Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Temeljem informacija koje smo dobili jučer na užem kabinetu i prema metodologiji statističkog uzroka, čini se da je skupljeno dovoljno potpisa. Naša je zadaća da o procijenjenom broju potpisa obavijestimo Hrvatski sabor.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade u Osijeku 28. VIII. 2019., Index
 
- Razumljivo je što se najveći dio Srba u Hrvatskoj pobunio prije 30 godina protiv takvog režima i što je i dalje protjerani Srbi iz Hrvatske žive u Srbiji, gdje su otpočeli novi život.
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik nakon najnovije velikosrpske provokacije u Uzdolju kod Knina, Blic
 
- Stižu ružne vijesti iz Republike Srpske Krajine, a radi se o napadu hrvatskih huligana koji su upali u kafić u općini Biskupija kraj Knina gdje su pretukli goste koji su gledali utakmicu Young Boys i Crvena zvezda.
Vladimir Đukanović, srbijanski zastupnik iz Narodne (radikalne) partije Aleksandra Vučića, Oslobođenje
 
- Situacija u Hrvatskoj nije dobra. U proteklih dva ili tri mjeseca imamo povećan broj vrlo ozbiljnih, ne incidenata, nego vrlo ozbiljnih nasilnih radnji, prema ljudima, njihovoj imovini, njihovoj etničkoj pripadnosti... To je, nažalost, ono što Hrvatsku izdvaja iz ostataka prostora bivše Jugoslavije, gdje slika, istina, nije najljepša, ali Hrvatska u tom pogledu preuzima vrlo neslavnu zastavu.
Milorad Pupovac, predsjednik velikosrpskoga SD(S)S-a za Radio Sarajevo 24. VIII. 2019., https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/regija/pupovac-hrvatska-postaje-faktor-nestabilnosti-na-prostorima-bivse-jugoslavije/348680
 
- USTAŠKI NAPAD NA SRBE U KNINU! Vulin: Napadaju našu decu jer su Srbi, a ne zato što vole Zvezdu
Naslov u beogradskom Kuriru, https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3307971/ustaski-napad-na-srbe-u-kninu-vulin-napadaju-nasu-decu-jer-su-srbi-a-ne-zato-sto-vole-zvezdu
 
- Hrvatski Indeks: Kako je Pupovac današnju Hrvatsku uporedio sa NDH i ZAŠTO JE U PRAVU
Naslov članka beogradskoga Blica 23. VIII. 2019., https://www.blic.rs/vesti/svet/hrvatski-indeks-kako-je-pupovac-danasnju-hrvatsku-uporedio-sa-ndh-i-zasto-je-u-pravu/zpfense
 
- U kontekstu rata Srbi su proglašeni zločincima i agresorima koji još uvijek nekažnjeno šeću Hrvatskom, a stanje neprijateljstva prema njima održava se i u miru. O tome se podučavaju i djeca koja iz cijele Hrvatske dolaze u Vukovar na satove mržnje.
Srđan Milaković, predsjednik DSS-a iz Vukovara u priopćenju punom mržnje
 
- Pred našim očima odvija se nešto što neki ne će priznati a to je jedan val fašizacije u Europi ali i fašizacije i ustašizacije u Hrvatskoj.
Stjepan Mesić, neuništivi politički kameleon u Ruduši na obilježavanju obljetnice protuhrvatskog Prvog splitskog i Prvog solinskog partizanskog odreda, Tportal
 
- Ovaj događaj (u Ruduši) ukazuje što je to bila NDH, da je to bila ne samo neofašistička tvorevina nego i da je bila u najbrutalnijoj funkciji koja guši, ubija i maltretira svoj vlastiti narod, a da ne govorimo o prodaji  Dalmacije i otoka  Italiji.
Budimir Lončar, jugoslavenski političar i diplomat koji se tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku 1991. u UN-u izborio za embargo „svojoj“ Hrvatskoj u cilju da nas Srbija i JNA lakše pokore i pobiju u Ruduši na obilježavanju obljetnice protuhrvatskog Prvog splitskog i Prvog solinskog partizanskog odreda, Tportal
 
- Da vladajući imaju hrabrosti i integriteta, priupitali bi Pupovca u čijoj je sad službi i zašto dolijeva ulje na vatru kad to nije u interesu ni srpske manjine ni hrvatske većine. Svako nasilje treba osuditi, a počinitelje kazniti sukladno zakonu, dok je politiziranje potpuno kontraproduktivno i stvara dodatne frustracije koje mogu uroditi samo novim nasiljem.
Ruža Tomašić, hrvatska eurozastupnica na facebooku
 
- Danas je prihvatljivo nekoga udariti zato što je Srbin.
Boris Milošević, predsjednik SNV-a u Saboru nakon navijačkih izgreda kod Knina, Politika, Beograd
 
- Dosta je bilo športskog i upravljačkog lutanja. Želimo stabilnost što prije i očekujemo od predsjednika Uprave da posao u instituciju zvanoj Hajduk radi časno, pošteno i stručno.
Toni Baletić, predsjednik udruge Naš Hajduk nakon sramne eliminacije bilih od nekih tamo Maltežana, Slobodna Dalmacija
 

TVRDNJE

 
- Milorad Pupovac iz dana u dan sve više podsjeća na Raškovića, Babića i Martića koji su sličnom retorikom strašili pripadnike srpske manjine u Hrvatskoj i okretali ih protiv njihove domovine. Tad je nametanje stigme ustaštva hrvatskom narodu i državi služilo kao priprema za velikosrpsku agresiju, a da vladajući imaju hrabrosti i integriteta, priupitali bi Pupovca u čijoj je sad službi i zašto dolijeva ulje na vatru kad to nije u interesu ni srpske manjine ni hrvatske većine. Svako nasilje treba osuditi, a počinitelje kazniti sukladno zakonu, dok je politiziranje potpuno kontraproduktivno i stvara dodatne frustracije koje mogu uroditi samo novim nasiljem.
Ruža Tomašić, hrvatska europarlamentarka na facebooku o velikosrbinu Miloradu Pupovcu
 
- Bilo bi zaista krajnje neodgovorno da kolega zastupnik Pupovac dopusti da njegove izjave o nemilom incidentu kod Knina, koji je za svaku osudu i koji hrvatska policija temeljito istražuje, služe za širenje netrpeljivosti unutar Hrvatske i prema Hrvatskoj. Umjesto toga bi mogao iskoristiti povijesnu priliku i javno se nedvosmisleno distancirati od skandalozne i za hrvatsko-srpske odnose vrlo štetne izjave Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, kojemu je 'razumljivo' da se početkom 1990-ih godina 'najveći dio' Srba u Hrvatskoj pobunio protiv svoje države.
Miro Kovač, čelnik HDZ-a, Tportal
 
- Jedina ispravna reakcija na takve izjave srpskog predsjednika je povlačenje veleposlanika iz Beograda i blokada njihovog ulaska u EU. Međutim, za takav potez trebamo državnike, a ne poltrone.
Dr. sc. Mato Palić, profesor ustavnog prava na Pravnom fakultetu u Osijeku, Narod, https://narod.hr/sport/dacic-o-izjavi-mvep-a-licemjerno-je-traziti-prava-hrvata-u-srbiji-dok-napadaju-srbe-jer-gledaju-crvenu-zvezdu
 
- Macron nije dorastao ovoj raspravi. On je oportunističko kopile (portugalski 'calhorda') koje traži potporu francuskog agrarnog lobija.
Abraham Weintraub, brazilski ministar prosvjete o napadima francuskoga predsjednika na brazilsku domoljubnu vlast, Hina
 
- Vatikan je iznevjerio najplemenitije očekivanje Hrvata da se Stepinac proglasi svetim, a Zamagni nam sada s istim prezirom prema hrvatskoj suverenosti dijeli političke lekcije. Sramotno!
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista o izjavi šefa Papinske akademije društvenih znanosti u Vatikanu Stefana Zamagnija da neka Hrvati ne vjeruju suverenistima

- Macron je Macrocon (od Macron i 'con', što na francuskom znači glupan).
Olavo de Carvalho, brazilski pisac i savjetnik predsjednika Jaira Bolsonara na twitteru, Hina
 
- Macron je idiot.
Eduardo Bolsonaro, sin brazilskoga predsjednika Jaira i zastupnik u brazilskom saboru, Hina
 
- Macron ima kolonijalni mentalitet.
Jair Bolsonaro, brazilski predsjednik protiv francuskoga predsjednika, AP
 
- Dvadeseto stoljeće ostat će u sjećanje kao najkrvavije zbog ratova, ali i vladavine tiranije fašizma, nacizma i komunizma.
Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski na groblju u Bilama kod Mostara na Europski dan sjećanja na žrtve nacionalsocijalizma, fašizma i komunizma
 
- Ne pregovara se o dugoročnim, strateškim stvarima, kao što je budućnost drzave, zbog kratkoročne stvari kao što je formiranje Vlade. I druge države imaju krize vlade, pa raspišu izbore, ili uključe nove stranke, ali ne diraju temelje države. Bosna je svakako toliko decentralizirana da se sav konkretan život regulira u skupštinama i vladama kantona/županija, pa se može izdržati neko vrijeme i bez "državnog" Vijeća ministara. Ustvari, Srbin Dodik i posrbica Izetbegović samo traže načine kako da nam prodaju svoj cilj da budućnost BiH vežu za Rusiju i Srbiju, a ne za zapad i demokraciju.
Muhamed Borogovac, glavni urednik Bosanskog glasnika iz Chicaga o novom Bakirovom odustajanju od ulaska u NATO
 
-Niste adekvatno reagirali povodom verbalne agresije gospodina Tijanija i kasnije Lorenca Gori iz Trsta na konstataciju da je istra i Dalmacija Talijanska. Ni Vi onorevole Radin kao ni gradonačelnici cijele Istre, Centar za povijesna istraživanja u Rovinju pa i talijanska unija niste to ozbiljno osudili ili je taj ispad bio poruka nekima u istri da rade dobro i da tako nastave i dalje.
Sergio Rabar, general Hrvatske vojske iz Rovinja poručuje Furiju Radinu, Glas Istre
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Manifestacija netolerancije i neprihvaćanja razlika, te pokušaj poništavanja razlika su tijesno povezane s historijskim revizionizmom koji se u Hrvatskoj ogleda u tome da se pokušava rehabilitirati ustaški pokret i ustanoviti ga u novom europskom kontekstu, u novoj europskoj Hrvatskoj. U tome značajnu ulogu imaju pojedini članovi episkopata lokalne Katoličke crkve i klera općenito, imaju pojedine veteranske organizacije, pojedine političke stranke i nevladine organizacije koje su nastale uz tijesnu povezanost s episkopatom lokalne Katoličke crkve i nacionalne Katoličke crkve i političkih stranaka koje su s njima povezane kao njihovo političko krilo.
Milorad Pupovac, predsjednik velikosrpskoga SD(S)S-a za Radio Sarajevo 24. VIII. 2019., https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/regija/pupovac-hrvatska-postaje-faktor-nestabilnosti-na-prostorima-bivse-jugoslavije/348680
 
- Dosta je napada na Srbe u Hrvatskoj, koji, nisu ni spontani ni izolirani, već organizirani.
Boris Milošević, predsjednik SNV-a u Saboru nakon navijačkih izgreda kod Knina, Politika, Beograd
 
- Strašan i divljački napad na Srbe u Dalmaciji sasvim se prirodno uklapa u društvene prilike u kojima živimo iako su mnogi, bez pokrića,vjerovali da se tako nešto u hrvatskom društvu ne može dogoditi.
Srđan Milaković, predsjednik DSS-a iz Vukovara u priopćenju punom mržnje
 
- Republika Hrvatska danas predstavlja jednu od zemalja u kojima je radikalna desnica, odnosno fašizam, u naglom porastu.
Urednički komentar na bošnjačkom portalu Vijesti.ba u vlasništvu Bakira Izetbegovića
 
- Za dom spremni je ustaški i fašistički pozdrav.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik u Ruduši na obilježavanju obljetnice protuhrvatskog Prvog splitskog i Prvog solinskog partizanskog odreda, Tportal
 
- Nama je dosta! Saborski zastupnici, hrvatski eurozastupnici, članovi diplomatskog kora i ministri u Hrvatskoj vladi veličaju ustašku ideologiju.
Milorad Pupovac, neokrunjeni kralj srpske manjine u Hrvatskoj u Saboru, Politika, Beograd
 
- Kolinda nije reagirala na napade jer je u kampanji i boji se da ne izgubi koji glas. Žena je to, koju prije svega doživljavam da glumi svoju ulogu predsjednice i njoj je jedino i samo bitno da ostane predsjednica u svom ružičastom dvorcu. Sve je to samo gluma, to bacanje na nogometaše, te lažne suze, ta ljubav, veliko hrvatstvo… Svaki njezin potez unaprijed je isplaniran samo sa ciljem da se svidi svojim biračima i ostane na toj poziciji.
Ivana Marković, supetarska gradonačelnica iz SDP-a vrijeđa predsjednicu, Dnevno
 
- U Bosni i Hercegovini (je) devedesetih godina na djelu bio udruženi zločinački poduhvat, što je utvrdio Međunarodni sud u Haagu. Isti onaj sud koji je osudio Ratka Mladića i oslobodio Antu Gotovinu. Niti jedan sud nije idealan pa nije ni taj, ali njegova presuda ostaje zapisana za povijest.
Ladislav Tomičić, novinar Novoga lista
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Nažalost, aktualna kampanja za predsjedničke izbore pokazuje procese gdje se većina kandidata ili dobar dio kandidata natječe u tome tko će se više dodvoriti toj vrsti političke filozofije koju sam oslikao kao historijski revizionizam, rehabilitaciju ustaškog pokreta... To je nešto što nije borba za glasove, to je nešto što ima još skuplju cijenu, a to je borba za vrijednosti koje mogu ostati dugo prisutne u hrvatskom društvu.
Milorad Pupovac, predsjednik velikosrpskoga SD(S)S-a za Radio Sarajevo 24. VIII. 2019., https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/regija/pupovac-hrvatska-postaje-faktor-nestabilnosti-na-prostorima-bivse-jugoslavije/348680
 
- Antifašizam nije ideologija nego je to civilizacijski doseg koje moramo poštivati.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik u Ruduši na obilježavanju obljetnice protuhrvatskog Prvog splitskog i Prvog solinskog partizanskog odreda, Tportal
 
- Naša borba u NOB-u obvezuje nas da se suprotstavimo povijesnom revizionizmu, onome što nije istina, što gasi izvore naših vlastitih vrijednosti, što poništava najveću simboliku našeg hrvatskog  slobodarskog duha i našeg opredjeljenja.
Budimir Lončar, jugoslavenski političar i diplomat koji se tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku 1991. u UN-u izborio za embargo „svojoj“ Hrvatskoj u cilju da nas Srbija i JNA lakše pokore i pobiju u Ruduši na obilježavanju obljetnice protuhrvatskog Prvog splitskog i Prvog solinskog partizanskog odreda, Tportal
 

BOLJŠEVIZAM

 
- ZDS je domaći ekvivalent pozdravu Heil Hitler, zbog čega upotrebu tog poziva treba oštro sankcionirati bez iznimki. Smiješno je da se danas raspravlja oko toga što taj poziv znači. Vrludanje, te prešutno ili izravno odobravanje, znače daljnju fašizaciju kojom se Hrvatska svrstava na stranu zločinaca u Drugom svjetskom ratu.
Katarina Peović, kandidatkinja za hrvatsku predsjednicu iz boljševičke kvote, Vijesti.ba
 
- Većini je Hrvata ionako dosta miješanja vjere i politike.
Robert Bajruši, novinar Jutarnjega lista
 

BUDALAŠTINA

 
- Mi smo za ekstremno normalnu Hrvatsku, u tom smislu smo ekstremisti.
Zoran Milanović, predsjednički kandidat Partije u Varaždinu, Jutarnji list

- HDZ nema potporu birača u Hrvatskoj za volumen vlasti koji obnaša.
Vlaho Orepić, Mostov čelnik za posjeta bošnjačkome Sarajevu, Vijesti.ba
 

DEMAGOGIJA

 
- Nizom političkih poteza značajno sam doprinio tomu da Hrvatska bude priznata kod ključnih međunarodnih institucija i asocijacija, da se stvori povjerenje na osnovi kojeg Hrvatska može biti prihvaćena i priznata. Danas možemo konstatirati da Hrvatska to povjerenje vrlo brzo troši i da, ukoliko se nešto hoće napraviti, mora se obratiti tim istim međunarodnim organizacijama i asocijacijama, od UN-a preko NATO-a, Vijeća Europe, EU-a, a po potrebi i na neke druge adrese koje mogu snažnije utjecati na to kako i na koji način politički sudjeluju u formiranju političkog života dio episkopata lokalne Katoličke crkve.
Milorad Pupovac, predsjednik velikosrpskoga SD(S)S-a za Radio Sarajevo 24. VIII. 2019., https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/regija/pupovac-hrvatska-postaje-faktor-nestabilnosti-na-prostorima-bivse-jugoslavije/348680
 
- Događaj u Kninu je svakako dokaz da je položaj Srba u Hrvatskoj izuzetno težak. Hrvatska je zemlja Europske unije. U njoj, u Europskoj uniji, trebalo bi da bude neprikosnovena sloboda ljudi.
Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, Kurir
 
- Danas je dan kada cijela iseljena hrvatska iskazuje poštovanje i zahvalu svim hrvatskim braniteljima, koji su domoljubno, časno i požrtvovno stali u zaštitu svojega naroda. Stojimo ujedinjeni pred njihovim junaštvom, znajući da će naša djeca zauvijek uživati vrijednosti za koje su se oni borili. Naš je zadatak da svjesno te vrijednosti prenosimo na mlađe generacije.
Gordan Jandroković, čelnik HDZ-a i predsjednik Sabora u Kninu na obilježavanju 24. obljetnice Oluje
 

GLUPOST

 
- Neki ciljano i namjerno žele protjerati Srbe iz Hrvatske.
Milorad Pupovac, neokrunjeni kralj srpske manjine u Hrvatskoj u Saboru, Politika, http://www.politika.rs/sr/clanak/436368/Napadi-na-Srbe-u-Hrvatskoj-nisu-izolovani-nego-organizovani
 
- Najpopularniji pjevač u Hrvatskoj Marko Perković Thompson, čiji koncerti su zabranjeni u brojnim EU zemljama, omiljeni je pjevač hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a ona sama se lično hvali kako njegove pjesme, pune mržnje, pušta u automobilu svojoj djeci.
Urednički komentar na bošnjačkom portalu Vijesti.ba u vlasništvu Bakira Izetbegovića

- Što se tiče Plenkovića, zadnjih godina u RH ustaštvo je normalizirano uz blagoslov politike koju on provodi. Jedna od ostavštine europski orijentiranog i uglađenog premijera biti će što je radi svoje anemične odlučnosti mjesecima tolerirao ploču s ustaškim pozdravom u Jasenovcu i svojim nečinjenjem legitimirao taj pozdrav u javnost.
Ivana Marković, supetarska gradonačelnica iz SDP-a vrijeđa predsjednicu, Dnevno
 

IZDAJA

 
- Što se tiče vlasti u Hrvatskoj, prije svega predsjednice i vlade, oni moraju poštovati one koji su po zakonima Bosne i Hercegovine izabrani u Predsjedništvo BiH. Zato je za mene potpuno neobjašnjivo da nema kontakta s gospodinom Komšićem, bez obzira tko što mislio o njemu, jer je on je u ovom trenutku predstavnik hrvatskog naroda u Predsjedništvu BiH.
Jadranka Kosor, bivša predsjednica HDZ-a i Hrvatske vlade, Radio Slobodna Europa
 

LAŽ

 
- Narodnooslobodilačka borba je bila važna za stvaranje hrvatske države.
Stipe Mesić na obilježavanju obljetnice protuhrvatskog Prvog splitskog i Prvog solinskog partizanskog odreda, Tportal
 
- Podjele između Našeg Hajduka i Torcide ne postoje. To potenciraju samo oni s lošim namjerama ili skrivenim motivima. Posebno je zabrinjavajuće što su takve izjave dolazile i od predsjednika Uprave i to smo jasno demantirali na skupštini dioničara. Torcida sto posto stoji iza ovakvog upravljanja Hajdukom. Podjela nema niti će ih biti!
Toni Baletić, predsjednik udruge Naš Hajduk nakon sramne eliminacije bilih od nekih tamo Maltežana, Slobodna Dalmacija
 
- O razmjerima genocida nad Romima u vrijeme NDH govori i činjenica da je, prema popisu stanovništva iz 1948. godine, na području sadašnje Hrvatske živjelo samo 405 Roma u odnosu na prijeratnih više od 15.000 Roma.
Veljko Kajtazi, saborski zastupnik Roma 2. VIII. 2019. u Uštici na komemoraciji na "Međunarodnom danu sjećanja na 2. kolovoza 1944. kad je u Auschwitzu ubijeno 2897 Roma"
 

MASONSTVO

 
- Ne vjerujte suverenistima, oni ne vide da zatvaranje vodi u propast.
Stefano Zamagni, šef Papinske akademije društvenih znanosti u Vatikanu, Večernji list
 

PRAVO PITANJE

 
- Hoće li brod Galeb, ploveća rezidencija predsjednika Tita, bude li restauriran i pretvoren u muzej, imati i sadržaje koji će podsjećati na diktatorove zločine? Hoće li na njemu biti izložene slike desetaka tisuća Hrvata ubijenih u bleiburškoj tragediji, zastrašujućih kolona na križnim putovima, zatvorenika Golog otoka, slike Udbinih ubojica i emigranata koje su smaknuli?
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista o obnovi broda zločinca Tite u riječkoj luci
 

PRIJETNJA

 
- Zbog posljednjih događaja u Hrvatskoj koji se tiču napada na Srbe obratit ću se međunarodnim institucijama.
Milorad Pupovac, neokrunjeni kralj srpske manjine u Hrvatskoj u Saboru, Tanjug
 
- Srbija će učiniti sve da pomogne svom narodu u Hrvatskoj.
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik nakon najnovije velikosrpske provokacije u Uzdolju kod Knina, Blic
 

PRIMITIVIZAM

 
- Da nije bilo NOB-a i najvećeg organizatora ustanka u bivšoj Jugoslaviji maršala Tita - bismo li danas uopće imali Hrvatsku i koga bi branili naši jučerašnji branitelji da nisu imali što braniti? Imate ljudi  koji su ili seronje ili kukavice i koji ne razumiju o čemu se radi.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik u Ruduši na obilježavanju obljetnice protuhrvatskog Prvog splitskog i Prvog solinskog partizanskog odreda, Tportal

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Subota, 15/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1828 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević