Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Stjecanje strukovnih kvalifikacija postiže se: - obrazovanjem za stjecanje strukovne kvalifikacije razine 2 čije je ukupno radno opterećenje za stjecanje kvalifikacije minimalno 30 ECVET i HROO bodova na 2. ili višoj razini skupova ishoda učenja.
Ovo piše u najnovijoj „reformi školstva“
 
- Bilo bi zgodno, posve u duhu vremena, da se o ovom slučaju sad oglasi i Pantovčak, da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović napiše kratko pismo u kojem će oštro osuditi napad i dati do znanja tko je u ovoj zemlji zaslužan za netoleranciju i netrpeljivost.
Ladislav Tomičić, novinar Novoga lista proziva hrvatsku predsjednicu da je kriva za napad iz mržnje trojice vukovarskih Srba na Hrvata

- Obučena u janjeću kožu, Hrvatskom posljednjih tjedana baulja golema laž i prevara.
Jasmin Klarić, urednik Novoga lista
 
- Ukoliko pak postoji još neki komunistički zločinac na životu i riječ je o nalogodavcu ili egzekutoru masovnih ubojstava, koji cijelo vrijeme slobodno živi i radi u Hrvatskoj, bit će to pljuvačka u lice hrvatskom pravosudnom sistemu, koji takve tražio ni sudio nije.
Darko Pajić, kolumnist Novoga lista protivi se lustraciji
 
- Demokracija u osnovi nije ništa drugo nego - legitimiranje nesloge.
Jurica Pavičić, kolumnist Jutarnjega lista
 
- Hrvatska je suočena s opasnošću ozbiljne demokratske regresije i ugrožavanja temeljnih demokratskih institucija, građanskih sloboda i civilizacijskih vrijednosti.
Jelena Berković. izvršna ravnateljica GONG-a
 
- Demokracija nije vladavina većine nego sustav koji štiti građane i brani prava svih manjina.
Nenad Zakošek, predsjednik Vijeća GONG-a
 
- Službeni Beograd nikada nije vodio miroljubiviju i utilitarniju vanjsku politiku, u kojoj se ipak izražava smotrena briga za sudbinu svojih sunarodnjaka.
Željko Simić, profesor na Fakultetu za poslovne studije i pravo i komentator beogradske Politike
 
- U pitanju su ljudi koji su ostajući bez posla pokretali male neprofitne portale i pisali odlične stvari koje dobar dio masovnih medija nije mogao. Kao takvi strahovito su živcirali klerikalnu i nacionalističku desnicu.
Dragan Markovina, jugoslavenski povjesničar iz Mostara i Splita ovako brani tzv. neprofitne medije, Deutsche Welle
 
- Njezina inicijativa Baltik-Jadran-Crno more je poput svete vodice, niti šteti, niti  koristi. Te brojne regionalne inicijative mogu imati pozitivni efekt na razini demonstracije i manifestacije, ali bez konkretnih rezultata.
Ivica Maštruko, sociolog, diplomat... o prvoj godini vladavine Kolinde Grabar Kitarović, Deutsche Welle
 
- U BiH imamo Republiku srpsku i onaj drugi dio gdje žive Bošnjaci, Arapi i ostali.
Javier Solana, španjolski socijalist, bivši glavni tajnik NATO-a i nekadašnji visoki predstavnik za vanjsku politiku i sigurnost EU-a u Diplomatskoj školi u Madridu na konferenciji „Mišljenja o međunarodnoj situaciji“, Hina
 
- Moji studenti, što je u neku ruku i prirodno jer su izabrali umjetnost za profesiju, posve su drugog soja, nekidan sam bila baš ponosna kad su mi se počeli masovno javljati s prosvjeda protiv Vlade na Markovu trgu. Neki su poželjeli ići dalje, u organizaciju sličnih događanja, sretna sam ponosim se njima jer su svjesni ovoga oko sebe, jer žele mijenjati stvari, a to je najvažnije, djelovanje i to javno – na promjeni.
Snježana Banović, profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti o indoktriniranim svojim studentima na ADU-u, Novi list
 
- U Maliju i u Siriji nisu imale problema s fundamentalizmom, nego se fundamentalizam javlja tek kao reakcija na francusku intervenciju u Timbuktuu.
Srećko Horvat, filozof, Novi list
 

TVRDNJE

 
- Svaki garnizon JNA imao je velike umjetnine koje su s vojskom otišle. Sad je problem do tih evidencija doći.
Zlatko Hasanbegović, ministar kulture o odvoženju umjetnina iz Hrvatske u Srbiju, Danas, Beograd
 
- Na djelu je dakle, opet, tko zna koji put, reforma školstva. Ona se u javnosti doživljava kao poligon za isprobavanje vječite dvojbe: hoćemo li navijati protiv Boga (i Hrvata) ili ćemo navijati za Boga (i Hrvate). Javnost je, dakako, u pravu, to i jest jedina varijabla u jednadžbi naše propisane naobrazbe. Ukratko, dok sam ja išao u školu, navijalo se protiv Boga (i Hrvata), a sad se u školi navija za njih. To je zbilja jedino što se u njezinu programu promijenilo otkako sam je dakle ja upisao, godine 1975.
Tomislav Čadež, kolumnist Jutarnjega lista o „reformi školstva“
 
- Predrag Matić je Registrom branitelja išao zatajiti dragovoljce jer su ga izvukli iz podruma i mobilizirali, a on je zapravo prodavao ukradene televizore i izjašnjavao se kao Jugoslaven.
Andrija Hebrang, bivši ministar obrane, TV Bujica
 
- U Hrvatskoj imate jedan organizirani lobi koji želi maknuti ministra iz vlade i nema toga što bi on mogao učiniti da ih zadovolji. Ovo naravno nema nikakve veze s njegovim stavovima od prije 20 godina, nego sa činjenicom da se pokušava destabilizacija vlade, da se provociraju sukobi unutar vladajuće koalicije i novi izbori na kojima bi se SDP vratio na vlast.
Ivo Banac, bivši političar i profesor povijesti na američkom Yaleu, Deutsche Welle
 
- Antifašisti u današnjem svijetu ne predstavljaju ništa. Njih danas u svijetu cijene Rusi i Srbi, kojima je antifašizam izgovor za zaostalost u demokraciji. Da je tome tako slavljenje završetka Drugog svjetskog rata nije više nikakva pobjeda antifašizma, već je demokratska Europa danas slavi kao dan pobjede.
Željko Olujić, hrvatski političar i odvjetnik, www.direktno.hr
 
- Umjesto da Srbija nama obnovi sve razrušene crkve, kuće, zgrade, poduzeća, plati odštetu i klekne na koljena za oprost, mi još obnavljamo i pravoslavne crkve... E, Bože, udri nas toljagom...
ćaćaća 22.02.2016 u 17:26h (komentar)
 
- Zuroff stalno nameće krivnju Hrvatskoj zbog Jasenovca, Stare Gradiške, logora na Savskoj cesti, ali nigdje nisam vidio njegovu objektivnost kada je riječ o Banjici, Starom Sajmištu, Adi Ciganliji, stratištima na kojima su stradali pripadnici njegova naroda. Ne mislim da jedan zločin abolira drugi, ali podsjećam da je Zuroff tada šutio.
Rejhan Prohić, rođak ministra kulture Z. Hasanbegovića, www.direktno.hr
 
- Ono što se pokazalo posljednjih mjeseci jest da je policija vrlo bolesna. Tome treba liječenje. Mi mnoge stvari za odluke ne znamo, željela bih da se promjene događaju zakonito. Komunikacija Ranka Ostojića pokazuje nedostatak osobne kulture i prijetnji. S napadima na Hasanbegovića bit će problema jer on kontrolira svoj izričaj, ako ga napadate onda ga morate vrijeđati.
Višnja Starešina, novinarka i politička analitičarka, TV Bujica
 
- Isključiva svrha predstave Hamlet na Iblerovom trgu očuvanje je Milanovićeve pozicije i pozicije njegovih odanih sudruga u SDP-u u samoj stranci
Ivo Josipović, bivši predsjednik, www.autograf.hr
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Tomislav Karamarko već godinama gradi svoju cijelu politiku na desnom ekstremizmu, ugrožavanju slobode govora, mjerenju domoljublja i licitiranjem izdajnicima.
Jasmin Klarić, urednik Novoga lista
 
- Kolinda Grabar Kitarović identificirala se s krajnje sektaškim i borbeno nesnošljivim ideološkim projektima kao što je Savski šator.
Jurica Pavičić, kolumnist Jutarnjega lista
 
- Kolinda Grabar-Kitarović pokazala je ponovno potpuno nerazumijevanje i neuvažavanje osnovnih postulata demokratskog sustava, kao što su zaštita ljudskih i manjinskih prava, sloboda govora ili medijski pluralizam.
Jelena Lovrić, novinarka Jutarnjega lista
 
- Imenovanjem Hasanbegovića na dužnost ministra tumači se kao signal da je konzervativni HDZ i na polju kulture krenuo u konačni obračun s onima koji nisu propisno nacionalno osviješteni.
Nemanja Rujević, dopisnik Deutsche Wellea
 
- Njezine su inicijative bile neprihvatljive u vrijeme kada je počela izbjeglička kriza. To svjedoči da je bez osobnih ideja i stavova te da su njezini stavovi u vanjskoj, a osobito u unutarnjoj politici, zapravo rezultat pripadanja desnici, odnosno HDZ-u.
Ivica Maštruko, sociolog, diplomat... o prvoj godini vladavine Kolinde Grabar Kitarović, Deutsche Welle
 
- Njegovo je neznanje duboko kao ocean, a znanosti se nije približio ni u snu. Galileo Galilej kroz usta Brechta u danas itekako aktualnom komadu »Život Galilejev« – koji preporučam svim ministrima za čitanje – pisanom kao reakcija na uspon fašizma i uspostavu dogme umjesto znanstvenih metoda u vremenu diktature, kaže da nije cilj znanosti otvoriti vrata beskrajnoj mudrosti već postaviti granice beskrajnoj pogrešci. Nažalost, upravo se to dogodilo »znanstveniku« Hasanbegoviću koji je predan radu u velikom području greške i laži, a ne istine i mudrosti o kojoj govori Brecht. Usto, da je na čelu resora kulture osoba koja ne zna što je ZAVNOH, ali se divi naci-imamu Đozi je upravo sramota, u ovom slučaju – nacionalna.
Snježana Banović, kazališna redateljica i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti protiv ministra Z. Hasanbegovića, Novi list
 
- Hrvatska ima užasnu, nacionalističku, patriotsku vlast koja nije daleko od one u Mađarskoj.
Javier Solana, španjolski socijalist, bivši glavni tajnik NATO-a i nekadašnji visoki predstavnik za vanjsku politiku i sigurnost EU-a u Diplomatskoj školi u Madridu na konferenciji „Mišljenja o međunarodnoj situaciji“, Hina
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Lustracija je obična obmana.
Darko Pajić, kolumnist Novoga lista
 
- Sedamdesetih godina, kad je Jugoslavija još bila neprikosnovena, a ja osmoškolski učenik, postojala je poučna knjiga koju su osmoškolski mudrijaši kao ja dobivali da se uče povijesti. Naslov knjige bio je “Prošlost u slikama”, a s njenih stranica ispadali su vitezovi, konjanici i pjesnici, od Gosposvetskog polja do revolucionarnih pregnuća.
Jurica Pavičić, kolumnist Jutarnjega lista
 
- Hasanbegović je i prije otkrivanja ove epizode vrijedio kao povjesničar koji naginje relativizaciji ustaških zločina i antifašističkog naslijeđa socijalističke Jugoslavije te samim tim i Hrvatske.
Nemanja Rujević, dopisnik Deutsche Wellea
 
- Hasanbegović je naprosto poruka. On je imenovan na tu dužnost isključivo zato što se znalo kakvi su njegovi stavovi. HDZ pokušava do kraja razgraditi bilo kakvo pozitivno vrjednovanje socijalističkog razdoblja. U tom smislu žele uniformirano mišljenje u kulturi, intelektualnom i javnom radu.
Dragan Markovina, jugoslavenski povjesničar iz Mostara i Splita, Deutsche Welle
 
- Izjave aktualnog ministra kulture Zlatana Hasanbegovića da sadašnja hrvatska država baštini vrijednosti domovinskog rata, a da je „antifašizam samo floskula”, stavljanje u izgled formiranja „popisa nepodobnih”, samo su dolile ulje na vatru i unijele dodatni nemir među kod manjinskih nacionalnih i političkih grupa.
Željko Simić, profesor na Fakultetu za poslovne studije i pravo i komentator beogradske Politike
 
- Bolji odnosi Hrvatske i Srbije preduvjet su stabilnosti u tom dijelu Europe.
Javier Solana, španjolski socijalist, bivši glavni tajnik NATO-a i nekadašnji visoki predstavnik za vanjsku politiku i sigurnost EU-a u Diplomatskoj školi u Madridu na konferenciji „Mišljenja o međunarodnoj situaciji“, Hina
 
- Uloga ljevice danas je iznimno važna uslijed sveopće fašizacije društva, od Mađarske i Poljske do Skandinavskih zemalja.
Srećko Horvat, filozof, Novi list
 

LAŽ

 
- Jednostavna crna kapa ne bi bila vrijedna spomena da s prednje strane nema prišiveno slovo „U“ i da to „U“ u Hrvatskoj ne znači sve što znači. Čak ni o takvoj kapi ne bi se mnogo raspravljalo da prije dvadesetak godina nije stajala na glavi Zlatka Hasanbegovića, tada mlađahnog zagrebačkog studenta povijesti, a danas hrvatskog ministra kulture.
Nemanja Rujević, dopisnik Deutsche Wellea laže o kapi HOS-a da je ustaška
 

ORJUNA

 
- Ona dan danas pušta da joj rođendan organizira čovjek koji esencijalno razjedinjuje Hrvate. Intimizira se s čovjekom koji će sam osobno biti najzaslužniji ako se za 30 godina Hrvatska raspadne, a u Dalmaciji bukne separatizam: a to je Zdravko Mamić.
Jurica Pavičić, kolumnist Jutarnjega lista napada hrvatsku predsjednicu zato što Hajduk nije ni drugi u HNL-u
 
PRIMITIVIZAM
 
- Mogherinijevo glorificiranje bosanskohercegovačkih „postignuća“ tek je izraz, pa i dokaz europskoga egoizma, licemjerstva i ciljano, zbog vlastitog dupeta iskonstruiranih laži.
Slavko Kulić, dopisni član ANUBIH, www.poskok.info
 
- Tihomir Orešković je mamlaz, agent krupnog kapitala.
Viktor Ivančić, jugoslaven, feralovac i suradnik Milorada Pupovca u Novostima koje mi, Hrvati, po njima „ustaše“, financiramo i ne svojom voljom, Novosti
 

SKOJEVSKI

 
- E, pa dragi Tihomire Oreškoviću, dok su stvari kakve jesu, i dok su ti ministri ovi koji jesu predloženi, nema druge nego da te pozdravimo sa: „Za dom i poglavnika, spremni!“, uz nadu da ovaj puta ne ćeš prodati Dalmaciju, jer ćemo opet morati, da prostiš, u partizane. Usput, Tim, običaj je da poglavnik kod prisege pokaže tri prsta, pa drži se tradicije!
Marko Vojković, novinar portala www.index.hr
 

STALJINIZAM

 
- Sramotno za Hrvatsku da u vladi sjede ljudi koji brane zločinačke režime.
Zoran Pusić, umirovljeni oficir zločinačke JNA, Novi list
 

STRAŠNO

 
- Spremam se inspirirana događajima zadnjih dana napisati poduži tekst o tome tko su bili Pavelićevi ministri prosvjete/kulture. Svi redom (rijetki) intelektualci unutar ustaškog pokreta, čak je i on vodio o tome računa. Ukratko, ne znati razliku između termina »politics« i »policy«, a prihvatiti takvo mjesto je znak loših namjera, to za početak.
Snježana Banović, kazališna redateljica i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti o novom ministru kulture, Novi list
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Hrvatska je dobila vladu čiji program ne spominje manjine, niti obvezu koju hrvatska vlada ima prema problematici povratka, obnove, ostvarivanju manjinskih prava i participaciji manjina u vlasti.
Milorad Pupovac, čelnik srpske manjine, RTS (Radio televizija Srbije)

Anketa

Tko na unutarstranačkim izborima HDZ-a može pobijediti Andreja Plenkovića?

Ponedjeljak, 27/01/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1133 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević