Get Adobe Flash player

Kada je 1993. debitirao u Novom Sadu nije ni slutio kakvu mu uzbudljivu karijeru budućnost donosi

 

Desetljeće predanog rada kasnije samouvjereno je stao pred publiku Metropolitan opere u operi Amilcare Ponchiellija. No, Verdijevi su likovi ipak oni s kojima neprestano oduševljava najzahtjevnije slušatelje diljem svijeta. Rigoletto, Macbeth, Germont (Traviata) i Count di Luna (Trubadur) postali su dio njegovog svakodnevnog repertoara na pozornici Kraljevske opere u Londonu, milanske Scale, Pariške opere te Bečke državne opere. Iza njega je dvadeset godina uspješne svjetske karijere.
https://res.cloudinary.com/opera-national-de-paris/image/upload/c_crop%2Ch_653%2Cw_1155%2Cx_0%2Cy_0/c_fit%2Ch_435%2Cw_770/f_auto/v1/user_photos/zkmz1mw5gtnhxtpdw3qa
Rijetke slobodne trenutke provodi u Frankfurtu sa suprugom i sinovima: "Sinovi sviraju klavir, pomalo i pjevaju, ali je to još uvijek hobi. Obojica su sportski aktivni, igraju vaterpolo. Vidjet ćemo što će izabrati u budućnosti" - izjavio je ponosni otac u nedavnom intervjuu za magazin Novosti i nije skrivao da često s tribina, kada mu to vrijeme dozvoli, bodri svoje nasljednike.

Osim obitelji, posebno mjesto u njegovom životu zauzimaju prijatelji, od kojih svakako ističe prvog susjeda iz rodnog Zrenjanina, Caneta, pjevača Partibrejkersa s kojim redovito ispija kave. S prijateljima dijeli veliku ljubav prema rock glazbi za koju kaže da ju ne pjeva, ali ju obožava slušati. I to u nešto žešćoj varijanti - strastveni je ljubitelj klasičnog heavy metala i hard rocka, grupe Iron Maiden, Saxon, Deep Purple, Led Zeppelin i AC/DC. "Njegov izvrsni osjećaj scenskog rada u kombinaciji s istinskim Verdijevim baritonom, vrhunskim legatom i impresivnim dinamičnim rasponom, stvara neprocjenjiv doživljaj.", Moore Parker, operni kritičar
U Lisinskom će nastupiti 7. prosinca, u sklopu ciklusa Arioso, uz sopranisticu Ivanu Lazar i u pratnji Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Ive Lipanovića. (a.f.)

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Sviđa li vam se Tuđmanov spomenik Kuzme Kovačića?

Srijeda, 12/12/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1081 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević