Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Za bosanskohercegovačke Hrvate Plenković i Milanović dobitna su kombinacija.
Vlado Šoljić, bivši jugoslavenski komunist, a kasnije ministar obrane Herceg Bosne, HRSvijet
 
- Prije 15 godina smo bili bliže ratu nego sada, a sada ispada da su uspomene na rat životnije nego prije 15 godina. To je dokaz ideologizirane perverzije realnosti.
Žarko Puhovski, jugokomunistički svjedok na suđenju Hrvatima 1972., JUL-ovac i neojugoslavenski svjedok na suđenju Hrvatima u Den Haagu u drugoj polovici devedesetih godina XX. stoljeća, N1 TV
 
- Ja za to prvi put čujem, Radnička fronta s tim nema veze. No, ja mogu govoriti ispred Radničke fronte, ne mogu govoriti za druge partnere iz naše široke koalicije. Za to morate pitati njih, ja ne mogu govoriti u njihovo ime. Za moguće financiranje Možemo od strane Tedeschija, pitajte Tomislava Tomaševića.
Katarina Peović, čelnica jugoslavenske partije Radnička fronta ovako pokušava negirati činjenicu da ih financira jugoslavenski tajkun i mogul Emil Tedeschi, Dnevno, Narod
 
- Zastupnici ekstremno zeleno-lijeve koalicije Možemo, Katarina Peović i Tomislav Tomašević ne bi trebali bježati od činjenice da im je tajkun Emil Tedeschi financijaš jer Tedeschijeva kapitala ne bi bilo da nije bilo Kati i Tomislavu drage Partije.
Urednički komentar Dnevno.hr, Narod
 
- Uistinu bilježimo katastrofalne turističke rezultate, Dubrovnik više nikada ne smije biti monokulturni grad koji ovisi isključivo o turizmu.
Mato Franković, dubrovački gradonačelnik, Narod
 
- Gledajući stanje Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini, postoji razlog da se ozbiljno zabrinemo za budućnost. Ako nema Hrvata, onda ne će biti više katolika, jer je većina Hrvata katolika. Također iz tog razloga važno je stvoriti situaciju jednakih prava. Ali vjernicima ne nedostaje povjerenja i nade, a podupire ih i velika oaza mira koja je Međugorje, mala hrvatska enklava na bosanskom teritoriju. Crpimo nadu i snagu iz zajednice i osobne molitve. Nedjeljna misa i naša hodočašća važan su izvor snage. Sada trebamo izliječiti rane rata, opraštajući se jedni drugima i radosno se povjeravajući Božjoj ljubavi.
Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski za talijanski medij Informazione cattolica, https://www.informazionecattolica.it/2020/07/28/bosnia-erzegovina-a-causa-delle-discriminazioni-migliaia-di-cattolici-in-fuga-ogni-anno/
 
- Epidemiolozi su ti koji će na osnovi svojih kriterija i parametara odrediti kada je kraj ove epidemije. Slično će napraviti i Svjetska zdravstvena organizacija za cijelu zemlju. To ne može biti neko tijelo koje nije u struci.
Vili Beroš, ministar zdravstva i član parastožera za civilnu zaštitu ovako pokušava opravdati neustavno djelovanje istoga Stožera, Nova TV
 
- Uvjeren sam da ova kriza predstavlja priliku za promjenu svjetskih ekonomskog i društvenog sustava koji je manjkav jer omogućuje diskriminaciju i asimetriju u pristupu i distribuciji resursa.
Fabio Baggio, zamjenik tajnika vatikanskog ureda za migrante i izbjeglice poziva migrante da dolaze u Europu, Tribun
 

TVRDNJE

 
- Tijekom rata 1992.-1995., većina katolika protjerana je iz svojih domova i došlo je do velikog razaranja i pljačke koja je prisilila najmanje 250 tisuća vjernika, otprilike polovinu katolika u zemlji, postati ili živjeti kao izbjeglice. 
Kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup za talijanski medij Informazione cattolica
 
- Antife su ekstremistički agitatori koji kradu prosvjede kako bi vodili svoju odvojenu nasilnu agendu.
William Barr, američki odvjetnik, Tribun
 
- Nikakvo oružje niti ikakve vojne utvrde nisu bile u franjevačkim prostorima. Ivo Josipović očito je čitao samo literaturu jugokomunističkih komesara koji su pisali po narudžbi oblikujući neku novu stvarnost.
Fra Miljenko Stojić, voditelj Vicepostulature koja provodi postupke dokazivanja mučeništva hercegovačkih franjevaca u Širokom Brijegu
 
- Pokret Black Lives Matter trebao bi sadržavati solidarnost Židova. Istaknute pristalice BLM-a pozivali su na nasilje protiv nas bez službene osude. Sada sa službenog profila UK BLM čujemo laž da je borba protiv antisemitizma ‘ugušila’ legitimnu raspravu. Cionizam je pokret za samoopredjeljenje Židova. Pravo na ‘samoopredjeljenje naroda’ univerzalno je i navedeno u članku 1. Povelje UN-a. Takozvani ‘anti-cionizam’ isključivo negira Židovima to univerzalno pravo i stoga je antisemitski.
Prožidovska Organizacija Campaign Against Antisemitism (CAA)
 
- Washington odbija pretenzije Kine prema teritorijalnim vodama Vijetnama, Malezije i Indonezije. Svijet ne će dopustiti Pekingu da Južno kinesko more tretira kao svoj pomorski imperij.
Mike Pompeo, američki državni tajnik, BBC
 
 - Sastav nove vlade gotovo je identičan prethodnoj, a niz ministara je opterećen aferama koje je nepodnošljivo gledati.
Karolina Vidović Krišto, saborska zastupnica Domovinskog pokreta, Novi list
 
- Ja ulazak ovakve Srbije u EU ne želim! Kad je meni dosta, onda je stvarno dosta!
Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, Informer, Beograd
 
- Znanstvenici, izumitelji, književnici, umjetnici, istraživači, učenjaci… Hrvati se mogu ponositi cijelim nizom istaknutih sunarodnjaka koji su kroz povijest svojim djelovanjem zadužili kako svoju domovinu, tako i cijeli svijet, no mnogi premalo znaju o hrvatskim velikanima. Također, Hrvatska nije iskoristila potencijal da se na svjetskoj sceni brendira kroz uspjehe svojih velikana te je stoga Večernji list u 2020. godini odlučio pokrenuti veliki multimedijalni projekt “Hrvati koji su mijenjali svijet”. Tako će tijekom prvih šest mjeseci iduće godine u tiskanom izdanju objavljivati tekstove o dvanaestero velikana čija su dostignuća učinila svijet boljim i kvalitetnijim mjestom za život. To su Ruđer Bošković, Faust Vrančić, Sveti Jeronim, Nikola Tesla, Andrija Štampar, Ivana Brlić-Mažuranić, Andrija Mohorovičić, Ivo Andrić, Julije Klović, Marko Marulić, Ivan Meštrović i Marko Polo.
Stela Lechpammer, profesorica na Fakultetu političkih znanosti, https://www.vecernji.hr/vijesti/price-o-dvanaest-hrvata-koji-su-mijenjali-svijet-1369199- www.vecernji.hr
 
- Narod koji zaboravlja svoju prošlost, nema budućnost.
Winston Churchill, engleski političar (1874.-1965.)
 
Što je s milijunima žrtava staljinizma, komunizma, titoizma - kad će oni dobiti svoje avenije - vi đubretarske terorističke antife!? Što su naša djeca? Što su naše obitelji? Što su svi oni koji rade da bi školovali svoju djecu, poplaćali svoje kredite i pokrili jedva svoje režije? Odvratno.
Zoran Vukman, hrvatski filozof i katolički teolog na facebooku
 
- Zelena-lijeva koalicija, predvođena Radničkom frontom Katarine Peović i Možemo Tomislava Tomaševića financira se od strane tajkuna i mogula Tedeschija iako se ta opcija žestoko suprotstavlja kapitalizmu, takozvanom 'ekstraprofitu'.
Urednički komentar Dnevno.hr, Narod
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Novoj zastupnici mora se priznati dosljednost. Otkad je kročila u javni prostor nema ni zrna sumnje tko je ona: rigidna konzervativka, čuvarica doma i ognjišta, revizionističkih stavova, zagovornica lustracije, protivnica pobačaja koja uvijek s jednim okom atakira na prava nacionalnih manjina, LGBT zajednice… Sve što dotakne - pretvara u skandal.
Željka Godeč, novinarka Jutarnjega lista
 
- U Hrvatskoj imamo dva djelatna simbola vezana uz NDH, a to su Za dom spremni i kuna. Nadam se da ćemo se kune riješiti s eurom i ostatak mračne NDH-ovske prošlosti ostaviti iza sebe. No ZDS treba zabraniti i ne nalaziti više isprike.
Žarko Puhovski, jugokomunistički svjedok na suđenju Hrvatima 1972., JUL-ovac i neojugoslavenski svjedok na suđenju Hrvatima u Den Haagu u drugoj polovici devedesetih godina XX. stoljeća, N1 TV
 
- Prakticirajte stvari kao što su guranje prstiju u oči, potreban je vrlo mali pritisak da oštetite nečije oči… Razmišljajte kao da uništavate neprijatelja. Ne kao pružanje snažne pesnice, desno oko, lijevo oko. Ovo nije boks. To nije kickboks. To je poput uništavanja vašeg neprijatelja.
Nicholas Cifuni, jedan od vođa marksističkih Antifa ovako podučava svoje članove kako da tuku normalne ljude, Tribun

- Bosna – 'katolički apsurdistan' don Josipa Vajdnera
Naslov članka Ivana Markešića u sarajevskom Oslobođenju
 
- Željko Ivanković je fanatični templar koji se služi lažima i krajnje glupavom mitomanijom. Uvijek u misiji kroatizacije i katolizacije bosanskog srednjovjekovlja.
Urednički komentar bošnjačkog portala Stav pod psudonimom Mustajbega Mustafu Drnišlića
 
- Bi li se Bog s Vama provodio da se Vaši pretci nisu pohrvatili, da iz praktičnih razloga nisu postali Hrvati katolici, prvo katolici, pa onda Hrvati te kako se od nehrvata postaje Hrvat, i to ama-ha-Hrvat, kao što ste Vi?
Ivan Markešić, sociolog religije vrijeđa svećenika Josipa Vajdnera da nije Hrvat jer su njegovi preci doselili u BiH, Oslobođenje
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Cilj ove Vlade je da mijenja odnose u hrvatskom društvu, da mijenja odnose i s našim susjedima na bolje. Prošlo je 25 godina od kraja rata te 22 godine od mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Hrvatske vlade, Novi list
 
- Okupljat ćemo se u najboljoj vjeri da ćemo poštujući stradanje, kroz koje su prošli naši sugrađani Hrvati i naši sunarodnjaci Srbi, stvoriti društvo mira, stvoriti društvo u kojem ćemo zatvoriti ratnu knjigu, a ne je svake godine obnavljati i ponavljati, nego stvoriti društvo u kojem će ljudi moći živjeti na miru u kojem će se moći okrenuti budućnosti.
Milorad Pupovac, glavni Plenkovićev koalicijski partner u Uzdolju kod Knina 6. VIII. 2020., Novi list
 
- Bolje bi bilo da se slavi Vukovar i mirna integracija, a ne Oluja u Kninu.
Žarko Puhovski, jugokomunistički svjedok na suđenju Hrvatima 1972., JUL-ovac i neojugoslavenski svjedok na suđenju Hrvatima u Den Haagu u drugoj polovici devedesetih godina XX. stoljeća, N1 TV
 
- Ja sada ne vidim strateški razlike između vodećih stranaka prema Hrvatima u BiH. Prije je toga bilo, ali u posljednje vrijeme dvije najveće stranke imaju korektan i ispravan stav.
Vlado Šoljić, bivši jugoslavenski komunist, a kasnije ministar obrane Herceg Bosne, HRSvijet
 
- Tetovažu Chea uočio sam kod dosta poznatih sportaša, poput Maradone, Tysona i Verona. Dugo vremena sam bio siguran da je upravo to nešto što želim, znači odluka nije došla iznenada. U procesu planiranja izvedbe ideje krucijalnu preporuku mi je dala kolegica Tanja iz bolnice preporučivši mi izvrsnog tattoo majstora za portrete. Prezadovoljan sam izvedenim.
Mišo Krstičević, liječnik i gradonačelnik Ploča objašnjava zašto je na ruci nacrtao teroristu Ernesta Che Guevaru, Slobodna Dalmacija
 
- Karolina Vidović Krišto s 21 godinom dobila je posao na Hrvatskoj televiziji, bila je 1996. godina, doba tvrde vladavine HDZ-a. Kolege na HTV-u prisjećaju se da su je zvali Miss dijaspore, ali nije jasno je li tu titulu dobila zato što je sudjelovala na natjecanju ljepote ili je referenca na tadašnju praksu zapošljavanja Hrvata-povratnika kao privilegiranih kadrova.
Željka Godeč, novinarka Jutarnjega lista
 

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- Trebalo je proći čak 25 godina od oslobađanja Hrvatske da se stvore uvjeti i da prvi put imamo priliku čuti, i to s pozicija dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti, što su u ratu doživjeli ljudi koji su se našli s druge strane. Nikad dosad Srbi u Hrvatskoj nisu na ovakav način i ovako otvoreno progovorili o vlastitom stradanju. Bitno je, međutim, što je zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga progovorivši o vlastitom iskustvu djevojčice iz kolone iskazala poštovanje i hrvatskim žrtvama.
Ivanka Toma, novinarka Jutarnjega lista
 
- Nužno je da se prema Srbima zaustavi širenje mržnje i nasilja te počne graditi društvo tolerancije i poštivanja različitosti. Nužno je da se prestane prešućivali i ismijavati tuđe stradanje, te da se takvo držanje zamijeni poštovanjem stradanja jednih i drugih. Tako čine čestiti ratnici, tome vode mudri i pošteni političari, o tome propovijedaju istinski svećenici.
Anja Šimpraga, SDSS-ova saborska zastupnica iz srpske povlaštene kvote u Uzdolju kod Knina 6. VIII. 2020., Novi list
 

KOMENTARI

 
- Libanon, ili Švicarska Bliskog istoka, bio je jako bogata zemlja, imali su svoj Dayton, tj. ustav, Predsjednik države sunit, premijer kršćanin, predsjednik parlamenta šiit, zemlja je uz pomoć Francuske i Zapada funkcionirala sve do ulaska Palestinaca, te kad su Iranci nahuškali šijite, rat su počeli šijiti protiv sunita, a onda svatko protiv svakog, kršćani su bili bogati trgovci, bankari, industrijalci, pa su napustili zemlju.
gooUser1564942866, https://www.klix.ba/profil/goouser1564942866
 
- Che Guevara je palio knjige, zabranjivao glazbu, mrzio crnce i ubijao homoseksualce. Na Kubi su ga zvali “el carnicero” = “mesar”.
Hori Martinić, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/dr-miso-krsticevic-splitski-lijecnik-sdp-ov-gradonacelnik-ploca-nadahnut-je-likom-poznatog-revolucionara-che-u-srcu-i-na-desnoj-nadlaktici-1034757
 
- Tetovirao je sebi lice ubojice. Kaže da mu je i u srcu. Što je onda on? Opravdavate li Vi to smaknuća nenaoružanih zarobljenika? Onda možete na isti način opravdati i Hitlerove konclogore i masakr u Srebrenici. Ali i Kočevski rog, Hudu jamu, Jazovku i sve ostale zločine što su ih revolucionari, crni i crveni, počinili. Uvijek je netko nešto prethodno napravio, stvarno ili izmišljeno, što je služilo kao izgovor za ubijanje.
Vedran Ozretic, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/dr-miso-krsticevic-splitski-lijecnik-sdp-ov-gradonacelnik-ploca-nadahnut-je-likom-poznatog-revolucionara-che-u-srcu-i-na-desnoj-nadlaktici-1034757
 
- Što on radi kao doktor kad ima ovakvo razmišljanje koje je suprotno njegovoj zakletvi?
Mijo Pere, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/dr-miso-krsticevic-splitski-lijecnik-sdp-ov-gradonacelnik-ploca-nadahnut-je-likom-poznatog-revolucionara-che-u-srcu-i-na-desnoj-nadlaktici-1034757
 
- Građani bi trebali baciti brnjice isto. Odluke su protuzakonite i protuustavne, a maske medicinski beskorisne i štetne.
Johanna Solus Lupus,  https://www.index.hr/vijesti/clanak/beros-za-par-mjeseci-smanjit-cu-liste-cekanja/2200444.aspx 
 
- On je tu da osigura ponovno Srbima ponovno važan (možda i presudni) utjecaj u svim sferama vlasti, kao u Jugoslaviji. Jednostavno, oni nikada ne će priznati to, ali imaju pretenzije na naš teritorij i svim silama se bore da vrate ulogu izbivše države. Plenković kao globalist samo odrađuje ono što mu nalažu iz centara moći. Što je sa ljudskim pravima Hrvata, s pravom na posao i dostojan život, pravom na odgoj djece u normalnim okolnostima? Ili je to pravo rezervirano za Njonju, etnobiznismene i društvo? HDZ se sa etnobiznismenima udružio protiv naroda...
staromlad:, https://www.vecernji.hr/vijesti/boris-milosevic-za-drustvo-je-vazno-da-se-srbin-brine-o-ljudskim-pravima-1417952/komentari?page=3
 

PRIMITIVIZAM

 
- Vidović Krišto pati od starih boljki, radi bez inhibicija i pripreme, pa joj se potkradaju fatalne greške.
Željka Godeč, novinarka Jutarnjega lista
 
- Vi možete biti i jedan od onih idiota koji se neće cijepiti.
Ante Tomić, pitomac JNA u ulozi "vaspitača" Jutarnjega lista zagovara cijepljenje, pritom vrijeđajući
 

PRIZNANJE

 
- Mi smo doista dobili donaciju od Soroseve zaklade Otvoreno društvo. Započeli smo stvar nazvanu Nacionalni dan cijenjenja pružatelja usluga pobačaja… Trebaju nam milijuni dolara da bismo doprli do milijuna ljudi.
Tee Stern, čelnica liberalno fašističkog ogranka Refuse Fascism, Tribun
 
- Istina je da sam bio član SKJ, kao što je istina da to nikada nisam skrivao, kao ni činjenicu da sam 1984./85., godinu dana bio predsjednik omladine u tadašnjoj Lištici.
Marko Ljubić, bivši član SKJ, a sadašnji politički analitičar i voditelj emisije Budnica Osječke televizije, Maxportal
 
- Male homosexuality was strictly forbidden in Yugoslavia since WW2 by law, with a maximum sentence of one year in prison.Muška homoseksualnost strogo je zabranjena u Jugoslaviji od Drugog svjetskog rata, s maksimalnom kaznom od jedne godine zatvora.
Ilko Čimić, novinar portala Index iz BiH
 

UNITARNA BiH


- Katolički svećenici trebali bi prihvatiti režim u kojem se nalaze, na isti način kako je to učinio veliki fra Anđeo Zvizdović u 15. stoljeću (za kojeg bi netko u Bosni Srebrenoj trebao već pokrenuti postupak beatifikacije),
Ivan Markešić, sociolog religije zagovara unitarno načelo preglasavanja Hrvata, Oslobođenje
 
- Sada, kada je svoje stranačke radikale Plenković neutralizirao, može se očekivati promjena prema BiH. Promjena koja će slijediti onu Mesićevu da je BiH domovina Hrvata koji u njoj žive – i da rješenja za svoja pitanja ne trebaju tražiti u Zagrebu, nego u Sarajevu kao svome glavnom gradu. Dogodi li se to, a ja priželjkujem, već za četiri godine bismo mogli imati i drugačiji odnos Hrvata BiH prema izborima na način da im primarni budu izbori organa vlasti u njihovoj vlastitoj zemlji, a ne izvan nje – a posljednji izbori za Sabor su stvarali baš takav dojam.
Slavo Kukić, hercegovački Hrvat koji zagovara unitarnu BiH, Klix.ba
 

VELIKI BRAT

 
- Svi oni koji misle na zdravlje - svoje, svojih ukućana i prijatelja sugrađana, omogućit će svima koji su bili unatrag 14 dana u kontaktu koji je epidemiološki relevantan tu informaciju da su bili u kontaktu s oboljelim. Mislim da jedino ljudi koji misle samo na sebe neće tu aplikaciju koristiti. Mislim da je aplikacija iznimno korisna, nitko ne može zamijeniti rad epidemiologa na terenu, međutim, ova aplikacija je produkt promišljanja Europske komisije.
Vili Beroš, ministar zdravstva i član parastožera za civilnu zaštitu laže ljude da prihvate da ih Veliki Brat prati putem mobitela, Nova TV
 
- Vratit ćemo se na način modifikacije našeg izvornog boravka kod kuće. Ovo je i dalje smrtonosna bolest. Oni koji budu sudjelovali na zabranjenim službama očekuju kazne.
Gavin Newsom, demokratski kalifornijski guverner, Western journal
 
- Višednevno divljanje Antifa-e u Portlandu  je mit.
Jerry Nadler, američki demokratski kongresnik židovskog podrijetla i predstavnik Odbora američkog doma za pravosuđe, Tribun
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Ratni zločini počinjeni prema Srbima rijetko su kažnjavani, posebno zločini u Oluji i nakon nje. Mjesta njihova stradanja obilježavaju i komemoriraju samo srpske organizacije, a za državu i državnu vlast ona kao i da ne postoje. Isto je i s progonom gotovo 200 tisuća Srba samo u Oluji, ne računajući one u Bljesku i u brojnim gradovima Hrvatske izvan ratnog područja.
Anja Šimpraga, SDSS-ova saborska zastupnica iz srpske povlaštene kvote u Uzdolju kod Knina 6. VIII. 2020., Novi list
 
- U Dubrovniku nikada nisu živeli Hrvati, sve dok ih tu nije doveo Ante Pavelić.
Radovan Damjanović, srbijanski povjesničar. Informer
 
- U gotovo svim općinama, gradovima i županijama u Hrvatskoj gdje su imali pravo da glasaju za savjete nacionalnih manjina, Srbi će imati svoje predstavnike.
Milorad Pupovac, srpski etnobiznismen, Dnevnik RTS-a
 
- Dogovorena je samo pozicija potpredsjednika Vlade, stoga pregovori idu dalje. Sam broj državnih tajnika u ovom trenutku nismo definirali, a resori koji su nam zanimljivi su uprava, obrazovanje, regionalni razvoj, poljoprivreda, zaštita okoliša, dakle resori koji se tiču ostvarivanja prava manjina, ali i oni resori koji život znače na područjima koji su daleko ispod prosjeka razvijenosti Republike Hrvatske.
Boris Milošević, Pupovčev nasljednik i Plenkovićev Srbin za lokalnu uporabu, Večernji list

IZJAVE TJEDNA

 
- U Saboru bi se trebalo raspravljati o svemu, ali na adekvatan i stručan način te je zato i formiran stručni savjet koji procjenjuje situaciju iz dana u dan i iz sata u sat. 
Vili Beroš, ministar zdravstva i član parastožera za civilnu zaštitu ovako pokušava opravdati neustavno djelovanje istoga Stožera, Nova TV
 
- Proračun je bio u funkciji zaštite radnih mjesta i likvidnosti gospodarstva, a sad treba isplatiti mirovine, financirati zdravstvo…
Zdravko Marić, ministar financija, Večernji list TV
 
- SRBI U HRVATSKOJ IMAĆE SNAGU KAKVU DO SAD NISU IMALI! Srbi ulaze u veća 19 županija, 77 gradova i 148 opština, USTAŠE ĆE POLUDETI!
Naslov i podnaslov u srbijanskom mediju Informer
 
- Bosna i Hercegovina, mala zemlja s malobrojnom populacijom, ali sa značajnom pozicijom u srcu Europe i sa značajnim iskustvom u borbi za mir, toleranciju, pomirbu i multikulturalnost, dat će svoj doprinos neophodnom dijalogu i globalnoj pozitivnoj sinergiji.
Bakir Izetbegović, predsjednik SDA na konferenciji Europskog Muslimanskog Foruma na temu "Umet u post-pandemijskom razdoblju: Mišljenja čelnika", Klix.ba
 
- Aplikacija je dobrovoljna, kibernetički sigurna, koristi samo anonimne podatke, nema skupljanja podataka o korisnicima.
Vili Beroš, ministar zdravstva u Saboru

- Nismo se premišljali jer smo imali suradnju s Plenkovićem u prošlom mandatu, a i ostali mogući partneri su nam bili poznati. Smatrali smo da ovaj umjeren HDZ koji je pomaknut prema desnom centru prihvatljiv za suradnju i da nema nikakvog razloga da se suradnja ne nastavi.
Boris Milošević, Plenkovićev odabranik iz Pupovčeva velikosrpskog SDSS-a o suradnji s predsjednikom Vlade, Večernji list
 
- Plenković je uspio HDZ s pozicije političke desnice znatno pomaknuti prema političkom centru.
Slavo Kukić, profesor sociologije iz Mostara raduje se pobjedi detuđmanizatora A. Plenkovića, Klix.ba

- Od HDZ-a nikad ne očekujem ništa dobro. Ipak, njihova većina nije baš neupitna - vlast ne mogu formirati bez podrške nacionalnih manjina, i nadam se da će to biti svojevrsna prepreka nacionalizmu.
Bojan Glavašević, saborski zastupnik iz grupacije Možemo, Klix.ba

TVRDNJE

 
- Na ovoj Zemlji postoji ogromna upravljačka mreža i prilikom pokušaja otkrivanja istine o tomu što je to, postojalo je mnoštvo gotovih zečjih rupa koje su pomicale fokus ljudi i vodile ih niz slijepe uličice koje ih odvlače od stvarnih problema.
Max Igan (1. I. 2958.), australski javni govornik o stvarima kao što su istina, novi način života i matrica u kojoj svi živimo
 
- Kada je u pitanju Vinko Zulim, novinari uvijek "zaborave" naglasiti da su mu babu i djeda, civile, težake, strijeljali lokalni partizani kao "narodne neprijatelje", bez suđenja. Da mu je otac osuđen na 9 godina robije kao tobože pripadnik ilegalne neprijateljske organizacije i da je po izlasku iz zatvora "obrađivan" od strane splitske UDB-e praktički do raspada komunističkog režima.
Zajednica utemeljitelja HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije, Slobodna Dalmacija
 
- Black Lives Matter bi trebali težiti biti pokret protiv rasizma koji ujedinjuje narode i postiže trajne promjene, a ne pokret koji širi mržnju i postiže trajni razdor. Educirajte se. Ne možete se boriti predrasudama protiv predrasuda.
Prožidovska Organizacija Campaign Against Antisemitism (CAA)
 
- Srbi nisu bili antifašisti, samo su Hrvati ratovali protiv Hitlera!
Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, Informer, Beograd
 
- Program Plenkovića je irelevantan jer je vlada sastavljena protuustavno. Sadašnji sastav Ustavnog suda je završio na Europskom sudu za ljudska prava jer je po svemu sudeći, njih 10 od 13 protuustavno izabrano. Ja imam osjećaj da mi u Hrvatskoj više nemamo nijednu instituciju kojoj se možemo obratiti. Činjenica je da su 11. i 12. izborna jedinica protuustavne jer Ustav jamči jednakost svim državljanima. 
Karolina Vidović Krišto, saborska zastupnica Domovinskog pokreta  o odluci Ustavnog suda prema kojoj su izbori provedeni legitimno, Novi list
 
- Konfekcijsko smanjenje ministarstva, nisam podržao. Ako se rade reforme, onda se rade kako treba. Znači ne mogu se raditi površno i samo da si zamažemo oči.
Dario Zurovec, saborski zastupnik Fokusa i načelnik općine Sveta Nedjelja, Index
 
- EU i SAD iznutra su oslabljeni petom kolonom antifa i genderista koji će islamistima samo olakšati posao. Za to vrijeme, Rusija i Kina promatrat će pokolj na Zapadu koji će sam sebe iscrpiti. A onda nastupa njihovo vrijeme. Aksiom umjesto konkluzije: liberalizam=debilizam.
Zoran Vukman, hrvatski politički analitičar na facebooku
 
- Niz povijesnih dokumenata i svjedoka jasno i nedvojbeno pokazuju da širokobriješki fratri nisu imali veze s otporom partizanima niti su sudjelovali u bitki. Pa i strijeljani su nakon bitke i izvlačenja iz podruma.
Fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka dokazivanja mučeništva hercegovačkih franjevaca
 
- Kinesko istraživanje priobalnih resursa u dijelovima Južnog kineskog mora je potpuno nezakonito. To je pogrješna kampanja Pekinga čiji je cilj nasilno preuzimanje kontrole nad spornim teritorijalnim vodama.
Mike Pompeo, američki državni tajnik, BBC
 
- Kada bismo znali strahotu i težinu laži, progonili bismo je ognjem i mačem prije nego druge zločine.
Honorè de Balzac, francuski književnik
 
- Tesla, Bošković i Andrić nisu "Srbi"
Vedrana Rudan, hrvatska novinarka i književnica, Informer
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Laganje je jedna od konstanti katoličkoga svećenika don Josipa Vajdnera, glavnog urednika Katoličkoga tjednika, glasila u vlasništvu Vrhbosanske nadbiskupije Sarajevo.
Ivan Markešić, sociolog religije, Oslobođenje,  https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/teme/istina-o-bosni-klerickog-lazova-don-josipa-vajdnera-568833 
 
- Željko Ivanković je hrvatski supremacist i katolički taliban notoran po šovinističkim stavovima spram Bošnjaka.
Urednički komentar bošnjačkog portala Stav pod pseudonimom Mustajbega Mustafe Drnišlića
 
- Na planu nacionalnih manjina nakon ulaska Republike Hrvatske u EU kao društvo išli smo unatrag.
Boris Milošević, Pupovčev nasljednik i Plenkovićev Srbin za lokalnu uporabu, Večernji list
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Problem s pokroviteljstvom hrvatskog Sabora nad misom za ubijene u Bleiburgu imamo već godinama i u Austriji. Takve manifestacije nažalost samo doprinose daljnjim podjelama među ljudima i ruše ugled Sabora.
Bojan Glavašević, saborski zastupnik iz grupacije Možemo, Klix.ba

- U vrijeme raspada Jugoslavije uzdižu se nove strukture, posebno uz utjecaj dijaspore i crkve. Nove snage rješavale su se antifašista oko Tuđmana. I Jože Manolića, i Jože Boljkovca i Šime Balena, tajnika ZAVNOH-a... Tuđman odlazi u Norval u Kanadu gdje su među Hrvatima veoma jaki proustaški klerikali, dobiva od njih i prve novce. Spominje se da je od Brune Bušića prihvatio ideju o općehrvatskom pomirenju, to mu se svidjelo. Tako je počelo otklizavanje.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik za sarajevski projugoslavenski medij Buka
 
- Iako se 40-ih i 50-ih na partijskim forumima često raspravljalo o glazbi, neke formalne cenzure nije bilo: pazilo se na narodnu i religioznu glazbu, kod narodne je bilo važno da se previše ne naglašavaju nacionalni elementi, ostalo se zapravo ništa nije kontroliralo.
Željko Luketić, autor izložbe u Zagrebu pod naslovom »Utilitarni dizajn raspjevanog socijalizma: Omoti ploča u funkciji revolucionarne i rodoljubne glazbe 1947. – 1990.«, Jutarnji list
 
- Dizajn raspjevanog socijalizma 'bivše države'
Naslov članka na portalu HRT-a o jugonostalgičarskoj izložbi u Zagrebu pod naslovom »Utilitarni dizajn raspjevanog socijalizma: Omoti ploča u funkciji revolucionarne i rodoljubne glazbe 1947. – 1990.«
 
- Istraživala sam razdoblje potkraj šezdesetih i ustanovila da se situacija jako promijenila pojavom liberalizacije i maspoka, nastalo je šarenilo koje nitko više nije mogao kontrolirati.
Danijela Špišić Beard sa sveučilišta u Cardiffu brani izložbu »Utilitarni dizajn raspjevanog socijalizma: Omoti ploča u funkciji revolucionarne i rodoljubne glazbe 1947. – 1990.« u Zagrebu, Jutarnji list
 

BLA-BLA

 
- Sjetimo se prvih dana ove ugroze, reakcije Stožera i naših rezultata. Nadaje, i Ustav u čl. 16 definira sva ona stanja koja mogu obuhvatiti ograničenje prava i sloboda građana, a to je među ostalih i zbog očuvanja zdravlja ljudi.
Vili Beroš, ministar zdravstva i član parastožera za civilnu zaštitu ovako pokušava opravdati neustavno djelovanje istoga Stožera, Nova TV
 

DAIDŽE


- Franji Tuđmanu, kao i sadašnjemu hrvatskome HDZ-u, Hrvati u BiH su bili moneta za potkusurivanje i baza za dobivanje izbornih pobjeda na izborima u Republici Hrvatskoj.
Ivan Markešić, sociolog religije, Oslobođenje
 

ISLAMIZACIJA BiH

 
- Nikakve katoličke katedrale nije bilo na prostoru današnjeg Sarajeva, nekadašnje srednjovjekovne župe Vrhbosna.
Urednički komentar bošnjačkog portala Stav pod pseudonimom Mustajbega Mustafe Drnišlića
 

ISTINA

 
- U Predsjedništvu BiH ne sjedi niti jedan legitimni hrvatski član.
Josip Vajdner, glavni urednik Katoličkog tjednika, Oslobođenje, Sarajevo
 
- Nije normalno da ljudi koji nisu izabrani od naroda ograničavaju broj ljudi na okupljanjima i slično.
Zoran Milanović, hrvatski predsjednik o uzurpatorskom i protuustavnom djelovanju Nacionalnog stožera civilne zaštite
 

IZDAJA

 
- Ne smijemo zatvoriti granicu nego zaštititi te ljude koji bježe od rata.
Joško Klisović, čelnik SDP-a na sučeljavanju na Novoj TV
 
- Birači centra odlučili su da im je Plenkovićev HDZ prihvatljiv i da je najbolja opcija koja ima snage i može se nositi s desnim populistima i ekstremistima.
Boris Milošević, Plenkovićev odabranik iz Pupovčeva velikosrpskog SDSS-a o suradnji s predsjednikom Vlade, Večernji list
 

KOMENTARI

 
- Maska je simbol potčinjavanja, stilizirana brnjica, kad shvatite bit će kasno.
Vlad Tepeš, https://www.index.hr/vijesti/clanak/beros-za-par-mjeseci-smanjit-cu-liste-cekanja/2200444.aspx
 
- Maske su preporuka a ne obveza, sve dok se ne aktiviraju zakonski akti koji bi je stavili kao obveznu. Odluke stožera do sada su pravno - nezakonite i protuustavne. Maske ne štite od prenosa virusnih infekcija ali su štetne za onoga koji ih nosi. Ako vas u trgovini ne žele uslužiti bez maske neka potpisu izjavu da vas nisu uslužili pa ih tužite. Policija ne privodi ljude radi maski već insceniranog remećenja reda i mira. Tako da ako ste mirni i poznate zakon i medicinu skinite brnjice jer one nemaju
nikakvog smisla osim da od ljudi naprave ovce.
Johanna Solus Lupus, https://www.index.hr/vijesti/clanak/beros-za-par-mjeseci-smanjit-cu-liste-cekanja/2200444.aspx
 
- Ako zaista žele mir i smirivanje tenzija, neka konačno nadležnim službama (ne medijima!) daju lokacije na kojima se nalaze još stotine pobijenih Hrvata koji se vode kao nestali, tad ću vjerovat da su im političke namjere časne, poštene i iskrene!
Antihlebinac:,  https://www.vecernji.hr/vijesti/boris-milosevic-za-drustvo-je-vazno-da-se-srbin-brine-o-ljudskim-pravima-1417952/komentari?page=3 
 
- Što se to dešava s nama Hrvatima? Ovo je stvarno nevjerojatno.
croban1111:, https://www.vecernji.hr/vijesti/boris-milosevic-za-drustvo-je-vazno-da-se-srbin-brine-o-ljudskim-pravima-1417952/komentari?page=3
 
- Naši premijeri milorad i andrej
gunner12345:, https://www.vecernji.hr/vijesti/boris-milosevic-za-drustvo-je-vazno-da-se-srbin-brine-o-ljudskim-pravima-1417952/komentari?page=3
 

LAŽ

 
- Aplikacija ne prati određene lokacije već je usmjerena na praćenje kontakata.
Vili Beroš, ministar zdravstva u Saboru

- Pozdrav “za dom – sremni” ustaški je pozdrav, dakle pozdrav jednog zločinačkog fašističkog pokreta koji je voljom nacista i fašista došao na vlast u Hrvatskoj i četiri godine provodio neviđeni teror i strahovladu.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik za sarajevski projugoslavenski medij Buka
 
- Povijesne istine radi, fratri sa Širokog Brijega podupirali su ustaše, kako to i danas čine neki njihovi nasljednici. Kada su partizani dolazili na Široki Brijeg, pružili su im vrlo snažan oružani otpor i uključivanjem u ratna djelovanja bili su legitiman cilj vojnih djelovanja. Dakako, danas, s povijesnim odmakom, žalimo za svim žrtvama rata, ali moramo prepoznati što je bila čija uloga i tko je bio na pravoj a tko na krivoj strani.
Ivo Josipović, bivši hrvatski predsjednik 13. IV. 2019., Novi list
 

LIBERALIZAM

 
- Još nisam instalirala aplikaciju i tek ću vidjeti hoću li. U situaciji u kojoj se sada nalazimo ima prečih pitanja, ali razumijem da je aplikacija korisna i svakako ću je instalirati ako za to bude potrebe.
Katarina Peović, militantna neokomunistica u Saboru
 
- Supruga je vegetarijanka, a ja jedem meso jednom tjedno, iz ekoloških razloga. Uglavnom, oboje nastojimo kvalitetno jesti.
Tomislav Tomašević, čelnik platforme Možemo, Večernji list
 

MANIPULACIJA

 
- Ljudima se sad zaista mora vjerovati kada kažu da im nošenje maski uzrokuje razne poteškoće. To su subjektivni dojmovi i njih treba poštovati. Jer kod nekih ljudi to što imaju nešto preko lica i preko usta zaista izaziva nelagodu, nervozu, pa čak i osjećaj gušenja. No isto tako treba reći da dio te nelagode može biti i samo, kako se ono kaže, u našoj glavi. Mnogi se sad pitaju zašto to moramo nositi, je li to uopće potrebno, ima li to zaista smisla i učinka. Čini mi se, kada bismo bili posve sigurni da je to neophodno, da time doista štitimo sami sebe i sve svoje bližnje, da bismo onda i te maske lakše podnosili – kazala nam je psihologinja koja za sve reakcije ljudi vezane uz nošenje maski ima razumijevanja jer u njima prepoznaje stvarne muke, ponekad čak i patnje.
Mirjana Nazor, psihologinja, Večernji list
 

MITOMANIJA

 
- Hrvatska država je otuđila srpsku imovinu falsifikovanim dokumentima, prekopava srpske grobove, prisvojila je svu deviznu štednju - sudski sporovi desetine hiljada Srba traju više od 20 godina. Zločin i dalje traje, pogotovo kad prebiju neke starce koji bi samo da umru na svojoj zemlji. Sada "nova NDH" radi na krađi i prisvajanju srpske istorije i naših velikana čije su gene probali da zatru. Ovakvi potezi i krađa samo govore o činjenici da hrvatska država, osim što nikada nije imala kralja ili kraljicu, nije imala ni državnike.
Saša Borojević, srbijanski marketinški stručnjak, Informer
 
- Knjigom Magnum krimen Novak Viktor je kao jugoslovenski orijentirani Hrvat i srpski akademik uspio da uveliko oslobodi krivnje ustaše koje su masovno prišle komunistima u završnici rata, tako da je do 6. travnja 1944. u partizanske redove već bilo primljeno 80.000 ustaša, da bi potom ustaški časnici preobučeni u partizane naređivali srpskoj mladosti da samoubilački juriša na Srijemskoj fronti. Na pitanje zašto čuveni partizanski avioni, tzv. kuruzari, nisu nikad doletjeli do Jasenovca da makar mitraljiraju ustaške straže, odgovor je u činjenici da je komandant ustaške eskadrile postao komandant partizanskog zrakoplovstva.
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', Jadovno.com
 

OSMANIZAM


- Džamija Aja Sofija je kulturno nasljeđe cijelog čovječanstva. Bila je džamija i ponovo je postala džamija.
Reçep Tayyip Erdoğan, turski predsjednik nakon pretvaranja crkve Svete Sofije u džamiju, Daily Sabax
 

UNITARNA BiH

 
- Odatle i stalni pokušaji revizije bošnjačkog statusa najveće žrtve proteklih ratova, dekonstrukcije superiorne moralne pozicije s kojom su Bošnjaci izašli iz ratova te negacije historijskog utemeljenja i same legitimnosti bošnjačke većine te njenog prava na državu u kojoj će odlučivati demokratska većina.
Mustajbeg Mustafa Drnišlić, izmišljeni lik na bošnjačkom portalu Stav napada hrvatskog književnika Željka Ivankovića

- Hrvatska je nažalost znala preširoko tumačiti svoju ustavnu odredbu o brizi za Hrvate u dijaspori, na način da se neprimjereno miješala u unutarnja pitanja BiH. Također, često je hrvatski narod koji živi u BiH bio politiziran za uske interese jedne stranke - HDZ-a.
Bojan Glavašević, mali sin velikoga oca za bošnjački portal Klix.ba
 
- Ni Ustav BiH ni Izborni zakon BiH nisu popis popovskih želja nego pravni akti.
Ivan Markešić, sociolog religije zagovara unitarno načelo preglasavanja Hrvata, Oslobođenje
 
- Na sarajevskoj Vijećnici emitira (se) slika podrške, sandžačke zastave s ljiljanima i polumjesecom na kojoj piše “Jedno srce – jedan narod”. Dušmani laju i negoduju. Uzalud im je jer – sve dok je jednog srca, bit će i jednog naroda.
Filip Mursel Begović, uvodnik Stava, https://stav.ba/uvodnik-stava-prijeti-li-bosnjacima-nestanak/
 
- Prisjetimo se, na koncu, stalne potpore politici HDZ BiH, kojom se u potpunosti eliminiraju elementi građanske BiH koji u postojećem Ustavu još uvijek postoje – potpore da se sve institucije, neovisno o tome kako su u Ustavu i zakonima postavljene, transformiraju da funkcioniraju po principu Doma naroda i da se na taj način obesmisli postojanje građanskih političkih partija.
Slavo Kukić, hercegovački Hrvat koji zagovara unitarnu BiH, Klix.ba

IZJAVE TJEDNA

 
- Obećavam otvaranje sto tisuća novih radnim mjesta. Obećavam 7.600 kuna prosječne plaće četiri godine od danas.
Andrej Plenković, mandatar nove Vlade u Saboru
 
- Važna stavka će mi biti da osiguram donošenje svih strateških dokumenata važnih za zaštitu i unapređenje ljudskih prava kao i njihovu provedbu u zadanim rokovima.
Boris Milošević, Plenkovićev odabir podobnih Srba za potpredsjednika Hrvatske vlade, Večernji list
 
- U Hrvatskoj povijesni revizionizam nije puzajući, nego galopirajući.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik za sarajevski projugoslavenski medij Buka
 
- Od samog početka je bilo jasno da Plenković ne pripada svijetu Karamarka, Brkića, Kovača, Penave, Milinovića, Culeja i inih.
Slavo Kukić, profesor sociologije iz Mostara raduje se pobjedi detuđmanizatora A. Plenkovića, Klix.ba
 
- Predsjednik Milanović je odlučio napraviti ono na što ga Ustav obvezuje. Ne mislim da je on obvezan biti na sjednici Sabora, osim da tu sjednicu sazove. Teško je, ako imate neke stvari koje su vam prethodnici postavljali kao neki način ponašanja, ako ih mijenjate, teško je da to neće izazvati raspravu u javnosti. Podržavam Milanovića, on je izabrao svoj put.
Gordan Maras, donedavni čelnik i saborski zastupnik SDP-a, N1 TV
 
- Podržavam predsjednika Milanovića u nedolasku na sjednicu Sabora.
Bojan Glavašević, donedavni član SDP-a, Večernji list
 
- Odluka predsjednika Zorana Milanovića nije problematična. Netko bi rekao, to je svečani čin, no možda je on odlučio da ne će protokolarno sudjelovati jer je odradio sve što je bilo do Predsjednika da odradi.
Rada Borić, novoizabrana saborska zastupniva iz grupacije Možemo, N1 TV
 
- Možda nije bilo pandemije i epidemije jer smo pravovremeno reagirali .
Furio Radin, saborski zastupnik samo zato što se deklarirao Talijanom u emisiji Otvoreno na HRT-u
 

TVRDNJE

 
- Revizionistima se proglašavaju svi koji razložno postave upitnik o 'nedodirljivim' tvrdnjama, kao npr. o upitnom službenom broju jasenovačkih žrtava u poimeničnom popisu Javne ustanove Spomen-područja Jasenovac, koji se uporno, gotovo fanatično i pod svaku cijenu želi prikazati najvjerodostojnijim.
Tomislav Vuković, novinar Glasa Koncila o onima koji i dalje šire jasenovačke laži i hrvatsku "genocidnost"
 
- Ne ću podržati Vladu Andreja Plenkovića. Ne zato što sam destruktivan, nego zato što to nije politika koju ja zagovaram i koju zagovara Fokus. Te ideje ne mogu podržati politiku koja državu pretvara u socijalni slučaj i to ne dolazi u obzir.
Dario Zurovec, saborski zastupnik Fokusa i načelnik općine Sveta Nedjelja, Index
 
- Još u prošlom stoljeću, svakome bi bilo apsurdno uopće pričati o homoseksualnim brakovima. Danas se one koji se protive istima ekskomunicira iz društva. Ista stvar događa se i s pobačajima i stvaranjem ljudi u laboratorijima. Prava opasnost za crkvu leži u globalnoj diktaturi navodno humanističkih ideologija.
Papa Benedikt XVI.
 
- EU potapa samu sebe. Sporadično se događaju koljački napadi islamista na ljude po ulicama europskih gradova koji se tako stupidno zataškavaju u pogođenim državama, od njihovih vlasti i medija, da se normalan čovjek pita - pa vide li zapadnoeuropski narodi da vlasti rade protiv njih i njihove sigurnosti!? Napadi koji su sada povremeni mogu odjednom postati danomice europska stvarnost.
Zoran Vukman, hrvatski politički analitičar na facebooku
 
- Činjenica je da su najveći zločini počinjeni dok su se ljudi dvoumili hoće li se prikloniti strani dobra ili zla.
Hannah Arendt, njemačka filozofkinja (1906.-1975.) odrasla u socijaldemokratskoj asimiliranoj židovskoj obitelji u od Sovjeta 1945. okupiranom Königsbergu. Godine 1941. emigrirala u SAD
 
- Treći svjetski rat će trajati puno duže od epidemije. Takva su ratna i žanrovska pravila. Samo jedan je način za pobjedu u tom ratu, onaj iz Drugoga svjetskog rata: da zapadni svijet nastupi u ime načela međunarodne solidarnosti, jednakosti, slobode i bratstva, te da se u suradnji s neslobodnim istočnim svjetovima izbori protiv epidemije, imajući pritom na umu da su od svih gospodarskih i ekonomskih posljedica važniji ideali zajedničkog javnog zdravstva te ravnopravnosti različitih kultura i identiteta.
Miljenko Jergović, kolumnist Jutarnjega lista
 
- Laž koja se dovoljno često izgovori postaje istina.
Ovo je čuvena izreka koja se nepravedno pripisuje Josephu Goebbelsu (1897.-1945.), zloglasnom nacističkom ministru propagande iako je to najpoznatija izreka Vladimira Lenjina (1870.-1924.)
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Ne seri! Ti si alapača i lažljivica!
Vojko Obersnel, SDP-ov gradonačelnik Rijeke ovako je u gradskoj Skupštini rekao Ivonu Milinović, Maxportal
 
- Spodobe se ne mogu naći uvrijeđenima - zato i jesu spodobe!
Krešimir Macan, tzv. poslovni savjetnik specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje i društvene medije ovako je dodatno na twitteru uvrijedio Karolinu Vidović Krišto
 
- Osobno bih volio da idemo prema kaznenom tretiranju pozdrava Za dom spremni.
Boris Milošević, Plenkovićev podobni Srbin na mjestu potpredsjednika Vlade, Večernji list
 
- Spomenuti feljton (nizanka) ne predstavlja ništa novo kada se radi o Glasu Koncila i Jasenovcu. Ovaj vjerski tjednik već godinama daje prostor revizionističkim tumačenjima Drugoga svjetskog rata, de facto, opravdavajući politiku u NDH i, često, umanjujući pa i negirajući zločine ustaškog režima.
Robert Bajrushi, bivši novinar Vjesnika i Zagreb Newsa, a sadašnji novinar Jutarnjega lista napada Glas Koncila i novinara Tomislava Vukovića
 
- U Sarajevu, ali i dalje od BiH, u ovoj provokaciji (misa u Sarajevu u čast poginulih na Bleiburgu) nije mogla biti neprepoznata uloga centara političkog Zagreba. Tamošnje sve otvorenije "otklizavanje" prema politikama, snagama i akterima poražene profašističke prošlosti uočavaju i šire, u Europi.
Zlatko Dizdarević, bošnjački diplomat i novinar riječkoga Novoga lista, Buka, Sarajevo, https://www.6yka.com/novosti/stjepan-mesic-za-buku-okruzuje-nas-bedem-lazi
 
- Iskreno se nadam da će zbog novog odnosa snaga, koje idu na ruku Plenkoviću, doći do promjene politike Hrvatske prema BiH na način da će nova politika poštovati BiH kao suverenu zemlju i da se ne će petljati u njene unutarnje odnose kako se petljala prethodnih godina.
Slavo Kukić, ljevičarski profesor iz Mostara raduje se pobjedi detuđmanizatora A. Plenkovića, Klix.ba
 
- Neoustaških, antisrpskih i rasističkih incidenata ima u Hrvatskoj sve više. To je činjenica. Moramo to priznati i moramo se s time suočiti. Kada kažem suočiti, mislim i na sankcioniranje.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik za sarajevski projugoslavenski medij Buka
 

JUGONOSTALGIJA

 
- U vrijeme raspada Jugoslavije uzdižu se nove strukture, posebno uz utjecaj dijaspore i crkve. Nove snage rješavale su se antifašista oko Tuđmana. I Jože Manolića, i Jože Boljkovca i Šime Balena, tajnika ZAVNOH-a... Tuđman odlazi u Norval u Kanadu gdje su među Hrvatima veoma jaki proustaški klerikali, dobiva od njih i prve novce. Spominje se da je od Brune Bušića prihvatio ideju o općehrvatskom pomirenju, to mu se svidjelo. Tako je počelo otklizavanje.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik za sarajevski projugoslavenski medij Buka
 
- Iako se 40-ih i 50-ih na partijskim forumima često raspravljalo o glazbi, neke formalne cenzure nije bilo: pazilo se na narodnu i religioznu glazbu, kod narodne je bilo važno da se previše ne naglašavaju nacionalni elementi, ostalo se zapravo ništa nije kontroliralo.
Željko Luketić, autor izložbe u Zagrebu pod naslovom »Utilitarni dizajn raspjevanog socijalizma: Omoti ploča u funkciji revolucionarne i rodoljubne glazbe 1947. – 1990.«, Jutarnji list
 
- Dizajn raspjevanog socijalizma 'bivše države'
Naslov članka na portalu HRT-a o jugonostalgičarskoj izložbi u Zagrebu pod naslovom »Utilitarni dizajn raspjevanog socijalizma: Omoti ploča u funkciji revolucionarne i rodoljubne glazbe 1947. – 1990.«
 
-Istraživala sam razdoblje potkraj šezdesetih i ustanovila da se situacija jako promijenila pojavom liberalizacije i maspoka, nastalo je šarenilo koje nitko više nije mogao kontrolirati.
Danijela Špišić Beard sa sveučilišta u Cardiffu brani izložbu »Utilitarni dizajn raspjevanog socijalizma: Omoti ploča u funkciji revolucionarne i rodoljubne glazbe 1947. – 1990.« u Zagrebu, Jutarnji list
 

GLOBALIZACIJA

 
- Žrtve silovanja treba zaštititi od silovatelja i svih onih koji podržavaju Hod za život.
Marko Vučetić, donedavni nezavisni saborski zastupnik na facebooku
 

GLUPOST

 
- Stanje u svijetu danas je lošije no ikada u posljednjih nekoliko desetljeća. Trump je uspio razoriti sustav međunarodnih odnosa, multilateralizma, pogaziti osnovna načela na kojima su se ti odnosi zasnivali. Pretvorio je Ameriku od predvodnika demokracije u neobuzdanog hegemona kojega se ostatak svijeta s pravom boji.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik za sarajevski projugoslavenski medij Buka
 
- Nevinih oko Škore nema, niti se izbor biti uz njega i služiti se s čim se služe može usporediti s pripadnošću partiji ili bilo čemu u komunističkom režimu.
Marko Ljubić, bivši član SKJ, a sadašnji politički analitičar i voditelj emisije Budnica Osječke televizije, Maxportal
 

IZDAJA

 
- Na položaj manjina u društvu u Hrvatskoj jako utječe stav vlasti prema njima, stoga je imenovanje na mjesto potpredsjednika Vlade važno za društvo na simboličkoj razini gdje će predstavnik manjine, Srbin, brinuti o ljudskim pravima u Vladi umjerenog desnog centra. To je prije koju godinu čak izgledalo nezamislivo, a zapravo oko tog ne bi smjelo biti tabua. Ovo je sad samo vraćanje na nešto što smo dostigli prije desetak godina i što se tad pokazalo dobrim za zemlju.
Boris Milošević, Srbin iz zloglasnog Raškovićevog i Hadžićevog SDSS-a, kojega je A. Plenković postavio na dužnost potpredsjednika Vlade, Večernji list
 
- U vrhu hrvatskoga HDZ-a odnos prema BiH prethodnih šest-sedam godina i nije mogao biti drugačiji nego što je bio. To je odnos stalne čežnje za BiH kao dijelom Hrvatske u njezinim 'povijesnim' granicama, koji se, istina, u izmijenjenim međunarodnim okolnostima nije manifestirao otvoreno kao u prvoj polovici devedesetih, ali jeste u potrebi za tutorstvom koje je slalo poruku kako se gleda na BiH.
Slavo Kukić, ljevičarski profesor iz Mostara raduje se pobjedi detuđmanizatora A. Plenkovića, Klix.ba
 

KOMENTARI

 
- BIT ĆE DA MU ZABRANILI DOLAZAK U SABOR DA SLUČAJNO I TAMO NE ZBRIŠE ZA VRIJEME SVIRANJA DRŽAVNE HIMNE!
Marija Omeragić, https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/reakcije-na-odluku-zorana-milanovica-da-ne-prisustvuje-konstituirajucoj-sjednici-sabora---613719.html
 
- Čovjek je otvoreno rekao da je Hrvatska slučajna država i prezire je. Jadno je da je uopće išao na natječaj za predsjednika takve države. Nažalost još je jadnije da je izabran a to pokazuje koliko stanovnika ove države mrzi ovu državu.
Davorin Janjicek,  https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/reakcije-na-odluku-zorana-milanovica-da-ne-prisustvuje-konstituirajucoj-sjednici-sabora---613719.html 
 
- Komunisti tvrde da su nastali od majmuna.O.k. Neka nam objasne jesu li majmuni po očevoj ili majčinoj strani! Ako su pak majmunoidi, reda bi bilo kazati od koje vrste majmuna potječu. Očito su iz neke vrste majmuna-kanibala, koja se bori za to, da im se djeca ubijaju, bez povoda i bez ikakvoga razloga. Nakot takvih majmunoida-kanibala, pomiješan u ljudsku vrstu, čini pomutnju, razdor, nered i svekoliki oblik destrukcije. Potomak njihov, igrom slučaja i vođe najveće hr. stranke, biva predsjednikom subraće svoje ali i ljudskoga puka, koji se čudom čudi odkud majmun majmunarije čini... Nije čudo majmun, sam po sebi, već puk koji mu se iščuđava, a još manje čudo drugi majmun što ga podržava... To vam je tkz. "Darvinova teorija o Hr. majmunoidima".
Frano Mikulić Jukić, https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/reakcije-na-odluku-zorana-milanovica-da-ne-prisustvuje-konstituirajucoj-sjednici-sabora---613719.html
 
- Sjednica prerano počinje, ne može se ljenjivac probudit prije 11... a možda ga muči karijes
accusator:, https://www.vecernji.hr/vijesti/predsjednik-zoran-milanovic-nece-prisustvovati-konstituirajucoj-sjednici-sabora-1418317
 
- Ovaj gospodin govori istinu da je važno da se Srbi brinu o ljudskim pravima jer oni imaju veliko i dugogodišnje iskustvo sa time a kroz povijest imali su i nekoliko voždova koji su se brinuli ne samo za ljudska pravanego i za sva prava pojedinih naroda na Balkanu, a veliki vođe su im bili nekad veliki Srpski borac za prava drug Ranković, drug Milošević a i danas evo vodi ih jedan od najvećih boraca za ljudska prava Vučić.
hrvat123:, https://www.vecernji.hr/vijesti/boris-milosevic-za-drustvo-je-vazno-da-se-srbin-brine-o-ljudskim-pravima-1417952/komentari?page=3
 
- Radikalna desnica - koja je to, de imenuj? Ona koja vas je razorila u Domovinskom ratu, je li? Ako misliš na te, možda ih manje sjedi u Saboru. ali nemoj misliti da je narod zaboravio - ti, a Plenković još manje.
dmitarXX:, https://www.vecernji.hr/vijesti/boris-milosevic-za-drustvo-je-vazno-da-se-srbin-brine-o-ljudskim-pravima-1417952/komentari?page=3
 
- Svaka čast plenkoviću na izboru svog zamjenika i savjetnika. Za to se je Tuđman borio i stvarao Hrvatsku sa hadzom.
Mislav28:, https://www.vecernji.hr/vijesti/boris-milosevic-za-drustvo-je-vazno-da-se-srbin-brine-o-ljudskim-pravima-1417952/komentari?page=3
 
- Za društvo je važno da se Srbin brine o ljudskim pravima, bratstvu i jedinstvu i balkanskoj braći po jeziku, krvi i kulturi pravim hrvatima.
Hrvatski Idol i Vođa:, https://www.vecernji.hr/vijesti/boris-milosevic-za-drustvo-je-vazno-da-se-srbin-brine-o-ljudskim-pravima-1417952/komentari?page=3
 
- Ako se vi budete brinuli o ljudskim pravima biti će kao i '91. i opet ću morati uzeti pušku u ruke.
polk: , https://www.vecernji.hr/vijesti/boris-milosevic-za-drustvo-je-vazno-da-se-srbin-brine-o-ljudskim-pravima-1417952/komentari?page=3 
 
- Kaže da za prošlost nije kriv kolektivitet nego pojedinci. I tako od Vukovara do Prevlake pojedinac je žarija, ubija, palija. Prodaji to ukućanima. Ne prolazi takva roba kod mene.
tramontana:, https://www.vecernji.hr/vijesti/boris-milosevic-za-drustvo-je-vazno-da-se-srbin-brine-o-ljudskim-pravima-1417952/komentari?page=3
 

MITOMANIJA

 
- Antikrist će prema predviđanjima prvo biti zacaren u Vatikanu, najboljem savezniku Židova. To savezništvo uspostavljeno u 19. vijeku kada su Rotschildi spasili Vatikan od bankrota, a učvrstilo se kroz religiozni sinkretizam, heretički ekumenizam, putem koga bi sve religije bile reformovane i prilagođene judaizmu. 
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', Jadovno.com
 

PRIMITIVIZAM

 
- Dobro. Hvaljen Isus! Ajde u pi..u materinu…
Mislav Bago, novinar i urednik na Novoj TV ovako je završio razgovor sa časnom sestrom iz samostana Milosrdnih sestara Svetog Križa u Đakovu
 
- Ajde još malo hračnite. Prekidam Vas jer Vas ne želim slušati. S ovom spodobom ne želim sudjelovati u emisiji!
Krešimir Macan, bivši komunikacijski savjetnik A. Plenkovića u emisiji HRT-a Otvoreno vrijeđao Karolinu Vidović Krišto
 

SKOJEVSKI

 
- Hod za život širi opasne sociopatske poruke i treba jasno reći da one nisu niti za obitelj, niti za ljubav, a kamoli za život.
Katarina Peović, ratoborna čelnice neojugoslavenske i neokomunističke Radničke fronte protiv Hoda za život u Rijeci, Novi list
 

SRBIZACIJA HRVATSKE

 
- Ni u Vladi ni u stranci radikalna desnica više nema utjecaja i nadam se da će tako ostati. To je generalno dobro za Hrvatsku, a i naravno da je nama takva stranka prihvatljiva za suradnju.
Boris Milošević, Plenkovićev odabranik iz Pupovčeva velikosrpskog SDSS-a o suradnji s predsjednikom Vlade, Večernji list
 

UNITARNA BiH

 
- Hrvatski HDZ je, kad je Plenković došao na njegovo čelo, bio krcat imenima zagovornika endehazijske ideologije.
Slavo Kukić, hercegovački Hrvat koji zagovara unitarnu BiH, Klix.ba

Više članaka ...

  1. IZJAVE TJEDNA
  2. IZJAVE TJEDNA

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Utorak, 11/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1175 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević