Get Adobe Flash player
Jasenovački 'drugokolonaši' su - petokolonaši

Jasenovački 'drugokolonaši' su - petokolonaši

Ne smetaju im hrvatske kune kad podržavaju Plenkovića i HDZ. Smeta im...

Marijana Petir odbila Plenkovićevu ucjenu

Marijana Petir odbila Plenkovićevu ucjenu

Andrej oko sebe ima klimavce, puzavce, kameleone, beskralježnjake,...

Pravnik Ivo protiv prava na život i istinu

Pravnik Ivo protiv prava na život i istinu

Sesardić: Josipović slijedi logiku onog ideološki korumpiranog suda...

Sprega lokalne i državne politike

Sprega lokalne i državne politike

Projekt Brijuni Rivijera Ivana Jakovčića povezuje lokalne i državne...

Desnica zastranila zbog egoizma

Desnica zastranila zbog egoizma

Ništa nisu naučili iz...

 • Jasenovački 'drugokolonaši' su - petokolonaši

  Jasenovački 'drugokolonaši' su - petokolonaši

  četvrtak, 18. travnja 2019. 12:16
 • Marijana Petir odbila Plenkovićevu ucjenu

  Marijana Petir odbila Plenkovićevu ucjenu

  četvrtak, 18. travnja 2019. 11:51
 • Pravnik Ivo protiv prava na život i istinu

  Pravnik Ivo protiv prava na život i istinu

  četvrtak, 18. travnja 2019. 11:44
 • Sprega lokalne i državne politike

  Sprega lokalne i državne politike

  srijeda, 17. travnja 2019. 11:10
 • Desnica zastranila zbog egoizma

  Desnica zastranila zbog egoizma

  četvrtak, 18. travnja 2019. 11:39

Okaljao je ugled države Hrvatske i svih njezinih građana

 
 
Cjelokupnoj hrvatskoj političkoj, institucionalnoj, sudbenoj i zakonodavnoj vlasti, zastupnicima Europskoga Parlamenta, hrvatskom narodu, europskoj i svjetskoj javnosti
U svjetlu postizbornih događaja i pregovora u Republici Hrvatskoj, kojima svjedočimo ne samo mi, nego i međunarodna politička scena, ostali smo zapanjeni ponašanjem i retorikom gospodina Zorana Milanovića, premijera na odlasku, te čelnika jedne političke stranke. Naime, osim što je gospodin Milanović pokazao izraziti nedostatak elementarne kulture, svojim je ponašanjem uvrijedio i instituciju Predsjednice Republike Hrvatske, gospođu Kolindu Grabar Kitarović. Njegovo bahato i nedolično ponašanje, vrijeđa ne samo hrvatski narod u cjelini, nego i sam pojam parlamentarne demokracije spušta na nivo koji ni u plemenskim društvima ne bi mogao proći samo tako.
http://cdn.tf.rs/2015/09/24/Zoran-Milanovic-4-670x447.jpg
Hrvati u Domovini i inozemstvu kao i cjelokupna međunarodna javnost koja prati zbivanja u Republici Hrvatskoj, ostali su zgroženi njegovom zadnjom izjavom u kojoj gospodin Milanović hrvatski birački korpus, koji nije glasovao za njegovu opciju naziva fašistima. Ovo je iznimno opasna izjava, koja zahtjeva hitnu intervenciju svih nadležnih službi i institucija u Republici Hrvatskoj, kako bi se zaustavio, maknuo sa političke scene i prema pozitivnim zakonima Republike Hrvatske odgovarao za svoje postupke i izjave. Gospodin Milanović okaljao je ugled države Hrvatske, svih njenih građana, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali. Ukaljao je ugled Republike Hrvatske i u svijetu, počev od EU Parlamenta, pa sve do vodećih struktura u NATO savezu, čiji smo sastavni dio, a koji za cilj imaju upravo uvođenje demokracije u totalitarne sustave i borbu protiv terorizma.
 
Kao Udruzi zagrebačkih branitelja Vukovara čiji su članovi boreći se za demokraciju na svojoj koži osjetili „blagodati“ totalitarizma, a imajući različiite, vjerske, političke, i ine opcije, želimo naglasiti kako su osnovni principi i demokratske vrjednote dovedene na nedopustivu  i iznimno opasno nisku razinu, a posljedice mogu dovesti do destabilizacije, ne samo Republike Hrvatske, nego i EU-a čija smo članica te njenih vrjednota.
 
Osim što je eminentne stručnjake za ustavno pravo nazvao „trolovima“, što pati od ozbiljnog nedostatka političke kulture, ne poštuje nikoga, niti osobe niti institucije, smatramo da je gospodin Milanović ovoga puta pretjerao do te mjere da se ni na koji način ne može opravdati, niti se to smije dopustiti. Stoga, inzistiramo da nadležne institucije hitno onemoguće Zorana Milanovića u bilo kakvom javnom i političkom djelovanju i istupanju te da se prema njemu pokrenu sve mjere primjerene uljuđenom i civiliziranom društvu i demokraciji koja je ovakvim postupcima ozbiljno narušena i ugrožena, jer ovo je ne samo sramota za Republiku Hrvatsku, već i uvreda svim parlamentarnim demokracijama svijeta te svima onima koji surađuju na različitim poljima sa državom Hrvatskom. Ujedno smatramo, kako jedna ovako opasna i maliciozna izjava može naštetiti svima, ne samo Republici Hrvatskoj već svim Savezima i Unijama kojih je Hrvatska članica, te se oštro ograđujemo.
 

Tanja Polić Marković i Zorica Gregurić, Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Za koga ćete glasati na izborima za Europski parlament?

Srijeda, 24/04/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 902 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević