Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Položaj Srba u Hrvatskoj pogoršan proteklih godina, najdrastičnije kada se HDZ pod Tomislavom Karamarkom pretvorio u stranku ekstremne desnice i nacionalizma.
Milorad Pupovac, čelnik Srba u Hrvatskoj u Sarajevu 19. II. 2018. na tribini srpske kulturno-prosvjetne udruge "Prosvjeta" optužuje domovinu koju ne voli, Direktno
 
- Položaj Srba u Hrvatskoj nije unaprijeđen nego je u nizu aspekata i unazađen.
Velikosrpska Izjava o pravima Srba u Hrvatskoj
 
- Usudila se taknuti u to s kim predsjednica Republike večera, i nakon toga njen ponovni izbor prestao je biti realan. To je Hrvatska, i u toj zemlji sukob premijera i predsjednice, HDZ-a i Pantovčaka prestaje – svi su oni na kraju složni.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista plače za Dalijom Orešković
 
- Postoji osnova za tužbu i to putem odgovornosti Franje Tuđmana, Gojka Šuška i Janka Bobetka. Dakle, tri ključna čovjeka Republike Hrvatske. Na taj način postoji i pripisana odgovornost Republici Hrvatskoj. Ali, odluku mora donijeti Udruženje logoraša, da li idu, ne ja.
Anto Nobilo, bivši jugo-„tužilac“, koji je (pre)sudio Andriji Artukoviću, sada pomaže Muslimanima-Bošnjacima da tuže „njegovu domovinu“ Hrvatsku, Faktor.ba
 
- Ako se slučajno Trump razvede od Melanije, Slovenija se nada da će
putem arbitraže dobiti pola Amerike…
Misao koja ovih dana kruži društvenim mrežama
 
- Plenković je izrekao sve prave stvari, hvaleći francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njemačku kancelarku Angelu Merkel, te rekavši da se njegova zemlja želi pridružiti zoni Schengena do 2020., a eurozoni nešto kasnije.
Američki komentator Florian Eder hvali A. Plenkovića u američkom mediju Politico
 
- Provedba arbitražne presude o granici s Hrvatskom je pravno, a ne političko pitanje, kako to prikazuje predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker. Slovenija će zbog neizvršavanja odluke uskoro tužiti Hrvatsku sudu EU-a u Luxembourgu.
Karl Erjavec, slovenski ministar vanjskih poslova, Hina
 
- London će i dalje biti europsko financijsko središte. Određene prilagodbe su neizbježne, ali nadamo se da će biti minimalne, da će se postići ugovor o slobodnoj trgovini između EU i UK koji uključuje financijske usluge. Međutim, u svim scenarijima vidimo London kao glavni financijski centar za ekonomiju EU.
Jeremy Browne, posebni predstavnik City of London Corporationa u EU-u, Jutarnji list
 
- Iz današnje perspektive mi je žao, ali nemojmo zaboraviti što se događalo i nisam imao vremena po Zakonu o javnoj nabavi angažirati konzultanta, procedura nije savršena, napravio sam milijun grešaka. Poslali su me u nuklearnu elektranu pred havarijom, tražili od 'svetog Ante' da je spasi i da onda pitaju koliko sam potrošio na 'hlađenje jezgre'. Žao mi je zbog te percepcije i na vašem bih mjestu i ja mislio: on je uzeo sebi lovu. Spreman sam snositi sve posljedice.
Ante Ramljak, izvanredni povjerenik za Agrokor, RTL
 
- Ja sam glavni autor zakona, sve odredbe napisane su mojim riječima ili po mojem nalogu.
Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva u Saboru
 
- Kraljevina Saudijska Arabija namirisala je dobar potencijal da svoju državnu religiju – islam vehabističkog karaktera - prenese iz Bosne i u druge europske zemlje. U tu svrhu te veoma bogata zemlja poslužila se mudrom, ali i perfidnom strategijom i investirala milijarde dolara u gradnju bezbroj džamija, koje se u međuvremenu nalaze širom Europe.
Saïda Keller-Messahli, švicarska romanistica u tekstu pod naslovom Islam na Balkanu – povijesni pregled do sadašnjeg vremena o mudžahedinima u BiH, Der Standard, Beč
 
- Ništa što je islamsko ne može biti protiv slobode, napretka i oslobađanja ljudskih potencijala.
Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda na sarajevskom skupu pod nazivom "Budućnost islama i muslimana u Europi na primjeru BiH i Andaluzije", Faktor.ba
 
- Osobe kao gospodin Maras, čije znanje o ekonomiji i financijama nije dostojno ni prosječnog studenta 3. godine Ekonomskog fakulteta, ne mogu kvalitetno ispitivati nekoga s iskustvom i znanjem kao što su Ramljak i Dalić.
Branimir Perković, ekonomski analitičar i kolumnist, Direktno
 
- Njemačka kancelarka više nije predvodnica slobodnog svijeta, nego poprilično hroma patka velike koalicije.
Georg Blume, komentator njemačkoga Der Spiegela
 
- U Siriji bi se uskoro američki i turski vojnici mogli boriti jedni protiv drugih. Turska je izvan kontrole.
Eric Edelmann, bivši američki veleposlanik u Ankari, F.A.Z., Njemačka
 
- Istjerivanje dvije trećine Srba iz Hrvatske između 1991. i 1995. imalo je tu istu svrhu – da se pokaže da su svi u Hrvatskoj htjeli neovisnost, što, naravno, nije istina ni kod samih Hrvata, a kamoli kod Srba iz Hrvatske.
Dejan Jović, profesor na FPZ-u, Jutarnji list
 

TVRDNJE

 
- Odlazak svetog Jokića smo nekako preživjeli. Možemo li i odlazak svete Dalije? Molim da index, N1 i ostali povedu naciju u kolektivni plač do povratka Dalije.
Igor Peternel, potpredsjednik HHO-a na društvenim mrežama
 
- Dovoljno je samo usporediti crkvu hrvatskih mučenika na Udbini i hram svetog Save u Beogradu. Pred našom crkvom na Udbini je kip svetog Ivana Pavla II. koji u ruci drži križ. Pred hramom svetog Save je Karađorđe koji u ruci drži – mač!
Ivica Šola, kolumnist Slobodne Dalmacije
 
- Hrvatski politički život sfera je brojnih interesnih skupina, a Agrokor je ulaskom države u kontrolu postao političko pitanje, i sigurno nije nedostajalo raznih pritiska na Ramljaka da preko njega još netko izvuče koji milijun iz koncerna.
Branimir Perković, ekonomski analitičar i kolumnist, Direktno
 
- Najlakše je naslikati portret osobe koju površno poznajete
Mladen Bolfek, hrvatski slikar, Hrvatski fokus
 
- O našoj se tragediji u inozemstvu ništa ne zna. Žrtve smo falsificirane partizansko-boljševičke povijesti, i moramo 'ići van' s time, poduzeti cijelu novu diplomatsku ofenzivu.
Željko Glasnović, hrvatski general u Saboru, Direktno
 
- U Zagrebu bi trebao postojati i Trg žrtava komunizma ili Trg žrtava totalitarističkih sustava.
Petar Tomev Mitrikeski, hrvatski genetičar, Peti dan, HRT
 
- Žalosti činjenica da je 'lex Agrokor' samo nastavak loših zakona koji dominiraju našim pravosuđem te samo dodatno komplicira gordijski čvor koji nazivamo pravni sustav RH.
Branimir Perković, ekonomski analitičar i kolumnist, Direktno
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Hrvatska ni u čemu nije bila toliko “produktivna” u ovih 25 godina koliko u proizvodnji mita o Domovinskom ratu, oko kojeg su se angažirali i ljevica, i desnica, i centar.
Dejan Jović, profesor na FPZ-u, Jutarnji list
 
- Turbulencije koje su zahvatile Hrvatsku od 2013. do 2017. još su latentno prisutne. Sve je povezao s oslobađajućom presudom dvojici generala 2012., Anti Gotovini i Mladenu Markaču, što je otvorilo prostor problematičnim društvenim promjenama. Počinje rasti i govor mržnje, netolerancija i antisrpski sentiment u Hrvatskoj koji, naravno, nije plitko posađen.
Milorad Pupovac, čelnik Srba u Hrvatskoj u Sarajevu 19. II. 2018. na tribini srpske kulturno-prosvjetne udruge "Prosvjeta" optužuje svoju domovinu Hrvatsku, Direktno
 
- Srbi se ne trebaju nikome ispričavati, dapače, to bi trebali napraviti Hrvati koji su nad Srbima napravili mnogo veća zlodjela.
Milorad Dodik, predsjednik Republike srpske u Donjim Budačkima, RTL
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Vučićev posjet Hrvatskoj pokazao je koliko su dvije države još uvijek daleko od međusobnog povjerenja kao preduvjeta dobrosusjedskih, ili barem pristojnih odnosa... Uistinu, kao da nas je historija zaboravila u svojoj nekakvoj velikoj rasijanosti, pa ostajemo živjeti između sela i grada, zaboravljeni i zabravljeni u duhu palanke. A iz tog našeg udesa ne daju nam naši vučići van se izvući.
Branko Mijić, urednik i kolumnist Novoga lista
 
- Prioritetna zadaća je raditi na razvitku sredina u kojima žive Srbi kao znatnije zastupljeno stanovništvo ali i ustrajati na sprječavanju asimilacije Srba u gradskim sredinama što je veliki problem u sredini u kojoj traje neka vrsta "rata oko identiteta". To je teren na kojemu ne možemo reći da smo naročito uspješni.
Milorad Pupovac, čelnik Srba u Hrvatskoj u Sarajevu 19. II. 2018. na tribini srpske kulturno-prosvjetne udruge "Prosvjeta", Direktno
 
- Nakaradna je ideja da ništa iz doba Jugoslavije ne treba obilježavati ulicama.
Boris Jokić, bivši SDP-ov predsjednik Posebnog povjerenstva za kurikulnu reformu, Peti dan,HRT
 
- Prosječna mirovina veterana dva i pol puta je veća od prosječne hrvatske mirovine.
Zdenko Duka, novinar Novoga lista
 
- Tuđmanovo shvaćanje nacionalne države automatski ekstrahira nacionalne manjine.
Stevo Đurašković, docent na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, Novi list
 
- Ne bih rekao da su se Srbi iz Hrvatske, pa čak ni ovi iz pobunjenih krajeva, inicijalno vidjeli kao dio Srbije, nego prije svega kao dio Jugoslavije. Bojali su se raspada Jugoslavije, jer su smatrali da će se u Hrvatskoj povampiriti ustaštvo i da će u nezavisnoj Hrvatskoj stradati.
Dejan Jović, profesor na FPZ-u, Jutarnji list
 

BOLJŠEVIZAM

 
- Odgovornost Crkve za zločine u prošlosti i u novije doba golema je.
Marijan Vugrinec, jugoslavenski novinar na bošnjačkom portalu Tacno
 

CINIZAM

 
- Nisam znala da savjetničke tvrtke koje su angažirane u Agrokoru primaju 250 tisuća kuna naknadu tjedno, jer mi nisu poznati detalji ugovora koje je Beveridge dogovorio s podizvođačima, niti sam zadnjih mjeseci tražila takvu informaciju s obzirom na to da je riječ o odnosu s AlixPartnersom i njegovim podizvođačima.
Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, Direktno
 

DEMAGOGIJA

 
- Odradila je kako su joj njezini nalogodavci naredili, vjerojatno pritom bez pogovora, jer beneficije koje ima, ogromne su. A što je to u usporedbi s razočaranjem običnog, malog hrvatskog čovjeka? pa ništa, zapravo.
Andrea Latinović, novinarka Dnevno.hr vrijeđa hrvatsku predsjednicu
 
- Arbitraža izvorno nije bila ideja Slovenije, nego Europe koja je predložila da se problem neriješenih granica između dviju država u procesu ulaska Hrvatske u EU iz sfere politike prenese u sferu prava, što smatram ispravnim. Povratkom u političko odlučivanje ništa se ne može dobiti.
Milan Kučan, bivši slovenski predsjednik, Nacional
 
- Mudra slovenska politika dala je Hrvatskoj priliku da polako dođe do stajališta kako je za sve, pa i za Hrvatsku, najbolje da se odluka arbitraže ispoštuje.
Borut Pahor, slovenski predsjednik, RTV Slovenija
 
- Sarajevo je grad sa stotinu minareta, ali i grad brojnih i golemih crkava i sinagoga.
Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda na sarajevskom skupu pod nazivom "Budućnost islama i muslimana u Europi na primjeru BiH i Andaluzije", Faktor.ba
 
- Mi se još nismo suočili s povijesnim teretom Jasenovca i NDH-a. Ta je povijest bila do 1990. godine ispervertirana na jedan način, a od 1990. godine naovamo na drugi.
Stevo Đurašković, docent na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, Novi list
 

GLUPOST

 
- Neki od njih bi najviše voljeli kad bismo imali još jedan rat, čak ga i zazivaju. Iako tvrde da je Hrvatska pobjednica u Domovinskom ratu, drže i da se nisu postigli svi ratni ciljevi – primjerice, da je broj “Jugoslavena” i Srba, “orjunaša”, “neprijatelja” i “izdajnika” još prevelik, i da se to mora “riješiti” na isti način kao i 1991., a to znači – ratom.
Dejan Jović, profesor na FPZ-u ovako gleda na Hrvate, Jutarnji list
 
- Poštovana Predsjednica trebala bi se još večeras sastati sa svojim timom i hitno otkazati ovaj susret! Najbolje da se ispriča hrvatskom narodu zato što nas je duboko uvrijedila. Pozivom Vučiću nakon svega što je učinio i u ovakvim okolnostima, dopustila je ponižavanje hrvatskog naroda. Ovo je takva pljuska našem narodu!
General Željko Sačić, TV Bujica
 
- Spreman sam se pokloniti svim žrtvama zajedno s drugim liderima.
Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, Nedjeljom u dva
 
- Nije tajna da je Tuđman sanjao o nekom novom crtanju granica.
Jelena Lovrić, novinarka Nacionala u razgovoru s Milanom Kučanom
 
- Višemjesečna smišljena politička i medijska kampanja HDZ-a oko gradnje Pelješkog mosta, za koju država BiH nikada nije dala suglasnost, za krajnji cilj ima onemogućavanje naše zemlje da ostvari pravo izlaza na otvoreno more garantirano Konvencijom UN-a o pravu na more
Sejfudin Tokić, bošnjački militarist s hrvatskom putovnicom od 1990.  i predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda
 

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- Očito se u Bruxellesu i Berlinu smetnulo s uma to da bez suočavanja s prošlošću na Balkanu nema budućnosti. Očito još uvijek prevladava pogrešna ideja da je Srbija faktor stabilnosti na Balkanu. Još od Miloševića trebalo bi se znati da je točno upravo suprotno. Srbija nije odustala od toga da vrati Kosovo i da BiH podijeli uzduž bojišnice, po etničkim kriterijima. Slično veličanje ratnih zločinaca u Hrvatskoj nije opravdanje.
Erich Rathfelder, komentator Die Tageszeitunga
 
- Ne bi se hrvatska politika trebala skrivati niti iza toga što je istina da se pod vlašću kvislinškog zločinca Milana Nedića 1942. godine Srbija 'pohvalila' da je postala prva zemlja tadašnjeg Trećeg Reicha koja tvrdi kako je postigla nacistički cilj 'konačnog rješenja židovskog pitanja'. Imala je i Srbija logore i ubijala u njima Židove, Rome, komuniste i partizane.
Zdenko Duka, novinar Novoga lista
 
- Možete doći u Stajićevo pa obići tamo gdje ste bili zatočeni - dođite, obiđite to mjesto, nemam nikakav problem s time. Ali isto tako, dajte, ljudi, pomozite nam da nam svake godine izvještaji iz Jadovna, Jasenovca ili ne znam odakle ne počinju usklikom „Za dom spremni“. Jer to nema nikakvog smisla. O tome možemo razgovarati, i to su stvari koje možemo rješavati.
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik, Globus
 

LAŽ

 
- Hrvatska je predsjednica šačicu prosvjednika protiv Vučića nazvala marginalnim skupinama.
Jadranka Kosor, bivša političarka, Radio Slobodna Europa
 

'UGROŽENI' SRBI

 
- Položaj Srba u Hrvatskoj nije unaprijeđen, nego je u nizu aspekata i unazađen. To posebno vrijedi za nivo tolerancije i cijeloga seta prava koja su se počela ostvarivati za vrijeme ulaska u Europsku uniju.
Milorad Pupovac u Izjavi o 'ugroženosti' Srba u Hrvatskoj
 

VELIKOSRPSTVO

 
- U Crnoj Gori je 20 posto stanovnika promijenilo nacionalnost u proteklih 20 godina.
Dejan Jović, profesor na FPZ-u, Jutarnji list
 
- Užasna jedna i gadna igra se javlja oko toga je li to genocid jer treba 6.000 žrvtava da bi bio, pa ajde sad navlači i te cifre. To je tek gnjusna i ružna igra. Ali to što nije genocid, ne opravdava nekoga od ostalih zločina koji su počinjeni.
Nebojša Glogovac, srpski glumac o srpskom genocidu u Srebrenici, Kurir 

Anketa

Hoće li u Bleiburgu 18. svibnja 2019., na komemoraciji za pobijene Hrvate 1945. bez suđenja, biti više ili manje ljudi?

Ponedjeljak, 25/03/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 968 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević