Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Volio bih da moje izjave u cijelosti prenesete, a još bih bio sretniji da me šačica radikala, marginalnih desničarskih skupina napadne zbog mog govora jer bih onda znao da sam na pravom putu.
Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik u Jasenovcu, Hina
 
- Vjerujem da je HDZ još jednom pokazao da radi dobro, transparentno i u interesu građana.
Lovor Kuščević, ministra uprave, N1 TV
 
- Smjena Radeljića je greška koju će Predsjednica osjetiti više no itko drugi
Davor Gjenero, politički analitičar, Direktno
 
- Izjava koju je dala predsjednica, a osjetio se prozvanim Mate Radeljić, je u duhu demokracije. Ne vidim razloga da se i određene stvari ne raščiste jer predsjednica u posljednje vrijeme sve češće griješi u uporabi hrvatskog jezika. Taj prastari hrvatski uzvik 'za dom' uvijek je, i u sklopu sa 'spremni', značilo položiti svoj život za domovinu. Predsjednici ne smeta antifašistički pozdrav 'smrt fašizmu' koji podrazumijeva likvidaciju svih fašista i njihovih sluga, a taj isti fašizam je istrijebio pola milijuna Hrvata, a još ih je toliko i istjerano iz Hrvatske. Ona je u predizbornoj kampanji zagovarala jednu stvar, da bi se sada okrenula za 180 stupnjeva.
Željko Olujić, bivši glavni državni odvjetnik, Direktno
 
- Najprije treba prestati s revizionizmom u vlastitoj kući, u vlastitoj zemlji i biti svjestan kolika je to opasnost za nas kada netko drugi poseže za revizionizmom, a kada su u pitanju naši interesi.
Milorad Pupovac, neopkrinjeni srpski kralj u Hrvatskoj nakon neofašističke izjave Antonija Tajanija, Hina
 
- Neprimjerenim držimo, iako možemo razumjeti motive i pozadinu izgovorenog, istup kolege Pupovca, a potpuno neprimjereno i nisko je kvalificiranje od strane kolege Zekanovića.
Sunčana Glavak, saborska zastupnica HDZ-a zagovara Pupovca, a napada Zekanovića
 
- Praktički su to tri Pelješka mosta! Zašto DORH ne reagira? Što čekaju? Evo, ja ću Vam reći, nije me strah: taj su novac 'spržili' drugovi koji su pokopali Uljanik, uništili ga i ubili.
Bruno Langer, puljski civilni aktivist o pljačkui Uljanika i krivici aktualne Vlade, Direktno
 
- Moralni hazard - koja je poruka svim drugim muljatorima, lopovima, lijenčinama i nesposobnjakovićima koju vlada šalje ovim potezom? Poruka je - radite i dalje što vam je volja, kradite, muljajte, dogovarajte ispod cijene, kreirajte gubitke, a mi ćemo doći na kraju i pokriti sve vaše igrarije novcima poreznih obveznika.
Davor Huić, predsjednik Udruge poreznih obveznika Lipa na facebooku o Vladinoj odluci da uloži 10 milijardi kuna u propali Uljanik
 
- Gospođa Predsjednica u svojoj procjeni da bez otklona prema lijevo liberalnoj ljevici kojoj hrli sve više Hrvata ne može dobiti drugi mandat, odrekla se i pozdrava 'Za dom spremni'.
Prof. dr. Andrija Hebrang, bivši potpredsjednik Vlade i HDZ-a, ratni ministar zdravstva, a kasnije i obrane, Direktno
 

TVRDNJE

 
- Europska komisija promiče migracije u Europu, dok zemlje središnje Europe smatraju migracije lošim i odbijaju ih. Na konferenciji predstavnici Europske komisije dali su sve od sebe da naglase kako je migracija dobra za Europu te ustraju na tome da je potreban trend daljnje migracije.
Péter Szijjártó, mađarski ministar vanjskih poslova u Carigradu, MTI
 
- Izjava predsjednice da su savjetnici krivi je malo čudno i ostavlja loš dojam u javnosti, kao da predsjednica nije u stanju sama se pozicionirati s nekim stavom pa sluša savjetnike, a kad se oni promjene i ona mijenja stav. To mi se čini kao nešto što osoba u vrhu politike ne bi trebala raditi jer se od nje očekuje da samostalno donosi odluke.
Prof. Stjepo Bartulica, nekadašnji savjetnik predsjednika Republike Ive Josipovića i predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, Direktno
 
- Mate Radeljić kao savjetnik predsjednice ponašao se skroz korektno. On jest provodio svoju agendu posredstvom predsjednice Republike Hrvatske, ali se držao jako distancirano i nije sebe isticao u prvi plan i nije sebi javno pripisivao predsjedničine zasluge.
Davor Gjenero, politički analitičar, Direktno
 
- Iznošenje činjenica u javnost da je predsjednica pogriješila u slučaju Radeljić oko pojedinih informacija, jasno pokazuje njenu nesigurnost. Ona pokazuje da nema svoj stav, a trebala bi ga imati na toj poziciji na kojoj se nalazi. Stajalište mora biti argumentirano i logički prihvatljivo, a ovako ispada da ona izlazi u javnost pod pritiskom nekoga, što je zabrinjavajuće. Postavlja se pitanje, radi li se ovdje o šlamperaju? Ne zna se je li gori šlamperaj ili pritisak nekoga da svoje izjave tumači kao da ih je davala pod utjecajem svojih savjetnika.
Željko Olujić, bivši glavni državni odvjetnik, Direktno
 
- Savjetnica koja pita hrvatsku javnost što Hrvati imaju s Dubrovnikom je vaš izbor. Slikanje s Vučićem je Vaš izbor. Slikanje s porfirijem s Dinare je Vaš izbor. Pisali su o vama hvalospjeve Majka, kraljica ovo ono. Ne krivim nikog, više vam ne vjerujem, Niste moja predsjednica. Neka vam glas daju none i nonići. Moje je ZA DOM SPREMNI, VAŠE je SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU. RAZLIKA JE NEPREMOSTIVA. Ja nisam Alisa u zemlji čuda a Vi?
Predrag Peđa Mišić, vukovarski branitelj i bivši logoraš, član Hrvatskih suverenista na facebooku o Predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović
 
- Gospodine Pupovac, vi ste jedini profesionalni Srbin u Hrvatskoj koji zastupa interese Srba, ali kad bih ja i vi okupili tko ima više prijatelja Srba, vjerujem da bi Vas pobijedila! Vi ne zastupate interese Srba, vi ste politički trgovac. Vi ste onaj kojemu odgovaraju neredi poput onih u Splitu, uvjerena sam da mnoge takve incidente ste i stvorili. Vi živite od toga, vi stvarate sliku nesigurnog društva.
Ivana Brkljačić, proslavljena športašica na svome facebooku
 
- Ministrica Divjak je izgubljena i inače pa tako i u cijeloj reformi školstva.
Hrvoje Hitrec, hrvatski književnik, romanopisac, dramski pisac, filmski i televizijski scenarist
 
- Reforma je loše rađena, krpana i improvizirana. Trgovačka strančica koja teži 1 posto zbog preslagivanja i političke trgovine, dobila je ministarstvo obrazovanja. Resorna ministrica nema legitimitet i potporu te stoga ne može ozbiljno i kvalitetno pristupiti obrazovnoj reformi. već je ona loše rađena, krpana i improvizirana.
Nino Raspudić, politički analitičar u HRT-ovoj emisiji Peti dan 16. II. 2019.
 
- Kod ove reforme obrazovanja ističe radi se o gomili laži i manipulacija. Nikome nije jasno što je Škola za život. Radi se o projektu autora Alaina de Bottona, no nigdje nije postao dio kurikula, osim u Hrvatskoj. Zbog toga smo mi država eksperiment.
Marija Selak, doktorica filozofije i bioetičarka u HRT-ovoj emisiji Peti dan 16. II. 2019.
 
- Nešto je jučer gospodin Pupovac govorio, malo se uznemirio, ja bih rekao da ovakav sustav s manjinama ne postoji nigdje na svijetu. Vi ste u Kanadi državljanin Kanade, poštujete zakone te države i povijest te države. Mi nemamo ovdje osam manjina nego 20 manjina.
Željko Glasnović, nezavisni saborski zastupnik i povratnik iz Kanade
 
 - Blaženi Alojzije Stepinac je glas savjesti i kršćanskog zalaganja za čovjeka bez obzira na vjeru i naciju u vrijeme Drugog svjetskog rata kada je kao zagrebački nadbiskup vidio mnoge nevolje, ljudi su mu se obraćali, on je pomagao, spašavao. Imamo čast da se može dičiti da je na njegovo zauzimanje spašeno puno srpske, kozaračke djece i u Sisku.
Vlado Košić, sisački biskup na molitvenom diručku, Direktno
 
- Zanimljivo je kako u političkom i javnom prostoru za avione sad odjednom najviše brinu oni koji bi najradije da Hrvatska vojska ima luk i strijelu ili da uopće ne postoji. U toj operaciji zbunjivanja ljudi, zanimljiva je česta usporedba s ’90-ima. A tih ’90-ih u uvjetima KOS-ovih tiskovina, bacanja magle, duplih agentura, labradora i opera – mlada država je bila sigurnosno puno konsolidiranija nego zadnja dva desetljeća. Što je žalosno, ali je istinito. Pa se zapitajmo zašto je to tako.
Ivana Petrović, novinarka Nove TV u Pregledu tjedna
 
- Brodogradnja izgleda kao industrija u kojoj bez teških gubitaka i državne pomoći ne možeš uspjeti. Podaci za produktivnost su zastrašujući - jedan radnik u proizvoljno izabranom korejskom brodogradilištu ima output koji je 11 puta veći od rada radnika Uljanik Grupe. To su razlike u produktivnosti koje su strukturne, i tu nikakve milijarde javnog novca ne će pomoći.
Davor Huić, predsjednik Udruge poreznih obveznika Lipa na facebooku o Vladinoj odluci da uloži 10 milijardi kuna u propali Uljanik
 
- SDP i HDZ su lijevo i desno krilo nekadašnjeg Savez komunista Hrvatske.
Anđelko Milardović, politolog, Direktno
 
- Smeta mi što se Katoličku Crkvu ne promatra kao partnera, supotpisnika ugovora. Crkvu se promatra kao nekog protivnika, neprijatelja, parazita. Crkva se financira iz državnog proračuna, ali se financiraju i političke stranke. Mislim da bi puno brža ušteda bila da se političke stranke odreknu za ovu i iduću godinu financiranja iz državnog proračuna. Za to ne trebaju nikakvi međunarodni sporazumi, niti nikakva dugotrajna procedura, ako je to primarni razlog izmjena ovih ugovora.
Anto Mikić, čelnik Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, Otvoreno, HRT
 
- Dayton je Bosnu i Hercegovinu, kao državu, programirano ostavio nedovršenom, kako bi se, ako moćnicima to bude odgovaralo, ponovno mogao aktivirati neki novi “nadzirani nered”. Operator u tom predmjevanom “detreminiranom kaosu” ne bi bili Srbi, nego bosnaskohercegovački muslimani.
Davor Domazet-Lošo, vojni geostrateg, HRSvijet
 
- Propast Četvrtog Reicha, za što sam jutros platio misu, stoga nije propast Europske unije, nego njezino definiranje na principu supsidijarnosti, što zagovaraju i sami Pučani, svjesni da na izborima padaju, i da će sljedeći europski izbori stubokom promijeniti sliku Europske unije u političkom smislu.
Ivica Šola, komentator Globusa
 
- Kompletno djelovanje Milorada Pupovca ne samo u Saboru nego i generalno, uvijek je bilo i jest protiv interesa Hrvatske. Rječnik kojim se koristio sa saborske govornice pokazao je kako se ispod maske umjerenog, uglađenog, tihog i vječno ugroženog manjinca skriva balkanski primitivizam, prefriganost i licemjernost, dakle osobine s kojima smo se već susreli u Domovinskom ratu.
Stevo Culej, saborski zastupnik i hrvatski branitelj u Saboru
 
- Pozdrav 'Za dom spremni' u srpsko-crnogorskoj agresiji postao je antifašistički, jer ta agresija imala sva obilježja fašizma, uključivši strategiju ubijanja civila kao primarni cilj. To dokazuje i naša evidencija identificiranih civilnih žrtava i to je jedini rat u kojemu je ubijeno više civila nego vojnika.
Prof. dr. Andrija Hebrang, bivši potpredsjednik Vlade i HDZ-a, ratni ministar zdravstva, a kasnije i obrane, Direktno
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Katolička crkva i kardinal Josip Bozanić su nedavno, na sreću, deklarirali puni stav o tzv. Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Od male djece do škole, i do najstarijih ljudi u Hrvatskoj svi trebaju znati istinu o Jasenovcu i tzv. NDH.
Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik u Jasenovcu, Hina
 
- Kao što smo čuli danas ovdje, i prošlo je kao da nitko ništa nije rekao, a sve veliki kršćani, sve iznimni katolici i hrvatski suverenisti, koje ugrožavaju pederi, Srbi i ne znam tko drugi! A tko ih ugrožava? Oni sami! Neostvareni, neiživljeni pederi! U moralnom i svakom drugom smislu te riječi! Neostvareni Hrvati koji nisu u stanju shvatiti da im nisu Srbi koji su ostali živjeti u Hrvatskoj i koji predstavljaju Srbe problem, problem su oni sami. Ne znaju tko su, što su, kuda će i kako sa sobom. Pa tako kao što su jučer pljuvali po Beogradu, danas pljuju po Bruxellesu. A sebe nikako da pogledaju tamo gdje se treba pogledati – u očima drugih ili u ogledalu.
Milorad Pupovac, saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a u Saboru
 
- Hebrang je dao vrlo dobar prikaz krvavog događaja, zaboravljajući samo jedan detalj. Njegov je otac Andrija Hebrang stariji uhapšen i smaknut istom nekoliko godina nakon Bleiburga i Križnog puta. Rudarska okna po Sloveniji punila su se umorenim ustašama i domobranima dok je on još bio jedan od petorice najmoćnijih ljudi u Jugoslaviji. Poštovani je gospon tatek nesumnjivo nešto morao znati o tome, a nema baš nijednog dokaza da je za svojim nevoljnim Hrvatima ijedne suze pustio.
Ante Tomić, pitomac JNA na radu u Jutarnjem listu
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Tajani nas je ponovno posjetio tko su bili hrvatski patrioti i domoljubi, tko je bila jedna patriotska i domoljubna hrvatska vojska, to su narodnooslobodilačka vojska, partizani, pod vodstvom maršala Tita.
Arsen Bauk, SDP-ov saborski zastupnik, Direktno
 
- Za dom spremni apsolutno je prekršaj. To je praksa Visokog prekršajnog suda.
Marin Mrčela, sudac i zamjenik predsjednika Vrhovnoga suda u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2
 
- Hrvatska se olako odriče svoga antifašističkog naslijeđa, olako sudjeluje u revizionističkim projektima i naravno da je i sama ranjiva.
Milorad Pupovac, neokrunjeni 'srpski kralj' u Hrvatskoj nakon neofašističke izjave Antonija Tajanija, Hina
 
- Neke od izjava Antonija Tajanija mogle su stvoriti dojam teritorijalnih zahtjeva.
Sergio Mattarella, talijanski predsjednik, Ansa
 
– Najprije je počela rasprodaja domaćim kriminalcima, kao dar za njihovu euforiju i za podržavanje mitomanske retorike o sretnoj Hrvatskoj kad se otcijepi od Jugoslavije. Najprije je tima koji su najviše drečali, za koje mi čak i ne znamo, nego znamo samo za onih desetak najistaknutijih, rasprodano nacionalno državno i društveno vlasništvo, ili dato budzašto, kao polog za njihovu vjernost, a nakon toga je došla prekupnja svih važnih strateških resursa ove zemljice, jer je to i bio cilj zapada, da razbije sve što je bilo istočno i što se usuđivalo nazivati socijalističkim. To je trebalo zatrti do zadnje trunke prašine.
Igor Mandić, jugoslavenski pisac nakon dobivanja počasnog doktorata Riječkoga sveučilišta, Novi list
 
- Filip Drača bio je neustrašiv i hladnokrvan kao Rade Končar i još se u intervjuima posljednjih dana krasno sprda sa sistemom od kojega ne traži ama baš ništa. Danas je jasnije nego ikad da Republika Tuđmanija nema budućnost. Meni nije stalo do toga da ona bude bolja, jer ne vjerujem da je to moguće, kaže on., a ja se klanjam njegovom drskom, nepotkupljivom poštenju. Njegovo je šaranje spomenika, premda će kazati da je radio lakomisleno i u žurbi, bilo zapravo rijetko iskreno i zrelo za naše političke prilike.
Ante Tomić, pitomac JNA na radu u Jutarnjem listu
 

BOLJŠEVIZAM

 
- Povremeni slučajevi oslobađajućih presuda nižih sudova u takvim predmetima nisu izlika policiji da ignorira takve izjave u javnosti jer sloboda govora nije apsolutna.
Marin Mrčela, sudac i zamjenik predsjednika Vrhovnoga suda u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 o pozdravu Za dom spremni!
 

GLOBALIZACIJA

 
- Ono što je sigurno za članice EU i za Hrvatsku jest da multilateralizam danas nema alternativu. Iznimno je važno održati multilateralne forume i surađivati i u tom segmentu zapravo gledamo naše transatlantske odnose.
Marija Pejčinović Burić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova u Münchenu, RTL
 

HRVATSKI JEZIK

 
- Malo i srednjo poduzetništvo može biti KIČMA (hrv. kralježnica) hrvatskoga gospodarstva.
Kolinda Grabar-Kitarović, hrvatska predsjednica, HR
 
- POBROJALA (hrv. nabrojila, pobrojila) je kvalifikacije koje ministar upotrebljava.
J. L., novinar portala www.direktno.hr
 

LAŽ

 
- Ja uvijek govorim isto, moji su stavovi uvijek isti.
Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik u Jasenovcu, Hina
 

NADA

 
- Nadam se da će sve ovo pasti i da ćemo jednog dana dobiti ozbiljnu vlast i odgovornog ministra/cu koji će voditi pozitivan sustav reformi obrazovanja.
Nino Raspudić, politički analitičar u HRT-ovoj emisiji Peti dan 16. II. 2019.
 

NAKNADNA PAMET

 
- Kad je riječ o pozdravu ‘Za dom spremni’, da, ja sam počinila grešku kad sam rekla da je to povijesni pozdrav jer mi je to više puta rekao netko od savjetnika. Međutim, prihvaćam činjenicu koju su rekli povjesničari da to nije stari hrvatski pozdrav. No, poanta izjave tada je bilo da je ‘stari hrvatski pozdrav ‘Za dom spremni’ neprihvatljiv, što sam već tad naglasila.
Kolinda Grabar-Kitarović na četvrtu obljetnicu predsjednikovanja pokušava se dodvoriti onima kojima je Hrvatska mrska već u naslovu
 

PRAVO PITANJE

 
- Reforma obrazovanja nije kvalitetno ocijenjena, a uvodi se od iduće školske godine. Počela je u jesen, a uvodi se iduće godine. Na temelju čega? Gdje je evaluacija?
Marija Selak, doktorica filozofije i bioetičarka u HRT-ovoj emisiji Peti dan 16. II. 2019.
 
- Nije li čudno da u trenutku dogovaranja poslova s Izraelom bivša tvrtka ministra Krstičevića King ICT osniva tvrtku-kćer Planet 9 koja se bavi remontom aviona i proizvodnjom toplih napitaka? Nakon toga, King ICT i Israeli Aerospace Industries zajedno nastupaju na natječajima? Ima li tu, po zdravoj logici, sumnje da se pogodovalo bivšim prijateljima i poslovnim partnerima gospodina Krstičevića?
Branimir Bunjac, saborski zastupnik Živoga zida puta predsjednika Vlade A. Plenkovića u Saboru
 
- Hoćemo li učiti malo o Matošu, Lopašiću, Kiplingu? Mladi trebaju imaju široku sliku jer živimo izolirano? Što će biti ako nam zagovornici novojugoslavenstva budu birali naslove?
Željko Glasnović, nezavisni saborski zastupnik i povratnik iz Kanade
 
- Oportunitetni trošak - svaki put kad vlada gleda gdje bi potrošila neku kunu trebala bi svoju namjeru staviti u kontekst drugih mogućnosti koje se za taj novac mogu napraviti. Pitanje je - imamo li nešto pametnije na što bismo mogli potrošiti 10 milijardi kuna? Što bi bilo kada bismo smanjili proračun i rasteretili gospodarstvo za tih 10 milijardi? Koliko bi to potaklo potrošnju i investicije i dovelo do otvaranja novih radnih mjesta?
Davor Huić, predsjednik Udruge poreznih obveznika Lipa na facebooku o Vladinoj odluci da uloži 10 milijardi kuna u propali Uljanik
 

PRIZNANJE

 
- U Novostima se, između ostaloga, osjeti i duh legendarnog Feral Tribunea.
Hrvoje Zovko, predsjednik jugo-HND-a na proslavi 1000. broja Pupovčevih velikosrpskih Novosti
 

SKANDALOZNO

 
- Svi mogu dobiti uvidu svoj potpis ili ako ih je druga osoba opunomoćila. Nisu zastupnici iznad zakona. Zamislite da se Bulju ili Grmoji omogući da dobe uvid u sve potpise, da mogu gledati određeni OIB pa šetati po Sinju ili Metkoviću i govoriti 'ti nisi potpisao, sram te bilo'. Moramo štiti interes naših sugrađana.
Lovro Kuščević, ministra uprave, N1 TV
 

'SKROMNOST'

 
- Damir Krstičević sjajan je političar.
Branko Bačić, saborski zastupnik HDZ-a replicirao je SDP-ovcu Peđi Grbinu

Anketa

Projekt »Rijeka europska prijestolnica kulture« je:

Srijeda, 19/02/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1003 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević