Get Adobe Flash player

Eminentni domaći kritičari CKR-a isticali brojne jezične, stručne i terminološke pogrješke

 
 
Komentar članka Dore Kršul „Međunarodne recenzije potvrdile: Jokić i suradnici izradili kvalitetne dokumente u Cjelovitoj lurikularnoj reformi". Članak Dore Kršul zorni je primjer koliko nisko može pasti samopoštovanje kada čovjek, a pogotovo novinar, želi biti pristran i iznositi u javnost poluistine i neistine, kako se navodi:
https://pbs.twimg.com/media/ClVE589WgAAu95X.jpg
- U članku se ne iznose točni podaci o međunarodnim institucijama, koje su dale mišljenje da je CKR, koji je izradila Ekspertna radna skupina na čelu s Borisom Jokićem, „kvalitetan“, nego se samo navode zemlje u kojima je to rađeno: Austrija, Velika Britanija i Estonija. Time je onemogućena svaka provjera vjerodostojnosti te informacije.
- Neistinita je tvrdnja da kritičari CKR-a ističu neprovedivost metodologije CKR-a kao njezin krucijalni nedostatak. Istina je da kritičari glavnim nedostatkom pri izradi CKR-a smatraju PRISTUP IZRADI CKR-A BEZ ANALIZE POSTOJEĆEG STANJA, ŠTO JE OSNOVNO PRAVILO PRI RJEŠAVANJU BILO KOJEG PROBLEMA! I metodologija je problematična i vjerojatno neprovediva.
 
- Sramotno je stotine recenzija naših najeminentnijih znanstvenika, članova akademske zajednice te stručnih i visoko kvalificiranih djelatnika iz obrazovnoga sustava nazivati „trikolor-trilogijom“! Uz isti pristup Jokić bi onda bio ono što i jest, a to je „nadristručnjak“ kome je povjeren posao za koji nije kompetentan.
- Laž je da se kritike ponajviše svode na kritiku metodologije! Istina je da su eminentni domaći kritičari CKR-a isticali brojne jezične, stručne i terminološke pogrješke, a konstatirali su i brojne pogreške u pogledu stručnih definicija i izričaja. Od stotinjak stručnih recenzija NITI JEDNA NIJE POTVRDILA da je ovaj uradak nazvan CKR kvalitetan i uporabiv!
 
- Nezamislivo je i bezočna kleveta isticanje akademika Vladimira Paara kao „glavnoga“ kritičara CKR-a! Dapače, cijelo Znanstveno vijeće za obrazovanje i školstvo HAZU smatra CKR lošim uratkom!
- ISTINA JE da je metodologija koju je primijenio Jokić dala negativan ISHOD u zemljama koje su daleko relevantnije od Estonije!
- Očito je da je članak pisan „namjenski“ u svrhu promocije Borisa Jokića i ministrice Divjak ne poštujući objektivne činjenice i prikrivajući temeljnu činjenicu da je CKR rađen bez analize stanja u postojećemu odgojno-obrazovnom sustavu Republike Hrvatske !
Ovaj je članak sramota za portal srednja.hr kao i za samu autoricu.
 

Laslo Torma, dipl. ing.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko je Andreju Plenkoviću draži?

Četvrtak, 17/01/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 864 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević