Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Na tom autobusu su trebali biti vozačica, netko iz osiguranja i isključivo, jedino i samo igrači. I nitko više. Što on ima tamo raditi?! Pa da imaš minum životne skromnosti...
Krešimir Dolenčić, redatelj na dočeku nogometaša u Zagrebu, Slobodna Dalmacija
 
- Koliko je Albanaca izgubilo život za Hrvatsku ne zanima ni mene niti Srbiju. Ako netko misli kako me to treba plašiti - ne plaši me ni najmanje.
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik komentira izjavu hrvatske predsjednice u Tirani, RTS
 
- Kulturan čovjek ne bi se smio predavati nogometnoj euforiji.
Branimir Pofuk, novinar s Radija 101 i prijatelj sa I. Mandićem i Z. Makovićem ovako zbori o vatrenima, Večernji list
 
- Dalić svoj uspjeh gradi s narodom, Plenković nasuprot narodu. Dalić tako očito voli svoj narod. Plenković tako očito prezire narod. A i boji ga se.
Višnja Starešina, kolumnistica Slobodne Dalmacije
 
- Pojavljivanje Thompsona na dočeku nogometaša ukupno nije pokvarilo opći utisak i uspjeh Hrvatske, ali je svakako bilo neprimjereno i potpuno nepotrebno - posebno njegov ulazak u autobus gdje je zbog kamera privukao i veću pažnju nego što je trebalo.
Veljko Ivica Maštruko, jugoslavenski diplomat iz Zadra, Kurir, Beograd, Tanjug, Srbija, Reuters, London
 
- Gostovanje Marka Perkovića Thompsona i njegov ulazak u autobus je bio neprimjeren.
Zdravko Reić, splitski novinar, Kurir, Beograd, Tanjug, Srbija, Reuters, London
 
- Vatreni su na SP-u pokazali igre, pristup, duh i volju za svaku pohvalu, ali takvo vrhunsko športsko takmičenje u svakoj zemlji vezano je za nacionalnu euforiju. Kako nisam veliki ljubitelj takvih masovki, gledao sam iz sigurne udaljenosti.
Zoran Pusić, čelnik tzv. Antifašističke lige Hrvatske, Kurir, Beograd
 
- Po mom uvjerenju, glavni razlog tako brutalnog napada na Srebrenicu je bio taj što se s ruba srebreničke enklave moglo jedino artiljerijom domahnuti srpski teritorij. Milošević je bio u histeričnom strahu da i jedna bomba padne na taj teritorij jer je njegova čitava ideologija tada počivala da na taj teritorij nije pala nijedna bomba.
Žarko Puhovski, 9. V. 2007., tadašnji predsjednik Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava ovako objašnjava srpski genocid u Srebrenici u srpnju 1995. nad Bošnjacima i nekolicinom Hrvata, Nezavisne novine, Banja Luka
 
- Ministrica Obuljen ispunila je moja očekivanja na toj poziciji. Uvela je red u financiranje.
Sanja Putica, saborska zastupnica HDZ-a iz Dubrovnika, Direktno
 
- Jedini koje je hrvatska reprezentacija živcirala, koji su ispred televizora sjedili prekriženih ruku i uvrijeđeno naškrubljenih usana bili su, čini mi se, Aleksandar Vučić i nepotpisani autor Hajdukove čestitke koja nije čestitka.
Ante Tomić, komentar u Slobodnoj Dalmaciji
 
- Sporazum između Grčke i Makedonije o imenu nije u interesu sigurnosti na Balkanu. Očigledno to je daleko od interesa uspostavljanja mira i sigurnosti na Balkanu i služi samo kao instrument prijma Makedonije u NATO na brži način.
Marija Zaharova, glasnogovornica ruskoga ministarstva vanjskih poslova, Tanjug
 
- Izrael se pokazao i kao terorstička država zbog napada Palestinca tenkovima i topništvom. Duh Adolfa Hitlera ponovno se pojavio među pojedinim izraelskim administratorima.
Reçep Tayyip Erdoğan, turski predsjednik, Reuters
 
- Položaj Crkve u Crnoj Gori gori je nego u vrijeme osmanske okupacije, a status Srba je kao u doba ozloglašene fašističke tvorevine Nezavisne Države Hrvatske.
Parijarh Irinej o Crnoj Gori i..., Politika
 

TVRDNJE

 
- To je hrvatska Majka Domovina, no ne od granita i mramora. Nego od krvi i mesa! To je živa žena predsjednica, i nisam vidjela niti jednog predsjednika punijeg života. Ne znam kako je ta slatkica došla na vlast, ali to je jedini slučaj u svjetskoj politici u kojem vlast ne čini čovjeka, nego čovjek čini vlast.
Ksenija Sobolj, Ruskinja na društvenim mrežama o hrvatskoj predsjednici, Rbth.com
 
- Na nju sam prvo obratila pažnju jer je žena predsjednica, koja je pritom i prilično upečatljiva. Pobliže sam je počela pratiti kada je u Rusiju stigla ekonomskom klasom i zajedno s navijačima svoje zemlje sjela na obična mjesta na stadionu. Iskreno rečeno, prema takvom načinu ponašanja imam najdublje poštovanje! A tada sam vidjela i svečanu dodjelu nagrada! Koliko samo u njoj ima vatre i života. (Kako se samo razlikuje od ostalih političara.) Mislite li da je tako nešto moguće u Rusiji?
Irina Zaljevska, popularna ruska „instagram influencerica“, Rbth.com
 
- Zahvaljujući njoj, ovog prvenstva ćemo se sjećati još dugo!!! Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović @predsjednicarh ❤❤❤. Svojim osmijehom je uljepšala sve utakmice. Tako blistava, slatka i iskrena.
Terek, komentar na ruskom mediju Rbth.com
 
- Kolinda Grabar-Kitarović nije lijepa samo izvana. Ljudi su naviknuti na to da političari u svakoj situaciji imaju zacementirani pokeraški izraz lica. Oni uvijek moraju pokazivati snagu i samopouzdanje, i stoga kontroliraju svoje doživljaje. Veseli osmijeh na licu - to je ono što će dobiti športaš, znanstvenik ili vojnik za svoja postignuća. Zato nas je i zapanjila scena u kojoj predsjednica Hrvatske plače na ramenu Luke Modrića dok ga steže u čvrsti zagrljaj. Ništa ne dira u srce više od čovječnosti visokog dužnosnika.
Portal Eurosport, Rbth.com
 
- Skromna ljepotica – 6 zanimljivih činjenica o hrvatskoj predsjednici. Novinari samo hvale predsjednicu: Jeste li znali da hrvatska predsjednica zna šest jezika i da ona zapravo nije žena fotografirana u minijaturnom kupaćem kostimu, kako se tvrdi na društvenim mrežama?
Ruski portal Sputnjik
 
- Albanija je bila naš prijatelj kada nam je bilo potrebno... Bili smo doslovce braća po oružju, prije nego smo 2009. ušli zajedno u NATO.
Kolinda Grabar-Kitarović, hrvatska predsjednica u govoru albanskim sabornicima u Tirani, HRT
 
- Erdoğan kolje Sirijce i Kurde i uhićuje na tisuće svojih ljudi. Ova velika demokratska kritika nacionalnog zakona je naveći kompliment koji smo mogli da dobijemo.
Benjamin Netanijahu, izraelski predsjednik vlade o optužbi turskog predsjednika da je Izrael "fašistička i rasistička država", Politika
 
- Dok feministice kriče mašući statistikama o prevlasti muškarca, društvo se feminiziralo, ženske vrijednosti postale su dominantne: Intuicija ispred razuma, konsenzus nasuprot autoritetu, konzumerizam ispred proizvodnje, emocije ispred razbora, izgledanje i pokazivanje ispred bivstvovanja, tolerancija ispred konflikta, pri čemu se pod konfliktom ne misli na oružani sukob, na fizičko nasilje.
Ivica Šola, kolumnist Slobodne Dalmacije
 
- Političke elite zadovoljne su sobom, misle da će udovoljavajući željama nalogodavaca izvana uspjeti održati balans, ali mudri političari trebaju shvatiti da se na valu ovih događanja stvara nova Hrvatska. To je društvo u kojem neće biti problem ni s nacionalnim ni s vjerskim".
Darko Pavičić, kolumnist Večernjeg lista
 
- Plenković je izučeni majstor gušenja slobode, kreativnosti i potencijala, koji uvijek nastoji pokazati da je on taj koji je najpametniji, koji je iznad svih, koji zna najbolje, koji upravlja svojim podanicima postavljajući ih i smjenjujući po svojoj volji, koji nas još samo mora naučiti da mislimo njegovom, a ne svojom glavom.
Višnja Starešina, kolumnistica Slobodne Dalmacije
 
- Arapi kažu o Englezima: 'Ako se dvije ribe tuku u najvećim dubinama mora, iza toga stoje Englezi'. To dovoljno govori o svemu. Problem što naša inertna diplomacija ne reagira protiv ovakvih uvrjeda te što im ne kaže da se bave svojim poslom: Srbi također koriste prvenstvo za svoje političke ciljeve jer su Srbi njihova produžena ruka.
Željko Glasnović, nezavisni saborski zastupnik, Direktno
 
- Mediji su jedini izvor informacija, a naši mediji su ekstremno jednobojni. Gotovo 30 godina postoji neovisna Hrvatska, a mi još nemamo ni jedan dnevni list desne političke orijentacije, kao ni jednu takvu TV kuću s nacionalnom koncesijom. Domoljubni novinari ostaju bez posla, a često polupismeni ljevičari vode igru. Mediji na krilima odabranih političara održavaju na lažima dva rata na životu, onaj svjetski i ovaj Domovinski.
Andrija Hebrang, bivši HDZ-ov političar, Direktno
 
- Kolinda Hrvatsku doživljava emotivno, Plenković hladno i proračunato, kao sredstvo koje će poslužiti njegovoj promociji i karijeri. Kolinda vidi u kakvom je stanju Hrvatska i to na dramatičan način izražava, Plenković to stanje nastoji što više prikriti danomice zasipajući javnost ovim i onim povoljnim pokazateljima, dok istodobno i iz EU-a i iz hrvatskih institucija stižu podaci o tome kako smo u svemu pri dnu ili na dnu ljestvice zemalja EU-a te potvrđuju ono što predsjednica govori.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Džaba ti sve kad si žgoljavo i kržljavo pseto.
Nenad Horvat, liječnik iz Varaždina na svome facebooku nakon što je Luka Modrić protiv Argentine postigao prekrasan go
 
- Hrvatski grb je grb pronacističkog hrvatskog režima u Drugom svjetskom ratu!
Stephen Kinzer, američki novinar, Narod
 
- Navijači Hajduka, kao i navijači Hrvatske, u golemoj su većini isti tvrdi nacionalisti, desničari, katolički fanatici koji mrze Srbe, pedere, lezbijke i antifašiste.
Ante Tomić, pitomac JNA u komentaru u Slobodnoj Dalmaciji
 
- Dalić, Modrić, Rakitić i ostali momci, koji ovdje nit žive, nit imaju drugi mirovinski stup. Oni jednostavno nemaju – nisu ih ni imali kada steći – elementarne intelektualne mehanizme za razumijevanje hrvatske stvarnosti i ovdašnje javnosti.
Renato Baretić, novinar, Tportal
 
- Doček nogometaša u Zagrebu nije bio privatni, nego javni događaj par excellence, što znači i da se hrvatski nogometaši nisu mogli voditi isključivo osobnim muzičkim ukusom (koji definitivno nije na razini njihova nogometa), nego su trebali uzeti u obzir i druge faktore.
Gordan Duhaček, jedan od lošijih dečki koji je bijegom od Muslimana Sarajevo zamijenio Zagrebom, Autograf (Index)
 
- Marko Perković Thompson je ozloglašeni simpatizer pronacističkog hrvatskog režima za vrijeme Drugoga svetskog rata čije pjesme pozivaju na ubijanje srpske manjine. Pojavljivanje Perkovića na slavlju daje fašističkim stavovima legitimitet koji ne zaslužuju.
Priopćenje Efraima Zurrofa, čelnika bečkoga Centra Simon Wiesenthal, koji negira srpski genocid u Srebrenici, Tanjug, Beograd
 
- Novi izraelski zakon, prema kojem Židovi imaju pravo na samoopredijeljenje, legitimira represiju i pokazuje da je Izrael fašistička i rasistička zemlja.
Reçep Tayyip Erdoğan, turski predsjednik, AP
 
- Thompson s nogometnom reprezentacijom?! Je..te se, nogometaši! Ali znajte da ću se ovdje uvijek boriti da, tko god to poželi, navija za vas jer mene isključivo zanima da moj narod bude civiliziran i tolerantan!
Srđan Dragojević, srbijanski redatelj na twitteru, Tanjug
  
- Ne je.. mene uspjeh hrvatske repke. Ne... Thompson u busu. To me jebe. Capisci?
Sergej Trifunović, srbijanski glumac i prijatelja Aleksandra Stankovića na twitteru, Kurir
 
- Ivana Petrović, militantna - nešto koja iz nekog razloga na posao odlazi na Novu TV a ne u MORH... Žena bi hapsila; ko zna gdje bi dogurala da je imala sreću biti rođena u NDH.
Sandi Blagonić na svome facebooku, https://www.facebook.com/sandiblagonic
 
- "Republika Herceg-Bosna" je naziv okupacijske zone dijela Hercegovine iz prošlog rata krcate konc-logora za koju su nedavno Praljak i ekipa dobili presude u Haagu.
Luka Kordić, avangardni pjesnik i novinar, https://www.facebook.com/luka.kordic.7/posts/10214321310440918
 
- Dalić je iz Livna, Livno sluša Thompsona. Da, nogometaši su najbolji na svijetu, ali vole Grdovića i Thompsona, on je njihov kralj. Da, suđenje Luki Modriću još nije dovršeno i koliko god svet sada bio, on će vrlo uskoro na sudu morati ponovo odgovoriti: »Ne sjećam se.«
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista tuguje zbog uspjeha nogometaša i slavlja Hrvata diljem svijeta
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Položaj Srba danas u Crnoj Gori mogao bi se usporediti sa položajem Srba u Hrvatskoj u doba endehazije. Nažalost, u Hrvatskoj ni danas nije bolji položaj Srba. Možda to neprijateljstvo u Crnoj Gori nije kao ono koje je bilo kod ustaša, ali mržnja u narodu nažalost postoji. Sigurno da to čine oni koji ne žele dobro ni Srbiji ni Crnoj Gori.
Parijarh Irinej o Crnoj Gori i..., Politika
 
- Njemačka sam državljanka, kći majke Srpkinje i oca Hrvata, i osjećam tu sramotu kao udarac nogometnom loptom u međunožje – itekako boli. To je kao da se u nekoga ludo zaljubiš i onda otkriješ da tip ima tetovažu svastike. Možda se nogomet ne bi trebao miješati s politikom, ali bez određene doze pristojnosti se ipak ne može.
Danijela Pilić, njemačka novinarka od majke Srpkinje i oca Hrvata, Süddeutsche Zeitung
 
- Stariji se sjećaju da su atletičari/atletičarke pa plivači/plivačice i drugi sportaši Demokratske Republike Njemačke (...) uzimali vehementno prva mjesta na mnogim natjecanjima, obarali svjetske rekorde. Kako to da je ta zemlja tako neslavno propala?
Ivo Goldstein, sin povjesničara Slavka G. protiv hrvatskih nogometaša, Globus
 
- Hrvatska je ujedinila regiju, kao što je ujedinila cijeli svijet. I to je nevjerojatan, nepojmljiv uspjeh!
Denis Romac, novinar Novoga lista povezuje naše nogometaše i dragi mu „region“
 
- Čini mi se da je bitnije pitanje da bude struje, da voze tramvaji, autobusi, trolejbusi, šta gdje ima, da prva pomoć funkcionira, da škole rade, da se obavlja posao. O tome se nije radilo. Svi su odmah znali da će u ratu i nakon rata biti lošije nego što je bilo prije rata. Ljudi se nisu borili za bolji život nego za lošiji, ali pod našim simbolima.
Žarko Puhovski, 9. V. 2007., tadašnji predsjednik Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava, Nezavisne novine, Banja Luka
 
- Hrvatski nogometaši imaju određenu političku odgovornost, a ispoštovati je znači izraziti domoljublje na neopisivo konstruktivniji način nego što je inače običaj u Hrvatskoj.
Gordan Duhaček, jedan od lošijih dečki koji je bijegom od Muslimana Sarajevo zamijenio Zagrebom, Autograf (Index)
 
- Radi se o tome da kad se spominje Thompsona i njegova ustrajnost da pozdravlja (usklikom) "za dom, spremni", on na taj način reafirmira taj ustaški pozdrav. To je ono čega se on mora odreći, osloboditi, inače će zauvijek ostati anatemiziran.
Zdravko Reić, splitski novinar, Kurir, Beograd, Tanjug, Srbija, Reuters, London
 
- Kad je Thompson ušao u autobus mene su odmah nazvali neki prijatelji i rekli da im je pojava Thompsona pokvarila cijeli taj ugođaj koji su gledali na televiziji. Po svemu sudeći zbog toga što su Thompsonove pjesme neraskidivo vezane za politiku i to za promociju i slavljenje ustaštva. Thompson je za to odgovoran, odnosno kriv s izborom svog repertoara, i s pjesmama i s onim što je govorio. Ja se sjećam i pjevanja 'Gradiške stare' i psovanja različitih političara usred koncerta i to je naprosto stvorilo njegov imidž koji je neraskidivo vezan za ultradesnu politiku. I pojava takvog pjevača, koji je prije svega politička figura, a ne pjevač, mnogima - uključujući i mene - se činila deplasirana na jednom takvom dočeku koji je uvijek, posebno u nogometu, začinjen jakim nacionalnim osjećajem, koji za čas može prijeći u nacionalističke manifestacije.
Zoran Pusić, čelnik tzv. Antifašističke lige Hrvatske, Kurir, Beograd
 
- To je Hrvatska koja bira HDZ i koja je u 27 godina samo dvaput urbanoj ljevici dala priliku da vodi zemlju. To je politika kojom će Kolinda Grabar Kitarović, sada gotovo bez ikakve sumnje, dobiti još jedan mandat na čelu Hrvatske, i od HDZ-a, a potom i od građana, ostvarujući pritom svoje osobne političke ciljeve.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista tuguje zbog uspjeha nogometaša i slavlja Hrvata diljem svijeta
 

BOLJŠEVIZAM

 
- O opasnostima koje vrebaju kad se ljudi udruže u skupine sociolozi znaju dovoljno da budu zabrinuti. Identificiranje sa 'svojim narodom' te skupine smatraju jamstvom za dobro funkcioniranje društva, ali i poticajem da se ograde od drugih skupina.
Anna Maria Grünfelder, austrijska teologinja i jugonostalgičarska publicistica protiv vatrenih, Autograf
 
- Netko odgovoran i s autoritetom trebao je reći hrvatskim nogometnim reprezentativcima: "Čujte, dečki, ako Thompson bude prominentno prisutan na dočeku u Zagrebu, dan nakon toga ćete u hrpi europskih medija čitati da se volite družiti s 'fašističkim rokerom', pisat će se da je to mrlja na dočeku, Hrvatsku će se opet stavljati u kontekst ustaštva i fašizma. Također, dio ljudi u Hrvatskoj ne podnosi Thompsona tako da on sigurno ne će doprinijeti osjećaju zajedništva koji želimo postići.
Gordan Duhaček, jedan od lošijih dečki koji je bijegom od Muslimana Sarajevo zamijenio Zagrebom, Autograf (Index)
 

DEMAGOGIJA

 
- Današnjom odlukom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Krešimir Macan na osobni je zahtjev razriješen dužnosti posebnog savjetnika predsjednika Vlade za strateško komuniciranje, sukladno čl. 23. Zakona o Vladi Republike Hrvatske.
Priopćenje iz Vlade Republike Hrvatske
 
- Svijet nije savršen, a život nije bajka. Osim onda kada jest. Barem jedan tren, kao što će i ova hrvatska bajka u Rusiji, kako godine budu prolazile, čitava stati u jedan trenutak.
Branimir Pofuk, novinar s Radija 101 i prijatelj sa I. Mandićem i Z. Makovićem ovako zbori o vatrenima, Večernji list
 

GLUPOST

 
- Nema dvojbe, ‘naša Kolinda’ osramotila nas je pred svjetskom javnošću.
Naslov u Globusu u članku Ive Goldsteina
 
- Zbog Thompsona u autobusu na kraju smo dobili dva milijuna ljudi kojima je ispred televizora, nakon pustih zadivljenih sati, splasnulo oduševljenje.
Renato Baretić, novinar, Tportal
 
- Velikom maestru Valeriju Gergijevu je, kao dječaku, koji je vježbajući klavir zavidno virio kroz prozor prema drugovima koji igraju nogomet, na njegovu i našu sreću jedna etida Prokofjeva svrnula pogled na note i uronila ga u glazbu.
Branimir Pofuk, novinar s Radija 101 i prijatelj sa I. Mandićem i Z. Makovićem ovako zbori o vatrenima, Večernji list
 
- Cijelo Svjetsko prvenstvo gledala sam utakmice hrvatske reprezentacije i vatreno za njih navijala, ignorirajući vijesti o tome da u svlačionici puštaju Thompsona. To nije moglo biti, nisam htjela da mi nešto pokvari taj športski trijumf. Za to nema objašnjenja koje može rasvijetliti situaciju. To je sramotno i odurno i u Njemačkoj bi vjerojatno bilo protuzakonito.
Danijela Pilić, njemačka novinarka od majke Srpkinje i oca Hrvata, Süddeutsche Zeitung
 

IZDAJA

 
- Iz francuskih dnevnih novina mi upravo naručili tekst o hrvatskom društvu i nogometu prije utakmice s Francuskom.
Sandi Blagonić na svome facebooku 15. VII. 2018., https://www.facebook.com/sandiblagonic
 

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- Nikada više Zagreb, a ni Beograd ne će nama građanima Bosne i Hercegovine pisati zakone.
Željko Komšić, predsjednik bošnjačke stranke "Demokratska fronta" nakon još jednog neuspješnog pokušaja nametanja zakona u cilju preglasavanja Hrvata, Hina
 
- "Lijepa li si" je doslovno kao da netko iz Srbije ide pisat domoljubnu pjesmu o Srbiji, nabroji sve krajeve u njoj al doda "SAO Krajino srce plameno".
Luka Kordić, avangardni pjesnik i novinar, https://www.facebook.com/luka.kordic.7/posts/10214321310440918
 

LAŽ

 
- Jedan (Dalićev) njegov prethodnik na izborničkom mjestu brojao krvna zrnca drugih reprezentativaca.
Denis Romac, novinar Novoga lista
 
- Marko Perković Thompson pjeva pjesme u kojima se slavi koncentracijski logor Jasenovac i nacistički režim ustaša, on pjeva i ustaški pozdrav Za dom spremni.
Danijela Pilić, njemačka novinarka od majke Srpkinje i oca Hrvata, Süddeutsche Zeitung
 
- Pola nacije zgroženo je što se uspjeh Vatrenih ukaljao pojavom Thompsona u tako svetom času kao što je bio doček srebrnih.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista tuguje zbog uspjeha nogometaša i slavlja Hrvata diljem svijeta
 

OPASNO PITANJE

 
- Zašto reprezentativci drže ruku na srcu dok se svira hrvatska himna?
Žarko Puhovski, hrvatski borac za ljudska prava, Direktno
 

UNITARNA BiH

 
- Sr­bi ne­ma­ju svo­je dvije dr­ža­ve. Bo­san­ski Sr­bi ima­ju svo­ju dr­ža­vu i ona se zo­ve Bo­sna i Her­ce­go­vi­na. Ista stvar je i sa Bo­šnja­ci­ma i Hr­va­ti­ma.
Denis Zvi­zdić, predsjedatelj Vijeća ministara BiH, Politika, Beograd
 
- Zakon o izbornim jedinicama i broju mandata nužno usvojiti te se tako oduprijeti politici ucjena i pritisaka koji dolaze od strane službenog Zagreba koji svim silama nastoji progurati diskriminirajuća rješenja u Bosni i Hercegovini.
Željko Komšić, predsjednik bošnjačke stranke "Demokratska fronta" nakon još jednog neuspješnog pokušaja nametanja zakona u cilju preglasavanja Hrvata, Večernji list
 
- Ne postoji "Bošnjački jezik" i ovo što daytonske vlasti izmišljaju "Bošnjački jezik" je samo zato da bi dugoročno razbijali Bosnu i Hercegovinu, da bi tri etničke grupe pretvarali u tri nacije, tj. tri države.
Muhamed Borogovac, glavni urednik Bosanskog glasnika iz Chicaga

Anketa

Zašto birači HDZ-a, članovi i simpatizeri, ne će u nedjelju dati svoj glas Plenkovićevom HDZ-u?

Četvrtak, 23/05/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 956 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević