Get Adobe Flash player

Ivana Jovanović Trostmann s Isusom i Cvijećem u Rimu

 
 
U dvorani “Teatro dei Dioscuri” (”Kazalište Dioskura) u Rimu, otvorena je po jedanaesti put izložba“Femminissage” svi oblici lijepog, namijenjena samo ženama umjetnicama.Izložbu je 23. veljače otvorio dr. Gastone Ranieri Indoni, organizator izložbe i izdavač časopisa “Urbis et Artis”, uz prisustvo Anne Salvati predsjednice organizacije “Urbis et Artis, te  Mladenke Šarac Rončević konzul te Tamara Perišić atasche za kulturu pri Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Rimu. Svoje radove izložile su 42 umjetnice sa po dva rada u raznim tehnikama, iz Italije i drugih europskih zemalja, koje djeluju na području slikarstva, kiparstva, umjetničke fotografije. Kroz njihove radove, mogli su se vidjeti i usporediti najnovije tendencije suvremene umjetnosti.
http://www.dubrovniknet.hr/mdata2014/1457511062_1_velika_jovanovic%20trostmann%20slike.jpg
Među raznim zapaženim ostvarenjima izdvajaju se radovi dubrovačke slikarice Ivane Jovanović Trostmann koja je predstavljala Hrvatsku sa slikama Isus i Cvijeće u pastelnim tonovima. Slika Isusa imala je na izložbi poseban značaj, to posebno jer je postavljena uoči Uskrsa. Na izložbi, nagrada brončani kip “Pobjeda”, dodijeljena je zasluženoj suradnici Anni Salvati predsjednici organizacije “Urbis et Artis” i nositeljice odlikovanja Viteza talijanske Republike, koju je osmislio kipar Francesco Zero. Nakon toga “Magicni Show” kroz razne igre madjioničara i glazbenu pratnju zabavio je mnogobrojne posjetioce.
 
Uslijedio je domjenak na kojem su nazočni nazdravili uspjehu izložbe. Druženje sa umjetnicama i  ljubiteljima umjetnosti, nastavio se 8. ožujka za Dan žena, koji je bio obilježen prigodnom proslavom. Izložba “Femminissage” bit će otvorena do 13. ožujka. Ista je dobila veliki publicitet u rimskom  dnevniku“La Repubblika” te doznajemo, ista će se  obnoviti i člankom u idućem broju, internacionalnog časopisa “Urbis et Artis”.
 

Ivica Luetić

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Nedjelja, 31/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 932 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević