Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Domovinski rat ne može isprati taj pozdrav Za Dom spremni!
Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova, www.direktno.hr
 
- Hrvati moraju shvatiti da narušavaju odnose s Bošnjacima kada im guraju „prst u oko“ proslavom godišnjice HZ Herceg-Bosne i pokušajima da tu paradržavu koja je porušila Mostar i u koncentracijske logore odvela hercegovačke Bošnjake predstave u pozitivnom povijesnom svjetlu.
Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, središnje muslimansko-bošnjačke stranke, Večernji list
 
- Smatram da je vrijeme za zbližavanje i započinjanje otvorenog, ozbiljnog i institucionalnog dijaloga primarno između Srbije i Bosne i Hercegovine. Razgovor treba voditi u više pravaca i kroz više kanala, obuhvatiti sve od Čedomira Jovanovića do Aleksandra Vučića, ali službeni dijalog treba se voditi između Sarajeva i Beograda. Država s državom, o zajedničkim interesima. Ovaj dijalog lakše će se ostvariti i zahvaljujući otopljavanju rusko-turskih odnosa.
Emir Suljagić, komentator sarajevskoga Oslobođenja
 
- Daytonski mirovni sporazum, s naglaskom na riječ „mirovni“, bio izuzetno uspješan.
Valentin Inzko, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH od 2009., Globus
 
- Od 2000-e godine nitko u Hrvatskoj nije definirao naše nacionalne interese i nitko ne priseže Domovinom! Bavimo se marginalnim stvarima, je li netko u sukobu interesa ili nije...To je jedan oblik unutarnje agresije!
Admiral Davor Domazet-Lošo, bivši načelnik Glavnog stožera OS RH i geostrateg, TV Bujica
 
- Radi istine radi, želim kazati kako u porodici Aleksandra Vučića nitko nikada nije bio četnik, a jesu bili Srbi, koji su zaklani i pobijeni, samo zato što su Srbi.
Vladanka Malović, predsjednica Službe za informiranje i članica Predsjedništva postŠešeljeve vladajuće Srpske napredne stranke, Večernje novosti
 
- Srbija je suverena država i traži da joj na prijateljstvo uzvrate prijateljstvom.
Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije, Tanjug
 
- Europa nije nešto što Srbiju mogu da uče oni za koje su partizani bili teroristi, a ustaše vojska, oni koji se plaše srpskih čokoladica, oni koji teroristima dižu spomenike, Gotovinu imenuju za savjetnika, i oni koji smatraju da cijela povijest počinje floskulom o velikosrpskoj agresiji.
Aleksandar Vučić, bivši Šešeljev četnik, a sadašnji srbijanski predsjednik vlade, RTS, Beograd
 
- Euro je bio pogrješka. To sam mišljenje imao otkako je monetarna unija i predstavljena. Uopće ne bi bilo tragedije kad bi Europa u budućnosti napustila politiku jedinstvene valute te da su Britanci pokazali iznimnu pamet kada su ostali izvan te priče.
Oliver Hart, britanski dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade za ekonomiju iz Londona s američkim državljanstvom, Večernji list, Euractiv
 
- Bruxelles mora protresti svoj sustav upravljanja i temeljne principe kako bi ih učinio jasnijima i jednostavnijima.
Bengt Holmström, ovogodišnji dobitnik Noblove nagrade za ekonomiju i finsko-švedski ekonomist s prestižnog MIT-a
 
- Bošnjaci u Hrvatskoj su svedeni na vjersku zajednicu i zato ću Vam ponoviti da se bosanski jezik u Hrvatskoj ne može upisati niti u džamijskim knjigama.
Mustafa ef. Cerić, bivši reisul-ulema Islamske zajednice u BiH u pismu hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović
 
- Zakoni koji tretiraju nacionalne manjine u našoj zemlji daleko su iznad zakona članica EU-a i Srbija zato ne prihvaća rječnik ucjena.
Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije, Tanjug
 
- Mi ćemo nastaviti našu suradnju s EU-om, ali ćemo razvijati najbolje odnose i s Kinom i Rusijom i svim drugim vanjskim faktorima.
Aleksandar Vučić, bivši Šešeljev četnik, a sadašnji srbijanski predsjednik vlade, RTS, Beograd
 
- Mi smo bili za to da, kao znak priznanja za postignuća Srbije, sva tri poglavlja budu otvorena pa i ono o obrazovanju. Tu je Hrvatska trenutačno još malo rezervirana i to treba još razjasniti u razgovorima s Europskom komisijom. Nadam se da će što je prije moguće doći do otvaranja sva tri poglavlja. To će biti potrebno kako bi zadržali vjerodostojnost procesa proširenja, posebice što se tiče zapadnog Balkana.
Frank-Walter Steinmeier, njemački ministar vanjskih poslova, Hina
 
- Ploču u Jasenovcu treba maknuti ako je postavljena s namjerom da provocira.
Božo Petrov, čelnik Mosta u predsjdnik Hrvatskoga sabora, HRT
 
- Sa srbijanske strane učinjeno je sve za Poglavlje 26 i to besprijekorno i do kraja, svi zahtjevi nacionalnih manjina urađeni su ne zbog poglavlja, već zbog trajnog standarda države.
Mladen Šarčević, srbijanski ministar prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja, Blic
 
- Condoleezza Rice kao savjetnica za nacionalnu sigurnost, a zatim ministrica vanjskih poslova predsjednika Georgea W. Busha nije bila samo u krivu vezano za Irak, ona je pomogla da se izmisli priča da Husein ima nuklearno oružje.
Andrew Rosenthal, kolumnist New York Timesa
 
- Dragan Markovina je nevjerojatno sirov i neobrazovan (35) doktrinar, koji se na svojoj razini razumijevanja i znanja bori za neke fantazme, oživljava političke tekovine antifašizma, sadržane u narodnofrontovskoj (staljinističkoj) formaciji ZAVNOH-a (političke organizacije koja je KPJ pružala legitimitet uključivanjem bezazlenih uglednika iz redova građanstva koji nisu smjeli deklarirati bilo kakva zasebna politička usmjerenja).
Denis Kuljiš, politički analitičar na svome  facebooku o Novoj ljevici
 

TVRDNJE

 
- Što se tiče velikosrpske Miliševićeve agresije moj je stav decidiran i jasan - nažalost nije riječ o floskuli nego o tragediji koja se dogodila Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade iz Bruxellesa poručuje Aleksandru Vučiću, Jutarnji list

- Za dom spremni' je hrvatski pozdrav! NDH je bio međunarodno priznat. Ali ja kažem ovo prijatelji, mi moramo sami pisat svoju povijest. Stotine i stotine kutija arhiva NDH su u Beogradu. Tko to traži natrag? Nitko. Tko su partizani bili? Po Haaškoj konvenciji iz 1908., vi ste njih mogli strijeljati. Oni su bili teroristi.
Željko Glasnović, saborski zastupnik u Australiji na tribini 'Kuda ide Hrvatska?', www.index.hr

- Narod vjerojatno ni ne zna da je pravi autor kurikula profesor Budak, zadnji sekretar partije na Filozofskom fakultetu.
Tihomir Dujmović, urednik emisije Iza zavjese, HRT
 
- Nova ljevica sastavljena je od starih, recikliranih kadrova, NG-uhljeba s lukrativnim najmanje dvadesetogodišnjim stažom svaki, svi su imali i imaju cijele institucije koje država sponzorira. Od novoljevičara tu su Ivo Josipović, omatorjeli Vjeran Zuppa, Zoran Pusić itd., a od mlađih Dragan Markovina, lik kojega sam upoznao na nekom seminaru u Crnoj Gori.
Denis Kuljiš, politički analitičar na svome facebooku o Novoj ljevici
 
- Legitimno je da Hrvatska istjeruje na čistac sva pitanja, pa i ona koja su ostala kao zaostavština iz ratova devedesetih. To se odnosi i na vraćanje kulturnog blaga, jer to još uvijek nije završen proces. Tiče se naravno i tretiranja hrvatske manjine u Srbiji. Osim toga, ima i niz drugih problema, kao što je pitanje nestalih osoba. Nikako da se napravi neki prodor u smislu pozitivnog rješavanja. Tijekom europskih integracija neke zemlje svi se služe blokiranjem kako bi se riješili bilateralni problemi. To je bila praksa i kada je riječ o odnosima Hrvatske i Slovenije, i toga će biti i dalje. Stoga je reakcija srbijanskog premijera neprimjerena i nediplomatska i dodaje ulje na vatru u odnosima Hrvatske i Srbije, koji su već duže vrijeme poremećeni, odnosno na najnižem nivou od 2000. godine.
Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, Deutsche Welle
 
- U politici nema morala, postoji samo probitačnost. Nitkov nam može biti od koristi samo zato što je nitkov.
Vladimir Iljič Lenjin, ruski komunistički revolucionar i terorist
 
- Pripadnici hrvatske zajednice u Srbiji suočavaju se, i to ne od danas, s brojnim problemima kada je u pitanju ostvarivanje manjinskih prava. Dio njih odnosi se i na obrazovanje. Jedan od najvećih problema jest osiguravanje udžbenika za nastavu na hrvatskom jeziku. Ima, naravno, i drugih, kao što je nepostojanje katedre, nepostojanje licencije za one koji bi mogli predavati na hrvatskom jeziku, ali se izdvaja nepostojanje udžbenika... Ti problemi postoje već 15 godina, i to je sigurno razdoblje u kojemu se moglo nešto više učiniti. Ta činjenica muči pripadnike hrvatske zajednice.
Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Deutsche Welle
 
- Svećenici iz Srpske pravoslavne crkve radije razgovaraju sa mnom nego s Pupovcem; on je ateist i nevjernik, ne zna se ni prekrižiti! Politički je Jugoslaven, propala mu je država, a voli je i to je njegov sindrom! Takvi mute vodu u odnosima Zagreba i Beograda.
Admiral Davor Domazet-Lošo, bivši načelnik Glavnog stožera OS RH i geostrateg, TV Bujica
 
- U Hrvatskoj nema ustaštva i takva agresivna retorika Srbije, rekla bih čak i retorička agresija na Hrvatsku, samo je distrakcija od činjenice da Srbija u ovom trenutku jednostavno nije spremna kada je riječ o ispunjavanju kriterija. Mi ne tražimo ništa drugo nego da se ispune kriteriji koje je Srbija preuzela.
Kolinda Grabar-Kitarović, hrvatska predsjednica u Ludbregu, Večernji list
 
- Rusija Srbiju vidi kao svoju koloniju u središtu Europske unije. U tom smislu je i inzistiranje na diplomatskom statusu ruskog humanitarnog centra u Nišu, što bi značilo da to postaje ruski teritorij i da bi se brzo mogao pretvoriti u vojnu bazu. A ruska vojna baza na Balkanu bio bi strateški interesantan položaj za pregovore Rusije s Europom i Amerikom u vezi s jedinom temom koja je aktualna i koja rusku administraciju interesira, a to je Ukrajina.
Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata iz Novoga Sada, Blic
 
- Svaka zemlja kandidat treba povećavati broj prijatelja i smanjivati broj oponenata unutar EU-a. Mislim da Srbija to ne radi - nego, upravo obrnuto, diže tenzije s Hrvatskom i tamo gdje su one potpuno nepotrebne.
Dejan Jović, britanski čovjek na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, Deutsche Welle
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Zasad izgleda kao da Hrvatska ima potpuno odriješene ruke da politiku regionalne hegemonije, čija je ideološka osnova u tuđmanizmu, vodi ako ne u ime, onda sigurno pod zastavom članstva u EU-u i NATO-u. Dosljedan i strateški saveznik proustaškog Zagreba u podrivanju BiH - ali i slabljenju vlasti Aleksandra Vučića u susjednoj Srbiji - jest režim Milorada Dodika.
Emir Suljagić, komentator sarajevskoga Oslobođenja
 
- U Hrvatskoj se veličaju simboli pod kojima su u Hitlerovoj tvorevini, NDH, ubijani Srbi, Romi i židovii.
Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije, Tanjug
 
- Hrvati su kukuruz liga Europe. Dometi su im na nivou pilićarskog oštrenja patriotskih zuba nad srpskim čokoladicama.
Predrag Vasiljević, komentator beogradskih Večernjih novosti
 
- Hrvatska vlada otvoreno podržava rehabilitaciju nacizma i fašizma i vrijeđa stotine tisuća srpskih, romskih i židovskih žrtava u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u Drugom svjetskom ratu.
Miodrag Linta, predsjednik Koordinacije udruženja izbjeglih Srba iz regije i saveznik Vučićeva SNS-u u beogradskoj skupštini, Beta
 
- Tomislav Nikolić prije nekoliko dana je neobično razborito, čestito i hrabro reagirao na jednu aferu u kojoj se glupo osramotila Kolinda Grabar-Kitarović.
Ante Tomić, beogradski pitomac JNA u Jutarnjem listu
 
- Kad mladi posjećuju spomen-područja, u knjigama crtaju kukaste križeve, ušata U, a u autobusu slušaju Thompsona.
Milorad Pupovac, „zločinac za pisaćim stolom“ prema Ivanu Biondiću na sjednici saborskoga Odbora za Ustav
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Dovoljno je zabrinutosti koju svakodnevnu živimo, ne želimo se više bojati. Bit ćemo ustrajni i odlučni u tome da pokažemo da je u Hrvatskoj moguć drugačiji politički i govor i drugačije političko djelovanje, da pokažemo da u Hrvatskoj možemo i moramo svi živjeti dostojanstvenim životom, i radnici i nezaposleni i oni koji žive od svojih mirovina... svi zaslužujemo živjeti bez straha i da se poštuju ljudska prava svih, svih nas različitih, za bolju Hrvatsku.
Rada Borić, srpska aktivistica za ženska prava na osnivačkom skupu neojugoslavenske partije pod nazivom Nova ljevica
 
- Nova ljevica ima duboke korijene u radu onog dijela civilnog društva koji se dosljedno zalagao za izgradnju pristojnog, tolerantnog društva, neopterećenog mitovima, predrasudama, zatucanošću i natražnjaštvom, netrpeljivošću, strahom i mržnjom koji iz svega toga obično proizlaze.
Zoran Pusić, brat sestre Vesne Pusić i bivši oficir JNA na osnivačkom skupu neojugoslavenske partije pod nazivom Nova ljevica
 
- Militantni nacionalizam koji prijeti rehabilitacijom ustaštva, rast klerikalizma, sve snažnije socijalno raslojavanje, realne su prijetnje za hrvatsko društvo i demokratske procese koje zahtijevaju suradnju svih društvenih subjekata spremnih da se toj opasnosti suprotstave.
Dragan Markovina, jugoslavenski istoričar na splitskom Filozofskom fakultetu i jugo aktivist na osnivačkom skupu neojugoslavenske partije pod nazivom Nova ljevica
 
- Neki očito pokušavaju da izjednače ono što se ne može izjednačiti. Ne mogu se izjednačiti fašizam i antifašizam, fašizam je najveće zlo, ne samo 20. vijea, već koje je civilizacija uopće doživjela.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik u Beogradu na snimanju specijalne emisije “Okruženje”, Večernje novosti

- Nacionalizam je rigidna ideologija koja isključuje kreativnost i ne dozvoljava zaživljavanje građanske svijesti.
Goran Kovačević, osnivač Komunističke partije BiH, www.e.novine.com, Sarajevo
 
- U Ustavu smo definirani kao antifašistička zemlja.
Marijana Puljak, čelnica jugokomunističke partije Pametno, HRT
 
- Zajednički ulazak svih zemalja tzv. zapadnog Balkana u EU je jedini put da se izbjegne stvaranje novih tenzija, i to u još opasnijim slučajevima, kao što bi bili oni između Srbije i BiH - ako jedna od te dvije zemlje uđe prije druge u EU.
Dejan Jović, britanski čovjek na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, Deutsche Welle
 
- Progonom Srba iz Srpske krajine i Hrvatske 90-ih godina Hrvatska je sustavno uništavala spomenike kulture kako bi uklonila tragove tisućugodišnje prisutnosti Srba na tim prostorima, a nestalo je oko 7.000 srpskih ikona.
Milojko Budimir, bivši ravnatelj tzv. Muzeja Kninske krajine, Blic
 
- Uvjeren sam da je vrijeme za zaokret i u BiH, za okretanje  unutarnjim, vlastitim vrijednostima i interesima. Vrijednostima utemeljenima na borbi u Drugom svjetskom ratu, a branjenima i obranjenima u Sarajevu pod opsadom između 1992. i 1995.
Emir Suljagić, komentator sarajevskoga Oslobođenja
 

BIZANTIZAM

 
- Strah Hrvatske ispoljen u blokadi Poglavlja 26 o obrazovanju i kulturi u pregovorima s EU-om predstavlja dokaz da Srbija postaje moderna i ugledna država koja je glavno sidro stabilnosti trusne balkanske regije.
Nikola Selaković, član Predsedništva Srpske napredne stranke, Večernje novosti
 

BUDALAŠTINA

 
- Bez međusobnog dijaloga i započinjanja obnove povjerenja ni BiH ni Srbija ne će preživjeti karantenu u koju nas je EU stavio. Dvadeset i pet godina mi i Srbi svađamo se. Sve smo prošli: od klanja do medijsko-društvenog rata. I toliko dugo propadamo i nestajemo. Ni jedni ni drugi nismo ni sjena naroda koji smo bili 1990. Sve zlo između 1992. i 1995. pretrpio sam od srpskih ruku. Ali, ako je neka druga ruka danas ispružena, treba je prihvatiti da naši unuci ne bi živjeli povijest naših djedova.
Emir Suljagić, komentator sarajevskoga Oslobođenja
 

CINIZAM

 
- Da su većina žrtava rata u Siriji kršćani, Zapad bi već sigurno odavno intervenirao. Ali te žrtve su sunitski muslimani, koji su u vremenima al Qaide i Islamske države općenito bili pod sumnjom da propagiraju islamističke ideje.
Christoph Sydow, komentator Der Spiegela
 
- Svakako su mi Hrvati dragi i zaslužuju optimalne uvjete za svoj duhovni, ekonomski i politički prosperitet.
Valentin Inzko, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH od 2009. o trećem hrvatskom entitetu, Globus
 

DEMAGOGIJA

 
- Nitko ne bježi od toga da se ustavne implikacije konstitutivnosti naroda provedu u praksi, ali se time ne smije ugroziti pozicija BiH i kao države građana.
Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, središnje muslimansko-bošnjačke stranke relativizira marginaliziranje i preglasavanje Hrvata, Večernji list
 
- U Siriji ima više ratnika iz moga rodnog grada u Švedskoj nego iz Bosne i Hercegovine.
Lars-Gunnar Wigemark, specijalni predstavnik Europske unije u BiH rođen 20. III. 1960. u Göteborgu, Oslobođenje

- Srpska napredna stranka, predvođena Aleksandrom Vučićem, nastavit će zalagati se za mir i stabilnost u regiji, za to da se građani bilo koje zemlje ne dijele po vjerskoj i nacionalnoj pripadnosti, za normalan život svih građana i budućnost naše djece, koja će biti oslobođena od fašističkih politika.
Vladanka Malović, predsjednica Službe za informiranje i članica Predsjedništva postŠešeljeve vladajuće Srpske napredne stranke, Večernje novosti
 
- Imaju primjedbe na tretman hrvatske manjine, a i sami pripadnici te nacionalne manjine u Vojvodini govore o velikim pomacima u toj oblasti. Neka oni u Hrvatskoj daju ista takva prava Srbima umjesto što lupaju ćirilične table, zastrašuju naše građane i podižu tablu "Za dom spremni" u Jasenovcu. Imam listu svih incidenata u Hrvatskoj u kojima su prošle godine meta bili Srbi, a njeno čitanje bi potrajalo sat i 20 minuta.
Aleksandar Vučić, bivši Šešeljev četnik, a sadašnji srbijanski predsjednik vlade, RTS, Beograd
 
- Bošnjaci u BiH skoro da ne postoje kao politički subjekt. Ne postoji nikakav odgovor Bošnjaka na diplomatski pritisak iz Hrvatske.
Goran Kovačević, osnivač Komunističke partije BiH i docent na sarajevskom Fakultetu za kriminalistiku, TV1, Patria, http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=31339
 
- Nije dostojno hrvatske uljudbe da se hvatska politika u Hercegovini dokazuje na Salmiru Kaplanu i grupi Stočana, koji, nakon svega, nastoje da nađu mir i slogu u svom gradu.
Mustafa ef. Cerić, bivši reisul-ulema Islamske zajednice u BiH u pismu hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović
 
- Nažalost, napravili smo jednu pogrješku, a to je da smo mijenjali statut kako bismo omogućili što je moguće većem kompetentnih ljudi poput Marija Bukmira mogućnost da provedu ono za što mislimo da se treba napraviti u svim državnim tvrtkama - to je raščišćavanje odnosa. 
Božo Petrov, čelnik Mosta opravdava kumsko zapošljavanje kuma Marija, RTL Danas
 

GLUPOST

 
- Nova ljevica ne samo da nudi, nego i traži pomoć svih koji na sličnoj liniji razmišljaju, nudi jednu modernu državu u kojoj nacionalizam konačno ne će biti tema o kojoj mi raspravljamo, nudimo jednu zemlju u kojoj ćemo jasno smjestiti ustaški pokret i ustašku državu na mjesto koje mu pripada, jednu zemlju u kojoj ćemo, nadamo se, uspjeti zaustaviti socijalno raslojavanje i ekonomsko potonuće društva u cjelini, nudimo jedno društvo u kojemu će na prvome mjestu biti interesi građana – očuvanje javnih prostora i resursa.
Dragan Markovina, jugoslavenski istoričar na splitskom Filozofskom fakultetu i jugo aktivist na osnivačkom skupu neojugoslavenske partije pod nazivom Nova ljevica
 
- Malo je lidera u regiji s manjkavostima kakve su njegove, ali za razliku od Borisa Tadića Vučić se za sada nije uhvatio pod ruku sa Zagrebom i vodio politiku nagodbe na račun BiH.
Emir Suljagić, komentator sarajevskoga Oslobođenja
 

ISLAMIZAM

 
- Od obećanja jedne Europe ostala je “tvrđava Evropa”, skupina ksenofobnih društava koje se od ostatka svijeta ograđuju bodljikavom žicom, imigrantskoj djeci uskraćuju pravo na obrazovanje, dok države formiraju registre muslimana.
Emir Suljagić, komentator sarajevskoga Oslobođenja
 

MAJČICA RUSIJA

 
- Svatko politički polupismen zna da iza poteza Zagreba stoje najmoćnije sile Zapada, i da bi na njihov mig Kolinda, Plenković i kompići poslušno otvorili poglavlja Beogradu. I trebalo bi znati da EU ne ponižava ni Vučića ni Nikolića ni Dačića, jer su isto ovo radili i sadašnjim opozicionarima. Oni ponižavaju Srbiju. Zato je važno da skinemo šarene naočale obmana. Vidjet ćemo novi realni svijet koji se promalja.
Predrag Vasiljević, komentator beogradskih Večernjih novosti
 

UNITARIZAM

 
- EU ni danas ne pokazuje ni najmanje naznake spremnosti da ovdje zagovara vrijednosti na kojima je navodno utemeljena. Presuda Sejdić - Finci  najbolji je primjer: jednakost Židova i Roma putem tzv. briselskih principa pretvorila se u projekt podjarmljivanja nekatoličke većine u Federaciji BiH – a posredno i u BiH.
Emir Suljagić, komentator sarajevskoga Oslobođenja
 
- Integracija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, kao konstitutivnog naroda, bila bi još uspješnija ako bi Hrvati podržali ideju nacionalne države Bosne i Hercegovine, imajući u vidu multietičnost Bosne i Hercegovine te činjenicu da je u Bosni i Hercegovini preko 50 % Bošnjaka.
Mustafa ef. Cerić, bivši reisul-ulema Islamske zajednice u BiH u pismu hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović
 
- Stolac je prije svega bosanskohercegovački prostor, kao što su i ostali prostori u BiH.
Demir Mahmutćehajić, nositelj liste „Inicijativa za Stolac“ na proteklim lokalnim izborima, TV 1

Anketa

Tko nadzire DORH?

Srijeda, 03/06/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1052 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević