Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Nažalost, imamo vlast koja vodi specijalni rat protiv svojih građana.
Oliver Frljić, „jugoslovenski reditelj“, koji od SDP-a postavljen za intendanta HNK Ivana Zajca pl. u Rijeci u pismu javnosti
 
- Dosad je bilo neko stanje, rekla bih, usporeno, bez pomaka prema naprijed.
Zina Kalay-Kleitmann, izraelska veleposlanica u Hrvatskoj o bivšoj Vladi, Telegram
 
- Nekim svojim potezima premijer Tihomir Orešković pokazuje iznenađujuću dozu političkog talenta i, što je još važnije, osobnog integriteta.
Denis Romac, komentator Novoga lista

- Jokićev kurikulum jedina je stvarna, prava društvena reforma koja se u Hrvatskoj dogodila u posljednjem desetljeću.
Jurica Pavičić, komentator Jutarnjega lista o kurikulumu
 
- SDP-u je potrebna promjena da bi se mogao pripremiti za novi mandat i ponuditi građanima perspektivu.
Josip Leko, čelnik SDP-a o izborima za presdjednika Partije između Milanovića i Komadine, Hina
 
- Čemu ih tjerati da čitaju lektiru ako lektira ima ovako zloćudne posljedice? Je li u gadnom svijetu koji naša djeca nasljeđuju zbilja nužno poznavati hrvatsku književnost ili možda ima i korisnijih znanja i umijeća?
Ante Tomić, pitomac JNA o mladima i jugo-reformi obrazovanja u liku i djelu Borisa Jokića, Jutarnji list
 
- Princa također zanima arhitektura, zanima ga kako su pojedine zgrade restaurirane, kako su obnovljene nakon rata. Usput, British Council ove godine slavi 70. godišnjicu postojanja u Hrvatskoj, pa će princ biti i na svojevrsnom “rođendanu”.
Ian Cliff, britanski veleposlanik u Zagrebu o posjetu princa Charlesa Hrvatskoj, Večernji list
 
- S obzirom na korelaciju vašeg ulaska Hrvatske u EU i rješavanja pograničnog pitanja, naglasila bih kako je Slovenija svoje obveze iz arbitražnog sporazuma ispunila i isto očekuje i od Hrvatske.
Smiljana Knez, nova slovenska veleposlanica u Hrvatskoj, čiji su roditelji Srbi od Knina, Novi list
 
- Podatci prikupljeni vrednovanjem usvojenosti odgojno-obrazovnih očekivanja i ishoda koriste se u procesima samovrednovanja odgojno-obrazovnih ustanova s ciljem unaprjeđivanja kvalitete njihova rada.
Ovo piše u najnovijoj „reformi školstva“
 
- U ovdašnjoj stranačkoj politici  premijer se mora osjećati kao padobranac koji je pao s Marsa. Orešković je smokvin list koji treba pretvoriti vladu u stručnu. Ali, glavni problem je to što šef HDZ-a Tomislav Karamarko sa svojom političkom imaginacijom ne može vidjeti dalje od obračuna s utvarama jugokomunizma.
Dragan Markovina, jugoslavenski povjesničar iz Mostara i Splita,Deutsche Welle
 
- Desničari su Dražen Katunarić i(li) Stjepo Martinović.
Boris Pavelić, komentator Novoga lista

- Ne postoji opasnost za Hrvatsku, to znaju svi koji su ovdje živjeli 1991.
Boris Vlašić, kolumnist Jutarnjega lista protiv Hrvatske vojske
 
- U Crnoj Gori, u kojoj tolike godine navodne borbe za članstvo u EU, nisu dovele ni do promjene vlasti.
Maja Kovačević, docent na beogradskom Fakultetu političkih znanosti, Politika, Beograd
 
- Da se veleposlanici, oni koje je postavila politika, povlače prije kraja mandata, moglo bi se smatrati i revanšizmom i ne bi bilo pametno da se to dogodi. Svaka ozbiljna zemlja zbog vjerodostojnosti svoje vanjske politike čeka da veleposlaniku, pa i onom postavljenom po političkoj liniji, istekne mandat. Sve ostalo svjedočilo bi o neozbiljnom ponašanju države.
Ivica Veljko Maštruko, bivši diplomat, Globus
 
- EU se temelji na francuskoj ideji o naciji, za koju pripadnost naciji podrazumijeva lojalnost prema institucijama, ali i na njemačkoj predodžbi o državi s moćnim saveznim zemljama i relativno slabim federalnim centrom moći. Zemlje srednje i istočne Europe preuzele su, međutim, francusku i njemačku ideju odnosno definiciju nacije. Ali te zemlje kombiniraju francusku ideju svemoćne središnje države s njemačkom predodžbom po kojoj pripadnost državi počiva na zajedničkom podrijetlu i kulturi.
Ivan Krastev, bugarski politolog, predsjednik Centra za liberalne strategije u Sofiji i stalni član Instituta za antropologiju u Beču, Deutsche Welle
 
- Kod Ive Goldsteina se radi o izuzetno cijenjenom znanstveniku.
Jurica Körbler, novinar EPH kuće, Globus
 

TVRDNJE

 
- Vrijeme određuje politiku - Trump je savršen kandidat za razdoblje gospodarskih previranja i političke otuđenosti.
Ivo Banac, hrvatski povjesničar i političar, Jutarnji list
 
- Srbija ne ispunjava obveze koje joj nalažu da osigura dovoljnu zastupljenost hrvatske manjine u Skupštini Srbije. Hrvatska će inzistirati na tome da se to pitanje riješi u prijateljskom duhu“.
Miro Kovač, ministar vanjskih poslova, Hina
 
- Kurikulum je isto kao i Šuvarova tempirana bomba koju je Jokić sad detonirao. Kurikulum je leš iz Milanovićeva ormara.
Jurica Pavičić, komentator Jutarnjega lista
 
- Hrvatskoj se u ovoj situaciji ne isplati ući u eurozonu jer gospodarstvo nije dovoljno snažno da bi izdržalo udarce eurozone, ne bi izdržalo konkurenciju. Za sada ne vidim mogućnost da Hrvatska u skoroj budućnosti uđe u eurozonu.
Miro Kovač, ministar vanjskih poslova, TV Jabuka
 
- MOST je krajnje iritantan. Mislim da MOST uopće nije uspio, postali su krajnje iritantni, s raznih perspektiva se na njih tako gleda. MOST nije pokazao alternativu, nego jednu vrstu populističke strasti koja se ne pokazuje u praksi.
Ivo Banac, hrvatski povjesničar i političar,N1 TV
 
- Najveći je problem aktivnih novinara danas - bezumna sudska represija slobode riječi, pogotovo nakon usvajanja besramnog Lex Šeks-Miljenić zakona o blaćenju.
Denis Kuljiš, kolumnist Jutarnjega lista
 
- Centar „Simon Wiesenthal“ je gospodin Zuroff, ja nemam što s njim raščišćavati. Ja surađujem sa židovskim zajednicama u Hrvatskoj. Ja poznajem mnoge ljude, rabini su moji stari poznanici, u raznim prigodama već smo razgovarali, a i službeno ćemo se susresti.
Zlatko Hasanbegović, ministar kulture, Danas, Beograd
 
- Ministar Matić je samo provoditelj. Moram reći da sam Matića poznavala i prije, ali on je došao s difamacijskom kampanjom i ja većeg lažova u životu nisam vidjela. Ponašanje Bojana Glavaševića je također bilo vrlo loše.
Višnja Starešina, novinarka i politička analitičarka, TV Bujica
 
- Iza Para vuku se i neka sporna pitanja u vezi s prodajom zgrade veleposlanstva koja je navodno prodana za manji iznos od tržišne vrijednosti.
Jurica Körbler, novinar EPH kuće o veleposlaniku Jošku Pari i rasprodaji zgrade veleposlanstva u Washingtonu, Globus
 

GOVOR MRŽNJE

 
- S. P. Novak čovjek je koji je svojedobno s razlogom bio velika nada hrvatske filologije. Znao je struku, a bio je medijski pismen i zanimljiv. Ideološki obzor bio mu je nerijetko domobranski skučen.
Jurica Pavičić, komentator Jutarnjega lista
 
- Zlatko Hasanbegović, ministar kulture, je čovjek koji ima vrlo revizionističke i pohvalne stavove o ustašama koji su, eto, počinitelji pogroma nad Židovima u Hrvatskoj.
Igor Alborghetti, novinar Josipovićeva i Pilselova Telegrama
 
- Imam sina koji je upravo stasao za vojsku i moram priznati da mi je ovo izazovna zamisao, da se oprostim od mladića koji sad ima sto devedeset centimetara, a za godinu dana on mi se vrati u veličini Ivana Tepeša, visok metar i po, u crnoj ustaškoj uniformi marke Ciciban.
Ante Tomić, pitomac JNA, Jutarnji list
 
- Orešković je odbio biti premijer na daljinski s Pantovčaka i u slučaju zahtjeva ambiciozne i vlastohlepne predsjednice da joj prepusti zastupanje Hrvatske na zasjedanjima Europskog vijeća.
Tihomir Ponoš, komentator Novoga lista

- Na čelo ministarstva obrazovanja i znanosti imenovan je kreacionist, jedan od »stručnjaka« kojima smo se do jučer smijali.
Ladislav Tomičić, komentator Novoga lista

JUGONOSTALGIJA

 
- Vlada je raspravu o ulozi Hrvatske vojske u izbjegličkoj krizi i zaštite granice iskoristila za udar po demokraciji i proceduri. I ne može se reći da u tome nisu brzi – trebalo im je točno šest tjedana
Tihomir Ponoš, komentator Novoga lista

- Vlast Hrvatsku vodi u nov i opasan geopolitički sustav, u trojni pakt s Orbanovom Mađarskom i Poljskom Kaczynskoga.
Paolo Magelli, talijanski komunist i redatelj u Hrvatskoj, Novi list
 
- Riječ je o podcjenjivačkoj upotrebi Šuvara kao metafore, upotrebi koja je utoliko nepoštena što stranputice posljednjih četvrt stoljeća školstva pokazuju da je Šuvar mnoge stvari nažalost vidio unaprijed.
Jurica Pavičić, komentator Jutarnjega lista
 
- Stipe Šuvar je prije dvanaest godina marginaliziran i zaboravljen umro.
Ante Tomić, pitomac JNA, Jutarnji list
 
- U vrijeme rata on je radio najprljaviji novinarski posao (laž i ratna propaganda), da bi se u mirnodopsko vrijeme istaknuo napisima o Srbima koji bez straha dolaze na Jadran.
Ladislav Tomičić, komentator Novoga lista o Robertu Pauletiću

- Laž je da je u temelju komunističke Jugoslavije bilo zatiranje svega hrvatskog, a osobito hrvatske kulture i državnosti.
Branimir Pofuk, glazbeni kritičar Večernjeg lista
 
- Kao roditelj djeteta koje ide u školu i djeteta koje će školarka tek postati, popis lektirnih naslova u hrvatskom jeziku ispunio me veseljem, pomislih nešto se pomaknulo, barem do provedbe cijele stvari. Doista, tko može imati nešto protiv Tolkiena, Williama Gibsona, Arsena Dedića ili Štulića u lektiri?!
Vladimir Šagadin, novinar Jutarnjega lista
 
- Što se tiče Kosova, da stvari tu nisu ispale dobro. Granica između Srbije i Kosova je nelegalna, no ipak je to granica, ali Srbija je spremna razgovarati. Također treba imati na umu i Albaniju koja je teška zemlja.
Javier Solana, španjolski socijalist, bivši glavni tajnik NATO-a i nekadašnji visoki predstavnik za vanjsku politiku i sigurnost EU-a u Diplomatskoj školi u Madridu na konferenciji „Mišljenja o međunarodnoj situaciji“, Hina
 
- Naši susjedi nam ne trebaju držati prodike niti lekcije već trebaju osigurati takvu vrstu prava kakva treba da ima svaki narod i svaka manjina u Europi. Kao i život i standard za srpsku manjinu u Hrvatskoj.
Nebojša Stefanović, srbijanski ministar policije, Večernje novosti, Beograd
 

BOLJŠEVIZAM

 
- S. P. Novak - dakle čovjek koji je svojedobno u najmanju ruku poticao intelektualnu živost - danas na TV-u postaje frontmen konzervativne moralne panike.
Jurica Pavičić, komentator Jutarnjega lista
 
- Crnim uniformama daje se dozvola da cirkusiraju na Trgu bana Jelačića. 
Sanja Modrić, komentatorica Novoga lista
 

DEMAGOGIJA

 
- Potpis na peticiju za smjenu ministra kulture stavilo je više od četiri tisuće kulturnih radnika, među kojima su i oni koji su glasali za HDZ.
Sanja Modrić, komentatorica Novoga lista
 
- Nema više dovoljno centara za obuku tolikog broja vojnika, a upitno je ima li i dovoljno dočasnika i časnika koji bi tu obuku provodili.
Tihomir Ponoš, komentator Novoga lista

- Bolje bi bilo da taj novac koji bi ovi potrošili u vojne uniforme i naoružanje investiramo u vatrogasce, njima više treba. Njima jako treba. I dalje imaju kamione sa starim gumama kojima se penju po planinama i gase priobalna područja, svako ljeto. I dalje im trebaju kanaderi. A ovi bi nove vojnike. Jer im je dosadno i lijepo u životu sjediti u Saboru.
Boris Vlašić, kolumnist Jutarnjega lista protiv Hrvatske vojske
 

GLUPOST

 
- Svatko tko tvrdi da i jedan srednjoškolac može stvarno pročitati i razumjeti “Planine” i “Juditu” naprosto je notorni, prijesni lažljivac. Hrvatska školska lektira je - ukratko - temeljena na laži za koju se pretvaramo da ne postoji.
Jurica Pavičić, komentator Jutarnjega lista
 
- Nalazimo se pred novim Trećim Reichom i novim ratom.
Srećko Horvat, filozof, Novi list
 
- I tko god bude sporio pravedne personalne i programske smjene u Državnom odvjetništvu – taj je protiv Dinama i Hrvatske.
Jasmin Klarić, urednik Novoga lista
 

HRVATSKI JEZIK

 
- U više navrata sam policajcima koji su vršili UVIĐAJ (hrv. očevid) govorio o prethodnoj provali.
Oliver Frljić, „jugoslovenski reditelj“, koji od SDP-a postavljen za intendanta HNK Ivana Zajca pl. u Rijeci u pismu javnosti
 
-Hrvatskoj ne treba OBAVEZNI (hrv. obvezni) vojni rok.
Boris Vlašić, kolumnist Jutarnjega lista
 
- Taj ISLJEDNIČKI (hrv. istražiteljski) diskurs.
Jelena Lovrić, novinarka Jutarnjega lista
 
- Grabar-Kitarović POANTIRA (hrv. poentira).
Jurica Pavičić, kolumnist Jutarnjega lista
 
- Problem postaje i veći, jer OBEZVREĐUJE (hrv. obezvrjeđuje) SVO (hrv. sve) Milanovićevo razmetanje obranom civilizacijskih vrijednosti.
Boris Pavelić, novinar Novoga lista
 
- Ovaj se ZAKAČIO (hrv. zakvačio) sa Zoranom Milanovićem.
Marinko Čulić, jugoslavenski novinar u Pupovčevim Novostima

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Srijeda, 03/06/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1085 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević