba iz te slikovite ekipe moglo bi se reći da su sa svojim kvalifikacijama i iskustvom dorasli poslu koji ih čeka, to su Zdravko Marić (financije), Dubravka Jurlina Alibegović (uprava) i Miro Kovač (vanjski poslovi).
Sanja Modrić, novinarka Novoga lista
 
- Kako je primijetio netko na društvenim mrežama, suočeni smo s hrvatskim paradoksom: na čelu Vlade je menadžer izraelske kompanije, a u njegovom timu (Tim's team) čovjek koji je političku mudrost skupljao po opskurnim proustaškim, ergo pronacističkim strankama i organizacijama.
Ladislav Tomičić, novinar Novoga lista

- Most ne će moći dopustiti da se baš jako otvoreno rehabilitira NDH, ili "vješaju" izdajnici.
Jasmin Klarić, komentator Novoga lista
 

GLUPOST

 
- Može se ne izgubiti izbore, a ne formirati vlast.
Gordan Maras, čelnik SDP-a na sjednici Politbiroa 23. I. 2016., Jutarnji list
 
- Ja sam jamstvo da ovakav HDZ ne dođe na vlast.
Zoran Milanović, predsjednik SDP-a prilikom dodjele odlikovanja tzv. antifašista
 
- Široka je matrica konzervativne revolucije koja je već na djelu...
Počinje ovjerom laži kod javnog bilježnika, a završava vojnom huntom u civilu.
Branko Mijić, kolumnist i urednik Novoga lista protiv nove vlasti

PRAVO PITANJE

 
- Kölnska katedrala, kada je bila završena u doba cara Wilhelma I., bila je simbol unutarnjeg jedinstva njemačkog Reicha utemeljenog 1871. Hoće li sada postati simbol njezina raspada?
Dirk Driesang, čelnik ultradesne stranke AfD, Jutarnji list
 
- Možete li se sjetiti nekog zaista istaknutog imena s društvene scene koje je zadnjih godina ušlo u SDP?
Ivo Josipović, bivši predsjednik, www.autograf.hr
 

PRIJETNJA

 
- S koliko god šećernog praha posipali tu priču, ona podrazumijeva dio o otkazima i smanjenju plaća. O poreznom rasterećenju "stvaratelja radnih mjesta" (poduzetnika). O fleksibilizaciji zakonodavstva koje se bavi "korisnicima radnih mjesta" (radnika). O priči o tome kako se, zbog tobožnjeg sveopćeg sloma domaće ekonomije (koja je, usput, u posljednjem tromjesečju prešišala prosječnu stopu rasta gospodarstva EU) moramo pomiriti s odricanjima.
Jasmin Klarić, urednik i kolumnist Novoga lista plaši Hrvate od nove vlade i njezina predsjednika
 
- Ne će svejedno biti Europi ako Hrvatska kao još jedna zemlja ode ekstremno desno i bez potrebe bude stvarala nemir, kao primjerice Poljska.
Marijana Miljković, dopisnica austrijskoga Wirtschaftsblatta
 

PRIMITIVIZAM

 
- Tihomir Orešković je mamlaz, agent krupnog kapitala.
Viktor Ivančić, jugoslaven, feralovac i suradnik Milorada Pupovca u Novostima koje mi, Hrvati, po njima „ustaše“, financiramo i ne svojom voljom, Novosti
 

SKOJEVSKI

 
- E, pa dragi Tihomire Oreškoviću, dok su stvari kakve jesu, i dok su ti ministri ovi koji jesu predloženi, nema druge nego da te pozdravimo sa: „Za dom i poglavnika, spremni!“, uz nadu da ovaj puta ne ćeš prodati Dalmaciju, jer ćemo opet morati, da prostiš, u partizane. Usput, Tim, običaj je da poglavnik kod prisege pokaže tri prsta, pa drži se tradicije!
Marko Vojković, novinar portala www.index.hr

Anketa

Buduća Hrvatska vlada bit će najljevija od 1945. godine. Slažete li se?

Srijeda, 08/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1104 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević