Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Hrvatska će imati novog sveca, on će biti pučkom pobožnošću prihvaćen kao svetac.
Žarko Puhovski, politički analitičar, Nacional
 
- Odlukom da ne prizna odluku Suda i da sam sebi presudi generalPraljak je na očajnički način demonstrirao krajnji ishod privrženosti politici koja ga je, s jedne strane, dovela do toga da bude optuženik i koja ga je, s druge, primorala da se pojavi pred Haaškim sudom.
Božo Kovačević, bivši političar i diplomat, Telegram
 
- Plenkovićevo bahato odbijanje da prozvanim ''naivnim ljudima'' ponudi objašnjenje o hibridnom ratu, a pritom ih još i diskvalificira, zapravo je samo nova verzija HDZ-ovskog etiketiranja neistomišljenika i pokušaj zastrašivanja kritičara.
Goran Duhaček, novinar Indexa pristigao iz Sarajeva
 
- Nakon emisije Nedjeljom u dva vodstvo Hrvatske radiotelevizije spremno je skočilo i javno se, u središnjem Dnevniku, priopćenjem odreklo vlastitog novinara Aleksandra Stankovića što je podilaženje samozvanim predstavnicima branitelja stajati
Tomislav Klauški, novinar 24 sata
 
- Glavna tema sastanka Istočnoga partnerstva bilo je hibridno medijsko djelovanje. Pogledate referencije na brojne izbore, referendume koji su održani u Europi. Samo naivni ljudi mogu misliti da Hrvatska nije dio toga procesa.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade na Petom sastanku na vrhu Istočnoga partnerstva u Bruxellesu
 
- Prošlo je vrijeme otimanja državne imovine. Bespravno korištenje državne imovine nije ništa drugo nego otimanje.
Goran Marić, ministar državne imovine u Vodicama
 
- Siniša Varga je uspio smanjiti dug u zdravstvu za što je uspio dobiti priznanje i HDZ-ovaca.
Bojan Glavašević, saborski zastupnik SDP-a, N1 TV
 
- Pupovčeve Novosti su nastavak Ferala.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Nije Dayton prekid sa kontinuitetom nego naprotiv jedna vrsta potvrde tog kontinuiteta u teškim uvjetima pod uvjetom jedne ideje da se pomoću toga prekine rat, ali da dođe do rehabilitacije stvarnoga demokratskog života u BiH, a time i bosanske države.
Muhamed Filipović, bošnjački akademik u bošnjačkom Dnevniku TV 1, Fokus.ba
 
- Haaška je presuda zapravo samo pravna formalnost jer je Tuđman presudio sam sebi - od početka do sredine devedesetih sanjao je o podjeli BiH i vodio politiku čiji je cilj bilo razbijanje BiH.
Gordan Duhaček, novinar Indexa
 

TVRDNJE

 
- Još se u javnosti sve otvorenije govori kako je izdaja bošnjačkih interesa ukoliko bi Hrvati mogli birati svog legitimnog predstavnika u Predsjedništvo BiH. Grčevito se želi zadržati postojeće stanje i obmanuti javnost, i umjesto izmjene Izbornog Zakona BiH sukladno Odlukama Ustavnog suda BiH, želi se po ugledu na RS donijeti entitetski Zakon, a u njemu rješenja kako bi se zaobišle Odluke Ustavnog suda BiH.
Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH, Hrvatski Medijski Servis
 
- Doprinos generala Slobodana Praljka obrani Hrvatske i Bosne i Hercegovine od velikosrpske agresije te obrani opstojnosti hrvatskog naroda na njegovim povijesnim prostorima tijekom Domovinskoga rata od velike je važnosti. Ovih dana se nadamo pravednom sudskom pravorijeku i njegovu oslobađanju, kao i oslobađanju drugih hrvatskih uznika.
Poruka iz Ureda predsjednice predstavljačima knjige General Praljak
 
- Milaković se samo brine za užu svojtu i tih 430 glasova, ako bismo izuzeli one koji dolaze iz Srbije, vjerojatno ne bi prošao. Problem je Ustavni zakon gdje je srpska nacionalna manjina jednakija od ostalih. U Ustavnom zakonu imate da su pred zakonom svi isti. Ispod tog pasusa stoji da oni imaju još nešto dodatno.
Predrag Mišić Peđa, hrvatski branitelj iz Vukovara srpske nacionalnosti, Nedjeljom u dva
 
- Na prvom istražnom povjerenstvu sjedim ja ovdje kao svjedok, a s druge strane sjedi osoba koja je predsjednica uprave trgovačkog društva koje je među osumnjičenima da je nestala pšenica. I ona mene kao članica povjerenstva ispituje da ja njoj kažem gdje je ona maznula pšenicu. To je vaša stranačka kolegica. Radilo se o Dragici Zgrebec.
Borislav Škegro, bivši ministar financija i potpredsjednik Hrvatske vlade zadužen za gospodarstvo na saborskom istražnom povjerenstvu
 
- Današnji titoisti postoje u svim postjugoslavenskim državama, premda ne u strankama ili pokretima vidljivim u javnosti, nego više u obliku bratstva interesa, i u obliku utjecaja i potpore.
Ivo Banac, povjesničar, na znanstvenom skupu "Između komunističkoga ideala i zbilje" u povodu 80. obljetnice KPH/SKH i 100. obljetnice "Listopadske revolucije" u organizaciji Hrvatskoga katoličkog sveučilišta
 
- Oni se još uvijek bore za jugokomunističku paradigmu hrvatske povijesti. Čak mi ih je i žao! Za razliku od njihove rodbine, baba i očeva i svih koji su nas mogli ubijati, ovi nas jadnici ne mogu ubijati, pa se pokušavaju zadovoljiti tako što bi nas zatvarali zbog ZDS!
Akademik Josip Pečarić o IDS-ovim separatističkim idejama o inicijativi o kriminalizaciji pozdrava ‘ZDS’ i kažnjavanje sa 6 mjeseci do dvije godine zatvora, Dnevno
 
- Kada sam analizirao tko je sve bio na ustoličenju novog episkopa, sve mi je odmah bilo jasno! Bilo je desetak najvećih predstavnika SPC-a, a za svakog od njih možemo naći neki protuhrvatski akt, je li to pjevanje pjesama četničkom vojvodi Momčilu Đujiću, što je radio Porfirije Perić, je li to hvaljenje Slobodana Miloševića od strane crnogorskog episkopa Amfilohija Radovića itd. Da ne govorim o patrijarhu Irineju koji nijednom prilikom nije spomenuo Hrvatsku, uvijek samo Dalmacija, Slavonija, Banija, ali Hrvatsku ne priznaju! U Vulinovoj pratnji bio je i potpukovnik srpske vojske koji je poznat po velikosrpskim militantnim tezama. Na vjerskom događaju! I nitko iz Hrvatske na to nije službeno reagirao! Vulinova izjava o 'građanskom ratu' tražila je reakciju službenog Zagreba, no ona je izostala zbog straha od pomanjkanja Pupovčevih ruku u Saboru.
Mr. sc. Ivan Kozlica, hrvatski povjesničar, TV Bujica
 
- Zašto je Muslimanima mit o podjeli BiH u Karađorđevu bio nužan? Kako nisu željeli prihvatiti federalno uređenje BiH, morali su izjednačiti Hrvate s agresorom. Na Predsjedništvu BiH oni o jednima govore kao o lijevom, a drugima kao desnom fašizmu.
Miroslav Tuđman, profesor, publicist i stručnjak za obavještajnu službu, Večernji list
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Politika Franje Tuđmana prema susjednoj državi nedvojbeno je najtragičnija i najružnija epizoda cjelokupne njegove vladavine, recentna nekritična glorifikacija Tuđmanovog lika i djela.
Denis Romac, novinar riječkoga Novog lista, Autograf
 
- Plenković je renutačno najveća prijetnja hrvatskoj nacionalnoj sigurnosti. U Banskim dvorima nalazi se paranoik izvan kontrole, koji širi teorije zavjere. U Banskim dvorima nalazi se bahati obmanjivač javnosti, koji širi teorije zavjere da pokuša ušutkati i zastrašiti kritičare. Plenković je upravo postao najveća prijetnja demokratskom poretku u Hrvatskoj.
Goran Duhaček, novinar Indexa iz Sarajeva
 
- Danas je Dan Republike i stari je popio malo.
Sergej Trifunović, srpski glumac veseli se na instagramu smrti Slobodana Praljka
 
- HZ Herceg-Bosna imala u projektu ostvarivanje sustavnog i rasprostranjenog ubijanja, protjerivanja, zatočenja kroz mrežu zatočeničkih centara muslimana, te pljačke i deložacije Bošnjaka i uništavanja njihovih kuća i imovine, njihovo prisilno premještanje na teritorij pod kontrolom Armije BiH ili deportacije u treće zemlje.
Vesna Teršelič, čelnica protuhrvatske udruge Documenta koja se financira iz hrvatskoga proračuna, Autograf
 
- I, što sad? Pa, jednostavno: biskup Vlado Košić mora odmah potpisati dekret o mučeništvu Slobodana Praljka, dati ga ovjeriti kod suca Zvonimira Šeparovića i sankcionirati od strane Kolinde Grabar-Kitarović. Santo subito!
Drago Pilsel, vjerski fanatik na facebooku
 
- Neki nesretni dobitnici državnih priznanja uz bezvrijednu plaketu s kiselim će osmijehom primiti na dar i Tomčevu knjigu. Koju neće nikada ni otvoriti, pa ne će ni saznati da je unutra Tomac ostavio svoju sliku s potpisom. Tek će možda prilikom selidbe jednoga dana knjiga pasti s police, a iz nje izletjeti fotka od koje će baka odmah pasti u predinfarktno stanje, a pas cvileći pobjeći iz kuće da se nikada više ne vrati.
Željko Porobija, vjerski aktivist u Josipovićevom Autografu
 
- Danas je perjanica zadrtog desnog nacionalizma i klerikalizma, samozvani inkvizitor i sudac u onom otužnom Etičkom sudištu. Zapravo, u karijeri mu jedino i vrijedi onaj period kad je bio pravi, iskreni komunist. Što je danas, najbolje govore njegova djela i likovi koji ga okružuju. 
Ivo Josipović, bivši hrvatski predsjednik na facebooku o Z. Tomcu
 
- Predsjednica je je bedasta, dozvolit ću si takav rječnik nediplomatski. Odnosi nisu ništa gori sada nego što su bili prije godinu dana. Politizirala je priču, pojavila se tamo u žutim čizmama, šalje militantne poruke, to je potpuno neprimjereno na taj dan govoriti tako, to je ponižavajuće i neuko. Ona je potpuni analfabet što se i pokazuje nejzinim izjavama.
Bojan Glavašević, saborski zastupnik SDP-a o hrvatskoj predsjednici. Smetaju mu žute čizme!, N1 TV
 
- U Zagrebu postoji jedna antibosanska struja.
Muhamed Filipović, bošnjački akademik u bošnjačkom Dnevniku TV 1, Fokus.ba
 
- Ovaj se grad branio i obranio od dva agresora, koji su ga htijeli podjeliti.
Bakir Izetbegović, predsjednik SDA na skupu u Mostaru, Hrvatski Medijski Servis
 
- Stranka Pravo i pravda nije sama. Viktor Orban u Mađarskoj prvi je postkomunistički premijer koji odbacuje privrženost zapadne Europe liberalnoj demokraciji, a svoju vlast učvršćuje erodiranjem demokratske podjele vlasti. I jedan i drugi vođa izbjegličku krizu 2015.  iskoristili su za privlačenje Češke i Slovačke u svoju autoritarnu orbitu.
Philip Stephens, politički analitičar engleskoga Financial Timesa
 
- Tuđman je svojom promašenom i zločinačkom politikom prema BiH ne samo nanio štetu BiH nego i Hrvatskoj
Gordan Duhaček, novinar Indexa
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Ne znam radi li se o slučajnosti ili o ciljano biranom datumu završetka njegovog rada, ali od simbolike čina da će na rođendan upokojene socijalističke Jugoslavije biti okončani međunarodni sudski procesi koji se odnose na postjugoslavenske ratove, ne će se moći pobjeći.
Dragan Markovina, mostarski povjesničar iz mješovitog braka, Telegram
 
- Sasvim je razumljivo da je glasnoća odzvanjanja prsa od busanja obrnuto proporcionalna istinskoj ljubavi prema jeziku, a posljedično i znanju materinskoga jezika i pisma.
Željko Jozić, ravnatelj Instituta za jezik i jezikoslovlje i glavni urednik unitarnoga Hrvatskog pravopisa, Jutarnji list
 
- Deklaracija o Domovinskom ratu usvojena je u Hrvatskom saboru u listopadu 2000. godine, i to od strane SDP-ove vladajuće koalicije koju su braniteljske udruge, uz huškanje i instruiranje HDZ-a, paraobavještajne desnice i Katoličke crkve proglašavali nenarodnom, nelegitimnom, nehrvatskom, izdajničkom i komunističkom.
Tomislav Klauški, novinar 24 sata
 

RASIZAM

 
- Čović očekuje da ga podrže za prijedlog izmjena Izbornog zakona koji bi doveo do toga da ustavnopravni položaj ljudi potječe iz njihove pripadnosti određenim narodnim grupama, i time bi uveo fašistički princip krvi i tla, znači da mjesto gdje živiš i pripadnost, krvna grupa rečeno žargonski, odnosno nacionalna pripadnost određuje tvoj ustavni položaj. To je nedemokratski i to je da tako kažem, fašistički.
Muhamed Filipović, bošnjački akademik u bošnjačkom Dnevniku TV 1, Fokus.ba
 
- Ja ne želim sutra ili prekosutra EU s 95 različitih zemalja. Izgubili bismo kontrolu. Nacionalno jedinstvo i europsko jedinstvo su stvari koje idu zajedno.
Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije iz majušnoga Luksemburga priča gluposti, BBC
 

REVIZIJA POVIJESTI

 
- Nova, razumnija vlast vratit će i Tita i antifašizam na mjesta koja im objektivno pripadaju, jer je to čista povijesna logika. Pametan se narod nikad ne odriče svoje pozitivne prošlosti.
Marijan Vugrinec, bivši Vjesnikov novinar u probošnjačkom portalu Tacno
 
- Pravo je pitanje kada će biti vraćena imena ulica svih tih heroja koji su poginuli za svoju domovinu, a ne skidanje naziva Trg maršala Tita.
Hrvoje Klasić, hrvatski povjesničar na prosvjedu 22. lipnja 2017. na Trgu maršala Tite
 
- Veliki broj svećenika podržao antifašizam jer su u najtežim trenucima hrvatske povijesti znali gdje je mjesto crkve u Hrvatskoj, što se danas uporno prešućuje i govori kako su partizani pobili ne znam koliko svećenika a da se ne spominje kako su ti svećenici i blisko surađivali s ustaškim vlastima u borbi protiv partizana.
Franjo Habulin, predsjednik nekakvoga Saveza antifašistiških boraca u Brezovici 22. lipnja 2017.
 

SRPSTVO

 
- U Vukovar se vraćam 1999. godine, no na mene je teški dojam ostavilo sjećanje bombardiranje Srbije, i tada sam se propitkivao ostati u ovim krajevima ili otići u inozemstvo.
Srđan Milaković, vukovarski dogradonačelnik iz srpske manjinske kvote kod Ace Stankovića u jugo-emisiji Nedjeljom u 2
 

STRAŠNO

 
- Jedan dio građana srpske nacionalnosti u Hrvatskoj se pobunio te 91-e protiv svoje države, vi na vašem  primjeru možete svjedočiti o tome, vaš brat je bio građanin Republike Hrvatske, u tom dijelu to je bio građanski rat.
Aleksandar Stanković, urednik HRT-ove protuhrvatske emisije Nedjeljom u 2 govori Peđi Mišiću, vukovarskom branitelju i hrvatskom Srbinu da nije bilo agresije Srbije na Hrvatsku
 

SUNCOKRETI - SUNČANICE

 
- Nije Alija Izetbegović ostavio u amanet svom prijatelju Tayyipu Erdoganu Bosnu, nego mu je u amanet ostavio brigu za Bosnu. Obvezao ga da ovu zemlju, nakon Alijine smrti, ne zaboravi.
Bakir Izetbegović, sin Alije Izetbegovića mijenja izjavu o amanetu, Faktor.ba, Sarajevo
 

UNITARIZAM

 
- Bošnjaci kažu da je njihov jezik bosanski. To je međunarodno načelo i to načelo branimo.
Jonathan Moore, šef Misije OSCE-a u BiH, Fena
 

UNITARNA BiH

 
- Najvažnije od ZAVNOBiH-a je da se borimo protiv podjela među našim narodima, protiv snaga koje razdvajaju i suprotstavljaju ljude, i da stvaramo jednu zajedničku i jedinstvenu državu koja pripada svakome od nas, gdje nijedan narod nije privilegiran, niti ima privilegirano pravo na bilo koji dio države, ne postoje nacionalno obojeni teritorij.
Muhamed Filipović, bošnjački akademik u bošnjačkom Dnevniku TV 1, Fokus.ba
 
- Hrvatskim političarima svaka pomisao na građansku Bosnu i Hercegovinu, kakvu je vidi Njemačka ulijeva strah.
Josip Juratović, crveni Hrvat iz SPD-a u njemačkom Bundestagu zagovara unitarnu BiH, Vijesti.ba
 

VELIKOBOŠNJAŠTVO

 
- Herceg-Bosna je i danas ono što je bila 1991. godine: egzistencijalna prijetnja po opstanak Bosne i Hercegovine kao države.
Emir Suljagić, bošnjački novinar i prevoditelj, Vijesti.ba
 
- Odnos Turske prema Bosni i Hercegovini je kroz sve ovo vrijeme bio isključivo jednosmjerna pomoć u skladu sa našim zahtjevima, i fokusirao se na ono što je ovoj zemlji najpotrebnije – EU i NATO integracije, popravak odnosa u regiji i na ekonomsku obnovu i investicije. Nikad nismo dobili niti jedan zahtjev ili prijedlog turske strane koji bi se mogao smatrati paternalističkim ili nekorektnim.
Bakir Izetbegović, sin Alije Izetbegovića o amanetu, Faktor.ba, Sarajevo
 

ZABORAV

 
- Ne znam tko je sve dolazio na moje rođendane, ali mogu reći da se njega (Ivice Todorića) ne sjećam.
Stjepan Mesić, bivši političar na ispitivanju saborskoga izbornog povjerenstva za Agrokor

Anketa

Tko je Andreju Plenkoviću draži?

Četvrtak, 17/01/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 840 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević