Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Sve strateške ciljeve realizirali smo snagom zajedništva i vođeni, u vrlo složenim okolnostima, vizijom i državničkom mudrošću utemeljitelja naše stranke i prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Kvalitetnim pozicioniranjem na političkom spektru desnog centra jačamo HDZ i pridonosimo razvoju zemlje. To je mjesto na koje je HDZ postavio i dr. Tuđman!
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a na obilježavanju 28. obljetnice HDZ-a Črnomerec
 
- Mislim da je za osudu takva izjava predsjednika hrvatske vlade da je Srbija bila agresor na Hrvatsku, ali kao što sam rekla hajde da pokušamo ići naprijed.
Zorana Mihajlović, potpredsjednica Vlade Srbijei ministrica građevine, prometa i infrastrukture izjavila, Kurir
 
- Masovni, hitni egzodus oko 250.000 tisuća Srba u samo dva-tri dana 1995. godine sigurno nije bio doprinio reputaciji Hrvatske kao zemlje u kojoj Nehrvati, a osobito Srbi, obožavaju živjeti i osjećati se sigurnima.
Zdenko Duka, novinar Novoga lista
 
- Svima nama koji živimo na ovim prostorima i koji smo doživjeli i preživjeli vrijeme Jasenovca, sasvim je jasno što se tamo događalo. Istina se zna. Stoga smatram da bi formiranje neke posebne komisije bilo samomazanje očiju, te gubljenje vremena i novca ni zašto. To bi evociralo emocije onih koji su preživjeli Jasenovac, a oni to ne zaslužuju.
Jakob Finci, predsjednik Židovske (Jevrejske) zajednice u Sarajevu za Izetbegovićev portal Vijesti.ba
 
- Veliki broj stranaka u parlamentu ne samo da ne pridonosi kvaliteti demokracije već stvara niz problema u funkcioniranju sustava na više razina. Premda se na prvu loptu čini da veći broj političkih stranaka pridonosi boljem predstavništvu građana, sve iznad 7-8 stranaka u parlamentu zapravo dovodi u pitanje i smisao samog političkog predstavništva, jer sitne stranke, uz rijetke iznimke jednoproblemskih stranaka, obično nisu organizacijski sposobne osigurati sistematsko predstavljanje građana na dulji rok.
Goran Čular, docent Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, Jutarnji list
 
- Treba formirati međunarodnu komisiju koja bi utvrdila istinu o Jasenovcu. Da se točno utvrdi prava istina, jer smatram da samo istina može pomoći da se pomaknemo naprijed. U 21. vijeku, modernom forenzikom, medicinskom i forenzikom dokumenta može se utvrditi ne samo broj žrtava... već i istina šta se zaista događalo u Jasenovcu, ne samo od 1941. do 1945. godine, nego i kasnije.
Kolinda Grabar-Kitarović, hrvatska predsjednica, Hina

- Klub nikad nije platio niti jednom sucu koncert, noćni izlazak, putovanje niti je na ikakav drugi način “kupovao" njihovu naklonost. Ponašamo se dostojanstveno, na razini koju su oni koji predstavljaju Hajduk dužni, ali sa sucima ne ulazimo ni u kakve srdačne odnose. Pogotovo ne u dogovore. Nikad ne bih dozvolio sebi niti ikome od zaposlenih vrijeđati osjećaje i žrtvu onih koji su za ovaj klub, a u borbi protiv sudačke hobotnice, riskirali sve. 
Ivan Kos, smijenjeni direktor Hajduka, koji je uhvaćen u podmićivanju sudaca, 24 sata
 
- Mislim da je združeni rad proustaški orijentiranih kulturnjaka uspio.
Dubravka Ugrešić, jugo-srpska spisateljica u Pupovčevim velikosrpskim Novostima 13. VI. 2016.
 
- Masonski put je put buđenja, oslanjamo se na zajedničke vrijednosti kako bismo pokušali izgraditi bolje čovječanstvo i stvoriti jedno bolje sutra. Ono što nas povezuje je ta želja da se krene naprijed, svijest da ovakav svijet i društvo kao takvi nisu zadovoljavajući za nas, previše pitanja ostaje bez odgovora i nedostaju alati kojima bi pokušali pronaći barem mali dio odgovora na sve izazove današnjice.
François Padovani, predsjednik globalne masonske asocijacije CLIPSAS (Centre de Liaison et d’Information des Puissances Signataires de l’Appel de Strasbourg), Novi list
 
- Austrija bi rebala podržati politike Francuske a ne Višegradske skupine koja ne nudi ništa uzbudljivo Europi.
Alexander Van der Bellen, austrijski predsjednik, Profil, Beč
 

TVRDNJE

 
- Krešimir Macan je očito učenik i poklonik one škole političke propagande koja polazi od toga da se narod nikada ne može dovoljno podcijeniti.
Josip Jović, kolumnist Slobodne Dalmacije
 
- Šteta što svi hrvatski ministri i saborski zastupnici nisu proglašeni nepoželjnima.
Mila Marušić, komentatorica HRSvijeta o beogradskoj odmazdi
 
- Otkad sam zadnji puta gostovao, glupost je u Hrvatskoj postala još bolje raspoređena nego 2013. godine, ali na jednoj ideološkoj strani.
Slobodan Prosperov Novak, književni povjesničar u emisiji Nedjeljom u dva na HRT-u 29. IV. 2018.
 
- HAVC se kroz desetljeće kao pojam pretvorio u istoznačnicu za sofisticiranu i zakonski institucionaliziranu interesno-koruptivnu i klijentelističku mrežu s obilježjima hobotnice, čiji su pipci duboko zadirali i zadiru u medije i napose u politiku, pretvarajući ministre, točnije ministrice kulture, tek u njezine pouzdanike i izvršitelje.
Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik za govornicom
 
- Plenković je predvodnik razaranja demokratskih vrijednosti i uvođenja neprihvatljivih ideologija u hrvatsko društvo s ciljem redefiniranja demokratske i suverene hrvatske države u totalitaristički bruxelleski klon.
Dr. Sanja Bilač, intelektualka iz Splita koja je zbog Plenkovića napustila Tuđmanov HDZ, Hrvatski tjednik
 
- Njihov Goli otok bio je okrutniji od Jasenovca. Represija njihovih prethodnika prema “neprijateljima socijalizma” u Jugoslaviji (otimanje imovine, zatvori, ubojstva...) bila je jednako stravična kao i ustaška. Njihov “vodeći antifašist”, diktator Tito, bio je veći zlikovac od Pavelića, a njegova država bila je jednako totalitarna i fašistička kao i NDH. Ako slave takve antifašiste, znači li to da odobravaju njihove zločine i da bi ih i oni danas ponovili kad bi bili u prilici?
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista o Ivi Josipoviću, Bojanu Glavaševiću i Kreši Beljaku
 
- Tko se boji referenduma? Pa naravno oni koji znaju da će narod ovu lakrdiju od izbora promijeniti u svoju NARODNU korist. Nestrpljivo čekam 13. svibnj. Potpisujem prvi dan!
Komentar u Jutarnjem listu 28. IV. 2018., https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/na-pomolu-novi-udar-desnih-fundamentalista-na-politicki-sustav-ugledni-politolog-otkriva-sto-bi-se-dogodilo-prode-li-referendum-s-radikalnim-idejama/7297036/
 
- Svjedoci smo da u Hrvatskoj fašističku metodologiju primjenuuju pripadnici UDBA-e KOS-a, ekstremni Srbi, projugoslavenski nastrojeni ekstremisti. Hrvati domoljubi svojim ponašanjem, a niti svojim djelovanjem, nisu ni blizu fašističkim metodologijama i ideologijama. Pogledajte na koji način smo mi Hrvati postali 'fašisti'. Pođimo od ljudskih prava. Poštivanje ljudskih prava posebno je bitno za svaki narod. Kod nas o ljudskim pravima, o preko četiri milijuna Hrvata, u proteklih 20 godina odlučuju isključivo najekstremniji Srbi.
Komentar u Jutarnjem listu 28. IV. 2018., https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/na-pomolu-novi-udar-desnih-fundamentalista-na-politicki-sustav-ugledni-politolog-otkriva-sto-bi-se-dogodilo-prode-li-referendum-s-radikalnim-idejama/7297036/
 
- Članak 72. Ustava RH. Hrvatski Sabor ima najmanje 100, a najviše 160 zastupnika koji se, na temelju općeg i jednakoga biračkog prava, biraju neposredno tajnim glasovanjem. GDJE JE TU JEDNAKO BIRAČKO PRAVO. Kajtazi sa 400 glasova ili Radin sa 700 glasova i jedan Hrvatski zastupnik sa 12.000 do 14.000 tisuća glasova... A ISTO PRAVO GLASA... FUJJJJ!
Komentar u Jutarnjem listu 28. IV. 2018., https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/na-pomolu-novi-udar-desnih-fundamentalista-na-politicki-sustav-ugledni-politolog-otkriva-sto-bi-se-dogodilo-prode-li-referendum-s-radikalnim-idejama/7297036/
 
- Kaže Nino Raspudić: “Upitno je samo hoće li više vremena proteći dok čekamo srpsku dobronamjernost ili hrvatsku suverenost.“ A dotle će Dino Rađa svraćati u “kuću cvijeća“, a Igor Mandić, Pofuk, Tomić, Jergović, Rudanica, Dežulović itd., po svoju jugo-inspiraciju u Skadarliju kod Tri šešira, Dva Jelena…
Zvonimir Hodak, kolumnist Dnevna.hr
 
- Zamislite, Ante Sanader tri dana prije nego je njegova županijska organizacija podržala ratifikaciju, u Jesenicama je govorio da će biti protiv! I onda je bez ikakvog obrazloženja promijenio mišljenje! O takvim političkim tipovima i karakterima 2007. godine sam objavio knjigu ‘Tiranija kameleona’.
Drago Krpina, utemeljitelj HDZ-a o Anti Sanaderu, Bujica
 
- U našoj zemlji je zoološki vrt i sabotaža! Vrhuška naše zemlje je ucijenjena. Hvaljen Isus i Marija! Za pobjedu spremni!
Davor Pavuna, hrvatski znanstvenik svjetskoga glasa u Bujici
 
- Ljudska seksualnost postala je moćno oružje za formatiranje budućih naraštaja po mjeri globalističkih elita. Seksualnost 21. stoljeća dizajnirana je po mjeri zloćudne politike, ideologizirane znanosti, različitih fondacija i filantropa, a koje financiraju nevladine organizacije kao promotore novih ideja na ovom području.
Jadranka Polović, znanstvenica iz Splita, Glas Slavonije
 
- Plenkovićeva vlada s osloncem na HNS i SDSS ponovno je praktički zatvorila nakratko otvorene arhive, pod krinkom zaštite osobnih podataka. Eurozastupnik Plenković zna da u statutu najpoznatije europske mreže za suočavanje s totalitarnim sustavima, Europske platforme za sjećanje i savjest, postoji aneks kojim se sve članice mreže obvezuju da njihovi članovi niti osobe s kojima poslovno surađuju nisu nikad surađivale s tajnim službama totalitarnih režima. Otkrije li se da su lagali o svojoj prošlosti, bivaju suspendirani.
Višnja Starešina, komentatorka Slobodne Dalmacije o Davoru Božinoviću i drugim Plenkovićevim suradnicima
 
- Svatko, tko živi u Njemačkoj, mora se integrirati i natjecati u omiljenosti. Integracija je obvezujuća i ima samo jedan smjer, koji vodi k našoj vodećoj kulturi. Njemačkoj pripada samo ono, što je toj državi utisnulo pečat.
Markus Blume, glavni tajnik bavarske stranke CSU, Rheinische Post, Düsseldorf
 
- Do pomirenja između katolika i masona teško može doći, ili bolje rečeno, nikako. Riječ je o ozbiljnom grijehu a mnogi katolici nisu svjesni točno zašto je njihovo članstvo u masoneriji izuzetno težak grijeh. Nema rasprave o pomirenju jer masonerija je stvorena kao oponent Bogu i istini. Ona je jedna velika laž koje se treba čuvati. Slobodno zidarstvo prihvaća ateiste?
Maurice Caillet, francuski liječnik, kirurg i ginekolog i bivši mason 18-og stupnja, Radio Culturcattolica.it, Croative
 
- Da uskrsne davnašnji američki predsjednik Woodrow Wilson i dođe u Europu, gdje su ga nekad raširenih ruku dočekivali mali marodi jer je zagovarao njihovo pravo na samoodređenje i neovisnost, bio bi – uhićen. Uhitile bi ga današnje vlasti zemalja EU koje su iz povijesti naslijedile velikodržavlje, hegemoniju i nasilje nad mnogim narodima u Europi i širom svijeta. Uhitile bi ga kao što su Nijemci uhitili bivšeg čelnika Katalonije Carlesa Puigdemonta.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Reakcija Van der Bellena pogrješna je jer Soros zastupa migrante i njihove interese više nego interese Europljana. Soros bi iza sebe ostavio migrante, kaos i destrukciju. Mađarska vlada želi izgraditi društvo u kojemu će živjeti mađarske obitelji u miru i sigurnosti, a ne društvo koje će se temeljiti na migrantima.
Péter Szijjártó, mađarski šef diplomacije o izjavama austrijskoga predsjednika Alexamdera Van der Bellena da je Soros dobar i da Austrija treba primati migrante s Istoka, MTI
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Na pomolu novi udar fundamentalista na politički sustav. Ugledni politolog otkriva što bi se dogodilo prođe li referendum s radikalnim idejama.
Robert Bajruši, novinar Jutarnjega lista protiv referenduma za promjenu izbornoga zakona, 28. 4. 2018.
 
- Žalosno je što se Hrvatska nakon toliko godina ne može pomiriti s istinom o tomu što je bila NDH i kakve zločine je pravila. Dovoljno je pogledati svjedočenja preživjelih, ali i njemačke dokumente iz tog vremena, gdje se čak i nacistička Njemačka zgrožavala nad tim šta su Hrvati radili u Jasenovcu.
Jakob Finci, predsjednik Židovske (Jevrejske) zajednice u Sarajevu za Izetbegovićev portal Vijesti.ba
 
- Zlatko Hasanbegović je fašist. Njegov fašistički govor je sramota za ovaj Sabor i sramota za HDZ, na čijoj je listi uopće u ovaj Sabor ušao.
Nenad Stazić, saborski zastupnik SDP-a u Saboru
 
- Pa što je siroti hrvatski grb bogu skrivio da se u njega najviše kunu upravo ovakvi bezumljem zadojeni hrvatski radikali, ovakva samozvana ideološka policija, koja samo patrolira okolo i motri gdje će kome napakirati da je sumnjiv, odan protuhrvatskim vrijednostima i naklonjen – ah pa naravno – agresoru. A to nasilje im se na sve strane tolerira jer će, u protivnom, opet razviti šator, iznositi plinske boce na ulicu i, s mirovinama od 7000 kuna i svim ostalim prinadležnostima, zahtijevati da cijelo društvo stane mirno kad oni dociraju, prijete i zabranjuju. Ne znamo što će nakon cvijeća biti sljedeće, ali ideja će sigurno biti još. Dok im se jednom ne kaže: ne.
Sanja Modrić, kolumnistica Novoga lista 28. IV. 2018. napada vodičke branitelje što su se pobunili protiv nasada crvana cvijeća u obliku petokrake
 
- Nepoznati ultrakonzervativci su Sanja Bilač i Zvonimir Troskot.
Zdenko Duka, novinar Novoga lista
 
- Zastava s ustaškim pozdravom u Jasenovcu uvrjeda za sve i očekujem da ju svi osude.
Zorana Mihajlović, potpredsjednica Vlade Srbijei ministrica građevine, prometa i infrastrukture izjavila o zastavi HOS-a koju su nosili hrvatski branitelji, RTS
 
- Hrvatska ignorira naše stavove i interese, negira udruženi zajednički pothvat počinjen u pokušaju stvaranja etnički čistog hrvatskog teritorija.
Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH, Vijesti.ba
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Svim radnicama i radnicima, članicama i članovima SDP-a, građankama i građanima čestitam 1. maj, Međunarodni praznik rada i pritom upozoravam na teško stanje radnika i nezaposlenih u Hrvatskoj koji svakodnevno iseljavaju.
Davor Bernardić, na facebooku SDP-a
 
- Onaj militantni, a od države lijepo financijski zbrinuti dio braniteljske populacije, koji provodi dane po udrugama, pije pive, besposličari i svima mjeri domoljublje, postao je opći strah i trepet. Oni bi skidali filmove i kazališne predstave, uređivali festivale, zabranjivali knjižne naslove, redigirali školske programe i lektiru. A sada su podigli na ustanak i protiv fantoma petokrake iza turističkog cvijeta. Spirala je već u totalnom usijanju.
Sanja Modrić, kolumnistica Novoga lista 28. IV. 2018.
 
- Postojeći sustav predstavništva nacionalnih manjina ima svoje zamjerke, ali to je sustav koji zrcali hrvatske posebnosti.
Robert Bajruši, novinar Jutarnjega lista protiv referenduma za promjenu izbornoga zakona, 28. 4. 2018.
 
- Mjesta zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskoj ne mogu se ukinuti bez izmjene Ustavnog zakona o pravima nacionalnim manjina i izmjene Ustava.
Zdenko Duka, novinar Novoga lista
 
- Svi ti ljudi koje srećeš nekožć su imali svoje živote. Sretne živote. Iste one koje si imao i sam. Živote u kojima si šparao za tjedan na moru. Ili tjedan na skijanju svejedno. Svi ti Bosanci, Slavonci, Baranjci, Srijemci, Šokci, Srbi, koje susrećeš putem dio su iste tragedije koja je zadesila sve narode na ovim prostorima.
Ivo Anić, momak iz Splita tuguje za Jugoslavijom, Tacno.net
 
- Ako je išta bilo dobro u socijalizmu, a ponešto je sasvim sigurno bilo dobro, tada je dobro bilo inzistiranje na opismenjavanju i stvaranje uvjerenja kod naroda kako su knjige važne. Mislim da je nešto od tog uvjerenja ipak preživjelo.
Miljenko Jergović, bosanski pisac za beogradski Blic 14. IV. 2018. na predstavljanju svoje knjige 'Inšallah, Madona, Inšallah' u Beogradu
 
- Proces defašizacije postjugoslavenskih društava u rukama je mladih, obrazovanih, beskompromisnih ljudi. Od današnje garniture na vlasti ne možemo očekivati da ikada započne proces defašizacije, bilo bi to očekivanje da sami sebe kastriraju. Što se raspleta krize tiče, ne znam...
Dubravka Ugrešić, jugo-srpska spisateljica u Pupovčevim velikosrpskim Novostima 13. VI. 2016.
 
- Htio bih ovdje još jednom podsjetiti na izvrstan posao koji je radio bivši ravnatelj gospodin Hribar, u čijem se mandatu u vrlo kratkom vremenu stvorio biznis, odnosno produkcija u Hrvatskoj vrijedna više stotina milijuna kuna i tako treba nastaviti dalje.
Gordan Maras, komesar zločinačke Partije u Hrvatskom saboru, HRT 4
 

DEMAGOGIJA

 
- Vodimo računa o dignitetu Domovinskog rata i hrvatskih branitelja.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade u Okučanima na obilježavanju 23. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Bljesak
 
- Dopisno glasovanje bi bilo prihvatljivo, ali treba biti vrlo skeptičan oko elektroničkog glasovanja. Ako bi se i dalje većina za podršku Vladi računala na 76 zastupnika, samo ste povećali vjerojatnost da se u Hrvatskoj opetovano ide na izbore, jer ste, izbacujući 8 zastupnika, jako otežali skupljanje većine. Postojeći sustav predstavništva nacionalnih manjina ima svoje zamjerke, ali to je sustav koji zrcali hrvatske posebnosti, a vrijednost političke institucije nije u tome koliko je teorijski konzistentna, već koliko dugo opstoji i funkcionira. Jako pametno.
Goran Čular, docent Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, Jutarnji list
 

GLUPOST

 
- Judith Reisman je u Hrvatsku dovedena da prokazuje ‘pedofile’ u redovima akademskih radnika koji podržavaju zdravstveni odgoj.
Hrvoje Šimičević, novinar Pupovčevih velikosrpskih Novosti
 
– Fašizam je zlo. NDH je bila na strani fašizma. Bio je to zločinački režim protiv slobodnih ljudi. I izdajnički, duboko nedomoljubni, predali su Istru i obalu.
Boris Vlašić, bivši novinar Novoga lista, a sada Jutarnjega lista
 

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- U BiH nije bilo građanskog rata, relevantne rezolucije organizacije Ujedinjenih naroda i presude međunarodnih sudova su nedvojbeno potvrdile da se radilo o agresiji susjednih zemalja i udruženim zločinačkim poduhvatima koji su sezali do Miloševića i Tuđmana.
Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović za svoj portal Vijesti.ba
 
- BiH nisu 25 godina uspjeli uništiti agresori niti s istočne, niti sa zapadne strane.
Esad Duraković, bošnjački akademik na N1 TV
 

LAŽ

 
- Bit Istanbulske konvencije jest zaštita žena od nasilja i borba protiv nasilja u obitelji, što je ozbiljan problem i u našem društvu.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a na obilježavanju 28. obljetnice HDZ-a Črnomerec
 

LIBERALIZAM

 
- Onima koji žele graditi liberalnodemokratsku Hrvatsku, očito da Alojzije Stepinac ne može biti putokaz.
Ivo Goldstein, Milanovićev diplomat u Jutarnjem listu pokušava omalovažiti kard. Alojzija Stepinca
 

PODSJEĆANJE

 
- Moram podsjetiti da je 2009. i 2010., kada sam bila državna tajnica u Ministarstvu kulture, u širokoj javnoj raspravi u procesu pregovora o ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju doneseni zakoni o HRT-u i o eletroničkim medijima koji su utvrdili vrlo demokratičnu proceduru izbora glavnog ravantelja HRT-a, a Milanovićeva Kukuriku Vlada je 2012. bez ikakve javne rasprave u nekoliko tjedna izmijenila taj zakon da bi donijela odluku o tome da se glavni ravnatelj HRT-a bira u Hrvatskom saboru.
Nina Obuljen-Koŕinek, ministrica kulture u emisiji HRT-a Nedjeljom u dva
 
- Josipović i Milanović tražili su me da promijenim protokol, no nisam htio! Nakon trga išli smo na misu u katedralu, nakon čega su generali išli gdje su htjeli. Određeni pojedinci nisu se mogli staviti ispred radosti cijelog naroda i naše crkve!
Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata o povratku A. Gotovine i M. Markača iz Den Haaga
 

PRAVO PITANJE

 
- Zašto nema hrvatskih filmova koji će prikazivati istinu o Domovinskome ratu? Oni koji su nam predstavljali HAVC u prošlom vremenu, činili su sve da oblate Domovinski rat i zato su bili obilato nagrađeni… Predrag Ličina 3,2 milijuna kuna, film se zove ‘Posljednji Srbin u Hrvatskoj’. Ja predlažem bolje da je snimio film ‘Posljednji četnik u Hrvatskoj’ ali nije mogao jer su svi preobukli kapute i djeluju danas protiv hrvatske države?
Stevo Culej, hrvatski branitelj i saborski zastupnik HDZ-a pita u Saboru jugo-ministricu kulture Ninu Obuljen Kořinek
 
- Cijela EUnija zajedno ima 8 manjinaca koliko ih mi imamo u Saboru? Zašto profesore se ne referirate koliko je tih manjina zastupljeno u ostalim EU parlamentima...?
Komentar u Jutarnjem listu 28. IV. 2018., https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/na-pomolu-novi-udar-desnih-fundamentalista-na-politicki-sustav-ugledni-politolog-otkriva-sto-bi-se-dogodilo-prode-li-referendum-s-radikalnim-idejama/7297036/
 

PRIJETNJA

 
- Realizaciji velikog preporoda kineskog naroda bliže smo nego ikad u povijesti. Zauzet ćemo svoje mjesto u svijetu i vodit ćemo krvave bitke protiv naših neprijatelja do gorkog kraja.
Xi Jinping, kineski predsjednik slavodobitno nakon novog mandata, AP
 
- Kako je rekao predsjednik Erdoğan, 20 milijuna Vijetnamaca pobijedilo je 200 milijuna Amerikanaca. Amerikanci i danas pate zbog vijetnamskog rata. Erdoğan je upozorio kako će Turska nanijeti pet puta veću bol i štetu SAD-u nego u vijetnamskom ratu.
Devlet Bahçeli, predsjednik Stranke nacionalnog pokreta o američkom oružju koje uništava turske tenkove u ofenzivi na sirijske Kurde,Večernji list
 

RELATIVIZACIJA SRPSKE AGRESIJE

 
- Tko je počeo rat na kraju, kada se danas vozite kroz Bosnu sasvim je nebitno.
Ivo Anić, momak iz Splita tuguje za Jugoslavijom, Tacno.net
 

UNITARNA BiH

 
- Želite li pomoći svim Hrvatima i u Federaciji i u RS-u zato je važan princip da se Bosna i Hercegovina drži principa da imamo građane na prvom mjestu, a zatim da kao građani pripadaju etničkoj zajednici. U demokratskom društvu to je jedan građanin jedan glas, ako su manjine ili manjinske grupe dajete im neke privilegije.
Wolfgang Petritsch, austrijski političar slovenskoga podrijetla o trećem entitetu, N1 TV, Slobodna Bosna
 
- Jedan izuzetan Bosanac i Hercegovac, koji će je odvesti u centar europskih institucija i Parizu, i Londonu, i Bijeloj kući. To je jedan čovjek koji je svjetski a naš, koji govori četiri ili pet jezika.
Ovako o Boriši Falataru, bošnjačkom kandidatu za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH, pišu bošnjački portali Slobodna Bosna i Vijesti.ba

Anketa

Tko će biti novi hrvatski nogometni prvak?

Četvrtak, 22/08/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1331 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević