Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Bio je rat i Hrvatska je napravila vojsku koja se, očekivano i nemaštovito, nazvala Hrvatska vojska.
Ante Tomić, komentator Jutarnjega lista
 
- SNV nije prešao preko činjenice da se ZDS koristi kao pozdrav, niti misli prije preko nje. Kao predstavnici naroda žrtava, i to ne samo srpskog nego i židovskog i drugih, slobodan sam reći da taj pozdrav i to znamenje ne može stajati nigdje, niti se njegovo korištenje može opravdati sudjelovanjem pojedinih grupacija u ratu 90-ih godina. Ako su sudjelovali s tim znamenjem, onda ono ne može imati drugo značenje, nego što ga historijski ima‘.
Milorad Pupovac, čelnik hrvatskih Srba, Novosti
 
- U neophodnost Nacionalnog stožera nitko razuman ne sumnja.
Jaroslav Pecnik, ljevičarski jugonostalgičarski suradnik Novoga lista 30. IV. 2020.
 
- Ljudi u bogatim i siromašnim mjestima podjednako bit će sigurni samo kada budemo imali efikasno medicinsko rješenje za ovaj virus, što znači cjepivo. Ova cjepiva zasnovana na tehnologiji mRNA, glasničke RNA, koriste genetski kod kako bi stanice dobile upute kako postaviti imuni odgovor.
Bill Gates, američki bogataš, The Economist
 
- Sudeći prema činjenici da predstavnici naroda stradalnika ustaškog konclogora ove godine obilježavaju sjećanje na žrtve zajedno s cijelim državnim vrhom, čini se da im je Plenković dao čvrsta jamstva o promjeni zakonodavnog okvira za kažnjavanje relativiziranja ustaški zločina u Hrvatskoj.
Helena Puljiz, novinarka, The Bosniatimes.ba
 
- Sukladno političkoj procjeni donosit ćemo odluke kada izaći na izbore. U ovom trenutku još nitko, pa ni na tijelima HDZ-a, o tome detaljno nije niti raspravljao. Mi smo u izbornoj godini. Bili izbori u lipnju, srpnju, kolovozu, rujnu - to su nijanse.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade u Osijeku 27. IV. 2020., HRT
 
- Treći svjetski rat započeo je iznenađenjem, jer se biotehnološki razvijeni Zapad našao pod napadom kakav se mogao očekivati, i sezonski se očekivao, tokom ranoga i zrelog srednjeg vijeka.
Miljenko Jergović, kolumnist Jutarnjega lista
 

TVRDNJE

 
- Došlo je do manipulacije s koronavirusom. Postoji model koji je klasični virus, uglavnom koji dolazi od šišmiša, ali njemu je dodan umetak HIV sekvencije. Poruka je jasna; nemojte nekritički vjerovati u ono što nam svakodnevno pružaju televizijski i novinski izvještaji.
Luc Montagnier, dobitnik Nobelove nagrade za 2008., TV CNews
 
- Plenković je sve, ljevičar koji brine za radnike, desničar koji brine za branitelje, klerikalac koji paktira s Kaptolom, antifašist koji obilježava Jasenovac.
Tomislav Klauški, novinar 24sata
 
- Kao što je u prvoj, ali i najvažnijoj fazi Drugoga svjetskog rata samo diktatorski boljševički režim, uz nesagledive žrtve, uključujući i žrtvu bilo kakve ideje o konkretnoj čovjekovoj slobodi, uspio pobijediti nacističku Njemačku i zatući većinu njezinih saveznika, tako je samo diktatorski kineski režim, koji komunističkim metodama brani stečevine kapitalizma, mogao onako efikasno pobijediti epidemiju…
Miljenko Jergović, kolumnist Jutarnjega lista
 
- Pojedinačno najveća skupina migranata, njih čak pet tisuća je iz Pakistana, a njihov pravi identitet nije moguće utvrditi jer u tome veleposlanstvo Pakistana u BiH ne želi surađivati. Izvjesno je da bi se Pakistan tako ponašao i pri provedbi deportacije građana te zemlje iz BiH a ukoliko bi to doista bio slučaj njihova bi veleposlanika trebalo proglasiti personom non grata.
Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti i čelnik Saveza za bolju budućnost (SBB), Dnevni avaz
 
- Za mene je zapanjujuće da još mnoštvo katolika ne uviđa tko je Bergoglio. Lik djeluje kao da je sve vrijeme bio dio velike igre. Ako pak nije, onda je cijelu priču spretno iskoristio za svoj new age pačamamanski šamanski marketing.
Zoran Vukman, hrvatski novinar i publicist, filozof, esejist, prozaik, prevoditelj i društveno-političko-religijski analitičar na facebooku
 
- Kvazi patološki strah preplavio je zdrav razum i duhovnu viziju. Pristupanje misama jednako je važno kao i kupovanje zaliha hrane ili putovanje javnim transportom, ali ukinule su se samo Mise.
Athanasius Schneider, kazahstanski biskup župe Najsvetije Marije u Astani, The Remnant, Minnesota, SAD

- Virus SARS-CoV-2 zapravo je rezultat pokušaja proizvodnje cjepiva protiv virusa AIDS-a.
Luc Montagnier, dobitnik Nobelove nagrade za medicinu 2008. kao jedan od znanstvenika koji su otkrili virus AIDS-a, Geopolitika
 
- Čini se da vladajuća većina u zakonodavnom tijelu namjerno izbjegava primijeniti i ustavnu, i zakonsku normu, kako bi joj bilo omogućeno da krizom upravlja - a što bez ograničavanja ustavnih prava jednostavno ne ide - pomoću zakona donesenih jednostavnom većinom (čl. 82. Ustava). Također se čini da joj takvo nastojanje sasvim dobro uspijeva. Razloge takvog uspjeha treba tražiti u (tradicionalnoj) neslozi pravne teorije, inertnosti i ravnodušnosti pravne i opće javnosti, te izolacionističkoj politici Ustavnog suda koji se drži "(...) visoko, k'o oblak il' tron, da ne dopre do njeg' niskog tornja zvon (...) strah obraćenika, molitve za spas (...)".
Andrej Abramović, ustavni sudac u poruci Vladi 30. III. 2020.
 
- Ursuli von der Leyen ne smeta ni to što je Njemačka budzašto po drugim zemljama EU-a pokupovala banke, telekomunikacije, velike farmaceutske i energetske tvrtke iz kojih izvlači milijardske dobiti.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista

- U Hamburgu nitko nije umro od koronavirusa, a da prethodno nije imao još neku bolest.
Dr. Klaus Püschel, njemački forenzički liječnik i voditelj Instituta za sudsku medicinu u Hamburgu, Hamburger Morgenpost
 
- Ima nas starih danas puno više nego prije 100 godina. Tada je imati 70 ili 80 godina bio luksuz, što znači da kao djeca nisu umrli od raznih infektivnih bolesti, pogotovo od tuberkuloze, nego su doživjeli starost da mogu 'fino' izdahnuti s nekim rakom ili moždanim udarom. Bojim se da sve ovo miriše na rađanje tzv. eusocijalnog društva, kao što su društva mrava i pčela, koja su izvrsno opisali George Orwell i Aldous Huxley. Trampiti slobodu za sigurnost.
Miroslav Radman, hrvatski znanstvenik, Slobodna Dalmacija
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Na sve strane javljaju se nekakvi čudaci tvrdeći da im dugujemo svoju slobodu i blagostanje. Takav nekakav Skejo s brčićima u crnoj uniformi, koji ponosno viče “Za dom spremni”, uvjeren da vam je spasio život, nije za nas zaista učinio ni tisućiti dio onoga što su učinili neki dobri i pošteni majmuni.
Ante Tomić, komentator Jutarnjega lista vrijeđa hrvatske branitelje da su od njih i majmuni pametniji
 
- Izjavom da NDH nije bila samo puka ‘kvislinška’ tvorba i ‘fašistički zločin’ već i izraz kako političkih težnji hrvatskog naroda za svojom samostalnom državom Tuđman je izjednačio legitimne želje za samostalnošću s ‘državom’ koju je proglasila grupa terorističkih ubojica te – spomenuvši ‘geografske granice’ – podupro ustaško velikohrvatstvo.
Jerko Bakotin (Split, 1984.), suradnik velikosrpskih Novosti
 
- Tuđman je otac hrvatskog revizionizma.
Ivo Goldstein, sin karlovačkog knjižničara Slavka G., Novosti
 
- Srbija je danas svjesna i stabilna država i nema pretenzija prema nečemu tuđem, ne tjera nikoga, ali ne odustaje od onoga što je njezino. Ne ćemo okrenuti glavu od tradicije i sjećanja, i ne ćemo šutjeti.
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik u Srijemskoj Mitrovici 26. IV. 2020. na obilježavanju Dana sećanja na ustaške žrtve u Drugome svetskom ratu, Večernje novosti
 
- U proteklih pet godina bili su snažni pokušaji reustašizacije društva.
Helena Puljiz, novinarka, The Bosniatimes.ba
 
- 'Za dom spremni' može biti historijska činjenica, ali ne može imati pravo javnosti. Koristio se i u Drugom svjetskom ratu, kao i u ovome 90-ih godina, ali njegovo legaliziranje i legitimiranje na svečanostima, komemoracijama i bilo kojim drugim događajima je nešto što najdirektnije današnju Hrvatsku povezuje s ustaškom tvorevinom NDH. I to treba riješiti.
Milorad Pupovac, neokrunjeni čelnik srpske manjine u Hrvatskoj, Novosti, 1. V. 2020.
 
- Uvjerili smo se da i na političkoj sceni postoje dva HDZ-a: jedan HDZ u oporbi, a drugi HDZ na vlasti. Prvi se nacionalizmom, desničarenjem, šatorašima, stožerašima i pučistima sa splitske Rive bori za dolazak na vlast, a drugi se na vlasti održava korupcijom, klijentelizmom, sukobom interesa, grabeži i kriminalom.
Tomislav Klauški, novinar 24sata
 
- Jasno je da je Stepinac na neki način podržavao Antu Pavelića.On je podržavao i Pavelića i tu državu, tu njegovu tvorevinu. Mi znamo kakvi su plodovi te države bili. Nije Stepinac sudjelovao sam po sebi, ali je bio vikar te vojske i to je veoma značajno naglasiti. On je postavljao i dušobrižnike toj i takvoj vojsci koji su se ispovijedali kod njega i kojima je davao oprost za ono što su radili ili što su sami blagoslovili.
Risto Amfilohije Radović, mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, Biram dobro
 
- Pozdrav »Za dom spremni« treba trajno zabraniti u svakom obliku, jer on je relikt NDH i neovisno kako se nakon 1945. koristio, jednako je uprljan koliko je i bio za vrijeme ustaške vlasti u NDH.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Oni koji su ulazili u Domovinski rat pod simbolima NDH željeli su Hrvatsku koja će biti što vjernija kopija države na koju su se pozivali i čije su simbole nosili. Srećom, nije baš takva ispala.
Zoran Pusić, čelnik Antifašističke lige u podršci Milanovićeva napuštanja komemoracije u Okučanima u vrijeme izvođenja hrvatske himne
 
- Pozdravu ZDS nije uopće mjesto nigdje.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 
- Sjetimo se našeg Domovinskog rata: u tim teškim vremenima i iskušenjima zaklinjali smo se u istinu, pravdu, dobrotu, iskazivali zavidnu solidarnost, ali kada je konačno došao toliko željeni mir, jednako strasno kako smo se zaklinjali da će sada sve biti drugačije, sve smo to nepodnošljivom lakoćom odbacili i zanemarili, pretvorivši ovu našu državu i društvo u cjelini u sve ono što smo s pravo osuđivali i čega smo se gnušali.
Jaroslav Pecnik, ljevičarski jugonostalgičarski suradnik Novoga lista iz Osijeka, 30. IV. 2020.
 
- Od početka krize izazvane pandemijom koronavirusa, odnosno trijumfa na ožujskim izborima u HDZ-u i pobjede Milanovića na predsjedničkim izborima, imamo priliku vidjeti nekog novog Plenkovića – on sluša struku i glas javnosti, a ekstremnoj desnici poručuje da je vrludanje neofašističkim bespućima naprosto nedopustivo.
Helena Puljiz, novinarka, The Bosniatimes.ba
 

BOLJŠEVIZAM

 
- Možemo jedino zaključiti da je ovoj Vladi očito važnije da se građani mole u sakralnim objektima, umjesto da vode normalan život.
Igor Skoko,vijećnik stranke Pametno u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Jutarnji list
 
- Neki dan na konferenciji za medije, jedan je novinar upitao predsjednika kluba HDZ-a u Saboru, Bačića, nije li došlo vrijeme u situaciji prijeteće ekonomske katastrofe i posvemašnje gospodarske neizvjesnosti da se preispitaju i famozni Vatikanski ugovori (između RH i Svete Stolice) jer su se (ako nisu sada, kada će?) stekle sve financijske, društvene, moralne i ine pretpostavke za njihovu izmjenu, to jest smanjenje izdašnih financija za potrebe Crkve i klera. Naravno, adekvatan odgovor nismo čuli; Bačić je po običaju govorio o svemu, samo ne o onomu što ga je novinar upitao.
Jaroslav Pecnik, ljevičarski jugonostalgičarski suradnik Novoga lista 30. IV. 2020.
 
- Posao i dužnost Predsjednika koji tamo predstavlja građane RH nije okrenuti se i otići jer ne želi u tome sudjelovati, nego odmah reagirati da se to sankcionira. Osuđujem izjave premijera i predsjednika Sabora da se radi o ideološkim prijeporima. Ne radi se ni o kakvim ideološkim prijeporima, predsjednik Sabora treba pročitati Ustav i vidjeti može li to što tamo piše zastupati li ne. Ako ne može, neka podnese ostavku.
Sandra Benčić, čelnica Platforme Možemo za velikosrpske Novosti
 
- Ovom društvu nema bolje budućnosti ukoliko se ne razračuna s Tuđmanom, čije je ime šifra hrvatske konfuzije.
Jerko Bakotin (Split, 1984.), suradnik velikosrpskih Novosti
 
- Predloženi zakon je dobar, ali dolazi malo prekasno, ocijenio je Stazić i dodao da bi propisane kazne trebalo udvostručiti kad se vidi koliko se ljudi ponaša neodgovorno. Kazne trebaju biti vrlo stroge i moraju vrijediti za sve, pa i za vjerske zajednice jer ako Papa može držati misu u praznoj crkvi, mogu i ostali.
Nenad Stazić, saborski zastupnik SDP-a u saborskoj raspravi o prijedlogu izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti
 
- Ovo sad je pravo vrijeme za izmjene ugovora s Vatikanom
Naslov članka Tomislava Klauškog na Večernjakovom portalu 24sata, https://express.24sata.hr/top-news/ovo-sad-je-pravo-vrijeme-za-izmjene-ugovora-s-vatikanom-24262
 

DEMAGOGIJA


- Stožer civilne zaštite RH imenovala je Vlada, u njemu sjede predstavnici resora, to su ljudi koji prije svega imaju politički mandat jer im ga je dala Vlada. I tu teze o nekakvom politiziranju rada Stožera jednostavno ne stoje, u njemu su i stručnjaci i epidemiološke preporuke koje su oni dali, a imaju i svoju glavu i svoj rep te nisu nikakva improvizacija, nego popuštanje sukladno okolnostima.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade u Osijeku 27. IV. 2020., HRT
 

GLOBALIZACIJA

 
- Ustanove u kojima se nalaze zatvorenici pružaju loše mogućnosti za socijalno distanciranje i druge mjere za zaštitu od infekcije COVID-19. Vlasti država članica također bi se trebale suzdržati od izdavanja novih naredbi o pritvoru osobama za koje je malo vjerojatno da će biti uklonjeni u skoroj budućnosti. Nakon puštanja na slobodu tražim od vlasti traži da se imigrantima osigura smještaj te ostale usluge, poput zdravstvene skrbi.
Dunja Mijatović, povjerenica za ljudska prava EU-a u objavi od 6. IV. 2020.
 
- Ukoliko, a to je stvarno najgora moguća opcija, ukoliko ne budem više imala novca za hranu životinja ili ako moj dobavljač hrane zbog restrikcija ne bude mogao isporučivati, onda bih ja klala neke životinje, kako bi mogla nahraniti druge
Verena Kaspari, ravnateljica zoološkog vrta u Neumünsteru u Njemačkoj, Deutsche Welle
 

GLUPOST

 
- Hrvatska prolazi kroz snažnu digitalnu transformaciju. Za razliku od digitalizacije - koja pojednostavljuje našu svakodnevicu i čini nas učinkovitijima jer zamjenjuje analogne alate digitalnima - digitalna transformacija supstancijalno redefinira procese. Sada možemo raditi ono što prije nismo mogli, postaju nam dostupne stvari koje prije nisu bile. U pandemiji Covid-19 upravo je korištenje komunikacijskih kanala odraz digitalne transformacije jer uspijevamo kao društvo ostati povezani gotovo kao da smo fizički zajedno, a to ranije nije bilo moguće.
Nenad Bakić, hrvatski poduzetnik, koji se obogatio u vrijeme financijske krize, Jutarnji list
 
- Roštiljanje je dopušteno, ali treba poštivati fizičku distancu. Unutar obitelji se može normalno družiti, ali nije dopušteno okupljanje većeg broja ljudi jer još uvijek vrijedi odredba od pet osoba maksimalno.
Krunoslav Capak, član Božinovićeva Stožera civilne, RTL
 
- Niko Kovač vraća se na 'zapovjednom mostu' najvećeg Bayernovog rivala!?
Naslov članka Dražena Antolića u Športskim novostima 17. IV. 2020. o mogućem Nikinom odlasku u berlinsku Herthu koja se godinama bori da ne ispadne iz njemačke prve lige
 
- Pandemija je vapaj za ljude da se bolje brinu za okoliš.
Papa Franjo o kineskoj gripi, Vatican News
 

IDOLATRIJA

 
- Kraljica Elizabeta: Od ratne princeze do simbola stabilnosti
Naslov Hinine vijesti 21. IV. 2020.
 
- SVJETSKI A “NAŠ”: Nebrojeno je puno mjesta koja su dala počast Aliji. Cijeli svijet mu se divi. Goražde, Kakanj, Prača ali i ugledne države poput Arabije, Pakistana, Tadžikistana…
Naslov članka na bošnjačkom portalu Poskok, 14. IV. 2020., https://poskok.info/svjetski-a-nas-nebrojeno-je-puno-mjesta-koja-su-dala-pocast-aliji-cijeli-svijet-mu-se-divi-gorazde-kakanj-praca-ali-i-ugledne-drzave-poput-arabije-pakistana-tadzikistana/
 
- Kad su Aliju odnijeli meleci, mnoge svjetske antifašističke velesile zapitale su se kako da mu se oduže i trajno utkaju njegovo ime na ovaj dunjaluk. Kao i mnogi gradovi i mjesta širom naše zemlje. Poglavito oni na slobodnom teritoriju BiH gdje nikad nije zavladao fašizam. Gradovi u Bosni i Hercegovini, ali i u antifašističkoj Turskoj, antifašističkoj Saudijskoj Arabiji, antifašističkom Tadžikistanu, antifašističkom Turkmenistanu, antifašističkom Pakistanu, te u sujednoj  Makedoniji, ali i na antifašističkom Kosovu, nazvali su muzeje, kulturne centre, škole, studentske domove, ulice, bulevare, trgove, mostove, parkove, džamije i druge objekte po Aliji Izetbegoviću.
Bošnjački portal Poskok, 14. IV. 2020.
 

ISLAMIZACIJA BiH

 
- Migrantsku krizu, kao globalni problem, treba rješavati ozbiljnim mjerama, a ne širenjem mržnje i etiketiranjem BiH kao izvora sigurnosnih problema. Nitko nema i neće imati moju podršku u vrijeđanju i prijetnjama protjerivanjem veleposlanika akreditiranih u BiH, a naročito veleposlanika zemalja koje su mnogo puta pokazale da su istinski prijatelju BiH i njenih građana. Pogotovo to ne mogu raditi dužnosnici koji nemaju nikakvu nadležnost za takve stvari.
Šefik Džaferović, predsjedatelj Predsjedništva BiH, Hina
 

IZDAJA

 
- Sistematski progon i pogrom nad Srbima, Židovima i Romima, i antifašistima koji su se borili protiv NDH, bio je dio činjenja genocida u sklopu fašističkog projekta istrjebljenja cijelih naroda.
Željko Komšić, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH u izjavi za Tanjug

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- Nacionalizam je neka vrsta petrifikacije, zaustavljanja, okamenjivanja. Zato, uostalom, i Srbi i Hrvati vole svoje kamenje, kamenjare, ogoljelost, odsustvo drugih vrsta (na kamenu ništa ne raste), zato miniranje srpskih kuća do temelja (da trava tu više ne raste!), kao i spomenika koji simboliziraju epohu autentične modernosti, a to je, sudeći po svemu, bio jugoslavenski komunizam. Otuda, iz straha, to plemensko obožavanje „kamenih gena”.
Dubravka Ugrešić, jugoslavenska spisateljica, http://www.najboljeknjige.com/content/intervjui_opsirnije.aspx?NewsID=1223
 

KOMENTARI

 
- Ovaj lik je izmislio da su ustaše 1945. iz Njemačke u Jasenovac dovukle nekakvu magičnu drobilicu i samljele kosti kako se ne bi pronašli posmrtni ostaci zatvorenika, i vama iz NL-a je on i dalje relevantan za izjave ? ahahahaha
Oronzo Kana, komentator Novoga lista o malome Ivi Goldsteinu, http://novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Goldstein-Za-dom-spremni-je-bio-i-ostao-ustaski-pozdrav-za-kojeg-nema-mjesta-u-javnom-prostoru
 

LAŽ

 
- Jasenovac je bio radni logor, ali prvenstveno logor smrti u kojem je ubijeno između 85 i 100 tisuća ljudi, ponajviše Srba, pa Roma i Židova, a potom i svih drugih koji su iz bilo kojeg razloga ustašama bili nepodobni.
Ivo Goldstein, povjesničar i diplomat, Slobodna Bosna
 
- Relativizacija zločina i rasističke ideologije ustaškog režima se razmahala s dolaskom Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a i Kolinde Grabar-Kitarović na čelo države.
Helena Puljiz, novinarka, The Bosniatimes.ba
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Srbija je danas Srbija, ali ponosna. Svjesna sebe i svoje povijesti, svjesna svog naroda u Republici srpskoj, Crnoj Gori i mnogim drugim državama u regiji. Identitet, tradicija, vjera, sjećanje jesu prava koja priznajemo drugima, ali ih zadržavamo čvrsto i za sebe. Ne ćemo od toga okrenuti glavu. Šutnja je zločin i više je ne smije biti
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik u Srijemskoj Mitrovici 26. IV. 2020., Večernje novosti
 
- Valja se debelo odmaći od teze akademika SANU hrvatskog porijekla i masona Viktora Novaka da je za ustaški veliki zločin kriv klerofašistički Vatikan koji je stupio u spregu sa ustaštvom. Ono se, naime, ne može valjano tumačiti bez uzimanja u obzir činjenice da je pokolj nad Srbima imao okultnu dimenziju talmudske osvete nad Srbima tretiranih od strane eugenikom zatrovanih judeomasona kao “malih Rusa”, žrtvoprinošenih paganskom bogu Baalu, tj. Luciferu.
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', Jadovno.com

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Subota, 15/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1657 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević