Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Znam da nisam kriv i ništa nisam krivo napravio. Meni je cilj u ovom trenutku da se sazna tko je to napravio. Ja nisam, netko drugi je morao to napraviti i meni je u interesu da se to sazna.
Tomislav Saucha, predstojnik Ureda Zorana Milanovića iz SDP-a po povratku iz pritivora u Sabor, RTL
 
- SDP poziva sve građane da dignu glas i ne gledaju eroziju ljudskih prava i civilizacijskih postignuća",
Joško Klisović, novi „glasnogovornik“ SDP-a izmišlja da je Davor Ivo Stier rekao u Ženevi što nije rekao 
 
- Uvijek kad se pojave napetosti, zagovaram dijalog. Zato Komisija podržava arbitražni proces koji je u interesu obiju strana, te u interesu glatkog, nesmetanog i učinkovitog provođenja zakonodavstva EU-a. Hrvatska je dragovoljno uglavila taj sporazum sa Slovenijom. Nadam se da će obje strane u cijelosti bez uvjetovanja poštovati odluku arbitraže kad do nje dođe.
Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije iz vojvodstva Luksemburg u Sloveniji zagovara arbitražu, STA
 
- SDP će imati svog kandidata za gradonačelnika Zagreba, a to ne mora biti nužno član SDP-a.
Ivo Jelušić, član Centralnog komiteta SDP-a, Nova TV
 
- Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak prvi put u povijesti. Da Dinamu niti suci ne mogu pomoći.
Orlando Rivetti, športski komentator Novoga lista
 
- Dvanaest godina star prijedlog biskupa o preustroju Bosne i Hercegovine nitko nije iščitao nego su to jednostavno prešutjeli. Nitko nije bio protiv, ali ignorirali su to 12 godina. Sad nam to treba i sada treba izvući iz naftalina taj naš program. Mi smo se prije 12 godina jednostavno osjetili povrijeđenima, jer smo ignorirani, čak i prozvani što se petljamo u politiku i sada smatramo da nas ne bi trebalo manipulirati.
Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić naivno pozitivno govori o unitarnom preustroju BiH u četiri regije od 2005. u režiji unitarnog franjevca Ive Tomaševića, Direktno
 
- Sami tekst, predstavlja oblik slobode izražavanja, zajamčene člankom 38. Ustava Republike Hrvatske, po kojom se jamči sloboda mišljenja i izražavanja misli. Pritom, potrebno je voditi računa da prihvaćeni standardi slobode izražavanja u demokratskom društvu podrazumijevaju iznošenje i onih informacija i stavova koji nisu općeprihvaćeni.
Rješenje DORH-a od 10. veljače 2017. o kaznenoj prijavi HSP-a protiv portala srpskog Novosti za objavljeni sramni i vrijeđajući tekst pjesme „Lijepa naša haubico“
 
- Zamolila sam štovane zastupnike da jedan dio tih nalaza ne usvoje i na taj način omoguće samostalnost rada HAVC-a u budućnosti. Model u kojem radi HAVC ima grešaka kao i svaki drugi sustav kojim upravljaju ljudi, ali rezultati koje ima HAVC nema niti jedna druga ustanova u RH.
Nora Krstulović, kazališna redateljica i članica Inicijative Puk'o nam je film, ne priznaje nalaze revizije u HAVC-u
 
- Europi je potrebno više samopouzdanja i treba reći da može sama sebe zaštititi i bez vanjske pomoći. Putem zajedničkoga europskog obrambenog saveza Europa bi ponovno mogla kao ravnopravan partner pregovarati sa svima, podrazumijevajući i Rusiju. Europu bi se moglo ponovno učiniti konkurentnom ako bi odustala od iluzije federalizma. Europa treba postati multipolarnom. Za to su potrebne snažne države članice, među njima i snažna Mađarska. To je garancija snažne Europske unije.
Viktor Orbán, predsjednik mađarske vlade u Bruxellesu, MTI
 
- Arbitražni sporazum, što su ga potpisali Borut Pahor i Jadranka Kosor, još je na snazi.
Karl Erjavec, šef slovenske diplomacije, Novi list
 
- Predsjedništvo Donalda Trumpa je najveće iskušenje kojemu je američka demokracija ikada bila izložena. Hoće li funkcionirati sustav podjele vlasti? Može li ga on zauzdati?... Neuračunljivost toga psihopata opasna je za svijet.“
Thomas CoraghessanBoyle, američki romanopisac, Neue Zürcher Zeitung
 
- Čišćenje banaka preduvjet je za važnije potpornje europskog jedinstva.  Nijedna vlada u eurozoni ne će sudjelovati u prekograničnim rizicima ako ne bude sigurna da se od nje ne će odmah tražiti da dade novac za čišćenje banaka u drugoj zemlji. To je prepreka programu osiguranja depozita po cijeloj eurozoni ili većem fondu za likvidaciju banaka, a i jedno i drugo dva su čvrsta temelja eurozone koji nedostaju.
Paul J. Davies, analitičar The Wall Street Journala, New York
 
- Ja živim od svoje plaće i uvijek sam živio od svoje plaće.
Tomislav Saucha, predstojnik Ureda Zorana Milanovića iz SDP-a po povratku iz pritvora u Sabor, RTL
 

TVRDNJE

 
 
- Ne dopuštam da se uspoređuje neusporedivo. Zbog njega se ne mijenjaju statuti, pravilnici i uvjeti, on odgovara svim uvjetima za svako radno mjesto. Moj brat ne treba brata da ga vodi kroz njegov profesionalni životopis, on je čist, zavidan i besprijekoran. On je u sustavu HŽ-a preko 20 godina, on je diplomirani inižinjer prometa, profesor, menadžer u pet mandata. On je provjereni kadar sustava HŽ-a. Moj brat je bez mrlje.
Goran Marić, ministar državne imovine, odgovara komesaru Mosta Nikoli Grmoja koji pokušava relativizirati kumsko zaposlenje u Hrvatskim vodama
 
- Hrvatska je bila žrtva unutarnje i vanjske agresije s pozicija velikosrpskog imperijalizma kojem je u to vrijeme punu potporu pružao jugoslavenski unitarizam.
Kolinda Grabar Kitarović, hrvatska predsjednica u Pakracu, HRT
 
- Nije istina da društvo iz HAVC-a nije znalo ništa o filmu. Taj je film u prvom redu govor mržnje, to nije umjetnička sloboda. Hrvatska država nije smjela dati ni lipu za taj film. Sanja Ravlić bila je na premijeri, aplaudirala je i padala u zanos nad tim filmom.
Ivona Juka, redateljica o sramnom filmu "15 minuta - masakr u Dvoru", HRsvijet
 
- Potrebno je žurno otvoriti arhive i omogućiti istraživačima nesmetano korištenje svega, pa i onoga klasificiranog (zaštićenog) gradiva, nastalog prije 22. prosinca 1990. odnosno prije donošenja prvog demokratskog Ustava Republike Hrvatske. Sve to kako bi se hrvatska javnost suočila s prošlošću, onakvom kakva je ona doista bila u svim svojim segmentima, bez izuzetka.
Ivo Lučić, povjesničar, Večernji list
 
- Praksa je pokazala kako često djelovanje naših predstavnika u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti ide suprotno onome za što se mi zalažemo.
Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke i odnedavno član predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora, Dnevni list
 
- Oduševljen sam što SDP organizira konferenciju o ugroženosti ljudskih prava u Hrvatskoj. Nadam se da će pozvati prave svjetske autoritete iz tog područja i da će njihovo članstvo dobiti kvalitetnu poduku jer ipak se radi o partiji, sljednici Saveza komunista čiji članovi eksperti ljudskih prava i danas slave doživotne komunističke diktatore, opravdavaju tadašnje progone, crvenu petokraku, verbalni delikt i ostale simbole ljudskih prava, a neki od njih su i aktivno sudjelovali u privatizaciji privatne imovine i kaznenim progonima homoseksualaca čija prava bi danas štitili. Konferencija će im sigurno dobro doći!! Bolje ikad nego nikad!
Igor Peternel, potpredsjednik HHO-a u svom statusu na facebooku
 
- Turska ostaje glavni problem. Erdoganov AKP (Stranka pravde i razvoja) funkcionira kao ogranak Muslimanske braće.
David Phillips, ravnatelj Programa za izgradnju mira i Instituta za ljudska prava na najpoznatijem njujorškom sveučilištu Columbia i autor knjige Turska, nesigurni saveznik Zapada, Dnevni avaz
 
- Vidite kako se Predsjednicu počelo orkestrirano napadati zbog toga tzv. privatnog posjeta. To nije slučajan napad. To je politika realizacije programa SANU-a! Na svaki se način želi destruirati Hrvatsku i njezine čelne ljude. Iza napada na Kolindu Grabar – Kitarović stoje srpski interesi, ali i ostaci Udbe i KOS-a!
Bosiljko Mišetić, bivši ministar pravosuđa i potpredsjednik Vlade, TV Bujica
 
- Umjesto da uči iz gospodarskoga uspjeha azijskih zemalja, Europa nastoji sebe uvjeriti kako je to samo privremeno, da je neutemeljeno i da nije moguće. To je glupost, jer ono što postoji je moguće.
Viktor Orbán, predsjednik mađarske vlade u Bruxellesu, MTI
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Očito je došlo vrijeme da ljudi koji su uništili nogomet u Hrvatskoj odu iz HNS-a. Novi zakon će ih eliminirati pa bi Vrbanoviću i Mamiću bilo najbolje da sami daju ostavke.
Andro Krstulović Opara, HDZ-ov kandidat za splitskoga gradonačelnika, Jutarnji list
 
- Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je nekadašnja ljubimica Zdravka Mamića.
Orlando Rivetti, športski komentator Novoga lista
 
- Eventualno izbacivanje Hrvatske iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo bilo bi najmanja šteta koja bi nam se mogla dogoditi.
Zlatko Crnčec, novinar Novoga lista
 
- Početkom 90-ih godina je politika skrojila HNS kakav danas imamo. I niti jedno prvenstvo se ne može smatrati potpuno regularnim, jer nisu imali svi isti tretman.
Marko Boras Mandić, dožupan Primorsko-goranske županije, Novi list
 
- Napadi na osnovi mržnje imaju kontinuitet u hrvatskom društvu, pa bi politički i drugi akteri trebali primjerenije reagirati na njih.
Dražen Lalić, jugo-profesor sociologije na Fakultetu političkih znanosti, Jutarnji list
 
- Nema, eto, identitetski sluđenijeg i sje******eg naroda od Hrvata. Ne znaju oni ni koje im je prvo polje na grbu, ni koji im je zapravo grb na zastavi, ni koja im je onda zastava države, ni koja im je uopće država.
Novosti, tjednik Srpskoga narodnog vijeća 2. XII. 2016.
 
- Internet portali (su) namijenjeni širenju nacionalizma i međunacionalne mržnje.
Ladislav Tomičić, novinar Novoga lista

- Srbija želi riješiti nesporazume s Hrvatskom na miran, politički i diplomatski način, onako kako to Beograd čini s Prištinom i Sarajevom, ali od službenog Zagreba istovremeno tražimo distanciranje od pojava rehabilitacije ustaštva i NDH.
Ivica Dačić, srbijanski ministar vanjskih poslova, Dnevnik, Ljubljana
 
- Trump je drugorazredni glumac amater narančasta lica.
Thomas CoraghessanBoyle, američki romanopisac, Neue Zürcher Zeitung
 
- Donald Trump  je najnekompetentniji i najopasniji predsjednik u američkoj povijesti. Kod Trumpa ne treba tražiti odgovor u psihologiji: Za duševno bolesne uvrjedljivo je kad ih bacaju u isti koš s Trumpom.
Allen Frances, profesor psihijatrije, Die Presse, Beč
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Izražavamo zabrinutost zbog zaokreta u vanjskoj politici po pitanju ljudskih prava žena te seksualnih i rodnih manjina. Radi se o opasnoj promjeni u hrvatskoj vanjskoj politici za koju ne znamo hoće li se odraziti na unutarnju politiku.
Priopćenje jugonostalgičarske Platforme 112 o govoru ministra vanjskih poslova Davora Ive Stiera u Ženevi
 
- Za pretpostaviti je da će se sustavnim, polaganim promjenama dogoditi da Hrvatska od zakona koje sada ima dođe do naravnih zakona.
Sanja Sarnavka, predsjednica udruge jugonostalgičarske BaBe, Hina
 
- Netransparentnu vanjsku politiku provodi i Vlada i Ministarstvo.
Rada Borić, čelnica CROSOL-a, Platforme za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske, Hina

- Ministar vanjskih i europskih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Ivo Stier svojom je jednostranom i samoinicijativnom odlukom napravio radikalan zaokret u hrvatskoj vanjskoj politici, i to na području ljudskih prava.
Ranko Ostojić, bivši zloglasni SDP-ov šef policije u vrijeme crtanja svastike na Poljudu o aktualnom ministru vanjskih poslova Davoru Ivi Stieru i njegovu govoru u Ženevi, Jutarnji list

- Ni u najizazovnija ratna vremena nismo bilježili da se izabrane zastupnike u Saboru u već nekoliko navrata u zadnja dva mjeseca protjeruje iz RH i traži da im se oduzme državljanstvo, a o tome se šuti.
Milorad Pupovac, prvi SDSS-ovac, N1 TV
 
- Danas imamo projekt koji je u dobrom dijelu realiziran i koji će nadam se biti do kraja realiziran i u sportskom dijelu. Naravno, ukoliko nam to bude dopušteno. Dakle, da se trofeji osvajaju po ključu bolje igre, a ne nekom drugom kao u posljednjih 25 godina.
Marko Boras Mandić, dožupan Primorsko-goranske županije omalovaža četvrt stoljeća obnovljene hrvatske državnosti, Novi list

 

BOLJŠEVIZAM

 

- Paradoksalno je da krovne nogometne federacije ne dozvoljavaju miješanje politike u rad nogometnih saveza.
Marko Boras Mandić, dožupan Primorsko-goranske županije protivi se UEFA-i i FIFA-e, Novi list

 

DEMAGOGIJA

 
- Da sam ranije pročitao nalaz Državne revizije zbog kojeg je istraga i otvorena, ranije bih otišao na DORH prijaviti cijeli slučaj.
Tomislav Saucha, predstojnik Ureda Zorana Milanovića iz SDP-a po povratku iz pritvora u Sabor, RTL
 
- »Rijeka« je opet postala personifikacija mukotrpne borbe koja traje 25 godina, borbe za pošteni nogomet.
Marko Boras Mandić, dožupan Primorsko-goranske županije o HNK Rijeci, Novi list
 
- Želimo preuzeti odgovornost i zajedno s navijačima i športskim djelatnicima izgraditi pravedan sustav u kojem će i igrači i navijači i športski djelatnici s ponosom odlaziti za nogometne utakmice.
Čelnici Mosta u prijetećem pismu čelništvu HNS-a i Davoru Šukeru
 
- Srbija opredijeljena za dijalog.
Ivica Dačić, srbijanski ministar vanjskih poslova, Dnevnik, Ljubljana
 
- Težimo postupnom uklanjanju postojećih podjela koje prouzročuju diskriminaciju i dominaciju jednih nad drugima, i u konačnici ka punoj integraciji, kako bi se BiH u punom obujmu vratio njezin vjekovni multietnički karakter.
Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH, Globus
 

GLUPOST

 
- Vlast želi da žene budu potlačene, a Hrvatska postane turistička državica na Bliskom istoku.
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, RTL
 
- Po tvrdnjama samog Stepinca, u memorandumu koji je uručio papi Piju XII. u svibnju 1943. u Vatikanu, iz pravoslavlja je prekršteno do tada 240.000 Srba. Srbija očekuje da bilo tko iz hrvatske Vlade ikada spomene ove zločine.
Ivica Dačić, prvi potpredsjednik srbijanske vlade, Večernje novosti
 
- Hrvatska demokratska zajednica početkom devedesetih nije učinila apsolutno ništa da naši sugrađani srpske nacionalnosti shvate da je Hrvatska, a ne Srbija, njihova matična država.
Ladislav Tomičić, novinar Novoga lista

HRVATSKI JEZIK

 
- One su SVO (hrv. sve) vrijeme dio problema.
Pismo čelnika Mosta protiv HNS-a i Davora Šukera
 
- Nećemo imati za OGRIJEV (hrv. ogrjev) do kraja studenog.
Naslov članka novinarke Marine Bešić Đukarić na portalu Indexa
 
- Pogrešna lipanjska politička procjena rušenja vlastite Vlade odnijela je Karamarka, ali i većina glavnih VINOVNIKA (hrv. krivaca) njegovog političkog narativa
Jasmin Klarić, urednik Novoga lista
 

LAŽ

 
- Ondje je (u Jasenovcu) od 1941. do 1945, ubijeno 85.000 Srba, Hrvata, Židova i Roma. 
Andreas Ernst, novinar švicarskoga Neur Zürcher Zeitunga
 
- Ono što sam izrekao u Novskoj..., to je tada bila politika državnog vrha.
Stipe Mesić, političar, koji na ovaj način pokušava relativizirati izrečenu istinu u Novskoj 4. veljače 1992., Novi list
 

PRIJETNJA

 
- Sada je stvarno dosta! Došlo je vrijeme da čelnici HNS, zajedno s članovima Izvršnog odbora i članovima skupštine podnesu neopozive ostavke te od njih očekujemo da se doživotno izuzmu iz svih tijela HNS-a.
Prijeteće i nedemokratsko pismo čelnika Mosta u kojem od represivnih tijela RH traže nasilnim putem smjenu legalno izabranih tijela u svijetu jednoga od nauspješnijih nogometnih saveza
 
- Od Hrvatske se očekuje da se ponaša kao članica i Komisija ne će blagonaklono gledati na uvođenje barijera.
Vytenis Andruikaitis, povjerenik Europske komisije za zdravlje i sigurnost hrane o najavama iz Ministarstva poljoprivrede o jačanju kontrole uvoza prema nekim članicama, Poslovni dnevnik
 

PRIZNANJE

 
- U startu smo odabrali kinematografiju autorskog tipa koja ne može komunicirati s velikom većinom ljudi.
Daniel Rafaelić, v. d. ravnatelja HAVC-a, Jutarnji list
 

RELATIVIZIRANJE AGRESIJE NA RH

 
- Među nama žive obitelji čiji su sinovi poginuli s JNA u Vukovaru. Nisu bili nikakvi krvožedni četnički dobrovoljci, nego još gotovo dječaci, posljednja generacija jugoslavenskih vojnih obveznika, mobilizirani s nepunih devetnaest.
Boris Pavelić, novinar Novoga lista

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Petak, 07/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1227 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević