Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Zgrožen sam. Pokušavam racionalno se domisliti čemu to koristi i zbog čega me gospodin Mamić tako brutalno napada. Nas smo se dvojica sreli možda dvaput i to u prolazu i nemamo nikakvih kontakata. A nemam ni potrebu ni želju biti u nogometnom svijetu. Uopće mi nije jasno o čemu se radi.
Đuro Sessa, predsjednik Vrhovnog suda, na optužbe Zdravka Mamića da je korumpiran, RTL
 
- Predsjednica ne zadire u odluku Ustavnog suda te da nije rekla ništa što bi bilo protivno Ustavu Republike Hrvatske. Čak i u njenom priopćenju koje se nalazi na njezinoj stranici stoji kako ona ne ulazi u odluku Ustavnog suda, mene je osobno malo i iznenadila količina reakcija na tu odluku Ustavnoga suda s obzirom na to da se tu ne će promijeniti, kad se ona provede, ništa specijalno. Tom odlukom se zapravo predviđa da umjesto dosadašnje dostave dokumenata Gradskog vijeća na pisani zahtjev na ćirilici, sada istu stvar možete dobiti na usmeni zahtjev, samo se mijenja način kako je dobivate. Prije ste morali zatražiti pisanim putem pa dobijete, a sada možete zatražiti usmeno pa dobijete.
Mato Palić, ustavnopravni stručnjak i profesor ustavnih i političkih znanosti na osječkom Pravnom fakultetu o novom nametanju ćirilice u Vukovaru, Direktno
 
- SPC nije crkva već politička organizacija!
Milorad Šćepanović, crnogorski veleposlanik u UN-u na 41. sjednici Vijeća za ljudska prava UN-a u Ženevi u polemici sa đakonom SPC-a  Konstantinom Đojićem, Večernje novosti, 20. VII. 2019.
 
- Mislim da ima prostora i da možemo surađivati jer je Trebinje uvijek bilo oslonjeno na Dubrovnik i veliki broj naših građana sada radi u Dubrovniku. Mislim da trebamo nastaviti suradnju, napraviti korak i ne vraćati se u 90-e i 40-e, nego brinuti o budućnosti kako nas, tako i naše djece.
Mirko Ćurić, trebinjski gradonačelnik ovako odgovara dubrovačkom gradonačelniku Mati Frankoviću na njegov poziv da se ispriča Dubrovčanima za agresiju 1991., http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=70163#.XTLS6EdS-Ul
 
- Sinoć smo plakali. Ove naše isprike nisu samo fraze, svi smo mi ljudi. U ime Nadzornog odbora se ispričavam svim navijačima Hajduka na onoj blamaži sinoć. Moramo zbiti redove jer pravi navijači Hajduka su najžešći kad je situacija najteža. Mi vjerujemo u naše igrače i ne će jedna utakmica poremetiti viziju koju imamo. Slažemo se oko vizije kojom klub treba ići, a o odnosu prema HNS-u nitko ne razmišlja.
Benjamin Perasović, predsjednik Nadzornog odbora nakon poraza od Maltežana na Poljudu, Sportske novosti
 
- I ja se ispričavam svima. Ja sam također ponudio svoj mandat na raspolaganje. To što se sinoć dogodilo je jedna ružna epizoda, ali ja se nadam da je naš put ispravan. Po prvi put na jedan drugi način radimo prijelazni rok, prvo dovodimo igrače, a onda ih prodajemo. Bit će i novih odlazaka jer ih mora biti.
Saša Bjelanović, čelnik današnjeg Hajduka nakon poraza od Maltežana, Sportske novosti
 
- Migranti neće ugroziti kršćanstvo. Kršćanstvo neće biti ugroženo od migranata prema kojima ćemo se mi ponijeti kao kršćani. Kršćanstvo će biti ugroženo od nas kršćana koji se neće ponijeti kao kršćani.
Mate Uzinić, dubrovački biskup na tribini »Religijske predrasude kao poticaj mržnji« u organizaciji Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust u dvorani Novinarskog doma, http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/TRIBINA-O-MRZNJI-Uzinic-Migranti-nece-ugroziti-krscanstvo
 
- Ti likovi, za koje svi znamo da su još jučer bili nešto drugo, imaju nešto od gorke veselosti commedije dell’arte. Ali, možda su najživopisniji nacionalisti, ne obični patrioti, nego egzaltirani nacionalisti, oni što govore zavjetnim metajezikom punim arhaizama te ljubav prema zemlji i rodu ističu kao najveću, možda i jedinu vrlinu, premda je ta ljubav samo derivat općeg moralnog načela po kome treba voljeti sve ljude. Do te spoznaje nije teško doći, dovoljno je poslušati tek nekoliko riječi pape Franje, koji ljubi, blagosilje, časti, pere noge ljudima najrazličitijih naroda i rasa.
Goran Tribuson, književnik, napada „devedesete“, ali hvali papu Franju, Novi list
 
- Papa Franjo sa Stepincem ne oteže nepotrebno da bi napakostio katolicima u Hrvatskoj, već prije svega nastoji širiti ekumenski duh u pokušaju ostvarenja dijaloga.
Mate Uzinić, dubrovački biskup, Autograf
 
- Ako hrvatski narod nasjedne na propagandu Sarajeva, koji je ozbiljan sutvorac smrti Aluminija i krene se jesti među sobom, onda taj narod i ne zaslužuje bolje. I sam bi se trebao ispisati iz statusa političke nacije i proglasiti molitvenom skupinom. Te također moliti Vjerovanje. Uz zamuckivanje na onom dijelu da vjeruje u “jednu svetu apostolsku Crkvu” pošto godinama podržavaju one koji otvoreno podrivaju Crkvu i prkose Svetoj Stolici. Fratrizane koji ovaj narod uvjeravaju u to da je Gospa dala otiskati vlastiti životopis, i da je odredila kako postaviti klima uređaj. Narod koji vjeruje u takve gluposti trebao bi razmisliti o svom kolektivnom psihičkom zdravlju.
Urednički komentar portala Poskok.info
 
- Vjerujte, oni bi rado protjerali i islam, i katoličanstvo, i židovstvo, da bi onda ovdje bila čista srpska država.Bilo je to u planu '30-ih godina prošlog vijeka. Tada je postojao plan istjerivanja Albanaca s Kosova pod naslovom 'iseljavanje Arnauta'. Dakle, nije prvi put da se tako ponašaju. Oni bi se trebali bolje ponašati prema islamu nego nama pravoslavnima, jer im je pod Turcima najbolje bilo.Bili su 500 godina pod velikom turskom imperijom na tri kontinenta. Bilo im lijepo tamo, čoče.
Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo u emisiji Razgovor s patrijarhomna Radio Sarajevu o vrijeđanju njega i negiranju Crnogoraca i CPC-a od strane srpskog patrijarha Irineja
 
- BiH ne traži ništa što joj ne pripada i mi ćemo na tome ustrajati. Mi ćemo prava BiH osigurati. Šta god da odluči NSRS, mi se nećemo prestati boriti - poručio je.
Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH protiv izgradnje Pelješkog mosta, Dnevni avaz
 

TVRDNJE

 
- Za pobjedu HDZ-a na sljedećim izborima potrebna nam je rekonstrukcija i u HDZ-u
Miro Kovač, čelnik HDZ-a 19. VII. 2019., N1 TV
 
- Pripadali ste onoj grupaciji IDS-a i građana Istre koji su smatrali da Domovinski rat nije njihov rat već rat onih preko Učke.
Sergio Rabar, general Hrvatske vojske iz Rovinja poručuje Furiju Radinu, Glas Istre
 
- Čestitam Dejanu Joviću što je konačno postao Srbin. Kako je prošao SDSS na izborima za Europski parlament, tako će proći i Jović, predsjednički kandidat sa Fakulteta talibanskih dogmatskih i regionskih nauka. Ako nam takav predsjednik treba, izvolite građani, birajte Dejana Jovića, ja znam tko ne će.
Anđelko Milardović, politički analitičar, Direktno
 
- Odnos bivše premijerke Jadranke Kosor najbolje se vidi na primjeru Tuzle. Kada je bila premijerka posjetila je Tuzlu ali se uopće nije susrela s Hrvatima Tuzle, nego je samo otišla primiti priznanje trećorazrednog lista koji je ugašen mjesec dana kasnije. Time je uvrijedila Hrvate Tuzle i kompromitirala poziciju premijerke RH.
Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH, Večernji list
 
- Puno je interesnih skupina pronašlo svoje benefite u toj najezdi na Europu – od onih koji se na sve načine trude potpuno uništiti tradicionalne vrijednosti na kojima je Europa počivala, kršćanstvo prije svega, onih kojima je cilj nestabilnost u Europi – sigurnosna i gospodarska, šverceri ljudima, trgovci organima, drogom, oružjem… Nadalje, tu je cijela vojska NGO parazita koja živi i hrani se od toga, razne političke opcije koje se hrane i prikupljaju glasove… A posljedice? Tko želi i zna promatrati već ih vidi iako ih mediji sakrivaju. Kriminal, terorizam, politička, sigurnosna i gospodarska destabilizacija, svježa glasačka mašinerija…
Robert Valdec, istraživački novinar i najezdi migranata, HKV
 
- Goran Grlić Radman, novi ministar vanjskih i europskih poslova, jedini je uistinu važan u cijeloj ovoj operaciji smjene, zamjene i rotacije ministara i to zbog operativnih priprema za hrvatsko predsjedanje Europskom unijom. Ujedno je i jedini koji ima primjereni profesionalni životopis. Ostale ne bih niti spominjala poimenično. Ne zbog štednje papira, odnosno broja znakova. Iako je i to jedan od razloga. Ne zato što njihova imena i nije potrebno pamtiti, jer dolaze iz sive zone stranačke (HDZ-ove) mladeži stasale na političkom klijentelizmu i još su u fazi kada nemaju "pašnjake", nešto kao Lovro prije desetak godina. Iako je i to jedan od razloga.
Višnja Starešina, kolumnistica Slobodne Dalmacije
 
- Rečenica ‘Neka institucije rade svoj posao’ najvećim dijelom također je plod komunističkoga pristupa, jer se na sve načine pokušava oslabiti te iste institucije, neprestano smišljajući kako onemogućiti da rade ono što bi trebale raditi, u svrhu veće pravednosti, brige za slabe, s pogledom prema novim naraštajima.
Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački 2. VI. 2019. povodom 74. obljetnice Maceljske tragedije i žrtava Hrvatskoga križnog puta
 
– SDA trenutno ima situaciju u kojoj ima svoje ministre u Vijeću ministara, a tamo također imaju i ministre iz bivšeg Saveza za promjene koji slušaju gotovo sve što im se kaže. Za SDA je to lagodna situacija i misle da bi na taj način Vijeće ministara moglo funkcionirati i naredne četiri godine, samo kad bi se mogli riješiti Hrvata, zatim Srba, a na njihova mjesta postaviti svoje Hrvate i Srbe sa halal certifikatom. Međutim, mislim da su se preračunali i da to na taj način ne će funkcionirati. Kao prvo, odluke o privremenom financiranju institucija BiH nema. Od prvog dana sljedećeg mjeseca nema plaćanja na razini države, pa, evo, ako se Bakir Izetbegović želi nastaviti boriti za BiH do zadnjeg Bošnjaka – bujrum!
Mario Karamatić, predsjednik HSS-a BiH i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora o novom pokušaju majorizacije Hrvata, Oslobođenje
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Najgori hrvatski nacionalizam niknuo je upravo na Perićevu crkvenom feudu.
Fra Drago Bojić, bosanski franjevac, teolog i publicist, Nacional
 
- Malo je njih briga za demografiju i za iseljeništvo, cilj im je povijesni revizionizam i propagiranje ustaških snaga, a ako se može još nešto usput zaraditi – to sasvim sigurno neće odbiti. To je taj ‘hrvatski vrijednosni sustav’ koji zastupaju. Hrvatski studiji trebali su imati slične kolegije odmah kada su osnovani 1992. godine.
Goran Borković, novinar Pupovčevih velikosrpskih Novosti koje se financiraju iz proračuna hrvatskim kunama ovako zbori o novom studiju demografije i iseljeništva na Hrvatskim studijima
 
- U utorak valja obući kockaste dresove i majice, nabaciti kape i šalove, uzeti zviždaljke i trubice, pa istrčati na ulice, trgove i rive. Neka stane sve, ako može neka stane dvadeset sati koliko je otprilike trajao doček lani u ovo doba, a narod neka bude, mora biti, ponosan i sretan dok se navijački strastveno bacakaju jedni po drugima u ritmu recimo one »Hrvatska je prvak svijeta«, ili »Nije u šoldima sve«, ako se već i kakvi »Geni kameni« ne prošvercaju, po želji igrača dakako.
Siniša Pavić, novinar Novoga lista izruguje sjećanju na obljetnicu uspjeha hrvatskih nogometaša na SP-u u Rusiji
 
- Tad sam shvatio da su i naše snage znale postupiti, eufemistički kazano – pretjerano, da od ratnog zločina nitko nije cijepljen, premda je bilo i ideja da ga narod koji se brani ne može počiniti, te da pri slušanju radija i televizije moraš angažirati baš svu pamet i sva svoja osjetila. Zatim sam počeo nazirati razne zabrinjavajuće signale; kao i u mom romanu, odnekud su stali stizati momci u crnom, s poznatim domospremnim pozdravom i poglavnikovom slikom u stožeru.
Goran Tribuson, književnik, o njemu jako lošim „devedesetima“, Novi list
 
- Ratko Perić je katolički fundamentalist.
Drago Pilsel, bivši bogoslov u Buenos Airesu, Autograf
 
- Činjenice pokazuju da napetost i nepovjerenje među građanima Vukovara ne izazivaju srpski jezik i ćirilica, već proustaške snage koje u Vukovaru predvodi gradonačelnik Ivan Penava. Postalo je sasvim normalno da sljedbenik ustaša Penava konstantno širi bijesnu mržnju prema Srbima u Vukovaru.
Miodrag Linta, izbjegli Srbin iz Karlovca u ulozi predsjednik "Saveza Srba iz regiona", Politika
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Već godinama me se smatra glavnim krivcem za Galeb, iza ovog broda je turbulentna prošlost, bio je potopljen, torpediran, a mnogi bi mu i danas htjeli tu sudbinu, nadam se da naziv ove izložbe "Četvrti život Galeba" nagovješćuje ipak neku mirniju budućnost. Moram naglasiti da dosad, ako izuzmemo posjet Svetog oca Rijeci, nijedan događaj nije izazvao toliko veliki interes stranih medija kao što je to najava rekonstrukcije Galeba. Ovaj brod krije toliko zanimljivih priča koje će zasigurno privući mnoge
Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik o Titinom brodu Galeb, Novi list
 
- Evo je i javni servis ušao u to kolo patosa i običaja od derneka pa će u utorak cijelu večer vrtjeti snimke od lani uz prisjećanje samih aktera na velebni nam uspjeh. A na svoje će doći i turistički djelatnici jer svaka prigoda da se zavrti neke nova gastro-eno-sportsko-originalna-samo naša priča uvijek je dobra. Ne treba puno, kockasti dres i na konju smo.
Siniša Pavić, novinar Novoga lista izruguje sjećanju na obljetnicu uspjeha hrvatskih nogometaša na SP-u u Rusiji
 
- Naravno da su mnogi pisci, ponajprije osrednji, požurili iskoristiti tu slobodu za obračun s dotadašnjim vremenima, podsjećajući pomalo na lovca koji je stao pucati po mrtvim zečevima. Izišlo je podosta knjiga o nevjerojatnim patnjama u socijalizmu, o sveopćem progonu hrvatstva, kršćanstva, o rodoljubima prognanima na sve četiri strane svijeta. Jasno je da je takvih slučajeva bilo, ali je sve to u jednom času postalo privlačan trend.
Goran Tribuson, književnik, o njemu jako lošim „devedesetima“, Novi list
 

DAIDŽE

 
- Stepinčev slučaj najbolje pokazuje koliko su Crkve u krizi, tj. i ona Katolička u Hrvatskoj, i ona Pravoslavna u Srbiji, i koliko su obje snažno politizirane i nacionalizirane.
Fra Drago Bojić, bosanski franjevac, teolog i publicist, Nacional
 

KOMENTARI

 
- Ne navijam niti za jedan klub u HR, navijam za lijepi nogomet... Nekad je to bio Hajduk, pa neko vrijeme Rijeka, danas Dinamo... Tužan sam što takvi koji mrze Hrvatsku, Hrvate i hrvatsku reprezentaciju vode Hajduk... Ovo je samo posljedica toga što polupismeni klošari vode klub. Nogomet je biznis, a biznis na engl. znači rad/posao... U Hajduku nitko već godinama ne zna za rad, ali znaju za klošarenje, opijanje, drogu, kladionice, podmetanje, kmečanje...
Komentar u Slobodnoj Dalmaciji na novog posrtanja Hajduka, https://www.slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/clanak/id/614369/hajduku-slijedi-nova-kazna-uefa-e-moguce-i-izbacivanje-iz-europe
 

NAKNADNO PRIZNANJE

 
- Matija Posavec bio je jedan od onih koji su u noći preokreta s Predsjedništva do Središnjeg odbora jako puno radili na tome da HNS podrži moju vladu i moju parlamentarnu većinu.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade o nervoznom međimurskom županu, Direktno
 

PODSJEĆANJE

 
- Kapitulacijom fašističke Italije 1943. godine od ostataka te države Mussolini je zajedno sa Hitlerom ustrojio Repubblica di Salo u čijem je sastavu bila i teritorija Istre. U toj republici su na vlasti bili fašisti. Da je to bila država i imala svoju oružanu snagu i imala organiziranu vlast dokaz je da je imala svoju vojsku popunjenu sa fašistima iz Istre.
Sergio Rabar, general Hrvatske vojske iz Rovinja poručuje Furiju Radinu, Glas Istre
 
- Lijanović je osuđen za višemilijunski privredni kriminal i pljačku proračuna FBIH. Kukić, Lagumdžija, Inzko  nikad se nisu ispričali za ustoličenje ove poštenjačine u ministarsku funkciju. Isti danas dociraju o Aluminiju.
Urednički komentar portala Poskok.info
 
- Žalosna je činjenica odnos prema žrtvama Drugoga svjetskog rata i poraća gdje objektivno proučavanje tog razdoblja još nije dovršeno, iako je monopol nad povijesnom istinom u Hrvatskoj prestao još 1990. godine. Čini se da nekima, i s desne i s lijeve strane, odgovara to stanje. Tako nalaze posao, pa i zaradu za svoja politiziranja, čak i na račun društvenog budžeta, a time samo unose nepotrebnu radikalizaciju u hrvatsko društvo.
Kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup na misi za Domovinu u crkvi Sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu na Dan državnosti
 

UNITARNA BiH

 
- Bosna i Hercegovina treba da bude država njenih građana. Ne smije biti nikakve podjele po nacionalnom principu. BiH su napali Srbija i Hrvatska. Svaki građanin Bosne i Hercegovine koji je za jedinstvenu BiH treba da se izjasni kao Bosanac odnosno Hercegovac ili kao Bošnjak. Ne treba zaboraviti da su se stanovnici BiH od njenog postanka pa do 1. svjetskog rata zvali Bošnjaci bez obzira na vjeru i svi su učili i govorili isti jezik - bosanski. Najstariji rječnik na Balkanu je Bosanski rječnik, koji je izdat 1631. godine. Prvi srpski rječnik je izdat 200 godina kasnije, 1831 godine. I ne zaboravite nacionalno izjašnjavanje je samo izjašnjavanje. Stanovnici BiH pripadaju istoj etničkoj grupi sto je i znanstveno dokazano. Mi smo preko 70 posto potomci Ilira, a imamo samo 15 % slavenskih gena. Tko ne vjeruje neka pošalje svoj DNK na analizu pa će se lako uvjeriti.
Alen Mostarac, komentar u sarajevskom Oslobođenju, https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/mario-karamatic-bih-se-krece-prema-neizbjeznom-kraju-bosnjaci-ce-moliti-za-basca-drzavicu-474312
 

VELIKOBOŠNJAŠTVO

 
- Pristup otvorenome moru nikako ne može biti protiv nečijeg interesa, ni entiteta niti bilo kojega građanina. To je besmislica.
Bakir Izetbegović, bošnjački čelnik o reakciji Milorada Dodika da poništi namjeru bošnjačkih članova Predsjedništva BiH o zabrani izgradnje Pelješkoga mosta, Fena
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Film redateljice Dane Budisavljević Dnevnik Diane Budisavljević pomeo je Vrdoljakovu papazjaniju o generalu Gotovini i trijumfirao je na 66. filmskom festivalu u Puli.
Drago Pilsel, politički i novinarski obraćenik, Autograf
 
- Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, davanjem potpore vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi vezano za odluku Ustavnog suda o dvojezičnosti u Vukovaru, ušla je u sukob s Ustavnim sudom.
Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a i glavni Plenkovićev HDZ-HNS-SDDS koalicijski partner, Večernji list
 

ZAMJENA TEZA

 
- Uvijek imamo nekoga u Predsjedništvu BiH koji štiti interese susjednih zemalja. U ovom slučaju ponovno je riječ o situaciji u kojoj jedan entitet preuzima ingerencije države. Upravo je to razlog iz kojeg BiH ni do danas nema formiranu novu vlast iako je od posljednjih izbora proteklo više od osam mjeseci.
Bakir Izetbegović, bošnjački čelnik zatečen potezom Milorada Dodika da poništi namjeru bošnjačkih članova Predsjedništva BiH o zabrani izgradnje Pelješkoga mosta, Fena
 
- Vetom na odluku Predsjedništva BiH o Pelješkom mostu Narodna skupština RS povrijedila vitalni interes BiH kao države. Takvo je ponašanje opasno i time se sutra mogu ugroziti stvarni vitalni interesi.
Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH o potezu Milorada Dodika da poništi namjeru bošnjačkih članova Predsjedništva BiH o zabrani izgradnje Pelješkoga mosta, Fena

Anketa

Hoće li predsjednik Vlade A. Plenković, zbog afere Josipe Rimac, prvoga smijeniti ministra Tomislava Ćorića?

Petak, 18/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1708 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević