Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Plenković je revizionist, anemični light-domobran iz obitelji partijske elite.
Jurica Pavičić, jugoslavenski novinar u Jutarnjem listu
 
- Vitlanje nasiljem u Hrvatskoj se aktualno ponavlja proizvodnjom neuroze oko organiziranja referenduma na različite teme.
Ana i Otto Raffai, protukatolički aktivisti iz Sesveta, Autograf
 
- Moramo odvojiti Jasenovac do '45. i Jasenovac poslije '45.
Ivan Zvonimir Čičak, akter Hrvatskoga proljeća i gubitnik na demokratskoj političkoj sceni, Otvoreno, HRT
 
- Od Nove godine nova porezna reforma. Još jednom ćemo rasteretiti građane!
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade i HDZ-a, Hrvatski radio
 
- Hrvatska nije nikakav jamac Daytonskog mirovnog sporazuma. Niste gospodo nikakav jamac, već pod presudama međunarodnih sudova i službeno agresor na Bosnu i Hercegovinu, ma koliko te presude negirali i ma koliko slavili zločine koje ste počinili, ili jamac ste tek utoliko koliko Vas preuzete međunarodne obaveze i ugovori onemogućavaju da to ponovno učinite. Mi Vam poručujemo, bolje bi Vam bilo da vam to ne pada na pamet.
Željko Komšić, predsjednik bošnjačke unitarne Demokratske fronte, Vijesti.ba
 
- Martina Dalić je donijela logičnu i politički odgovornu odluku i dala ostavku.
Milijan Brkić, potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, HR
 
- Ja sam probao marihuanu više puta, ne jednom i mogu reći da to koristi tu i tamo. Volio bih da kad mi se to zaželi da ne moram ići kod nekoga tko zna nekoga pa da kupim nešto što nemam pojma što sam kupio.
Tomislav Saucha, saborski zastupnik SDP-a, koji čuva leđa Plenkovićevu HDZ-u u Saboru
 
- Istanbulska konvencija ratificirana je kako bi zaštitila sve one žene i djecu koji trpe nasilje, poglavito nasilje u obitelji. I zato nemate odobrenje da u Rijeci manipulirate ovim dokumentom koji je u 30 zemalja Europe, a odnedavno i u Hrvatskoj, omogućio uvođenje konkretnih i kvalitetnih mjera zaštite ovih žrtava.
Ovako riječki gradonačelnik Vojko Obersnel „objašnjava“ zabranu da se u Rijeci prikupljaju potpisi za referendume protiv Istanbulske konvencije i za Izborni zakon
 
- Ima mnogo iskompleksiranih Bošnjaka koji ne vole Erdogana.
Bakir Izetbegović, sin Alije Izetbegovića, Klix.ba
 
- Ukidanje praga pri određivanju poretka na listi bi prije svega uništilo mogućnost predizbornog koaliranja (sloboda političkog udruživanja je, valja ponoviti, ustavna kategorija)... Ukidanjem praga za preferencijalne glasove, iako se iz početka može činiti logičnim razvojem demokratizacije sustava (kako se činilo i potpisniku ovih redaka) zapravo klatno moći odmiče od organiziranih političkih struktura i daje ga u ruke biračima, sijući sjeme populizma i dodatne bigbraderizacije politike... Koliko god je loše da predsjednici stranaka imaju svemoćne ovlasti pri kreiranju izbornih lista, toliko bi bilo loše i da se određivanje poretka kandidata u potpunosti izmakne iz ruku političkih stranaka.
Jasmin Klarić, urednik i novinar Novoga lista
 
- Njihova pitanja su neprimjerena i usmjerena s jedne strane na smanjivanje prava nacionalnih manjina, a s druge strane na zaustavljanje borbe protiv nasilja nad ženama. Takva pitanja ne samo da nisu u duhu demokratskog poretka, već i ne mogu biti u skladu s Ustavom.
Peđa Grbin, saborski zastupnik Partije protiv referendumâ, Novosti
 
- Populacijski i referendumski pokret Željke Markić i razni paraklerici iz paraeklezijastičke organizacije Opus Dei upravljani su s Pantovčaka, u ime unutar hadezeovske desnice protiv Andreja Plenkovića i njegovih najbližih suradnika.
Denis Kuljiš, novinarsko-obavještajni kameleon, Žurnalist
 
- Katolička crkva u Hrvatskoj svrstala se na stranu ekstremne desnice nastavljajući svoj otvoreni sukob s HDZ-om Andreja Plenkovića
Ana Brakus, novinarka Pupovčevih Novosti protiv obaju referenduma
 
- Postoji osnovana sumnja da je Martina Dalić počinila teško kazneno djelo. Naš Kazneni zakon u svakom od zakonskih članaka o koristoljubivim kaznenim djelima ima formulaciju: "Tko u nakani da sebi ili drugome priskrbi protuzakonitu imovinsku korist ili propusti nešto učiniti, počinio je kazneno djelo. Dakle, bivša ministrica nije trebala izravno za sebe priskrbiti imovinsku korist, ali ako je to omogućila drugima ili propustila spriječiti stjecanje protuzakonite imovinske koristi, također je počinila kazneno djelo. One koje je angažirala u izradi zakona, raspolagali su informacijama koje su mogli 'masno' naplatiti i koji su pomagali da se iz koncerna izvuku ti novci. Tobože radiš za državu, a onda te informacije koje saznaš plasiraš i prodaš zainteresiranim stranama koje od toga imaju direktnu korist. To je ta igra s intelektualnim uslugama.
Željko Olujić, odvjetnik, Direktno
 
- Religija mnogima služi više kao 'simboličko-identifikacijski' negoli kao 'svjetonazorski okvir'.
Ivan Markešić, sociolog religije, Večernji list
 

TVRDNJE

 
- Bleiburg je posljedica djelovanja upravo takvih ljudi. Pitanje je u kojoj ideologiji odrasteš... Oni su dobivali privilegije, a nositelji su  dvostrukog morala. S jedne strane glume humaniste, a s druge – negiraju zločine koje su počinili. Iz Beograda dolaze u Zagreb slaviti tzv. oslobođenje, nisu voljeli Hrvatsku '41. godine, nisu voljeli ni '91. – ne vole je ni danas. I zato nam se sve ovo događa”.
Ante Kutleša, bivši ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, voditelj Hrvatskih katoličkih zajednica u Reutlingenu, Metzingeru i Tübingenu i glasnogovornik Počasnog bleiburškog voda u Bujici
 
- Radi se o pokušaju simpatizera Jugoslavije, da pok krinkom antifašizma redefiniraju hrvatsku povijest i da obezvrijede činjenicu stvaranje neovisne države Hrvatske.
Tomislav Jonjić, povjesničar i odvjetnik, član predsjedništva Neovisnih za Hrvatsku o onima koji žele zabraniti bleiburšku komemoraciju, Bujica
 
- Gospodin Glogoški je dovoljno dao ovom društvu da može organizirati okrugle stolove kakve hoće, a ja ću na njih uvijek doći.
Slobodan Prosperov Novak, književni povjesničar, Nedjeljom u dva, HRT
 
- Iz te perspektive i perspektive pobjednika u ratu kojega nismo željeli, možemo na zbivanja u susjedstvima gledati sasvim drugim očima. No, dok nažalost, odnos u našim medijima, bez obzira radi li se o politici, kulturi, ili crnoj kronici jest 10:1 za vijesti iz regije, u odnosu na vijesti iz Europske unije, mi smo u problemu. Ili sve dok nas više zanima što je rekao neki ministar u nekoj od Vlada država bivše Jugoslavije, nego tko će biti sljedeći predsjednik Europske komisije i hrvatski predstavnik u Europskoj vladi, ne možemo se riješiti problema.
Miomir Žužul, bivši ministar, predavač u SAD-u i poslovni čovjek, Direktno
 
- Plenkovićeva se politika temelji na ideologiji koja negira čovjeka stvorenog kao muškarca i ženu. Čovjeku treba oduzeti identitet, ostaviti ga bez povezanosti sa zajednicom, urušiti nacionalnu, vjersku i kulturnu pripadnost kako bi bio podoban prihvatiti protuprirodne, štetne i pogubne ideologije. Takav čovjek ostaje usamljen, nema oslonac i moguće ga je trgati kako poželite. Taj put je ostvariv preko ideologije skrivene u Istanbulskoj konvenciji i zato treba osigurati njezinu ratifikaciju jer ona jamči provedbu ideologije.
Sanja Bilač, intelektualka koja je zbog Plenkovića napustila Tuđmanov HDZ, Narod
 
- Temeljni problem hrvatskog filma, osim stanovite bezidejnosti i problema nenadarenosti – što ostavljam drugima – jest podjela novca poreznih obveznika bez ikakvih kriterija, osim onih interesno-klijentelističkih. Takve prakse trajale su do zadnje minute madata faraona hrvatskog filma koji se povukao nakon nalaza državne revizije, nagrađen od današnje ministrice kulture mogućnošću da sam odstupi, umjesto da bude smijenjen i podvrgnut odgovarajućem kazneno-pravnom postupku.
Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik za govornicom

- Premijer Plenković već je istanbulskom ofenzivom zapravo politički uveo HDZ u lijevi blok, u neku vrstu bivšeg Socijalističkog saveza radnog naroda Jugoslavije, koji je napravila Partija kako bi se osiguralo dovoljno fotelja za sve drugove. Hrvatska politička scena danas je – Socijalistički savez partijskih nasljednika i pridruženih im interesnih ovisnika. Ali nitko kao Plenković to nije uspio učiniti tako bjelodanim. I to je njegova velika zasluga.
Višnja Starešina, komentatorka Slobodne Dalmacije
 
- Bio sam kirurg, liječnik, i ja mogu reći da su sa znanstvenog stajališta, slobodnozidarski obredi samo apsurdni, a ne znastveni i opasni, naravno.
Maurice Caillet, francuski liječnik, kirurg i ginekolog i bivši mason 18-og stupnja, Radio Culturcattolica.it, Croative
 
- Vesna Teršelić, Zoran Pusić i Eugen Jakovčić. Tu parapolitičku organizaciju koju vodi ovaj trojac inače već godinama radi na demontaži Domovinskog rata u izjednačavanju krivnje i pokušaju da se agresija Srbije, u skladu s velikosrpskom politikom svede na razinu građanskog rata. To je takozvana Udruga građana koja parazitira na hrvatskom proračunu.
Hloverka Novak Srzić, novinarka o Documenti, Dnevno
 
- Nastranu konvenciju prihvatila je sve nastranija hrvatska politika.
Milan Ivkošić, novinar i kolumnist Večernjega lista, HKV
 
- Narodna, manjinska i pojedinačna prava nisu unutarnje pitanje nijedne zemlje. Mora se osigurati kroz sve oblike jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH. Hrvatska je jamac Daytonskog i Washingtonskog sporazuma i to će nastaviti činiti. Mi imamo i ustavnu obvezu braniti poziciju Hrvata izvan zemlje. Hrvati u BiH nisu manjina, nego ravnopravan narod u njihovoj domovini.
Kolinda Grabar-Kitarović, hrvatska predsjednica u Mostaru, Hina
 
- Bleiburg je simbol stradanja hrvatskog naroda, ali je ujedno i početak Jugoslavenske okupacije nad Hrvatskom, od koje se ne ćemo oporaviti još desetljećima.
Tomislav Jonjić, član predsjedništva stranke Neovisni za Hrvatsku, Bujica
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Nitko, ali baš nitko sve ove godine prema Hrvatima nije počinio takve zločine u BiH kao HDZ. I to zajednički HDZ iz Zagreba i onaj Čovićev iz Mostara. Javno treba stalno ponavljati tu činjenicu. HDZ je najopasniji, najgenocidniji, mafijaški, kriminalni, zločinački entitet na ovim prostorima.
Domagoj Margetić, bivši predsjednik Mladeži HDZ-a, bivši glavni urednik Hrvatskoga slova, a današnji denuncijator Hrvatske u istočnom susjedstvu na svome 'postu', https://www.facebook.com/tacno.netporta
 
- Enver Čolaković je bio predstavnik zločinačke, koljačke kulture u tada zločinačkoj Mađarskoj.
Vili Matula, jugokomunistički glumac, Mladina, Tacno 
 
- Bivši ministar kulture, Zlatko Hasanbegović je sa svojom klerofašističkom sljedbom Hrvatsku opasno retardirao.
Heni Erceg, feralovka u ljubljanskoj Mladini
 
- Hrvatska se srozala na najniže grane još od onog doba kada je bila marionetska država Trećeg Reicha.
Željko Komšić, predsjednik bošnjačke unitarne Demokratske fronte, Vijesti.ba
 
- Skupinu čudaka koji su pokrenuli referendom o prijedlogu da se manjinama uskrati pravo glasa u Hrvatskom saboru prilikom glasanja za povjerenje Vladi, ne možeš okarakterizatri kao filofašiste – nisu oni ideološki dovoljno konzistentni da usvoje bilo kakvu totalitarnu doktrinu. To su, naprosto, rasisti koji žele uvesti aparthajd u hrvatsku politiku.
Denis Kuljiš, sin jugokomunista u ponovnoj fazi ludovanja, Žurnalist
 
- Okupljanja u Bleiburgu zapravo služe posredno rehabilitaciji NDH.
Dragan Markovina, srpski historičar u Splitu, Autograf
 
- Civilizacijska je sramota to što je Sabor pokrovitelj manifestacije na Bleiburgu, ali ne i Dana pobjede nad fašizmom.
Ivo Goldstein, povjesničar Srednjega vijeka, Josipovićev jugo-diplomat u Otvorenome, HRT
 
- U Bleiburgu nisu stradali ljudi.
Arsen Bauk, čelnik Partije koja se sada zove „Stranka demokratskih promjena“, Bujica
 
- Godinama je skup u Bleiburgu mjesto okupljanja filofašističkih udruga, koje spadaju među najradikalnije udruge u Europi, te predstavljaju opasnost po sigurnost, ne samo manjina i stranaca, već i samih građana Hrvatske.
Dennis Gratz alias Muhamed Gracić, bošnjački kameleonski zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, Klix.ba
 
- Hrvatska je licemjerna zemlja. Ona voli mise, krstitke i proštenja, voli povorke, javnu religioznost.
Jurica Pavičić, jugoslavenski novinar u Jutarnjem listu
 
- Sisački biskup Vlado Košić je poznat po proustaškim sentimentima.
Drago Pilsel, aktivist, Vijesti.ba
 
- Bleiburg je zagađen višegodišnjim ustašonostalgičarskim hodočašćima, koja su se nastavila do danas.
Marinko Čilić, feralovac kod Milorada Pupovca, Novosti, Tacno
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Nisu problem konzervativne ideje ni njihovo javno iznošenje, problem je kad jedna konfesionalna podskupina (neke katoličke udruge uz potporu dijela katoličkoga klera) svoj svjetonazor želi nametnuti svima u društvu. To se pokušalo učiniti sprječavanjem ratifikacije Istanbulske konvencije, no nije se uspjelo.
Ivan Markešić, sociolog religije, Večernji list
 
- Manipulativne inicijative krajnje konzervativnih desnih struja hrvatskog društva predstavljaju opasnu stranputicu kojom nepažljivo društvo može krenuti. A da smo već bili u najmanju ruku nepažljivi, pokazali smo pri referendumu o ustavnoj definiciji braka kojom su grubo dokinuta prava pripadnicima istospolnih zajednica.
Ana Brakus, novinarka Pupovčevih Novosti protiv obaju referenduma
 
- Tijekom 28 godina hrvatske višestranačke demokracije, Hrvatska demokratska zajednica i Katolička crkva vladali su Hrvatskom ruku pod ruku, kao neki stari, dugovječni dinastički par. A kako već i priliči braku u kojem je supružnik Katolička crkva, taj je brak bio i ostao - patrijarhalan.
Jurica Pavičić, jugoslavenski novinar u Jutarnjem listu
 
- Činjenica koja se uporno prešućuje, jest da je partizanska vojska također bila hrvatska vojska. U tom času, štoviše, vojska Narodne Republike Hrvatske.
Dragan Markovina, historičar iz Splita, Autograf/Telegram
 

DAIDŽE

 
- U nedostatku pravoga katoličkog odgovora na vrijeme u kojemu živimo pojavili su se pojedinci koji pod plaštem povratka iskonskim kršćanskim vrijednostima žele promovirati antimodernističke ideje, ideje koje počivaju na teoriji krvi i tla (Blut und Boden), kulturnoj i religijskoj tradiciji, zatim vezanosti za crkvene institucije i narodne običaje... Tzv. “uvozno katoličanstvo” vid je “političkoga katolicizma” – ideologije koja je iznova promovirana u poslijeratnoj, tranzicijom zahvaćenoj Hrvatskoj.
Ivan Markešić, sociolog religije, Večernji list
 

DEMAGOGIJA

 
- Bleiburg je i dalje miljama daleko od crkvenog događaja, primjećivali su istovremeno prisutni novinari austrijskih medija. 
Urednički komentar jugo portala Lupiga 
 
- Suradnja s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović jako je dobra i njezini su demografski prijedlozi dobrodošli.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade i HDZ-a, Hrvatski radio
 
- Tamo se to obilježavalo od 1952. godine jer se nije moglo doći u Sloveniju i Hrvatsku. Danas znamo gdje su grobnice i stratišta i u Hrvatskoj i Sloveniji i smatram kako bi u Hrvatskoj trebalo obilježiti ta mjesta stradanja i pokloniti žrtvi i objasniti u kojem kontekstu.
Hrvoje Klasić, istoričar iz Siska lukavo se zalaže da se komemoracija iz Bleiburga preseli kao i Zid boli, N1 TV
 

GLUPOST

 
- Nikad niste imali niti jednu riječ od Katoličke Crkve da osude ustaške simbole i da kažu kako je taj režim bio u temeljnoj suprotnosti s kršćanskim vrijednostima.
Zoran Pusić, stariji brat Erasmus Gisele i sin Eugena Pušića, ustaškoga namještenika, Otvoreno, HRT
 
- Posao Crkve je bio da agitira s oltara, suzbija “krivovjerja”, ratuje protiv liberala, komunista i opozicije. HDZ je tu funkciju pošteno i izdašno plaćao, plaćao kroz konkordat, međudržavne ugovore, župne glavarine, konzervatorske obnove crkava, kroz porezne olakšice, oslobođenje od PDV-a i nedodirljivost od strane zakona.
Jurica Pavičić, jugoslavenski novinar u Jutarnjem listu
 
- Desničare ne zanimaju nikakvi umjetnički kriteriji, jer je njihova nacionalistička ideologija jedini kriterij.
Heni Erceg, feralovka u ljubljanskoj Mladini
 

LAŽ

 
- General Praljak je ubijao ljude.
Sregej Trifunović, srbijanski glumac na hrvatskoj dalekovidnici kod Ace Stankovića
 

MRŽNJA

 
- Često je nazočio javnim događajima (obljetnicama, proslavama, itd.), gdje stoji uz ustaške glavešine, a organizira i mise za NDH na 10. travnja. Time je davao legitimitet i podršku režimu da provodi razne politike, sve do realizacije zločina i genocida. To je bilo neusporedivo važnije nego sve kritike pojedinih ustaških “ekscesa”, koje su ionako bile ili krajnje diskretne ili limitiranog dosega (poput propovijedi u katedrali).
Ivo Goldstein, Milanovićev diplomat u Jutarnjem listu pokušava omalovažiti kard. Alojzija Stepinca
 

PODSJEĆANJE

 
- Tragična je spoznaja što se bivši predsjednik Ivo Josipović rugao jer su se branitelji išli moliti u crkvu! Žalosno je da su Hrvati koji su većinom katolici, uopće izabrali takvog čovjeka, s takvim referencijama za predsjednika države. Pavićev Jutarnji je već imao spremnu naslovnicu kojom je slavilo osudu generala! To je samo nastavak antihrvatske priče koje se ni do danas nismo riješili, iako je prošlo pet godina. Tada je ta priča bila na vrhuncu!
General Željko Sačić, ratni načelnik Stožera specijalne policije MUP-a RH o povratku A. Gotovine i M. Markača iz Den Haaga
 
- Stjepan Mesić je u svojoj osvetničkoj maniri, da se osveti mrtvom Tuđmanu, širom otvorio sve arhive Ureda predsjednika Tuđmana, dao medijima i svima i svakome da bi se što više mogao oblatiti predsjednik Tuđman i njegova politika i k tome je lažno svjedočio na haškom sudu i to je izvrsno opisano u knjizi Miroslava Tuđmana ‘Krivokletnik’. Čak i do današnjih dana Stipe Mesić iskorištava svaku prigodu da se osveti Tuđmanu.
Vladimir Šeks, višedesetljetni hrvatski čelnik u Mostaru o izdajnicima među Hrvatima, Dnevni list
 

PRIJETNJA

 
- Realizaciji velikog preporoda kineskog naroda bliže smo nego ikad u povijesti. Zauzet ćemo svoje mjesto u svijetu i vodit ćemo krvave bitke protiv naših neprijatelja do gorkog kraja.
Xi Jinping, kineski predsjednik slavodobitno nakon novog mandata, AP
 
- Kako je rekao predsjednik Erdoğan, 20 milijuna Vijetnamaca pobijedilo je 200 milijuna Amerikanaca. Amerikanci i danas pate zbog vijetnamskog rata. Erdoğan je upozorio kako će Turska nanijeti pet puta veću bol i štetu SAD-u nego u vijetnamskom ratu.
Devlet Bahçeli, predsjednik turske Stranke nacionalnog pokreta o američkom oružju koje uništava turske tenkove u ofenzivi na sirijske Kurde, Večernji list
 

STRAŠNO

 
- Također, podsjetio bih na činjenicu da je Ante Pavelić došao u Zagreb 14. travnja, a 16. travnja Alojzije Stepinac je došao da se pozdravi sa njim i da mu iskaže lojalnost. Tada je već bila zapaljena sinagoga u Osijeku. Tada je već bila krenula kampanja huškanja na Srbe i mnogi incidenti su se već događali. Prije rasnih zakona, odmah su zabranili ćirilicu, Srpska pravoslavna crkva stavljena je izvan snage i bilo je jasno kako će izgledati rukopis ustaške vladavine. Svejedno, 28. travnja Stepinac piše veliko pismo, veliko obraćanje katolicima na teritoriji NDH, u kojem ih moli da podrže to "Božje djelo", kako je rekao, te pozdravlja uskrsnuće hrvatske države.
Drago Pilsel, rođeni argentinski Hrvat i nečiji aktivist za bošnjačko glasilo, Vijesti.ba
 

STVARANJE KULTA

 
- Vladimira Palfi, koja je svom prezimenu dodala i Sinčićevo kad su se u veljači prošle godine vjenčali, za tu je priliku djecu iznimno ostavila na čuvanju u jednom servisu gdje naplaćuju po satu, jer vrtić nisu dobili. Za mjesto u vrtiću potrebno je imati prebivalište u Zagrebu, a oni kao podstanari imaju samo boravište. Privatni pak vrtić za dvoje djece – puno je i za plaću saborskog zastupnika! Vladimira Palfi Sinčić, uz Tihomira Lukanića glavni je stranački marketinški strateg.
Novinarka Večernjega lista Romana Kovačević Barišić veliča bračni par Palfi-Sinčić
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Jedan od dominantnih mitova u javnom prostoru u Hrvatskoj je onaj o banu Jelačiću. Poznato je, između ostaloga kako je kao sluga bečkog dvora išao gušiti progresivnu revoluciju iz oktobra 1848. u Budimpešti.
Darko Vujica, novinar bošnjačkoga portala Prometej.ba
 
- I baš kao što su etabliranjem hrvatske države reetablirani endehazijski simboli, poput kune, zastave i državnog grba, tako je reetabliran i endehazijski koncept nacionalne kulture. Tako je jedna od najvažnijih stavki u tom hipernacionalističkom kulturnom paketu bila kroatizacija hrvatskoga jezika i njegovo čišćenje od smeća (srbizama i jugoslavizama) te vizija kulture kao spleta folklornih, tradicijskih i katoličkih igara.
Dubravka Ugrešić, jugo-srpska spisateljica u Pupovčevim velikosrpskim Novostima 13. VI. 2016.
 
- Nonsens je teza da su partizani bili samo “preobučeni četnici”, koji su se na kraljev poziv pridružili partizanima pa su se na Bleiburgu osvećivali.
Dejan Jović, profesor na FPZ-u, Jutarnji list

Anketa

Tko će biti novi hrvatski nogometni prvak?

Četvrtak, 22/08/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1325 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević