Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Micanje Titovog trga je stavljanje Hrvatske na gubitničku stranu zato što je to, simbolički, brisanje ne samo uspješnog vođe narodnooslobodilačke borbe već i saveznika pobjedničke antifašističke koalicije, a time i rehabilitacije jedne druge vizije kontinuiteta hrvatske državnosti. Zato što je činjenica da Hrvatska sigurno ne bi izgledala, teritorijalno, kako izgleda danas da je bila gubitnicom.
Rada Borić, hrvatska Srpkinja i potpredsjednica neojugoslavenske partije Nova ljevica, Novi list
 
- Svidjelo se to Čoviću ili ne, ali i njegov prethodnik Željko Komšić je bio legalno izabrani član kolektivnog šefa države. U vrijeme Komšićevog mandata u Hrvatsku je upućen jedinstven stav Predsjedništva da BiH ne odobrava gradnju Pelješkog mosta sve dok ne bude riješeno pitanje granice.
Ševal Kovačević, navodni bošnjački stručnjak za pomorsko pravo, Faktor.ba
 
- Sarajevo i Bosna nisu potencijalno 'džihadsko gnijezdo'. Takav pristup za građane i građanke BiH je neprihvatljiv.
Denis Gratz, pravim imenom Muhamed Gracić, bivši predsjednik bošnjačke Naše stranke i zastupnik u Federalnom domu, Vijesti.ba
 
- Pomalo nespretne političke igre za jednokratnu uporabu. Ja ne mislim da oni blokiranjem mosta na bilo koji način brane bošnjaštvo.
Zlatko Kramarić, hrvatski generalni konzul u Banjoj Luci pozadina bošnjačkoga protivljenja izgradnji Pelješkoga mosta, Nezavisne novine, Banja Luka
 
- Hrvatska se nalazi na rubu najveće gospodarske i ekonomske krize od nezavisnosti.
Јasmin Mujanović, bošnjački profesor politologije u Sarajevu, Srna, Vijesti.ba
 
- Svojim analizama pridonio sam nekim ranijim izvještajima State Departmenta, ali ne i posljednjem. Za svoj civilni angažman nikad nisam dobio ni lipu. Izvještaj State Departmenta prikazuje realnu situaciju. Kada je riječ o Hrvatskoj, riječ je o istini...
Žarko Puhovski, hrvatski filozof i politički analitičar, Deutsche Welle, 18. VIII. 2017.
 
- Klevetati franjevce da su ahdnamaši, kako to čini Ivan Filipović i slični njemu, uklapa se u daleko širi projekt koji su kao reakciju na velikosrpski projekt operacionalizirali hrvatski politički trojac Tuđman-Šušak-Boban zajedno sa svojim političkim, crkvenim i medijskim slugama.
Fra Ivan Šarčević, gvardijan Samostana svetog Ante i profesor na Franjevačkoj teologiji, Prometej.ba
 
- Nacisti su pobili milijune Ukrajinaca.
Tihomir Ponoš, novinar Novoga lista; http://www.novilist.hr/Komentari/Blogovi/Meduzemlje-Tihomira-Ponosa/Lee-Lenjin-Tito-i-ZAVNOH
 
- Ja od početka inzistiram na tome da se obostrano ratificira sporazum Tuđman - Izetbegović iz 1999. godine. Dugo već tvrdim kako je taj ugovor dobar, pravedan za obje strane. I danas ostajem pri tome. Glede pelješkog mosta, da je malo više mudrosti, uopće ne bi trebalo dovoditi u pitanje njegovu gradnju, ali bi se mogao sklopiti još jedan ugovor mimo ovog Tuđman - Izetbegović.
Vladimir Đuro Degan, stručnjak za pomorsko pravo, Slobodna Dalmacija
 
- SDP u svom mandatu nije bio donio gotovo niti jednu od takvih mjera kojima se olakšava život običnih obitelji, osim što također nije rezao u javnom sektoru i nije se rukovodio radikalnom »austerity« politikom.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 
- Nakon (studeni, 2012.) oslobađajućih presuda dvojici hrvatskih generala (Gotovina i Markač) i ulaska Hrvatske u Europsku uniju zaustavljen je napredak u ostvarivanju izgubljenih i neostvarenih prava Srba u Hrvatskoj. Od tog vremena  pa do kraja 2016. došlo je do zastoja i/ili pogoršanja u njihovu položaju.
Milorad Pupovac, samoproglašeni čelnik hrvatskih Srba za beogradsku Politiku
 
- Zasigurno će morati kad-tad položiti račune gdje su potrošeni novci i morat će odgovoriti na pitanja u koja se osnovano sumnja da ima nekoliko stanova, da gradi kuće na Hvaru i u Beču, da ima milijune eura na tajnoj štednji itd. Sve je podložno istini, koja će izaći na vidjelo, a koju će sasvim netko drugi utvrditi. Sve dok ima Plenkovića imat će izobilje kuna i eura, građani Hrvatske moraju znati da u poštenim redovima srpske zajednice nema materijalne snage za njegovu smjenu, raspolaže se s 5- 10 tisuća kuna, a srpski vlastodržac raspolaže s 25 milijuna kuna. Sve ostalo je suvišno.
Priopćenje Srpske pravedne stranke u povodu pisanja Milorada Pupovca u beogradskoj Politici i njegovoj „naknadnoj pameti“
 
- Čitao sam kako iz Albanije poručuju da je budućnost srpske i albanske djece u razgovoru i da više ne bi trebalo biti rata. Albanski narod ima želju da objedini teritorije na kojima živi, u federacji ili konfederaciji. Za 20 ili 30 godina Albanci bi mogli živjeti na najvećem teritoriju s najmnogoljudnijim stanovništvom, ako uzmemo u obzir ostale države na Balkanu.
Akademik Dušan Kovačević i bivši srbijanski diplomat, Tanjug
 
- Za mene je brak savez žene i muškarca, no shvatila sam da postoji i drugačije mišljenje i to treba poštovati.
Angela Merkel, njemačka predsjednica, DPA
 
- I dok se Izetbegović obračunava i s prijateljima i s neprijateljima, Hrvatska poručuje da gradnja mosta, nakon što je odobreno 357 milijuna eura, ne dolazi u pitanje. Hrvatski dužnosnici jasno i glasno kažu da je naknadna pamet više vezana za naredne izbore nego za stvarni problem. Tako i susjedi vide ono što mi odavno znamo - most služi za zagrijavanje u predizbornoj kampanji, koja kod Izetbegovića nikako ne prestaje. Jučer Srbija, danas Hrvatska, a ustvari neprekidno Bruxelles, koji je i nama potvrdio - projekt mosta pripreman je u konzultacijama s vlastima BiH.
Senka Kurt, novinarka iz Sarajeva, kći muslimana i Hrvatice, Dnevni avaz
 
- Vučića Njemačka i Europska komisija već dugo smatraju glavnim vođom na Balkanu, svojim se najnovijim korakom jasno definirao kao „čovjek Zapada“.
Adelheid Wölfl, dopisnica bečkoga Der Standarda iz Zagreba
 
- Université catholique de Louvain je jedno uspješno sveučilište u Belgiji. Možda bi ga za početak trebalo posjetiti i vidjeti kako se ono nosi s diktaturom tržišta. Ili možda usput konačno shvatiti da je upravo tržište ključan čimbenik naše civilizacije.
Borislav Škegro, bivši ministar financija, Večernji list
 
- Glede komentara kolege Josipovića na upozorenja msgr. Marina Barišića o velikoj stopi razvoda braka, smatram ih neprimjerenima, jer je ukazivanje na negativne trendove u društvu i pokušaj njihova smanjenja, zadaća svih društvenih čimbenika, pa tako i crkvenih vjerodostojnika, kojima je jedno od poslanja briga za obitelj”, zaključila je u svom odgovoru.
Dubravka Hrabar, dekanica zagrebačkoga Pravnog fakulteta o neprimjerenim komentarima Ive Josipovića prema hrvatskim biskupima, Narod.hr
 

TVRDNJE

 
- Nisu bitne informatika, matematika, fizika, biologija ni kemija, bitni su povijest, zdravstveni i građanski odgoj, vjeronauk, književnost, bitno je nametanje svjetonazora ili "ribanje ljudskih duša", što bi rekao Đuro Šušnjić.
Josip Jović, kolumnist Slobodne Dalmacije
 
- Pelješkim mostom, prema usklađenim tehničkim karakteristikama, interesi i prava BiH su zadovoljeni i zaštićeni.
Damir Arnaut, potpredsjednik SBB-a (Savez za bolju budućnost), Dnevni avaz
 
- Danas naša akademska zajednica tragično šuti. Medijski kolo vode pojedini pseudoznanstvenici silnih političkih ambicija i uspješno blokiraju svaku tržišnu reformu kako ne bi slučajno i sami došli na red. A moraju doći na red! Tek kada proradi tržište u visokom obrazovanju i znanosti, Hrvatska će moći reći da je na pravom putu opstanka. Pravi put sigurno nije onaj koji u tišini uzima na znanje činjenicu da nam sveučilišta ne mogu doći ni među prvih 1000 u svijetu. A sva su državna, zamislite, na njima nema diktature tržišta!
Borislav Škegro, bivši ministar financija, Večernji list
 
- Tužno je gledati kad bivši predsjednik svoj povratak u nacionalnu političku arenu gradi na „facebook novinarstvu“, na tome što mediji u doba kiselih krastavaca ekstenzivno prenose zapise s društvenih mreža, a još tužnije što u uvjetima kad je konačno počela padati socijalna tenzija, stvorena u vrijeme Milanovićeve administracije, bivši predsjednik, koji se tada predstavljao umjerenijim od junoše na čelu njegove partije, sada radikalizira društvene sukobe.
Davor Gjenero, politički analitičar, Direktno
 
- Za vrijeme vlade Ive Sanadera, Jadranke Kosor i dijelom Zorana Milanovića, srpski prvak Milorad Pupovac rijetko je u javnosti iznosio ni približno ovakve ocjene, kao što su ove. Razlog tome uvjetovala su materijalna sredstva iz Proračuna države Hrvatske, a kojih je SNV i pojednici u njemu imao u izobilju. Bila je to politička idila koja je trajala gotovo 12 godina, a o problemima Srba niti riječi.
Priopćenje Srpske pravedne stranke na čelu s Nenadom Vlahovićem u povodu pisanja Milorada Pupovca u beogradskoj Politici i njegovoj „naknadnoj pameti“
 
- Lider SDA Bakir Izetbegović sprema se na još jedan kaskaderski, prilično besmislen skok. Nakon što je doživio poraz i osramotio se oko revizije tužbe BiH protiv Srbije, Izetbegović pravi novi most prema sramoti. Ovog puta to je Pelješki, dobro planiran u Hrvatskoj, odobren u Europskoj komisiji. Činjenica je da Izetbegović ima maniru da se sjeti važnih stvari kad sve prođe, pa naknadnom pameću narodu servira „što bi bilo kad bi bilo“.
Senka Kurt, novinarka iz Sarajeva, kći muslimana i Hrvatice, Dnevni avaz
 
- Jučer za vrijeme prolaska Marijanskog zavjeta kroz Široki Brig, i posjeta muzeju Samostana, jedan eksponat mi osobito zapeo za oči. Razbijeni i sagnječeni kalež i pokaznica - djelo Josipovićevih partizana. Tu mu je i otac bio. Da je HRT vatikanska TV, ovo bi znala i djeca u vrtiću.
Isusovac Ivan Ike Mandurić na svome facebook profilu
 
- Španjolski političari u razvoju demokratskog poretka počinili su istu kardinalnu pogrešku kao i njihovi susjedi Francuzi koji sekularnost smatraju stupom svoje republike. Španjolski političari podcijenili su utjecaj koji religija ima na muslimanske useljenike iz Magreba i njihove potomke. U španjolskim školama nema nastave muslimanskog vjeronauka. A taj vakuum popunjavaju upravo radikalni imami. Jedan od njih očito je postao autoritetom za počinitelje napada u Barceloni.
Thomas Urban, komentator Süddeutsche Zeitunga iz Münchena
 
- Krajnje je vrijeme da se službena bošnjačka politika odmakne od mitomanije i kojekakvih opskurnih udruga kao što je tzv. Pomorsko udruženje sa sjedištem u Ostrošcu.
Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskoga narodnog sabora, Večernji list
 
- Od Francuske revolucije, ili od temeljnog dokumenta crvenih “Komunističkog manifesta”, nasilje i smrt konstanta su u ljevičarskom sotoniziranju neprijatelja, pa i Crkve, a rasizam nije bio stran ni ikoni komunizma Karlu Marxu koji je cijele narode proglašavao “historijskim otpadom”. Ta umišljenost ljevičara da su jedino oni nevini, da jedino oni imaju pravo na sud i presudu, da nema uvreda i rasizama koji njima nisu dopušteni, da su svi drugi “otpad”, prirodno znači i da samo oni trebaju imati vlast. Rasistički ispadi i mržnja esdepeovaca i antifašista nastali su iz očaja što je nemaju.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Valjalo bi da učinimo sve da nas netko ne isprovocira da uđemo u novi rat i da to bude naša crvena linija u dijalogu o Kosovu unutar našeg društva.
Akademik Dušan Kovačević i bivši srbijanski diplomat, Tanjug
 
- SFOR-ovo vojno osvajanje odašiljača Erotela, slično kao i pljačka i uništenje Hercegovačke banke, nakon čega nije uslijedilo nikakvo suđenje ni obrazloženje, a strane banke preuzele su tržište, bili su počeci procesa koji je nastavljen nametnutim promjenama izbornog zakona, a danas kulminira tabuiziranjem samog spominjanja konstitutivnih naroda.
Nino Raspudić, kolumnist Večernjega lista

- Ove godine na sajmu knjiga u Leipzigu hrvatska »reprezentacija« književnosti pala je na dva nepostojeća slova: Slobodan Šnajder i Damir Karakaš nisu hrvatski pisci nego potpisnici tzv. Deklaracije o zajedničkom jeziku, i na kojem je to jeziku onda pišu ta dva plaćenika za yugoslovenski jezik i državu na hrvatskom štandu u Leipzigu?
Davor Velnić, hrvatski književni i urednik Književne Rijeke, Novi list
 
- Većina mjera ove vlade tiče se života običnog čovjeka. Zato je HDZ sada na 34 posto podrške, što je dovoljno da se, u slučaju novih izbora, odmah dobije relativna većina u Saboru, dok je SDP na 21 posto.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Premijer mora odrezati glavu »ustaškoj zmiji«
Naslov članka Tihane Tomičić, novinarke Novoga lista
 
- U proteklih 4-5 godina u Hrvatskoj je obnovljen historijski revizionizam čiji se sadržaj manifestira od otvorene netolerancije i mržnje prema Srbima preko isključivanja iz hrvatske historije do negiranja zločina počinjenog prema Srbima, naročito historijskog genocida počinjenog za vrijeme NDH. Taj je revizionizam najozbiljnija i najopasnija prijetnja ne samo ostvarivanju prava Srba koja im po međunarodnim sporazumima i važećim ustavnim i zakonskim normama pripadaju, već i prijetnja kako njihovu opstanku tako i opstanku hrvatske kao demokratske europske države.
Milorad Pupovac, samoproglašeni čelnik hrvatskih Srba za beogradsku Politiku
 
- Hrvatska u slučaju Oluje Bosni i Hercegovini i Armiji BiH pripisuje odgovornost za zločine, dok je vojni uspjeh isključivo rezultat HV-a.
Emir Suljagić, čelnik tzv. Političkog savjeta Građanskog saveza i komentator sarajevskoga Oslobođenja
 
- Otac današnje samostalne Hrvatske, povjesnik dr. Franjo Tuđman, glavni je sukrivac suvremene tragedije bosanskih Hrvata.
Fra Ivan Šarčević, gvardijan Samostana svetog Ante i profesor na Franjevačkoj teologiji, Prometej.ba
 
- Jedna činjenica je nepobitna. Svaka osobe koja se stradala u Jasenovcu stradala je samo zato što je bila onaj Drugi – što je bila Židov, Srbin, Rom ili Hrvat komunist ili antifašist. A znamo da na Bleiburgu ljudi nisu stradali zato što su bili Hrvati. Stradali su zato što su bili pripadnici vojske NDH.
Rada Borić, potpredsjednica neojugoslavenske partije Nova ljevica, Novi list
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Dugoročno, trebalo bi promijeniti udžbenike i ukloniti stalnu indoktrinaciju koja revidira povijest te od gubitnika i suradnika Hitlera i Mussolinija u zločinu želi učiniti heroje i domoljube.
Ivo Josipović, bivši predsjednik, Večernji list
 
- Rijeka je naprosto kad je Hrvatska u pitanju grad drugačijeg kova. Urban i demokratičan. I ma koliko nam se činilo da je takav stav nemoguć kad su crkvena pitanja na dnevnom redu, u Rijeci i Crkva govori drugačijim rječnikom. Istina, možda joj je to sada lakše jer tom dugovječnom institucijom danas, hvala Bogu, dominiraju lik i djelo pape Franje. Iako Argentinac, on kao da je došao upravo iz naših, primorskih krajeva.
Edi Prodan, komentator Novoga lista
 
- Vlada nastavlja poklanjati Crkvi golema bogatstva, posljednje je austrougarska vila od oko pet tisuća kvadrata u Puli kojom se do sada koristio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.
Sanja Modrić, jugoslavenska novinarka na radu u Novome listu
 
- Od dolaska HDZ-a na vlast 2015. godine na djelu je konstantno urušavanje prava manjina i porast radikalizma na što SDP cijelo vrijeme upozorava.
Bojan Glavašević, čelnik Partije pozdravlja napade Milorad Pupovca preko beogradske Politike, Radio Slobodna Europa
 
- Političari na Balkanu nikada nisu odustali od ideje homogene nacionalne države i nikada nisu prihvatili stvaranje građanskih država.
Adelheid Wölfl, dopisnica bečkoga Der Standarda iz Zagreba
 
- Tuđmanovo “tobože” i danas je mjera politike hrvatske države prema tamošnjim Srbima: tobože ljudska prava, tobože imovinska prava, tobože jednakopravni građani. Od 1995. do danas, hrvatsko pravosuđe podiglo je svega tri optužnice za zločine koje je Hrvatska vojska počinila za vrijeme Oluje.
Emir Suljagić, čelnik tzv. Političkog savjeta Građanskog saveza i komentator sarajevskoga Oslobođenja
 
- Račanova ekipa imala je izuzetno veliku podršku SAD-a za preuzimanje vlasti i demokratizaciju zemlje. Realno, to je promijenilo lice Hrvatske, koja više nije bila ksenofobična nacionalistička tvorevina, nego istinski demokratsko društvo.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 
- Trostruk je obrazovni problem Srba u Hrvatskoj: izrazita kroatocentričnost nastavnih sadržaja u kojima su izbrisani tragovi zajedničke historije i zajedničkog stvaralaštva; nedovoljna tolerancija prema i afirmativan odnos prema posebnim manjinskim obrazovnim programima od strane školskih vlasti; odbijanje registracije škola na srpskom jeziku i pismu kao manjinskih škola, koje traje već 20 godina.
Milorad Pupovac, samoproglašeni čelnik hrvatskih Srba za beogradsku Politiku
 
- Godinu 2017. bismo trebali živjeti baveći se stvarima koje se tiču života građanki i građana. Čini se da tema Tito dobrim dijelom služi da se zamagle stvarni problemi, pa se stoga radije bavimo povijesnim, pitanjima, i to na pogrešan način.
Rada Borić, potpredsjednica neojugoslavenske partije Nova ljevica, Novi list
 
- Tuđman je sve upregao i sve dao za državu Hrvatsku. Smatrao je da se za državu mogu pomiriti sve ideologije. Zato je pod sloganom "nacionalnog pomirenja" miješao i lijeve i desne, i konzervativne i progresivne, i teiste i ateiste, i partizane i ustaše, i antifašiste i fašiste, i Crkvu.
Fra Ivan Šarčević, gvardijan Samostana svetog Ante i profesor na Franjevačkoj teologiji, Prometej.ba
 
- Narušeni odnosi sa Srbijom i dalje će se pogoršavali zbog sklonosti HDZ-a da se konstantno vraća na period nakon Drugog svjetskog rata.
Јasmin Mujanović, bošnjački profesor politologije u Sarajevu, Srna, Vijesti.ba
 

DAIDŽA

 
- Svoj "domovinski rat" bh. Hrvati će shvaćati samo kao obrambeni rat za Republiku Hrvatsku ili za kakav krajičak zemlje koji se na njihovu veliku žalost i uz velike gubitke i frustracije ne može iznijeti iz BiH.
Fra Ivan Šarčević, gvardijan Samostana svetog Ante i profesor na Franjevačkoj teologiji, Prometej.ba
 

DEMAGOGIJA

 
- Nije ljevica ta koja nameće temu Tita.
Rada Borić, potpredsjednica neojugoslavenske partije Nova ljevica, Novi list
 

GLUPOST

 
- Postoji sličnost između američkog slučaja u kojem prosvjednici nasilno brane spomenik generalu rasističke konfederacijske vojske, s hrvatskim slučajevima u kojima se temperatura podiže zbog ploča i spomenika koji veličaju totalitarne režime.
Tvrtko Jakovina, mladi hrvatski povjesničar sa starim jugo-komunističkim idejama mržnje prema Hrvatima, Tportal
 
- Tuđman se Ahdnamom nije bavio, on je u baštinu ostavio da se "svjesni" Hrvati trebaju baviti velikim strateškim, državotvornim pitanjima, a ne povlačiti se po nekim bosanskim (muslimanskim) historijskim klancima i spašavati bosanska stada, "stoku sitnog zuba".
Fra Ivan Šarčević, gvardijan Samostana svetog Ante i profesor na Franjevačkoj teologiji, Prometej.ba
 

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- U minulom ratu nije bilo nevinih.
Vehid Šehić, predsjednik tuzlanske udruge Forum građana Tuzla, Politika, Beograd
 
- Danas, na primjer, kada govorimo o hrvatskoj vojsci iz Drugog svjetskog rata neki govore samo o onoj vojsci koja je stradala u Bleiburgu. Kada govore o žrtvama, govore samo o žrtvama stradanja 'komunističkog sustava'.
Rada Borić, potpredsjednica neojugoslavenske partije Nova ljevica, Novi list
 

NEGIRANJE SRPSKE AGRESIJE

 
- Proglašavanje ćiriličnog pisma „agresorskim pismom“ dodatno je i posebno otežalo ostvarivanje prava na obrazovanje. A što se službene upotrebe ćiriličnog pisma i srpskog jezika, ono je u potpunom zastoju. Ono što je ostvareno do 2014. zamrznuto je i pritisnuto omrazom razvijenom od te godine prema ćirilici.
Milorad Pupovac, samoproglašeni čelnik hrvatskih Srba za beogradsku Politiku
 

OTROVNO PITANJE

 
- Vrši li Hrvatska politički teror nad BiH; prvo miješanjem u unutarnje stvari BiH u pogledu budućeg ustavnog uređenja, a onda i najnovijim potezom uvođenja ogromnih nameta na uvoz voća i povrća iz BiH? 
Nihad Hebibović, novinar bošnjačkoga portala Vijesti.ba pita Harisa Ljevu, bošnjačkoga političkog analitičara
 
- Nikada se Tuđman nije pitao zašto uopće dijeliti BiH, i kakvi to engleski ili drugi inozemni pritisci mogu biti da se odustane od moralnosti u politici; je li to, nakon iskustva Vukovara i Dubrovnika, moguće bez još strašnijega rata po vlastiti narod u BiH?
Fra Ivan Šarčević, gvardijan Samostana svetog Ante i profesor na Franjevačkoj teologiji, Prometej.ba
 

PRAVO PITANJE

 
- Tko to želi historijski revizionizam? Zašto? Koji su to pojedinci i grupe? Činjenično je da je sve imaginarno i većinom smišljeno i izmišljeno s ciljem većeg materijalnog iznosa, samo pojedincu. Je li Milorad Pupovac pozvan i zadužen, ako i je, od kojih i od kakvih unutarnjih i vanjskih snaga da zaustavi revizionizam povijesti 1941.-1945. i kasnije? Je li on slobodni strijelac ili samozvani borac „Šeste Ličke“ koji stoji na braniku revizionizma, opet radi svog osobnog interesa? Zašto Milorad Pupovac ne spominje da bi on odmah proveo revizionizam 1991.-1995. i kasnije, s kojim ciljem, je li samo zbog svog osobnog interesa?
Priopćenje Srpske pravedne stranke u povodu pisanja Milorada Pupovca u beogradskoj Politici i njegovoj „naknadnoj pameti“
 
- Moram vam reći, dragi prijatelji, da me rastužuje to što čitam što govore oni koji su jučer bili u Kninu. Recimo kako je Damir Markuš, hrvatski branitelj hosovac, opisao svoje razočaranje. Je li moguće da hrvatska policija hapsi hrvatske branitelje? Kakva je sad opet ova protuhrvatska vlast koja se usuđuje to činiti u Kninu na proslavi Dana pobjede? Pozivam ministra Božinovića da podnese ostavku!!!
Vlado Košić, biskup sisački, Direktno
 

UNITARNA BiH

 
- Samo dijalog i poštovanje može učiniti BiH ravnopravnim partnerom i članicom Europske unije.
Denis Gratz, pravim imenom Muhamed Gracić, bivši predsjednik bošnjačke Naše stranke i zastupnik u Federalnom domu, Vijesti.ba
 
- BiH ne može imati samo srpskog, hrvatskog i bošnjačkog člana u Predsjedništvu. Jasno je da svim građanima na svakom dijelu teritorija BiH treba omogućiti da budu kandidati za Predsjedništvo BiH, a i druge političke pozicije, bez ograničenja i uz puno poštovanje međunarodnih principa i ljudskih prava.
Jonathan Moore, voditelja misije OESS-a u BiH, Direktno

Anketa

Tko će pobijediti u sukobu između Plenkovića i Brkića?

Petak, 19/10/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1041 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević