Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Zagovornik sam velike koalicije i ne razumijem tu tvrdoglavost da nitko ne želi ni sa kim sjesti i razgovarati. Mnogi tvrde da je to nemoguća misija, a ja i dalje mislim da bi velika koalicija bila korisna za Hrvatsku. To me nitko ne može razuvjeriti pa ću možda kao Don Quijote i Sancho Panza umrijeti, a to neće biti ostvareno. Ako velika koalicija može funkcionirati u Njemačkoj, zašto ne bi mogla i kod nas.
Franjo Gregurić, bivši predsjednik Vlade demokratskog jedinstva, a danas potpredsjednikHrvatskogacrvenog križa i počasni predsjednikHrvatske vatrogasne zajednice, Glas Istre

- Čović je bio sudionik izbornog procesa u kojem je izgubio. Sjetimo se da je po istim izbornim pravilima ostvario mandat kakav je sad ostvario Komšić.
Ovako Vlaho Orepić, donedavni Mostov ministar policije u bošnjačkom Sarajevu brani unitarni izbor Ž. Komšića za tzv. hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Vijesti.ba

- U Oluji je bilo zločina, dogodile su se osvetničke akcije u kojima je stradalo oko 600 civila. To nitko pametan ne može negirati i to je sramota koja se nije smjela dogoditi.
Ivo Goldstein, mali sin velikoga knjižničara Slavka Goldsteina iz Karlovca, koji je poslije 1945. pobjegao u Izrael i kasnije se vratio, Hina, Novi list
 
- Vukovar je specifičan jer znamo što se događalo tamo za vrijeme rata, odnosno velikosrpske agresije na Hrvatsku i kakvu je žrtvu on podnio. Naravno da onda tu treba balansirati, poštivati i političko-povijesni kontekst koji postoji u Vukovaru i ono što proizlazi iz propisa koji su na snazi u Republici Hrvatskoj. To je suština, da se u dijalogu između Hrvata i srpske nacionalne manjine u gradu Vukovaru pronađu nekakva rješenja koja bi bila prihvatljiva i jednima i drugima. Tu potreban kompromis: "Tu ne može biti ‘ili-ili’".
Mato Palić, ustavnopravni stručnjak i profesor ustavnih i političkih znanosti na osječkom Pravnom fakultetu o novom nametanju ćirilice u Vukovaru, Direktno
 
- Poslije referenduma i posebno prije njega, da se to pitanje potegnulo došlo do obračuna, a i krvoprolića kao što je bilo u Bosni. Da nije znao da crkve i manastiri pripadaju državi Crnoj Gori Đukanović ne bi to pitanje ni potezao. On to dobro zna. Crkvena imovina, crkve, manastiri, zemljište će biti u vlasništvu države. A poslije ćemo vidjeti. Valjda ga ne će opet dati Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Ako bi njoj dali ponovno, onda ne bi ni pokretali sve ovo, je li tako?
Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo u emisiji Razgovor s patrijarhomna Radio Sarajevu o vrijeđanju njega i negiranju Crnogoraca i CPC-a od strane srpskog patrijarha Irineja
 
- Milanoviću, kada me već spominješ, reći ću ti, prestani sliniti kada razgovaraš s IDS-om. Pokaži bar malo karaktera kada nisi u stanju trunku ponosa i dostojanstva. Ne ponizuj se. Prestani glumatati.
Damir Kajin, bivši čelnik IDS-a obraća se Zoranu Milanoviću, Direktno
 

TVRDNJE

 
- Vrijeme je da počnemo razmišljati što dalje, jer je očigledno da najmanje jedan narod ne želi zemlju u kojoj bi sva tri konstitutivna naroda bila ravnopravna, da žele dominirati u ovoj zemlji, a to je u ovakvoj kompleksnoj državi jednostavno nemoguće. To znači lagano umiranje BiH u agoniji i mislim da će na kraju upravo ovi što opstruiraju uspostavljanje bilo kakvog normalnog sustava na kraju moliti da im damo neku “bašča državicu”.
Mario Karamatić, predsjednik HSS-a BiH i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora o novom pokušaju majorizacije Hrvata, Oslobođenje
 
- U svom pamfletu „onorevole“ Radin nikakvim argumentima, dokazima i činjenicama nije osporio moje tvrdnje poglede i viđenja da po statutu Talijanska nacionalna manjina ima pravo na 4 vijećnika u gradskom vijeću grada Rovinja a pripada ih 2. Dakle oduzeta su 2 vijećnika većinskom narodu. Pripadnika talijanske nacionalne manjine po popisu od 2011. godine ima 1485, od kojih 125 ne govori talijanskim jezikom.
Sergio Rabar, general Hrvatske vojske iz Rovinja poručuje Furiju Radinu, Glas Istre
 
- U Švedskoj je katastrofa – u pojedine kvartove je opasnije ući nego u Kabul. Ali o tome gotovo ništa ne možete pročitati u medijima. Nije 'politički korektno'. Statistike o, na primjer, silovanjima, skrivaju se, a javna je tajna da su s migrantskim valom slučajevi silovanja skočili u nebo. Eto vam primjera iz života - sjedio sam s prijateljima u Švedskoj, u malom gradiću gdje su se preselili iz Stockholma. Na večeru je došla i njihova susjeda s kćerkom koja je u taj gradić preselila iz Malmöa jer se bojala za život vlastitog djeteta. Kći, 14-godišnjoj plavokosoj i plavookoj Šveđanki je bila prisiljena kosu bojiti u tamno u strahu da ju u razredu novopridošle školske kolege ne siluju. Plavokose su im, naime, posebno 'po ukusu'.
Robert Valdec, istraživački novinar o migrantima u Švedskoj, HKV
 
- Došli smo do neobjašnjive pojave da se danas u Hrvatskoj o svemu – barem nominalno – može raspravljati, samo je tema partizanskih i komunističkih zločina nedodirljiva. Naime, u odnosu na doba komunizma, postoji tek blagi pomak koji stidljivo kaže da je bilo zločina i s partizanske strane i u komunističko vrijeme.
Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački 2. VI. 2019. povodom 74. obljetnice Maceljske tragedije i žrtava Hrvatskoga križnog puta
 
- Pravi lideri ne plaše se okružiti znalcima i onda, uvjereni u vlastite sposobnosti, dirigirati vrhunskim orkestrom. Plenković je opet pokazao da nije taj.
Robert Bajruši, novinar Jutarnjega lista
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Portal, koji se zove Vjera i djela, je stanovito okupljalište katoličkih fundamentalista.
Drago Pilsel, bivši bogoslov u Buenos Airesu, Autograf
 
- Uostalom, biti drugi na svijetu uspjeh je takav da bi i koji mjesec na godinu trebalo šetati naokolo u dresu na kojem piše »Modrić a ne svjedok«. Od toga nije veće ni kad si prvi.
Siniša Pavić, novinar Novoga lista izruguje sjećanju na obljetnicu uspjeha hrvatskih nogometaša na SP-u u Rusiji
 
- Sadašnja hrvatska politika po mnogočemu sliči Tuđmanovoj, a većina hrvatskih građana je još uvijek mentalno u devedesetim godinama. Kako je to zastrašujuće porazno za hrvatsko društvo i za hrvatski narod na ovim prostorima. Ne volim paušalne, jeftine i populističke analize, ali čini se da ovakav hrvatski narod, generalno, i ne može imati bolju vlast jer bi to bila lažna, vještačka, uljepšana slika toga naroda koji je općenito politički nepismen, kulturno zapušten, moralno oronuo, nacionalistički opijen, vjerski zatucan.
Fra Drago Bojić, bosanski franjevac, teolog i publicist, Nacional
 
- Pojavili su se i novinski mediji, opskurni naravno, tobože posve istiniti, u kojima su se nizali popisi raznih udbaša, kosovaca, jugofila i srpskih doušnika, baš onako kako izgledaju liste za odstrel. Iako je nadbiskup Kuharić rekao »ako je on tebi spalio kuću, ti njemu ne smiješ«, i u crkvenim su se redovima pojavili ljudi u mantijama koji su blagoslovili topove, filofašističko se znakovlje moglo vidjeti po zidovima ulica, a i sam je državni poglavar izjavio kako mu žena srećom nije ni Srpkinja i Židovka. Što se pak tiče jasenovačkog logora, on je jednostavno prepušten aritmetici permanentnoga smanjivanja žrtava.
Goran Tribuson, književnik, o njemu jako lošim „devedesetima“, Novi list
 
- Bivši ministar obrane tzv. Herceg-Bosne Bruno Stojić je pred Haaškim tribunalom pravomoćno osuđen za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu, koji je imao za cilj podjelu BiH i trajno uklanjanje bošnjačkog stanovništva s okupiranih teritorija.
Službeno priopćenje SDA nakon posjeta Milijana Brkića Hrvatu Bruni Stojiću u zatvoru
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Trebamo novu politiku prema BiH koja će poštivati i podrazumijevati činjenicu da je BiH domovina Hrvata koji u njoj žive u suživotu sa konstitutivnim i ostalim narodima.
Vlaho Orepić, Mostov čelnik za posjeta bošnjačkome Sarajevu, Vijesti.ba
 
- Incident je posebno bolan zbog činjenice da tri različite generacije mladih ne samo da su odgojene u nazadnom plemenskom stilu u kojem voljeti svoju naciju (što nije ništa loše, dapače), znači istodobno mrziti i sve druge, već i stoga što bez obzira na sve škole koje su prošli očigledno ne znaju nimalo o povijesti Istre koja je često bila i povijest hrvatstva na tom području. Da su samo to znali, reakcija vjerojatno ne bi bila ovakva kakva je bila.
Marinko Krmpotić, novinar Novoga lista o nekoj trojici mladića koji su u Puli napali nekoga čovjeka…
 
- Držao sam da se promijenio sustav, a prema sustavima nikad nisam gajio bianco povjerenje.
Goran Tribuson, književnik, o njemu jako lošim „devedesetima“, Novi list
 
- Mudar netko je odlučio silom nam i intravenozno uštrcati dozu zajedništva, ponosa i sreće. Valjda je procjena da nam svega toga fali. Ili je nasušno ovom našem turizmu trebao još jedan dernek koji će na kratko poboljšati konačne brojke od sezoni koja na sebe ne sliči. Ali, kad smo već krenuli ovim putem može li se još koji doček još kojeg sportaša i sportašice dekretom slaviti svaku godinu!? Šta bi recimo falilo da se prisjetimo dočeka Gorana Ivaniševića u Splitu nakon što je osvojio Wimbledon. Bome je bilo sreće i na kopnu i na moru, bilo je i ponosa jer nije on to sam servirao i trčao na mrežu već smo svi mi njegov reket zajedno držali, a kad zajedno držiš s nekim palicu zajedništvo je neizbježno. Može li i to u kalendar pod obavezno, baš kao i titule NK Rijeke, vaterpolo uspjesi, ili zlato na preči. Zašto da sve ostane samo na Daliću i Vatrenima, kad može cvasti tisuću cvjetova u zemlji koja je sretna samo kad je u kockastom i u gomili i na cesti.
Siniša Pavić, novinar Novoga lista izruguje sjećanju na obljetnicu uspjeha hrvatskih nogometaša na SP-u u Rusiji
 
- Tom se nagradom Pula još jednom potvrdila kao do srži liberalan i antifašistički grad. Ali, to glasovanje očito je bilo i svojevrsna reakcija Puljana na nacionalističku eksproprijaciju festivala, s “Generalom” na otvaranju, s Kolindom Grabar-Kitarović u protokolu i s njenim hvalospjevom Antunu Vrdoljaku kao - eto - “režiseru domoljubu”. Pula nije grad koji rogobori glasno. No, u miru glasačkog klika odaslala je jasno poruku što joj paše.
Jurica Pavičić, filmski kritičar Jutarnjega lista o sramnim odlukama ocjenjivačkoga suda na Puljskom filmskom festivalu
 

DAIDŽE

 
- To savezništvo (Čovića i Dodika) pogubno je za katolike i Hrvate u Bosni. Taj savez je posve u duhu srpske i hrvatske politike devedesetih godina, dakle one politike koju su vodili Milošević i Tuđman, odnosno njihovi bosanski-hercegovački trabanti Karadžić i Boban. Riječ je o republičko-srpskom i herceg-bosanskom političkom projektu koji su etničkim čišćenjem u ratu i Daytonskim sporazumom u miru ozakonjeni i koji u praktičnom, duhovnom i nacionalnom smislu funkcioniraju doista kao dijelovi Srbije, odnosno Hrvatske.
Fra Drago Bojić, bosanski franjevac, teolog i publicist, Nacional
 

HRVATSKI JEZIK

 
- Novoizabrani predsjednici Republike zaklinju se na Ustav uz OBAVEZNO (hrv. obvezno, obvezatno).
Robert Bajruši, novinar Jutarnjega lista
 
- Facebook: 1,6 milijuna nasjelo na poziv da vide VANZEMALJCE (hrv. izvanzemaljce)
Naslov Hinine vijesti
 

IZDAJA

 
- HDZ-a BiH ne prihvaća činjenicu da je izgubio izbore i da ne predstavlja hrvatski narod u BiH. Tu je posebno do izražaja došla taština Dragana Čovića koji se ponaša kao razmaženo dijete kojemu je uzeta igračka. Tih činjenica je svjestan HDZ u Republici Hrvatskoj, koji predvodi vladajuću većinu koja je toliko tanka da ovisi trenutno i od dvije "Čovićeve" ruke u Saboru, ali i o budućoj izbornoj "asistenciji HDZ-a BiH" sa glasovima koji proizlaze iz lažnih prebivališta u Hrvatskoj.
Vlaho Orepić, Mostov čelnik za posjeta bošnjačkome Sarajevu, Vijesti.ba, https://vijesti.ba/clanak/455756/u-aluminij-ni-muha-nije-mogla-uletjeti-bez-dozvole-hdz-a
 

KOMENTARI

 
- Ne Raduj se nevolji neprijatelja svojih i neka ne zaigra srce tvoje na muku njegovu. Jer će gospod Bog gnjev svoj da odvrati sa njega na tebe... Netko je jučer na sve strane likovao kada je poginuo taj Hrvatski vojnik u sastavu NATO-a. A vidite kako se većmo danas prevrnuo autobus sa 20 naših vojnika kod Vranja!
Stevan, http://www.politika.rs/sr/clanak/434450/Blamaza-hrvatske-vojske-zbog-koje-je-hitno-reagovao-NATO
 

LAŽ

 
- Film „Dnevnik Diane Budisavljević“ redateljice Dane Budisavljević apsolutni je pobjednik 66. filmskog festivala u Puli. Film temeljen na dnevnicima humanitarke koja je tijekom nacističke NDH spasila 10 tisuća srpske djece…
Jurica Pavičić, filmski kritičar Jutarnjega lista izmišlja povijest, jer su srpsku djecu s Kozare, stradale u borbama između tamošnjih partizana i četnika 1942., spasile vlasti NDH i Katolička Crkva na čelu s nadbiskupom Alojzijem Stepincem
 
- Dan ustanka slavi se u počast borcima koji su nakon brojnih ustaških zločina nad Srbima 27. jula 1941. krenuli u borbu s obje strane gornjeg toka rijeke Une.
Nenad Jovanović, novinar Pupovčevih velikosrpskih Novosti laže i negira srpsko partizansko i četničko klanje Hrvata u Lici, na sjeveru Dalmacije i zapadnoj Bosni u srpnju i kolovozu 1941.
 

NAKNADNO PRIZNANJE

 
- Matija Posavec bio je jedan od onih koji su u noći preokreta s Predsjedništva do Središnjeg odbora jako puno radili na tome da HNS podrži moju vladu i moju parlamentarnu većinu.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade o nervoznom međimurskom županu, Direktno
 

NEZNANJE

 
- Sanaderova nasljednica Jadranka Kosor je krajem 2012. smijenila čak četvero svojih ministara
Robert Bajruši, novinar Jutarnjega lista ne zna, jer je J. Kosor bila predsjednica Vlade od 4. VII. 2009. do 21. V. 2012.
 

PODSJEĆANJE

 
- U Trstu je obnovljena 60 legija MVSN (dobrovoljačka milicija za nacionalnu sigurnost) u sastavu GRN (republikanska nacionalna straža) raspoređena po Istri. Već 21. 11. 1943. godine utemeljen je drugi puk milicije za teritorijalnu obranu (MDT) raspoređena po Istri i otocima Lošinju i Cresu. U sastavu tog puka bila je leteća jedinica koja je činila zvjerstva nad antifašistima Istre. U ljetu 1944. godine utemeljene su crne brigade koje su djelovale po Istri. Utemeljio ih je osobno Mussolini 21. 6. 1944. godine.
Sergio Rabar, general Hrvatske vojske iz Rovinja poručuje Furiju Radinu, Glas Istre
 
- Mediji pod kontrolom sarajevskog nacionalizma niti u jednoj riječi ne spominju katastrofalan učinak Vlade Platforme i menadžerske ugovore Platforma upravitelja u Aluminiju tijekom nametnute Vlade. Podsjećamo razdoblje 2010.-2014. razdoblje je prvih ozbiljnih zaduženja Aluminija koji se više nisu mogli kontrolirati. Šef Kukićeve i Zlatkove Platforme za kasapljenje Aluminija u to doba bio je Ivo Bradvica. U tom smislu nisu neosnovane teze da je cilj bošnjačke Platforme bio toliko zadužiti Aluminij da se on više nikada ne oporavi. Prvo pravo ozbiljno financijsko ranjavanje Aluminija događa se pod Kukić-Lagumdžija upravom.
Urednički komentar portala Poskok.info

 

PRAVO PITANJE

 
- Uopće me ne zanima što si razgovarao s Borisom Miletićem! Ako je ovaj uopće o čemu razgovarao. Sumnjam da si im poručio da ćeš Istru očistiti od droge. Sigurno nisi zatražio da te u kampanji podrže samo oni koji su se prethodno testirali na drogu. Jesi li im rekao da se međunarodna ekipa koja je pljačkala Istru ne će dobro provesti? Znaš li da dobitnici najviših istarskih priznanja čame u talijanskim zatvorima? Molim te, prestani pričati o Uljaniku i 3. maju, jer ti o tome ne znaš ništa. A ja ću te podučiti: kao što Istru nitko nije pokrao izvana, tako su i Uljanik uništili Puležani, a ne oni preko Učke.
Damir Kajin, bivši čelnik IDS-a pita Zorana Milanovića, Direktno
 
- Ako imamo izvršnu vlast koja se otela kontroli i koju uz HDZ čine i oni koji bi htjeli povratak na staro i koje ne djeluju u hrvatskom nacionalnom interesu, prije svih tu mislim na HNS i SDSS, zašto ne bi mogli imati neposredno od naroda izabranu vlast?
Željko Olujić, odvjetnik, Direktno
 

PRIZNANJE

 
- S konzervativnog krila hrvatskog društva i politike sad će vjerojatno krenuti prigovori da je “odnarođena elita” hribarovske kinematografije “nastavila po svome” i da daje nagrade “jugočetničkim narativima” i svojim liblinzima u zatvorenom krugu uhljeba i klijentista.
Jurica Pavičić, mjerilo stvari Jutarnjega lista za kulturu, a posebice za film o nagradama na ovogodišnjem Puljskom filmskom festivalu
 
- Godine 2000. (moj) stric Otto javlja (mome) tati: "Tvoj sin Drago radi za Židova Soroša".
Drago Pilsel, politički kameleon nakon dolaska iz Argentine i raskida s Katoličkom Crkvom, Autograf

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Nedjelja, 09/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 953 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević