Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Republika Hrvatska podupire partnere i saveznike u naporima sprječavanja svakog daljnjeg korištenja kemijskog oružja u Siriji i zaštite civilnog stanovništva.
Priopćenje Ministarstva vanjskih i europskih poslova o napadu SAD-a, Francuske i Velike Britanije na Siriju
 
- Veleposlanica Srbije Mira Nikolić dobro je postupila ne primivši prosvjednu notu. Pupovac: treba ostati hladne glave. Na znanje: zbog Šešeljeva divljanja isprike Hrvatskoj uputile su predsjednica Narodne skupštine Maja Gojković, kao domaćin, i premijerka RS Ana Brnabić.
Dragec Pilsel, urednik Autografa na svome facebooku podržava Srbiju
 
- Splitski je skup kao događanje naroda. Zašto povlačim paralelu između beogradskog Ušća i splitske rive? Srećom, ne zbog masovnosti.
Branimir Pofuk, kolumnist Večernjega lista
 
- Andrej Plenković i Davor Bernardić svejedno bi morali sjesti i dogovoriti pokretanje postupka opoziva Kolinde Grabar-Kitarović, za što je nužna podrška dvije trećine zastupnika. Na Pantovčaku se, nakon Jokićevog priznanja nema više dvojbe, nalazi osoba opasna po Hrvatsku i Plenković i Bernardić jednostavno ne smiju ignorirati tu činjenicu.
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista vapi za velikom koalicijom
 
- Ja zaista vjerujem da daljnja etnička podjela Bosne i Hercegovine ne će i ne bi bila dobra za građane ni za Hrvate niti za ostatak Bosne i Hercegovine, to nije put naprijed.
Wolfgang Petritsch, austrijski političar slovenskoga podrijetla o trećem entitetu, N1 TV, Slobodna Bosna
 
- Istanbulska konvencija je dobro i nadam se da ne će biti daljnjih kompromisa s onima koji su Istanbulsku konvenciju koristili kao sredstvo za utjecaj na vlast i na odluke koje se tiču slobodne pojedinaca.
Arsen Bauk, saborski zastupnik SDP-a u Saboru, 24 sata
 
- U njoj se miješaju Zapad i Orijent, prošlost i sadašnjost, krišćani i muslimani, Kauri i Turci, Osmansko i Habsburško carstvo, stara i nova Jugoslavija, Hrvati, Bošnjaci, Srbi, Crnogorci, Dalmatinci, Hercegovci, Arapi, Jevreji… Baš kao u Bosni koja je vječna konstanta.
Miljenko Jergović, bosanski pisac za beogradski Blic 14. IV. 2018. na predstavljanju svoje knjige 'Inšallah, Madona, Inšallah' u Beogradu
 
- Mislim da je današnje obrazovanje, a to se osobito odnosi na humanistiku, povijest, nacionalne jezike i književnost te uvođenje vjeronauka u škole, u ovih četvrt stoljeća jedan od većih zločina s nesagledivim posljedicama u cijeloj jugosferi...
Dubravka Ugrešić, jugo-srpska spisateljica u Pupovčevim velikosrpskim Novostima 13. VI. 2016.
 
- Saudijska Arabija je dala 125 milijuna dolara donacija Haaškom sudu da se nikada ne pokrene sudski postupak protiv Alije Izetbegovića.
Goran Petronijević, srbijanski odvjetnik i branitelj srpskih ratnih zločinaca na Haaškom sudu u emisiji Ćirilica Milovana Marića 16. IV. 2018., Happy TV
 
- Imamo permanentne težnje iz Hrvatske da se BiH i dalje fragmentira.
Esad Duraković, bošnjački akademik na N1 TV
 
- Stara paradigma je iscrpljena, njen simbolički kraj ovih dana označavaju epilog Agrokora i definitivni moralni i politički sunovrat HDZ-a. Ishoda su samo dva, ili definitivni novi jaram ili hrvatska Druga Republika, za koju je prvi preduvjet promjena izbornog zakona.
Nino Raspudić, kolumnist Večernjega lista
 
- Ova konvencija koristi rod i definira ga kako bi se odredilo što je to rodno utemeljeno nasilje nad ženama, i ona se odnosi samo na nasilje nad ženama i obiteljsko nasilje i ne ide izvan tih okvira.
Dubravka Šimonović, posebna izvjestiteljica UN-a za nasilje nad ženama na tribini u Osijeku
 
- U današnje vrijeme radi se o promociji jednog ultradesnog koncepta koji je u sukobu s liberalnom demokracijom i načelima EU-a, a posljedica njegova snaženja jest da mi Hrvati ne možemo živjeti kao narod među narodima. Čak i da taj koncept ne pobijedi, on toliko zagađuje društveni život i atmosferu da je to uteg koji ova Hrvatska naprosto ne može nositi.
Ivo Goldstein, sin knjižničara Slavka Goldsteina, Novi list
 
- Na Golom je bilo najmanje Slovenaca i Hrvata.
Tvrtko Jakovina, povjesničar, Jutarnji list
 
- Protiv dokumenta Istanbulske konvencija je jedan dio pripadnika HDZ-a koji su u drugom planu, koji su u proteklom razdoblju bili marginalizirani.
Pero Maldini, politički analitičar iz Dubrovnika, HRT
 
- Slobodni zidari su oduvijek bili predvodnici, kao radnici i branitelji slobode, svjetovnosti i tolerancije, stavljajući na prvo mjesto svoju kvalitetu slobodnih mislioca.
François Padovani, predsjednik globalne masonske asocijacije CLIPSAS (Centre de Liaison et d’Information des Puissances Signataires de l’Appel de Strasbourg), Novi list
 
- Kod nas su dva vijeka generacija obrazovane od Bukvara da je najvažnija vrijednost dati svoj život za otadžbinu, to je prva rečenica koju učite kada učite slova. Na Bukvaru imate malog heroja koji je poginuo dajući svoj život za otadžbinu.
Dubravka Stojanović, srpska povjesničarka za posjeta Banjoj Luci  o Srbiji, Buka, Banja Luka
 
- Nadbiskup je ostao dosljedan i u radikalnom antikomunizmu. Partizane, predvođene komunistima, smatra “antikristom” i glavnim neprijateljem. Između antipatije prema komunizmu i antipatije prema ustaškim zlodjelima ona prva uvijek je odnijela prevagu, jer ustašku NDH bilo je, po nadbiskupovu mišljenju, moguće popraviti, a komunizam ne.
Ivo Goldstein, Milanovićev diplomat u Jutarnjem listu pokušava omalovažiti kard. Alojzija Stepinca
 
- Hrvatsko proljeće nije bio pokret ustaša i neoustaša nego nacionalista iz partije.
Dragan Markovina, jugoslavenski 'istoričar' na Splitskom sveučilištu, Prometej.ba
 

TVRDNJE

 
- Danas, Andrej Plenković u Hrvatskoj više nema političku budućnost. Izgubio ju je brzo i iznenadno, u trenutku kada je samovoljno, političkim nasiljem prema neistomišljenicima, prenapregnutim i bezobzirnim političkim spinovima, izjavama kakvih se ne bi postidjeli nekadašnji partijski komesari, punim prezira prema onima koji su ga izabrali, krenuo u jurišnu ratifikaciju Istanbulske konvencije.
Višnja Starešina, komentatorka Slobodne Dalmacije
 
- Goran Richembergh je relikt prošlosti, koji javno potiče na nasilje i mržnju, koji je u bivšoj državi, Jugoslaviji, zdušno radio za Republički sekretarijat za unutarnje poslove pod kodnim imenom Odisej, odnosno bivšu Udbu, a u svom radu od 30 godina vrijedno progonio hrvatsku Katoličku Crkvu i njezine predstavnike.
Stiv Culej, hrvatski branitelj i saborski zastupnik HDZ-a na konferenciji za novinare u Saboru o Emiru Goranu Tahiroviću Beusu Richemberghu...
 
- Istanbulska konvencija je zlo. Ne radi tobožnje zabrane i bilo čega, to nije o ženama, to je razbijanje Boga, čovjeka, obitelji i naroda. Marš van, gamad, Soros također. Kaj mislite da je Orbán blesav? Orbán se ponaša kako se normalan čovjek mora ponašati. Ista će se stvar dogoditi i u Hrvatskoj. 
Davor Pavuna, hrtvatski znanstvenik svjetskoga glasa u Osijeku
 
- Sve pozitivno što Istanbulska konvencija donosi je uglavnom već implementirano u hrvatsko zakonodavstvo i nema nikakvog razloga da se i sve drugo, ako se pokaže dobro, dodaje i ubuduće.
Nino Raspudić, kolumnist Večernjega lista
 
- Premijer Plenković tvrdi da su drugi pogrješno pročitali tekst, ali čini mi se da su upravo njegove oči (i um) bili čvrsto zatvoreni pri čitanju. Svugdje se pojam roda vezuje uz spol kako bi se istaknulo da je spolni identitet društveni konstrukt podložan redefiniranju, a sve s ciljem otvaranja prostora za sekularnu propagandu koja dolazi s ljevice.
Robin Harris, britanski povjesničar, publicist i novinar, Slobodna Dalmacija
 
- Više od godinu dana Vlada funkcionira pod stalnim oblikom ucjene! Ako se iz državnoga proračuna financira jedan list koji katoličkoga kardinala Bozanića proglašava ‘luđakom’, a da se ne poduzimaju baš nikakvi koraci niti se pomišlja na uskratu financiranja toga lista, onda znači da je riječ o političkoj ucjeni.
Drago Krpina, utemeljitelj HDZ-a o Pupovčevim velikosrpskim Novostima, Bujica
 
- Dubravka Šuica u HTV-ovu Otvorenom uporno obmanuje, kad kaže da HDZ u Istanbulskoj konvenciji ne vidi nastranosti, a vide je papa, Katolička crkva, znanstvenici HAZU (osim petokrakog Kusića)...
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Glavni plan masonerije je utjecati na javno mnijenje. Pogotovo kada je riječ o projektima koji unaprjeđuju masonstvo na političkoj razini. Zatim promocija abortusa i usmjeravanje sveobuhvatne javnosti na prihvaćanje abortusa a danas masonerija skupno radi i na razaranju braka, širenju relativizma, slobodoumlja, kontracepcije, razvoda, hedonizma i odbacivanja patnje. Uglavnom meni su rekli kako čovjek mora biti slobodan uživati u svim zadovoljstvima i da grijeh ne postoji. To je plan za čovječanstvo.
Maurice Caillet, francuski liječnik, kirurg i ginekolog i bivši mason 18-og stupnja, Radio Culturacattolica.it , Croative
 
- Vi u Rovinju na listu IDS-a možete staviti pajceka i oni budu glasovali za IDS. Zato je to demonkracija, a ne demokracija.
Davor Pavuna, hrvatski znanstvenik svjetskoga glasa u Bujici
 
- Neoliberalni sustav koji smo prigrlili sa Zapada, ženama je donio puno, puno problema, više nego muškarci.
Jadranka Polović, znanstvenica iz Splita, Glas Slavonije
 
- Jugoslavija nikada nije postala demokratska federacija,
Dubravka Stojanović, srpska povjesničarka za posjeta Banjoj Luci, Buka, Banja Luka
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Za Oluje je protjerano 200.000 Srba u Beograd, a u Srbiji je 277 Hrvata zamijenilo kuće i nikome ništa.
Toma Fila, srbijanski odvjetnik i branitelj Slobodana Miloševića na Haaškom sudu relativizira progon 40.000 Hrvata iz istočnog Srijema, okupiranoga 1945., u emisiji Ćirilica Milovana Marića 16. IV. 2018., Happy TV
 
- Hrvatski pokret za život i obitelj, kojem je na čelu bila Ružica Ćavar, je nacionalistički orijentirana organizacija uspostavljena u ožujku 1990.
Ana Brakus, novinarka Pupovčevih velikosrpskih Novosti
 
- Događalo se da je nadbiskup Stepinac bio nedopustivo tolerantan prema ustaškim zločinima.
Ivo Goldstein, Milanovićev diplomat u Jutarnjem listu pokušava omalovažiti kard. Alojzija Stepinca
 
- Televizija zavjere. Sredstvima državnog fonda Laudato TV u emisijama ugošćuje Bujanca i Markić, promovira proustaški revizionizam, mizoginiju, šovinizam i homofobiju, proganja ‘neprijatelje’ Hrvatske te histerično nasrće na znanstvene metode liječenja.
Naslov i podnaslov članka Hrvoja Šimičevića u Pupovčevim velikosrpskim Novostima
 
- Mislim da je jako važno da ta HDZ prestane koketirati s krajnjom desnicom, da im prestane podilaziti i da na tragu ostalih umjerenih demokršćanskih i konzervativnih stranaka u Europi budu na braniku ljudskih prava i prava pojedinaca, a ne koketira s onima koji su na tragu gušanje i smanjenja tih prava.
Arsen Bauk, saborski zastupnik SDP-a u Saboru, 24 sata
 
- Hrvatska kultura i školstvo su rezultat autokratskog hipernacionalističkog projekta, baš kao i sama država Hrvatska. Taj projekt, koji je započeo 1991., realizirao se zahvaljujući participaciji i podršci velikog broja ljudi: edukatora, roditelja, ministarstava za kulturu i ministara, akademija i akademika, medija, izdavača, intelektualaca i književnika.
Dubravka Ugrešić, jugo-srpska spisateljica u Pupovčevim velikosrpskim Novostima 13. VI. 2016.

- Ustaše su gotovo svi Hrvati s kojima se predsjednica sastala u Argentini.
Hrvoje Šimičević, novinar Pupovčevih velikosrpskih Novosti
 
- Ministar Šušak vodio skupinu ekstremista iz vladajućeg HDZ-a, koja je u travnju 1991. protuoklopnim bacačima raketa armbrust pucala na civilne kuće u Borovom Selu, tik uz hrvatsko-srpsku granicu... Nakon tog incidenta početkom svibnja, slijedio je pokolj hrvatskih policajaca u tome naselju i više nije bilo natrag.
Ivo Anić, momak iz Splita tuguje za Jugoslavijom, Tacno.net
 
- Hrvatska je ksenofobna zemlja u kojoj se prilično loše živi i može malo koga privući.
Ivo Goldstein, sin knjižničara Slavka Goldsteina, Novi list
 
- Ante Pavelić je jedan od najvećih masovnih ubojica u Drugom svjetskom ratu.
Efraim Zuroff, prosrpski orijentirani židovski aktivist u riječkome Novom listu
 
- Mit o banu Jelačiću je najbesmisleniji mit nacionalističke Hrvatske. Potpuna je glupost glorificirati bana Jelačića. To čovjek koji je po svemu bio jedna nevažna ličnost.
Dragan Markovina, jugoslavenski 'istoričar' na Splitskom sveučilištu, Prometej.ba
 
- Novi uspon nacionalizma simbolički je začet povratkom imena Trga bana Jelačića.
Boris Buden, liberali intelektualac, Prometej.ba
 

JUGONOSTALGIJA

 
- U kanjonu Vrbasa mladi policajci. Smiju se i nude te urmašicama. U Bosni si jarane. U zemlji u kojoj je svaki gost rado viđen i dobrodošao. Kada vide splitske registarske oznake razgale se svi. Gdje god dođeš. U bilo koji zakutak Bosne, Srbije, Hrvatske, Crne Gore. Nemaš onaj osjećaj nelagode da dolaziš iz nekog svijeta koji je nekom u nekom dijelu novije povijesti učinio nešto zlo. Taj se osjećaj izgubi sa svakim licem koje se razvuče u osmijeh kada shvate da si iz Splita. Split je u Bosni još uvijek mitsko mjesto Smoje i Ferala, grad otpora i grad u koji su dolazili nekoć davno na ekskurzijama ili kao ročnici tadašnje JNA.
Ivo Anić, momak iz Splita tuguje za Jugoslavijom, Tacno.net
 
- Nada Prkačin ugošćuje perjanice hrvatskog desnog ‘intelektualizma’, s kojima razglaba o ‘prekrasnom’ ustaškom pozdravu ‘Za dom spremni’, unutarnjim i vanjskim izdajnicima koje treba progoniti te do neslućenih razmjera povećava broj žrtava famoznog komunističkog terora, ne baveći se žrtvama režima NDH.
Hrvoje Šimičević, novinar Pupovčevih velikosrpskih Novosti o urednici na Laudato TV
 
- Mislim da vizija Tomislava Karamarka, koji je koristio simboličnu politiku jer je znao da HDZ nije mogao graditi potporu na ekonomskim, socijalnim ili antikorupcijskim pitanjima nakon Sanadera, ima dugoročne posljedice jer radikalne desne ideje su puštene u javni prostor i od tada se nije vratilo natrag. Još jedan razlog je jačanje Crkve uz masovnu depopulaciju obrazovnog stanovništva koji bi se moglo suprotstaviti desnici, no liberali jednostavno bježe u druge zemlje, gdje se cijeni znanje i rad, a ne samo veze.
Vjeran Pavlaković, povjesničar i izvanredni profesor na Odsjeku za kulturalne studije u Rijeci, Jutarnji list
 
- Osim antiliberalnog radikalizma i antielitističkog populizma, desnica ne nudi alternativu postojećim javnim politikama, pa ostaje redovito na razini ideoloških i svjetonazorskih sukoba, koje potiče i nameće kako bi uopće bila vidljiva u javnosti. Stoga, usprkos buci, za sada oni ipak ne predstavljaju ozbiljnu političku snagu, premda ne znači nužno da će tako i ostati.
Pero Maldini, dubrovački politolog, Jutarnji list
 
- Kultura i obrazovanje bili su od 1991. jasan politički projekt koji se uspio implementirati uz blagoslov velikog broja ljudi, edukatora prije svega. Stručnjaci su mogli vidjeti da je takav projekt kulture i obrazovanja u mnogim svojim elementima prepisan iz endehazijskog.
Dubravka Ugrešić, jugo-srpska spisateljica u Pupovčevim velikosrpskim Novostima 13. VI. 2016.
 
- Mnogo me nervira što ja i meni slični preuzimamo jednu strašnu odgovornost za osjećaj jugonostalgije. Kao da mi branimo nešto za što smo jako vezani u odnosu na druge koje baš briga za Jugoslaviju. To je jako podlo... Nisam nostalgičan u odnosu na državu, već na ljude, vrijeme, društvo, neki grad ili vlastitu mladost. U tom smislu ja sam sasvim normalno nostalgičan čovjek i vrlo često me ta emocija drži. Ako sam ja živio u tom vremenu i u toj zemlji, ne želim nikom dozvoliti da mi to sjećanje uskraćuje. To bi bilo kao da te netko retroaktivno osudi na zatvor.
Miljenko Jergović, bosanski pisac za beogradski Blic 14. IV. 2018. na predstavljanju svoje knjige 'Inšallah, Madona, Inšallah' u Beogradu
 
- Zlatko Čajkovski nastupao je za jugoslavenski HAŠK (1939.-1945.) i Partizan (1946.-1955.).
Vitalij Pasični, https://sportarena.hr/nogomet/bundesliga/romanticar-i-pragmaticar-evo-kako-su-dva-hrvatska-trenera-pretvorila-bayern-u-veliki-klub/ 13. IV. 2018.
 
- Mi moramo pospremiti ratove devedesetih u sjećanje, maknuti ih iz političke sfere i okrenuti stranicu. Moramo početi stvarati posve drukčiju atmosferu u regiji.
Ivo Goldstein, sin knjižničara Slavka Goldsteina, Novi list
 
- U Hrvatskoj, zemlji nacionalizma i verbalnog antikomunizma, nema više ni Tita, a Staljina nema još od 1948.
Tvrtko Jakovina, povjesničar, Jutarnji list
 
- Uloga klera u društvu i politici je štetočinska i vrlo je planski proizvedena. Proizvedena je ciljano s ideološkim planom odgajanja novih generacija. Na taj način se želi stvoriti katoliciziranog „pravog“ Hrvata koji ne propituje, koji vjeruje u to što mu se zadaje u školi.
Dragan Markovina, jugoslavenski 'istoričar' na Splitskom sveučilištu, Prometej.ba
 

BOLJŠEVIZAM

 
- Priča o ‘vjerskoj televiziji’ (je) vjerna preslika neokonzervativne kontrarevolucije koja je u međuvremenu zahvatila i druge vjerske institucije, ali i javne obrazovno-medijske institucije. Taj marš vjerskih fundamentalista može se vidjeti i u programu HTV-a, javne televizije koju zbog inflacije vjerskog sadržaja pojedini komentatori zovu ‘pravi Laudato TV’.
Hrvoje Šimičević, novinar Pupovčevih velikosrpskih Novosti
 
- Mislim da vjeronauk nema što raditi u školama, posebno s obzirom na to što je veliki broj crkava izgrađen u zadnjih 27 godina uz obrazloženje da „nisu građene u socijalizmu“.
Dragan Markovina, jugoslavenski 'istoričar' na Splitskom sveučilištu, Prometej.ba
 

DEMAGOGIJA


- Ograničavanje ovlasti predsjednika u izravnoj je vezi s povećanjem učinkovitosti i demokratičnosti sustava upravljanja. Povijest odnosa između predsjednika države i predsjednika Vlade obilježena je sukobima i nerazumijevanjem što bitno opterećuje efikasnost sustava i brzinu donošenja odluka.
Šime Lučin, čelnik SDP-ova Savjeta za politički sustav o namjeri kako razvlastiti Kolindu Grabar-Kitarović, Jutarnji list
 
- Mislim da smo s postupkom ratifikacije Istanbulske konvencije išli u bit, želimo jaču zaštitu žena od nasilja u obitelji, ideološko svjetonazorska pitanja smo adresirali interpretativnom izjavom koja na ozbiljan način shvaća i prepoznaje, čuje strahove određenog dijela biračkog tijela u hrvatskom društvu i zbog toga je ta izjava tu i ona je svojevrsni tumač i vodič institucijama i tijelima hrvatske države o provedbi Konvencije na nacionalnoj razini.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade, Hina
 
- Ja zaista imam veliko razumijevanje za najmanju etničku zajednicu, a to su Hrvati. Kako bi izgledao taj treći entitet, Hrvati bi izgubili kad bi imali taj treći entitet. Ja to znam još iz mog vremena, stavljena je tačka na to jer smo shvatili da bi to išlo na štetu Hrvata.
Wolfgang Petritsch, austrijski političar slovenskoga podrijetla o trećem entitetu, N1 TV, Slobodna Bosna
 

GLUPOST

 
- Hrvatski narod se svojim većim dijelom borio na strani antifašista za slobodu od ustaške vladavine koja je s fašistima i nacistima komadala hrvatski teritorij, ubijala i istrebljivala po rasnoj, vjerskoj, nacionalnoj osnovi.
Tomislav Klauški, kolumnist Expressa

- Tito je smetnja i zato što je Tuđman ispao iz Titova šinjela.
Tvrtko Jakovina, povjesničar koji veliča Titu, Jutarnji list
 
- Nadbiskup je ostao dosljedan i u radikalnom antikomunizmu. Partizane, predvođene komunistima, smatra “antikristom” i glavnim neprijateljem. Između antipatije prema komunizmu i antipatije prema ustaškim zlodjelima ona prva uvijek je odnijela prevagu, jer ustašku NDH bilo je, po nadbiskupovu mišljenju, moguće popraviti, a komunizam ne.
Ivo Goldstein, Milanovićev diplomat u Jutarnjem listu pokušava omalovažiti kard. Alojzija Stepinca
 

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- Srbija i Hrvatska izvršile su agresiju na Bosnu i Hercegovinu.
Esad Duraković, bošnjački akademik na N1 TV
 
Slavonski policajac... Taj čovjek volio je ljude i volio je istinu. A sve oko njega se pretvaralo u laž. I on je to znao. On je to prozreo. Da će ubrzo svi ti Tuđmani, Miloševići i Izetbegovići započeti krvavi pira nad tim poljima jagoda.
Ivo Anić, momak iz Splita tuguje za Jugoslavijom, Tacno.net
 

MULTILATERALNOST

 
- To je jedan bazični argument protiv multilateralizma. Protiv multilateralnih organizacija. Zašto one postoje? Zato da neki civilizacijski standardi postanu zajednički. Ja neću da me netko suvereno tuče zato što to suvereno u mojoj zemlji može. A suvereno u Švedskoj ne može. Ja želim te standarde. Naši ljudi imaju pravo na više standarde, a ne suvereno pravo da kao dio naše kulture netko svako toliko istuče svoju ili neku drugu ženu.”
Vesna Pusić, političarka protuhrvatske orijentacije u Saboru 11. travnja 2018.
 

OTROVNO PITANJE

 
- Tko su, bez Basare, Srbi, pa da se zajebavaju s austrijskim nacizmom i od nacizma gorim katolištvom?
Miljenko Jergović, pobjegulja iz Vrhbosne i komantator u srbijanskim medijima veliča srpskog pisca, https://www.jergovic.com/subotnja-matineja/thomas-bernhard-moje-nagrade/
 

PRAVO PITANJE


- Pitam predstavnike Europske Komisije prate li dotok novca iz Saudijske Arabije, Turske i drugih islamskih zemalja u BiH. Očigledno, taj se novac šalje kako bi se radikaliziralo stanovništvo što dovodi do mogućih sigurnosnih prijetnji.
Marijana Petir, hrvatska europarlamentarkana zajedničkom sastanku Pododbora za sigurnost i obranu te Odbora za vanjske poslove, Klix.ba
 
- Kako je moguće da bivši predsjednik Ivo Josipović boravi na molitvenom doručku kod predsjednika Obame, a ateist je?! Bio je tamo i Pupovac, ne znam je li on vjernik, što su radili na doručku koji je molitveni, ako ne mole?!
Davor Pavuna, hrvatski znanstvenik svjetskoga glasa u Bujici
 

SKOJEVSKI

 
- Radikalne neokonzervativne skupine u hrvatskom društvu, pojedinci iz HDZ-a i Katoličke Crkve uvezano djeluju s ciljem narušavanja temeljnih sloboda i vrijednosti zajamčenih hrvatskim Ustavom.  
Bojan Glavašević, saborski zastupnik SDP-a, Direktno
 

TITOIZAM

 
 - Jedini je "prostor slobode" bila zatvorska ćelija, oštar sudski pravorijek i zaslužene/primjerne kazne, sve do onih nürnberške težine.
Marijan Vogrinec, jugoslavenski novinar u Josipovićevu Autografu o Hrvatima u Argentini

Anketa

Tko će biti novi hrvatski nogometni prvak?

Četvrtak, 22/08/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1182 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević