Get Adobe Flash player
Srbijanski komentari i izraelska čestitka

Srbijanski komentari i izraelska čestitka

»Teško je prihvatiti, ali je Milošević udaljio Srbe od...

Romske laži Veljka Kajtazija

Romske laži Veljka Kajtazija

I romska komemoracija poziv je na istraživanje...

Trebaju nam dostojanstvene proslave

Trebaju nam dostojanstvene proslave

Domoljublje se živi svaki pojedini dan     Mislim da...

Popis hrvatskih branitelja junaka

Popis hrvatskih branitelja junaka

Koji su u samo 72 sata razbili zločinačku tvorevinu i natjerali teroriste...

IDS je talijanizirao hrvatsku Istru

IDS je talijanizirao hrvatsku Istru

Većinu ulica rashrvatili i nazvali ih po Talijanima i...

 • Srbijanski komentari i izraelska čestitka

  Srbijanski komentari i izraelska čestitka

  četvrtak, 08. kolovoza 2019. 10:15
 • Romske laži Veljka Kajtazija

  Romske laži Veljka Kajtazija

  četvrtak, 08. kolovoza 2019. 10:09
 • Trebaju nam dostojanstvene proslave

  Trebaju nam dostojanstvene proslave

  četvrtak, 08. kolovoza 2019. 10:05
 • Popis hrvatskih branitelja junaka

  Popis hrvatskih branitelja junaka

  četvrtak, 08. kolovoza 2019. 10:01
 • IDS je talijanizirao hrvatsku Istru

  IDS je talijanizirao hrvatsku Istru

  subota, 03. kolovoza 2019. 09:43

Dok je DUUDI-ja, bit će saborskih zastupnika

 
 
Božić je pred vratima. Došašće. Vrijeme je mira, ljubavi, praštanja, darivanja. Metropola nam blješti u tom ozračju, kažu mediji, prvak je Europe! Kao djeca, mi stariji se dobro sjećamo, čekali smo da nam dođe 'mali Isus' koji se u vrijeme komunizma maskirao u 'djeda Mraza', čekali smo darove makar i skromne ispod božićne odnosno novogodišnje jelke! A danas u našoj lijepoj Domovini pravo ratno stanje kao u Siriji između vlasti i oporbe, samo što odnekud netko ne zapuca, premda ni to nije isključeno kaže  naš Mil-ošević, pardon, Milanović! Praštanje ili kažnjavanje, korupcija ili sukob interesa, mrkva ili batina?
http://hu-benedikt.hr/wp-content/uploads/2015/12/zoran-petrina-2.jpg
Čitamo sa zebnjom u duši kako je značajna vladina institucija, skraćeno DUUDI, u debelim gubitcima koji nadmašuju čak i deficit proračuna - gubitci su veći od 16 milijardi kuna, a vlada mu (Pejnoviću) to, plemenito za Božić bez riječi, ili nedajbože USKOKA, oprašta. Koga za to briga, pala buha na medvjeda; sve će to naši prijatelji Rusi pozlatiti!
 
Božićne darove kod nas u Hrvatskoj kao da više i ne dijeli katolički 'mali Isus' ili komunistički 'djed Mraz', darove danas dijeli domaći Vrag, onaj 'crveni'! IDS-u kao božićni dar obećana maksimalna autonomija hrvatske Istre, Pupovčeva 'Prosveta' pod božićnu jelku dobila od tehničke vlade hvalevrijedan kompleks zgrada u centru hrvatske metropole; nije li to koruptivno darivanje!? Ili, ta ista vlada na brzopoteznoj sjednici, u tren oka (4 minute!) odobrila/darovala kredit, kao koruptivnu nagradu za odanost, MOST-ovu disidentu Stipi Petrini u iznosu 10 milijuna konvertibilnih kuna sa super-povoljnom kamatom (2,241 posto na deset godina; dakle, 'mukte'!). Ali, Vlada je istovremeno odobrila i 190 milijuna kuna vrijedno kreditno zaduženje Bandićevu Gradu Zagrebu. Nameće se logično pitanje: 'zašto baš u ovo vrijeme i zašto baš ova dva grada'?
 
Dan kasnije, iz neba pa u rebra, podignuta je - po ne znam koji put – debela (400 stranica), obnovljena optužnica naziva 'Agram' protiv gradonačelnika Milana Bandića i 14 članova njegove 'bande' s prijetnjom podužeg boravka u Remetincu. Drugim riječima Bandiću je ponuđena 'mrkva i batina' pa mu tehnički premijer kao da preko USKOK-a prijeteći poručuje: 'Izaberi sam, ili će tvoj dvojac pristupiti našoj rastućoj Hrvatskoj ili ti ne gine Remetinec'? Usput, predbožićne optužnice pljušte poput kiše, od Klemma do Mamića, Indeks podvalio i splitskom kirurgu Hrvoju Tomasoviću, tko je sljedeći na popisu, figurativno rečeno, procvjetao Cvitanov Uskok pred sam Božić poput visibaba u rano proljeće!
 
Svakoj budali je jasno, radi se o naoko legalnoj, 'zakonski legitimnoj' korupciji odnosno kupovini 'na kredit' triju potencijalnih glasova u Saboru na 'konto' koalicije 'Hrvatska raste', jer, nema majci povratka na ono staro. Dakako Tuđmanovo! Na taj evidentno kriminalni način kupljen je bivši 'mostaš' Stipe Petrina a slično bi se moglo dogoditi i zagrebačkom dvojcu kad/ako mu se diskvalificira kormilar tj. gradonačelnikom. Odluku o lagodnom zaduženju primoštenski gradski oci kontroverznog prostaka Stipe Petrine donijeli su sasvim legitimno na sjednici Općinskog vijeća prije dvadesetak dana. Taj im novac itekako treba za nastavak uređenja centra mjesta, Trga don Ive Šarića i Ulice bana Josipa Jelačića, kao i, plemenito, za uređenje doma za starije i nemoćne osobe te, vjerovali ili ne, za velebnu gradnju 17-metarskog kipa Gospe od Loreta na brdu Kremik ponad Primoštena. Zanimljivo, obožavatelj druga Tite s crvenom maramicom u reveru (zapučku) i ortodoksni 'detuđmanizator' - Stipe Petrina, javnosti poznat po bacanju nepoćudnih mu 'domobranskih' križeva u smeće, dokidanju naziva 'ulica Franje Tuđmana' a danas se kao pljunuti katolik ulizuje Gospi od Loreta!?
https://s3.amazonaws.com/rapgenius/1365998195_garbage-bag-of-money.jpghttp://obris.org/wp-content/uploads/2014/11/duudi.jpg
Ali, ima još nešto. Saborski zastupnik Mosta i gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić koncem studenog je rekao kako ga je Stipe Petrina (koji je također bio na listi Mosta i kao 'mostaš' ušao u Sabor), pokušao vrbovati e da bi dao podršku SDP-ovoj vladi a za uzvrat grad Omiš bi od SDP-a (Milanovića) dobio desetke milijuna pomoći za saniranje infrastrukture. Kredit bi Kovačiću dobro došao za saniranje trenutačno za sav promet (inače, veoma gust) zatvorene ceste koja iz Omiša preko izletišta 'Radmanove mlinice' vodi do sela Kučića a zatvorena je do daljnjega, zbog odrona kamenja možda i do veljače iduće godine!? „Njegovo konstantno laganje i napadanje Mosta u zadnjih desetak dana ima prikrivene motive. Osobno sam spreman i otići na poligraf potvrditi da mi je nudio da podržim SDP, kako bi se time osigurala sredstva za naše lokalne zajednice u Primoštenu i Omišu”, rekao je Ivan Kovačić
 
„On više nije vjerodostojan: malo je uz Most, malo je uz Hrid, a malo bi htio biti nezavisan zastupnik. Od samog početka znao je kako Most funkcionira i nitko ga nije uvukao unutra. Tražio je suradnju, a ja sam bio kontakt osoba”, kazao je Kovačić o Petrini. Naoko do srži poštenom Ivanu Kovačiću (gradonačelniku Omiša u kojem su pobijedili HDZ-ovi 'crnokošuljaši'?), i ne treba nikakva ispovijed na poligrafu, pragmatični Stipe Petrina koji doslovno 'laže kad zine', svojih je deset milijuna 'zaradio' veoma transparentnim političkim 'kurvarlukom' poput prave eskort dame, radodajke! Osiguravši udobnu i unosnu saborsku fotelju na leđima MOST-a kojeg se kasnije ne samo odrekao nego i prostački popljuvao, osigurao je ako ništa drugo (za svoj Primošten) onda barem sebi pristojnu plaću i sigurnu, 'jednodnevnu' mirovinu kao pravi, pljunuti domoljub! E, sada je na Petrovom MOST-u da prosudi hoće li 'lijevo' ili će 'desno', hoće li prihvatiti vladavinu (političke i ine…) korupcije protiv koje se, barem deklarativno, tako strastveno bori ili će zajedno s 'desnima' skinuti potomke boljševika, orjunaša i udbaša s hrvatske grbače.
 
Ako se ipak, iz pragmatičnih razloga, simpatični i politički nevješti psihijatar iz provincijskog Metkovića, Božo Petrov, odluči slizati s 'crvenim Kmerima', ne bilo nikakvo čudo da već sutra za predsjednika vlade dobijemo lijevo-desno orijentiranog Radimira Čačića, koji gazi sve pred sobom, a za njegove doglavnike, srbijanskog doušnika Milorada Pupovca i simpatizera Iredente Furija Radina. Predsjednik Sabora mogao bi biti, primjerice, upravo Stipe Petrina koji se već i politički afirmirao kao pobornik avangardnog gesla rastuće Hrvatske: 'nema povratka na staro', Tuđmanovo!? Bila bi to prava Yu-gov(i)na u malom iliti predratni UJDI hrvatske - prorjunaške provenijencije, a neki od nas pesimista mogli bi opravdano kazati: bolje nismo ni zaslužili!
 

Damir Kalafatić

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko će biti novi hrvatski nogometni prvak?

Četvrtak, 22/08/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1120 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević