Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Iskustvo Herceg Bosne teško je naštetilo međunarodnom ugledu Hrvatske i u Zagrebu ga danas promoviraju samo ekstremisti.
Ines Šaškor, dopisnica Radio Slobodne Europe iz Zagreba
 
- Iznošenjem osobnih stavova i prijedloga kojima se zalagao za povlačenje Hrvatske iz arbitražnih postupaka koji se vode između Hrvatske i MOL-a, osobito na sastanku Vijeća za suradnju održanom 5. svibnja 2016. godine, između predstavnika Domoljubne koalicije i Mosta, dužnosnik Tomislav Karamarko bio je u sukobu interesa.
Odluka Povjerenstva za sukoba interesa prema Upravnom sudu je „u redu“
 
- Danas smo održali drugi krug razgovora sa zastupnicima nacionalnih manjina u sljedećem sazivu Hrvatskog sabora. Mogu reći da smo na temelju prijedloga zastupnika nacionalnih manjina precizno dogovorili koje elemente ćemo uvrstiti u program buduće Vlada Republike Hrvatske. Cilj HDZ – Hrvatska demokratska zajednica je da svih 8 zastupnika nacionalnih manjina podržava Vladu te da realiziramo kvalitetan četverogodišnji program rada.
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zapisao je na svome facebooku
 
- Moramo okončati politiku dvostrukih standarda i licemjeran pristup tragediji koja se događa u ovom trenutku. Moramo pomoći onima koji su uspjeli otići s polja razaranja, ali isto tako moramo učiniti sve kako bismo pomogli onima koji su ostali i koji su i bez sredstava i bez snage da pobjegnu.
Kolinda Grabar-Kitarović, hrvatska predsjednica u općoj raspravi 71. zasjedanja Opće skupštine UN-a
 
- Moram reći da sam sretan što Glasnović više nije dio naše većine i HDZ-a. 
Darinko Kosor, bivši predsjednik Gradske konferencije Saveza Socijalističke omladine Hrvatske Zagreba, a današnji predsjednik HSLS-a, www-hu-benedikt.hr
 
- Ne radi se tu uopće o ljevici ili desnici, nego o nečemu što bi svaka respektabilna ljevica i respektabilna desnica trebale uvažavati. To su vrijednosti iznad trenutačne političke rasprave, poštovanje demokratske procedure i važećih zakona.
Nenad Ivić, profesorom francuske književnosti i članom Inicijative Vijeća Filozofskog fakulteta protiv dekana Vlatka Previšića, Novi list
 
- Ako ćemo pričati o ekološkoj ugroženosti, onda bi mnogo više bila ugrožena Južna Dalmacija nego Crna Gora, jer se bušotine nalaze točno na mjestu gdje teče morska struja, koja je dosta jaka i ide od Albanije pored Crne Gore prema Hrvatskoj. Prema tome, ukoliko dođe do nekih ekoloških problema više bi Hrvatska stradala nego Crna Gora, koja to ne bi ni osjetila.
Žarko Radulović, predsjednik crnogorskog turističkog udruženja, B92, Beograd
 
- Otkriće nafte u Crnoj Gori pomoglo bi i Hrvatskoj.
Naslov članka Marine Šunjerge u Večernjem listu
 
- Hrvatski biskupi, imajući u vidu raskorak između njihovog djelovanja i Papinih poruka, nameću se kao odmetnuta frakcija Katoličke crkve, kao vjerski šerifi koji ne priznaju nikakav autoritet, pa ni dogmu o Papinoj nepogrješivosti. Ničeg kršćanskog u takvim biskupima nema, ukoliko je kršćanstvo ono što je zagovarao Krist, baš kao što ničeg novinarskog nema u poslužiteljima stroja za medijski terorizam.
Ladislav Tomičić, kolumnist Novoga lista
 
- Pod predsjednikom Trumpom demokracija bi izgubila vjerodostojnost kao model civiliziranog političkog života
Martin Wolf, komentator Financial Timesa, Engleska
 
- Cilj SAO krajine je da postane dio Srbije, a srpska vlada je jedina organizacija koja podupire naš pokret.
Dokument tzv. rsk iz lipnja 1991.
 
- Nisam branio Veliku Srbiju, nego svoju jedinu domovinu Jugoslaviju. Jadransko more bilo je moje more, kao što je danas vaše. Nisam zločinac. Jedini zločin je napravljen prema meni, 11 godina sam u zatvoru bez presude. Istraga je bila za anale, a optužnica je dignuta nakon deset godina. Agresiju na Jugoslaviju počinili su domaći izdajnici i strani plaćenici. Oni su sad branitelji, a ja agresor. Tu nešto nije u redu. Ovaj postupak je montirana priča, a oni koji su je montirali svjesni su toga. Svjedoci su dali lažne iskaze.
Dragan Vasiljković, zapovjednik srpskih agresora 1991. na suđenju u Splitu
 
- Odlučno odbacujem optužbe HNiP-a da se u Hini provodi cenzura, odnosno političko pogodovanje neobjavljivanjem informacija važnih za javnost. Netočne su tvrdnje da sam po nalogu ravnateljice Hine zaustavio tekst o višemilijunskom dugovanju bivše tvrtke Dijane Šucbah Mrsić, supruge istaknutog člana SDP-a i bivšeg ministra Miranda Mrsića, Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje.
Serđo Obratov, glavni urednik Hine
 
- Želimo i u Sarajevu sagraditi nešto posebno, jedinstveno i različito. Ovo će promijeniti sliku grada. Sarajevo ima sav potencijal da se razvija poput Dubaija. To je istina.
Muhamed Ibrahim al-Shaibani, izvršni direktor državnog investicijskog fond Dubaija – Investment Corporation of Dubai (ICD) za posjeta Sarajevu, Dnevni avaz
 
- Ustaše su već 1941. usvojili sve njemačke zakone. Ne samo da su bili bliski s nacistima, nego su se pokušali potpuno identificirati s njima. Dakle, ne samo da je NDH bila kvislinška tvorevina, nego se željela potpuno izjednačiti s Trećim Reichom. Druga je stvar što su se neki od njih u vrijeme "hladnog rata" uspjeli prikazati kao žrtve komunizma.
Fra Marko Oršolić, franjevac iz provincije Bosne Srebrene, Slobodna Dalmacija
 
- Milanović je ipak, posebno u dijelu mlađe populacije, odmakao SDP od imagea bivše komunističke partije koju je prije njega vodio nekadašnji član predsjedništva CK SKJ Ivica Račan.
Zlatko Crnčec, novinar Novoga lista
 
- Hrvatska će nastaviti rješavati bilateralne probleme kroz pregovarački proces. To je višestruko licemjerstvo i s njihove i s naše strane.
Dejan Anastasijević, srbijanski novinar, Tanjug, Blic
 
- Britanija će blokirati sve pokušaje produbljivanja zajedničke obrambene politike. Takvi bi planovi jednostavno potkopali NATO, a on je ipak glavni oslonac europska sigurnosne arhitekture.
Michael Fallon, britanski ministar obrane u Bratislavi na neformalnom susretu ministara obrane država EU-a, Die Presse, Beč
 
- Milorad Dodik je posljednji velikosrpski političar.
Slađana Vukašinović, novinarka beogradskoga Blica
 

TVRDNJE

 
- Hillary Clinton nesavršena je kandidatkinja.
Martin Wolf, komentator Financial Timesa, Engleska
 
- Gospodin Plenković će strašno pogriješiti ako ne uzme Hasanbegovića i ako posluša udbaše. Ima na stotine tisuća Hrvata koji simpatiziraju Hasanbegovića i glasuju za njega – na svim kontinentima i u Hrvatskoj.
Tomislav Sunić, bivši politički emigrant i sadašnji profesor političkih znanosti, TV Bujica
 
- U Hrvatskoj a posebno na Filozofskom fakultetu je lustracija pitanje života i smrti. U komunističkoj hrvatskoj više od deset posto populacije su bili udbaši i njihovi doušnici, a na fakultetima više od sedamdeset posto profesora. Lustracija je pitanje života i smrti. Totalna je perverzija da lažni, lažljivi haški svjedok, okorjeli pljuvač Hrvatske i branitelja, Puhovski, uči našu djecu.
Valentin Fijačko, http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Gordana-Sobol-podnijela-kaznenu-prijavu-DORH-u-protiv-Glasnovica-zbog-poticanja-na-nasilje-i-mrznju
 
- Neprihvatljiva je uloga nacionalnih manjina koje sabotiraju i koriste- Hrvatsku vladu, a Hrvatska vlada upotrebljava njih da ostanu na vlasti. Sramotno!
Marko Franović, bogati hrvatski iseljenik iz Boke Kotorske u Australiji već pola stoljeća, Markov trg
 
- Jakovčić je postao igrač krupnog kapitala, a narod farbaju putovnicama Republike Istre, a da je ta putovnica postojala 60-ih, 70-ih ni Miletićeva majka ne bi došla u Istru. Još više mu zamjeram na preuzimanju medija.
Damir Kajin, bivši čelnik IDS-a, www.dnevno.hr
 
- Protivnik sam bilo kojeg uskogrudnog ideološkog ili vjerskog smjera.
Zlatko Hasanbegović, tehnički ministar kulture u debati s Bojanom Glavaševićem na TV 24 sata, N1 TV (SAD)
 
- U drugoj polovici 2013. tema Perković – Mustač je bila najaktualnija politička stvar u zemlji. Kada Milanović kaže da on ne poznaje te ljude i da ih nije htio zaštititi mogu samo reći da ne govori istinu! Godine 2014. nakon izručenja Perkovića, u Hrvatskom novinarskom domu je bila promocija jedne knjige, na kojoj su bili Milanović i Šeks. Nakon završetka promocije, Milanović je prišao Šeksu i rekao mu da je on za sve kriv! “Kriv si što onoga nisu osudili u Splitu i što je do ovoga došlo,” rekao je Milanović Šeksu, a Šeks mi je sve prenio. Znači, Milanović je od nekuda dobio informaciju da je Šeks utjecao na splitski sud da me oslobode. Šef SDP-a očito ne može shvatiti da jedna mlada sutkinja ne podliježe pritiscima i ucjenama, nego radi profesionalno i u skladu sa zakonom, na temelju dokaza. Milanović je smatrao da mene treba osuditi, kako ne bi došlo do izručenja Perkovića i Mustača Njemačkoj!
Bože Vukušić, publicist i vodeći hrvatski istraživač udbaških zločina, TV Bujica
 
- Zagrebački Filozofski fakultet oaza je komunizma, lenjinizma i marksizma. Nama je dosta te ideologije i pranja mozga. Mi se trebamo otvoriti. Ključna je riječ rasvjetljenje i mi trebamo provesti lustracijske zakone. Prvenstveno na fakultetima i pravosuđu.
General Željko Glasnović, Dnevnik HRT-a, www.narod.hr
 
- Kako netko za masnu plaću na elitnoj televiziji smije ne znati razlikovati pojmove „država“ i „zemlja“ i smije li politički novinar ne znati sadržaj pojma – država? Netko će reći, pa nije HND odgovoran za propuste novinara? Itekako jest. Jer upravo takve štiti i afirmira kao uzore. Koliko je to neznanje, urušavanje minimuma standarda zahvatilo prije svega Televiziju, najbolje svjedoči pitanje novinarke unazad nekoliko mjeseci stranome državniku da prokomentira „pojačanu fašizaciju hrvatskoga društva“! Žena je u svakoj profesionalnoj televiziji u koliko toliko uređenim društvima istoga trenutka zavrijedila nečastan otkaz. Iz nekoliko razloga. Prvo, takva se pitanja ne postavljaju stranim diplomatima i državnicima. Nikada. Lekcija broj jedan na novinarstvu. Drugo, polazi se od ničim potkrjepljene teze pa zlonamjerne tvrdnje koja je ključni instrument višegodinšnje specijalnoratovske aktivnosti protiv Hrvatske, pa se pitanjem zapravo promovira – opasna laž o hrvatskom narodu. Lekcija broj dva na novinarstvu, svaku tvrdnju temeljito provjeriti prije izricanja. Takvih je primjera tisuće.
Marko Ljubić, novinar, www.narod.hr
 
- Tko ima francusku putovnicu trebao prihvatiti da su mu preci Gali.
Nicolas Sarkozy, bivši francuski predsjednik, The Guardian
 
- Izbjeglicama bi bilo bolje da ostanu u svojim zemljama.
Jean-Luc Mélenchon, kandidat francuske krajnje ljevice, The Guardian
 
- Hrvatska je blokirala otvaranje poglavlja 23. i 24 zbog zakona o univerzalnoj jurisdikciji i možemo očekivati da ih bude još zbog granice na Dunavu, pitanja nestalih, ratne odštete, položaja hrvatske manjine u Srbiji. Može se očekivati i da druge zemlje imaju svoja potraživanja. Rumunjska po pitanju položaja Vlaha, Bugarska po pitanju svoje manjine u Srbiji.
Dejan Anastasijević, srbijanski novinar, Tanjug, Blic
 
- Desne stranke uglavnom karakterizira konzervativizam, dok je kod lijevih stranaka u prvom planu radikalizam. Danas ljevica obično tvrdi da je liberalna ili socijalistička, ali socijalno poimanje može biti karakteristika i desnih stranaka. U svakom slučaju  činjenica je da konzervativni političari kod donošenja odluka vode računa o najvažnijim aspektima nacionalnih ideala, uspjeha iz prošlosti i tradicionalnih vrijednosti. Radikalne skupine, nasuprot tomu, naginju vrijeđanju vrijednosti iz prošlosti.
Napis u mađarskom udžbeniku Povijest 8, Deutsche Welle
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Izjavu notornog Glasnovića o pendreku i suzavcu osudio je ministar Šustar i cijela uljuđena Hrvatska.
Vijesti Media servisa
 
- S medijskim teroristima revno surađuje ekstremno desno orijentirani dio katoličkog svećenstva u Hrvatskoj.
Ladislav Tomičić, kolumnist Novoga lista
 
- Dekan na odlasku Previšić je ksenofob i mrzitelj.
Branko Mijić, urednik Novoga lista
 
- Sve crkve, vjerske zajednice ne mogu se okriviti za strahote nacizma, pa ni Katolička crkva u Hrvatskoj, ali one jesu odgovorne.
Fra Marko Oršolić, franjevac Bosne Srebrene u Beogradu, Vreme
 
- Ultranacionalizam, međutim, cvate. U Bosni i Hercegovini to je tako već trideset godina. Ali i u Austriji i Mađarskoj primjećuje se da ljudi opet idu za politikom identiteta. Ultranacionalisti su protiv inkluzivne građanske države, pozivaju se na ekskluzivnu zajednicu podrijetla.
Adelheid Wölfl, dopisnica bečkoga Der Standarda iz Zagreba
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Za razliku od uvaženog zastupnika, plenum Filozofskog fakulteta ima dugu povijest mirnog govora i postupanja, koja ne uključuje nasilne incidente ili pozive na nasilje, te se stoga nadamo da će se naš poziv na sankciju ovakvih istupa shvatiti kao ozbiljan apel ljudi koji se za pravednije i legitimnije sveučilište bore mirnim i argumentiranim diskursom.
Plenum studenata, revolucionarna skupina sinova i unuka jugoslavenskih komunistaskrivena pod jugo-nazivom »Plenum studenata Filozofskog fakulteta«
 
- Da je proces emancipacije SDP-a od ideoloških natruha prošlog režima bio dovršen, SDP bi moguće pobijedio već i  2015. godine. Međutim, sudeći prema reakcijama dijela SDP-ovih organizacija čini se da bi se i ovaj nedovršeni proces mogao pokrenuti unatrag. Ako se to zaista dogodi, odnosno ako na čelo stranke zaista dođe netko tko bi imao takvu agendu SDP će samog sebe osuditi na vječnu oporbu.
Zlatko Crnčec, novinar Novoga lista
 
- Biskupi koji propovijedaju mržnju vjerski su teroristi, a urednici i novinari koji mržnju siju – njihovi su kolege iz struke. Terorističke struke. I protiv jednih i protiv drugih treba se boriti.
Ladislav Tomičić, kolumnist Novoga lista
 
- AVNOJ je, naime, stvorio današnju Hrvatsku i u njegovim je granicama ona međunarodno priznata.
Dragan Markovina, jugoslavenski istoričar, www.telegram.hr
 
- Katolička crkva je nastala kao meritokratska ustanova u srednjovjekovlju.
Nenad Ivić, profesorom francuske književnosti i članom Inicijative Vijeća Filozofskog fakulteta protiv dekana Vlatka Previšića, Novi list
 
- Tito je još 1948. raskrstio sa Staljinom i staljinistima, tako da se kod nas nikada nisu događale strahote kao u SSSR-u. Grešaka komunističke politike je bilo i u bivšoj Jugoslaviji, ali se to ne može izjednačavati s fašizmom i nacionalsocijalizmom.
Fra Marko Oršolić, franjevac iz provincije Bosne Srebrene, Slobodna Dalmacija
 

BOLJŠEVIZAM

 
- U izvanrednim okolnostima blokada je jedan od načina otpora prema nepoštovanju demokracije.
Nenad Ivić, profesorom francuske književnosti i članom Inicijative Vijeća Filozofskog fakulteta protiv dekana Vlatka Previšića, Novi list
 
- Nacionalni euharistijski kongres u Mariji Bistrici 1984., pored religijskog momenta, imao je i onaj politički, izražen u nastojanju da se masovnim vjerskim okupljanjima i njihovom dugotrajnošću politički oslabi socijalistički režim.
Dragan Markovina, historičar iz Mostara na radu u Splitu, www.telegram.hr
 

DEMAGOGIJA

 
- Ubijen je zato što je pisao i govorio stvari koje se jednoj zemlji i jednoj političkoj grupaciji nisu sviđale.
Jurica Pavičić, nekadašnji vojnik JNA u Strugi i Ohridu pod zapovjedništvom Ratka Mladića i sadašnji kolumnist Jutarnjega lista relativizira udbaško ubojstvo S. Đurekovića
 
- Na FF-u djeluju ljudi najrazličitijih uvjerenja. Fakultet sa svojih 500-injak zaposlenika ima i 500-injak uvjerenja.
Nenad Ivić, profesorom francuske književnosti i članom Inicijative Vijeća Filozofskog fakulteta protiv dekana Vlatka Previšića, Novi list
 

GLUPOST

 
- Pravi razlog smijeha nalazi se u jasnoj činjenici da Glasnović, od čijeg se naglašenog domoljublja javnost ne može obraniti, zapravo ne podnosi Hrvatsku.
Dragan Markovina, jugoslavenski povjesničar protiv generala Željka Glasnovića, www.telegram.hr
 

ISPRAZNO

 
- Trebamo učvrstiti otpornost društava u najširim slojevima, napose multikulturalnih i multikonfesionalnih društava, na terorističku propagandu, pokušaje nasilne radikalizacije i druge oblike ekstremizma.
Kolinda Grabar-Kitarović, hrvatska predsjednica u općoj raspravi 71. zasjedanja Opće skupštine UN-a
 

LUKAVSTVO

 
- Mi prvenstveno tražimo odlazak dekana Previšića. Ako ga rektor Boras smijeni ili pošalje u mirovinu stanje na Filozofskom fakultetu će se smiriti. Ne tražimo odlazak rektora.
Mislav Žitko, predsjednik raspuštenog Studentskog zbora na Filozofskom fakultetu, Večernji list
 

PRAVO PITANJE

 
- Nije li razumno postaviti pitanje je li Novokmet potpuno izgubio kompas, ili se na Filozofskom događa ili upravo započinje nešto puno značajnije od onoga što na prvi pogled izgleda što zahtjeva samoubilačku akciju medijskih isilovaca?
Marko Ljubić, kolumnist, www.narod.hr
 

PRIJETNJA

 
- Da se Glasnoviću, kojega bi te "institucije" trebale goniti po službenoj dužnosti, ne će ništa dogoditi, svjedoči i gromoglasna šutnja predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, koja hrabro u New Yorku brani prava žena.
Branko Mijić, urednik Novoga lista
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Dodik ne zastupa velikosrpsku, već realsrpsku ideologiju. On može ići u vode nacionalizma jer nije opterećen ratnom prošlošću. On ima i hrabrosti oduprijeti se pritisku Zapada i nacionalne interese svog naroda zaštititi. Dodik ne postupa nepromišljeno jer je jasno da ima podršku Rusije, Izraela, ali i Kine, i to i njega i RS čini zaštićenima.
Dragomir Anđelković, srbijanski politički analitičar, Blic

Anketa

Buduća Hrvatska vlada bit će najljevija od 1945. godine. Slažete li se?

Ponedjeljak, 13/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1612 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević