Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Reformom mirovinskog sustava želi se riješiti problem nejednakosti među pojedinim umirovljenicima, posebice ženama rođenim nakon 1963. godine, zatim ojačati III. mirovinski stup i time povećati mirovine, omogućiti rad umirovljenicima te majkama dati šest mjeseci dodatnog staža za svako rođeno dijete.
Marko Pavić, ministar mirovinskoga sustava na Aktualnom satu u Saboru
 
- Osoba afričkog podrijetla koja je u subotu navečer ušla na misu hrvatske katoličke župe u Münchenu u crkvi Svetog Pavla uzvikujući »Allahu Akbar« i bacajući kamenje, psihički je bolesna i nije povezana s terorizmom,
Izvješće Ministarstvo vanjskih i europskih poslova o terorističkom napadu na Hrvate na Uskrs u glavnom bavarskom gradu
 
- Plenkovićev HDZ ima dobru priliku da na izborima u svibnju natkrije sav taj desni prostor.
Nino Đula, komentator Jutarnjega lista
 
- Kako čujem, njezina nominacija proizlazi iz činjenice da Andrej Plenković, drugi bivši kolega, ne može smjestiti Ivanu u svoju vladu a negdje je treba smjestiti. To je vrlo 'bizantinska' kalkulacija. To nije svrha ERS-a.
Indrek Tarand, estonski europarlamentarac o nominaciji Ivane Maletić i potpredsjednika rumunjske vlade za članove revizorskog suda EU-a, Hina
 
- Moramo pronaći kompromis, ne možemo priznati Kosovo a da ništa ne dobijemo s druge strane.
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik, ANSA
 
- EU je najbolje što nam se dogodilo, te se treba čuvati desnice i ljevice koja to želi poništiti.
Dubravka Šuica, bešćutna HDZ-ova parlamentarka iz Dubrovnika, Večernji list
 
- Poruka tog njegova izbora pet-šest lojalnih mladaca jest stvaranje posebne političke kaste. Kadrova koji ne osvajaju funkcije vrijednim postupnim radom i pomalo, nego kao Karlo Ressler imaju “nenormalno” ubrzan razvoj karijere. Baza i birači ipak će se sada pitati – a čime su to oni zaslužili?
Davor Ivanković, komentator Večernjega lista
 
- Slovenci optužuju SOA-u za špijuniranje, a Vladu za pritisak pazite: na slovenske medije, majko mila, da nije tužno bilo bi smiješno, navodi
Ivana Petrović, novinarka Nove TV u "Komentaru tjedna"
 
- U Dubrovniku smo predstavili Hrvatsku budućnosti, Hrvatsku inovacija, Hrvatsku digitalnoga društva, mlade ljude koji vide kako se boriti u vrijeme četvrte industrijske revolucije s pritiscima globalnoga tržišta.
Andrej Plenković,  predsjednik Vlade i HDZ-a u središnjem Dnevniku HTV-a
 

TVRDNJE

 
- Rumunjska i Hrvatska u procesu imenovanja nisu ispunili visoke standarde predviđene ugovorima EU-a.
Estonski europarlamentarac Indrek Tarand o nominaciji Ivane Maletić i potpredsjednika rumunjske vlade za članove revizorskog suda EU-a, Hina
 
- Sirotišta u Zagrebačkoj nadbiskupiji, domovi za djecu bez roditelja, danas za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi, zapravo je osnivao Stepinac, spašavajući židovsku, romsku i srpsku djecu. Moramo prihvatiti objektivnu istinu o Jasenovcu, međutim problem je bio što su se ti brojevi višestruko umnažali da bi se ponizio i demonizirao čitav hrvatski narod.
Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup o uskrsnoj pastirskoj poruci i čestitci
 
- Neka se Milorad Pupovac odrekne srbovanja kako bi za Srbe mogao nešto učiniti. Neka se bar u korizmi Crkva odrekne debelih svećenika čije mise prenosi HTV. Neka se Papa Franjo odrekne posjeta islamskim zemljama kako nakon Stepinca svetost ne bi oduzeo i Nikoli Taveliću. Amen.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- On je apsolutni kadrovski gazda, stavlja ljude koji će slušati njega i on će po tom modelu očito slagati i liste za hrvatske parlamentarne izbore. Znači, dolaze u obzir samo oni koje on želi, a ne oni najbolji koje stranka ima ili želi baza. Lojalni i poslušni, to je obrazac.
Davor Ivanković, komentator Večernjega lista Plenkovićevoj nakaradnoj listi za EP
 
- Proširenje EU-a  je u interesu Hrvatske jer nema mira i sigurnosti u jugoistočnoj Europi, ako ne dođe do proširenja. izmjena izbornog zakona uvjet bez kojeg BiH ne može nastaviti europski put. Međunarodna zajednica u BiH podupire "građanske" opcije koje ustvari ne postoje, a Sarajevo je jednoetnički grad.
Željana Zovko, hrvatska eurozastupnica, Hina
 
- Danas, u 21. stoljeću, jedna od uglednih nagrada u Austriji za prinos, valjda bogoljublju i čovjekoljublju, nosi naziv po Heil Hitler kardinalu Theodoru Innitzeru, koji je za Hitlerov rođendan pozvao da se crkve okite svastikama i da se u svim crkvama moli za Hitlera. Dijecezanski upravitelj biskupije Gurk – Klagenfurt, koji je zabranio misu na Bleiburgu, mons. Guggenberger, vidi sprdnje, jedan je od dobitnika nagrade Heil Hitler kardinala Theodora Innitzera.
Ivica Šola, kolumnist Slobodne Dalmacije
 
- Vrhušku Islamske zajednice kontrolira režim.
Nedžad Latić, publicist i urednik sarajevskog portala The Bosnia Times ithebosniatimes.ba
 
- Da je Jakovčić na plaći kod Končara saznalo se tek 2015. godine, kada je Jakovčić kao europarlamentarac morao službeno prijaviti dodatna primanja. Upravo je ta veza između dugogodišnjeg šefa IDS-a Jakovčića, kojeg kritičari iz Istre nazivaju i ajatolahom, i Danka Končara te uprave Uljanika dovela do toga da radnici Uljanika i 3. maja kao prve krivce za propast tih brodogradilišta, uz menadžere na čelu s Giannijem Rossandom, spominju upravo IDS.
Marijan Opačak,  https://direktno.hr/direkt/novac-bacen-u-vjetar-trebaju-li-sdp-i-ids-snositi-odgovornost-za-propast-uljanika-151118/ 
 
- Uljanik je primjer uništavanja ove zemlje kojim nas vlast zabavlja i kojim nas uvjerava u svoj uspjeh. Jer, u toj priči je jedino ona sa svojim obećanjima, “rješenjima” i optimizmom – pozitivna, premda je najveći krivac. Te se tako svrstava u prvi red “javnog interesa” uz Karleušu, Lepu Brenu, Tita i druge jugourese.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista, https://www.nacional.hr/linija-zivota-plenkoviceva-napukla-pobjeda/
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Razgovarat ćemo o nekim aktivnostima koje smo pokrenuli vezano za obilježavanje genocida u Jasenovcu. Prenijet ću mu već poznati stav. Reći ću mu, naravno, ono što je istina - da je on bio zloglasnik ustaškog režima koji je blagoslovio stradanje Srba, najmanje njih 500.000 u logoru u Jasenovcu. Govorit ću o pokrštavanju, odnosno iseljavanju. To je jedan od najgnjusnijih zločina koji se dogodio, imajući u vidu činjenicu da je u sistemu logora Jasenovac bio i logor za djecu, što govori o tome da su to bile fabrike smrti koje su bile usmjerene čak i na najmlađe pripadnike srpske pravoslavne zajednice.
Milorad Dodik, predsjednik Republike srpske i predsjedavajući Predsjedništva BiH uoči puta u Vatikan na poziv pape Franje, Kurir, Beograd
 
- Poslije 1990. i hrvatsko društvo je izloženo snažnom povijesnom revizionizmu, kojemu nije cilj odavanje pijeteta nedužnim žrtvama jugoslavenskog režima, već rehabilitacija NDH.
Robert Bajruši, novinar Jutarnjega lista
 
- Poznato je kako su antifašisti prošli u Jasenovcu - mučeni i ubijani od ustaške vojske Nezavisne države hrvatske. Ovakav poziv doživljavam kao prijetnju u osjetljivom, predizbornom trenutku. Zamislimo koga Nijemca, Francuza, Grka, Talijana, Slovenca … – kandidata za EU parlament – da zaprimi poziv od osobe koja se predstavlja Hitlerovim, nacističkim vojnikom.
Rada Borić, srpska aktivistica i čelnica Nove ljevice, Večernji list
 
- Janko Bobetko bio je načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske za vrijeme njenog agresivnog borbenog djelovanja protiv Bosne i Hercegovine.
Amir Kliko, bošnjački povjesničar iz "Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava" na sarajevskom Sveučilištu, Stav
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Današnja Hrvatska zemlja je ravnodušnosti, šutnje, odvraćanja glave i nacionalističkog negacionizma; njezina vlast vlast je cinizma, nacionalizma, povijesnog nemorala i revizionizma. Današnja Hrvatska zemlja je koja stid pretvara u sudbinu.
Boris Pavelić, novinar Novoga lista
 
- Trend interesa za socijalizam u svijetu je u porastu. Demokratski socijalizam u SAD-u jača, a nama stiže sve više američkih turista pa baš iz tog dijela svijeta očekujemo velik interes. Što se tiče domaćih, očekujem da će jedni doći iz nostalgije, drugi iz zabrinutosti, a treći iz znatiželje. Mnoge zanima što krije muzej pa se nadam da će nas posjetiti, a ne donositi neprovjerene zaključke.
Nini Glavinić, osnivač dubrovačkog muzeja „crvene povijesti“, Direktno
 
- Ja često prolazim kroz Doboj. Film “Sve džaba” smo radili u Varešu, pa “Bosnavision”, pa “Ulicu grafita” tako da sam često išao u Bosnu. Najčešće stanem u Rudanci, na ribnjaku, gdje pravim pauzu za klopu. Kad god trebam u Sarajevo, skoknem do Doboja. Nemam tamo nikog, ali me želja povuče da barem skrenem kolima u grad i provozam se ulicama na kojima sam odrastao. Ne izlazim iz kola, produžim ka Sarajevu kroz Usoru, onom cestom kraj “Trudbenika”. Nekoliko puta sam obišao groblje gdje su mi baka i dida sahranjeni, a i sa kćerkama sam posjetio grob Anitinog pokojnog oca, Ante Balića.
Boris Bobo T. Matić, izbjeglica iz Doboja iz Ćuprijske ulice, bivši beogradski student psihologije i bivši zaposlenik Radija 101 za dobojske  Naše novine, 2008., http://tipura.com/nasenovine/clanci/boris_t_matic.htm
 

DEMAGOGIJA

 
- Mehanizmi koji su bili zamišljeni da se procesu reforme osiguraju transparentnost i demokratičnost kroz stručne i javne rasprave, domaće i inozemne recenzije, iskorišteni su da se reforma potkopa. Ovo čemu svjedočimo ukazuje na to da je cijela reforma nepoželjna desnom dijelu političkog i ideološkog spektra,
Snježana Koren, profesorica s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i voditeljica Stručne radne skupine za povijest, Novosti
 

HRVATSKI JEZIK

 
- Dogovorili smo sve KURIKULUME (hrv. kurikule).
Andrej Plenković,  predsjednik Vlade i HDZ-a u središnjem Dnevniku HTV-a
 
- Najprije me pitao jesam li ANTIFAŠISTKINJA (hrv. antifašistica.
Rada Borić, srpska aktivistica i čelnica Nove ljevice, Večernji list
 
- Nije to ONA POSJETA (hrv. onaj posjet).
Saša Marić, športski reporter HNTV-a
 

LAŽ

 
- Vezano za rad do 67. godine do pune starosne mirovine ne će morati svi raditi do te dobi, već samo oni koji su kasnije ušli u svijet rada. Tu je odredbu uvela još SDP-ova vlada, a ova aktualna samo skratila prijelazni rok na 2033. godinu.
Marko Pavić, ministar mirovinskoga sustava na Aktualnom satu u Saboru
 
- Predsjednik Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović je na terenu vršio pritisak na ARBiH da trpi Herceg-Bosnu i izbjegava sukobe s HVO-om.
Amir Kliko, bošnjački povjesničar iz "Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava" na sarajevskom Sveučilištu, Stav
 

NEPROBAVLJIVO

 
- Nisam politički 'proizvod' Vladimira Šeksa. Politički uzor mi je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman jer je izvanredno razumio međunarodne okolnosti i imao mudrost u vođenju unutarnje politike u teškim okolnostima vojne agresije.
Karlo Ressler, pastorak Vladimira Šeksa i nositelj liste kandidata za zastupnike u Europskom parlamentu Andreja Plenkovića, Jutarnji list
 

PILA NAOPAKO

 
- Armija RBiH tokom rata u više navrata mogla je „očistiti“ srednju Bosnu od HVO-a i Hrvata, no nikada za to nije dobila odobrenje od Predsjedništva RBiH, jer bi to bio snažan argument za etnička razgraničenja.
Hasan Eminović, novinar sarajevskoga Stava pita Amira Kliku, bošnjačkog povjesničar iz "Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava" na sarajevskom Sveučilištu
 

PRAVO PITANJE

 
- Zašto ova pravosudna akcija obuhvaća samo direktore, a ne političare i agencije koje su tvrdile da cvjetaju ruže?
Ivan Brodić, urednik portala EnergyPress, Direktno
 
- Što je s arhivima iz Beograda? Nema niti jednog arhiva iz Sabora, iz SOA-e, cijeli arhiv iz mikrofilmova je otišao u Beograd. Kako stvari idu, imat ćemo gospodina Pilsela za ministra kulture, a Novosti će nam biti dnevne novine.
Željko Glasnović, nezavisni saborski zastupnik i povratnik iz Kanade
 

PRIZNANJE

 
- U BiH, u srcu Europe, mnogo se toga izdogađalo. Bili smo rame uz rame s Al-Quaedom. Članovi Al-Qaede učili su od nas. Mudžahedini iz cijelog svijeta su došli u BiH i to je bio jedan od događaja. Uspostavljene su muslimanske jedinice džihadista.
Saeed Qassemi, umirovljeni general Iranske revolucionarne garde koji je tijekom rata u BiH nosio uniformu Crvenog polumjeseca, Radio Slobodna Europa
 
- Imam dokaz da su mudžahedini došli u Bosnu ubijati kršćane.
Bob Stewart, engleski časnik u postrojbama UN-a u BiH, Saff.ba
 

STRAŠNO

 
- Neoustaštvo posljednjih godina nerazdvojivo se ispreplelo s ideologijom obrane Hrvatske u Domovinskom ratu.
Boris Pavelić, novinar Novoga lista

Anketa

Buduća Hrvatska vlada bit će najljevija od 1945. godine. Slažete li se?

Subota, 11/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1370 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević