Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Prešli ste ogroman put da biste svoju zemlju učinili pobjednikom na mnogim poljima, i predsjednik (Barack) Obama i ja poštujemo liderstvo koje ste pokazali u mnogim trenucima, posebno u odnosima s Hrvatskom.
Joe Biden, potpredsjednik SAD-a na tiskovnoj konferenciji prilikom susreta sa četnikom Aleksandrom Vučićem, RTS
 
- To je presuda njemačkog suda. To nije presuda hrvatskog naroda, niti hrvatskog suda. Osnovna grješka hrvatskog pravosuđa jest što se sudovi nisu držali hrvatskih zakona. Prema našim zakonima, predmet je zastario. Tog su se institucije hrvatskog pravosuđa trebale držati, a ne nekih kvazi zakona koji bi se odnosili na jednog čovjeka i jedan proces. 
Josip Manolić, partizan, oznaš, udbaš, knojevac, komunist, političar, državnik... negira presude Perkoviću i Mustaču u Münchenu, Dnevni avaz, Sarajevo
 
- Hercegovačka ŠESTORKA će, dakle, uskoro biti očitovanje logike Ahilove pete: Nemoguće je osloboditi vođe Herceg-Bosne, koji su sve učinili da razbiju Bosnu, a da se ne obrazloži tko ih je (zlo)upotrijebio u tom maksimalno riskantnom pothvatu. Nemoguće je obrazložiti Presudu Šestorki Herceg-Bosne, a da se ne razotkrije Tuđmanova uloga u tom udaru na jednu samoodređenu naciju.
Mirko Vidović, bivši robijaš jugoslavenskih kazamata i bivši emigrant, Bosanski glasnik, Chicago
 
- Kao što je vidljivo iz sadržaja ugovora, on je sklopljen upravo za poslove koji nisu u opisu radnog mjesta tajnice i koji je osoba obavljala izvan radnog vremena. Takav ugovor napravile su stručne i pravne službe ministarstva, a ne ja.
Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih poslova na facebooku pokušava obraniti svoju tajnicu nad tajnicama Šteficu Brlek, kojoj je dala dvije plaće
 
- Stepinca ne možemo smatramo simbolom otpora ustaškom režimu.
Hrvoje Klasić, historičar, koji je proistekao iz „povijesne škole Filozofskoga fakulteta“, www.informer.rs, Srbija
 
- Kad je riječ o spomeniku Barešiću, smatram da je neumjesno podizati spomenik osobi osuđenoj zbog ubojstva i terorizma, bez obzira na to je li i kako surađivao u obrani zemlje.
Ivo Josipović, bivši hrvatski predsjednik, Kurir, Beograd
 
- Kao primjer dobro odrađene diplomatske operacije između Srbije i Hrvatske je Deklaracija o unaprjeđenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja dviju država, koju su potpisali Kolinda Grabar-Kitarović i Aleksandar Vučić.
Robert Bajruši, sadašnji novinar Jutarnjega lista
 
- Za HDZ je sigurno jako dobro da je za predsjednika izabrao Andreja Plenkovića.
Milorad Pupovac, srpski etnobiznismen u razgovoru s bivšom članicom CK SKH, Globus
 
- Kosovo ne postoji kao neovisna država.
Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije ovako zbori i 2016. godine, Euractiv, Bruxelles
 
- Haaški sud priznao je ne samo da Milošević nije bio kriv već i da su optužbe protiv Srbije, SR Jugoslavije i njega bile pogrešne i lažne, a poslužile su za oštre ekonomske sankcije. Siguran sam da će kad-tad doći vrijeme za priznanje, kao u slučaju Iraka, da je Srbija bila napadana na osnovi lažnih optužbi.
Ivica Dačić, nasljednik Slobodana Miloševića, Jutarnji list
 
- Haaški tribunal je priznao da Milošević nije sudjelovao ni u kakvom udruženom zločinačkom pothvatu niti napravio ikakav genocid. To govori koliko je naš narod bio pravedan i naša politika ispravna.
Aleksandar Vulin, srbijanski ministar, Politika, Beograd
 
- Presudom Radovanu Karadžiću Slobodan Milošević je oslobođen odgovornosti.
Neil Clark, britanski bloger, novinar i pisac, Russia Today
 
- Svi smo znali da Milošević nije kriv. On treba dobiti ulicu i spomenik u Beogradu. Ja ću to tražiti na njegovu grobu za njegov rođendan 20. kolovoza.
Milutin Mrkonjić, počasni predsjednik SPS-a, RTS
 
- Zajedno s predsjednikom Obamom cijenim vodstvo koje ste pokazali u ovim izazovnim vremenima, gospodine predsjedniče Vlade, kao i vašu pozitivnu viziju hrvatske budućnosti.
Joseph Biden, američki potpredsjdnik za posjeta Srbiji i Vučiću izjavio je i ovo, Beta
 

TVRDNJE

 
- Moj otac je došao iz Paragvaja i poginuo je za Hrvatsku kao branitelj, a Zoran Milanović je iz Hrvatske pobjegao u Bruxelles.
Andrea Jelena Barešić, kći Mire Barešića u Bujici
 
- Izjavi Zorana Milanovića u kojoj optužuje Barešić da je terorist je besmislena i predstavlja ključni primjer zamjene teza. Kada imamo presudu protiv državnoga terorizma iza kojega je stajala tadašnja komunistička država, obrće se teza i onima koji su se suprotstavljali tome - nazivaju se teroristima. Podsjetio bih da su neki moji prethodnici na ministarskom mjestu odlazili na neke druge spomenike pred kojima su se u njihovoj nazočnosti besramno vrijeđali branitelji i hrvatski narod.
Zlatko Hasanbegović, tehnički ministar kulture, TV Bujica
 
- Monstruozno je da je SDP zatvorio državne arhive s podacima o Jugoslaviji na još dvadeset godina. Zašto? Boje se onoga što bi tamo mogli naći o sebi. To je nakaradni sustav koji smo naslijedili.
Željko Glasnović, emigrant, general Hrvatske vojske i domoljub, www.direktno.hr
 
- Suđenje Vinku Sindičiću 1999. i 2000. u Zagrebu bilo je najobičnija farsa. I tada je protiv njega postojalo dovoljno dokaza da ga se osudi, čak na temelju njegova osobnoga priznanja pred istražnim sucem da je dva puta putovao u London sa zadatkom da ubije Brunu Bušića, pa potom jedanput u Pariz… I na kraju da je te večeri bio u Parizu kad je Bušić ubijen, ali da on nije bio likvidator. Međutim, sudsko vijeće ne samo da je oslobodilo Sindičića zbog nedostatka dokaza o njegovoj krivnji nego je u obrazloženju presude navelo kako uopće nije sigurno da Bruno Bušić nije stradao u međusobnome obračunu emigranata.
Bože Vukušić, hrvatski emigrant i publicist, Hrvatski tjednik
 
- Formalno gledano, SDP nije sljednik Udbe, ali je sljednik SKH koji je imao važnu ulogu u odobravanju likvi­dacija političkih protivnika i kontroli rada Službe držav­ne sigurnosti.
Siniša Pavlović, odvjetnik Gizele Đureković na suđenju u Münchenu udbašima J. Perkoviću i Z. Mustaču, www.direktno.hr
 
- Danas se gotovo svi protagonisti mračnih 90-ih ponovo nalaze na vlasti, a mnogi od njih, poput Dačića i Vulina, s nepromijenjenim stavovima i dalje šireći mržnju, vode huškačku politiku prema regiji i odbacuju sve vrijednosti EU-a.
Nenad Čanak, čelnik oporbene Lige socijaldemokrata Vojvodine, Jutarnji list
 
- Bivši premijer Zoran Milanović, Rajko Ostojić i Milorad Pupovac su kreatori kaosa, koji su, suprotno interesima građana i grada Vukovara, pod parolompraznika demokracije uveli kaos u Vukovar i rezultati se znaju.
Ivan Penava,gradonačelnik Vukovara, Večernji list
 
- Ćirilica kao pismo nije problem, nego činjenica da je ona nasilno uvedena u grad. Taj problem treba napokon riješiti. Mislim da ćirilica u Vukovaru nema svrhe, a niti Srbi u gradu inzistiraju na njoj. Uvijek se prvi javljaju političari, poput Pupovca, a ne mali ljudi koji se brinu kako prehraniti obitelj.
Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, Večernji list
 
- Na Balkanu se otomanske, ruske, austro-ugarske i njemačke carske sile sukobljavaju jedna s  drugom već stoljećima, te su iza sebe nakon 1945. stavile umjetnu tvorevinu - Jugoslaviju – koja se raspala u trenutku kad je pao komunizam, a podmukli Hrvat i prevarant Tito zamijenjen je ultranacionalističkim Srbinom, Miloševićem, koji je u manje od deset godina doživio da se šest država udaljilo od vladavine Beograda. Dvije zemlje - Slovenija i Hrvatska – uspjele su ući u EU. Ostale su, zajedno s Albanijom, i dalje  na čekanju.
Denis MacShane, bivši britanski ministar za Europu i dobar poznavatelj prilika u jugoistočnoj Europi, Euractiv, Bruxelles
 
- Odluka o poništenju presude Alojziju Stepincu kojom je 1946. bio osuđen na 16 godina zatvora samo govori ono što je očito, a to je da je '46. kroz cijelo vrijeme komunističke diktature postojao niz montiranih procesa koji su travestija pravosuđa.
Ivo Banac, povjesničar, HTV
 
- Oluja je najvažniji događaj u povijesti Hrvatske. Svaki građanin Lijepe Naše koji poštuje Hrvatsku kao svoju Domovinu, Oluju će doživjeti kao nešto pozitivno, nešto što je nakon četiri godine okupacije prekinulo agoniju te omogućilo budućnost Hrvatske i to je neopisiv ponos.
Ante Nazor, povjesničar i ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, www.direktno.hr
 
- Moja supruga je praćena, ja sam praćen, i to s presretačima smo izvan autocesta zaustavljani. Moji prijatelji, telefonski razgovori su prisluškivani, djeca moje supruge su dobivala lažne fakture, maltretirani su, optuživani za pranje novca... Sve su to elementi koji su pokazivali da Milanović radi prljave poslove i nezakonito upotrebljava službe sigurnosti.
Slavko Linić, nekadašnji SDP-ov ministar financijanakon što je očitovanje Ravnateljstva policije potvrdilo da se protiv njega provodila obrada Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK), N1 TV
 
- Jedni grčevito žele sačuvati jugoslavenski karakter dosadašnjeg programa radjia, drugi se boje da će im se ukinuti bogati honorari. I tako smo došli do parole „Spasimo Treći“! Nažalost tipična hrvatska priča u čijem središtu se našla v.d. urednica Nevenka Dujmović koja očito promjenom programske sheme pokušava Trećem programu vratiti nivo, intelektualnost i pluralnost koju je nekad imao.  
www.direktno.hr
 
- Ono što je Orepić izjavio je skandalozno, kao i današnje priopćenje zadarske policije. To je neizravno (a skoro i izravno) podilaženje nasilnicima. Hrvatska, zemlja u kojoj je dozvoljeno baciti kamen u prozor sobe u kojoj spava malo dijete, ako ste ikad igrali za “Mamićevu” reprezentaciju!
Marcel Holjevac, novinar www.dnevno.hr
 
- Hrvatski socijaldemokrati djelomice su djeca iz obitelji bivše komunističke nomenklature. Veze i s jednom i s drugom stranom tijesne su. Perkovićev sin bio je primjerice savjetnik bivšeg socijaldemokratskog predsjednika Ive Josipovića.
Adelheid Wölfl, dopisnica bečkoga Der Standarda iz Zagreba
 
- Radmanova Televizija i Radio, u svojim udarnim informativnim emisijama, zabilježila je svako tumaranje Pupovca, Mesića i Habulina, uz srpskoga službenoga provokatora Vulina po šumama i „jamama“, svaki performans notornih Raukar i Matule, a istodobno je potpuno ignorirala skup od deset tiusća ljudi koji su obilježavali stratište hrvatskoga naroda od – antifa ruke.
Marko Ljubić, novinar, www.narod.hr
 
- Milošević je bio diktator kojega su građani smijenili na izborima i na ulici, njegovo naslijeđe su ratovi, neimaština, korupcija i ubojstva političkih neistomišljenika. Miloševićevi suradnici, koji su danas na vlasti u Srbiji, žele to izbrisati jer vjeruju da se tako briše i njihova odgovornost.
Bojan Pajtić, predsjednik srbijanske Demokratske stranke, Jutarnji list
 
- Ivica Dačić i Aleksandar Vulin bi htjeli izvaditi Slobodana Miloševića iz groba.
Vesna Pešić, srbijanska sociologinja, Večernje novosti
 

GOVOR MRŽNJE

 
- HDZ-ovi ministri posljednjih mjeseci nacionalistički obojenom retorikom potpuno su nepotrebno vrijeđali ne samo manjine u zemlji nego i susjedu Srbiju.
Urednički komentar bečkoga Die Pressea
 
- Što se zločina nad Srbima tiče, njih se naprosto ne može negirati. Postoje iz vremena Drugog svjetskog rata egzaktni podaci o tome i samo slijepac se može praviti da ih ne vidi.
Stjepan Mesić, posljednji predsjednik Predsjedništva SFRJ i bivši hrvatski predsjednik, www.nedeljnik.rs, Srbija
 
- Nakon drastične osude velikih Kaponja UDB-e, Perkovića i Mustača, slijedi, dakle, ove jeseni presuda liderstvu Herceg-Bosne - svojevrsna osuda post mortem njihovog vrhovnog zapovjednika i jednog od glavnih utemeljitelja UDB-e - Franje Tuđmana, iza kojeg se ovih dana profiliraju svi UDB-aši koji pokušavaju prisvojiti i Domovinski rat i Europsku Hrvatsku.
Mirko Vidović, bivši robijaš jugoslavenskih kazamata i bivši emigrant,  Bosanski glasnik, Chicago
 
- Stepinac i Pavelić nisu bili bliski. Po svemu sudeći, nisu se ni podnosili. To ipak ne znači da je Stepinac zbog toga imao problema ili da je, kako on sam na suđenju ističe, bio “persona non grata” u NDH. Jer, vrlo se rijetko nepoželjnim osobama dodjeljuje orden za zasluge. A jedan takav Ante Pavelić je dodijelio Alojziju Stepincu, i to ne 1941., nego 1944. godine! Pa i Biskupska konferencija pod predsjedavanjem Stepinca iz ožujka 1945., održana je na inicijativu vlasti NDH. Tom prilikom hrvatskoj i svjetskoj javnosti upućen je protest koji ni tada, pred sam kraj rata, ne upućuje na neslaganje s ustaškim režimom a kamoli na osudu.
Hrvoje Klasić, historičar, koji je proistekao iz „povijesne škole Filozofskoga fakulteta“, www.informer.rs, Srbija
 
- Stepincu se može prigovoriti suradnja s ustaškim režimom i propust da mu se odupre.
Ivo Josipović, bivši hrvatski predsjednik, Kurir, Beograd
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Žao mi je što se Jugoslavija raspala. Bili bismo najjača sila, imali bismo više medalja od Nijemaca, Rusa... Ali možda smo se i razišli da bismo mogli što više medalja da osvojimo, svaka zemlja pojedinačno. Kad se sve stavi na gomilu, opet smo najjači.
Sandra Perković, bacačica diska u Riju za beogradske Večernje novosti
 
- Povik ‘Za dom spremni’, je ustaški i veleizdajnički povik i to Hrvatskoj ne treba. On je uteg Hrvatskoj.
Milan Bandić, bivši član SKH, SDP-SKH i SDP-a i zagrebački gradonačelnik, Nova TV
 
- Stepinac je manje žrtva komunizma a više žrtva svog antikomunizma.
Stjepan Mesić, posljednji predsjednik Predsjedništva SFRJ i bivši hrvatski predsjednik, www.nedeljnik.rs, Srbija
 
- Neprestane svađe na relaciji Beograd - Zagreb obostrano su kontraproduktivne, pa i štetne, i bilo bi dobro da se prekinu.
Robert Bajruši, sadašnji novinar Jutarnjega lista
 
- Ideološka i vrijednosna prosudba neke države na temelju aktivnosti tajnih službi nije od osobite koristi i može odvesti u slijepu ulicu.Kako i demokracije posežu za ubojstvima političkih protivnika, špijuna i terorista.
Vuk Perišić, novinar, koji brani Jugoslaviju. www.tportal.hr
 
- Lustraciju žele gubitnici Drugog svjetskog rata. Nad kime bi proveli lustraciju?! Nad onima koji bi branili samoupravni socijalizam, onaj Titov. A Tite nema.
Josip Manolić, partizan, oznaš, udbaš, knojevac, komunist, političar, državnik... negira presude Perkoviću i Mustaču u Münchenu, Dnevni avaz, Sarajevo
 

BIZANTIZAM

 
- Znam da je premijer Vučić spreman napraviti značajne geste kad je posrijedi oslobađanje od loše i dramatične prošlosti stradanja i zločina.
Milorad Pupovac, srpski etnobiznismen u razgovoru s bivšom članicom CK SKH, Globus
 

BOLJŠEVIZAM

 
- Mi antifašisti Hrvatske moramo reagirati na okrupnjavanje desnice u Hrvatskoj i naći ćemo adekvatan odgovor na ovo.
Zoran Herceg, lažni branitelj i stvarni slikar ratnog zločinca Ratka Mladića 1991. u Kninu..., Slobodna Dalmacija
 
- Odlučna reakcija policije, rekosmo, i ovoga puta je izostala, što je zalog za buduća okupljanja i prosvjede neoustaša, kojima je danas već jasno da slavljenje pronacističkog režima u Hrvatskoj ostaje nekažnjeno.
Ladislav Tomičić, novinar Novoga lista veliča četnički skup u Srbu, a napada hrvatske branitelje i domoljube
 
- Policija je oslobodila Srb od šatora.
Naslov u Jutarnjem listu o nasilnom i protuzakonitom uklanjanju pripadnika A – HSP-a ispod četničkoga spomenika u Srbu
 
- Smjene na HRT-u odvijaju se u sklopu povijesnog revizionizma kojim se namjerava očistiti situacija i kreirati podloga za drugačije, totalitarno društvo.
Tvrtko Jakovina, jugoslavenski istoričar burnoga naučnog životopisana tribini "Kako do javne radiotelevizije", Hina
 
- A one za koje je antifašizam tek riječ bez pravoga značenja, pozivam da se upoznaju s veličinom antifašističke borbe na čelu s maršalom Josipom Brozom Titom i da shvate kako je to razdoblje najsvjetlija stranica u novijoj hrvatskoj povijesti.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik u Tisnu, http://www.stjepanmesic.hr/hr/content/tisno-21062016
 

GLUPOST

 
- Nasuprot projektu Europske Hrvatske, prosovjetske snage oko UDB-e, odlučile su ostvariti svoj projekt - Sovjetske Hrvatske.
Mirko Vidović, bivši robijaš jugoslavenskih kazamata i bivši emigrant, Bosanski glasnik, Chicago
 
- Bilo je u posljednje vrijeme poteza koji u najmanju ruku opravdavaju ocjenu o neprihvatljivom toleriranju ponašanja onih kojima je ustaška paradržava i danas ideal. Na takvo ponašanje nisu reagirale ni aktualna vlast, ali ni oporba, i to je zabrinjavajuće.
Stjepan Mesić, posljednji predsjednik Predsjedništva SFRJ i bivši hrvatski predsjednik, www.nedeljnik.rs, Srbija
 
- Ako je to istina, ti ljudi su dobili najblažu kaznu koju su mogli dobiti. Žao mi je što o tome nije odlučeno u Hrvatskoj.
Zoran Milanović, predsjednik SDP-a o presudi jugoslavenskim udbaškim glavešinama u Münchenu, HRT
 

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- Ono što je 7. travnja 1971. u Stockholmu učinio Miro Barešić, tek se u neznatnim nijansama razlikuje od onoga što će 12 godina kasnije u Wolfratshausenu učiniti Krunoslav Prates. Miro Barešić ubio je jugoslavenskog ambasadora Vladimira Rolovića. Nije ga ubio u ratu, ubio ga je u miru. Nije ga ubio u zemlji u kojoj se vodio ikakav sukob, nego u mirnoj, neutralnoj zemlji koja je jednako pružala utočište i kruh crvenima i crnima, žutima i plavima.
Jurica Pavičić, nekadašnji vojnik JNA u Strugi i Ohridu pod zapovjedništvom Ratka Mladića i sadašnji kolumnist Jutarnjega lista
 
- Kao predsjednik redovito sam obilazio lokacije na kojima su stradali nevini civili, naši sugrađani Srbi i odavao počast njihovoj žrtvi. S predsjednikom Tadićem obišao sam i Ovčaru, na kojoj su pokopane žrtve najstrašnijeg zločinačkog pokolja, ali i stratište na komu su pogubljeni Srbi. Za mene nema razlike kad govorimo o žrtvama i zločincima. Žrtve su jednake, zločinci su jednaki. Žalim za svakim izgubljenim životom, suosjećam sa svima koji su u ratu bili izloženi stradanjima i nepravdi.
Ivo Josipović, bivši hrvatski predsjednik, Kurir, Beograd
 
- Ni hrvatski pobjednici ni srpski gubitnici na svojim komemoracijama ne sjećaju se uz svoje žrtve i žrtava druge strane.
Andreas Ernst, novinar Neue Zürcher Zeitunga
 

PODSJEĆANJE

 
- Nedavno su na proslavi tzv. ustanka u Srbu, korištena djeca koja su recitirala ovaj tekst: „Ako te netko pita za partiju i Tita ti mu reci da smo mi budući Titovi borci. Moj će tata da pronađe još bolji top sa kojim će da udara po neprijatelju. Moj će tata sekiricom da udara po krvnikovoj glavi". Ovo podsjeća na vrijeme Titovih pionira i davanje zakletve. Zamislite da se i danas pjevaju ovakve jezive pjesmice. Što to znači? To je ta ideologija plemenite mržnje. Takve su pjesmice tjerali pjevati dječake u Ukrajini za vrijeme onog strašnog Holodomora.
Željko Glasnović, emigrant, general Hrvatske vojske i domoljub, www.direktno.hr
 
- Kad je bio na vlasti, SDP je umjesto rješavanja ključnih gospodarskih i socijalnih pitanja građana otvarao ideološke podjele - ukidanjem pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad komemoracijom žrtvama Bleiburga, pa donošenjem „lex Perković“ dva dana prije pristupanja u EU 2013. što je nepovratno srušilo međunarodni kredibilitet Kukuriku vlade.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, Slobodna Dalmacija
 

PRAVO PITANJE

 
- Kako očekivati povratak hrvatskih iseljenika koji su pobjegli pred komunističkim režimom, napravili dobar posao u inozemstvu, ako se u Hrvatskoj pojavljuju grafiti 'Smrt fašizmu, sloboda narodu', crvene petokrake, a potpisuju ih nekakve "Antifa Sisak" i "Radnička fronta"? I to na zidu muzeja u sisačke nadbiskupije.
Željko Glasnović, emigrant, general Hrvatske vojske i domoljub, www.direktno.hr
 
- Što je očekivati uoči predstojeće kampanje od takvoga udruženja, od takvoga HND-a i Lekovića? Antifa akciju i jaki, vrlo jaki pritisak na Kovačića i privremeno rukovodstvo HRT-a, a zatim i na političke takmace, prije svega na Andreja Plenkovića i na nužnost odricanja od „filofašista“. Jer, poučeni uspjesima Milorada Pupovca, sve su antife, pa tako i HND da bi ostvarili svoj poziv i ulogu, navalili proizvoditi –žrtve. Pogotovo je to konjunkturno kad se namiriše mogućnost dolaska „svojih“ na vlast. Tad je žrtava i mučenika na pretek. K’o i Pupovčevih jama.
Marko Ljubić, novinar, www.narod.hr
 
- Kölnska katedrala, kada je bila završena u doba cara Wilhelma I., bila je simbol unutarnjeg jedinstva njemačkog Reicha utemeljenog 1871. Hoće li sada postati simbol njezina raspada?
Dirk Driesang, čelnik ultradesne stranke AfD, Jutarnji list

Anketa

Tko nadzire DORH?

Srijeda, 03/06/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1146 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević