Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Uvijek se čudim zašto je za Hrvatsku problematičan Piranski zaljev i zašto ne dopušta izlaz Slovenije na otvoreno more. Kad to objašnjavam svojim kolegama u Europi i svijetu, uvijek je njihova prva reakcija: pa zašto je to uopće problematično, kad Hrvatska ima toliko mnogo mora i zaljeva.
Karl Erjavec, slovenski šef diplomacije, Večer, Maribor
 
- Europska će se društva idućih desetljeća iz temelja promijeniti jer će u Europu doći vrlo mnogo ljudi.  Protiv promjene nema prigovora.
Ulrich Ladurner, kolumnist njemačkoga Die Zeita 9. srpnja 2017.
 
– SDP i Most su domoljubne stranke. HDZ najmanje.
Mišo Krstičević, sin Hajdukova nogometaša i SDP-ov gradonačelnik Ploča,Večernji list
 
- Zapravo bi to bilo ponovno rođenje stare Jugoslavije, naravno samo kao carinske i transportne unije. Bez Hrvatske i Slovenije, one su već u EU-u. Srbija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Makedonija – bila bi to unija siromašnijih država slijednica Jugoslavije. Shvatljivo je zašto bi se to Beogradu moglo dopasti. U takvoj bi tvorevini Srbija bila težište  prema kojemu bi sve gravitiralo. Onako kako je Beograd nekad dominirao Jugoslavijom, tako bi obilježio i novu Jugoslaviju.
Boris Kálnoky, komentator njemačkoga Die Welta o skupu u Trstu
 
- Talijanski sastanak četvrti je takav događaj koji se održava kao dio takozvanog Berlinskog procesa, koji je izmislila njemačka kancelarka Angela Merkel nakon što je EU najavio da pet godina neće biti nikakvog proširenja.
Valerie Hopkins, kolumnistica Politica o tršćanskom skupu, SAD
 
- Arbitražna odluka zapravo je u velikoj mjeri uravnotežena. Kada se malo odmakne od strasti koju ovakve teme izazivaju, ne samo u ovim zemljama nego svugdje, arbitraža nudi za obje strane prihvatljiv kompromis.
Ines Šaškor, bivša članica CK SKH, a sada dopisnica Radija Slobodna Europa
 
- S Hrvatskom o graničnom pitanju više ne treba razgovarati bilateralno nego vršiti diplomatski i drugi pritisak usmjeren na implementaciju presude iako je Hrvatska stajališta kako se arbitraža na nju zbog kompromitacije ne odnosi i da nema pravnih posljedica. Stajalište Hrvatske koja se u tome poziva na jednoglasnu odluku Hrvatskog sabora apsurdno, te u potpunoj suprotnosti s europskom logikom i etikom.
Ivo Vajgl, bivši jugokomunistički politički kadar iz Slovenije, a današnji slovenski europarlamentarac, Direktno
 
- Hrvatska je već više puta odbijala ruske projekte, od Družb Adrie do Južnog toka, radeći u korist vlastite štete, baš kao što je nemjerljivu štetu pretrpjela lišavajući se bogatih energetskih resursa u Siriji na zahtjev Bruxellesa.
Branko Mijić, urednik Novoga lista
 
- Sporazum koji smo potpisali s Milanom Bandićem i HDZ-om nije koalicija, već je riječ o programskoj suradnji jer svatko zadržava svoj vlastiti politički identitet i točke programa da ih zagovara kroz sljedeće četiri godine.
Bruna Esih, vijećnica Grada Zagreba, Direktno
 
- Inicijativa triju mora (Jadran, Crno more i Baltik) koju ona forsira ima pragmatičnu i ideološku stranu. Pragmatična strana, koja predviđa suradnju u raznim infrastrukturnim projektima, može biti korisna. Ideološka strana, koja je koncipirana kao protuteža Bruxellesu i tradicionalnim silama Europske unije, a posebno Njemačkoj, ima malo izgleda za uspjeh, ali može imati opasne posljedice. Tako primjerice može osnažiti tendenciju k novim razdjelnim crtama u Europi koja se jasno nazire. A Poljska od toga sigurno neće profitirati.
Janusz Reiter, poljski veleposlanik u Berlinu od 1990. do 1995., a od 2005. do 2007. u Washingtonu, F.A.Z., Njemačka
 
- Arbitraža je pravedna. Nitko nije pobijedio u sporu.
Karl Erjavec, slovenski šef diplomacije, Slobodna Dalmacija
 
- U odluci arbitraže komunikacijske slobode odnose na sve brodove i zrakoplove, koji su na putu u Sloveniju ili iz Slovenije, bez diskriminacije i da je to liberalniji režim na području dodira, što je više nego kako je to bilo u sporazumu Drnovšek-Račan. Širina i dužina toga područja liberalnoga režima plovidbe to potvrđuje.
Mirjam Škrk, nova slovenska agentica na arbitražnome sudu koja je zamijenila „kontaminiranu“ Simonu Drenik, Slobodna Dalmacija
 
- Rasprave o arbitraži nemaju ni potrebe ni smisla. U pravu kažemo da je stvar presuđena-res iudicata. O tome se ne raspravlja. Možemo razgovarati kako izvršiti presudu, da spriječimo incidente, jer drugih rješenja nema.
Danilo Turk, bivši slovenski predsjednik i pravnik međunarodnoga prava, Slobodna Dalmacija
 
- Hrvatski prijedlog Izbornog zakona produbljuje podjele umjesto da vodi do rješenja.
Bruce Berton, američki diplomat i prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH na odlasku, Nezavisne novine
 
- Inicijativa triju mora nema presudan utjecaj na naše odnose i poziciju u EU-u, jedino što na naše partnere u EU-u može djelovati zbunjujuće jer Vlada i Ministarstvo vanjskih poslova ne komuniciraju o toj temi. Riječ je o »solo igri« predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.
Irena Frlan Gašparović, novinarka Novoga lista
 
- Moja vlada ne će dopustiti da američki neokonzervativizam ulazi u Europu!
Emmanuel Macron, mlađahni francuski predsjednik, Večernji list
 
- Uz to, obje zemlje članice (Rusija i Kina) su Šangajske organizacije, koja ima pretenzije da postane NATO istoka i stvori novi financijski i bankarski poredak koji bi bio pravedniji i manje grabežljiv i pohlepan od onoga kojemu na čelu stoje Sjedinjene Države i razvijene europske ekonomije.
Marina Šerić, novinarka Večernjega lista
 
- Za međunarodnu zajednicu neprihvatljivo je rješenje koje bi impliciralo uspostavu neke vrste trećeg entiteta u BiH. Rješenje treba tražiti no treći entitet ne dolazi u obzir.
Jonathan Moore, voditelja misije OESS-a u BiH, Direktno
 
- Opći je dojam da je Arbitražni sud išao po onom principu ‘vuk sit, a ovce ne broji’, odnosno u geopolitičkom smislu ostavljen je prostor za daljnji nadzirani nered. To znači da će presudu Arbitražnog suda hrvatska politika tumačiti na jedan način, ustrajavajući na pojmu kompromitiranosti, a slovenska politika će tumačiti da su oni pobjednici i da nije sve gotovo kada je u pitanju slovenski izlaz na otvoreno more. Da dalje Hrvatska ne bi bila u nadziranom neredu, onda sadašnja Hrvatska vlada koja sebe smatra da ustrajno brani hrvatske nacionalne interese mora učiniti sljedeće: policijskim snagama osigurati nadzor presudom ‘izgubljenog teritorijalnog mora’ te u Hrvatskom saboru u što kraćem vremenu, bez zadrške, proglasiti gospodarski pojas i ovakvu presudu kvalificirati kao čin pravne agresije Europske komisije.
Admiral Davor Domazet-Lošo, hrvatski geostrateg, Direktno

- Bojim se da strukturiranje državice u BiH vodi novoj Jugoslaviji. Da bismo to spriječili, jedini je izlaz, po mom, da dva faktora budu za državu BiH, a to znači da vidimo kojim silama možemo nametnuti suradnju Muslimana i Hrvata. Jer ako su dva faktora za BiH, ona će ostati država, ako su Hrvati i Muslimani za to, a trećem faktoru će se jednostavno to nametnuti. I ako na taj način organiziramo svoju političku volju, mislim da onda nikakva Jugoslavija ne može više doći u pitanje i svijet će morati priznati ono što je već priznao, a to znači priznao tu jednu tampon-zonu između nas i Srbije. Zato ja ne uzimam to kao dnevnu politiku, nego uzimam strateški, da moramo svim silama inzistirati na zajedništvu Muslimana i Hrvata, jer nam je to onda opstanak i Hrvatske.
Stjepan Mesić 11. svibnja 1993. na sjednici Vijeća obrane i nacionalne sigurnosti (VONS), Večernji list
 
- Pozivamo vlasti u Srbiji da hitno prestanu s relativiziranjem i negiranjem zločina počinjenog u Srebrenici 11. srpnja 1995., kako bi se napravio diskontinuitet s ratnom politikom devedesetih. Iako je Skupština Srbije 2010. donijela rezoluciju o prihvaćanju presude, vladajuće nacionalističke strukture u Srbiji i danas su prije svega posvećene relativizaciji i negiranju srebreničkog genocida.
Priopćenje Saveza antifašista Vojvodine (SAV), Radio Slobodna Europa

- Zapad treba odustati od idealizma i prepustiti se pragmatizmu. To znači da Europa i SAD moraju prepoznati da je 20-godišnji plan propao i da, ukoliko zaista žele sačuvati mir na Balkanu, pristupe crtanju novih granica koje bi zadovoljile osnovne potrebe svih etničkih zajednica. Za taj proces potreban je Washington jer je Europa podijeljena. Sjedinjene Američke Države bi kratkoročno trebale podržati fragmentaciju država, npr. poslušati želju Albanaca za federalizaciju Makedonije i želju bosanskih Hrvata za treći entitet u BiH.
Timothy Less, engleski politički analitičar, Foreign Affairs
 
- Inicijativa Tri mora je postojala još u vrijeme Kraljevine Jugoslavije.
Tvrtko Jakovina, povjesničar, Novi list
 

TVRDNJE

 
- To što su Nijemci, zbog svoje krajnje loše, nerazumne i nesretne politike iz prve polovine 20. stoljeća, u dva navrata, 1918. i 1945., nonšalantno ostali bez golemog dijela svog teritorija, koji su prigrabile susjedne ili čak udaljene zemlje kao što je Rusija, a denacifikacija je kod njih planski umrtvila svaki domoljubni osjećaj. Upravo zbog toga Nijemci nemaju empatije prema tuđim teritorijalnim gubitcima.
Draško Celing, novinar Glasa Slovenije o njemačkom podržavanju Slovenije
 
- Obavještajni sustav u BiH je korišten u različite političke svrhe posljednjih godina. I kad smo otvorili ta pitanja, jasno se vidi da izlaze na površinu sve nedosljednosti i, ja bih rekao, gruba kršenja zakona.
Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, Dnevni avaz
 
- Nema fašizacije društva u Hrvatskoj.
Žarko Puhovski, politički analitičar na tribini u organizaciji srpske manjine u Hrvatskoj pod nazivom "Promjena imena Trga maršala Tita"
 
- U Haagu se sudilo hrvatskim generalima, ali su oslobođeni, a danas se presudilo Hrvatskoj i dio hrvatskog teritorijalnog mora je okupiran. U toj okupaciji sudjelovale su Slovenija i Europska komisija. Činjenica je, tvrdi admiral, da Hrvatska nije imala nikakvoga razloga ići na bilo kakvu arbitražu, jer je po međunarodnom pravu u slučaju Savudrijske vale sve nedvojbeno.
Admiral Davor Domazet-Lošo, hrvatski geostrateg, Direktno
 
- U Savudrijskoj vali nije bitna jedna ili dvije trećine. Bitna je ta koncesija, taj junction od 160 kilometara kvadratnih kojega su Sloveniji poklonili nesposobni političari Račan i Kosor.
Damir Kajin, bivši čelnik IDS-a, Direktno
 
- Koliko god bio kontaminiran rad ad hoc tribunala, koliko god bivši slovenski arbitar i bivša slovenska agentica pred sudom nastojali falsificirati dokumentaciju na osnovi koje je Sud odlučivao, ipak se istaklo opće načelo prema kojem je on, u skladu s međunarodnim pravom, odlučivao o razgraničenju na kopnu – to je načelo pripadnosti nekog teritorija katastru.
Davor Gjenero, politički analitičar, Direktno
 
- Po jednoumlju, kultu ličnosti, jednoj partiji, obračunima s protivnicima – od sotoniziranja i zatvora do ubojstava – Titovi se antifašisti nisu razlikovali od fašista. Teško je pojmiti da intelektualci Jakovina i Klasić to ne znaju i ne vide, da ne vide stravu Bleiburga, Golog otoka, Stare Gradiške, likvidacije političkih emigranata, nezapamćeno diviniziranje Tita... Nikakva incidentna desnica, nikakvo ustaštvo, nikakva “spremnost za dom” ni izdaleka nisu tolika prepreka prihvaćanju istine o hrvatskoj političkoj i ratnoj prošlosti kao njihovo sljepilo za činjenice. Njihov nemoral je utoliko strašniji što je to sljepilo glumljeno, što oni vide, a ne vide! Sveučilišni profesori! Znanstvena sramota!
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Gadovi su kukavički navalili na starog i bolesnog Lustiga... i uspjeli su ga izgleda slomiti da ne glasa.
Igor Peternel, potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora o pritiscima komunjara na B. Lustiga
 
- Još uvijek se trebamo okupiti oko jedne ideje, neka to bude ideja Hrvatske Republike Herceg Bosna.
Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH na obilježavanju 23. godišnjice osnivanja HR Herceg Bosna
 
- Inicijativa Triju mora je dobra iz više razloga. Situacija se u Europi mijenja, naročito u dijelu srednjoeuropske suradnje koja može biti politička, gospodarska, energetska, prometna itd. Stalno se borim s vjetrenjačama u dijelu naše javnosti oko prirodne i razumne ponude naših iskustava u mirnoj reintegraciji Hrvatskog Podunavlja s ciljem da se ta znanja primijene u Ukrajini. Osim u kontekstu informacijskog hibridnog ratovanja, doista ne vidim što bi bilo problematično u tome da to iskustvo postane naš vanjskopolitički izvozni proizvod.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade, Nacional
 
- IO HHO-a upozorava na opravdanost brojnih prigovora o načinu na koji predstavnici MUP-a dolaze do podataka živi li ili ne netko na određenoj adresi... Raspolažemo podacima da su pojedinci brisani sa svojih adresa temeljem prijava susjeda koji su „ovu pogodnost“ koristili za osobne, pa i zlonamjerne obračune.
Izjava broj 5. HHO-a 12. svibnja 2017. o brisanju biračkih prava hrvatskih državljana, koju potpisuje Ivan Zvonimir Čičak
 
- Rijeka je ustvari m/b Galeb: abandonirana nakarada i relikt jedne tiranije. Rijeka kao Titov ratni plijen ostala je zapuštena, nepuštena baš kao i njegov zaplijenjeni i nikad pravome vlasniku vraćen m/b Galeb.
Davor Velnić, hrvatski književni i urednik Književne Rijeke, Novi list
 
- George Soros za mene je kao kraljica noći u Mozartovoj Čarobnoj fruli. U prvom dijelu, za vrijeme komunističkoga režima on je pozitivni karakter koji ogromnim iznosima podupire stvaranje slobode mišljenja i govora – to je izvrsno i hvalevrijedno. Međutim, od demokratizacije ovih prostora kao da je zaboravio da vlada neke demokratske zemlje nije isto kao vlada komunističke zemlje. Sve dok institucije održava kako bi proširivao spektar mišljenja, to je u redu, međutim kada radi na stvaranju kvazistranaka bez da to javno priznaje, to je neprihvatljivo. To se inače događa i u SAD-u, a o tamošnjem njegovu djelovanju znam puno više.
John O´Sullivan, direktor Danube Instituta, negdašnji savjetnik Margaret Thacher, Heti Válasz
 
- Frustracija bosanskohercegovačkih Hrvata je u određenoj mjeri razumljiva i još jedan razlog što Bosna i Hercegovina mora raditi na izgradnji istinskog pluralističkog društva utemeljenoga na slobodi izražavanja i ravnopravnoj zastupljenosti svih njezinih građana.
David McAllister, predsjedatelj Vanjskopolitičkoga odbora Europskog parlamenta (AFET) i voditelj izaslanstva Europskog parlamenta zaduženoga za Srbiju, Večernji list
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Svima nam je jasno da je genocid u vrijeme Prvog i Drugog svjetskog rata nad Židovima, Armencima, Srbima bio takav da se ne može usporediti ni s jednim zločinom u svijetu tijekom ratova u drugoj polovini 20. stoljeća, pa ni sa zločinima počinjenim u ratovima pokrenutim razbijanjem Jugoslavije, gdje je zločin nad Srbima u Hrvatskoj, zločin nad Srbima i Bošnjacima u Srebrenici i oko Srebrenice bio sigurno i najveći.
Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike srpske u Srbiji, Radio Slobodna Europa
 
- Genocid je recimo holokaust gdje je poginulo nekoliko milijuna ljudi ili uništavanje Armenaca u Prvom svjetskom ratu ili uništavanje Roma i Srba u Drugom svjetskom ratu. Što se tiče događaja kao što je Srebrenica, bez obzira na strahotu tog zločina, on tehnički nije genocid.
Predrag Marković, srbijanski povjesničar i potpredsjednik MiloševićeveSocijalističke partije Srbije koja je tada vladala, Radio Slobodna Europa
 
- U opasnosti zbog otvorenog i prikrivenog  ruskog odnosno turskog utjecaja,  zbog Putinovog i Erdoğanovog modela autokracije, nacionalističke agitacije nisu samo Srbija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Makedonija, Kosovo i Crna Gora, nego i i  članica EU-a Hrvatska. U Hrvatskoj se čak primjećuje proces deeuropeizacije.  
Miljenko Jergović, sarajevski pisac u Zagrebu, The New Eastern Europe, Krakov (Die Presse)
 
- Thompson i njegova pretorijanska garda iz Croatia Recordsa drže da raspjevani domoljub ima pravo na koncertima glorificirati ustaške zločince i pozivati na klanja Srba, ali ga nitko ne smije prokazivati kao propagatora ustaških koljača.
Viktor Ivančić, nepopravljivi crveni jugonostalgičae rođen 1960. u Sarajevu, Tacno.ba
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Čelnici G20 žele da im kritičari budu prepoznati kao ekstremni ljevičari. Iako oni to nipošto nisu. Objektivno, glas klasične ljevice, stvarane na nauku Karla Marxa i jačanju radničkih prava, više gotovo i ne postoji u institucijama. Nikad nije bio slabiji i nevažniji. Čak i onda kad takva opcija osvoji vlast na izborima. Dovoljno je pogledati primjer Syrize u Grčkoj.
Darko Pajić, novinar Novoga lista
 
- Sva je rigidna desnica zborno protiv referenduma, svjesna toga da bi „naš Joža“ i „naš Stari“ na njemu pobijedio i goropadne potomke kvislinških luzera iz 1941.-1945.
Marijan Vugrinec, bivši Vjesnikov novinar u probošnjačkom portalu Tacno
 
- Tito je simbol, s trgom ili bez trga.
Tvrtko Jakovina, povjesničar na tribini u organizaciji srpske manjine u Hrvatskoj pod nazivom "Promjena imena Trga maršala Tita"
 
- Katolička crkva pod uistinu sekularnim Alpama zna gdje joj je mjesto. U vjerničkim srcima i bogomoljama. I amen.
Marijan Vugrinec, bivši jugoslavenski novinar Vjesnika slavi progon katolika u Sloveniji od 1945., Tacno.net

- Gubi li Europa Balkan? Normalni građani u regiji opustošenoj i demoraliziranoj desetljećima siromaštva, nacionalizma, klerikalizma i populističke politike lak su plijen Vladimiru Putinu ili Reçepu Erdoğanu.
Miljenko Jergović, sarajevski pisac u Zagrebu, The New Eastern Europe, Krakov (Die Presse)
 

DEMAGOGIJA

 
- Temelj svake međunarodne suradnje je poštivanje međunarodnoga prava, Hrvatska, međutim, tim ponašanjem nije dobar primjer drugima.
Karl Erjavec, slovenski ministar vanjskih poslova u razgovoru za mađarski Magyar Idők
 

IZDAJA

 
- Problem je u činjenici da je Hrvatska najavila da neće priznati odluku i sad je u slijepoj ulici: ima odluku koja je povoljna za Hrvatsku, pogotovo dugoročno, no »proeuropska« Plenkovićeva Vlada opet se odlučila za put sukoba, samoizolacije i rata protiv svih. Treba li napisati i kako će taj put završiti?
Denis Romac, novinar Novoga lista
 

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- U Hrvatskoj kao i u Srbiji njeguje se velik povijesni revizionizam; vlastita uloga u zločinima u prošlosti prešućuje se ili umanjuje, a uloga nedužne žrtve predstavlja predimenzionirano. Za zajedničko prevladavanje prošlosti tu nema mjesta – i povijest tako uvijek može biti plodno tlo za svađu.
Miljenko Jergović, sarajevski pisac u Zagrebu, The New Eastern Europe, Krakov (Die Presse)
 
- O njemu (Franji Tuđmanu) mislim što i o Titu, nekima će biti organizator etničkog čišćenja, drugima utemeljitelj moderne hrvatske države.
Žarko Puhovski, politički analitičar na tribini u organizaciji srpske manjine u Hrvatskoj pod nazivom "Promjena imena Trga maršala Tita"
 

LAŽ

 
- Slovenija je međutim oduvijek imala neposrednu povezanost s otvorenim morem, slovenska je policija nadzirala Piranski zaljev.
Karl Erjavec, slovenski ministar vanjskih poslova u razgovoru za mađarski Magyar Idők
 
- Zvao sam Tuđmana i rekao sam mu: Slušaj, Francek, imam informaciju da postoji kampanja u Bosni i Hercegovini da Hrvati ne izađu na referendum. Tuđman mi kaže: Slušaj, meni su pravnici rekli - ako ne izlaze Srbi, ne će ni Hrvati.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik na predstavljanju pamflet-knjige “Stenogrami o podjeli Bosne” u Mostaru, Federalna TV
 
- Stenogrami posve jasno otkrivaju Tuđmanovu politiku i aspiracije, ali i samoubilačku politiku ljudi koji su u vrijeme devedesetih vodili bosanskohercegovačke Hrvate. Posljedice te politike osjećaju i danas, kada je jedan cijeli narod i kolektiv ušao u posljednju fazu nestajanja iz ove države.
Fra Drago Bojić, svećenik-ujak na predstavljanju pamflet-knjige “Stenogrami o podjeli Bosne” u Mostaru, Federalna TV
 
- To je knjiga koja nedvosmisleno pokazuje da su, nažalost, agresija i pokušaj uništenja BiH bili brižljivo planirani, čak i puno prije nego je počelo izvođenje radova na terenu.
Senad Pećanin, suator pamflet-knjige “Stenogrami o podjeli Bosne”na njezinu predstavljanju u Mostar, Federalna TV
 
- Na širem području koje se označava pojmom Križni put nakon predaje ustaša kod Bleiburga likvidirano je, u otprilike dva i pol mjeseca, oko četrdeset i pet tisuća ljudi.
Drago Pilsel, sin emigranata iz Argentine, Autograf
 

NIJE NEGO

 
- Europska Komisija u ovom slučaju nije stala na stranu Slovenije, nego samo iza presude Arbitražnog suda, pri čemu je naglašeno kako se treba poštivati međunarodno javno pravo.
Goran Bandov, stručnjak za međunarodne odnose i međunarodno javno pravo, izvanredni profesor i prodekan Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld, Tportal
 

PRAVO PITANJE

 
- Zašto EU na Balkanu stvara malu Jugoslaviju?
Naslov članka u njemačkom Die Weltu povovodm napisa autora Borisa Kálnokyja o skupu u Trstu
 
- Drage komunjare, ako vam je taj trg simbolički toliko bitan, zašto onda nije sklopljena koalicija Bandića i SDPa? U čemu je problem? Zar Bandić nije od Partije i izmišljen? Nije li Kosor bio zadnji crveni predsjednik omladine? Čega vas je u stvari frka? Ili vam Tito nije baš toliko bitan?
Igor Peternel, potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora o pritiscima komunjara na B. Lustiga
 
- Gospodin Cerić se ne bi trebao osjećati prozvanim ako ne pripada tom islamskom radikalizmu. Ne razumijem zašto se Bošnjaci osjećaju pozvanima kada ja pišem o islamskom radikalizmu i terorizmu u BiH?
Hassan Haidar Diab, novinar Večernjega lista kojemu prijeti bivši muftija Cerić
 
- Kako će se Hrvatska postaviti prema odluci Arbitražnog suda za granični spor. Hoćemo li mi se vratiti na našu Sv. Geru, hoćemo li micati bodlijikave žice na granici iznad Buzeta koja je sad na našem teritoriju? Ako bilo što sada napravimo, onda de facto prihvaćamo arbitražu.
Damir Kajin, bivši čelnik IDS-a, Direktno
 

PRIJETNJA

 
- Hrvatsku treba prisiliti da prizna i primijeni presudu.
Ivo Vajgl, bivši jugokomunistički politički kadar iz Slovenije, a današnji slovenski europarlamentarac, Direktno
 
- Promijenili ste ime Trga žrtava fašizma, pa smo ga vratili, i ovo ćemo vratiti.
Nenad Stazić, saborski zastupnik Partije u Hrvatskom saboru 27. VI. 2017.

Anketa

Tko je Andreju Plenkoviću draži?

Srijeda, 16/01/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 878 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević