Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Odlično sam odradio posao. Odrađen je sjajan posao, sve je bilo fantastično.
Krešimir Dolenčić, redatelj dočeka nogometaša na Trgu bana Josipa Jelačića, HRT
 
- Priča o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji neprijeporno jest – hrvatska nacionalistička priča.
Denis Romac, novinar Novoga lista
 
- Nakon pobjede nad Rusijom otišao sam spavati mnogo zadovoljniji nego da je Hrvatska izgubila.
Ivo Goldstein, bivši hrvatski veleposlanik, sveučilišni profesor, šef katedre na Filozofskom fakultetu, Globus
 
- 'Kao što je to rat, poslije toga je sport područje preko kojega se narodi prepoznaju' Franjo Tuđman, fanatik, luđak i bivši predsjednik Hrvatske
Sandi Blagonić na svome facebooku, https://www.facebook.com/sandiblagonic
 
- Davor Šuker više nije najveći brand hrvatskog nogometa. Tu "titulu" preoteo mu je Luka Modrić.
Frane Vulas, novinar Slobodne Dalmacije uoči finala u Moskvi
 
- Bijeli će Vatrenima čestitati nakon Mundiala
Naslov članka Vedrana Babića u Slobodnoj Dalmaciji 13. VII. 2018.
 
- Strah od uspješne nogometne reprezentacije lažne elite već godinama nastoje sustavno ugušiti: od Jovanovićeva “isušiavnja močvare” do pravog specijalnog rata s ciljem destabilizacije Dalićeve momčadi. U trenutku slavlja specijalci se na trenutak povuku, i nastoje ući u šator pobjednika. Ali jugo-voodoo borci samo mijenjaju metu. Nova meta je narod. Populisti i marginalci. Tako slušam ovih dana vječitog analitičara kako strahuje da bi uspjeh nacionalne nogometne vrste mogao biti opasan zbog mogućeg bujanja populizma. Psihologinja općeg spektra prigovara hrvatskim navijačima da – glasno viču. Umjesto da navijaju šapćući.
Višnja Starešina, kolumnistica Slobodne Dalmacije
 
- Svjetske novine ovih dana pišu o dječacima iz Hrvatske i Bosne koji su kao prognanici i izbjeglice nalazili trenutke sreće po dvorištima i ulicima uz loptu, a sada su se približili vrhu svijeta.
Branimir Pofuk, novinar s Radija 101 i prijatelj sa I. Mandićem i Z. Makovićem ovako zbori o vatrenima, Večernji list
 
- Reprezentacija koja je oduševila svijet svojom srčanošću i neočekivanim dolaskom do finala SP-a si je sustavno sama slagala skandale i skandalčiće, od neprimjerenih videoobjava pa do izbora optuženog obiteljskog nasilnika i 'fašističkog rokera' za soundtrack svojeg uspjeha.
Gordan Duhaček, jedan od lošijih dečki koji je bijegom od Muslimana Sarajevo zamijenio Zagrebom napada domoljubne vatrene, Thompsona, Grdovića..., Autograf (Index)
 
- Što se tiče tog eventualnog, hipotetički govorim, sukoba Bošnjaka i Srba, vjerujem da Hrvati u njemu ne bi sudjelovali, ali čak i da budu zajedno, RS ima mogućnost da sebe obrani. Naravno, ako se u to uključe neke velike sile, to je već problem, ali ima nekih velikih sila koje bi možda zaštitile nas. I u tom pogledu, mi imamo očekivanja te vrste. Ništa od toga mi ne želimo, ali mislimo da ne treba biti naivan.
Milorad Dodik, predsjednik Republike srpske za ruski Sputnjik sa sjedištem u Beogradu
 
- Hrvatska ne će dopuštati ilegalne migracije, ali će i dalje pokazivati humanost i solidarnost s onima koji stvarno trebaju pomoć.
Davor Božinović, ministar policije u Bruxellesu, Direktno
 
- Rat nije počeo zato što je ljudima bilo loše, rat nije počeo ni zbog teritorije, jer je ona bila jedinstvena, jer su Hrvati bili gdje su i sada, a Srbi gdje su i sada... Počelo se ratovati zato što su svi htjeli imati svoje simbole kao oznake države. Sad imate simbole, ali nemate države.
Žarko Puhovski, 9. V. 2007., tadašnji predsjednik Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava, Nezavisne novine, Banja Luka
 
- Nacionalizam nije vrijednost nego obezvrjeđivanje tuđeg i dizanje do neba domaćeg, zbog čega tuđe mora ustuknuti.
Anna Maria Grünfelder, austrijska teologinja i jugonostalgičarska publicistica protiv vatrenih, Autograf
 

TVRDNJE

 
- Hajduka vodi klika kojoj nije do uspjeha kluba nego do sukoba s HNS-om.
Marko Brkljačić, komentar u Slobodnoj Dalmaciji
 
- Sramota me jer Hajduk nije čestitao HNS-u. Sramim se onih koji vode moj klub danas, onih koji su izabrali te koji vode taj klub danas. Ispričavam se svim ljudima u ime Hajduka koji vole reprezentaciju i koji vode HNS. Sramota je to što rade, jer ako ćemo pošteno, onda je Hajduk klub koji djeluje najmanje transparentno u Hrvatskoj. Oni najmanje imaju nekog optuživati kako treba što funkcionirati.
Igor Štimac, bivši nogometaš i trener Hajduka, Večernji list
 
- DORH je izvan kontrole i rade što hoće. Njima je glavna opasnost moja sloboda jer govorim o njihovim zločinačkim pothvatima.
Zdravko Mamić, protjerani čelnik Dinama u Bujici
 
- Hrvatima u očima gori vatra, iskazuju beskrajnu volju i strast. Ista je to ona beskrajna volja i strast koju su pokazivali 1990. godine za svoju državu.
Komentar u njemačkom Bildu
 
- Hrvatsku je zahvatio dobar nacionalizam – bore se za domovinu. Navijači i nogometaši jednostavno su nacionalisti. Možda je to i neophodno.
Komentar u talijanskoj Corriere della Seri
 
- Nemaju kompleks inferiornosti. Uspjeh Hrvatske na Svjetskom prvenstvu nije slučajnost, mala zemlja pobjeđuje zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji profesionalnosti i nacionalnom zanosu nalik onom ratnom.
Komentar u američkom Bloombergu
 
- Nakon pobjede HDZ-a devedesetih nije se puno promijenilo. Rekao sam dr. Tuđmanu: ''Dobili smo izbore, ali ne i vlast!''. U vrhu društva ostalo je nekoliko stotina tisuća bivših komunista, jednako toliko Udbinih doušnika, na stotine KOS-ovaca... Uzeli su u svoje ruke sve što državi treba, upravu, financije, sigurnost i medije.
Andrija Hebrang, bivši HDZ-ov političar, Direktno
 
- Englezi su centar tame i militantnog ateizma, sotonizma i pederluka. Po tome, oni su najperfidniji narod u povijesti. Izdali su svakoga koga su mogli izdati. Bliski istok i danas izgleda tako kako izgleda jer su ga oni i Francuzi podijelili na interesne sfere po dogovoru iz 1915.
Željko Glasnović, nezavisni saborski zastupnik, Direktno
 
- Kolindu su u obitelji odgajali praktični vjernici, domoljubi i poznavatelji hrvatske povijesti, dok je Plenković sazrijevao i za ispit zrelosti, to jest maturu, napisao marksistički rad i kao “klasno svjestan” u njemu citirao komunističke dužnosnike. Dakle, Kolinda je izvorni hadezeovac, izvorni patriot, izvorna Hrvatica i katolkinja, a Plenković, ravnodušan i prema vjeri i prema naciji, ljevičarski je orijentiran na samom zalazu komunizma i uoči rasula Jugoslavije.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Andrej Plenković je rođeni, nasljedni upravitelj koji nikada nije ni bio u prilici dokazivati se mjerljivim rezultatom i njime se izboriti za svoju šansu. Njega je “mreža” nosila s pozicije na poziciju.
Višnja Starešina, kolumnistica Slobodne Dalmacije
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Mora mi smeće fašističko dan pokvarit.. ali neće, nabijem i njega i sve fašiste!!!
Krešo Beljak, ratoborni predsjednik HSS-a protiv vatrenih na twitteru
 
- Ne kapiram Krešu Beljaka i masu drugih koji se zgražavaju nad Thompsonom (šef HSS-a ga naziva ''smeće fašističko''), a imaju samo riječi hvale za izbornika Zlatka Dalića koji je pak postao glavni menadžer MP Tupsona. Licemjeri! Dalić zna o nogometu, ali je politička budala.
Drago Pilsel, novinarski kameleon i provokator na twitteru
 
- Luka Modrić uživa u Hrvatskoj status božanstva što će hrvatsko pravosuđe koje Modriću treba suditi zbog lažnog svjedočenja uskoro staviti na velike kušnje.
Denis Romac, novinar Novoga lista
 
- Džaba vam drugo mjesto i srebrna medalja kad ste govna, smeće i smradovi... Nakon Bleiburga dobili smo i Moskvu-novo kultno mjesto kolektivne memorije hrvatskog naroda i nije srebro sve što sja.
Nenad Horvat, jugo-psihijatar iz Varaždina na društvenim mrežama, Direktno
 
- Forsiranje Thompsona sigurno nije predstavljalo slanje pozitivne poruke o Hrvatskoj u svijet. Baš obratno, Thompsonovo je prisustvo u stranim medijima zabilježeno kao jedini, ali ne i zanemarivi negativni eksces. Riječ je o mrlji koja se uopće nije trebala dogoditi.
Gordan Duhaček, jedan od lošijih dečki koji je bijegom od Muslimana Sarajevo zamijenio Zagrebom, Autograf (Index)
 
- Hvala vam, vama koji ste čuvali ovce, koje su lokalni mafijaši preprodavali kao stoku, koji ste otplaćivali dugove svojih očeva.
Hvala vam što ste nam pokazali što je zemlja, i što je zastava. Da to nije nužno nešto militatno, što nas zarobljava i pretvara u regresivne idiote, izjednačava s bezubim ljudima s fobijom od zubara, od bilo kakve metaforičke penetracije.
Slađana Bukovac, novinarka HRT-a u Puli gdje je pobjegla iz rodne Gline, Autograf
 
- Otkrivena najveća ustaška nogometna tajna! Hrvati od kompanije Nike (patike) zahtijevali isključivo crne dresove kakve su nosili u NDH!
Napis na beogradskom portalu Informer
 
- Našim dečkima stvarno treba odat priznanje. Nije dovoljno da odigraju regularno vrijeme, nego odigraju i produžetke, da bi onda uslijedila najgora etapa: zadovoljiti predsjednicu koja se u svlačionici pojavi u pidžami crveno-plavih kvadrata. Šta reći, heroji!
Sandi Blagonić na svome facebooku, https://www.facebook.com/sandiblagonic
 
- Kao rođena Zagrepčanka, osjećam se poniženo. Nitko od nogometaša, organizatora, i sveg ostalog svijeta koji je blokirao grad od 10 ujutro nije se sjetio pozdraviti i zahvaliti stanovnicima Zagreba. Ni riječju, ni kakvom pjesmom. Pjevalo se Dalmaciji, Zagori, Hercegovini, zlatnoj Slavoniji, a Zagreb koji ih je sve ugostio ostao nespomenut. Mi kao nismo Hrvatska, mi im dođemo kao pozornica, kulise gdje će doći, izdivljati se, ponapiti, i urlati od nostalgije za svojim kamenjarem.
Vlasta Toth, bivša predsjednica Zelene liste, bivša međunarodna tajnica propalog Oraha, bivša... o dočeku vatrenih na društvenim mrežama
 
- Nisam podržao Thompsona koji je otvoreno protiv Srbije i srpskog naroda. Niti sam Thompsona prepoznao na fotografiji, niti me on zanima, niti želim čuti za njega i bilo što slično.
Mladen Krstajić, izbornik srbijanske nogometne vrste iz Zenice nakon objave slike Rakitića i Thompsova na instangramu, Tanjug
 
- Thompson je poznat po tomu što simpatizira naciste.
Komentar švicarskoga Baseler Zeitunga o dočeku hrvatskih nogometaša
 
- Desnoekstremni glazbenik se vozio s hrvatskim nogometnim junacima kroz Zagreb. Marko Perković veliča fašizam, njegov bend je nazvan po jednom automatskom oružju. Nakon povratka hrvatske reprezentacije u domovinu, nogometni junaci su ga pozvali u otvoreni autobus koji je vozio kroz Zagreb. I to po želji jednog od ključnih igrača.
Komentar njemačkoga Die Welta o dočeku hrvatskih nogometaša
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Hvala vam što ste priuštili mjesec dana radosti zemlji koja je već gotovo trideset godina u depresiji, istoj onoj u koju će se sutra, ili prekosutra, vratiti.
Slađana Bukovac, novinarka HRT- u Puli gdje je pobjegla iz rodne Gline, Autograf
 
- Thompson nije pjevač koji ujedinjava Hrvatsku i Hrvate, nego baš obratno – on je polarizirajuća javna figura s dugom povijesti kontroverznih istupa i katastrofalnom reputacijom u ostatku Europe, on generira sukobe, on je izvođač kojeg se u Hrvatskoj s jedne strane jednakom žestinom ne podnosi koliko ga se i s druge strane obožava.
Gordan Duhaček, jedan od lošijih dečki koji je bijegom od Muslimana Sarajevo zamijenio Zagrebom, Autograf (Index)
 
- Ludilo se širi. Da ovo prvenstvo potraje godinu dana mislim da bi nakon pola godine počela montaža sabirnih logora za jugoslavene i sličan etnički otpad.
Sandi Blagonić na svome facebooku, https://www.facebook.com/sandiblagonic
 
- Split je sazdan od otvorenog duha Mediterana i snažne antifašističke baštine.
Dragan Markovina, jugoslavenski povjesničar iz Splita, Telegram
 
- Hrvatska nacionalna priča, koja je uvijek u prošlosti bila ekskluzivistička – životareći u svom svijetu, izvan kojeg nas nitko nije razumio – prvi se put, više silom prilika nego vlastitom voljom, otvorila svijetu. Nacionalistički narativ doveden do kraja pokazao je koliko je zatvorenost besmislena. Doveo je do vlastite negacije. Hrvatska je prerasla Hrvatsku.
Denis Romac, novinar Novoga lista o vatrenima
 
- Etničko je porijeklo u nacionalizmima na području bivše Jugoslavije dominantno shvaćeno kao privatna značajka koja ljude određuje bez obzira na njihovo javno djelovanje, npr. igranje za nacionalnu reprezentaciju, njihova moralna, radna ili politička postignuća.
Duško Petrović, antroplog s Filozofskoga fakulteta, Hina
 
- Svaka društvena zajednica, pa tako i zemlje nastale raspadom bivše Jugoslavije, počiva na laži i prikrivanju istine iz prošlosti, smatra Žarko Puhovski, 9. V. 2007., tadašnji predsjednik Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava, Nezavisne novine, Banja Luka
 
- Prejaka identifikacija s nacijom može prijeći u nacionalizam. Domoljublje je u principu suprotno širokoj suradnji o kojoj danas, hoćemo-ne ćemo, više ovisimo nego o identifikaciji sa svojim uskim kutkom svijeta.
Danas moramo razmišljati o tome kako će naša zajednica opstati u rastućoj raznolikosti, a ne kako se što bolje zaštititi od nje i odbiti je.
Anna Maria Grünfelder, austrijska teologinja i jugonostalgičarska publicistica protiv vatrenih, Autograf
 

GLUPOST

 
- Da izađemo iz EU-a, hrvatski turizam ne bi opstao.
Ivan Jakovčić, stvarni gazda autonomaškoga IDS-a, Croative
 

GLUPOSTI I LAŽI

 
- Ustaška država (1941.-1945.) izgledala je kao prethodnica suverene Hrvatske. Ali ta država nije bila ni neovisna ni čisto hrvatska. Samo zahvaljujući podršci sila osovine, vladala je i Bosnom i Hercegovinom. U njezino stanovništvo ubrajala se i skoro 50-postotna manjina Srba, Muslimana, Židova i Roma. Pola milijuna ljudi životom je platilo strahovladu i građanski rat.
Andreas Ernst, novinar švicarskoga Neur Zürcher Zeitunga
 

LIBERALIZAM

 
- Manipulativni jezik je rečeno, 'pravo na život nerođene djece'.
Ana Brakus, novinarka Pupovčevih velikosrpskih Novosti
 

PRIJETNJA

 
- Ako se reprezentacija i oslobodila Mamićeva utjecaja, ako prihvatimo da preporod nacionalne momčadi na ovom natjecanju barem dijelom leži i u tome što je Mamić nestao iz njene blizine, ne treba imati iluzija da se njegova piramida raspala i da su njegovoj hobotnici odrezani krakovi. Njegovi kadrovi i dalje su na svojim položajima i brzo će se prilagoditi novoj situaciji, ali sljedeći tjedni i mjeseci idealna su prilika da se i tome stane na kraj.
Slobodan Mufić, novinar Indexa
 

PRIMITIVIZAM

 
- Evo zašto je nacionalizam sranje… I HDZ, pravaši, ustaše, časne sestre, prostitutke, vjerovnička vijeća Agrokora i Grdović i njegova Brankica i Oko Sokolovo, Fashion Guru, svi su vrištali od sreće u jednoj kretenskoj zgodi da je, kraj više od pet stotina tisuća registriranih hrvatskih branitelja, domovinu obranio jedan Srbin.
Ante Tomić, pitomac JNA u Jutarnjem listu
 

PRIZNANJE

 
- Krajem srpnja 1941. nije još postojala čvrsta podjela između partizana i četnika.
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista 26. VII. 2017.
 
- Ako se sjetimo propagande iz 80-ih godina, sjetit ćemo se da je ključna riječ bila upravo - genocid. O tome se gotovo svakog dana govorilo u prime time TV-emisijama, otvarale su se jame, organizirale tribine, kazališne predstave. Srpske žrtve u NDH zloupotrijebljene su da bi se stvorio strah i napravio novi srpsko-hrvatski sukob.
Dubravka Stojanović, srbijanska povjesničarka, Danas, Beograd
 

SKROMNOST

 
- Prema virtualnom izboru koji je pokrenuo Dubravko Ivaniš vi ste najbolja kandidaknja za ministricu kulture. U kakvoj biste vladi mogli obnašati tu dužnost i što bio fokus vašeg programa?
Sandra Sabovljev, novinarka Novoga lista tijekom intervjua sa Snježanom Banović
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Ključna stvar je što je 1991. na vlast u Hrvatskoj došao HDZ čiji je strateški cilj bio ne stvaranje multietničke, tolerantne Hrvatske, u kojoj bi Srbi imali sva nacionalna ljudska prava, nego je bio stvaranje etnički čiste hrvatske države, bez ili sa vrlo malo Srba.
Miodrag Linta, predsjednik srbijanskoga skupštinskog odbora za dijasporu, Tanjug

Anketa

Zašto birači HDZ-a, članovi i simpatizeri, ne će u nedjelju dati svoj glas Plenkovićevom HDZ-u?

Četvrtak, 23/05/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1034 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević