Get Adobe Flash player
Poguranci i projekt Orešković-Letica-Cerjan

Poguranci i projekt Orešković-Letica-Cerjan

Uskoro "lijevo-liberalna" kandidatkinja kod Velimira...

Dirigirani napad na srbijanske vaterpoliste

Dirigirani napad na srbijanske vaterpoliste

Dok mi moramo stalno dokazivati da nismo fašisti, zlatousti Vučić...

Karađorđevićanska politika razjeda Hrvatsku

Karađorđevićanska politika razjeda Hrvatsku

Srpska politika petokrakom je otkrila svoje maskirano lice...

Svjedok istine i glas savjesti

Svjedok istine i glas savjesti

Dr. Esther Gitman Hrvati prihvatili čista i otvorena...

Amsterdamska koalicija - velika podvala i obmana

Amsterdamska koalicija - velika podvala i obmana

Mediji stvaraju uljepšanu sliku druga...

 • Poguranci i projekt Orešković-Letica-Cerjan

  Poguranci i projekt Orešković-Letica-Cerjan

  četvrtak, 14. veljače 2019. 14:45
 • Dirigirani napad na srbijanske vaterpoliste

  Dirigirani napad na srbijanske vaterpoliste

  srijeda, 13. veljače 2019. 19:12
 • Karađorđevićanska politika razjeda Hrvatsku

  Karađorđevićanska politika razjeda Hrvatsku

  četvrtak, 14. veljače 2019. 19:33
 • Svjedok istine i glas savjesti

  Svjedok istine i glas savjesti

  srijeda, 13. veljače 2019. 19:07
 • Amsterdamska koalicija - velika podvala i obmana

  Amsterdamska koalicija - velika podvala i obmana

  srijeda, 13. veljače 2019. 19:01

Okaljao je ugled države Hrvatske i svih njezinih građana

 
 
Cjelokupnoj hrvatskoj političkoj, institucionalnoj, sudbenoj i zakonodavnoj vlasti, zastupnicima Europskoga Parlamenta, hrvatskom narodu, europskoj i svjetskoj javnosti
U svjetlu postizbornih događaja i pregovora u Republici Hrvatskoj, kojima svjedočimo ne samo mi, nego i međunarodna politička scena, ostali smo zapanjeni ponašanjem i retorikom gospodina Zorana Milanovića, premijera na odlasku, te čelnika jedne političke stranke. Naime, osim što je gospodin Milanović pokazao izraziti nedostatak elementarne kulture, svojim je ponašanjem uvrijedio i instituciju Predsjednice Republike Hrvatske, gospođu Kolindu Grabar Kitarović. Njegovo bahato i nedolično ponašanje, vrijeđa ne samo hrvatski narod u cjelini, nego i sam pojam parlamentarne demokracije spušta na nivo koji ni u plemenskim društvima ne bi mogao proći samo tako.
http://cdn.tf.rs/2015/09/24/Zoran-Milanovic-4-670x447.jpg
Hrvati u Domovini i inozemstvu kao i cjelokupna međunarodna javnost koja prati zbivanja u Republici Hrvatskoj, ostali su zgroženi njegovom zadnjom izjavom u kojoj gospodin Milanović hrvatski birački korpus, koji nije glasovao za njegovu opciju naziva fašistima. Ovo je iznimno opasna izjava, koja zahtjeva hitnu intervenciju svih nadležnih službi i institucija u Republici Hrvatskoj, kako bi se zaustavio, maknuo sa političke scene i prema pozitivnim zakonima Republike Hrvatske odgovarao za svoje postupke i izjave. Gospodin Milanović okaljao je ugled države Hrvatske, svih njenih građana, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali. Ukaljao je ugled Republike Hrvatske i u svijetu, počev od EU Parlamenta, pa sve do vodećih struktura u NATO savezu, čiji smo sastavni dio, a koji za cilj imaju upravo uvođenje demokracije u totalitarne sustave i borbu protiv terorizma.
 
Kao Udruzi zagrebačkih branitelja Vukovara čiji su članovi boreći se za demokraciju na svojoj koži osjetili „blagodati“ totalitarizma, a imajući različiite, vjerske, političke, i ine opcije, želimo naglasiti kako su osnovni principi i demokratske vrjednote dovedene na nedopustivu  i iznimno opasno nisku razinu, a posljedice mogu dovesti do destabilizacije, ne samo Republike Hrvatske, nego i EU-a čija smo članica te njenih vrjednota.
 
Osim što je eminentne stručnjake za ustavno pravo nazvao „trolovima“, što pati od ozbiljnog nedostatka političke kulture, ne poštuje nikoga, niti osobe niti institucije, smatramo da je gospodin Milanović ovoga puta pretjerao do te mjere da se ni na koji način ne može opravdati, niti se to smije dopustiti. Stoga, inzistiramo da nadležne institucije hitno onemoguće Zorana Milanovića u bilo kakvom javnom i političkom djelovanju i istupanju te da se prema njemu pokrenu sve mjere primjerene uljuđenom i civiliziranom društvu i demokraciji koja je ovakvim postupcima ozbiljno narušena i ugrožena, jer ovo je ne samo sramota za Republiku Hrvatsku, već i uvreda svim parlamentarnim demokracijama svijeta te svima onima koji surađuju na različitim poljima sa državom Hrvatskom. Ujedno smatramo, kako jedna ovako opasna i maliciozna izjava može naštetiti svima, ne samo Republici Hrvatskoj već svim Savezima i Unijama kojih je Hrvatska članica, te se oštro ograđujemo.
 

Tanja Polić Marković i Zorica Gregurić, Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Treba li M. Bandić podnijeti ostavku na dužnost gradonačelnika zbog odlikovanja Budimira Lončara?

Ponedjeljak, 18/02/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1108 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević