Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Arbitražno vijeće pri Međunarodnom centru za rješavanje investicijskih sporova (ICSID) u Washingtonu faktično u cijelosti odbilo tužbeni zahtjev Georga Gavrilovića te je Republika Hrvatska u ovoj arbitraži uspjela ukupno s više od 98 posto, odnosno da je toj tvrtki dosudilo tek 1,49 posto traženog iznosa i oko 30 posto traženih troškova postupka.
Priopćenje DORH-a o presudi suda u Washingtonu u korist Đure Gavrilovića
 
- Moja Hrvatska mi je postala strana. Hrvatski nogomet tijekom SP-a prezentirao je svoju najljepšu stranu, ali postoji  i ružna strana medalje.
Ivo Ligeti, novinar njemačkoga Die Welta hrvatskoga podrijetla
 
- Glupe hrvatske pjesme bile su možda najgore. Ništa me vjerojatno nije ispunjavalo takvim sramom koliko mutna uspomena da sam sudjelovao u skupnom nacionalističkom revanju o nekakvom šupku s banskim naslovom. Brrr! To je sranje jednom moralo prestati.
Ante Tomić, komentator Jutarnjega lista 22. VII. 2018.
 
- Obuljen je vrijedna, ali neprepoznatljiva birokratkinja bez jasnog stava o ideološkim prijeporima.
Naslov članka Daniele Dujmović Ojvan u Direktnu o ministrici kulture
 
- Srećom sam se tada zatekao na službenom putu u Münchenu. To me spasilo odgovaranja na brojna pitanja. Klinka mi je, kad sam je vozio iz škole, pokazala izrezak iz novina s naslovom 'Krunoslav Borovec gay ikona', koji su joj donijela djeca i pitala me 'tata što je to?' No, to je jedna pozitivna i zanimljiva crtica u mojoj karijeri.
Krunoslav Borovec, bivši glasnogovornik MUP-a u Jutarnjem listu 9. XI. 2010. kada ga je gay zajednica proglasila svojom 'ikonom', a nastupio je kao maneken na humanitarnoj reviji i glumio sebe u spotu repera Marina Ivanović Stoke
 
- Porezna reforma ide u smjeru rasterećenja, pojednostavljenja sustava. Do sada smo, kada se gleda efekte porezne reforme 2017.-2018., rasteretili hrvatsko gospodarstvo i hrvatske građane za četiri milijarde kuna. To rasterećenje je pridonijelo znatnom gospodarskom rastu i potrošnji. Veliki broj naših sugrađana je zbog tih poreznih promjena imao veće prihode i to se osjetilo. I ova će - treća faza porezne reforme - također polučiti željeni efekt. Vodimo računa da efekti ove porezne reforme budu najkorisniji onima čija su primanja najmanja.
Zdravko Marić, ministar financija poslije sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a 30. VII. 2018.
 
- Nužno je povećati plaće u turizmu kako bi se zaustavio odljev kadrova, i to tako da Vlada smanji porezna opterećenja, a poslodavci pronađu novce u svojim pričuvama.
Gari Cappelli, ministar turizma na Susku na otvorenju novouređene rive i Dana useljenika, Hina
 
- Ne, Alexandre Benalla nema nuklearne kodove... Aleksandr Benala nije nikad bio moj ljubavnik.
Emmanuel Macron o svome 26-godišnjem tjelohranitelju koji je tukao prosvjednike i njihovu ljubavnom odnosu, Le Parisien
 
- Pozivam vas da ovo moje pismo shvatite kao finalnu molbu vama i nadležnim tijelima Republike Hrvatske da, u duhu dobrosusjedskih odnosa inicirate obustavljanje svih aktivnosti koje se odnose na izgradnju Pelješkog mosta do postizanja bilateralnog sporazuma o pravima i obvezama naših zemalja u sukladno odredbama Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora.
Denis Zvizdić, predsjedatelj Vijeća ministara BiH u pismu Hrvatskoj vladi
 
- Ne trebamo se zavaravati, nikoga nije iznenadilo što je Thompson bio tamo, ali, usporedit ću to sa svatovima, nitko taj dan ne smije zasjeniti mladenku. Tako i na dočeku, nije se smjelo dopustiti da Thompson završi u autobusu. Nije mu bilo mjesto u autobusu. Mi smo preveliku važnost dali jednom, da ne koristim ružnu riječ, ispodprosječnom pjevaču. To se sve skupa nije trebalo dogoditi.
Anka Mrak-Taritaš, političarka HNS-a u Glasu, N1 TV
 

TVRDNJE

 
- Borite se za svoju zemlju i neka vas zovu rasistima. To su izjave medija koji su neprijatelji, nosite to kao medalje.
Steve Bannon, američki domoljub i čovjek koji je (pri)pomogao da Donald Trump dođe na vlast i pobijedi masone, Reuters
 
- Arbitražno vijeće u postupku koji su Gjuro Gavrilović i njegova tvrtka pokrenuli protiv Hrvatske, donijelo je pravorijek kojim je jednoglasno utvrdilo da je Republika Hrvatska bespravno izvlastila imovinu tvrtke Gavrilović. Arbitražno vijeće je utvrdilo da investicija Gjure Gavrilovića, koja se sastojala u kupnji pet društava iz sastava bivšeg holdinga Gavrilović tijekom stečaja, uživa pravo na zaštitu na temelju Washingtonske konvencije i ugovora o zaštiti ulaganja sklopljenog između Republike Hrvatske i Republike Austrije.
Priopćenje tvrtke Gavrilović i njezina vlasnika Gjure Gavrilovića o presudi suda u Washingtonu u njegovu korist
 
- Simbiozu između nogometa, domoljublja pa i politike ne treba sprječavati.
Kolinda Grabar-Kitarović, hrvatska predsjednica, Deutsche Welle
 
- Zagreb, Hrvatska: Doček nogometaša. Ni jedna uzdignuta ruka, ni jedna crna majica, ni jedan izgred, samo beskonačni izljevi domoljublja. Za nas je otvoreno navijao glavni komentator Radio-televizije Srbije kao i Novak Đoković, srpski šampion, a mi smo navijali za njega. Zagreb je pritom najsigurnija, najmirnija metropola Europe, s najmanje desničarskih manijaka po glavi stanovnika. Isto je posvuda na moru. Premijer je Europejac, opozicija socijalistička, kao i cijeli kulturni establišment koji obilato fundira desna vlada. U čemu je onda problem? Problem je očito u tome što problema nema.
Denis Kuljiš, potomak jugo-cvijeća na svome facebooku
 
- Europski sud nije rekao da Mađarska mora izručiti Hernadija već da mađarski sud mora odlučiti o hrvatskom zahtjevu za njegovim izručenjem.
Laura Valković, hrvatska odvjetnica direktora Mola Zsolta Hernadija, Hina
 
- Tvrditi da godine 2018., više od sedam desetljeća nakon svršetka Drugoga svjetskog rata, u Hrvatskoj ili bilo gdje drugdje na svijetu postoje antifašisti, a sukladno tome i fašisti, suludo je i izvan pameti. Kod nas postoje doduše samozvani antifašisti, no to su uglavnom apologeti propaloga komunističkoga režima i njima ljubljene Jugoslavije. Kada je sve to propalo početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, pa je u hrvatskoj državi postalo neprihvatljivo nastupati u ime tih ideala, spas je pronađen u redukciji tih pojmova u pojmu antifašizm.
Dr. sc. Mario Jareb s Hrvatskog instituta za povijest, Direktno
 
- Mnogi su Albanci žrtvovali svoje živote za Hrvatsku i vjerujte mi - Hrvatska to ne će zaboraviti.
Kolinda Grabar-Kitarović, hrvatska predsjednica u govoru albanskim sabornicima u Tirani, Hina
 
- U borbi za ravnopravnost ne smiju se brisati (prirodne) razlike. To osiromašuje jednako muškarca, kao i ženu, cijelu kulturu. Pa i nogomet.
Ivica Šola, kolumnist Slobodne Dalmacije
 
- Plenković svoj tim slaže, ili mu ga slažu, na načelu ovisnosti o “mreži” i na kriterijima osrednjosti i nesposobnosti, uz prikriveni uvjet – pripadnosti staroj komunističkoj upravljačkoj nomenklaturi.
Višnja Starešina, kolumnistica Slobodne Dalmacije
 
- Problem je taj da mi nemamo ozbiljnih povjesničara koji su pisali na engleskom jeziku o činjenicama iz Drugog svjetskog rata. Sve zemlje imaju službenu povijest tog razdoblja, a Englezi preuzimaju jugoslavensku velikosrpsku verziju. Gdje su ti svi naši intelektualci iz HAZU-a ili JAZU-a da pišu istine o hrvatskoj povijesti?
Željko Glasnović, nezavisni saborski zastupnik, Direktno
 
- Žarko Puhovski je Haagu tužio Hrvatsku da je u Oluji pobila 667 srpskih civila. Sud je tužbu odbio jer nije bilo dokaza za takve zločine. Hrvatski mediji o tome šute, iako smo im dali svu dokumentaciju, ali tog istog Puhovskog svako malo pozivaju i objavljuju njegove komentare! To je trovanje političkog prostora, namjerno i smišljeno.
Andrija Hebrang, bivši HDZ-ov političar, Direktno
 
- Kolinda međunarodne interese i ugled Hrvatske promiče i kad joj zacijelo ne plješću iz EU-a i NATO-a, kao što je suradnja s velikom svjetskom silom Rusijom, dok je Plenković, kako bi se dodvorio europskim gazdama, nekoliko puta jurišao na Ruse čineći sve da nas ocrni u zemlji s kojom gospodarska suradnja može biti iznimno važna a na neki način i spasonosna.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Hrvatska ne može Bosni i Hercegovini davati nikakav posebni status, pogotovo ne nekakav pojas koji bi povezivao njihovo more s otvorenim morem Jadrana. To jednostavno u tom uskom geografskom prostoru nije moguće.
Davor Gjenero, politički analitičar, Direktno
 
- Ovo je odraz realiteta u kojem živimo, iako stanje možda prikazuju lošijim nego što ono jest. Kad očekujemo da sve bude loše, onda se i sami, svjesno ili nesvjesno, počnemo uklapati u to crnilo u osjećaj beznađa i bespomoćnosti, o kojemu intenzivno izvještavaju i mediji, uzeo je svoj danak.
Prof. dr. Mirjana Nazor, splitska psihologinja o medijskom crnilu koje utječe na iseljavanje Hrvata, Zadarski list
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Postoji skepsa, pogotovo u inozemstvu, oko toga kako je moguće da na poziv reprezentativaca na proslavi sudjeluje i pjevač čiji su koncerti u drugim zemljama zabranjivani.
Srećko Matić, novinar Deutsche Wellea u Njemačkoj u razgovoru s hrvatskom predsjednicom
 
- U inozemstvu se njegove koncerte redovito zabranjuje, kod kuće je on za mnoge junak. Za većinu fanova uopće nije problem da se on poigrava s fašističkim sloganima.
Ivo Ligeti, novinar njemačkoga Die Welta hrvatskoga podrijetla
 
- Proslava s bardom mržnje.
Naslov članka Michaela Martensa u njemačkom F.A.Z.-u o dočeku hrvatskih nogometaša
 
- Nacionalističke struje, radna snaga koja se iseljava i mlak odnos prema EU – izvan nogometnih terena Hrvatska ne nastupa baš na svim poljima poput svjetskog prvaka.
Michael Martens, novinar njemačkoga F.A.Z.-a
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Bilo mi je divno, kako sam i mislila da će biti. To je kvart moje bake, na Trsteniku sam išla u osnovnu školu i veliki dio svog djetinjstva provela sam tamo. Meni je ta arhitektura i danas fascinantna... Zgrada mog vrtića u Šime Ljubića s donje strane izgleda kao da će se svaki tren sručiti na Bračku ulicu. Nama je sve to jako dobro igralo za film, ali ako gledaš kao čovjek, tužno je. Taj kvart je građen po mjeri čovjeka i ptica, i onda mi je žao vidjeti da propada. Ja sam malo dolazila i imam jasnu sliku u glavi kako je to bilo onda kad sam tu bila često ili stalno. Taj vrtić, to je najbolja slika. Slika mog vrtića "Velimir Ronkulin" je potpuno drukčija od slike koju imaju djeca koja idu u taj isti, ali "Ružmarin".
Lana Barić, splitska glumica u zagrebačkom HNK tuguje za vrtićem koji je u vrijeme Jugoslavije nosio ime Velimira Ronkulina, oficira JNA krvavih ranih 50-ih XX. stoljeća, Jutarnji list, 29. VII. 2018.
 
- U redu, bila je velika i lijepa hrvatska pobjeda i, naravno, bilo vam je drago zbog nje. Radovali ste se zbog naših momaka, ali na svoj suzdržani i tihi način.
Ante Tomić, komentator Jutarnjega lista 22. VII. 2018.
 
- Američki predsjednik Donald Trump i njegovi konzervativci žele srušiti poretke Europe. Najslađi dio njihovog plana je rušenje Plenkovića i HDZ-a.
Novinarski komentar na portalu Expressa
 
- Nogomet je najrasprostranjeniji oblik dokolice na svijetu. Naravno, dokolica nije sama igra, ona je dobro plaćeni profesionalni sport, i velika je stvar za igrače kad postanu drugi na svijetu. Ali sve drugo oko nogometa, publika, navijanje, medijsko praćenje, pripada žanru dokolice. Sve dok ne preraste u politiku. Obično lošu, negativnu, škodljivu politiku, koja nikome, pa ni zemlji ne čini dobru reklamu.
Miljenko Jergović, komentator Jutarnjega lista 24. VII. 2018.
 
- Hrvatska nije uspjela sebe prodati vlastitim građanima kao dobru robu. Nije se ostvarila kao nešto što će ljudi cijeniti. To je porazno.
Sven Marcelić, sociolog iz Zadra, Zadarski list
 
- Potpuno je licemjerno stoga danas, samo 72 sata od osvajanja srebrne medalje u Moskvi i opće euforije prema Vatrenima, odjednom se zgražati nad ponašanjem predsjednice Republike ili nad činjenicom da je izbornik Dalić zajedno s nogometašima želio vidjeti baš Thompsona pored sebe. To je Hrvatska, to je prevladavajući mentalitet, to je ono što smo u nedjelju slavili, kao da smo bili u nesvjestici.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista tuguje zbog uspjeha nogometaša i slavlja Hrvata diljem svijeta
 
- U šezdesetim godinama je bio meni drag američki film koji se zove 'Što si radio u ratu, tata'. Kod nas će to vrlo brzo početi. U svim postjugoslavenskim državama nove generacije će početi postavljati roditeljima pitanje što su radili u ratu. Lako je lagati Carli del Ponte, ali lažite vi svojoj kćerki i sinu pred ženom ili mužem koji zna što ste radili i tu počinje problem.
Žarko Puhovski, 9. V. 2007., tadašnji predsjednik Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava, Nezavisne novine, Banja Luka
 

DEMAGOGIJA


- Važno je naglasiti da je 6.248 građana u potpunosti deblokirano budući da su imali samo dugove prema državi i njenim pravnim osobama, koji su otpisom prestali. Time je otpisan dug u iznosu od milijarde i 338 milijuna kuna, od čega preko 846 milijuna kuna glavnice i gotovo 492 milijuna kuna kamata.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade o „pomaganju“ blokiranima, HRT
 
- Premda će odluka o daljnjim pravnim radnjama u odnosu na dio odluke u korist Gavrilovića d.o.o. biti donesena nakon što Državno odvjetništvo Republike Hrvatske izvrši analizu te odluke, već je u ovom trenutku vidljivo da je ista u tom dijelu u suprotnosti s pravom Europske unije.
Priopćenje DORH-a o presudi suda u Washingtonu u korist Đure Gavrilovića
 

DOMOLJUBLJE

 
- Pozvam sve da pripomognu da se napravi popis svih Roma u državi i da se počiste sve pjace i trgovi.
Matteo Salvini, talijanski domoljubni političar, Express
 

GLUPOST

 
- Marie Le Pen se i prije prošlih izbora, za koje je dokazano da su ih hakirali Rusi, našla u Moskvi i rukovala s Putinom. Još je to jedan dokaz kako rastakanje EU i politika "zavadi pa vladaj" itekako paše Vladimiru Putinu.
Klara Glavač, novinarka Expressa o domoljubnoj francuskoj političarki
 
- Činjenica su Modrić i suigrači svoje impresivne sportske rezultate u Rusiji proslavili s tim čovjekom, bilo bi isto kao da je njemački Elf titulu prvaka svijeta 2014. proslavio s bandom iz neonazi miljea, pritom bezbrižno uzvikujući 'Sieg Heil'.
Michael Martens, novinar njemačkoga F.A.Z.-a
 

LAŽ

 
- Europski sud u Luksemburgu presudio je u srijedu kako Mađarska mora izručiti Zsolta Hernadija Hrvatskoj.
Nikola Sučec, novinar Tportala
 
- Odluka Europski sud u Luxembourgu vrlo jasno govori da je europski uhidbeni nalog trebalo provesti i temeljem odluke suda očekujemo da države članice provedu europski uhidbeni nalog.
Dražen Bošnjaković, ministar pravosuđa, Direktno
 

PRIJETNJA

 
- Niti jedna država se ne može proglašavati ekskluzivnim suverenom na morskom javnom dobru pod režimom međunarodnog prava, a koje u ovom slučaju, pripada i Bosni i Hercegovini.
Denis Zvizdić, predsjedatelj Vijeća ministara BiH u pismu Hrvatskoj vladi o Pelješkom mostu
 

PRIMITIVIZAM

 
- Predsjednica Republike je jedna prostodušna, srčana žena s Grobnika i da nije šefica države, da nije imala tu ambiciju da sebi kroz politiku dokaže da je najbolja, bila bi samo obična žena koja bi u svom rodnom kraju išla na Festival palente kumpirice i tamo se veselila uz lokalni bend.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 
- Zna li netko Dal je kolindinim protokolom danas predviđeno pušenje ili jebanje?
Sandi Blagonić na svome facebooku, https://www.facebook.com/sandiblagonic
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Dok god se isprika bude doživljavala kao izdaja, a hrvatski političari bježali od adresiranja zločina iz prošlosti, za žrtve »Oluja« ne može biti nikakav blagdan ni svetkovina.
Branko Mijić, urednik Novoga lista 1. VIII. 2018.
 
- Slanje crnogorskih vojnika u južnu srpsku pokrajinu je nonsens Hamer vremena!: Da Crna Gora pošalje vojnike na Kosovo i da tamo stišava i smiruje Srbe i tko zna što još da radi, to zdrav razum i zdravo poimanje ne razumiju. Tim prije što to radi Crna Gora, koja je pravoslavna zemlja, srpska zemlja.
Parijarh Irinej nastavlja sa svojatanjima Crnogoraca i Crne Gore, Politika
 
- Uoči referenduma o crnogorskoj nezavisnosti 2006. godine u zemlji Crnoj Gori bilo je 30 posto Srba i 60 posto građana koji govore srpski.
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik, Tanjug

Anketa

Zašto birači HDZ-a, članovi i simpatizeri, ne će u nedjelju dati svoj glas Plenkovićevom HDZ-u?

Četvrtak, 23/05/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1056 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević