Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Vlada ima odgovornost komunicirati i tumačiti javnosti što radi i kako provodi reforme. Ministarstvo rada je u vremenu kad smo pripremali mirovinsku reformu imalo javnu kampanju - prvu, drugu i treću fazu. I Ustavni sud je nakon očitovanja ministra Pavića potvrdio da je u redu provoditi informativnu kampanju. Tko želi organizirati referendum, može. Zadaća Ministarstva je da hrvatskim građanima predstavi bit velike reforme koja se na njih odnosi. Tema mirovinske reforme nije jednostavna i zahtjeva objašnjenje, što Ministarstvo i čini.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a u razgovoru za Večernji list ovako pokušava obraniti trošenje proračunskog novca za kampanju o mirovinskoj reformi
 
- Važno je pozvati sve hodočasnike koji će nazočiti komemoraciji da se pridržavaju mjera koje je austrijska strana nametnula, odnosno pravila koja su vrlo jasno naglasili i koja su dostupna u medijima,
Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja, Hina
 
- Mislim da ne bi trebalo biti referenduma nego bismo trebali sjesti i dogovoriti se o pitanjima zbog kojih su prikupljani potpisi. Trebalo bi uštedjeti tih stotinjak milijuna kuna i od njih izgraditi vrtiće, škole ili stanove.
Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva na sjednici užeg kabineta Vlade, Hina
 
- Istina je da je otac u gotovo cijelo vrijeme rata kao partizan bio u El Shattu u oružanoj pratnji zbjega. Širokom nije bio ni blizu. A i da je bio tamo, ne bi bila sramota ili grijeh, već sudioništvo u časnoj borbi protiv Hitlerove vojske i njenih ustaških slugana.
Ivo Josipović, bivši hrvatski predsjednik brani svoga oca da nije bio u Širokom Brijegu 1945. kada su partizani ubijali tamošnje fratre, Večernji list
 
- Hrvatska posvećuje jako veliku pozornost Hrvatima u Srbiji, a naravno i prognanim Hrvatima.
Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova na znanstvenom skupu "Hrvati u Vojvodini nakon 1990-ih - od stradanja do izgradnje perspektive", Jutarnji list
 
- Europska unija je ostala jedini globalni igrač koji ne prihvaća politiku sile i politiku dogovora na račun trećih. Jer je ostala jedini globalni igrač koji se želi držati međunarodnog prava i pravila. Jer je ostala jedini globalni igrač koji ideologijskoj krizi svijeta želi odgovoriti jačanjem demokratskih vrijednosti, umjesto jačanja autoritarnosti, populizma i nacionalizma.
Hido Biščević, hrvatski novinar i diplomat, Jutarnji list
 
- Na Bleiburgu je stradala ustaško-domobranska vojska koja se nije predala 9. svibnja 1945., kada je Njemačka kapitulirala. Od tog momenta, ta vojna formacija nije uživala nikakvu zaštitu sukladno Ženevskoj konvenciji. Od tog momenta, svi koji su nastavili da pružaju otpor i nisu se predali 9. svibnja 1945. bili su po međunarodnom pravu odmetnici.
Miroslav Lazanski, politički analitičar srbijanskih medija iz Karlovca, Politika
 
- U Poljskoj je rečeno da se logori na području te države ne smiju zvati poljskima. Auschwitz su vodili SS-ovci i tamo je stradalo mnogo Poljaka. No, drugo je što su i sami poljski seljaci u jednoj specifičnoj situaciji bili odgovorni za niz pogroma već 1941., ali i 1946., godinu nakon završetka rata. Ti su pogromi obilježili poljsku povijest i taj narod baš ne može pobjeći od toga. Prije ulaska u Europsku uniju su na pravi način ušli u koštac s tim naslijeđem, no sada se situacija promijenila.
Ivo Goldstein, jugoslavenski povjesničar i hrvatski diplomat, http://aktivirajkarlovac.net/2018/02/partizani-su-bili-na-pravoj-strani-krenimo-od-toga/
 
- Stepinac je osuđen za suradnju s vrhom NDH, posebno Antom Pavelićem, za prekrštavanje desetina hiljada Srba, podstrekivanje ustaša i protunarodno djelovanje nakon rata.
Draško Đenović, srbijanski sociolog religije, Srbija danas
 
- Zvučno označavanje vremena treba ukinuti, a vjersku buku utišati na razinu koja ne će ometati okolne stanare te vremenski uskladiti prema dobu u kojem živimo.
Dražen Trnski, osnivač udruge 'Želim miran život' i borac protiv crkvenih zvona, Jutarnji list, https://www.jutarnji.hr/magazin/zvucno-oznacavanje-vremena-treba-ukinuti-a-vjersku-buku-utisati/8852063/
 

TVRDNJE

 
- Osmoga svibnja 1945. u gradu Zagrebu uspostavljena je i obnovljena jugoslavenska država te protudemokratski boljševički poredak. Drugim riječima jugoslavenska država bilo koje vrste i hrvatska država su u savršenoj suprotnosti, boljševički poredak i moderni parlamentarni poredak su u savršenoj suprotnosti.
Zlatko Hasanbegović, čelnik Neovisnih za Hrvatsku, N1 TV
 
- Bleiburg je živa rana na hrvatskom narodnom biću koja nikada neće niti može zacijeliti jer su i njene posljedice za Hrvatsku bile toliko pogubne baš kao i one iz vremena Krbavske bitke 1493. godine.
Ante Beljo, hrvatski humanist i predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva. HRSvijet
 
- Zločini protiv Hrvata u Vojvodini su bili orkestrirani i dobro planirani, zbog čega isti trebaju biti kvalificirani kao zločini protiv čovječnosti.
Ivana Žanić, direktorica Pravnog programa Fonda za humanitarno pravo iz Beograda na znanstvenom skupu "Hrvati u Vojvodini nakon 1990-ih - od stradanja do izgradnje perspektive", Jutarnji list
 
- U knjizi Mate Granića nema najvažnijeg Tuđmanovog protivnika, a mi koji smo više vremena provodili s njim znamo da su to bili komunistički i udbaški ostaci infiltrirani u društvo poput tumora. A bilo ih je napretek i u Ministarstvu vanjskih poslova! O toj najvećoj Tuđmanovoj mori tek ćemo govoriti i u tom kontekstu treba gledati na neprovedenu lustraciju, što je danas uzrokom svih hrvatskih problema. U razgovorima te kadrove nam je dr. Tuđman naviještao još od 1988. godine!
Dr. Andrija Hebrang, ministar Ratne vlade o knjizi Mate Granića, Direktno
 
- Naizgled paradoksalno, danas jedini garant postjugoslavenskih lijevih politika u Hrvatskoj HDZ. Oni su jamac da se neće do kraja istražiti komunističke zločine, provesti lustracija, otvoriti arhivi. HDZ na briselski daljinski upravljač je garant da će se njegovati regionalna politika, neće ničim uvjetovati Srbija, da će sutra, eventualnim ulaskom Srbije u EU, službeni jezik biti ne hrvatski, već “BHS-jezik” (bosansko-hrvatsko-srpski), kako je nazvana jezična konstrukcija nametnuta na Haškom sudu.
Nino Raspudić, kolumnist Večernjega lista
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Poginuli fratri nisu nevine žrtve, već kolaboracionisti ustaša i Nijemaca stradali u otporu koji su pružali. Da, zbog tog otpora, samostan i oni koji su se borili u njemu bili su legitiman vojni cilj.
Ivo Josipović, sin bivšega partizana iz orjunaške Baške Vode i jugokomuniste koji se koncem 1971. svrstao na protuhrvatsku stranu, Večernji list
 
- U Bleiburgu se okupljaju osobe koje žive u prošlosti i koji na krivi način interpretiraju ulogu NDH kao vazala Hitlerove Njemačke.
Komentar austrijske novinske agencije APA-e
 
- Dokle će Bosanski svećenici zajebavati Hrvatski narod? Vrijeme je da im netko kaže da mi Hrvati nismo njihov Turski i Ustaški narod, da oni Bosanci i Hercegovci nisu Hrvati, da Hrvatska nije ni Bosna i Hercegovina, ni Otomansko carstvo, da ovo nije njihova Bosanska država i da mi Hrvati želimo Hrvatsku crkvu s svećenicima koji su Hrvati rođeni u Hrvatskoj, a ne Turci i Ustaše rođeni u Bosni i Hercegovini.
Fran Galović, komentar na facebooku
 
- Krivicu Alojzija Stepinca nemoguće je umanjiti. U pitanju je rasni i diskriminatorski poredak i ista takva državna tvorevina koju Stepinac nikada nije osudio. Proces prekrštavanja u NDH državni je projekt u kojem kao partner države aktivno sudjeluje Katolička Crkva na čijem je Stepinac čelu.
Ljubodrag Dimić, srbijanski povjesničar i član zajedničke komisije papa Franje o bl. Alojziju Stepincu, Srbija danas, https://www.srbijadanas.com/vesti/region/stop-kanonizaciji-zlocinca-papa-franja-nece-stepinca-proglasiti-svecem-2019-05-09
 
- Nismo ni sumnjali! Kolinda ipak obišla ustaško svetilište – pljunula u lice svim žrtvama hrvatskog terora
Naslov članka u Srbiji danas,https://www.srbijadanas.com/vesti/region/nismo-ni-sumnjali-kolinda-ipak-obisla-ustasko-svetiliste-pljunula-u-lice-svim-zrtvama-hrvatskog-2019-05-09, Tanjug
 
- Opravdano ozloglašeni SIS, čiji bivši agenti i danas pokušavaju ponešto petljati po dijelu hrvatskih medija, samo je jedan od većih Šuškovih grijeha. Ovaj ministar obrane, koji je za osobnog čuvara uzeo jednog od ubojica obitelji Zec, odgovoran je i za malo gore stvari do zloporabe vojne obavještajne službe u svrhu unutarnjih političkih obračuna.
Ivan Vilović alias Davor Butković na portalu Telegram

- U Mostaru i Splitu danas postoje ulice i spomenici koji nose imena vodećih ideologa i izvršitelja zločina ustaškog režima tijekom Drugog svjetskog rata.
Haris Ljevo, novinar bošnjačkoga portala Vijesti.ba
 
- Sav taj teški teret devedesetih koji Hrvatska za sobom i danas vuče poput olovne kuge ima svoje ime. Ime tog tereta i te olovne kuge je Franjo Tuđman.
Krešo Beljak, provalnik na čelu HSS-a
 
- Za Brunu Esih slom NDH je tragičan dan hrvatske povijesti. Ona ponosno nosi svoje ustaštvo. Sramota!
Dalija Orešković, bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Večernji list

JUGONOSTALGIJA

 
- Ovdašnje vladajuće nacionalističke stranake zalažu se za klerikalizam umjesto sekularnog društva i na koncu nacionalizam umjesto bratstva među ovdašnjim narodima.
Dragan Markovina, splitski istoričar iz mostarskoga mješovitog braka za bošnjački portal B. Izetbegovića Vijesti.ba
 
- Devetog svibnja 1945. godine pobijeđeno je najveće zlo što je snašlo Europu u njenoj dugoj povijesti, a dan prije toga jedinice oslobodilačke vojske ušle su u Zagreb i oslobodile ga iz okova u kojima je stenjao tijekom četverogodišnje strahovlade ustaša, vjernih sljedbenika nacifašizma.
Franjo Habulin, predsjednik tzv. Saveza antifašističkih boraca i antifašista, Hina
 
- Federalna Država Hrvatska, utemeljena odlukom ZAVNOH-a, postala je temelj borbe za hrvatsku državnu samostalnost, čijoj su uspostavi, uz prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, doprinos dali i brojni antifašisti.
Kolinda Grabar-Kitarović, hrvatska predsjednica napisala na twitteru
 
- Tito je bio najveći Hrvat.
Ivo Goldstein, jugoslavenski povjesničar i hrvatski diplomat, http://aktivirajkarlovac.net/2018/02/partizani-su-bili-na-pravoj-strani-krenimo-od-toga/
 

DEMAGOGIJA

 
- Naša je strategija da jačamo vanjskopolitički položaj Hrvatske.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a u razgovoru za Večernji list
 

GLUPOST

 
- Nova istraživanja pokazuju da je ideja da se iseli dio Srba iz NDH bila Stepinčeva. O tome govore visoki njemački funkcionari na saslušanjima koja su obavljali američki časnici u Austriji 1945.
Ljubodrag Dimić, srbijanski povjesničar i član zajedničke komisije papa Franje o bl. Alojziju Stepincu, Srbija danas
 
- Politika Herceg Bosne dovela je Hrvatsku u tešku međunarodnu izolaciju.
Ivan Vilović alias Davor Butković na portalu Telegram
 
- Hrvati nisu krivi za zločine nad Židovima i Srbima u Drugom svjetskom ratu, ako se poistovjećuju s partizanskim pokretom. Ako se poistovjećuju s ustašama, jesu. Oko toga nema prave dvojbe.
Ivo Goldstein, jugoslavenski povjesničar i hrvatski diplomat, http://aktivirajkarlovac.net/2018/02/partizani-su-bili-na-pravoj-strani-krenimo-od-toga/
 

HRVATSKI JEZIK

 
- Čudim se da NOVINA (hrv. novine) poput Večernjeg IMA (hrv. imaju) kolumnistu te razine primitivizma i BEZOBRAZLUKA (hrv. bezobraštine).
Ivo Josipović, sin bivšega partizana iz orjunaške Baške Vode i jugokomuniste koji se koncem 1971. svrstao na protuhrvatsku stranu, Večernji list
 
- To je pitanje za FINANCIJERE (hrv. financijaše) PSG-a.
Željko Vela, spiker Arene sport na utakmici PSG – Rennes 7:8
 
- Mamić izlazi VAN GRANICA (hrv. izvan granica) igrališta.
Saša Marić, športski reporter HNTV-a
 

IZMIŠLJANJE POVIJESTI

 
- U ljeto 1995. godine Hrvatska vojska je, u suradnji s 5. korpusom AR BiH, deblokirala bihaćki okrug nakon čega su nastavljena zajednička borbena djelovanja, te je oslobođena značajan teritorij u Bosanskoj krajini.
Amir Kliko, bošnjački povjesničar iz "Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava" na sarajevskom Sveučilištu, Stav
 

LAŽ

 
- Imamo dobre odnose sa SAD-om.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a u razgovoru za Večernji list
 
- Hercegovina je puna ulica s imenima ustaša, čak i onih najozloglašenijih poput Jure Francetića. Za ustaše se redovito drže mise, za ubijene svećenike-antifašiste nikada.
Ivo Josipović, sin bivšega partizana iz orjunaške Baške Vode i jugokomuniste koji se koncem 1971. svrstao na protuhrvatsku stranu, Večernji list
 
- Srpski narod na ovim prostorima ponajviše je stradao u Drugom svjetskom ratu.
Haris Ljevo, novinar bošnjačkoga portala Vijesti.ba
 

PAPA LAŽE

 
- Papa kaže da je tražio pomoć od patrijarha Irineja što nije istina. Patrijarh Irinej je poslao dva pisma Papi Franji optužujući kardinala Stepinca. Prvo je poslao u travnju 2014. na koje Papa nije odgovorio pa mu je 2015. pisao ponovno.
Darko Pavičić, novinar Večernjega lista
 

PODSJEĆANJE

 
- Tako je okupator sakupljao svoje poginule, prenosio ih na posebno uređena groblja, gdje ih je sahranjivao uz posebnu paradu i uz učešće domaćih izdajnika... treba izbrisati svaki trag zloduha fašističke vladavine. Tako je potrebno i da se sravne sa zemljom svi vanjski znakovi, po kojima bi se razaznavalo mjesto, gdje su se dizala takova groblja.
Uredba Aleksandra Rankovića od 6. VII. 1945., tadašnjeg ministra policije oblasnim i okružnim NOO o uklanjanju vojničkih grobalja pripadnika protivničkih vojski
 
- U periodu od 1991. do 1995. progoni nad Hrvatima događali su se u svim mjestima u Vojvodini gdje su živjeli Hrvati i u progonima Hrvata nije sudjelovala samo Srpska radikalna stranka, za što je presuđeno Vojislavu Šešelju, već i srpske vlasti putem jedinica MUP-a i vojske. Hrvatima se prijetilo, fizički su napadani, bacane su bombe na ugostiteljske objekte Hrvata i kuće te su ubijani. Također su dobivali ultimatume za iseljenjem i zamjenom imovine sa Srbima iz Hrvatske, a vlasti Srbije su zauzele stav, kao i SRS, da je zamjena imovine legalna.
Jovana Kolarić, autorica knjige "Dosije - zločini nad Hrvatima u Vojvodini" na znanstvenom skupu "Hrvati u Vojvodini nakon 1990-ih - od stradanja do izgradnje perspektive", Jutarnji list
 

RELATIVIZACIJA SRPSKE AGRESIJE

 
- Krajnje je vrijeme da naše Tužiteljstvo počne procesuirati brojne ratne zločine koji se počinjeni i protiv Srba a ne samo protiv Hrvata, Bošnjaka i Albanaca. U suprotnom, srpsko Tužiteljstvo za ratne zločine zbog neprocesuiranja zločina nad srpskim civila i ratnim zarobljenicima opravdava vrhunsku laž Zagreba i Sarajeva da su Srbi tobože bili agresori, a Hrvati i Bošnjaci osloboditelji i žrtve.
Miodrag Linta, predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u „regionu“ u srbijanskoj skupštini, Politika, Tanjug
 

STRAŠNO

 
- U odgovoru Sesardiću, nabrojao sam tek manji broj od 851 ubijenog i nestalog partizana mostarskoj bitci, većinom Dalmatinaca, istinskih domoljuba i junaka, za čije su stradanje odgovorni i fratri sa Širokog Brijega. To su pravi junaci i pravedne žrtve!
Ivo Josipović, sin bivšega partizana iz orjunaške Baške Vode i jugokomuniste koji se koncem 1971. svrstao na protuhrvatsku stranu, Večernji list

Anketa

Vjerujete li da će Vas maske spasiti od zaraze?

Ponedjeljak, 21/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1872 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević