Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Da parafraziram misao bivšega predsjednika HDZ-a Sanadera u kampanji protiv Hrvatske stranke prava, da je glas za HSP jednako glasu za SDP. Glas za HDZ gospodina Plenkovića, Bačića, Jandrokovića, glas je za Milorada Pupovca i HNS.
Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik Nezavisnih za Hrvatsku u Poligrafu HR-a
 
- Ne ustati na Lijepu našu manje šteti od poziva da se pretuku oni koji ne ustaju.
Dražen Lalić, splitski sociolog i podupiratelj torcidaša, Direktno
 
- Vlada nije provela reviziju svojih vlastitih procedura, poput pravila za dodjelu jamstava i garancija trgovačkim društvima, sustav nadzora takvih garancija i tako dalje. To je nekakav minimum minimuma koji bi čovjek očekivao - da se iz kolosalnog fijaska izvuku barem neke pouke za ubuduće. Ali ne, nego sad idemo u novu avanturu kao da ništa nije bilo.
Davor Huić, predsjednik Udruge poreznih obveznika Lipa na facebooku o Vladinoj odluci da uloži 10 milijardi kuna u propali Uljanik
 
- Uljanik je i dalje neizlječivi pacijent u terminalnoj fazi, a za neupućene to znači - odlazak na groblje.
Bruno Langer, puljski civilni aktivist, Direktno
 
- Priznavanjem samoproglašenog vođe prosvjednika u Venezueli za predsjednika ove države, bez izbora ili konzultiranja nacije i prijetnjom vojne intervencije, unosi se potencijalna ratna opasnost i na tlo Latinske Amerike.
Vladimir Prvulović, jugoslavenski i srbijanski diplomat i profesor na beogradskom Geoekonomskom fakultetu, Politika
 
- Hrvatska je zemlja nasilja.
Ivanka Toma, bivša novinarka Večernjega, a sada Jutarnjega lista
 
- Ministarstvo kulture nastavilo je biti marljivim čuvarom i promicateljem vrijednosti svih kulturnih dobara u našoj domovini.
Andrej Plenković u amfiteatru kampusa Sveučilišta u Dubrovniku. na otvaranju konferencije "Sinergija materijalne i nematerijalne baštine", vlada.gov.hr
 
- Država je dala jamstva, iza njih stoji i mora ih pokriti, a kakav će biti konačni aranžman riješit će se kroz pregovore.
Gordan Jandroković, predsjednik Sabora ovako pokušava objasniti novo ulaganje hrvatske države u opljačkano i uništeno puljsko brodogradilište, Direktno
 
- Dosta je nama Kuščevićeve, Jandrokovićeve i Šeksove udbaške matematike. Uništili ste kontrolne liste.
Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta u Saboru nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo uprave uništilo kontrolne liste sa svim tzv. nevažećim potpisima
 
- Mi državu nemamo, nismo suvereni, jer nemamo fiksirane granice, nemamo kapital i vraćamo se u Austro-Ugarsku. Austrija nam drži banke a Mađarska tehnologiju, naftu, plin, željezare... Prema tome, to je točno podjela po sistemu Austro-Ugarske, i mi države nemamo. To su bile iluzije mitomana 90-ih da će pukim drečanjem u jednom podrumu: »Mi raskidamo sve veze...«, da će dobit' državu. E, to ne ide tako, tek se onda počinje krvariti, kad prođe stanovito vrijeme.
Igor Mandić, jugoslavenski pisac nakon dobivanja počasnog doktorata Riječkoga sveučilišta, Novi list
 

TVRDNJE

 
- U općoj kakofoniji teško je donositi ispravne zaključke, nakon što su se Ameri prvi zaigrali i počeli selektivno puštati svoje dokumente, a veleposlanik potom tvrdio da je krivo interpretiran. Osim što se iz aviona vidi da je riječ o američkom discipliniranju Hrvatske, najviše zbog LNG terminala i vertikale Jadran-Baltik, curenje dokumentacije iz MORH-a može se sagledavati u dva pravca. Prvi je da smo doista toliko sigurnosno nekonsolidirani da je moguć deja vu iz 2000. kad su neke tiskovine bile pretvorene u biltene za klasificiranu dokumentaciju, a strane TV ekipe vršljale i snimale po predsjedničkom arhivu na Pantovčaku. Druga mogućnost je da je doista u MORH-u nekome puknuo film, da im je dosta te igranke koja očito ide na Krstičevića i to ne zbog aviona, a koju sigurno u svjetlu nove balkanske geopolitike pomno prate i Rusi i naši susjedi Srbi kojima je on bitan kao ratni zapovjednik vojske NATO saveza. Nije sve baš tako pljuni pa priljepi. Vlada mora jasno kazati što se dogodilo, a ne čekati slijedeću pljusku koja može biti i nepravedna i žestoka - istaknula je Petrović.
Ivana Petrović, novinarka Nove TV u Pregledu tjedna
 
- Ne možete biti prihvaćen od svih ako kažete istinu, mnogima se ta istina ne sviđa, i možemo se jedino moliti Bogu da se to ipak promijeni i da budu bolji uvjeti za naš narod i Crkvu.
Vlado Košić, sisački biskup na molitvenom diručku, Direktno
 
- Crkva troši novac na isto na što ga je trošila i zadnjih 2000 godina - na održavanje svojih bogoštovnih objekata, na znanstvenu djelatnost, na materijalne potrebe svojih svećenika. Na našem fakultetu studiraju studenti, hrvatski građani, čiji roditelji uplaćuju sve poreze i prireze. Njih je oko 1200. Ne studiraju teologiju, nego povijest, komunikologiju, sestrinstvo i druge stvari koje su potrebne ovome društvu. Upravo završavamo sveučilišnu knjižnicu koja će biti od koristi i drugih građanima. Nadam se da ćemo uskoro uspjeti napraviti i studentski dom.
Anto Mikić, čelnik Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, Otvoreno, HRT
 
- Vladajuće strukture mogu mirno spavati s ovakvim sudom i svim sudovima. Sudbena vlast je najslabija karika i sada je jasno da ne možemo igrati na kartu prava niti pravednosti. Ovdje je vladajuća oligarhija zaštićena jer je ona instalirala te suce. Nitko ne će raditi protiv onoga tko mu je dao angažman.
Anđelko Milardović, profesor političkih znanosti s Instituta za europske i globalizacijske studije, Teleskop
 
- Znamo dokle je Hrvatska povijesno sezala, koja su sve područja Hrvati nastanjivali i gdje su im ognjišta iz kojih su sustavno protjerivani i sustavno se protjeruju! Uistinu, bez obzira na Stiera, Hrvatska mora razviti politiku dominacije jer se suočava s dvije politike dominacije, bošnjačkom i srbijanskom, ili bi se spram dominacije trebali postaviti pasivno, poput žrtve, pravo katolički okrenuti drugi obraz ili ih gađati kruhom?
Mila Marušić o knjizi Davora Ive Stiera Nova politička paradigma, HRSvijet
 
- Bošnjačka politika je snažno okrenuta Turskoj, srpska Rusiji. Pritom svaka reakcija Hrvatske na položaj, uglavnom dekonstituiranje Hrvata u BiH, stigmatizira se kao miješanje u unutarnje stvari suverene države
Davor Domazet-Lošo, vojni geostrateg, HRSvijet
 
- Merkel je imigrantskom politikom sigurnosno uzdrmala Europsku uniju, njezinu sigurnost, blagostanje i socijalnu državu. Merkel je stvorila stanje rata, ali ovaj put iznutra, serijama terorističkih čina, no go zona, pa onda za sve optužila rastući “populizam”, ne videći da je problem ona i (velika) Njemačka, da žuti prsluci i tzv. populizam jesu krici europskih naroda da se ovlasti Levijatana smanje.
Ivica Šola, komentator Globusa
 
- U brodogradnju smo do sada već uložili goleme novce (više od 30 milijardi kuna), ali i dalje nemamo apsolutno nikakvih studija opravdanosti intenzivnog subvencioniranja te industrije.
Davor Huić, predsjednik Udruge poreznih obveznika Lipa na facebooku o Vladinoj odluci da uloži 10 milijardi kuna u propali Uljanik
 
- Danas ti kadrovi vode razne bitke protiv Hrvatske. Jedna je i predaja sudskih tužbi za one koji govore istinu o njima. Osobno imam četiri tužbe koje su protiv mene podnijeli Josip Manolić i Goran Radman. Budući da još nije izrečena prvostupanjska presuda ne mogu o njima govoriti, samo ih navodim kao način ubijanja istine u današnjoj hrvatskoj državi.
Andrija Hebrang, bivši ministar zdravstva i obrane i bivši potpredsjednik HDZ-a o skorom izručenju J. Perkovića i Z. Mustača osuđenih u Njemačkoj za ubojstvo S. Đurekovića, Direktno
 
- Kao sto su Miloševićevi ratovi doveli do sankcija, izolacije i ekonomskog zaostajanja srpskog naroda, tako isto Putinova osvajanja u Ukrajini, Gruziji, Moldaviji i na Krimu doveli su do sankcija, bijede i izolacije ruskog naroda. Ubrzano učlanjivanje zemalja regije u NATO nije da bi se "izolirala Rusija" i uništio ruski narod, nego da bi se spriječio scenarij Krima i pokušaji mijenjanja granica u Europi.
Sergije Miletić, komentar u beogradskoj Politici, http://www.politika.rs/sr/clanak/421666/Pogledi/Gazda-je-malo-nervozan
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Živio Trst, živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija, živjeli esuli, živjele vrijednosti naše domovine!
Antonio Tajani, predsjednik Europskoga parlamenta 10. II. 2019. na komemoraciji Dana sjećanja na žrtve fojbi u Bazovici kraj Trsta
 
- Republika Hrvatska proglasila državni suverenitet na pomorskom području Bosne i Hercegovine.
Naslov pisma koje su diljem svijeta poslali bošnjački militanti Izet Bajrambašić  i Mirza Hurtić iz tzv. Pomorskog društva Bosne i Hercegovine, Al Jazeera
 
- On bi dao da zaradi jedna naša, Hrvatica. Ima i u nas finih, valjano odgojenih, zdravih, čistih i poštenih djevojaka, katolkinja, mezzosopranistica iz crkvenih zborova, županijskih predsjednica Mladeži Hrvatske demokratske zajednice, kojima je svaka kuna važna, a koje bi se po pristupačnoj cijeni podale visokom državnom dužnosniku.
Ante Tomić, pitomac JNA na radu u Jutarnjem listu vrijeđa Hrvatice da su prostitutke
 
- Biskupa Košića obožavaju hrvatski ekstremisti.
Sanja Modrić, jugoslavenska novinarka na privremenom radu u Novome listu
 
- Vlado Košić je, između ostalog, biskup koji se proslavio javnim ljubljenjem ruke ratnom zločincu Dariju Kordiću.
Redakcijski članak na portalu Index.hr
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Taj bivši sistem je to stvarao, ali i pojam radnika bačen je u zapećak jer je jedan gospodin, historiografski mitoman, izbacivao pojmove iz opticaja pa je radnik postao djelatnik, a to nije samo tako naizgled bezazlena promjena riječi. Jer mijenja se dubinski pojam i sadržaj onoga što biće proizvodi i kako živi. To je samo jedan mali primjer kako je to što smo naslijedili promijenjeno silom jedne bezglave nacionalističko-mitomanske politike.
Igor Mandić, jugoslavenski pisac nakon dobivanja počasnog doktorata Riječkoga sveučilišta, Novi list
 
- Jovanka Broz me je jako voljela.
Zdravko Čolić, jugoslavenski pjevač srpskoga podrijetla iz Sarajeva za ljubljansko Delo
 
- Mladi ljevičar prošli je tjedan priznao svoj zločin ne kajući se i ne tražeći oprost ni od koga. Filip Drača, čuli ste za razbojnika koji je narisao srp i čekić na postolje Tuđmanova spomenika kod Lisinskog, a koji je uhvaćen nakon što su za njim raspisali tjeralicu kao za Billyjem the Kidom. U zemlji u kojoj pedofilske nakaze spokojno srču bistru goveđu juhu u domovima za umirovljene svećenike, redarstvo je, zamislite, upreglo snage uhvatiti autora jednog političkog grafita, i to ne, kako biste možda mislili, autora jednoga od onih dvadeset sedam milijardi četiristo pedeset šest milijuna sedamsto šezdeset osam hiljada devetsto dvanaest ustaških U na zidovima diljem domovine, već autora jednoga od ukupno tri srpa i čekića.
Ante Tomić, pitomac JNA na radu u Jutarnjem listu
 
- Današnja Europa i Hrvatska su utemeljene na vrijednostima antifašizma i pobjedi antifašističke koalicije u Drugom svjetskom ratu.
I. F., novinar portala Lupiga.com
 
- U međuvremenu, Crkva je dobila svoje, smijenila je vlast i postala neformalni ideolog društva. Pa sada, tri godine kasnije, vidimo koje su to “vrijednosti” koje su s tom ideologijom došle. Pomirba je danas doista izdaja, sućut je slabost, drukčije i ranjive treba zgaziti. Oni su Oni: a s obzirom na to da nisu Mi, može se iskoristiti njihova slabost i opljačkati ih na cesti. Ta slika čista je i nerazrijeđena slika nove, “obnovljene”, konzervativne Hrvatske. To je ono što smo postali, u što nas je konzervativna rekonkvista pretvorila.
Jurica Pavičić, jugonostalgičarsko pero Jutarnjega lista 18. VIII. 2018. veliča vrijeme vladavine Ranka Ostojića 2015. godine
 

BOLJŠEVIZAM

 
- Od hrvatskih poreznih obveznika uzima se za Crkvu oko milijarda kuna godišnje samo iz državnog proračuna, pri čemu je skriveno koliko im još ide iz raznih lokalnih izvora javnog novca.
Sanja Modrić, jugoslavenska novinarka na privremenom radu u Novome listu
 

LIBERALIZAM

 
- Sudeći prema jačanju konzervativnih snaga, ne samo u hrvatskom nego i u drugim društvima diljem Europe i svijeta, pobačaj će postati novo bojno polje konzervativne desnice
Kim Cuculić, novinarka Novoga lista
 
- Na pobačaju se koncentriraju sve silnice konzervativne revolucije: ljudska prava, prava žena, kršćanski svjetonazor, konzervativna ideologija, politička prevlast.
Tomislav Klauški,  komentator 24 sata
 

NAŠ VOLJENI VOĐA

 
- Plenković suradnjom s Pupovcem pogađa bilo birača HDZ-a i više nego Penava.
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista
 

NIJE NEGO

 
- To nisu Vatikanski ugovori, to su ugovori sa Svetom Stolicom, a ne s drugom državom.
Željko Reiner, potpredsjednik Hrvatskog sabora iz redova HDZ-a o bezočnom napadu na Crkvu, Otvoreno, HRT
 

OTROVNO PITANJE

 
- Zašto u Hrvatskoj cvijeta fašizam?
Naslov članka Harisa Ljeve na velikobošnjačkom portalu u vlasništvu Bakira Izetbegovića, https://vijesti.ba/clanak/438782/zasto-u-hrvatskoj-cvjeta-neofasizam-busicev-put-od-teroriste-do-heroja
 

PRAVO PITANJE

 
- Vlada nije provela istragu o tome što se zaista dogodilo u Uljaniku i koji su razlozi za propast - jesu li strukturni, kretanja na svjetskom tržištu, nesposobnost uprave, ili je bilo možda i kriminala tamo. Naprosto je nevjerojatno da uništiš tolike milijarde i da je sve bilo 'čisto'. U najmanju ruku je sporno je li ugovaranje izgradnje brodova po cijeni koja je niža od cijene proizvodnje posve legalno, jer je to de facto svjesno nanošenje štete trgovačkom društvu. U svakom drugom slučaju, to je kazneno djelo. Možda je brodogradnja izuzetak?
Davor Huić, predsjednik Udruge poreznih obveznika Lipa na facebooku o Vladinoj odluci da uloži 10 milijardi kuna u propali Uljanik
 
- Toliko se stvari u ovoj zemlji ne zna; evo, primjerice, koliko je zapravo branitelja počinilo suicid? Kada ćemo znati taj strašni podatak? Koliko je radnika uopće otišlo iz Uljanika? Zašto nitko nije nazvao u kadrovsku, u administraciju, upitao to i objavio brojke? Zašto je to tajna?
Bruno Langer, puljski civilni aktivist, Direktno
 
- Kako to da mi ne možemo prelaziti granice bez dokumenata, a oni mogu?! Zamislite da pokušate negdje prijeći granicu bez dokumenata i na silu, zaustavili bi vas i tukli, primjenili sredstva prisile... A ovako se postavlja pitanje kome je interesu da se nekakve horde, a podsjećaju me na barbare, ne zaustavljaju i zašto ih se ne tretira kao sve ostale, normalne građane?!
Željko Cvrtila, konzultant za javnu sigurnost, Bujica
 
- Dobro je što Predsjednica ne će potpisati Marakešku deklaraciju, ako je riječ o ‘nevažnom dokumentu’, zašto to smeta Plenkoviću?
Tomislav Sunić, hrvatski diplomat i bivši profesor u SAD-u, Bujica
 

SKOJEVSKI

 
- Tražimo da se rješenja u Vatikanskim ugovorima ipak iz današnje perspektive preispitaju i vidi jesu li ona najoptimalnija za današnju Hrvatsku.
Joško Klisović, saborski zastupnik SDP-a, Otvoreno, HRT
 
- Ne mogu prihvatiti niti na najmanji mogući način tezu o tome da u Hrvatskoj nema slobode medija. To nije točno. Ne treba meni neka međunarodna analiza.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a, HRSvijet
 

'UGROŽENI' SRBI

 
- Mislim da je došao moment da se obratimo međunarodnoj zajednici jer ovi ljudi ugrožavaju rezultate mirne reintegracije. Svojim izjavama Penava ozbiljno narušava kredibilnost Hrvatske, pogotovo kao aktera na prostoru na jugoistoku Europe. Ako će se ovakve izjave čuti, a Hrvatska želi biti akter u Bosni i Hercegovini i na Kosovu, Hrvatska ne će biti kredibilan akter, nego jedan od 'troublemakera'.
Milorad Pupovac, čelnik SDSS-a i koalicijski partner A. Plenkovića o izjavama I. Penave, Direktno
 

UNITARNA BiH

 
- Ivo Andrić se rodio 1882. godine i rodio se kao Bošnjak, to nitko živ ne će ni da pomisli.
Abdulah Sidran, akademik Bošnjačke akademije, pjesnik, pisac i scenarist, Globalcir.com
 
- Da nije bilo žrtava od ’41. do ’45. ne bi bilo ni BiH u AVNOJ-evskim granicama, niti BiH koja je definirana rezolucijom ZAVNOBiH-a, a samim tim ni BiH koja je stekla svoju nezavisnost u ožujku 1992. godine.
Bakir Nakaš, predsjednik SABNOR-a BiH na obilježavanju tzv. Igmanskog marša u Sarajevu
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Crna Gora je, bez referenduma i nacionalnog konsenzusa, munjevito ugurana u NATO i sada je 'sretna', jer smatra da je pod kišobranom, iako je to izazvalo prekid tradicionalnih niti bratstva i prijateljstva s Rusijom i drugim državama.
Vladimir Prvulović, jugoslavenski i srbijanski diplomat i profesor na beogradskom Geoekonomskom fakultetu, Politika
 
- Sve one koji se bore da očuvaju rezultate reintegracije, kao što sam i sam, on proglašava neprijateljima Hrvatske i agresorima. Nikada i nigdje nikada nisam rekao da bilo koga treba riješiti vojnom operacijom, kao što su tu govorili savjetnici gradonačelnika Penave i to prije nepunih godinu dana.
Milorad Pupovac, čelnik SDSS-a i koalicijski partner A. Plenkovića o izjavama I. Penave, Direktno

Anketa

Projekt »Rijeka europska prijestolnica kulture« je:

Srijeda, 19/02/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 995 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević