Get Adobe Flash player
Srbijanski komentari i izraelska čestitka

Srbijanski komentari i izraelska čestitka

»Teško je prihvatiti, ali je Milošević udaljio Srbe od...

Romske laži Veljka Kajtazija

Romske laži Veljka Kajtazija

I romska komemoracija poziv je na istraživanje...

Trebaju nam dostojanstvene proslave

Trebaju nam dostojanstvene proslave

Domoljublje se živi svaki pojedini dan     Mislim da...

Popis hrvatskih branitelja junaka

Popis hrvatskih branitelja junaka

Koji su u samo 72 sata razbili zločinačku tvorevinu i natjerali teroriste...

IDS je talijanizirao hrvatsku Istru

IDS je talijanizirao hrvatsku Istru

Većinu ulica rashrvatili i nazvali ih po Talijanima i...

 • Srbijanski komentari i izraelska čestitka

  Srbijanski komentari i izraelska čestitka

  četvrtak, 08. kolovoza 2019. 10:15
 • Romske laži Veljka Kajtazija

  Romske laži Veljka Kajtazija

  četvrtak, 08. kolovoza 2019. 10:09
 • Trebaju nam dostojanstvene proslave

  Trebaju nam dostojanstvene proslave

  četvrtak, 08. kolovoza 2019. 10:05
 • Popis hrvatskih branitelja junaka

  Popis hrvatskih branitelja junaka

  četvrtak, 08. kolovoza 2019. 10:01
 • IDS je talijanizirao hrvatsku Istru

  IDS je talijanizirao hrvatsku Istru

  subota, 03. kolovoza 2019. 09:43

Okaljao je ugled države Hrvatske i svih njezinih građana

 
 
Cjelokupnoj hrvatskoj političkoj, institucionalnoj, sudbenoj i zakonodavnoj vlasti, zastupnicima Europskoga Parlamenta, hrvatskom narodu, europskoj i svjetskoj javnosti
U svjetlu postizbornih događaja i pregovora u Republici Hrvatskoj, kojima svjedočimo ne samo mi, nego i međunarodna politička scena, ostali smo zapanjeni ponašanjem i retorikom gospodina Zorana Milanovića, premijera na odlasku, te čelnika jedne političke stranke. Naime, osim što je gospodin Milanović pokazao izraziti nedostatak elementarne kulture, svojim je ponašanjem uvrijedio i instituciju Predsjednice Republike Hrvatske, gospođu Kolindu Grabar Kitarović. Njegovo bahato i nedolično ponašanje, vrijeđa ne samo hrvatski narod u cjelini, nego i sam pojam parlamentarne demokracije spušta na nivo koji ni u plemenskim društvima ne bi mogao proći samo tako.
http://cdn.tf.rs/2015/09/24/Zoran-Milanovic-4-670x447.jpg
Hrvati u Domovini i inozemstvu kao i cjelokupna međunarodna javnost koja prati zbivanja u Republici Hrvatskoj, ostali su zgroženi njegovom zadnjom izjavom u kojoj gospodin Milanović hrvatski birački korpus, koji nije glasovao za njegovu opciju naziva fašistima. Ovo je iznimno opasna izjava, koja zahtjeva hitnu intervenciju svih nadležnih službi i institucija u Republici Hrvatskoj, kako bi se zaustavio, maknuo sa političke scene i prema pozitivnim zakonima Republike Hrvatske odgovarao za svoje postupke i izjave. Gospodin Milanović okaljao je ugled države Hrvatske, svih njenih građana, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali. Ukaljao je ugled Republike Hrvatske i u svijetu, počev od EU Parlamenta, pa sve do vodećih struktura u NATO savezu, čiji smo sastavni dio, a koji za cilj imaju upravo uvođenje demokracije u totalitarne sustave i borbu protiv terorizma.
 
Kao Udruzi zagrebačkih branitelja Vukovara čiji su članovi boreći se za demokraciju na svojoj koži osjetili „blagodati“ totalitarizma, a imajući različiite, vjerske, političke, i ine opcije, želimo naglasiti kako su osnovni principi i demokratske vrjednote dovedene na nedopustivu  i iznimno opasno nisku razinu, a posljedice mogu dovesti do destabilizacije, ne samo Republike Hrvatske, nego i EU-a čija smo članica te njenih vrjednota.
 
Osim što je eminentne stručnjake za ustavno pravo nazvao „trolovima“, što pati od ozbiljnog nedostatka političke kulture, ne poštuje nikoga, niti osobe niti institucije, smatramo da je gospodin Milanović ovoga puta pretjerao do te mjere da se ni na koji način ne može opravdati, niti se to smije dopustiti. Stoga, inzistiramo da nadležne institucije hitno onemoguće Zorana Milanovića u bilo kakvom javnom i političkom djelovanju i istupanju te da se prema njemu pokrenu sve mjere primjerene uljuđenom i civiliziranom društvu i demokraciji koja je ovakvim postupcima ozbiljno narušena i ugrožena, jer ovo je ne samo sramota za Republiku Hrvatsku, već i uvreda svim parlamentarnim demokracijama svijeta te svima onima koji surađuju na različitim poljima sa državom Hrvatskom. Ujedno smatramo, kako jedna ovako opasna i maliciozna izjava može naštetiti svima, ne samo Republici Hrvatskoj već svim Savezima i Unijama kojih je Hrvatska članica, te se oštro ograđujemo.
 

Tanja Polić Marković i Zorica Gregurić, Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko će biti novi hrvatski nogometni prvak?

Četvrtak, 22/08/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1130 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević