Get Adobe Flash player

Ove nevjerojatne slike prikazuje sotonske rogove koji se uzdižu iznad Perzijskog zaljeva za vrijeme pomračenja sunca

 
 
TOG DANA, 8. SIJEČNJA 2020., IRAN JE IZVRŠIO ODMAZDU ZA SMRT GENERALA QASEMA SULEIMANIJA RAKETIRANJEM AMERIČKIH VOJNIH BAZA U IRAKU. TOG DANA JE EKSPLODIRAO U BLIZINI TEHERANA UKRAJINSKI ZRAKOPLOV I POTRES OD 4 STUPNJA PO MERKALIJEVOJ SKALI POGODIO JE IRAN U BLIZINI NUKLEARNOG POGONA. TOG JUTRA SU SE UZDIZALI SOTNIINI ROGOVI IZNAD PERZIJSKOG ZALJEVA.
https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2020/01/NINTCHDBPICT000552472818.jpg
Ove nevjerojatne fotografije prikazuju sotonske rogove koji se uzdižu iznad Perzijskog zaljeva za vrijeme pomračenja sunca. Fotograf je čekao na pravom mjestu da snimi ovaj rijetki prizor praskozorja s izlazećim suncem djelomično zamračenim mjesecom.Astrofotograf, amater, Elias Chasiotis, strpljivo je čekao da se ovaj prizor dogodi. Elias Chasiotis je planirao snimiti pomračenje sunca dok je bio na odmoru u Al Wakrahi u Kataru. Čekao je izlazak sunca jer je znao da će imati rijetku priliku snimiti fenomen pomračenja sunca kombiniranog sa svjetlosnim efektima koji se vide u blizini površine oceana.
 
Bored Pandi je rekao: Nadao sam se da će optički efekti priviđenja biti vidljivi i bio sam sretan da sam in uhvatio.Ovaj tip priviđenja iznad oceana zove se fatamorgana i događa se kad se svjetlosne zrake lome prolazeći kroz različite temperaturne slojeve. Zovu se po arturijanskoj čarobnici Morgan le Fay jer se nekada vjerovalo u vilinske dvore koje je ona stvarala svojom magijom da bi namamila mornare u smrt.
Elias kaže: Bojao sam se da se ne dogodi pomračenje, ali konačno se sunce počelo dizati. Izgledalo je kao dva razdvojena dijela, neka vrsta crvenih rogova koji izbijaju iz mora.    
 

Alahna Kindred, https://www.thesun.co.uk/news/10694515/red-devil-horns-sunrise-photos-captured-rare-solar-eclipse-mirage/

(prevela prof. Kornelija Pejčinović)

Anketa

Tko je u pravu: Zoran Milanović ili Andrej Plenković?

Petak, 23/10/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1989 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević