Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- U zagrebačkom naselju Gračani počela je potraga za navodno masovnim grobnicama hrvatskih i njemačkih vojnika iz Drugog svjetskog rata, dakle za leševima okupatora i domaćih izdajnika.
Zoran Jovanović Šprajc, urednik emisije RTL Direkt 14. III. 2017.
 
- Naši najveći sukobi ne će biti sa SDP-om, nego između HDZ-a i Mosta.
Božo Petrov, predsjednik Mosta, Hrvatska danas
 
- Nisam vidio Božinu izjavu, ali jesam Plenkovićevu koji je rekao da je neupitna fiskalna i funkcionalna decentralizacija, ali da je upitan broj županija.
Nikola Grmoja, komesar Mosta o Petrovljevoj izjavi da treba smanjiti broj županija, N1 TV
 
- Ministar Kovačić je ekstremno korektan čovjek koji ne gleda na političke boje, nego na profesionalnost, a pritom (je i) i ekstremno susretljiv koji političkom partneru ne može odbiti molbu kad je već može provesti.
Ivica Relković, savjetnik Mosta o ratobornom i prostom ministru Mosta Ivanu Kovačiću, Jutarnji list
 
- Svatko tko insinuira da je postojao kriminal oko kupnje zgrade u Bruxellesu - laže. 
Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih poslova o njezinoj kupnji zgradu u za hrvatske diplomate za 88 milijuna kuna, koja i dalje stoji prazna, RTL
 
- Obratit ćemo se javnosti nekim dopisom kako bismo zaštitili dostojanstvo struke.
Damir Agičić, predsjednik Hrvatskog nacionalnog odbora za povijesne znanosti protivi se da hrvatski generali poučavaju o Domovinskom ratu, Index
 
- Ideja da umirovljeni generali i ratni veterani drže predavanja o povijesti Domovinskog rata za nastavnike povijesti i turističke vodiče u svojoj biti je neznanstvena i totalitarna. Vidjeli smo da su ti isti generali na nekim skupovima govorili da je Norac heroj, da je za Ahmiće odgovorna britanska obavještajna služba, da je Tito bio Rus i da je Milošević još uvijek živ.
Snježana Koren, predstojnica Katedre za metodiku nastave povijesti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, Index
 
- Razvija se opasno europsko udruživanje, vrlo toksično, koje može naštetiti brojnim zemljama. Treba analizirati djelovanje tih mehanizama jer puno odluka se donosi u hodnicima, iza naših leđa. Želimo znati koji instrumenti, ucjene i pritisci su upotrijebljeni protiv našeg kandidata i u korist Donalda Tuska. Provjerit ćemo i reagirati.
Witołd Waszczykowski, poljski ministar vanjskih poslova nakon nametnutog reizbora Donalda Tuska, Hina
 
- Ne vjerujem da je Europa više brzina budućnost europskog projekta.
Dubravka Šuica, zastupnica u Europskom parlamentu HDZ-a i Europske pučke stranke, Tportal
 
- Bakir Izetbegović je bio u pravu kada je tvrdio da je Sakib Softić legitiman pravni predstavnik države... Sud želi oprati ruke od BiH i ovakva odluka meni nije niti malo iznenađujuća.
Francis Boyle, američki pravnik i pravni savjetnik Alije Izetbegovića 1993. godine kada je predana tužba protiv Srbije Međunarodnom sudu pravde u Haagu, Dnevni avaz
 
- Sud je odlučio zatvoriti vrata pravdi i zatvoriti oči pravdi. Ranija presuda nije ni blizu onome što je radio režim Slobodana Miloševića. Mi smo učinili sve što je u našoj moći da se pravda postigne, revizija pokrene, i u ubuduće ćemo uraditi sve.
Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH o odbijenoj tužbi Srbije za genocid, Dnevni avaz
 
- Ne samo žene i mnoge druge skupine se u Hrvatskoj počinju osjećati nesigurno od LGBT zajednica do nacionalnih manjina, sve je više incidenata, sve je ružnijih ispada, izvješća o stanju ljudskih prava su nepovoljnija nego prije par godina, govori se o puzajućoj fašizaciji društva? 
Zoran Šprajc, urednik na RTL-u
 
- Unatoč svoj mržnji i strahu koji su poticale elite u Britaniji i Bruxellesu, ljudi su uzeli svoju sudbinu u svoje ruke. Mislim da će se to dogoditi u Nizozemskoj, Francuskoj, Austriji i Njemačkoj.
https://gdehr.hit.gemius.pl/_1489309770/redot.gif?id=Akg7AidSHNBGz42HZSGZtJdQrmIsq8MounMfs0p2OXP.s7/fastid=gkftwglimqnluzhvrpmudcwjrimz/stparam=wgginilpeoGeert Wilders, najpopularniji nizozemski političar o napuštanju Unije, Reuters
 
- Ja to ispisivanje pozdrava 'za dom spremni' doživljavam najobičnijom provokacijom jer nema povijesnog uporišta da je postojao prije Pavelića. To je isto kao i 'zieg heil'.
Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a,Večernji list
 
- Albanska platforma iz Tirane ne ugrožava unitarni karakter Makedonije, niti je riječ o federalizaciji ili podjeli.
Ali Ahmeti, čelnik albanske stranke DUI, Radio Slobodna Europa
 
- Smatram da bi jedino izbor Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije bila garancija Hrvatima u ostvarivanju svih prava kao najmlađe manjinske zajednice u Srbiji. Naročito iz razloga razjedinjenosti i međusobnog neslaganja političkih stranaka čiji su programi ranije bili prihvatljiviji, a koje unazad nekoliko godina djeluju iz oporbe.
Vesna Prćić, zastupnica Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u Skupštini Vojvodine i vijećnice Podružnice Subotica, Subotica.info
 
- Do 2030. godine zemlje Balkana moraju postati članice, a to bi se moglo dogoditi.
Manfred Weber, čelnik Kluba Europske pučke stranke, Jutarnji list
 
- Odlazite i ne vraćajte se. I, molim vas, povedite sa sobom iz Nizozemske sve svoje turske simpatizere.
Geert Wilders, čelnik nizozemske Stranke za slobodu poručuje turskoj ministrici Betül Sayan Kayi, kojoj su nizozemske vlasti zabranile ulaz u turski konzulat u Rotterdamu i potom je protjerale iz Nizozemske, Reuters
 
- Nacionalni konzervativci poput braće Kaczynski borili su se za homogenu, suverenu Poljsku koja bi u cijelosti sačuvala domoljublje, katolički identitet, tradicionalnu sliku obitelji, koja bi bila sumnjičava prema laičkom modernizmom, a utjecaj inozemstva držala na niskoj razini.
Stefan Ulrich, komentator Süddeutsche Zeitunga
 
- Angela Merkel je bila nepovjerljiva prema Obami i njegovu patosu, dopustila mu je da tijekom predizborne kampanje održi govor pred Brandenburškim vratima, ali ga je smatrala „hohštaplerom“.
Markus Wehner, komentator njemačkoga F.A.Z.-a
 

TVRDNJE

 
- Dejan Jović izgleda nije zadovoljan s mojim javnim radom i zalaganjem za demokratizaciju Republike Hrvatske. Očito me doživljava kao ideološkog protivnika ali izgleda i ratnog neprijatelja. Ne znam što mi sve zamjera ali vidim kako bi riješio 'problem' -  poslao bi me u zatvor. Ništa nisu naučili i nimalo se nisu promijenili. 'Primio na znanje'!.
Ivo Lučić, povjesničar u odgovoru na društvenim mrežama savjetniku Ive Josipovića
 
- Odgovor pisma Međunarodnog suda u Haagu u kojem je odbačen zahtjev BiH za revizijom presude protiv Srbije je takav kakav jest. Žao mi je što smo se opet poigrali s Bosnom i Hercegovinom i pokazali da takav sustav ne funkcionira. Mislim da smo ugled države oslabili kada je riječ o međunarodnoj instituciji.
Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, Dnevni avaz
 
- Redikul Maras se pita gdje je kraj Kolindinim nenormalnim izjavama. Zanimljivo! Predsjednica države koja je dobila milijun glasova dok Maras samostalno ne može pobijediti niti za predsjednika mjesne zajednice Remete.
Igor Peternel, potpredsjednik HHO-a na facebooku
 
- Srbija je ta koja potencira neko puzajuće ustaštvo u Hrvatskoj. Ja ga ne vidim, vidim pojedinačne incidente.
Kolinda Grabar Kitarović, hrvatska predsjednica, RTL
 
- Lažno domoljublje je posljednje utočište hulja.
Sammuel Johnson, engleski pisac 1775. godine
 
- U Nizozemskoj ima puno marokanskog šljama zbog kojeg ulice nisu sigurne. Ako želite povratiti svoju zemlju, ako želite da Nizozemska bude zemlja Nizozemaca, tada možete glasati samo za jednu stranku.
Geert Wilders, najpopularniji nizozemski političar, Reuters
 
- Po svemu sudeći, Europa u više brzina postat će naša realnost.
Ivan Jakovčić, zastupnik IDS-a i Saveza liberala i demokrata za Europu (ALDE), Tportal
 
- Predsjednica je svojim posjetom SAD-u jasno dala do znanja da Hrvatska nije samo politička proteza, već da u NATO-u i Americi traži političke saveznike s kojima će provoditi zajedničku politiku. Hvala Bogu da smo se konačno definirali. Osobno, Rusi su mi simpatičan narod, ali ne mogu biti dvije političke proteze na ovim prostorima. Srbi su im bliži i to je naprosto činjenica. Hrvatska se odredila, a o politici Amerike i NATO-a ovisit će budućnost ovih prostora. Zato je Predsjednica izvela sjajnu stvar: i prije uspostave administracije novog predsjednika Trumpa, ona je otvorila određene kontakte za najvažnijim ljudima buduće administracije najveće svjetske sile koja će u bitnom odlučivati o prostorima Bosne i Hercegovine pa i sudbini Hrvata.
Bosiljko Mišetić, bivši ministar pravosuđa i potpredsjednik Vlade, TV Bujica
 
- Hollywood je stjecište ljevičarskih lijenčina.
Steve Bannon, savjetnik Donalda Trumpa, Slobodna Dalmacija
 
- Oni koji su stvarali i branili nekadašnju „privatnu“ partijsku državu štite partijske tajne i čuvaju partijsko gradivo o „njima“ govori, dok državne tajne bez zadrške dijele i odaju, jer nemaju izgrađen odnos prema uređenoj državi koja se temelji na ideji općeg dobra. Oni će se bez sumnje usprotiviti otvaranju komunističkog gradiva, jer još uvijek profitiraju na nejasnim i nedefiniranim odnosima, parazitiraju na tekovinama i zaslugama sumnjive vrijednosti.
Ivo Lučić, povjesničar, Večernji list
 
- Srpska vojska, kao i brojne paravojske samo tijekom prvih par mjeseci rata u BiH osvojili su više od 70 posto teritorija s kojeg je protjerala sve nesrbe.
Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, Danas, Beograd
 
- U Hrvatskoj postoji devet crnih točaka na Jadranskoj obali, a ironija je da Bolnica za plućne bolesti u Zagrebu ima azbest kao izolaciju.
Željko Glasnović, nezavisni saborski zastupnik na prosvjedu u Zagrebu protiv gradnje termoelektrane u Hrvacama i Centra za gospodarenje otpada u Lećevici
 
- Globalna vizija koju podržava Kina skoro se posve koncentrira na gospodarske veze. A to je upravo ona bezdušnost koja je u teškoće dovela liberalni svjetski poredak. Čovječanstvo povezuje osjećaj zajedničkog cilja, a ne samo događanje na tržištu. Da nije tako, zajedničko europsko tržište bilo bi zaštitilo EU od  egzistencijalne opasnosti pred kojom se danas nalazi.
Ana Palacio, komentatorica Die Pressea
 
- Bosna je američki projekt. Ali, projekt se nastavlja. SAD se mora ponovo angažirati na zapadnom Balkanu osiguravajući protutežu Rusiji i Turskoj. Bosanci i Amerikanci dijele jednu posebnu vezu. Ona je skovana u ključnoj krizi i ojačana zajedničkim vrijednostima. Srbija još nije dobra sila, jer ona tek treba pokopati Cara Lazara - jednom zauvijek. BiH jest američki projekt. Vojna akcija koju su predvodile Sjedinjene Države zaustavila je etničko čišćenje i stopirala rat. Diplomacija SAD-a ispregovarala je Daytonski mirovni sporazum. Koliko god manjkav, Dayton je obustavio višegodišnje bratoubilaštvo. SAD je diplomatski investirao u izgradnju mira nastojeći ojačati strukture vlasti. BiH je demonstrirala vrline američkog angažmana, kao što je isto tako otkrila američke limite.
David Phillips, ravnatelj Programa za izgradnju mira i Instituta za ljudska prava na najpoznatijem njujorškom sveučilištu Columbia i autor knjige Turska, nesigurni saveznik Zapada, Dnevni avaz
 
- Trump je u Njemačkoj krajnje omražen, i više od 90 posto Nijemaca imaju negativnu sliku o njemu.
Markus Wehner, komentator njemačkoga F.A.Z.-a
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Nizozemci ne znaju ni što je politika, niti što je međunaroda diplomacija. Kako su samo plašljivi i kukavice. To su ostaci nacista, to su fašisti. Znajte to.
Reçep Tayyip Erdoğan, turski predsjednik protiv Nizozemske nakon što je zabranila politička okupljanja turskih imigranata, AP
 
»Uspravnica« politički uglavljuje Hrvatsku u društvo zemalja mahom sumnjive demokracije, labavih institucija i rascvjetale korupcije.
Jasmin Klarić, urednik Novoga lista vrijeđa hrvatsku predsjednicu
 
- Zakon koji ima Hrvatska najrestriktivniji je u Europi i potpuno neprovediv. Osim toga, i ono što je čisto, što je pokriveno zakonom, stoji u ladicama i ne vraća se. Pogledajte u kojoj državi osim u Hrvatskoj imovina nije vraćena! Vraća se čak i u Srbiji.
Ognjen Kraus, čelnik jedne od dviju zaraćenih židovskih zajednica u Hrvatskoj, Večernji list
 
- Krivnja za ovo je na leđima Izetbegovića i SDA, a Dragan Čović se upisao na istu stranu povijesti na kojoj stoji ime Mate Bobana.
Emir Suljagić, ravnatelj Političkog vijeća "Građanskog saveza" BiH pokušava pronaći „krivce“ što su na Sudu u Den Haagu odbili reviziju tužbe sina Alije Izetbegovića, Klix.ba
 
- Ako se Plenkovićeva Hrvatska u EU-u svrstava uz Orbanovu Mađarsku i Poljsku Jarosława Kaczynskog, onda se ne bismo trebali čuditi kada Europa gleda na nas kao na one kojima je do EU-a stalo samo kada je riječ o, recimo, izvlačenju novca iz europskih fondova, a ne i kada je riječ o ljudskim pravima.
Denis Romac, novinar Novoga lista
 
-CrnaGora je kriminalna država koju na silu gura zločinački režim Mila Đukanovića u zločinački NATO.
Priopćenje Putinove stranke "Jedinstvena Rusija" koje je potpisao Sergej Željeznjak, Informer
 
- Kolinda Grabar-Kitarović se, dakle, uglavnom cijeli svoj mandat ponaša kao uvreda za funkciju koju obavlja i nekako smo se svi pomirili s tom činjenicom
Jasmin Klarić, urednik Novoga lista
 
- Hrvatska u kojoj premlaćuju, napadaju i masovno prijete ljudima samo zato što su drukčiji – to nije zemlja Gotovca i Matvejevića. Hrvatska, čija se vlada na takvo nasilje oglušuje, a predsjednica ga čak i ohrabruje – to nije zemlja Gotovca i Matvejevića. Hrvatska u kojoj se urla »Za dom spremni« – to nije Hrvatska Gotovca i Matvejevića, ali možda može postati logor Ante Pavelića. Možete biti sigurni – Vlado Gotovac užasavao bi se današnje Hrvatske.
Boris Pavelić, jugoslavenski novinar riječkoga Novog lista
 
- Neka se, za primjer, crkva povuče iz škola skupa s talibanskim vjeronaukom, neprosvijećenim vjeroučiteljima, idiotskom mizoginijom, smrdljivim nacionalizmom i pokvarenim revizionizmom koji je crkvene prostore otvorio skoro svakoj ustašoidnoj budali. Odjebite.
Novosti, tjednik Srpskoga narodnog vijeća, 13. I. 2017.
 
- Posljednjih godina u društvu se stvara militaristička atmosfera. Primjerice, predsjednica govori o svetosti rata. Za mene je to monstruozno, da se rat i svetost stavljaju u istu rečenicu. Poruka je da imamo nešto što se ni na koji način ne smije propitivati. To je totalitarni diskurs koji se, među ostalim, manifestira i kroz odnos prema prošlosti, kad imate verzije koje se ne smiju propitivati, a osobito jer se uz to propisuje čak i odgovarajući vokabular.
Snježana Koren, predstojnica Katedre za metodiku nastave povijesti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu protiv toga da generali govore o Domovinskom ratu, Index
 
- Projekt da generali govore učenicima o Domovinskom ratu zapravo je preslika SUBNOR-ovog modela s kraja 50-ih i početka 60-ih godina, koji je doveo do toga da su učenici razvili odbojnost prema temi. Razlika u odnosu na praksu iz SUBNOR-a jest da će generali dobivati novac, dok ga borci iz SUBNOR-a nisu dobivali.
Žarko Puhovski, politički komentator, Index

- Poljska je u četvrtak na samitu EU-a nastupila kao strašilo.
Stefan Ulrich, komentator Süddeutsche Zeitunga
 

JUGONOSTALGIJA


- Treba pitati jesu li naše agencije spremne u proces uključiti organizacije poput Documente, koja je bilježila ljudske gubitke i svjedočanstva ljudi.
Snježana Koren, predstojnica Katedre za metodiku nastave povijesti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu protiv toga da generali govore o Domovinskom ratu, Index
 
- Koliko je tome pridonijela aktualna demokratska regresija kojoj zadnjih mjeseci svjedočimo u zemlji, nekažnjeno širenje govora mržnje i napadi na medije i civilno društvo, sveprisutni povijesni revizionizam, ustašizacija i klerikalizacija društva, a osobito diskriminacija manjina, pogotovo srpske, što u hrvatskom slučaju, s obzirom na recentnu povijest, dobiva osobito zlokoban prizvuk? Sve to, nemojmo se zavaravati, srozava ugled i utjecaj Hrvatske u EU-u, što se onda reflektira i na slučajeve kao što su sporovi sa Slovenijom.
Denis Romac, novinar Novoga lista
 
- Hrvatska je nastala na antifašističkoj borbi i borbi protiv Miloševićevog fašizma. 
Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik prilikom čestitanja 100. rođendana komunistu Jurju Hrženjaku, Hina
 
- Zvijezda petokraka nigdje nije službeno zabranjena, međutim, pokazuje se ozbiljan trend kojem smo svi svjedoci. Zbog toga je sazvana ova konferencija, da izrazimo brigu koja se taloži malo po malo, kad vidite postrojavanje crnokošuljaša koje postaje normalno.
Zoran Pusić, oficir JNA i brat Vesne Pusić tijekom proslave 100. rođendana komuniste Jurja Hrženjaka, Hina
 
- Pred »brutalnom amoralnošću zajedništva«, iskazanom u Tuđmanovu sloganu »Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što«, a naslijeđenom u proklamiranome sloganu sadašnje predsjednice, Gotovac je osjećao »neizrecivu zebnju«. Danas, ta Gotovčeva zebnja iznova dobiva posve opipljive razloge: protumanjinska mržnja, prijetnje i nasilje, bez ikakva shvatljivog povoda, poprimaju razmjere koji ne ugrožavaju samo sigurnost ljudi na ulicama, nego ozbiljno prijete i samome demokratskom poretku.
Boris Pavelić, jugoslavenski novinar riječkoga Novog lista
 
U situaciji koja nastaje nakon što Europa s više brzina postaje sve realniji projekt, u potpuno se novom svjetlu ponavlja mantraška inicijativa s Pantovčaka, za koju smo se dugo, dugo pitali što uopće i dovraga znači. Čuvena »Uspravnica«, ili, po novom »Inicijativa tri mora«, u ovakvoj podjeli karata ide daleko iznad guranja ekonomskih prekograničnih povezivanja i gospodarskih inicijativa.
Jasmin Klarić, urednik Novoga lista
 

GLUPOST

 
- Bitno je da Vlada stane iza Agrokora, a da oni uvjere financijaše da će bolje poslovati.
Dragan Munjiza, dugogodišnji predsjednik uprave Konzuma o pomaganju Agrokoru, Index
 
- Odluka Međunarodnog suda pravde u Haagu je povijesna pljuska povlađivanja politici HDZ-a BiH od SDA. Red je da građane BiH podsjetimo da Predsjedništvo BiH nije moglo donijeti odluku, ne zbog Mladena Ivanića, nego zbog Dragana Čovića. Njegova suzdržanost bila je nož u leđa državi i žrtvama agresije.
Emir Suljagić, ravnatelj Političkog vijeća "Građanskog saveza" BiH, Klix.ba
 
- Sakib Softić je akreditiran pri Sudu u Haagu i imao je pravni legitimitet da podnese zahtjev za reviziju presude. Istina je da sam ga kritizirao, ali ovo nije njegova krivica, ovo je krivica Suda u Haagu, koji je Bosnu i Hercegovinu opljačkao.
Francis Boyle, američki pravnik, profesor Međunarodnog prava na Sveučilištu Illinois, pravni savjetnik prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića, koji je 1993. godine predao tužbu protiv Srbije Međunarodnom sudu pravde u Haagu, Dnevni avaz
 
- Mi danas sjedimo ovdje zbog toga što su se miljuni ljudi, uključujući i Hrženjaka, oduprli najvećem zlu u povijesti čovječanstva. A bojim se da će mlade generacije, kojima je gotovo amputirano iskustvo kako je do tih stvari došlo, biti osuđene na ponavljanje pogrešaka koje bi se s boljim obrazovanjem izbjegle.
Zoran Pusić, oficir JNA i brat Vesne Pusić tijekom proslave 100. rođendana komuniste Jurja Hrženjaka, Hina
 
- Neliberalna demokracija à la Kaczyński u kojoj bi većina smjela sve, a manjina ništa, u kojoj pravosuđe više ne bi bilo neovisno, a vladajući odlučivali o tome tko su navodno pravi Poljaci, a tko izdajnici domovine, ne bi bila kompatibilna s europskim vrijednostima. Upravo je zbog toga teško postići dogovor s Varšavom.
Stefan Ulrich, komentator Süddeutsche Zeitunga
 
- No to – zauzimanje za slobodu – i jest problem za današnju Hrvatsku. Ma što mi o tome mislili ili željeli misliti, ovoj zemlji od Matvejevića i Gotovca postaje sve važniji onaj mizerni pisac i kolosalni zločinac, balkanski diktator i ustaški poglavnik Ante Pavelić, čija ideologija, malo po malo, u Hrvatskoj kreira svijet paralelne, nasilne i prijeteće stvarnosti.
Boris Pavelić, jugoslavenski novinar riječkoga Novog lista
 
- U HNS-u ima puno članova HDZ-a od kojih Plenković može tražiti da vrate stranačke članske iskaznice i da istupe iz članstva HNS. Instrumenti su u rukama HDZ-a. A Janica Kostelić kao čelna osoba u Uredu za hrvatski sport može poslati inspekciju na teren.
Nikola Grmoja, čelnik Mosta protiv Hrvatskoga nogometnog saveza i Dinama, N1 TV
 

LAŽ


- To je prije svega nepristojno, takav se simbol ne stavlja u Jasenovac. I to nije obična kuća u Jasenovcu, nego se tamo nalazio Glavni stan logora u Jasenovcu. Ja to ispisivanje pozdrava 'za dom spremni' doživljavam najobičnijom provokacijom jer nema povijesnog uporišta da je postojao prije Pavelića. To je isto kao i Sieg heil.
Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a o pozdravu Za Dom spremni!
 

LIBERALIZAM

 
- Europa mora jačati one vrijednosti koje su joj u posljednjih sedam desetljeća omogućile da se oporavi, raste i  prosperira. Te su vrijednosti otvorenost, ljudska prava, znanje i pravna država.
Ana Palacio, komentatorica Die Pressea
 

OTROVNO PITANJE

 
- Je li vladavina Ante Pavelića najsramnije razdoblje hrvatske povijesti?
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista pita Ivu Banca
 
- Za Crkvu je žena i dalje drugotna, drugorazredna, kako je to rekao dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu Ivica Raguž, je li bi mogli nekad zamoliti kardinala Bozanića da upozori svoje pastire na to što govore i da žene ne mogu tretirati kao prije sto godina?
Zoran Šprajc, urednik na RTL-u pita predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović
 

PRIJETNJA

 
- Očekujem da će HNS tražiti zaštitu i u UEFA-i, ali očekujem od premijera, mislim da se mora umiješati u tu priču, tražiti ostavke svih tih ljudi u HNS-u ili tražiti da vrate iskaznice HDZ-a.
Nikola Grmoja, čelnik Mosta protiv Hrvatskoga nogometnog saveza i Dinama, N1 TV
 
- Nizozemska vojska broji samo 48 tisuća ljudi, a broj Turaka u Nizozemskoj je 400 tisuća.
Yeni Akit, turski dnevni list prijeti Nizozemskoj
 
- Zovimo u Zagreb ugrožene umjetnike Orhana Pamuka i Elfriede Jelinek. Pretvorimo Zagreb u permanentni međunarodni forum za slobodu, da pomognemo Europi, jer ovo nije samo hrvatski problem.
Paolo Magelli, talijanski komunist i redatelj u Hrvatskoj, Novi list
 

SRPSTVO

 
- Šef obavještajne službe Herceg-Bosne u ratno doba nas uči kako se treba odnositi prema prethodnim režimima. Umjesto da je u Haagu.
Dejan Jović, profesionalni Srbin „za katedrom“ na društvenim mrežama vrijeđa povjesničara Ivu Lučića
 

UNITARNA BiH

 
- Mnogi pričaju o jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, ali ja postavljam i pitanje jednakopravnosti Hrvata unutar samog hrvatskog korpusa. I na ovom planu ćemo morati dosta raditi.
Marinko Pejić, novi predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća, http://hnv.ba/marinko-pejic/

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Subota, 08/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1323 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević