Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- HDZ je desnica, no moja je misija ojačati i politički centar. To je jasan zadatak koji vrijedi za sve partnere naše stranke u cijeloj Europi. HDZ je stranka koja oduvijek želi predstavljati sve građane Hrvatske, no ekstremizam ću iz naše stranke protjerati. Hrvatski narod želi stranku koja se odgovorno postavlja prema nacionalnim interesima.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a za njemačku državnu televiziju ARD
 
- Ali ja ne ću kritizirati samo Zorana Milanovića. Sad je on svima kriv, a ja tvrdim krivi su za poraz ljudi oko njega, koji su godinama šutjeli i puštali da gradi svoj autokratski sustav. Stvarali su od njega kult ličnosti, a za to vrijeme Milanović je tjerao ljude iz stranke: prvo Matu Arlovića, pa Željku Antunović, pa Mirelu Holy, pa Aleksandru Kolarić. Raspuštao je organizacije po vlastitom nahođenju, pogledajte što je samo radio u Istri. Svi su ga iz Predsjedništva u tome podržavali, svi, evo i Željko Jovanović mu je tu u Rijeci bio pobornik cijelo vrijeme. Za sve što je govorio i radio.
Slavko Linić, bivši član SKH i SDP-a nakon izbora, Novi list
 
- Molim umirovljene političare koji politički više ništa ne znače, da nas poštede svojih analiza i uživaju u umirovljeničkim danima.
Željko Jovanović, čelnik SDP-a iz Rijeka nakon izbornoga poraza i napada na njega i V. Obersnela od strane S. Linića, www.tportal.hr
 
- Dobili smo lekciju da je HRT bio carstvo Srba, Jugoslavena, pedera i komunista. Došla je ekipa pravednika koja će to ispraviti.
Saša Milošević, vijećnik HRT-a iz kvote „obespravljene srpske  nejači“ protivi se istini i tomu da je Trećeg programa Hrvatskog radija za Milanovićeve vladavine bio veklikosrpski radio, Novi list 
 
- Nakon što je objavljena međunarodna tjeralica za Perkovićem, 2010. godine, tadašnji predsjednik Ivo Josipović javno je, preko Večernjeg lista, od Mladena Bajića zatražio da se mene procesuira i osudi! Preventivno su htjeli spriječiti i kompromitirati moje svjedočenje u Münchenu! Na suđenju u Münchenu sam sve to rekao i sudac Dauster naprosto nije mogao vjerovati da je sve to moguće!
Bože Vukušić, publicist i vodeći hrvatski istraživač udbaških zločina, TV Bujica
 
- Jedna ministarska fotelja za našu stranku nije imperativ, ali kada bismo našli razumijevanje i pogodan resor – zašto ne!?
Vojislav Stanimirović, predsjednik stranke osnivača Jovana Raškovića Samostalne demokratske srpske stranke o želji za sudjelovanjem u Vladi, Radio Slobodna Europa
 
- Zastupnik romske i još 11 manjina Veljko Kajtazi doživio je u kampanji primitivne napade na društvenim mrežama od strane HDZ-ovog zastupnika Steve Culeja.
Enis Zebić, sin Muslimana od Jablanice i Hrvatice iz Međimurja i dopisnik Radio Slobodne Europe iz Zagreba
 
- U Sarajevo smo došli zbog velikih investicija. Nismo novi investitori u BiH. Mi smo ovdje već duže vrijeme kroz BBI banku. Tu smo i kroz investicije u poljoprivrednoj oblasti, stalno kupujemo nove pogone u koje investiramo. To su „Bosnaplod“ Brčko, kupili smo nedavno i tvrtku „Hepok“, povezali Sarajevo s Dubaijem putem naše aviokompanije „Fly Dubai“.
Muhamed Ibrahim al-Shaibani, izvršni direktor državnog investicijskog fond Dubaija – Investment Corporation of Dubai (ICD) za posjeta Sarajevu, Dnevni avaz
 
- U tim materijalima (Daytonski sporazum) ima izjava tadašnjeg ministra vanjskih poslova Savezne Republike Jugoslavije Milutina Milutinovića da ta država priznaje teritorijalni integritet i suverenitet BiH i da se obvezuje kako će RS u BiH postupati prema svim aneksima Daytonskog sporazuma. Takvu istu izjavu u ime Hrvatske dao je tadašnji ministar vanjskih poslova te zemlje Mate Granić. Srbija i Hrvatska su obveznice Daytonskog sporazuma, a nikako garanti, kako se to pogrješno tumači.
Omer Ibrahimagić, profesor ustavnog prava na sarajevskom Sveučilištu, Dnevni avaz
 
- Stepinac je blaženik jer ga je papa takvim proglasio, i to je osobno zaslužio. Međutim, bio je čovjek koji nije shvatio svoje vrijeme, ni tada ni kasnije. Vjerojatno ga nije trebalo osuditi, ali on ima svoj dio odgovornosti jer je bio dio te šutljive Crkve pape Pija XII.
Fra Marko Oršolić, franjevac iz provincije Bosne Srebrene, Slobodna Dalmacija
 
- Kada je u pitanju vojarna „Jajce“, bilo je govora da bi se i tu mogao sagraditi elitni hotel. 
Miralem Aščić, novinar Dnevog avaza u razgovoru s Muhamedom Ibrahimom al-Shaibanijem, izvršnim direktorom državnog investicijskog fonda Dubaija – Investment Corporation of Dubai
 
- Da je htio stvarno otići, dao bi odmah neopozivu ostavku, još u jedan ujutro u nedjelju. Ovako želi pripremiti Ranka Ostojića za novog predsjednika, čovjeka koji je zloupotrebljavao policiju i službe za progon onih koji su mu smetali, pa tako i mene. Milanović itekako želi i dalje upravljati strankom, samo kroz Ostojića.
Slavko Linić, bivši član SKH i SDP-a nakon izbora, Novi list
 
- Sam broj srpskih zastupnika je mali.
Milan Nikolić, srbijanski politički analitičar o „malom broju“ Srba u Hrvatskom saboru , Politika
 
- Ograđivanje bi nas moglo uništiti, mogli bismo degenerirati zbog incesta. Muslimani u Njemačkoj pridonijeli su našoj otvorenosti i različitost.
Wolfgang Schäuble, njemački političar iz CDU-a, Die Tageszeitung
 
- Letičina snaha, ne želim ga više vidjeti na TV-u dok se ne izjasni o postupku svoje snahe o sukobu interesa u tzv. aferi konzultantica.
Ivan Zigrović, komentar, www.direktno.hr
 
- Ne znam na što Merkel  misli kad govori o „duhu Bratislave“. Ako stvari dalje budu ovako dalje išle, umjesto duha Bratislave govorit ćemo o sablasti Europe. U Bratislavi smo imali lijepo krstarenje Dunavom, ali sam se nadao rješenjima krize uzrokovanu brexitom, a ne samo da ćemo ići na izlet brodom.
Matteo Renzi, talijanski premijer nakon skupa u Bratislavi, Corriere della Sera
 
- Unesco je poznata protuizraelska agencija za kulturu i socijalnu skrb.
The Wall Street Journal, SAD
 

TVRDNJE

 
- Bez Hrvata koji su se samoorganizirali, Bosna i Hercegovina bi šaptom pala. Hrvati su spasili Bosnu i Hercegovinu. Na to moramo biti ponosni.
Miro Kovač, tehnički ministar vanjskih poslova, Nacional
 
- Al-Shaibani nam je rekao da je nakon dolaska u Sarajevo večerao s liderima stranaka u BiH, Bakirom Izetbegovićem i Fahrudinom Radončićem. Večeri su prisustvovali i državni i entitetski premijeri Denis Zvizdić i Fadil Novalić, kao i Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo.
Miralem Aščić, novinar Dnevog avaza u razgovoru s Muhamedom Ibrahimom al-Shaibanijem, izvršnim direktorom državnog investicijskog fonda Dubaija – Investment Corporation of Dubai
 
- Ja sam se mogao nositi sa Kutlom oko Istarske banke, ali sa socijalističkim tajkunima gro Istre je pretvoreno do 1992... Tko je sudjelovao u toj petvorbi? 90 % socijalistički direktori, a od 1996. dogodila se kuponska privatizacija. Ja sam natjerao Čileanca Lukšića da za Plavu lagunu iskešira 100 milijuna DEM, a ne predviđenih 30 DEM.
Damir Kajin, bivši čelnik IDS-a, www.dnevno.hr
 
- Današnji proračun je na razini prijašnjih u apsolutnom iznosu. Od 2007. do danas sredstva za kulturu su se prepolovila. Nije problem visina proračuna nego način raspodjele koji su bili klijentelistički.
Ja sam načelni protivnik svih anglosaksonskih modela kulture. Po svom političkom habitusu sam pravaš starčevićanac i slobodar.
Zlatko Hasanbegović, tehnički ministar kulture u debati s Bojanom Glavaševićem na TV 24 sata, N1 TV (SAD)
 
- Račan je sigurno bio sa svime upoznat, u vrijeme kada je bio izvršni sekretar Centralnog komiteta i kasnije član CK. Neki članovi CK su sudjelovali u odlučivanju o likvidacijama, neki drugi su znali kako se one pripremaju, a kada bi se nešto dogodilo – svi su oni imali saznanja o tome. Račan je u najmanju ruku, znao za likvidacije, bio suglasan s izvođenjem tih ubojstava i nije im se protivio. Što je najvažnije, kad je stvorena samostalna i demokratska Hrvatska, nikada se nije od toga ogradio, niti je izrazio žaljenje obiteljima ubijenih!
Bože Vukušić, publicist i vodeći hrvatski istraživač udbaških zločina, TV Bujica
 
- Uredno se u udarnim informativnim emisijama u prilozima skupo plaćenih novinara ili najavama urednika moglo vidjeti da se slika razorenoga grada predstavlja kao slika „razorene države“, iz Mađarske specijalni izvjestitelj javlja da je Orban „dokinuo ustav“, tuđi se prilozi komentiraju u dnevnicima, i, što je najtragičnije – posve uredno se izbjegavaju sva moguća relevatna profesionalna pitanja „svojim“ strukturama pri čemu su to pitanja od vrhunske nacionalne važnosti.
Marko Ljubić, novinar, www.narod.hr
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Osjeća se košićizacija, kaptolizacija programa. Jedino je nema u izvještajima o vremenskim prilikama. U njima nema izvještaja o vrućini u paklu i blagom povjetarcu u raju.
Ivica Veljko Maštruko, jugoslavenski politički „funkcioner“, hrvatski diplomat i član Vijeća HRT-a, Novi list
 
- Za Srbiju je bolje kad su na vlasti potvrđeni nacionalisti, HDZ, koji je i ratovao i bio ekstreman u pojedinim situacijama, nego SDP koji se tek treba dokazivati, pa onda nesretni Zoran Milanović izmišlja djeda ustašu.
Milan Nikolić, srbijanski politički analitičar, Politika
 
- Tomislav Karamarko je i prije toga radikalizirao HDZ i odveo ga skroz udesno, uz povijesni revizionizam, veličanje ustaštva i NDH, pa je u toj priči zloupotrebljavana i Srbija.
Aleksandar Popov, čelnik srbijanskoga Centra za regionalizam, Politika
 
- NDH je uzela katolicizam kao podršku i pozivala se na njega, a vrhuška Crkve nije dovoljno reagirala na tu zloupotrebu - uzmite samo molitvenik koji je Crkva radila za te "hrvatske vojnike".
Fra Marko Oršolić, franjevac iz provincije Bosne Srebrene, Slobodna Dalmacija
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Hasanbegović često veliča ustašku ideologiju - u časopisu NDH pisao je o ustaškim mučenicima i herojima. I nije bio više mlad kada je u intervjuima prije dvije godine veličao Huseina Ef. Đozu, imama Handžar divizije, kao i kada je nedavno sudjelovao na otkrivanju spomenika Miri Barešiću, emigrantskom teroristu koji je ubio veleposlanika.
Zrinka Vrabec Mojzeš, novinarka Pukanićeva Nacionala
 
- Svi programi HRT-a impregnirani su religijskim sadržajem. Tu se pokušava izjednačiti duhovnost, televiziju, vjeru i Crkvu. Crkve kao institucije toliko je u programu, da je HRT postala jaka konkurencija Katoličkom radiju.
Ivica Veljko Maštruko, jugoslavenski politički „funkcioner“, hrvatski diplomat i član Vijeća HRT-a, Novi list
 
- Pitanje komunizma je nešto sasvim drugo, jer je komunizam u bivšoj Jugoslaviji bio nešto sasvim drugo od komunizma u SSSR-u i ostalim zemljama Varšavskog pakta, o čemu sam još 1973. godine govorio u Vatikanu.
Fra Marko Oršolić, franjevac iz provincije Bosne Srebrene, Slobodna Dalmacija
 

DEMAGOGIJA

 
- Predložena jesenska programska shema dovest će do pada gledanosti i odlaska kvalitetnih ljudi.
Saša Milošević, vijećnik HRT-a iz kvote „obespravljene srpske  nejači“, Novi list 
 

LAŽ

 
- U jednom razdoblju HVO se udružio sa srpskom stranom protiv Muslimana.
Zrinka Vrabec Mojzeš, novinarka Pukanićeva Nacionala
 
- Kada je na politički dnevni red došlo do micanja Slavka Linića iz Vlade i stranke, prvi sam kritizirao takvo ponašanje, ne vodeći računa o svojoj političkoj budućnosti.
Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik, Novi list
 

NEOOSMANIZAM

 
- Pošten odnos nije sve dok Hrvatska bude sva građanska prava svodila na vjerska, a Bošnjake tretirala Hrvatima muslimanima.
Ismet Muratspahić, novinar, www.depo.ba, Sarajevo
 

OTROVNO PITANJE

 
- Kako je moguće da osoba poput Zlatka Hasanbegovića i dalje ima visoku poziciju u HDZ-u jer je izabran preferencijalnim glasovima?
Zrinka Vrabec Mojzeš, novinarka Pukanićeva Nacionala pita Miru Kovača
 

RELATIVIZIRANJE JUGO REŽIMA

 
- Kad su postjugoslavenska društva u pitanju, čovjek bi mogao parafrazirati Adorna: ako niste spremni govoriti o nacionalizmu, nemojte govoriti o komunizmu i fašizmu. Ako niste spremni govoriti o metku ispaljenom u miru u ime nacije, nemojte govoriti o metku ispaljenom u ime fašizma i komunizma.
Jurica Pavičić, nekadašnji vojnik JNA u Strugi i Ohridu pod zapovjedništvom Ratka Mladića i sadašnji kolumnist Jutarnjega lista pokušava izjednačiti udbaška okrutna ubojstva s borbom hrvatskih domoljuba za hrvatsku nezavisnost
 

REVIZIJA POVIJESTI

 
- Hrvatska televizija redovito propušta spomenuti činjenice o spaljenim srpskim selima i stotinama ubijenih civila, muškaraca, žena i djece, zbog čega je ustanak u Srbu i podignut.
Ladislav Tomičić, novinar Novoga lista veliča četnički skup u Srbu, a napada hrvatske branitelje i domoljube
 

SKOJEVSKI

 
- Nije li vjeronauku mjesto u vjerskim institucijama, kako se već od prvog razreda ne bi diskriminirala djeca koja ne idu na vjeronauk pa sjede pred vratima, o čemu kao majka školske djece mogu izravno svjedočiti.
Zrinka Vrabec Mojzeš, novinarka Pukanićeva Nacionala
 
- Socijaldemokracija u osmoj izbornoj jedinici jača nego ikada. Možemo biti ponosni na ostvareni rezultat.
Željko Jovanović, čelnik SDP-a iz Rijeka nakon izbornoga poraza i napada na njega i V. Obersnela od strane S. Linića, www.tportal.hr

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Četvrtak, 28/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1315 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević