Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Hrvatska je spremna prihvatiti dio djece koja u nehumanim uvjetima žive u izbjegličkim kampovima na grčkim otocima. Veliki broj djece bez pratnje, koja su sama, bez roditelja, rođaka ili staratelja nalazi se u centrima na grčkim otocima, koji su zadnjih dana zasuti dolaskom novih migranata. Ne vidim da bi itko razuman mogao biti protiv toga da i mi pomognemo određenom broju djece koja žive u bitno drukčijim uvjetima nego što žive naša djeca.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade silom nam nastoji dovući migrantsku djecu iz grčkih logora o kojoj ništa ne znamo, Večernji list
 
- Narodnjaci, nacionalne manjine, ali i bivši Milanovićevi ministri održali su HDZ na vlasti. Stvorena je 'mala' Velika koalicija te, kao što bi Vrdoljak rekao, iskočili su iz ideoloških rovova i formirali vlast 'u interesu Hrvatske'.
Tomislav Klauški, novinar 24sata
 
- U jednom trenutku 60 do 70 posto njemačke populacije zarazit će se koronavirusom.
Angela Merkel, njemačka kancelarka, Bild
 
- Scenarij u kojem bi se zarazilo 60 do 70 posto njemačke populacije izgledan je u slučaju da se ne razvije cjepivo. U tom slučaju više od 80 posto zaraženih to bi preboljelo gotovo bez razvijanja bilo kakvih simptoma.
Jens Spahn, njemački ministar zdravstva, Večernji list

- Prigovori zbog Lenjinovih povijesnih zločina nisu relevantni jer je kip trebao biti izgrađen više od deset metara od banke.
Objašnjenje suda u Gelsenkirchenu o izgradnji spomenika komunističkom zločincu Vladimiru Iljiču Lenjinu, Deutsche Welle
 
- Mislim da je svima jasno, ako Miro Kovač pobijedi na unutarstranačkim izborima onda, ne samo HNS nego i mnogi drugi više ne će imati prostor za suradnju s HDZ-om.
Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, T-portal
 
- Pozdrav i podrška za bratski narod u Crnoj Gori.
Novak Đoković, prvi svjetski tenisač u poruci na twitteru podržao SPC u Crnoj Gori
 
- Prvi put u historiji naš je narod na demokratski način promijenio sistem upravljanja. Novi sistem, koji je usvojen narodnim glasanjem 16. travnja, a proveden u praksu 24. lipnja 2018. godine, ojačao je nacionalnu volju, donio stabilnost i sposobnost brzog donošenja odluka.
Reçep Tayyip Erdoğan, turski predsjednik, Stav, Sarajevo
 
- Plenković je otjerao dokazanog borca protiv korupcije Dinka Cvitana koji sada mora hodati s tri tjelohranitelja jer mu prijete oni koje je procesuirao u raznim aferama. Umjesto njega, instalirao je svog čovjeka Jelenića samo kako bi mogao kontrolirati ključne procese i rad u tako bitnoj instituciji kao što je DORH.
Davor Bernardić, predsjednik Partije, Jutarnji list
 
- Mala Sirijka Salwa možda će se opet morati početi smijati krene li dalje na svoj izbjeglički put i stigne do Hrvatske. Jer, na njezinim granicama mogla bi je sačekati Hrvatska vojska čiji izlazak iz vojarni zazivaju gotovo svi, a ponajviše oni koji s oružjem i umijećem ratovanja nemaju nikakve veze.
Branko Mijić, urednik i kolumnist Novoga lista
 
- Broj migranata koji prelazi grčku granicu prema Europi, u nekom trenutku će narasti na milijun. Europa to ne može izdržati, ne može se nositi s tim. Masovne će migracije promijeniti europske vlade, srušiti europska gospodarstva i pomoći kolapsu burze.
Süleyman Soylu, turski ministar unutarnjih poslova, CNN
 
- Alija Izetbegović u Turskoj je poznat i po nazivu "Kralj mudrosti" (Bilge Kral).
V. F., 10 III. 2020., https://radiosarajevo.ba/metromahala/teme/ali-babacan-nekadasnja-erdoganova-desna-ruka-osnovao-sda-u-turskoj/369775
 
- I meni je nuđeno da uđem u masone… Imao sam svojedobno službeni susret s velikim meštrom Velike lože Hrvatske 'Grof Ivan Draškovići koji su bili zainteresirani za ponovno stavljanje u funkciju zgrade koju su gradili masoni i u njoj održavali svoje sastanke. Nisam imao ništa protiv toga.
Vojko Oberschnöll, SDP-ov gradonačelnik Rijeke, Večernji list
 
- Za početak neophodno je učiniti popravak i Magnum crimen preimenovati u Veliki pokolj srpskih civila i nejači od strane ustaša.
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', https://jadovno.com/mirjana-stojisavljevic-velikim-pokoljem-do-velike-hrvatske-ili-tajna-istorija-ustastva/?lng=lat#.XmQDBEBFyUl
 

TVRDNJE

 
- Lenjinov kip bio bi sramota za Gelsenkirchen, jer Lenjin predstavlja masovno ubojstvo i totalitarizam. Svi koji žele podići Lenjinov kip trebaju se zapitati jesu li još uvijek utemeljeni u liberalnim demokratskim načelima ili ne.
Marco Buschmann, član njemačkih Slobodnih demokrata (FDP), Deutsche Welle
 
- Migranti su civilizacijska okupacija kršćanskog svijeta. Ovo nije humana priča. Mi ne želimo tvrdu granicu sa Srbijom. Bosna i Hercegovina se od izbjeglica može braniti samo promjenom svoje politike. BiH je ponuđeno da bude parking za izbjeglice, a sve će financirati Europska unija.
Milorad Dodik, čelnik bosanskohercegovačkih Srba, Saff.ba
 
- Lenjinovu vladavinu kao šefa Sovjetskog Saveza obilježili su masovna glad, zatvaranje političkih neistomišljenika u koncentracijske logore – Gulag, masovna pogubljenja te invazije na susjedne zemlje. Sam Lenjin jednom je prilikom izdao naredbu da se najmanje 100 kulaka – seljaka s preko osam hektara zemlje – objesi za primjer drugima, a da se potom javno objave njihova imena te da im se oduzme svo žito. Jedan od primjera umobolne genocidne komunističke ideologije bio je program 'kolektivizacije', koji je samo u Ukrajini rezultirao umjetno izazvanom gladi poznatijom pod nazivom Holodomor, s preko 5 milijuna mrtvih.
Deutsche Welle, https://tribun.hr/u-gelsenkirchenu-ce-podici-spomenik-komunistickom-masovnom-ubojici/
 
- Kada čelnik najveće oporbene stranke izostanak žena na popisu koordinatora izbornih jedinica opravda izjavom da ''koordinatorstvo nije za eksperimentiranje i da taj posao moraju obaviti dokazani operativci na terenu'', onda znamo da je rodna jednakost u politici samo deklarativna i da je politička moć i dalje u rukama muškaraca.
Marijana Puljak, "pametna" predsjednica splitske stranke Pametno o izjavi D. Bernardića da se za ženama u politici nema što "eksperimentirati", Novi list
 
- U ovakvoj političko-vjerskoj konstalaciji odnosa bosanski muslimani nisu kadri ništa ponuditi kao odgovor, niti su kadri poduzeti bilo kakvu legitimnu demokratsku akciju da osujete Dodikov i Čovićev secesionizam.
Nedžad Latić, publicist i novinar te glavni urednik portala The Bosnia Times
 
- Ustavni sud gazi hrvatsku kulturu i identitet. On mora slušati što narod želi, a ne što oni žele, njih devetorica koji su odlučili.
Vice Batarelo, čelnik udruge Vigilare o sramnoj odluci Ustavnoga suda da homoseksualci mogu posvajati djecu, Narod
 
- Milanović, nakon ignoriranja državnog protokola kod inauguracije, u stilu ozbiljnog komunističkog vlastodršca bez najave i galame prekida veze s prošlošću, izbacujući biste hrvatskih velikana iz Ureda predsjednika. Istovremeno ih s novčanica suptilno izbacuje i Plenković, uvodeći potiho euro. Za biste je kasno, ali za kunu nije – predsjednik Vlade još uvijek stigne za mišljenje pitati narod.
Miroslav Škoro, pjevač i predsjednički kandidat na facebooku
 
- Milanović je ispunio svoj perfidni naum i osvetio nam se micanjem svih bista hrvatskih velikana iz predsjedničke vile na Pantovčaku čime je jasno poručio: Tamo gdje ne može biti Tito, ne mogu ni drugi. Oni drugi bili su hrvatski domoljubi i borci i mučenici za Hrvatsku, dok je Tito stvarao Jugoslaviju na žrtvama i mučeništvu Hrvata, protiv interesa i želja hrvatskoga naroda. Sram ga bilo!
Tuga Tarle, hrvatska diplomatkinja na facebooku
 
- Milanović izvršio politički državni udar. Taj izdajnički čin crvenog Milanovića mora naići na najaširi mogući otpor svih hrvatskih domoljuba u domovini i diljem svijeta. Tražim da na taj opasan čin zabrane isticanja simbola najvećih hrvatskih vjerskih i nacionalnih vođa odmah osude predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Ako to ne učine, bit će to jasan dokaza da se slažu s Milanovićevom teškom političkom agresijom na sve što je hrvatsko.
Antun Babić, hrvatski diplomat, Narod
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Genocidom do velike Hrvatske
Naslov knjige srbijanskoga akademika Vasilija Krestića, Jadovno.com
 
- Među SDP-ovim koordinatorima za izborne jedinice nema nijedne žene jer koordinatorstvo nije za eksperimentiranje, to moraju obaviti dokazani operativci na terenu.
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a u razgovoru za Hinu
 
- Ustrojimo li po uzoru na Minnesotu i mi svoju Nacionalnu gardu, u srazu s takvom silom izbjeglice naoružane kamenjem ne bi imale nikakve šanse kročiti na sveto hrvatsko tlo.
Branko Mijić, urednik i kolumnist Novoga lista ruga se Hrvatskoj vojsci
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Mi sigurno ne ćemo moći surađivati s ljudima koji osporavaju osnovna građanska i ljudska prava i koji pričaju o tome kako je 'za dom spremni' tradicionalni hrvatski pozdrav. Izlazak iz Vlade, pobijedi li Miro Kovač, bit će slijed događaja. Svi ćemo to željeti - i mi i oni.
Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, T-portal
 
- Gospođa Kitarović je na svojoj inauguraciji prije pet godina okupila ratne zločince, kriminalce i neonaciste.
Heni Erceg, jugonovinarka i feralovka, TBT, Sarajevo i Mladina, Ljubljana
 
- Ne možemo zaboraviti da je pod zvijezdom samo u bici za oslobođenje Rijeke poginulo najmanje tri tisuće partizana. Ta bijela, a ne crvena zvijezda da budemo precizni, koja će biti privremeni objekt na neboderu u sklopu EPK u sebi ima dvije tisuće i osamsto crvenih staklenih komada koji simboliziraju upravo te partizane poginule za oslobođenje Rijeke. Ja u tome ne vidim ništa sporno.
Vojko Oberschnöll, SDP-ov gradonačelnik Rijeke, Večernji list
 

BIZANTIZAM

 
- Nitko nema pravo da svojata Dubrovnik.
Milorad Vukanović, povjesničar iz Dubrovnika, https://ssr.org.rs/dr-milorad-vukanovic-niko-nema-pravo-da-svojata-dubrovnik/?lang=lat
 

DEMAGOGIJA

 
- Hrvatska je uvijek pokazivala izrazito humanitaran pristup. I mi smo bili zemlja koja je imala prognanike i koja je primila izbjeglice, naročito iz BiH. Djeca trebaju posebnu zaštitu.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a zalaže se za prihvat i udomljavanje u Hrvatskoj migrantske djece iz logorâ u Grčkoj, Net
 
- Istanbulska konvencija nije nikakav strateški dokument.
Branko Mijić, urednik i komentator Novoga lista
 

HOMOSEKSUALIZAM

 
- Bulazni se svašta i koješta i to ne opravdanja radi, a kamo li isprike kakve. Njima je nenormalno da se dijete udomi, njima je nenormalno da se ljudi vole i njima je krivaca za sve gay par roditelja.
Siniša Pavić, novinar Novoga lista
 

KOMENTARI

 
- Plenković, iako djeluje nehrvatski i kao bruxelleski ćato, jedini je sposoban političar koji je donio boljitak Hrvatima operativnim znanjem i radom. Ostalo su histerični diletanti poput Gotovca, Budiše ili Đodana.
Bardon Kaldian, http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumne/Komentar-Branka-Mijica/BRANKO-MIJIC-Superutorak?meta_refresh=true
 
- HDZ je stranka sazdana od bivših udbaša i ustaških emigranata kojoj se pridružilo 90’000 komunjara konvertita nakon prvih višestranačkih izbora. Plenki ili Kovač znači udbaška ili ustaška struja, a ovih 90’000 konvertita pridružiti će se pobjedniku - kao što su cijeli život radili. Plenki ili Kovač nadalje znači raditi po naputcima iz EU ili po naputcima iz hercegovačkog kamenjara. Možda je Plenki ipak manje zlo, barem slušamo civiliziranije i pametnije od nas.
Bojan Niceno, http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumne/Komentar-Branka-Mijica/BRANKO-MIJIC-Superutorak?meta_refresh=true
 
Nema Branku vojske do JNA i Generalisimusa Veljka Kadijevića sa svojom svitom Mladića i njegovih četnikosa
Rimivald Wolf, http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumne/Komentar-Branka-Mijica/BRANKO-MIJIC-Za-umrijet-od-smijeha
 
- Imala je i predsjednica svijetlih trenutaka, ne treba ih zaboraviti. Onima kojima smeta živjeti u slobodnoj i samostalnoj RH, predsjednica Grabar-Kitarović je rekla, onima koji su nezadovoljni s isticanjem nacionalnih ideja i znakovlja u Hrvatskoj ''da se isele ako im se ne sviđa Hrvatska.'' To je bila prava poruka, državnička! No predsjednici se nešto okrenulo, i, od nje ništa nije ostalo. Zato mi, Hrvati, ne smijemo zaboraviti obećanje svetog Oca pape Ivana Pavla II.: Ona (Hrvatska) će uvijek imati povlašteno mjesto u mojoj ljubavi i u mojoj molitvi. I kod Boga.'' Bogu Hvala!
Urban desničar, dragovoljac.com, 18. I. 2010.
 

PRIJETNJA

 
- Savjetovao bih kolegi Kovaču da pazi što govori… Govoriti HDZ-ovcima da se boje, da su u strahu ili da strahuju od gubitka nekakvog posla je podcjenjivanje članica i članova HDZ-a. Apeliram na njega da to ne radi. Prvo, što nije točno, drugo - nije pristojno.
Andrej Plenković prijeti svome protukandidatu Miri Kovaču, HRT
 
- Borili smo se protiv Rusije 16 puta tijekom povijesti i borit ćemo se opet.
Mesut Hakki Caşin, savjetnik turskog predsjednika za sigurnost i vanjsku politiku prijeti Rusiji, RT
 
- Neregularni val migranata prema Europi ne će biti limitiran samo na Grčku nego će se proširiti na cijelo Sredozemlje kada vrijeme postane toplije.
Reçep Tayyip Erdoğan, turski predsjednik, Hina
 

VELIKA KOALICIJA

 
- Hrvatska se odlično organizirala za obranu od koronavirusa i pohvaljujem ministra zdravstva Vilija Beroša. Imamo odličan Stožer civilne zaštite, imamo tradiciju dr. Andrije Štampara, možemo se pohvaliti kako je od početka vođeno računa da znamo tko je nulti pacijent. U tom bi dijelu mogli biti uzor nekim drugim zemljama.
Anka Mrak Taritaš, ljevičarska političarka iz Bjelovara, Narod
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Usprkos pravoj političkoj kampanji koja je protiv njega vođena,  akademik Krestić oslobodio je genezu genocida nad Srbima u NDH u kome je stradalo preko milijun nedužnih života srpskih civila,  prapagandističkih teza koje je nametao unutrašnji okupator iz redova kroatokomunista i kroatomasona. Nije se radilo ni o kakvim protivhrvatskim nacionalističkim tezama kojima se potkopava bratstvo i jedinstvo, što mu je imputirano u okolnostima 'malo proučene i pogrešno naučene historije Srba u Hrvatskoj', već o tome da je svojom neumoljivom analizom ušao u same korijene ovog zla, u historijske pretpostavke za nastanak genocida u NDH, baveći se periodom do Drugog svjetskog rata.
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', Jadovno.com
 
- U Hrvatskoj se radi uvijek sa ciljem da se izjednači odgovornost Hrvata i Srba. Dakle, pokušavaju da svaki zločin Hrvata objasne nekim zločinima u Srbiji. Oni žele da se svi ti sabirni centri koji su bili na našem teritoriju proglase logorima da bi se reklo – Hrvatska je imala jedan logor Jasenovca, a Srbija desetak logora.
Kosta Novaković, srbijanski doktor vojnih znanosti o hrvatskoj tužbi protiv Srbije za nadoknadu hrvatskim logorašima u srbijanskim koncentracijskim logorima od 1991.-1995., Sputnjik
 
- Sve se može oprostiti, ali to nikada. Bombardiraš moju zemlju, moj narod, moju djecu... I svi mladi ljudi imaju traume. Sram ih bilo! No, Novak svojim primjerom pokazuje da ništa nije nemoguće. Mi smo stara europska civilizacija i borimo se za svoj status. Nitko nam ne može zabraniti da se borimo za svoje, da pjevamo domoljubne pjesme. Nikoga ne vrijeđamo nego dajemo podršku svom narodu i sebi.
Srđan Đoković, otac tenisača Novaka Đokovića, Večernji list

Anketa

Čega se više bojite?

Utorak, 31/03/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1487 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević