Get Adobe Flash player
Produbljen negativni prirodni prirast stanovništva

Produbljen negativni prirodni prirast stanovništva

Ne krene li demografska obnova, Hrvatska će 2030. imati 3,9 milijuna...

Marin Strmota - žrtva krivih savjetnika

Marin Strmota - žrtva krivih savjetnika

Mediji imaju moć a Vlada odgovornost     Vijest da...

HUOJ-ov namaz manipulacije

HUOJ-ov namaz manipulacije

Andrej Macana treba otpustiti, prije nego mu dođe...

Ne zaboravimo ovih 90 zastupnika!

Ne zaboravimo ovih 90 zastupnika!

Popis onih koji su u Saboru podržali izglasavanje Zakona o genetski...

Pupovac olajava Hrvatsku po inozemstvu

Pupovac olajava Hrvatsku po inozemstvu

"Srbi na okup!" na profesorov...

 • Produbljen negativni prirodni prirast stanovništva

  Produbljen negativni prirodni prirast stanovništva

  četvrtak, 22. veljače 2018. 10:36
 • Marin Strmota - žrtva krivih savjetnika

  Marin Strmota - žrtva krivih savjetnika

  četvrtak, 22. veljače 2018. 10:29
 • HUOJ-ov namaz manipulacije

  HUOJ-ov namaz manipulacije

  četvrtak, 22. veljače 2018. 10:21
 • Ne zaboravimo ovih 90 zastupnika!

  Ne zaboravimo ovih 90 zastupnika!

  utorak, 20. veljače 2018. 21:58
 • Pupovac olajava Hrvatsku po inozemstvu

  Pupovac olajava Hrvatsku po inozemstvu

  četvrtak, 22. veljače 2018. 16:59

Pupovčeve novine: 'Šupačka Hrvatska je nacionalna država Šupaka i njihov servis' (Novosti, 27. 5. 2016.)

 
 
Udruga U ime obitelji sastavila je Izvještaj u kojem je ukazala na činjenicu da Pupovčev tjednik Novosti, kojemu je samo za 2016. godinu dodijeljeno 3,2 milijuna kuna iz državnog proračuna, promiče netolerantnost prema većinskom hrvatskom narodu, vrijeđajući pri tome i Republiku Hrvatsku, njezinu državnost i suverenost. Kako bi se to zaustavilo, pokrenuli su peticiju upućenu Savjetu za nacionalne manjine i Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina kojom tražimo trogodišnju obustavu financiranja tjednika Novosti, a i Vi je možete potpisati preko sljedeće poveznice: https://potpisi.me/peticija/zaustavimo-financiranje-vrijeđanja-hrvata-i-republike-hrvatske-iz-naših-džepova
https://narod.hr/wp-content/uploads/2017/02/H20170213034042.jpg
Tjednik Novosti se financira iz programa Savjeta za nacionalne manjine za promicanje kulturne autonomije, odnosno kulture, običaja i jezika srpske nacionalne manjine. Međutim, umjesto da je taj novac pozitivno upotrebljen za promicanje kulture, običaja i jezika srpske nacionalne manjine, on je zloupotrebljen za političke obračune s neistomišljenicima i uvrede na račun Hrvata i Hrvatske, što se može vidjeti iz brojnih primjera tekstova objavljenih u Novostima:
 
• „Znanstvenici su, hvale se, čak i slijepom crijevu našli razlog postojanja, a za hrvatsku se suverenost, eto, do danas ne zna čemu služi, čak ni postoji li.“ (Novosti, 20. 1. 2017.)
• „Nema, eto, identitetski sluđenijeg i sje******eg naroda od Hrvata. Ne znaju oni ni koje im je prvo polje na grbu, ni koji im je zapravo grb na zastavi, ni koja im je onda zastava države, ni koja im je uopće država.“ (Novosti, 2. 12. 2016.)
• „Šupačka Hrvatska je nacionalna država Šupaka i njihov servis.“ (Novosti, 27. 5. 2016.)
• „Neka se, za primjer, crkva povuče iz škola skupa s talibanskim vjeronaukom, neprosvijećenim vjeroučiteljima, idiotskom mizoginijom, smrdljivim nacionalizmom i pokvarenim revizionizmom koji je crkvene prostore otvorio skoro svakoj ustašoidnoj budali. Odjebite.“ (Novosti, 13. 1. 2017.)
 
Prema kriterijima natječaja po kojemu su dodijeljena sredstva za Novosti (točka 16.), stoji da će onima koji promiču netolerantnost prema bilo kojem manjinskom ili većinskom narodu biti zabranjeno prijavljivati se na isti natječaj na tri godine , što je u skladu s praksom Europske unije koja ne dozvoljava trošenje državnog novca za širenje netolerancije.
 
Uz to, upozoravamo i na sukob interesa u kojemu se nalazi g. Milorad Pupovac koji je 1) predsjednik SNV-a koje izdaje Novosti 2) član Savjeta za nacionalne manjine koje raspodjeljuje sredstva za tiskanje Novosti 3) član Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina kojemu Savjet podnosi Izvještaj o trošenju novca.
Potpišite ovu peticiju i zatražite od Savjeta za nacionalne manjine da se poštuju kriteriji natječaja, da se zaustavi financiranje vrijeđanja hrvatskog naroda i Republike Hrvatske iz Vašeg džepa – 280.000 kuna mjesečno ! – i od saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina da održi hitnu sjednicu Odbora na temu zlouporabe sredstva namijenjenih srpskoj nacionalnoj manjini.
 

Željka Markić, dr. med., predsjednica udruge U ime obitelji

Liberal i darvinist plače zbog pljačkanja, varalica, nemorala svijeta!!!

 
 
Zašto lijevoliberalci na spomen urbanog desničara cijuču kao uplašeni mišići pri pojavi mačke, u čemu je uzrok te panike? Možda baš u utopiji socijalizma, liberalizma, anarhizma, i u tom shizofrenom svijetu naš neprijatelj mora biti Krampus, zao, lijen, glup, nazadan - dok smo mi naprednjaci djeca svjetla, pardon cvijeća.
http://www.h-rast.hr/wp-content/uploads/2015/11/ladislavilcic-IlcicCom625.jpg
Ladislav Ilčić
 
Desničar je ili konzervativac u umu iluminiranih čovjek tek pristigao iz kamenodopske špilje, sjedi na traktoru, pije loše pivo, neukusna košulja mu ispada iz hlača, drži olovku za uhom i čačkalicu u zubima i pljucka duhan; voli narodnjake a ideal ljepote mu je trbušna plesačica. Ali kad je "neprijatelj" glatko izbrijani gospodin u fraku koji svira violinu, tečno govori strane jezike, ne povisuje ton i ne upada drugome u riječ, te skladno kuži povijest i biologiju i psihologiju; što reći nasuprot zdravom razumu, tada voda navire u uši utopljenicima lijevoliberalne Utopije.
 
Zemlja meda i mlijeka Dembelije dembeloga hedonista goldfingera Broza se pretvorila u zemlju meda i krvi, i na koga sada prebaciti odgovornost? Na zle političare i zaostale mase; kako su mase zaostale nakon 50 godina samoupravnog šamponiranja glave, tj. pranja mozga? Na podmuklu međunarodnu zajednicu ne možemo udarati, jer to su naši uzori, šampioni rodnospolne demokracije i avangardne misli, kvragu - oni i financiraju dobar dio nevladinih i neprofitnih udruga, humanitaraca jačih od Majke Tereze.
 
Zašto je Zapad unatoč perfektnoj organizaciji, redu i radu polumrtav?
Imaš lijep standard, ali gle, mladež smrdi po travi, nosi rasparane hlače, naušnice u nosu, oku, zubu, jeziku, pupku, zmijske i zmajske tetovaže... ,sluša se atonalna buka (glazba naliči na građevinske radove a likovnost na vodoinstalacije). Kako izgleda odnos feministice ili gaya prema roditeljima, bračnom drugu, djetetu? Je li permisivni odgoj dobar za razvoj čovjekova talenta i karaktera, te socijalnih vještina i emocija? Pobunili smo se protiv svih normi, srušili sve konvencije, i što ćemo sada sa tom silnom slobodom? Možda nas dobri stari pruski "režimlija" Hegel otrijezni; kad nam pokuca banka na vrata spasiti nas ne će Živi zid niti će liberalna država koja pravi od nas  slona i majmuna priteći u pomoć. Hegel veli da je sloboda spoznata nužnost. Zašto je poduzetnik uništio maslinik moje mladosti i pored stare crkvice nasadio bezličnu peterokatnicu? Da bi platio četiri alimentacije, imao mladu ljubavnicu, posjetio Sejšele i Havaje, platio sinu novi mercedes kojim će izazvati prometnu, jeo u restoranu slavujeve jezike? Da bi ga djeca ishlapjela i inkrepita strpala u starački dom, i to luksuzni?
 
Eh, lijepo je bilo Voltaireu napadati po popima; oni imaju svoju Bibliju i Istočni grijeh a ti Rousseaua koji dipli o plemenitom divljaku, i svak drži svoje, a istinu ćemo doznati na sudnji dan. Jedan moj prijatelj liberal plače nad pljačkama, varalicama, nemoralom svijeta? Upitah gospara je li on darvinist? Na njegov potvrdni odgovor kažem da tad živimo u džungli gdje je pravo korist jačega, i on se nema što buniti ako lukaviji i pokvareniji pobjeđuju, pa taman bili mafijaši, hohštapleri i prostitutke! Pokidali ste formu civilizacije i sad uživajte u plodovima svoga rada!
 
Da malo citiramo samoga A.T.-a strašnomlata: "mnogo (bre, op. T.T.) provokativniji i opasniji je slučaj jednog mog prijatelja, također novinara i pisca (naprednog, op. T.T.), ljevičara (pedigre zdrave snage, op. T.T.), anarhista, pankera (bolje vengo šankera, op. T.T.), čiji se sin prije nekog vremena vjenčao u Crkvi (iznenađen sam, siroti progresist, op. T.T.) i sa svatovima prošao preko rive mašući hrvatskom bandirom (koja provokacija, usred Hrvatske vijati hrvatsku zastavu, nečuveno! Ajde da je gay parada, internacionala ili da su nosili Brozovu sliku, ali tako nešto, op. T.T.). E, to je meni nešto da se naježiš od vlastitog djeteta." (Jadni tata panker i naprdni ljevičar.)
 
Ma hajte molim Vas, otkad je svijeta i vijeka sukob je generacija. Otac je volio gusle ili klavir, sin je panker, unuk sluša Rozgu. Kako se osjećao tata časnik ili diretur kada je mali napredni omladinac Johny B. bojao kosu ili nosio irokezicu. Možda je kao u filmu Fadila Hadžića "Ambasador" tatek volio cigarete iz Havane i whiskey sa ledom? Što da kažem, ima i takvih koji pozdravljaju Sunce sa kontrabasom i takvih koji pozdravljaju domovinu, a i takvih koji kažu zdrav da si ti meni druže, bez obzira kakve priče kruže." Ali i lijeva scena se raslojava, Pavičić simpatizira Oparu, jer da je stručan i kulturan čovjek; iako iz mrske mu natražnjačke (revizionističke) grupacije.
 
Možda se mi Hrvati naučimo živjeti zajedno i međusobno se poštivati bez obzira na svjetonazor; za to je potrebna kultura i vrijeme koje liječi mnoge rane, pa i iluzije. Možda se naučimo i na civilizirani dijalog i traženje riješenja za konkretne probleme van ideologija. Do tada neka mi netko od naprednjaka objasni što je napredno? Vjerovati u Eru daždevnjaka? Svemir koji se širi ili suzuje i nastao je iz Velikog praska? Vjerovati u to da sve možemo ako dovoljno jako hoćemo i da svi mogu sve? Vjerovati u to da je sve dopušteno i u moralni relativizam? Biti napredan, znači li to podržavati gay brakove i usvajanja djece od istih? (zvati ih naprednjacima ili nazadnjacima?) Smatramo li abortus i promiskuitet dobrim i poželjnim stanjem stvari? Trebaju li žene postati muškarci i obrnuto,time će svijet biti sretniji i šarolikiji? Napredak nije više vjerovati u diktaturu proletarijata, odumiranje nacije, vjere i države? (slučajne pojave  po zvjezdoznancu Z.M.) Nema više samoupravljanja i debeleog iluzionista sa zečevima iz šešira. Novo je doba i homo novusi. Ali geopolitika je ostala začudo ista.
 

Teo Trostmann

Bez pravih pitanja, nema valjanih odgovora!

 
 
„Nastup“ podpredsjednice Vlade i ministrice martine Dalić i izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka pred saborskim Odborom za gopodarstvo, je trebalo razjasniti mnoge nejasnoće u svezi Lex Agrokora i odvijanje procesa pod vodstvom izvanrednog povjerenika sukladno tom zakonu, no po mišljenju moje malenkosti se pretvorilo u farsu, u kojoj su dominirali Martina Dalić i Ante Ramljak, a članovi Odbora su sličili na nezrelu djecu kojoj ova dva 'znalca' dijele packe i poučavaju ih o tome kako ništa ne znaju, i ništa ne razumiju. No nije se ta farsa ni mogla drugačije odigrati kada oni koji su trebali postavljati pitanja tom „Hrvatsku spasavajućem dvojcu“ nisu bili pripremljeni, nisu bili dovoljno pametni i nisu bili dovoljno hrabri da im postavljaju prava pitanja, pa je dvojac mogao briljirati ukazujući na nekompetentnost, neznanje i politikantsku zlonamjernost onih koji su im postavljali pitanja. Navedimo samo neka od nerelevantnih pitanja, na koja je „dvojac“ davao „briljantne“ odgovore, i neka pitanja koja nisu postavljena, a trebala su biti postavljena, i na koja odgovore naravno nismo saznali, a trebali bi saznati.
http://www.570news.com/wp-content/blogs.dir/sites/3/2017/11/26/XDB505-105_2017_140815_hd.jpg
a). Pitali su - Tko je autor lex Agrokora? Na što je Martina Dalić 'hrabro' potvrdila – Ja sam ta! A pitanje je nerelevantno, jer je Lex Agrokor usvojen od strane Hrvatskog sabora, pa je manje bitno tko mu je autor !
b) Pitali su – Smatraju li je li 500.000.000 kuna previše za knzultantske usluge? I dobili su odgovor da je to čak manje nego uobičajena cijena takvih usluga u zapadnim zemljama.
c) Pitali su – Smatra li Ramljak da je u redu angažiranje bivših suradnika, i prijatelja na enormno skupo plaćenim konzultantskim uslugama, i smatra li to sukobom interesa? O dobiven je odgovor - zar insinuirate da sam od njima plaćenog novca, dio uzeo ja?
d) Pitali su Ramljaka - Je li bilo alternative u odnisu na Lex Agrokor? Dobili su odgovor da ih je bilo čak dva, dati Todoriću državni novac, koji je tražio, da nastavi poslovanje, ili stečaj i trenutno ostavljanje bezbardnih mjesta za oko 60.00 radnika!
 
Odgovori se čak onako „na prvu loptu“ čine prihvatljivim, nažalost nisu „dvojcu“ postavljena prava pitanja. Jer pitanje pod a) je trebalo glasiti:
Zašto u Lex Agrokoru nije ugrađen „osigurač“ da npr. konzultanti poput Alix partnersa ne izvrše namjerno prenisku procjenu vrijednosti imovine Agrokora, u korist nekog ili nekih vjerjovnika? A pitanje pod b) je trebalo glasiti:
Koliku satnicu je Ramljak ugovorio sa konzultantima, koliko konzultantskih sati je ugovoreno, i tko je kontrolirao broj sati koji su konzultanti odnosno konzultantske tvrtke naplaćivali? Pitanje pod c) je trebalo glasiti:
Na kojim konkretnim problemima sličnih razmjera kao ovaj problem Agrokora, su se uspješno iskazali konzultantni koje je Ramljak angažirao? A pitanje pod d) je trebalo glasiti:
Zašto se u slučaju Agrokor nije primijenjen stečajni zakon, imenovan uspješni stečajni upravitelj, kakvih u nas ima, te poput slučaja Pevec, provelo restruktuiranje Agrokora poput Peveca, gdje nije došlo do drastičnog prestanka poslovanja i gubljenja radnih mjesta?
 
Moglo bi se 'dosjetiti' još nekih konkretnih pitanja, poput – Gospodo, a gdje su novci?, - Gospodo zašto se Ivica Todorić slobodno šeta Londonom, umjesto da sjedi u „Hotelu Remetinec“, Koliko je novca Ivica Todorić „zamračio“ na svojim inozemnim računima?, Koliko će građane koštati državna jamstva dana Ivici Todoriću za kredite koje je spiskao u neznane svrhe? A krucijalno pitanje za Martinu Dalić je trebalo biti: Zar zaista vjeruje da Zdravko Marić nije znao ništa o poslovanju u Agrokoru? A ako vjeruje u to, kako može prihvatiti da čovjek koji je bio na tako visokom položaju u Agrokoru NIŠTA NE ZNA, a postane ministar financija Republike Hrvatske? Vjeruje li da neznalica preko noći može postati znalac?
 
Evo što se sve moglo pitati a nije se pitalo. Zašto? Odgovor na to pitanje je stvar savjesti ili znanja članova saborskog Odbora za gospodarstvo, a oosbno mi je najviše žao što se i prof. Ivan Lovrinović našao u situaciji da bude sudionikom ove farse, kojom je trebalo dokazati da je Plenkovićeva Vlada sastavljena od genijalaca, da je to najdomoljubnija Vlada u povijesti Hrvatske, i je svaka kuna odnosno euro potrošen u tijeku primjene Lex Agrokora, utrošen na dobrobit hrvatskih građana. Izvedena je nevjerojatno smiješna farsa, koja bi bila smiješna da nije nevjerojatno žalosna!
 

Laslo Torma

Anketa

Činjenica je kako Pupovac sa tri srpska zastupnika ucjenjuje Plenkovića. Hoće li mu Andrej udovoljiti?

Subota, 24/02/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 931 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević