Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Stepinac je bio krjepostan čovjek, stoga ga je Crkva proglasila blaženim. No u određenom trenutku u procesu kanonizacije postoje nejasne točke, povijesne točke. Molio sam se, promišljao sam to, tražio sam savjete i vidio da trebam zatražiti pomoć Irineja. On je velik patrijarh. Irinej je pomogao, napravili smo zajedničko povijesno povjerenstvo i surađivali smo. I Irineju i meni jedini je interes istina. I da ne pogriješimo. Čemu bi služilo proglašenje sveca ako tu istina nije jasna? Nikomu to ne bi služilo.
Papa Franjo na povratku iz Makedonije u ugodnom ćaskanju sa Silvijem Tomaševićem o bl. Stepincu i „velikom patrijarhu“ Irineju, Večernji list
 
- Ovo je informativna kampanja, radi se o tri spota, web stranici i nekoliko konferencija. To je demokratski standard drugih EU zemalja. Iz izjava predsjednika Ustavnog suda jasno je rečeno da Vlada ima pravo na informativnu kampanju, da ima pravo upozoravati koje bi mogle biti fiskalne posljedice sindikalne inicijative.
Mladen Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava, Otvoreno, HRT
 
- Ustavnom sudu nisu predočeni nikakvi dokazi koji bi ukazivali na to da su Vlada RH odnosno Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, korištenjem proračunskih sredstava ili na drugi način grubo kršili pravila demokratske procedure, odnosno postupali na način koji faktično dokida ili ozbiljno narušava pravo građana na izjašnjavanje o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma, niti su se u vezi s time Ustavnom sudu obratili inicijatori referenduma.
Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnoga suda u službenom priopćenju
 
- Nema nikakvog političkog uhljebljivanja, preuzeti su oni koji su bili zaposleni po ministarstvima te dodatnog zapošljavanja neće biti.
Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a pokušava zanijekati činjenicu da će u novoformiranim Državnom inspektoratu Andrije Mikulića imati četiri puta više zaposlenih, Direktno
 
- Uredba je rađena prema svim propisima, a je li broj radnih mjesta neracionalan, teško mi je reći. U svakom slučaju, logično je da jedno takvo tijelo treba oformiti administrativne službe koje mu pomažu u radu poput računovodstva, informatičke službe i ostaloga jer su inspekcije, koje su dosad bile pri ministarstvima, u tim tijelima dobivale birokratsku podršku koja bi im sada nedostajala. No, ne vjerujem da će biti nekih velikih dodatnih zapošljavanja.
Lovro Kuščević, ministar uprave pokušava zanijekati činjenicu da će u novoformiranim Državnom inspektoratu Andrije Mikulića imati četiri puta više zaposlenih, Jutarnji list
 
- Nismo imali problema u organizaciji kongresa. Valjda je Srbija slobodna zemlja. Ovo je jedan od centara SRS-a, iako smo skup mogli organizirati i bilo gdje u Srbiji.
Nemanja Šarović, srbijanski zastupnik iz Srpske radikalne stranke o prijetnji preostalim Hrvatima u Hrtkovcima i Hrvatima u Srbiji, Tanjug 
 
- Svatko ima pravo da drži kongres gdje god hoće. Ne vidim zbog čega je to zabranjeno mjesto i zbog čega ne bi održali tamo. Ako žele tamo, neka nastave. Što se to tamo tako strašno dogodiilo? A što se tiče da je Šešelj osuđen zbog događanja u Hrtkovcima, političke presude i sudove, ne uzimam u obzir.
Vladimir Đukanović, srbijanski zastupnik iz Srpske radikalne stranke ovako brani održavanje kongresa njegove radikalne stranke u hrvatskim Hrtkovcima, Radio Slobodna Europa, Tanjug

- Ne možete tražiti ravnopravnost hrvatskog jezika u Europskoj uniji ako vam smeta Srbin napisan na ćirilici ili bilo koji ćirilični znak.
Dejan Jović, kandidat SDSS-a na izborima za Europski parlament, TV N1

- Rat u Sloveniji nije vodila Srbija, već JNA, u kojoj su tada bili i Hrvati i kao oficiri i kao podoficiri i vojnici.
Miroslav Lazanski, politički analitičar srbijanskih medija rodom iz Karlovca, Politika
 
- Ako je HSS mogao biti progresivna stranka prije 100 godina, u vrijeme Stjepana Radića, s politikom današnjeg vodstva može postati stožerna opozicijska stranka.
Branko Vukšić, bivši novinar Vjesnika nakon učlanjenja u HSS Kreše Beljaka, Tportal
 
-Iako sam ateist, prihvaćam čestitke za Božić, primjerice, jer sam dio obitelji koja drži do običaja.
Ivo Goldstein, jugoslavenski povjesničar i hrvatski diplomat, http://aktivirajkarlovac.net/2018/02/partizani-su-bili-na-pravoj-strani-krenimo-od-toga/
 
- Porijeklo tog Levijatana je u zločinačkoj kliki koja je dovela do promjene totalitarizma 1945. Njegovi današnji odvojci će bez problema iz otetih vila na Tuškancu glumiti velike liberale, po potrebi će hrvatovati, kao Mesić čak i ustašovati, govoriti da su najveći katolici, pa i kupovati naklonost Crkve, odreći se bez problema i komunizma i Jugoslavije, ali, zanimljivo, ne i njihovih zločina, (ne)moralnog vezivnog tkiva koje ih i transgeneracijski povezuje, a koje Hrvatsku i nakon 29 godina sputava da prodiše punim plućima.
Nino Raspudić, kolumnist Večernjega lista
 

TVRDNJE


- Ovo apsolutno nije informativna kampanja, već protusindikalna i protunarodna kampanja, jer je kampanja krenula tri dana prije sindikalnog prosvjeda u Zagrebu.
Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Hina
 
- Današnji kongres Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Hrtkovcima poraz je države i institucija. Šešelj, osuđeni zločinac, nasilnik i primitivac, opet je danas sa svojom partijom politički orgijao na mjestu svog zločina, ne stideći se svojih zlodjela, poručujući da je uvijek spreman da bude upotrijebljen od strane ove države za neka nova nedjela.
Đorđe Žujović, član Predsjedništva srbijanske Liberalno-demokratske partije, Tanjug
 
- Poslije dobivenog rata, izašli su ispod tepiha ljevičari. Ovladali su medijima i politikom, pa tako hrvatski birači nikada nisu za premijera, predsjednika Sabora, ili predsjednika države izabrali branitelja i sada svi zajedno to skupo plaćamo tavoreći na dnu Europe.
Dr. Andrija Hebrang, ministar Ratne vlade o knjizi Mate Granića, Direktno
 
- Recentne izjave Ive Josipovića, ali i Davora Bernardića ili Dalije Orešković pokazuju da je opravdanje komunističkih pokolja danas dio lijevog mainstreama. I to je strašno.
Nino Raspudić, kolumnist Večernjega lista
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Hrvatska, isto kao i svi drugi narodi, nije imuna na guju, onu fašističku, nacističku, ustašku, četničku ili koju drugu.
Ivo Josipović, hrvatski skladatelj i političar, Jutarnji list
 
-Ovdje nije dobra situacija, ali je bolja nego u Srbiji. S promocijom ustaštva i poistovjećivanjem s time se ne može funkcionirati u modernom svijetu.
Ivo Goldstein, povjesničar i diplomat, http://aktivirajkarlovac.net/2018/02/partizani-su-bili-na-pravoj-strani-krenimo-od-toga/
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Antifašizam je ugrađen u naš Ustav i tu smo kao država odredili našu ideologiju i temeljne vrijednosti.
Dražen Bošnjaković, HDZ-ov ministar pravosuđa na slavlju tzv. antifašista 9. svibnja 2019., N1 TV
 
- Hrvatski antifašisti dali su iznimno velik doprinos pobjedi nad fašizmom i nacizmom.
Franjo Habulin, predsjednik NOB-a 9. svibnja 2019., Hina
 
- Na Bleiburgu će ove godine biti samo misa i to u uvjetima koji su ponižavajući za svaku naciju koja iole drži do sebe.
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista

- O odvojenosti države i Crkve na mjerodavnim adresama se ne raspravlja, a utjecajniji političari i političarke koji žele figurirati kao predvodnici i predvodnice lijeve struje hrvatskoga društva Crkvi i njezinim stojićima i košićima uglavnom se ne usuđuju (pre)glasno zamjeriti. Navodno nije dobro za posao.
Ladislav Tomičić, novinar Novoga lista
 
- Partizani su u Drugom svjetskom ratu bili na pravoj strani, a svi drugi na krivoj strani.
Ivo Goldstein, povjesničar i diplomat, http://aktivirajkarlovac.net/2018/02/partizani-su-bili-na-pravoj-strani-krenimo-od-toga/
 
- U Kastvu je osnovana lijeva Kukuriku koalicija koja je zabilježila jedan od povijesnih uspjeha ljevice u Hrvatskoj 2011. godine. Kastav je uvijek bio ljevičarski kraj, i poznat je po svojoj antifašističkoj prošlosti.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 
- Pripisivati Miloševiću, pa onda Srbima i Srbiji „zasluge” za sve nesreće na bivšim jugoprostorima nije ni pošteno, ni historijski točno.
Miroslav Lazanski, politički analitičar srbijanskih medija iz Karlovca, Politika
 

GLUPOST

 
- Ako si za Europu, onda si za antifašizam.
Davor Bernardić, predsjednik nasljednice zloglasne KPJ, Tportal
 
- Domoljublje je Hrvatsku držati na strani antifašističke koalicije i pobjednika u II. svjetskom ratu, glupost je Hrvatsku pozicionirati kao zemlju suradnicu Hitlera i Mussolinija.
Ivo Josipović, bivši hrvatski predsjednik, Jutarnji list
 
- Partizanska vizija buduće jugoslavenske zajednice “ravnopravnih naroda” postaje ne samo sve prihvatljivija nego praktički i jedina moguća.
Ivo Goldstein, hrvatski povjesničar i diplomat, Globus, 4. VI. 2018.

- Hrvatski zastupnici u EP-u kada su i spominjali Srbe, govorili da su oni bahati i da ih treba blokirati, kao i da im je pun kofer Srba.
Dejan Jović, kandidat SDSS-a na izborima za Europski parlament, TV N1

- Vješta bosanskohercegovačka vanjska politika osujetila je njegov (Tuđmanov) internacionalni propagandni rad iako je bio ojačan istim takvim globalnim srpskim propagandnim aktivnostima. Svijet je prihvatio ideje bosanskohercegovačkog nacionalnog, vjerskog i političkog pluralizma za koji se zalagalo državno rukovodstvo.
Amir Kliko, bošnjački povjesničar iz "Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava" na sarajevskom Sveučilištu, Stav
 

HRVATSKI JEZIK

 
- Ekipa Osijeka DOBIJA (hrv. dobiva)…
Toni Cvitković, spiker na utakmici Osijek – Dinamo 2:1, Arena sport
 
- Nema uspješnijeg pisaca od MIRA (hrv. Mire) Gavrana.
Josip Jović, urednik i komentator Slobodne Dalmacije
 

LAŽ

 
- Svugdje se štuju pobjednici Drugog svjetskog rata osim, nažalost, u Hrvatskoj, a Hrvatska je dala najveći broj partizanskih jedinica i ima svoju časnu antifašističku povijest koju nikad ne smijemo zaboraviti.
Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije na jugokomunističkom skupu kod Matulja, Novi list
 
- Srećom hrvatsku su povijest ipak odlučno odredili antifašisti, partizani i njihova borba, ne ustaše i njihov kolaboracionizam.
Ivo Josipović, bivši hrvatski predsjednik, Jutarnji list
 

PODSJEĆANJE

 
- Mediji su pisali o enormnom bogatstvu Šuice i njezina muža – vila ovdje, vila ondje, stan ovdje, stan ondje, jahta ovdje, luksuzni automobili ondje... Golema plaća u Europskom parlamentu, 6000 eura, u stilu je toga bogatstva. Tko u tom obilju ne bi volio to “najbolje što nam se dogodilo”, pa makar su nas moćne zemlje EU opljačkale, makar u pokradenoj, poafričenoj koloniji Hrvatskoj deseci tisuća djece gladuju, makar Hrvati nikad nisu bili tako prisiljeni napuštati zemlju...
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 

PRAVO PITANJE

 
- Tko na političkoj razini podupire reformu s obzirom da u ovom trenutku to čine samo HDZ i jedna sluganska stranka HNS te jedna navodno pametna stranka?
Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Hina
 
- Zanimljivo je da se za 10 milijardi otprilike može kupiti cijeli Fincantieri, talijansko državno brodogradilište koje se sada spominje kao strateški partner za spas Uljanika. Ne bi li to bilo pametnije 'ulaganje' od pokrivanja Uljanikovih dubioza?
Davor Huić, predsjednik Udruge poreznih obveznika Lipa na facebooku o Vladinoj odluci da uloži 10 milijardi kuna u propali Uljanik

 

RELATIVIZACIJA PARTIZANSKIH ZLOČINA

 
- Partizanski pokret nije bio idealan. Josip Broz Tito i njegovi suradnici nisu pronalazili uvijek najbolja rješenja, a poslijeratna odmazda jest ratni zločin.
Ivo Goldstein, hrvatski povjesničar, http://aktivirajkarlovac.net/2018/02/partizani-su-bili-na-pravoj-strani-krenimo-od-toga/
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Zločinačka akcija „Bljesak” 1. svibnja 1995. jedan u nizu dokaza da je cilj režima Franje Tuđmana bio stvaranje etnički čiste hrvatske države.
Miodrag Linta, predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u „regionu“ u srbijanskoj skupštini, Politika

- Smatramo da Europa nije dosad čula poziciju Srba u Hrvatskoj jer su je europski zastupnici iz Hrvatske potpuno ignorirali. Jedini način da se sazna jest da se izabere direktan predstavnik Srba u Hrvatskoj, odnosno svih onih drugih građana koji su nezastupljeni i nepredstavljeni i čije se pitanje ne postavlja. Dakle, mi računamo na glasove svih onih koji su na margini, koji osjećaju da ih sadašnji poslanici ne primjećuju.
Dejan Jović, kandidat SDSS-a na izborima za Europski parlament, TV N1

Anketa

Vjerujete li da će Vas maske spasiti od zaraze?

Ponedjeljak, 21/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1767 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević